Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
gYaLo
őstag
15000. hsz
-
gYaLo
őstag
Hellosztok!
Nyáron szeretnék vizet a gépembe!
A lap valszeg a mostani (Asus P5K Premium) lesz.
A kérdéseim: Mennyire ajánlott ehhez a laphoz vizet használni?
Milyen lapot ajánlotok?
Összeállítanátok nekem rendszert? Mindent vízzel szeretnék hűteni. Vga valszeg 9800GX2 vagy 8800GTS (g92) lesz. Proci: E8xxx . Táp: 850W-os Corsair vagy valami finom.
Esetleg lenne valaki,aki eljönne és be is üzemelné nekem ? (szép kis összegért)
Bocsi a sok kérdés miatt.
Üdv: Norbi -
1010
őstag
hali
ehhez kersenék valamit amivel működésre lehet bírni
asszem kell egy pumpa és egy hőcserélő vagy nem? -
zzolika
aktív tag
válasz
Lucif-R #14981 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A barna hullámkarton dobozon/dobozban nem volt semmi leírás, a nevén kívül egy sor szöveg sem. Nem pocsékolják a pénzt a csomagolás tervezésre...
Ezek szerint jól gondoltam a sorrendet. De akár máshogy is rá lehet rakni, elrontani nem nagyon tudom.A hûtõfolyadékot elõre kell összekeverni, vagy lehet utólag is?
Ioncserélt víz+fagyállóra gondoltam, a desztvízre a patikában 300 Ft/dl árat mondtak, az alkoholt meg az elõbbi példa alapján inkább kerülöm. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
H_Zozo #14975 üzenetére
Egy napot ment tiszta deszt-vizzel, aztn szereztem alkoholt, és ugye ráöntöttem a tetejére, nyilván nem keveredett a vizzel, szóval kvázi tiszta volt. Igazából esélyem nem volt beinditani a szivattyút, hogy elkeveredjen,mert 2 másodperc alatt szétesett
A menetnél pl gyakorlatilag elporlottÁtvittem egy darabot shteer-hez mutatóba, és otthagyódott az asztalon,de már csak több darabban tudta kidobni ő is
Egyébként én is észleltem a dolgot, hogy lehet a túl nagy töménység az ok, igy azért mikor már a fele nem volt meg, beinditottam a szivattyút,de akkor mr mind1 volt. Nemtudom segitett volna-e egyáltalán, ha elkeveredik...
Amúgy egy EK tartály volt.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Amit már egy ideje lusta voltam megmutatni:
Mi történik,ha egy plexi tartályba alkoholt öntünk?
Megmondom. Ott állunk a szoba közepén, és darabokra mállik a tartály a kezünkben. Ha elengedjük azért folyik szét az összes viz,ha meg nem akkor magától esik darabokra a tartály másodpercek alattkép1
kép2
Természetesen nem az összes plexi dologra igaz ez, bizonyára éppen szerencsétlen anyagkombinációt fogtam ki,de azért jobb az elővigyázatosság, az már biztos.... -
nyunyu
félisten
válasz
zzolika #14967 üzenetére
Sziasztok! Segítség kellene XSPC Delta blokk felszereléséhez.
A blokkhoz adott csavarokon a szerelési sorrendben vannak rajta az anyák, rugó, alátétek?
Most így néz ki: csavarfej - alátét - rugó - alátét - nagyanya - alátét - anya
Hova megy ebbe a sorba az alaplap meg a blokklefogató?M4 csavarfej - backplate - gap pad - alaplap - alatet - rugo - blokklefogato lemez - M4 szarnyasanya?
Rugot csak azert raktam a lemez ala, mert elsore nem ereztem, hogy ellenallasba utkozne a szarnyasanya, aztan az alaplap sikjaig sikerult hajlitanom a lefogato lemezt.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #14970 üzenetére
csak ilyen 2 x 2 (méter)-es panelekben
Nu akkor nem hőfokkal hanem felülettel kompenzálják a hatásfokot... de a lényeg ugyan az...
Amúgy az nem baj ha kérdezel, sőőőt erről szól. Csak ha megmondjuk hogy NEM akkor te ne erősködj hogy DE AKKOR IS IGEN... mert akkor meg minek kérdezted meg de ez a Tata is elmondta kicsit visszább
na písz
ui.: ma má nem leszek sztem
-
Ottoka
őstag
válasz
Lucif-R #14966 üzenetére
Ok köszi, ez a kiengedem az asztal alól a levegőt jó ötlet, először ezt próbálom ki.
Köszönöm mindenkinek a segitséget. Amit nem értek hogy miért gondolja mindenki hogy akkor érzem jól magam ha nekem van igazam és sikerül a dolog. Ha ez lenne az alapgondolat meg se kérdezem. Kiötöltem valamit, és megpróbáltam elmondani miért gondolom azt hogy jó lehet. Ti ugyan úgy megindokoltátok miért nem lesz jó. Ennyi.
Egyébként csak még egy szóra visszakanyarodva. Tudom hogy a párolgás hőelvonással jár, tanultuk, meg 30 éves korára az ember tapasztalja is. A tyúkolban a régi hűtések úgy néztek ki, hogy voltak különböző méretú radiátorok, mint az autó hűtője, csak ilyen 2 x 2 (méter)-es panelekben, és azon keresztül szivták át a levegőt a ventillátorok. És úgy is hűtöttek az ólon. A modernebb tech az a vásznas balhé, az alap koncepció ua., csak a párolgás miatt igy van nagyobb hatásfokkal dolgozik.
A legújabb, amit már ilyen 50.000 férőhelyes tyúkólakban vagy a fölött alkalmaznak, hogy kiba nagy nyomással vizet permeteznek a légtérbe, amit az ól végében levő 3-4 méter átmérőjű ventik kirántanak az ólból. Akkorát hűt mint az állat, amikor a hideg vizpermet felveszi a légtérből a hőt.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
zzolika #14967 üzenetére
Nekem ez a sorrend:
csavarfej>alátét>alaplap>lefogatólemez>rugó>leszorítóNagyanya>anya
Lehet nem ez a tökéletes, de nekem ilyen
és igy gyóóóó nekem is meg a lapnak is
Második anya kicsi eszem szerint azért kell hogy a rugó ne tudja lecsavarni a leszorítóNagyanyát, az meg hogy ki esik a csavar... háát felületen kell csinálni és akkor nem fog
ui.: ez a leszorítóNagyanya ez kicsit R A Salvatore Drizzt sorozatából gyött... legalábbis nekem most igy arra asszociálódott
-
kiborg
aktív tag
válasz
zzolika #14967 üzenetére
Szia!
Nekem nincs a végén anya, csak a kézzel tekerhető.
A rugó úgyis megfeszíti, így nem tud elfordulni.
A második(te logikád szerinti) sorrend a jó.valsz a gyárban így jött sorrendben az anyag. vagy vicces kedvében volt a szerelő, vagy szimplán nincs nekik meghatározva, mert az user manualban ugyis BENE VAN A HELYES SORREND !!!
Kiborg
-
zzolika
aktív tag
Sziasztok! Segítség kellene XSPC Delta blokk felszereléséhez.
A blokkhoz adott csavarokon a szerelési sorrendben vannak rajta az anyák, rugó, alátétek?
Most így néz ki: csavarfej - alátét - rugó - alátét - nagyanya - alátét - anya
Hova megy ebbe a sorba az alaplap meg a blokklefogató?Én így raknám össze a saját logikám szerint (lehet rosszul):
csavarfej - alátét - alaplap - alátét - anya - lefogató - alátét - rugó - alátét - nagyanyaMert ugye az alaplap nyákját kell a mûanyag alátétekkel védeni (zárlat és mechanikai sérülés ellen). És egy anya is kell rá, hogy ha ráraktam az alaplapra a csavarokat és beszerelem a házba közben ne essen ki. A rugó nyomja rá a blokkot a kézzel tekerhetõ nagyanyával, de minek utána még egy anya?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #14959 üzenetére
... az úgy világos hogy lecsorgó vizzel tolják csak ott van egy olyan fizikai móka hogy: " a párolgás hőt von el" és ezt használják ki.. lásd lelocsolod magad vízzel és nyomod magadra a szelet akkor nagyon fázol, ha csak a szelet nyomod magadra akkor meg max kicsit hüsölsz.
A két dolog fizikai elve totál nem ugyan az. És ezért sem érdemes a kettőt egy lapon említeni. És nem kell boldolgatni attól nem lesz jobban igazad és nem fogunk jobban hinni a sikeredben...
de hiddel úgylegyen és akkor csinálok egy ilyet én is
Meg igazából a hőfok külömbségek miatt sem nagyon menne ez a móka:
1,) CPU 60+ °C ; levegő 25°C
2,) kinti levegő 25°C ; gépből kijövő levegő 35°C
Már az arány kicsisége miatt sem lesz hatékony és megérős a rendszer. Amúgy egy pelier elemmel ( ahogy öreg is mondta ) már lehet lenne értelme mert úgy nem 25°C ot tolál a radira hanem monnyuk 10°C-ot és akkor máris megvan a kellő külömbség ahoz hogy hatékony is legyen és meg is érje.
Amit lehetne csinálni hogy szépen beállítani a hátsó ventiket kifújásra... elsőket beszívásra... és az asztal lap hátsó felébe meg rakni egy szellőző rácsot így a felfelé áramló meleg szépen meglép fölfelé az asztal alól ( haver ugyan ezt csinálta amit mondok, csak ő egy Chieftech BRAVO és egy 4,5 es asztallapal... és most jóval hüvösebb van az asztala alatt )
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ottoka #14959 üzenetére
Én értelek,de ennek akkor sem sok hasznát fogod látni, ahogy a többiek is irjk, és félreértesz, én nem belédkötni akarok, hanem nem értem, hogy ha már egyszer a véleményünket kéred, akkor miért nem fogadod el. ha úgyis megcsinálod, akkor meg kár volt a karaktereket pazarolni mindkét oldalról...
P00by: Nem semmi
Rugó a cső belsejében, enzotech blokk. Tudják hogy kell élni
lpc: Nekem is ez volt a gondom -
P00By
nagyúr
-
Ottoka
őstag
válasz
Nyugdíjas #14956 üzenetére
Ok. Világos a tyúkólban a 3000 tyúk nem aktiv hőtermelő. Csak annyira hogy télen nem kell rájuk fűteni, a legnagyobb minuszban sem megy 15 fok alá bent a hőfok.
A másik a radiátornál, pl. ugye a viz leadja hőt, lehül a rajta átáramló levegő pedig felmelegszik, ez pedig azért mert melegebb a viz mint a levegő. Ugyanez működne sztem a gép mögött is, annyival hogy ott ugye melegebb a levegő, mint a viz, tehát itt csökkenne a levegő hőfoka, a vizé pedig melegedne.
De félre ne érts, nem erősködni akarok, csak úgy gondolom működik a dolog, és ki fogom próbáni, nem egy nagy beruházás. A hozzáértéseteket (tapasztalatokat) pedig pláne nem akarom kétségbe vonni. Nem veszekedni járok ide.
Köszi
mod: Kiborg: 3 winyó van ott, elől az optikai egységek alatt még négy. Nem fér el vizesblokk. A légterelő azért nem jó, mert hátul van egy nagy venti, ami kifele szivja a házból a levegőt, amit az elöl levő nagy venti fúj be. Hétfőn mikor kiba meleg volt és be volt kapcsolva a klima, akkor tök jó volt a rendszer, de hát napközben mikor nem vunk otthon nem fogom a gépért hűteni a házat. Mindeg majd lesz vhogy.
-
kiborg
aktív tag
válasz
Ottoka #14955 üzenetére
Na hali!
Asszem értem, hogy mi a problémád, de felesleges.
Szóval a srácnak az a gondja, hogy a táp amit kifúj levegőt a szűkös hely miatt visszaszívja winyók ventije. És így kislakul egy örök körforgás, ahol folyamatosan melegszik a levegő.
Jól értelmezem a problémát ?Legjobban úgy járnál, ha winy venti elé raknál egy légterelőt, ami csak alulról engedné, hogy szívjon levegőt ( pl egy negyedelt gömbhöz tudnám hasnonlítani).
Ez felborítaná az általad vélt körforgást.Na jó ötlet vagy jó ötlet ?
ui: szerintem is felejtsd el a levegő radin keresztülhúzását és így hűteni.
Inkább vegyél öreg kollégánktól egy winyóblokkot és akkor nem fog melegedni semmi és még egy ventit kiiktattál.Mellesleg legalább nem a winyók által felmelegített levegőt húzna be a táp, így az is halkabb lenne.
Kiborg
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ottoka #14955 üzenetére
Képeket néztük... Mondjuk egy ház, ahol aktiv hőtermelő egységek vannak, nem éppen egy tyúkól,ahol semmi sem fűt aktivan, csak van egy adott hőmérséklet,ami meleg.
MÁS: n+1-edik emberke vagy aki véleményt kér, de utna csak erősködik, hogy nem úgy van az. Ha önigazolást vársz nem ez a megfelelő hely.
-
Ottoka
őstag
válasz
Lucif-R #14951 üzenetére
A radiátor a másik helyiségben van, az egy jó nagy belső terasz, és ott az asztal alatt van a nagy radi, rajta 4db 12-es ventivel. Szal ott hül vissza az egész viz. Mivel látod a gép az asztal alatt van, ott szépen jól felmelegiti magának a levegőt. Mivel a tyúkolban is olyan a hűtés, hogy az ablakok előtt van egy vizhűtő panel, nevezetesen egy olyan hűtő, ami lukacsos vászon anyagból van azon szivárog le a hideg viz, és a tyúkol másik oldalán levő ventik azon keresztül szivják be a kinti akár 36 fokos luftot, de a viz szépen lehűti a levegőt. A viz aztán nagy földbe ásott radikon hűl le. E nélkül az ólban akár 35-40 fok is lehetne, de simán 20 fokot is csinálok ha akarok. Szal ha egy radin keresztül nyomom be a házba a levegőt, ami a winyókon majd a tápon kersztül forog, akkor azért csak hűvösebben tartanám ott a rendszert, ami most igy szépen felmelegszik.
Megnéztétek a képeket? Ami otthon készült?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Ottoka #14949 üzenetére
Őőőő csatlakozok Nyugdíjashoz...
Bár ha jólveszem ki te a levegőt akarod hűteni egy radival? És az ott felmelegedett vizet hol hűtöd le, és mivel? A másik meg hogy annyira nem tudsz benne hideget keringtetni ahoz képest ami a gépben van hogy az hatásosan hűtse a levegőt... szal hatásfokilag nem nyert
Ez kb olyan lenne mintha a CPU felé raknék egy Ninja-t és az oda menő levegőt próbálnám meg hűteni... haon kicsi a hatásofóka mivel cpu:hüti:levegő:radi:víz:radi lenne az átmenet... míg ha cpu:vizblokk:radi azé az minnyá közvetlenebb höcserére ad lehetőséget.
Na jó ötlet vagy jó ötlet?
Őszintét? Hááát... >NEM<jó ötlet...
-
Ottoka
őstag
Sziasztok.
Thermaltake Kandalf házam van, felül jobbra állitva van egy cooler master 1000w-os táp, balra mellette a felső merevlemez tartóban pedig 2 raptor, meg egy hitachi 1TB-os winyó. Ugye a a winyókra egy 8x8-as venti fújja be a levegőt, ami kicsit felmelegszik, és azt húzza be magára a táp, és hátul kifújja, amit a winyók hűtésére való venti megint besziv, a winyók tovább melegitenek stb, stb.... Remélem érthető voltam.
Na most azt terveztem, hogy veszek egy 12x12-es radit, amit felszerelek vhogy a venti elé (a házon kivülre ugye), ami a winyókra fújja a luftot, esetleg egy átfújó ventivel meg is támogatom, és az elmenő vizet azon átkeringetem. Igy valamennyire tudnám hűteni az ott keringő levegőt, és nem szorulna ott meg a meleg.
Na jó ötlet vagy jó ötlet?
-
-
jenei92
senior tag
válasz
Nyugdíjas #14943 üzenetére
csináltam egy kapcsolót hogy tudjak ventiket 5v és 12v között kapcsolni..
erről jut eszembe a Yate Loon D12SH-12 mit Stecker (2200rpm)-nak sokkal nagyobb a légszállítása mint a sima AC-nek mint amit tőled vettem nem?eleve a yate loon 2000et pörög AC meg csak 1000et...lehet hogy váltok yate loonra...
különben sűrűn lamellázott a radim
kössz a segítséget! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
jenei92 #14942 üzenetére
Alkoholt a gyógyszertárból kell venni,de nem adnak már 96%-ost, csak 70%-ost, és azt is csak korlátozott mennyiségben. Nem is értem miért...
Namost ugye a ventis dolgot nem komolyan kérdezed?
De azért megadom az esélyt, hátha...
Szóval attól függ, milyen sűrű a radi lamellázata, és milyen vastag. Tehát kell-e nagy légszállitás, vagy sem,de akkor is kb. mindegy melyiket rakod rá,mert 3x80mm, vagy 2x120mm-nek ugyanolyan légszllitsa lesz sacc. Persze nyilván megnézed a ventik légszllitsát, aztán meglátod melyik jön ki többre, azt az fog több levegőt "fújni".De mondjuk én bittos nem akarnám, hogy 3db 80-as venti visitson a fülembe.
Tehát mindenképpen a 120mm-esket raknám rá. Halkabb, meg olyan hihhetetlen jelentős különbség amugy sincsen hatásfokban
-
jenei92
senior tag
Lenne egy kérdésem
,van egy autóból kiszuperált fűtőradim,2db 12cm-es venti fér rá,de 3db 8cm-es is ráfér,melyikne jobb a hatásfoka?
Érdeklődnék még hogy alkoholt hol lehet beszerezni amit a desztvízhez kell adni? -
bim
veterán
-
WiZARD
addikt
valahogy eszembe jutott az az idő, amikor elkezdtem vízhűteni. szívesen mutatnék képet az első blokkomról, de sehol se találok, pedig vicces darab volt.
ordasi műve, sárgaréz lemez volt ónnal összeforrasztva
valamikor 99 környékén lehetett egy celeron 366@567 mhz társaságában :p
6os belsejű csövet használtam
a szivattyú valami 120l/h (ha jól emléxem) akváriumi cucc volt, radiátorom sokáig nem volt, csak 1 nagy vödör víz, amibe ha extrém tuningolni akartam akkor beledobtam pár jégakkuta következő, komolyabb vízhűtésem pedig már ez volt, 2001ben (ezt a blokkot tavaly augusztusban még a quadra is rátettem, mielőtt a fuziont megvettem volna. csak kb 10-12 fokkal volt jobb nála a fuzion emlékeim szerint. pedig nem is volt "normál" rögzítésem a régi blokkhoz...
-
Yidaki
tag
Itt még egy régi kép. Ez még a DFI SLI-DR Venus-om volt egy világrekord Opteron 170es-el meg Crucial Ballistix Tracer RAMal. Szép idök voltak azok is ...
-
-
WiZARD
addikt
fagyálló helyett nem jobb átlag rendszerbe (tehát ami nem megy minuszba) valvoline supercoolant?
(csak nem értem miért került ennyire előtérbe a fagyálló, amikor vizigeci születik benne, és keveseknek megy nulla fok alá a hűtővize) -
Lucif-R
senior tag
válasz
kutyatm #14911 üzenetére
- ventik áraban ugyan ott vannak sőt az 5db AC venti az 5k míg a nagyventi ha jóltom 5,3k-ban van
- hát tartály... használj valami jó műhanyag plackot meg sziloplatszotvagy nem tom ocsóért is vannak tartályok nézzél szép apróban esetleg
- gyógyszertári deszt víz meg fagyálló, vagy glikoshell vagy mitfene amit itt mondogatnak
- jolvan HighFlow alá NEM megyünkJelmondatom
- Hát ha nem tetszik akkot maradj az Enzonál, de abból is van fehér tetejü sőt valaki itt foglalkozott is abba való tető maratásával keress rá a totyikban
- tartály meg nem szokott repedezni ha nem csapkodod és nem olyannal töltöd ami támadja a műhanyagot/plexit
- Hogy Nyugdíjasnál mennyi azt kérdezd meg Nyugdíjastól sztem... -
kutyatm
tag
válasz
Lucif-R #14905 üzenetére
-a ventiket én ugy gondoltam hogy vagy egy 220-as vagy 5db 12cm-es mondjuk árban ugyanannyi vagy majdnem de én szívem szerint a 220-asra szavazok.
-tartály ügyben még erössen nézelödök csak azért kell olcson mert a mora meg a blokkok és a d5 eléggé kimeríti a keretett szoval ott sporulunk ahol csak lehet...
-folyadéknak a desztvíz az akkor tuti hogy kell és akkor konkrétan tesko fagyáló pl?
-high flow csatik az már 100% hogy azok lesznek!
-egy bajom van a D-TEK FuZion-nal hogy nem tetszik... az enzoval kapcsolatban meg annyi hogy remélem nekem is mákom lesz mint varga911 kolégának!Samanbacsii nem rosz az a tartály de vajon mennyi Nyugdíjas -nál?
és remélem nem fog repedni...Nyugdíjas és mi a megoldás repedés ellen?
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Samanbacsii #14906 üzenetére
benne volál még a mod időbe te postfarmer...
Nekem ilyen tartályom van ez is eléggé sok mindenre ad lehetőséget: EK Multi
-
Samanbacsii
őstag
válasz
kutyatm #14902 üzenetére
Csak jelzem: Samanbacsii (fanatikus tag)nak (is) kettő darab 220mm venti virul a Morakon...
Szóval közel jársz az igazsághoz...
Én ezzel oldottam meg egyszer-s-mindenkorra a folyadék kérdést. Ez a sok furat miatt előnyös, (váratlan párhuzamosításoknak nem vet gátat) de innen szerintem bármelyik amelyik szimpi...
... és Nyugdíjas (PH! addikt) kollégánál találni még sok hasznos portékát és infot... -
Lucif-R
senior tag
válasz
kutyatm #14902 üzenetére
Minden mondatban szerepel az olcsó és jó. Ez igy nem gyó
. A minőséget meg kell fizetni... vagy ráfizetsz de nagyon. És ez komoly, nem humbug meg propaganda!
- vegyél D-TEK FuZion-t az is kb ugyan az az ár és teljesítmény és nincs vele repedéses gond
- high flow csatikat használj mindenhova és 10es belü csövet, én ajánlani tudom neked a 15/10es ClearFlex csöveket. Nálam azok vannak és huha nagyon faintosan néz ki és megízhatóak a csatlakozások is
- desztvíz alcohol-al csak óvatosan, minap voltam Nyugdíjasnál és mutatott egy !_szétmálott_! EK tartályt... a plexi nem szerette az alcohotl és amint kapott belőle szétmállott de igy szószerint darabokra, inkáb fagyállót vagy valami korrozió gátlót tessék használni
- lehet apróban is kapni normális tartályt, nem tudjuk mik az igényeid de ITT nézz szét mi tetszik árban kivitelben és irogass PÜ-t Nyugdíjas kollegának ő megmondja mikorra tud neked szerválni
- őőő 22cm-s és néhány 12cm-s? Azzal vigyázz hogy ne fedjék egymást, sztem elég rá egy 22cm-s vagy X alakban 5db 12cm-s -
kutyatm
tag
válasz
shteer #14900 üzenetére
az enzok gondolom a csatik meneténél hajlamosak a repedésre? de miböl van a teteje?
fém vagy müanyag?
-az enzok allítolag high flow csatisok szoval az azt jelenti hogy 10mm belső átméröjü csövekhez jo? esetleg milyet ajánltok? ami olcso és jo is? és hogy honnan? obi & co...
-folyadéknak jo lesz a deszt víz+ alkohol kb10%-ban?
-tartály oké hogy könyitse a feltöltést de mégis milyet és honnan föleg hogy olcson kéne...
-a mo-ra2-re meg 220mm-es ventit szánok vag egy pár 12cm-est leszabályozva
és kösz a választ neked is meg Samanbacsii (fanatikus tag) kolégának is! -
Samanbacsii
őstag
válasz
kutyatm #14897 üzenetére
Laing d5 és Mora2 van, kettő.
Nálam kivállóan működnek. 3GHz-ig passzívan vitte a rendszerem. (lásd konfig) A szivattyú elbírja a nagy ellenállású rendszert is. (Itt most nem az 5mm-es csövezésre gondolok, hanem a nagy ellenállású blokkokra
) HighFlow (10mm vagy nagyobb belső átmérő) csövezést és csatikat preferálom. Ha mást is fogsz vizezni (gépszíj
) a LaingD5 nevetve viszi majd. Cpu blokkokból javallanak majd újakat a többiek nekem HK 2.5 van, és itt van néhány kép, ahogy épül. Még nincs kész!
Ui: Na,... géppuskaujjú shteer(PH! kedvence) megelőzött...
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest