Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
WiZARD
addikt
no mint kiderült (lemérte valaki), nem egyforma a Fuzion V1 és V2 talpa.
V2-nél vékonyabb a talp.
a tüskék is alacsonyabbak (feltehetően ennek köszönhető, hogy jobban visszafogja az áramlást, de talán ettől jobb a hőfok) és a tüskék alatt a "tömör réz" rész is vékonyabb lett kicsit. -
H_Zozo
tag
Tuti, hogy így van megoldva az a Koolance táp? Az nem egy vizzel hűtött olajhűtő ott a végén, ami belelóg a dobozba?
Mert ilyen kis méretű vizzel hűtött olajhűtőt én még tudok is szerezni. Csinálni egy tartályt, beletenni a tápot, meg belelógatni a radiátort, feltölteni a tartályt olajjal, aztán a radiátort meg bekötni a rendszerbe, és máris készen lenne a vizhűtéses olajhűtött tápegység. Igazából nagyon gond nem lehetne belőle. -
sK0t
tag
Üdv.!
És ilyen nagy réz/alumínium tömböket hol lehet venni ?
Mert van ismerősöm aki eszetgályos, és meg tudnám vele csinálni az ilyen dolgokat amit nem lehet gyárilag kapni, csak a belseje hoygan néz ki ?
Valami leírást tudnál róla adni ?
2 tömből áll,vagy 1-ből ?
Mert nem nagyyon értem hogyan készíteted el :-S -
fuzik
aktív tag
Igen, teljesen én csináltam (a marást is...).
Nincsen több kép. Ahogy elkészült, már ugrott is be a gépbe.
A hűtőbordák tetejéhez, a főtrafóhoz, és a "nagy" kondihoz ér hozzá dupla gap paden kersztül.
Igen, kellően le tudja hűteni.
shteer: A nagy terheléses teszt még hátra van....
yakuza.tora: Idáig 50°C alatt maradt mindíg
-
P00By
nagyúr
Ha vkinek nem felelne meg a 220 mm-es Akasa venti(?!
), akkor itt válogathat és oldja meg a beszerzését
-
fuzik
aktív tag
válasz
Samanbacsii #13684 üzenetére
Ha minden igaz, amit tudni lehet róla, akkor a koolance táp fel van töltve olajjal. Azt keringeti egy szivattyúval a hőcserélő egyik körében. A másik kört be kell kötnöd a vízhűtésedbe.
-
shteer
titán
válasz
Samanbacsii #13684 üzenetére
veszünk egyet 2-en, megnézzük és beszereljük a phantonom helyére. ok?
-
nyunyu
félisten
válasz
Laraxior #13676 üzenetére
10/8as a csatid? rámegy a 11/8as praktikeres cső
Eloszor en is azt hittem, hogy siman belemegy a 11/8-as PVC cso az Asetek 10/8-as beledugos gyorscsatijaba, de amint szokokutasdit jatszott, rajottem, hogy megsem nyero az a kombinacio...
Ja, hogy csavaros a csati? Az mas, ott tenyleg nem fog szivarogni, ha sikerul raeroszakolni a hollandert.
-
Oibacsi
őstag
Halihó mindenkinek! Nem tudjátok véletelenül, hogy Debrecenben hol tudok 8x1-es szilikon vagy pvc csövet és spéci bilincset kapni? Se barkács, sem autósboltban nem láttam ilyen bilincset, csőből pedig csak 8x1,5-est mindenhol. Előre is köszönöm!
-
Piku
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
A jövő héten tervezek egy kompett gép építést, E8400 procival. Nem vagy tuningos és csak játékra használom majd a gépet. Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben is elég az intel gyári cpu hűtője vagy érdemes egy másik hűtőt választani???
Előre is köszi
-
Samanbacsii
őstag
shteer (PH! kedvence), varga911(senior tag), Nyugdíjas (PH! addikt):
A következőket főztem ki a véleményeitekből
:
A HK nb blok alá (mivel nincs vékony gappadom) mx kenőcs kerül, sarkazás ellen leműtöttem azt a kis filc keretet az eredeti giga heatpipe toronyról. Alulról megmaradtak az eredeti backplate-ok azokhoz lettek csavarva nb és sb blokkok. A fetblokkok is kaptak 1,5 mm acél backplate-okat. Mivel azok nélkül az alaplap olyna lett mint egy mélytányér amiben elektronikai alkatrészeket gyűjtögetnek rászorulóknak.
Mégegyszer: -
varga911
senior tag
válasz
Samanbacsii #13656 üzenetére
Ha nincs gap pad akkor paszta is jó, ezért ne vegyél. Ha nagyon skót vagy akkor gagyi pasztát rakj rá, ne MX-2-t.
Intel NB-k eléggé sarkazhatóak (ha nincs ilyen kifejezés, akkor ezennel létrehoztam
). Giga 965P-DS3, tody blokkal rajta. Lefogatása gyárilag szar volt, kénytelen voltam barkácsolni, így anyákkal oldottam meg. Sok gányolás után sikerült felrakni, működött szépen. Mikor eladtam a lapot és leszedtem a blokkot szembesültem mennyire szétment az nb teteje, tiszta karc volt, sarkai szép gömbölyűek.... de a lap ment!
mrdan: Nagy terhelhetőségű ellenállás a barátod. (olyan 15-20W, lehetőleg bordával) Ohm törvénnyel kiszámolod milyen kell 8,5-9V-hoz, elmész a kedvenc elektronikai boltodba, és megveszed. (Maximum 1000Ft) Ilyen fesszel még elindul probléma nélkül a DDC, és halk lesz. Sorosan beforrasztod, de szvsz ne a szivattyú csatijára, hanem egy molex osztóra, így nem gányolod szét.
Ajánlott olvasmány: 8. osztályos fizika könyv.
-
mrdan206
tag
Hali.
Vettem 1 Laing DDC-t és kicsit halkitani kéne rajta csak nem tom h hogyan. Sztem a feszt kéne csökkenteni. HELP
-
shteer
titán
válasz
az nb alá inkább ne rakj semmit - annak a lap nem örülne
az nb és a blokk közé viszont ajánlott vmi
és pasztázom és óvatos vok, de a vékony fajta gappad is jó lehet
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ha nem IHS-es(ergo nem X38, vagy X48), akkor én GAP-pad-et szokok rakni a csúf balesetek elkerülése végett
De volt idő amikor pasztát használtam, akkor se volt semmi baj, csak jobb az óvatosság. Azzal a pár wattal megbirkózik a GAP-pad is...
-
Samanbacsii
őstag
Napot!...
Nb alá gappad vagy Mx kenőcs a jobb? -
sK0t
tag
válasz
shteer #13653 üzenetére
Üdv.!
Azt tudtam hogy nem passzív, van benne egy ventilátor túlmelegedés esetére
De alapjáraton a ventilátor hangos ? Vagy majd cserére szorulna?
A ventilátor gépinduláskor indul, vagy néhány óra mulva ? (Mennyire melegszik a táp ?)
Zen 400W-os tápról mondták, hogy ciripel valamelyik :-S -
shteer
titán
én nyilatkozhatok róla... de azt szögezzük le, hogy nem passzív
és mivel nem szeretem nyüstölni ilyen szempontból a cuccaim ezért a legkisebb áláásban van a vészventi kapcsolója - így szinte állandóan pörög a venti, igaz hallani aligha lehet
a visesítése folyamatban, akkor remélem végleg megnémul
vízhűtéshez vizes táp, de abból sincs még normális - jön egy igen jó darab de az kicsit húzós lesz [link]
a zen 400W sem a legjobb, sokan panaszkodtak rá és nem kevés ment tönkre belőle, ugyanakkor többen meg vannak vele elégedve
-
sK0t
tag
Üdv.!
Tudom nem vízhűtés topicba való, de mivel feltettem már a megfelelő topicba a kérdést de nem sok értelmes választ kaptam rá (semmitsem) !
Így ide teszem fel, hogy Antec Phantom 500W-ról van véleménetek ?
Mert adatlapokról láttam, h pl.:shteer-nek is ilyen tápja van.
Vagy vízhűtéshez milyen passzív tápot ajánlotok ? -
Joshi
titán
Erre a kártyára rámegy az alábbi Zalman blokk? Xpertvision 8800GT Sonic
Kicsit lebiggyent a szám ahogy gondolatba ráhelyeztem a Zalmi 8800GT blokkot erre a kártyára.Én úgy látom mintha nem passzolnának a dolgok, sajnos nem találtam normális fotót a kártyáról.
-
Joshi
titán
Bocs, de talán valakit érdekelne az eladó cuccom: Zalman ZM-GWB8800 GTS (G80)
Sorry az offért. -
Makker
tag
-
Makker
tag
Egy [ilyen]proci paszta D-tek fuzion és q6600 tuninghoz "tökéletes?"
-
BearGOD
tag
Jade persze akkor nemkell ebbe a lapba víz
akkor minek marattattam ki? akkor minek adtam a sok páleszt a marósnőnek?????
-
BearGOD
tag
A radiátort a peltier elé gondoltam, hogy a felmelegedett vizet hűtse le és a már hűtött cuccot küldje be a peltier blokkhoz! Vagy jobblenne az egyikkel a radit hűteni? Vagy mindkettővel a radit?
Szóval akkor olymindegy gondolom! Befagyni csaknemfog se a radi ha a lamellákhoz fogatom a peltiert, de a blokk külön! Bár ha a blokkot magát tenném a radira és azt hűteném 2 peltierrel, akkor nemkell venti a radira és gondolom jelentősen joban hűti a cumót???!! -
Soak
veterán
válasz
BearGOD #13627 üzenetére
30W-s peltier nem fog nagy vizet kavarni ,ha egy egész rendszert eresztesz rá arra a "blokkra" ... biztos ,hogy nem elsz párakicsapodással problémád
ez amugy elég off már, van ha jol tudom peltier topik
szerk: de amugy ha benne van a radiátor abban a rendszerben amire kötöd ezt a cuccot akkor az -már ha nagyon erős peltiered lenne - akadályozhatna is, mert ugye az már nem hűtené a kornyezeti hőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékletü vizet, hanem melegitené
-
-
Soak
veterán
válasz
BearGOD #13625 üzenetére
Jah .... azthittem ez valami pontos adat ... szerintem elösször probáld ki ,hogy mit tud egyátalán a peltier ... hány W-s ... abból lehet már következeteni ,hogy mit várjon az ember mert a szigetelést is a hőfokokhoz kell igazitani ... ha kicsit csapodi ki akkor egy kis homemade macera is elég, ha meg elég durván akkor nomrális anyagokkal kell dolgozni ... szerintem nem lesz ilyesfajta probléma ,de ugye a pruding probája az evés
-
BearGOD
tag
A 0 fokot csak kbre mondtam!
pl ha peltier -12, akkor ezekena blokkokon áthaladva a víz kb mennyi lenne és kicsapódna e és hogy lehet ellene védekezni?
cpu + nb + vga+ sb van benne és egy dual hőleadó radiha pl -5 fokra hűti le a vizet, onnan menne procira, akkor ott kicsapódna?
-
Soak
veterán
válasz
H_Zozo #13623 üzenetére
Dehogynem csapodik ki ... vagyis nem kicsapodik ,hanem rögtön lefagy, ha leveszem a procirol akkor kb még 1-2 percig -40 körül mozog és már akkor mm-eres jég keletkezik azonnal ... ha járatom szabadon a levegőn 1-2 percet akkor centi vastag jégréteg van rajta
de ha az alapnól mondjuk 30 fokos vizet hűtöd le egy -5-10 fokos tömbbe
de itt a tömb közelsem ennyi, hisz maga a peltier is csak 0fok
0-15 fokos viz lehet hogy kicsapódik, szigeteletlen csövek esetén
attol függ, ha kicsit szárazabb a levegő akkor 22fokban nagyon nehezen csapodik ám ki
-
H_Zozo
tag
Ilyenformán persze hogy nem csapódik ki, de ha az alapnól mondjuk 30 fokos vizet hűtöd le egy -5-10 fokos tömbbel, akkor szerintem azér a 10-15 fokos viz lehet hogy kicsapódik, szigeteletlen csövek esetén. Bár valószínűleg a melegebb részeknél, mint processzor, vga is előfordulhat.
-
Soak
veterán
-
Soak
veterán
válasz
H_Zozo #13613 üzenetére
Vizre gondoltam, nem a blokkra
BearGOD : a nyakam teszem rá ,hogy 0fokos peltiernél nem fog deresedni a cső meg blokk egy rendszerrel alatta (mit fog amugy ez a csoda hűteni? ) ...
Nézzd meg az aláirásom, ott látod a szerkezetet.... szigetelésről meg mingyárt keresek képeket
szerk : [link] itt látod ,hogy van egy alap LS szigetelve, ettől az enyém jobban van megcsinálva,d e az elve hasonlo
-
Makker
tag
Hali!
Kinéztem egy [ilyen]proci pasztát.
A kettő között mi a különbség? Csak az,hogy az egyik 4 gr a másik 30 gr?
-
H_Zozo
tag
Jut eszembe van valakinek homok/szemcse szórós ismerőse?
-
Soak
veterán
válasz
BearGOD #13612 üzenetére
Ebben az esetben a peltieren nem csapódna-e ki vagy a vizhűtés csovein? ha a csöveket kérdezed akkor biztos ,hogy nem, nicns olyan hatásfoka a dolognak, ha a peltiert kérdezed akkor azon magas páratartalaomnál igen, de ott sem azonnal , egy finom kis szigeteléssel meg elhet oldani ... ha én tesztelek orákat a kompimmal aminek legrosszabb esetben is -45C a feje akkor sem uszok a vizben, hanem itt-ott egy kis jég ls kész... mondjuk le is van rendesen szigetelve
-
BearGOD
tag
A kevés kanyart azért szántam, mert nem akarom túlhűteni a vizet, a peltiert pedig vízzel fogom hűteni! egyenlőre csak egy darab lesz 72 fok különbségre lesz képes.
A vizet megkell majd próbálnom nagyon a párakicsapódás közelében tartani. Gondolkoztam páramegkötő bizb@szon de nemtom igazából mi lenne a legjobb rá! -
BearGOD
tag
Ittvan a leendő még nem kész állapotú peltier blokk [link]
Még nincsenek az összekötő furatok és a beömlő nyílások sem kifúrva rajta, azt majd itthon fogom, azaz a kertben, ottvan cucc hozzá!
Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest