Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy MKV kifogott valamiért a lejátszómon. Eddig mindig vitt mindent szépen, ezt elkezdi betölteni, 50%-nál eltűnik a töltés felirat és kifagy a lejátszó, leállítani sem tudom, menü sem jön fel, csak a kikapcsolás-bekapcsolás éleszti újra.
Infók:
RUNTiME.......: 02h 28m 13s
SiZE..........: 63 GB
ViDEO.CODEC...: HEVC
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: 56 Mbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Mad Max Furiosa amúgy az alany, tv-ről Plex viszi szépen, csak ott meg a TrueHD nem megy ki sajnos, így muszáj lenne a mediaplayerről nézni.
Van valakinek tippje, hogy miként tudom lejátszani mégis? Vagy keressek más releaset?
Visszapörgetve a threadet, lehet hogy az a hiba, mint tompibest2-nél?
-
envidia
csendes tag
Sziasztok! BL.hevc, EL.hevc kibontása után tsMuxeR-nél miért kell kivenni az Atmos hangsávot? Azt látom, hogy codec hiányra hivatkozik, csak baromi tapasztalatlan vagyok a témában, vagy már kiöregedtem belőle, nem is tudom. A következő kérdésem ebből adódva, hogy az eredeti angol Atmos hangsávot külön hozzá tudom muxolni valahogy? .mkv -> .iso a cél természetesen..
-
tompibest2
csendes tag
Sziasztok, olyan hibát produkál a lejátszóm hogy a le STOP-olt filmeket, bekapcsolás után folytatja a megjegyzett időponttól, de szaggat a kép és a hang.Újraindítás, áramtalanítás nem segít, csak akkor lehet újra nézni a filmet ha átnevezem a nevét akár egy karakterrel is.
Iso és mp4 tökéletes, mkv ts hibás.Adatmennyiségtől független,ha elsőre nézem és nem állítom le pörgetve fejezetet léptetve szintén hibátlan.
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #743 üzenetére
Nincsmit!
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #741 üzenetére
Siker?
-
tompibest2
csendes tag
válasz
tompibest2 #740 üzenetére
Már műxik! Sínen vagyok!
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #738 üzenetére
a filenév input, a kiterjesztés marad .mkv
-
tompibest2
csendes tag
válasz
tompibest2 #734 üzenetére
1989-ben írtam utoljára Dos parancsot.
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #733 üzenetére
a mappába ahol dolgozol, ahol vannak az exe-k és a video file, később leszek csak gépközelben akkor ránézek mi okozhatja, filenevet átirtad?
-
tompibest2
csendes tag
válasz
tompibest2 #733 üzenetére
Error splitting the argument list: option not found
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #731 üzenetére
bocs itt a full build zip lesz a jó asszem, hankicsomagolod akkor a bin mappában kell lennie
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #727 üzenetére
nem bonyolult, hidd el én is igy voltam vele, ahogy most te, de aztán ha már ennyi pénzt kiadtam erre a lejátszóra, megtanultam használni
szóval:
kell dovitool. exe illetve az ffmpeg.exe ezeket bemásolod abba a mappába ahol a film van, nyitsz egy parancssort a mappába (cimsorba beirod hogy cmd, majd enter) vagy ajanlott készíteni egy batch filet (sima txt, csak a kiterjesztést atirod .bat-ra, később ujra fel lehet hasznalni) ezt a parancsot futtatod parancssorbol, vagy beirod a batch fileba (jobbklikk szerkesztés) és futtatod:
ffmpeg -i input.mkv -c:v copy -vbsf hevc_mp4toannexb -f hevc - | dovi_tool demux -
az input.mkv helyére nyilvan a filenevet behelyettesíted, de én inkább a film file nevét irom át input-ra, mert az ffmpeg nem fut le ha pl. szóköz karakter van a filenévben
vársz amig lefut, kapsz 2 HEVC filet, BL és EL, tsmuxert megnyitod, behuzod először a BL aztán az EL filet majd az eredeti mkv-t, kitörlöd a harmadik HEVC sávot, ami az mkvbol van, es kitorlod a trehd hangsavot, muxolod ISO-ba és készfontos megemlíteni, hogy nem magamtól jöttem rá erre, ncore forumrol segített egy kolléga, szerintem eme módszer nélkül nemsok értelme van oppo-t használni hacsak nem saját lemezről keszítünk magunknak backupot, mivel minden UHD remuxot st dl mkvban töltenek fel, gondolom mert a makemkv ezt dobja ki magából, azt se értem, hogy ezen mkv-kat mivel jatszak le helyesen, merthogy ilyen lejátszó tudtommal nincs
ha kérdés van írj nyugodtan!
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #724 üzenetére
Persze, minden Profile 7 DV release-nél igy kell eljárni, UHD remuxot csak igy erdemes leszedni. ISO nálam stabilabb mint a ts. Dovitool parancssorral működik.
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #721 üzenetére
Ha hagyod a videósávot ahogy van, akkor ha el is indul max. HDR10-ben fogja lejátszani, ugy emlékszem az első próbálkozásaimnál nekem is igy volt.
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #720 üzenetére
Ezzel tudod szetszedni a single track dual layer Profile7 .mkv-ból a két videósávot (BL és EL) majd ezeket kell tsmuxerrel összemuxolni hang és felirat sávokkal ISO-ba, így visszakapod ami az eredeti lemezen volt, tehát a lejátszó fel tudja dolgozni a FEL sávot is, mintha gyári lemezt néznél.
-
tompibest2
csendes tag
válasz
tompibest2 #720 üzenetére
Megpróbálom az egész filmet iso-ba én is,ha nem feladtam megvárom lehet felteszik mp4-be.Köszönöm a segítséged!
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #717 üzenetére
Ebből valamelyik régebbi, több mint 3 hónapja szedtem le legutóbb, de nigthly buildből szerintem a legfrissebbnek jónak kell lennie. Ha a trinity féle release-ről beszélünk, akkor úgy emlékszem, hogy annak a sample-je nem is tartalmaz DV-t csak HDR10. Dovitoolból is a legfrissebb verziot használom. (nem vagyok gép előtt holnap estig, csak akkor tudom megnézni pontosan melyik tsmuxer verziót használom)
-
kolmi93
tag
válasz
tompibest2 #715 üzenetére
Szia,
Leszedtem kipróbáltam, nálam működik, úgy, hogy a TrueHD hangot kiszedtem muxolásnál. -
tompibest2
csendes tag
Üdv mindenkinek! A napokban elérhető lett a Titanic új 4K Dolby Vision kiadása, természetesen mkv. formátumban.Mint mindig tsmuxer konvertálást készítettem ,és kifagy a lejátszó, csak ennél a filmnél.Ez van feltüntetve az adatlapon: ViDEO.CODEC...: HEVC ██ HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU Kérdezném a szakembereket hogy mi lehet a baj? Biztosan én vagyok a láma mert senki sem panaszkodik a torrent kommenteknél.
-
kolmi93
tag
Sziasztok,
Optikai meghajtót használ valaki hálózaton megosztva M9702-vel? Milyen típusok ajánlottak UHD lemez lejátszásra?
Köszi!
-
-
válasz
bajnokpityu #710 üzenetére
Természetesen semmilyen online tartalmat nem kezel - sem a klón, sem az eredeti oppo 203/205.
-
-
bajnokpityu
félisten
hello, ez tud 4k hdr, stb-t netflixen, hbo maxon?
-
Tiller500
újonc
Köszönöm.
Megjött a kütyü és működik! Minden HDMI kimenetből megcsinálja a I2S bementhez szükséges formátumot. Az eredmény kitűnő hangminőség.
Azonban még egy új problémába ütköztem a hálózati lejátszással kapcsolatban.
Kétféle mediaplayert használok. Volt a DUNE 301 és most van az M9702(V3) is.
Eddig a hálózaton lévő PC-ktől kapták a hálóra kötött mediapleyerek az anyagot és jól működött a film- és zenelejátszás.
Most megpróbáltam a NAS-okról (QNAP TS-439P és TS-219P) a hálózaton átengedni az anyagot a lejátszókra, de sehogy sem hajlandók a lejátszók olvasni a NAS-okon lévő file-okat.
File-ok SMB megosztása bekapcsolva, jelszavak jók (a PC-k olvassák a NAS-okat!).
Van valakinek ötlete, hogy mit kellene még átállítani a NAS-okon? -
Joshi
titán
Sziasztok. Blu-ray régiót hogy lehet váltani CFW-s lejátszón? Nekem Oppo 203 CFW van, de egyszerűen nem tudok lejátszani egy lemezt, mert azt írja, hogy regio A-s a lejátszó, a lemez meg vagy B vagy C. Mi a f@sz?
-
-
Tiller500
újonc
válasz
eric.cartman #704 üzenetére
Köszönöm. Én is olvastam, hogy más jellegű a kapcsolat, csak azért merült fel bennem a kérdés mert az M9702-nek van egy, külön audionak dedikált HDMI kimenete.
Ez megoldás lenne?https://www.ebay.com/itm/124647169218?hash=item1d058cdcc2:g:RCkAAOSw-SlgWWUH&amdata=enc%3AAQAHAAAA4N7uXZ5UWrPE5R6QcOo9XrGqGEgmBITS4k7Z%2FHmlhO1w79ucO8ehM5vOrvWFaISuA7BctBN0vBokAsP305LpM%2FJ1xBVgksA4xnY9sJVgvXaqI89Bi10Hyz0nKcVfaZs6rse7DHVfcyaWNATnv9Ui17O%2FfpUYgbSm2ODzdYmq7tnKF3ceLOx3HmqRKAjmNFUkrrpRpBdYsqkrKZxv1fw7uDLgvglbFwV3Gb28WuTwzyAEykq%2FvUgUpDmecTiFWx3ASfAgsfn6EYA7zCbEdRcoO17GeQVnzCbUu%2FM4Z64s5C8b%7Ctkp%3ABFBMguKojJth
-
válasz
Tiller500 #703 üzenetére
NEM!
Teljesen más a két szabvány!
A HDMI az egy videójel szabvány ami hangot is tud. Az I2S (over HDMI) pedig csak ugyanazt a csatlakozást használja teljesen másra és másképp - annyi az előnye, hogy nem kellett másik csatlakozót és kábeleket fejleszteni/gyártani.
A DAC használati útmutatója küldön és kiemelten felhivja a figyelmet erre, hogy a két csatlakozás nem azonos.
Ha rádugod valami biztosan tönkre megy... -
Tiller500
újonc
Kedves mindenki!
Hanglejátszással kapcsolatos kérdésem lenne.
1. Adva van egy M9702(V3) és egy Pioneer BDP-150 típusú lejátszó, valamint egy Topping D70s típusú DAC. A Pioneer lejátssza az SACD lemezeket (írottat is) és a hang a HDMI kimenetét egy AVR-re kötve, ami jelzi, hogy DSD-t dolgoz fel, hallgatható.
2. Az M9702 szintén megteszi ezt SACD.iso-ból.
3. A D70s DAC-nak van egy I2S bemenete, ami formailag megegyezik a HDMI ki/bemenettel.
Kérdés, hogy az M9702-es HDMI hangkimenetét ráköthetem-e a D70s I2S bemenetére, abban a reményben, hogy nem nyírja ki a hardvert és lejátssza a DSD tartalmat.
Annyit kell tudni a DAC-ról, hogy elvileg lejátssza a DSD fileokat és bizonyos mértékig konfigurálható az I2S bemenet lábkiosztása.
Köszönöm, hogy elolvastad. -
chros
őstag
válasz
tompibest2 #701 üzenetére
Nem te, ez sajnos ilyen crop-olt tartalommal az osszes (!) uhd-bd lejatszo.
-
tompibest2
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Dolby vision mkv ts muxer konvertálás után
a széles sáv fekete részek szürkék lesznek,amúgy minden rendben.Ez ilyen vagy én baltáztam el valamit? -
djnice
veterán
Ilyen jukebox van az M9702-ben is? [link]
-
Joshi
titán
Aztán lehet hogy rosszul emlékszem és ez csak felirattal működik hanggal pedig nem. Egyébként a feliratos infót te is linkelted, de majd privibe megkérdezem robi-k fórumtársat.
-
Joshi
titán
Üdv. Az Oppo 203 CFW-ben van olyan lehetőség, hogy lemezről való lejátszásnál lehet külön feliratot társítani prndrive-ról. A pendrive-on létre kell hozni egy SUB mappát és abba ugyancsak sub.srt-nek kell lennie a feliratnak. Na ilyenkor a távirányító felirat gomb megnyomásánál megjelenik a választható feliratok között a felirat. Ezt tudtam, de ugyan ez elvileg működik hanggal is. Magyarul valamilyen hangformátumot lehet ugyan ilyen elven társítani egy lemezes lejátszásnál. Hangnál milyen mappanevet kell létrehozni? És milyen hangformátumokkal működik?
-
-
Landr0ver
csendes tag
válasz
eric.cartman #691 üzenetére
Köszönöm, ezt soha eszembe nem jutott volna átállítani! :) De valóban, így elindul a lemez, igaz a menü (minimális) francia, el lehet vele boldogulni
Eddig én sem találkoztam ilyennel, azért is volt furcsa! Nem találtam sehol erre vonatkozó infót (vagy csak nem jól kerestem). Mindenesetre elmentettem az infót magamnak.
Köszi a gyors segítséget még egyszer! -
-
Joshi
titán
válasz
eric.cartman #691 üzenetére
"Tehát neked Franciára kell állítanod a Disc Menü nyelvét és már le is játssza
Ennyi az egész"
De ez miért nem tud automatikus lenni? Miért kell manuálisan átállítani? Oppo 203-nál is ez van? -
válasz
Landr0ver #689 üzenetére
For changing Blu-ray region you need to switch Disc Menu Language only to:
BD-zone "A" - Setup-Playback Setup-Language-Disc Menu Language-English
BD-zone "B" - Setup-Playback Setup-Language-Disc Menu Language-French
BD-zone "C" - Setup-Playback Setup-Language-Disc Menu Language-Other-8285 (Russian)Tehát neked Franciára kell állítanod a Disc Menü nyelvét és már le is játssza
Ennyi az egész -
Joshi
titán
-
Landr0ver
csendes tag
Sziasztok!
Kb. egy éve használom az M9201 klónt, többnyire megelégedéssel, egy LD OLED CX-en. Ma viszont olyanba futottam, hogy letöltöttem az Avatar BD50-et (nCore), és ilyen hibaüzenettel nem tudtam elindítani:
"This disc has been coded for Region B only and will not play in your Region A Blu-Ray Player."
Más találkozott már ilyennel? Mi lehet a megoldás, hogy el tudjam indítani?
Eddig úgy tudtam ez egy régiózár-mentes lejátszó, soha nem is volt gond eddig bármilyen más filmmel.
Köszönöm, és üdv mindenkinek!
-
John D'oh
aktív tag
válasz
SkylineR34 #686 üzenetére
Lejátszó program?
Simán magával az oppo klonnal játszom le.
-
John D'oh
aktív tag
Mibe kell konvertálni Tsmuxer segítségével a dv mkv fájlokat ? Próbáltam az utolsó nightly-val most ts + m2ts + bluray folder verziókat de el sem indította egyiket sem a kis kínai.
Határozottan emlékszem, hogy hónapokkal ezelőtt pedig már működésre bírtam valahogy -
SkylineR34
csendes tag
válasz
tompibest2 #683 üzenetére
Szívesen!
Ezek szerint sikerult? -
tompibest2
csendes tag
válasz
SkylineR34 #682 üzenetére
Köszönöm!
-
SkylineR34
csendes tag
válasz
tompibest2 #681 üzenetére
Az nem jó.
tsMuxer: https://github.com/justdan96/tsMuxer/releases
Használd ezt. -
tompibest2
csendes tag
válasz
SkylineR34 #680 üzenetére
2.6.12
-
SkylineR34
csendes tag
Melyik verziót használtad a tsMuxer-ből?
-
tompibest2
csendes tag
Sziasztok, rég jártam erre. A segítségeteket kérném, mi a legegyszerűbb módja az mkv dv tartalmaknak nézhetővé alakítására a klónhoz? Próbáltam ts muxer-t de ugyanolyan maradt a kép...Esetleg az újabb klón lejátsza?
-
robi-k
őstag
Lehet, hogy valakit érdekelhet egy OPPO 205 nyákot tartalmazó replika az eBay-en: M9205
-
Joshi
titán
Üdv. Az alábbi srt formációt nem ismeri az Oppo, esetleg máshogy kell elnevezni vagy egyáltalán nem ismeri hasonló formában a feliratot? Ha ugyan az a neve a feliratnak és a filmnek, akkor értelem szerűen megjelenik a felirat listában, de csak számként így nem tudom hogy az magyar felirat vagy valami más. Jó lenne ha a feliratlistában ott lenne hogy hun, eng stb.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
boroskarcsi #674 üzenetére
Nálam is hasonlóan van, külső lemezre megy a torrent, a belső lemezek csak cacheként üzemelnek (itthon találtam két 500-as laptop hdd-t, amiket nem használok amúgy semmire). Nem piszkáltam a power beállításokat, így 1 óra inaktivitás után elvileg leáll a belső drive (amin nincs semmi), de az usb device elvileg nem hibernál soha.
A lejátszó ledje világít, hogy fut, ezért gondolom, hogy nem kapcsolt ki. Lehet, hogy mégis..?
-
boroskarcsi
tag
válasz
Mosqu!to #673 üzenetére
Nekem is Syno nasom van, be van állítva, hogy 20 perc inaktivitás után állítsa le a lemezeket, azért gondoltam.
de ha biztosan arról megy a le-fel töltés, akkor passz. Esetleg (mint nálam), ha "cél-lemez" egy külső usb-n van, akkor a belsőket akkor is lekapcsolja ha megy a torrent.A lejátszód nem állítja le magát 20-30 perc után? az oppo 203 pl kikapcsol 30 perc inaktivitás után. lehet ez is beállítás kérdése?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
boroskarcsi #672 üzenetére
Háló megy, nas megy. Háttérben fut a torrent a nason, valamint háló is megy kábelről fixen.
-
Mosqu!to
addikt
Csak hogy éltessem a topicot, 20XCN-65-0131 FW van fent, és baromi idegesítő, ha pauseolok egy filmet, kb 20-30 perc után kifagy a lejátszó. Másnál is van ilyen? Mit tudok ellene tenni?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
eric.cartman #665 üzenetére
Eddig ugyan nem ez volt a megoldás, de megy így is, köszi
-
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy Synology NAS-om, amin tárolom a média tartalmakat, amit a klónomon nézek. SMB-n meg van osztva, eddig megfelelően működött, azonban volt egy router csere és azóta ugyan látom a megosztott könyvtárat, de login errorral kihajít, és nem is tudom, mit kéne megadni neki, mert akármilyen user-pw párost adok meg, amit a NAS-on létrehoztam, egyik se jó neki. Van valami tippeket, hogy mit kéne itt behozni? A NAS amúgy elérhető médiaszerverként login nélkül, de úgy a blurayek menüje nem jön be, az csak SMB módban működik.
-
Joshi
titán
válasz
Mulholland #660 üzenetére
Az hogy az M9702v2 ismeri-e az UTF-8 karakterkódolást, könnyedén kipróbálhatod az előbb említett Jegyzettömbös mentéssel. Annyi hogy ANSI helyett az UTF-8-at választod ki. Ha az így elmentett feliratban a hosszú ŰŐ betűk megjelennek de kalaposan, akkor neked nem kell külön elvégezni az ANSI-ba való mentést.
-
Mulholland
tag
Hát ha voltál mostanság az AVPASION.com-on. Akkor ott Tocinillo leírta a három új klón képességeit. Ott írta azt, hogy új alaplapra épülnek ezek. És én is azt vettem észre, hogy a kép és hangminőségnek használt az alaplap váltás, mivel előtte M9702-esről váltottam erre, és én is úgy ítélem meg, hogy használt ez a csere. A bug-ok viszont igazak, ennél is hasonlóak. De mivel ugye a 4k filmek kódolása változik, új kodekkek jelennek meg, és ezzel már nem nagyon tart lépést az Oppo (mivel ugye hivatalos fejlesztés már nem igazán várható rá) még 2 évet adok a klónoknak és a hivatalos Oppoknak, mint univerzális lejátszó. Azután már lassan valóban elavulnak szoftveresen (hiába a jó kép és hangminőség). De addigra biztos kitalának majd valami
. A legjobb az lenne ha az OPPO visszatérne hivatalosan a lejátszó gyártáshoz és akkor nem lennének ennyire felverve a 203 és 205 árai. Addig szerintem viszont abszolút jó alternatívák a klónok, ha nem akarsz csilliárdokat kipengetni egy amúgy már hivatalosan nem gyártott használt lejátszóért.
-
chros
őstag
válasz
Mulholland #656 üzenetére
Koszi a beszamolot! Nem nez ki rosszul, de ennyi penzert ...
Ahogy Joshi is irja, csak a hardver valtozasok miatt van kulonbseg (cec, tap), masban minden ugyanaz, mint v3 (ugyanazok a bug-ok). -
Joshi
titán
válasz
Mulholland #656 üzenetére
Grat az új lejátszódhoz.
A felirathoz annyit fűznék hozzá, hogy az Oppo és klónjai nem támogatják az utf-8 karakter kódolást. Én azt szoktam csinálni, hogy az opensubtitles.org-ról letöltöm a feliratot, majd megnyitom az srt fájlt a Jegyzettömbbel, ezután Fájl->Mentés másként és itt kiválasztom az ANSI-t és elmentem. Ilyenkor a hosszú ékezetes karakterek igaz hogy kalaposak lesznek, de legalább már megjelennek. A beágyazott felirattal nem tudsz mit kezdeni, max valamilyen progival kiszeded, de akkor már egyszerűbb az opensubtitles.org-ról letölteni.
-
Mulholland
tag
Sziasztok, egy kis élménybeszámoló. Nemrég vásároltam egy M9203-as oppo klónt az előd M9702v2 helyett. Ez ugye a kijelzővel rendelkező változat és egy troloid tápegység is benne foglaltatik. Állítólag új alaplap társaságában. A CEC maradéktalanul működik. Az elalvás időzítő színtúgy, az eddigi utolsó orosz firmware van rá telepítve. Most kicsit megfordult a kocka, olyan szempontból, hogy míg a M9702-esnél a hozzárendelt .srt utf-8-as felíratoknál hiányzott a hosszú Ű, Ő. Most itt megjelenik rendesen (bár kalaposan), viszont azt vettem észre, hogy ennél meg az eddig lejátszott beágyazott felíratoknál hiányzik a hosszú Ű,Ő. (vagy csak én fogtam ki olyan releaseket).
A képminőség viszont, mondhatni még szebb, mint a M9702-nél volt. A hang szemponjából is kicsit még részletezőbb mint az előbb említett változatnál volt. Tehát fejlődött kicsit a klón ezen a téren is.Viszont -talán a kijelző miatt- picit lassúbb a rendszer. és hát itt is vannak kisebb nagyobb bug-ok. De ezért a kép és hangminőség kárpótól.
Azt nem tudom, hogy írták e itt, hogy van egy androidos oppo vezérlő app (x203), ami ennél is remekül teszi a dolgát. Ez főleg olyankor tesz jó szolgálatot, ha nem akarod, hogy a tv menjen már, de zenét szeretnél hallgatni, akár elalváshoz is. Szóval ez, ezzel az eszközzel is remekül együttműködik.
Összességében nem bántam meg a cserét. Bár ez sem egy hibátlan termék.
u.i.: Kedves Rong-unk úgy érzi, hogy egy 530 dolláros gépnél egy hálózati kábel már luxus. Így dobozban csak egy tárvirányító van és a lejátszó
.
Bár persze ez még mindig olcsóbb, mintha egy eredeti Oppo 203-at kellene beszerezni manapság.
-
chros
őstag
Csak egy erdekesseg TV-led FEL UHD BD-krol:
eddig ugy hittem/tuk, hogy a base (HDR10) es a FEL layer osszekombinalasa a TV-n tortenik, de mivel az ujabb generacios LG Oled-ekben (2020/2021) nincs dual DoVi decoder, es termeszetesen meg mindig le lehet jatszani ezeket a tartalmakat kulso eszkozrol (pl Oppo), igy ez a folyamat lejatszon tortenik! A TV "csak" a tonemapping-ert felelos ebben az esetben is (az RPU alapjan). -
SkylineR34
csendes tag
Most irtam oda is
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #652 üzenetére
Amlogicos topikban érdeklődj, de csodát ne várj főleg Dolby Vision téren ne.
-
SkylineR34
csendes tag
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #650 üzenetére
Nem hinném hogy tudja, talán a Minix Neo U22XJ. Az a gond az Amlogic-al, hogy nincs ennél se teljes DV támogatás. Biztosan van olyan profil amit lejátszik, de nem kimondottan arra való. Inkább kérdezd az Amlogicos topikban.
-
chros
őstag
Talaltam egy DV bug-ot es egy furcsa fixet hozza: [link]
Ha valakinek van mas megoldasa ra, akkor ne tartsa magaban -
djnice
veterán
-
Joshi
titán
Bocs az offért, de egész jónak ígérkezik az új Dune HD Dolby Vision támogatás terén.
-
repeta22
újonc
Üdv!
Zenei kérdésem lenne.
Hálózatos lejátszásnál megoldható valamelyik gombbal, hogy adott mappában, csak a kiválasztott számot játssza le és az utána következőt már ne? A shuffle, random és repeat módot már megtaláltam.
(pc hdd, smb-vel fw:65-0131) -
SkylineR34
csendes tag
robi0604
Ugyanez a gondom csak SMB1-nél. De néha látja az m2ts fájlokat a mappában,viszont nem játsza le mappából úgy mint az adathordozóról. -
robi0604
őstag
Sziasztok!
Úgy látom pár napja volt hálózatos beszélgetés. Hátha tudtok nekem is segíteni.
Win server 2019/NFS megosztás. Minden írás olvasás megadva.
Látja a gépet, látja a mappát, de a benne lévő almappákat és a fileokat nem...SMB-nél a gépet se látja.
Így nem is tudom használni megfelelően.
Előre is köszi, ha van ötlet.
-
Mosqu!to
addikt
Amikor a playerről játszok filmeket, a nagy kontrasztú jeleneteknél a világos részeken szemcsésnek, zajosnak látom a képet. Lehet ezen valamit javítani, finomítani?
Alacsony bitrátánál jobban érezhető, de magasabbnál is jelen van.
LG CX 65, jó minőségű kábellel összekötve. -
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #623 üzenetére
Szerintem 2021-ben senki nem fog pendriveozni vagy külső vinyót dugdosni egy lejátszóra. Nem is azzal van a gond hogy nehéz lenne rádugni az adott adathordozót a lejátszóra, hanem ki szórakozik az állandó másolással? A hálózati lejátszásnak pont az a lényege hogy kényelmes és szinte minden eszköz eléri az adott média fájlokat.
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #619 üzenetére
Neked milyen LG tévéd van?
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #620 üzenetére
Amit biztosan tudunk, hogy a firmware teljesen más a te GIEC G5300 lejátszódban, ezért nem meglepő hogy a hálózati fájlkezelése is teljesen más mint az Oppo és klónjaiban. A konklúzió így az, hogy ez a lejátszó elsősorban csak optikai lejátszónak jó.
-
Joshi
titán
Ugye nekem fent volt a Serviio amin keresztül korábban megosztottam a PC-és Blu-ray meghajtómat (Pioneer 212). Na most letöröltem a Serviio-t és az optikai meghajtóm továbbra is megosztva maradt, mert ugye az Windows megosztás volt eleve. Ugyan úgy látja az Oppo, ha beteszek egy lemezt viszi mintha vinyóról menne. Nem olyan rég írtam egy Sony 128GB-os BD-R XL lemezt és viszi róla szépen.
Az Oppo nem olvassa a BD-R XL lemezeket.
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #613 üzenetére
Na a kedvedért megosztottam az egyik meghajtóm mappáját, nevezetesen az I meghajtó Film mappáját. A megosztani kívánt mappán jobb egérgomb->Tulajdonság->Megosztás és itt értelem szerűen Megosztás..
Simán látja az Oppo 203 (nekem nem klón van). Természetesen a lejátszó menüjében a Networkön belül a Desktop PC-re kell menni, majd kiválasztani hogy Video, Music vagy Photot akarunk nézni. Ezután már a megosztott mappát kell látnod azaz nálam a Film mappát. Most a Casino BD50 ISO van benne és a Gyűrűk ura ~130GB-os TS Dolby Vision verziója. Mindkettőt vitte szépen, az ISO-t menüvel a Gyűrűk urát DV-vel ahogy kell.Amikor megosztod a mappát, akkor a jogosultságokat ellenőrizd, én adtam neki írás-olvasást helyi hálózaton. Total Commanderben a megosztott mappánál látnod kell egy kék jelet.
-
SkylineR34
csendes tag
Beállítottam az SMB1-et. Már csak a Desktop pc-t látja.
-
SkylineR34
csendes tag
Igen Win10
-
Joshi
titán
válasz
SkylineR34 #609 üzenetére
Windowsról? Ha igen, akkor ez a megoldás.
-
SkylineR34
csendes tag
Nekem is az a gondom hogy mappából nem indítja el a filmeket. És az iso fájlt sem látja. SMB Desktop.
Mit lehetne kipróbálnom? -
Joshi
titán
válasz
Mosqu!to #603 üzenetére
A legalsó SMB láthatod az ikonon is. Ha abban nem látsz semmilyen megosztást, akkor valami félrement a megosztásnál. Szerintem keresd fel a Synology topikot biztosan segítenek. A lejátszó látni fogja ha a megosztott mappában van média fájl. Annyi extra van, hogy ha filmet akarsz nézni, akkor értelem szerűen a Video-t válaszd, ha zenét akarsz hallgatni, akkor meg a Music-ot.
-
Mosqu!to
addikt
Nem igazán értek még a nas konfigurálásához és eddig általános tapasztalattal + a tutorialt gyorsan végignyomkodva hozott létre nekem egy ilyen hálózati média izét. Az SMB sajnos nem akart működni, hiába írtam be a megfelelő user + pw párost ami pl pc-ről megy.
Itt ez alatt a logós cucc alatt ott vannak a megosztott directoryk, viszont a filmnek egészen le kell menni az M2TS fájljaiig, hogy elinduljon.
Rossz irányból közelítettem meg?
-
Joshi
titán
válasz
Mosqu!to #601 üzenetére
Milyen hálózati protokollt használ a NAS? SMB vagy NFS?
A lejátszóban mindenképpen a Networkön belül kellene csatlakoznod a hálózaton megosztott mappákhoz.Lejátszó oldaláról neked semmit nem kell mókerolnod, az SMB és NFS megosztásaidat ugyan úgy kezeli mintha Pendrive-ot dugtál volna be. Ha van egy BD struktúrás mappád (BDMV, Certification vagy ISO), akkor azt már a mappára kattintva lejátssza.
-
Mosqu!to
addikt
Segítsetek, mert megöl az ideg
Eddig usb-n volt egy hdd amiről lejátszottam BD filmeket, simán volt menü azoknál, ahol volt a filmhez menü. Most viszont lett egy NASom és hálózatról jön az áldás, és így nem akar a menü működni. Melyik fájlt kéne megnyitnom, vagy mit csinálhatok másképp? Még a meg is találom a menü M2TS fájlját, csak egy lejátszható tartalom lett belőle, nem tudok lépkedni a menüpontokon és a távirányító pop-up menu gombja sem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest