Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Oibacsi
őstag
Kétkomponensű epoxy esetleg?
-
sK0t
tag
válasz
Nyugdíjas #15096 üzenetére
Üdv.!
Értem, akkor még jó, hogy nem fogtam bele kösz
Elég gáz lett volna, ha menet közben elkezd folyni a wasser a vinyókrakiborg : Obiban lehet kapni polikarbonát lemez ? Mondjuk ha veszek 10-es vastagságút, abba fúrom a lyukakat, és ebbe hajtom bele a csatlakozókat, úgy jó lesz ?
A fugaszil az jó ötlet, kivéve ha nem oldja fel a keringetett antikorrós folyadék, vagy a fagyálló. -
kiborg
aktív tag
Szia!
Plexi helyett inkább polikarbonát. És azt azzal vágod amivel akarod (dekopír, stb, szikével méretre faragod, stb...)
Beremarni nút-ot és oda meg gumigyűrű, és csavarozás ?
Esetleg fugaszil ?Nem értek hozzá, csak kérdezek. Van olyan amit a vízvezetékszerelők használnak, ellenáll sokmindennek, kérdés és próba.
-
sK0t
tag
Üdv.!
Azért ide írok plexi ügyben, mert itt azért csinált mát több ember plexiből tartályt.
Szóval, ti mivel vágtátok el a plexit ? Dekopír fűrészre gondoltam az jó ?
Mivel ragasztottátok össze a darabokat? F.S.B ragasztóval ?
Aztán ezt a ragasztót nem támadja meg a fagyálló, vagy az antikorró lötyi ?
Off-ba rakom biztos ami biztos. -
Muréna
őstag
Györökök megjött a D5 Noryl-om
kíváncsi leszek rá, hogy mit tud -
ABnormal
őstag
halihó emberek! x2 amd mag méretét tudja valaki? mert a hőcső D=25.4mm és nem tudom,hogy kilógna-e alóla a mag...
Processzormag mérete 126 mm2 - everest ezt írja,ez 1 mag vagy 2 lehet? -
morga
csendes tag
Ez lesz a jövő?
-
Brumi˘
addikt
válasz
mrdan206 #15079 üzenetére
Nekem is át van alakítva az antarctikám, de én már így vettem. 3db 10/8-as csati van benne és simán elférnek.
-
hossszú
őstag
válasz
mrdan206 #15076 üzenetére
Keresd coolermastert O mar alakitott at antartica blokkot
-
-
mrdan206
tag
Üdv. All
Van 1 WAterchill Antartica blokkom és ezt szeretném high flowra cserélni, magyarul a gyári beágyazott gyorscsatikat kikéne venni, és menetet rakni a helyére hogy lehessen belecsavarni más csatit is. Csinált már valaki ilyesfélét?
-
jenei92
senior tag
válasz
shteer #15067 üzenetére
Innovatek Flat-Flow,hát sokat sírok egy noise isolator után..
-
varga911
senior tag
Thx, akkor majd 5-6 év múlva ha elromlik vehetek mégegyet...
-
DeadMen
tag
Hali! Valaki tudna segíteni,hogy a laing d5ös pumpának a hangereje kb mennyi lehet? Sehol nem találok adatot:S
-
nyunyu
félisten
válasz
shteer #15048 üzenetére
Wow.
Ugyanazok a lyukak a G92 GTS korul, mint a 7900GTX referencianyakon?
Eredetileg arra gondoltam, hogy kene gyartani valami rez polipot a gyari helyett, az uj kartya parametereinek megfeleloen.
Csak nem tudom, hol vagnak vizzel lemezt rajz/terv alapjan.
(Tomikat inkabb kihagynam...) -
shteer
titán
válasz
wmarci #15046 üzenetére
szép konfig lesz
ha már a 4870re is lesz blokk (mo-i megjelenés után általában 2-3 héttel rendelhető az EK szett), szivesen segítünk, de készülj horror árra
és jobban jársz ha nem a vizesített ocz modulokat veszed, hanem inkább egy mips ramblokkot, és inkább P45-ös lapot
-
nyunyu
félisten
Adott egy Heatkiller GPU-X 2.1 atepitve 7900GTX verziora.
Vajon ezt at lehet alakitani ujabb kartyakhoz?
watercool.de-n nem latok hozza ujabb polipkeszleteket, hanem minden kartyara egyedi GPU-X²-et.Nem nagyon van kedvem egy ~40k-s kartyara ujabb 20-25k-ert blokkot venni.
-
wmarci
senior tag
válasz
shteer #15045 üzenetére
Processzor:Intel QX9650
Alaplap:Gigabyte GA-X48T-DQ6
Memória: 4x1GB OCZ DDR3 PC3-16000 Flex II Edition (vízhűtéssel)
Videkártya(k): 2db ATI HD4870 1024MB DDR5
Ház: Cooler Master Cosmos S
Monitor:Eizo SX2461
Egér: Logitech MX Revolution
Billentyűzet: Razer Tarantella
Táp: Chieftech CFT-850G-DF
Merevlemez: 4DB Samsung 320GB 16MB 7200rpm SATA2
Kb.Ilyen. -
wmarci
senior tag
Még új vagyok a vízhűtéses rendszerek kidolgozásában,ezért a ti segítségeteket szeretném kérni. A gépházam egy Cooler Master Cosmos S. Ha mindent vízhűtéssel szeretnék megoldani a gépben, akkor milyen alkatrészekre van szükségem. Nem ismerem a márkákat, nem tudom melyik jó melyik nem. Melyiket érdemes választani?
Azt szeretném hogy jól nézzen ki, az ár annyira nem számít (azért ne legyen 500K) és minőségi legyen.Köszi a segítséget.
Ház:[link] -
TESCO-Zsömle
titán
-
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #15038 üzenetére
megfelelő alkatrészekből összeállítva/elkészítve; halk ventillátorokkal szellőzetett, rendszerhez méretezett radi(k) és jó folyadék-áramlás (a passzív rendszert most hagyjuk ki mert úgysem olyat akarsz)
annak ellenére hogy most aktív radira váltok továbbra egyik fő szempont a halk működés és pl megőrülnék attól, ha terhelés alatt a vízhőfok emelkedésével hangosodna a gép - ahogy összerakom, a terhelést is bírnia kell - az a pár fok pedig nem érdekel ami a hangosabb működés ellenében nyerhető
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Reset Elek #15036 üzenetére
Vigyázz,mert Augusztusra csak készen lesz az enyém is, nehogy shteer két gépet vigyen
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Reset Elek #15035 üzenetére
Köszönöm, feljegyetem!
És majd jelentkezek ha aktuális!
Köszi mégegyszer!
-
shteer
titán
válasz
Reset Elek #15036 üzenetére
abból csak augusztusban lesz vmi sajna... de ha akkor is lehet akkor biztosan
-
Reset Elek
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #15022 üzenetére
Blokkot tervezni leginkább valami 3D-s tervező progival érdemes: Solidworks, ProE, Inventor a legelterjedtebbek. Személy szerint Solidworks-öt ajánlanék, mert egyrészt az egyik legegyszerűbben kezelhető, másrészt van hozzá áramlástani szimulációs program is.
2D progikkal (AutoCAD és társai) nem érdemes nagyon belevágni, mert azt a CNC maráshoz úgyis át kell rajzolni 3D-be.
Ha gondolod, tervezésben, modellezésben, szimulációban és gyártásban tudok segíteni. -
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #15032 üzenetére
szivattyút minek auto-n szabályozni?
szvzs egy jól megépített rendszerben még a ventiket sem kell
-
shteer
titán
válasz
ronTom #15030 üzenetére
én maradnék a folyamatos 10-es belsős csövezésnél... ha nem párhuzamosítasz, akkor felesleges a 13-as, a blokkokhoz nem kapsz megfelelő csatit
a szivattyúhoz 1/2">1/4" átalakító + a 10-es HF csati
a d-tekhez alapból kapsz 10-es HF csatit
ha mindenképp ventiznéd a morát, én a helyedben elgondolkodnék egy Quad Extreme 480 vagy egy Extreme Nova 1080 (~26k) radin - felépítésükből eredően hatékonyabbak az aktív üzemmódra
-
TESCO-Zsömle
titán
Van olyan elektronika, amivel figyeltethető jópár hőmérséklet, és képes a pumpát és 4pin-es PWM ventiket is szavályozni??
Eddigi legjobb találatom m-Cubed BigNG, de az ha jól látom sima 3pin ventikkel operál.
-
ronTom
csendes tag
Sziasztok!
Én is vizhűtést tervezgetek, hosszútávra, egy négymagos procihoz + 2 csúcsvideokari + RAM-ra. Elsődleges szempont tehát a teljesitmény.
Amit eddig kinéztem (VGA blokk majd ha lessz):
- MO-RA 2 CORE ventikkel
- Laing D5 pompa
- [link]tartály
- D-TEK Fuzion CPU blokk.
Ha jól gondolom (0 tapasztalat ezen a téren), a radiátorhoz és a tartályhoz kellene 2 X 2 mondjuk ilyen csatlakozó, a pompához meg 2 ilyen csatlakozó.
Csövet 19/13-ast gondoltam, viszont ez a méretü cső kompatibilis-e a pompa 1/2''-os csatlakozójával?
Másik kérdés: lehet-e és érdemes-e a CPU blokk csatlakozóját is ilyen high-flow-ra cserélni
Amúgy ezek a cuccok jók lesznek?
Köszi a válaszokat! -
stevee251
tag
válasz
3D-s progik pl SolidWorks v. Solid Edge. Én az utóbbit használom. 2D-re AutoCAD-et. Hővezetési cuccokra Cosmos-t például. A Cosmosnak van áramlástani része is. Viszont ezeket a programokat közel sem egyszerű használni. Üdv
-
H_Zozo
tag
válasz
TESCO-Zsömle #15025 üzenetére
igen
-
R.Zoli
őstag
válasz
Keresd meg OC-t ,van ugyan ilyen radija mint amit linkeltél sokkal olcsóbban és tökéletes állapotban...
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Blokkokat CAD-el érdemes tervezni de pontosabbat Balika, Stheer és Stevee251 fog neked tudni mondani ezzel kapcsolatban, terveket programokat... és ide is berakhatod majd véleményezzük
A vinyók hááát nehézkérdés, általában nem az elekronika ami melexik rajtuk hanem a forgató mechanika ( motor csapágy ) és igazából márkától is függ hogy mit érdemes hűteni rajtuk ( vinyós topicban fognak sztem valami okosat mondani a " hol melexik" kérdésre )
Szimulálni nem tom sztem kb semmivel nem nagyon tudsz. De lehet neten van fent valami áramlás szimulátor csak vagy valami hasonó csak az nem tom hogy fogad e pl CAD rajzokat. Esetleg 3dStudioMAX-ban megcsinálhatod az talán jó ilyen particle blablákra.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok Mesterek!
Szépen lassan gyűjtögetem az infókat, elképzeléseket a vízhűtésemhez. A radiátor(ok)ról már elég konkrét elképzelésem van. Két ilyesmit szeretnék majd párhuzamosan kötve és indirekt (vagyis a ventik nem a radikon vannak, hanem egy zárt térbe fújnak, ahonnan az csak a radikon keresztül távozhat) szellőztetéssel. Egy vmivel kisebb példány itt pihen mellettem. Full-réz, a lamellák pedig elég ritkák ahhoz, hogy ne kelljen turbina hozzájuk.
Blokkokat szeretném csinál(tat)ni. Vásárláshoz nem füllik a tárcám, inkább szenvedek egy kicsit többet.
Most a HDD-tartót tervezgetem. Többek között ezért is írok most. Meg szeretném tudni, hogy melyik hűtés kedvez jobban egy teljesen körbeszigetelt vinyónak. Ha az oldalát hűtjük, vagy ha a hasát?? Vagy olyan kis hőmennyiségről van szó, hogy mindegy??
Érdeklődnék, hogy mivel (program) érdemes blokkot tervezni, hogy NC-s ne számoljon fel kemény pénzeket a tervezésért?? Esetleg program, amivel szimulálni lehet egy ilyen modellt?? Mert ugye jó volna tudni hogy működik, mielött elkészül...
Valamint érdekelne, hogy majdan, mikor blokkokat csinálnám, kihez fordulhatok esetleg kész blokkterv(ek)ért??Egyelőre ennyi.
A válaszokat előre is köszönöm! Valószínűleg elrágódok rajtuk egy ideig...
-
Oibacsi
őstag
Még annyit szetnék tudni, hogy nagy ellenállású rendszerrel rövidebb lesz a pumpa élettartama?
-
sNiP3rFun
tag
Kétszer ment el kicsit lassú a net...
-
sNiP3rFun
tag
shteer: Csodálva néztem a gépedet nagyon szép munka remélem egyszer nekem is lesz egy hasonló
-
Oibacsi
őstag
a sima vinyóblokk (nem box) tompít valamit a zajon? mert egy vízhűtéses motornál szokott
-
R.Zoli
őstag
válasz
Reset Elek #15011 üzenetére
Most akkor a tyúk lett előbb vagy a tojás?
Miután az alkohol rontja jelentősen a víz hővezetését, hőkapacitását stb (jobban mint sok más adalék) illetve ahhoz ,hogy megakadályozzuk az élet kialakulását alkohol mellett ahhoz legalább 40térfogat%-os alkoholtartalom kell a rendszerbe,hogy biztosan ne alakuljon ki élet (míg az etilén-glikol pár térfogatszázalék esetén is kiírt mindent, így jóval kevéssé veti vissza a víz pozitív hővezetési, hőkapacitásbeli tulajdonságait) ...Namost emiatt nem való igazán az alkohol ezekbe a rendszerekbe... Ha pedig nem való ide alkohol akkor talán nem igazán hiba ha ilyen plexi anyagot használ egy-két gyártó miután nem alkohol használatára van "kitalálva" ,sőt sokan le is írják ,hogy nem használható a rendszerük alkohollal (pl. innovatek)...Mellékesen az innovatek arra is hivatkozik ,hogy az alkohol reakcióba lép a réz-oxiddal is,acetaldehid keletkezik az alkoholból, tiszta réz felszín marad vissza ami megintcsak eléggé reakcióképes ugyan úgy mint az acetaldehid... Én semmiképp sem értem mért kell alkohollal keverni mikor van a shelltől kezdve a valvoline-ig több millió gyártó akik megcsinálták a jó kis etilén-glikol alapú adalékát,hatékony korrózió gátló tulajdonsággal ami jobb minden tekintetben mint az alkohol... Ettől függetlenül egyetértek ,hogy sok gyártó ócska plexit használ,de nem azért ócska mert nem áll ellen az alkoholnak, bár valszeg a jobb minőségű ami nem reped el random mint a sok szar az az alkohollal is elvan.
-
shteer
titán
válasz
és még az a baj, hogy ezt a tartályt közel sem fél forintért adják a boltban
ha minden jól megy, ma radiátorcsere lesz
-
Ottoka
őstag
válasz
Azokból van sok...
-
sK0t
tag
Üdv.!
Linkedben felfigyeltem erre :The connector of the watercooling has a 10/8mm fitting.
Valszeg akkor 10/8as csövet kell venned. Szóval csövet mondod, hogy mennyi és a méret adott majd választ neked Nyugdíjas ha írsz neki PM-et sztem
Pumpa:Laing DDC
Tartály:LAing AGB ezt rárakhatod a pumpára, xbox mellé pofásabban nézne ki mint egy kölün tartály sztem
Radiátor:Nem tudom mennyi hőt termel a box, de ha abszolót passzívat akarsz, és a szoba légmozgása is megvan a minimális hűtéshez, akkor egy MO-RA 2 Core-ral bepróbálkozhatsz sztem.
Még kellenek majd csatlakozók, meg paszta és lötyi :-)Jahh mellesleg, a nagyok első vízhűtés konfig összerakásom értékelását kérném, ha lehetne
-
sK0t
tag
Üdv.!
Szerintem első kérdés az okosoknak, biztos az, hogy mennyit szánsz rá ?
Úgy könyebb kiválasztani a pumpát, meg a többit.
Mert nem mind1, hogy 1 vagy 2 deákot szánsz rá15000 hsz ?
Bazzeg, ezt miért kellett ? lenne benne valami szakmai is ...
(nem mintha az enyémben lenne)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Megújult a PROHARDVER!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elden Ring
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest