Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
varga911
senior tag
Szia,
Nem nehéz összeszerelni, de észnél kell lenni. Folyadékot nem nagyon kell cserélni, legalábbis szerintem úgyis előbb cserélsz valamit a rendszerben (ami leengedéssel jár) minthogy csak folyadékot kellene cserélni. Leengedni egyszerűen lehet, elvágod valahol, és úgy döntögeted a gépet hogy kifollyon. Esetleg szivattíúval rásegíthetsz, de ha víz nélkül jár akkor rövid időn belül leég.
-
sihu
tag
nehéz a vízhűtés összeszerelése????? időnként kell benne folyadékot cserélni??????(h lehet leengedni?????
egy 4-es ventit hova és hogyan lehet rárakni egy CM 690-es oldalára?????(esetleg tudnátok mondani még olyan házat, amely vízhűtéshez lett tervezve?????)
-
varga911
senior tag
válasz
yakuza.tora #12190 üzenetére
Valami kisebb, még nem tudom.
P5K tulajok:
Ez a blokk rámegy egy P5K Deluxe-ra? (Jelenleg egy P35-DS3P-n használom.)
SB-re/fetekre mit lehet rakni?
-
djtoomi
addikt
Na ezt nem gondoltam volna!
A 17 fokos szobában, írtam hogy tegnap este egy 12-es ventivel a radin -2 fok volt az eredmény,a ddig olyan 58-60 fokos volt alapon a proci, most azt eltettem, és rátettem egy cm ventit, 5V-on, és 40fokos a core0, és 45 a core3!!!
Mai nap első jó hír számomra, mert a bringám ellopták, 100k+ ugrott... -
varga911
senior tag
Érdekel valakit egy csupasz 8800GT 512MB? Minden szabvány blokk rámegy (Most egy Swiftech MCW-60R van rajta, 34 fok idle 38 load, 700/1600/2000-res órajelekkel.), és nagyon olcsón adom.
-
Gülümaci
tag
válasz
Laraxior #12183 üzenetére
Az nem ugyanaz. A hajszárító sem rossz, de van direkt ilyen készülék a piacon, hogy hőlégfúvó.. Soklábú' SMD alaktrészek forrasztásánál szokták használni, és "kicist" melegebb levegőt fúj, mint a hajszárító. Szóval vigyázni kell vele.
Klassz kütyü, csak kicsit drága...
De felőlem hívhatjuk ipari hajszárítónak is... -
-
wheelie13
csendes tag
válasz
Lucif-R #12174 üzenetére
Több helyen azt olvastam, hogy nem lesz baja a dolgoknak. Az tény hogy nincs kiszáradva még most sem teljesen az alaplap (VGA szerintem csont száraz).
1 órája adtam neki kompresszorral, elég lassan szárad ez a lötty a sima vízhez képest.Áram alatt kikapcsolt állapotban a status led ég, legalább valami megy
Hétvégén nem leszek itthon, addig így hagyom, és reménykedek
-
Gülümaci
tag
Szasztok vizesek!
Sokáig külföldön voltam, így most egy kicsit lemeradtam a fórummal, de ami nagyobb baj, hogy elfelejtettem, hogy ki az az ember itt, aki blokkokat gyárt....
Kit keressek?Köszi!
-
wheelie13
csendes tag
Üdv,
Tegnap elázott a gépem
Desztvíz + glycol keverék van benne, NB -> PCIe / VGA vonalon folyt le ~1 deci. ma reggel megnéztem megy-e. Megy, csak kép nincs => gondolom várjak még amíg teljesen kiszárad, akkor valszeg már menni fog. Nyugtassatok meg
-
Bulitt
addikt
válasz
yakuza.tora #12168 üzenetére
az kemény
jó gondolat, de egy mini hőerőműnek jobban örülnék ami vissza táplálj a rendszerbe az energiát, igy csak minimális hálozat kellene.
nálam a polirozás az úgy kezdödik hogy víz! 200; 400; 600; 1000; 1500; 2000 /a típus nem biztos hogy mind jó
/ Majd polír paszta egy karton, és a fúroba fogható polír korong. Ha ez meg van jöhet a patanás teszt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Petyb00 #12165 üzenetére
Azok a képek amiket látsz itt-ott azért "ügyesen, megfelelő szögből" vannak fényképezve. Tökéletesen, és mindenhonnan valóban tükrös felületet csinálni szinte lehetetlen,ha csak a kis kezedet használod
De mit zavar téged az a pár apró karc? Nem a tükrösités a lényeg, hanem, hogy egyenes legyen... Nade télleg óvassad amit Luci adott linkeket -
Lucif-R
senior tag
válasz
Petyb00 #12165 üzenetére
Nem véletlen linkeltem neked 3 topicot is... ott minden le van írva precízen és ki van tárgyalva... ott CPU kupak, CPU hüti és egyéb blokkok csiszolása is le van írva. Ez a vizes topik nem a csiszatolós szal pls
nézd meg a linkeket.
Ebben a hozzászólásban vannak : Lucif-R : 12161
szerk: off...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Brumi˘ #12163 üzenetére
Valamit lehet javulna, de szerintem skoda+nexxos, vagy egy tripla lenne a jó megoldás.
Ha később bővíteni akarsz, akkor inkább méretezd túl a radit, nehogy akkor legyen gáz.
A helyedben elketyeregnék a skoda radival és az öreggel megbeszélném hogyan tovább..sztem quad radi, vagy valami igen erős triplát ajánl...vagy mora-t.
Nyárig ha tudod ütemezd be a büdzsébe, nehogy akkor érjen kellemetlen meglepetés. -
Brumi˘
addikt
Még kedden bekerült egy EK-FCR600-as blokk is a rendszerembe. És úgy néz ki így már kevés a skoda radi...
Ha lecserélném egy nexos dual radira mennyit változnának a hőfokok? Mert így a víz felmelegszik 40°C-ra.
-
rob210
nagyúr
válasz
yakuza.tora #12160 üzenetére
Ami az igazsághoz hozzá tartozik érdemes egy vastag üveglapra tenni a vízpapírt.
És azon mozgatni a csiszolandó felületet.
Az tuti sík lesz.
Én így majdnem 0.3mm szedtem ki a proci blokkomból.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
djtoomi #12157 üzenetére
Köszi a promót djtoomi!
Shteer, Thrawn, r-chee! Benne vagyunk a tv-ben!!!Integessetek ti is anyunak meg apunak!
Petyb00: Nagyon nagyon finom csiszolópapírral (ún. "vizespapírral") szoktak nekiesni a nagyon nagyon bátor és legalább annyira biztoskezű topiklakók...
(Baumaxban, Praktikerben v. OBI-ban kapható) Csak óvatosan! Ha nem voltál elég jó technikából az általánosban, akkor komoly púpokat simogathatsz rá!
-
Petyb00
aktív tag
Reggelt mindenkiNET,
Azt szeretném megtudni, ti mivel polírozzátok fel a régi blokkok alját olyan szépre mint a gyárit.
P.
-
-
r-chee
őstag
Jut eszembe... Vki adjon linkeket vagy tippet, hogy honnan a búbánatból tudnék szerválni leendő blokkjaimhoz 2 ill 4 mm vastag gumigyűrűket tömítés gyanánt?? Átmérőben úgy 60-80 mm-esek lennének jók... (Próbálkoztam Google kereséssel, de befőttesgumikon ésipari tömítéseken kívül nem sok hasznosat találtam
) Fontos lenne, így minden segítségért >>>
.
-
djtoomi
addikt
válasz
Cyberbeni #12141 üzenetére
Ezen még elgondolkodok, nem rossz, legalább megy normálisan.
Jahh és pechsorozat:
Előbb piszmogok a gépbe, véletlen leb@sztam kezemmel a chipsetbordát, rakhattam fel újra, paszta stb, 4 tubus mx2-t vettem, utolsóban alig van(igaz 3 hónap alatt kb 11 vga pasztázás, 8 proci pasztázás) -
djtoomi
addikt
válasz
yakuza.tora #12139 üzenetére
Eddig biztos vagyok lefosabb quad, ami van a fórumon, b3-as, zabál is, alig húzható is, 1.5v-on nem megy 3.2ghz-en(valakinek ennyin asszem 4ghz-en ment
?)szóval ritka fos, ha 30-ért eltudnám adni, csoda lenne, de nincs manim G0-ra, vagy Q9300-ra.
Nekem amúgy yakuza.mora az jobban állna....
-
Cyberbeni
addikt
válasz
djtoomi #12135 üzenetére
extremmel jobban jártál volna. rossz a keverék. 1/8-ad a desztvíz vagy a fagyálló? ha a fagyálló annyi, akkor is túl sok van benne. fagyállót alig kell bele tenni, az roszabbá teszi a hőfelvételt.
az az talán? http://www.shoppts.com/laddcabpuco.html
ezek jó értékek összességében?
DC12V; speed 800L/h; life is 50000 hours; G1/4" thread; raise:2.5M.
Standard motherboard 4-pin connection ,but can change to 3-pin ;
Can be submersed
noise is about 28db; power input is 18w
It is had better be put into a reservoirs,that will make it low noise . -
djtoomi
addikt
válasz
r-chee #12133 üzenetére
xspc x2o szivattyú, nexxos pro 3, xspc delta cpu blokk, highflow csövek, csatik.
Amúgy kb 1/8-ad arányban van benne desztvíz, emg fagyálló, gondolom így már jó.AMúgy valami új, szép, és jó fajta x2o szivattyúm van, mert ez kerek, de sokkal jobban tetszik mint a neten található téglalap verziók...
-
Cyberbeni
addikt
laing ddc-nek mekkora hangja van? (db-ben)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yakuza.tora #12130 üzenetére
Én már korábban is arra próbáltam kulyukadni, hogy ezt igy pl. én nem adtam volna ki a kezem közül. Én se vagyok fotós, pláne nem fotóművész,de azért na! Vaku bizonyára azon a teszkós gépen is van
-
djtoomi
addikt
válasz
yakuza.tora #12130 üzenetére
Azt a sima zalmi 9500-al csináltam...
De itt nem a hőfok miatt nem emgy 3400 fölött, illetve 3000fölött, hanem mert valami szar.Nagyon szar.
Hiába vannak a jó ramok, jó lap, ha fos a proci.
Amúgy ráhánytam egy elvfekvő 12-est, -2 fok.Szobában 17fok.
Szóval ezzel nem jutok előrébb.
Eladom az egészet 30-ba, bukok egy 5-öst, procit meg kib@szom első kukába, megveszem létező legolcsóbb 2 amgos celefost, gyári hűtővel, csendes elssz, azt jól le is hűti, és még pénzem is marad. -
yakuza.tora
addikt
-
djtoomi
addikt
Nah, ma nagy csoákcsodájára, megérkezett a csomag, igaz hogy hétfőn adta fel a kolléga, é s psota elbaszta, de megvan.
Fel is tettem, 2l desztvíz fele megmaradt.
Beszereltem mindent, igaz hogy olyan dolgokon elbaxtam 2 órát hogy pl nem a gépben ragtam össze először, és pl xspc blokk lefogatót nem tettem fel, de csöveket igen, vizet bele igen.... .
Eddig gyári hűtővel 2ghz-en, 1.2v-on volt átlag 70fok mind a 4 mag kb, terhelve 90fok kb.
Most ugyanazon beállításokkal 35 fok, 50fok.
De felúztam 3ghz-re,1.4v-on(többet nem bír a proci, 1.5v-on sem emgy a 3.2ghz, b3,pedig ebből hajtottam már ki 3440-et.....
)És most alapon 5 fok, terhelve 85 fok.
Igaz, venti nincs a tripla vékony radin, de a procira és környezétre szemből fúj egy, mögötte fúj egy, előröl fúj egy.
De nemigaz, ha tudom, hogy a zalman 9500-amhoz képest kb 3 fok a javulás(ott ezen beállítások melett kb 3 fokkal volt ttöbb)akkor nem baxok el rá több mint 35k-t.
Most majd új pumpa, blokkok, radi, stb, megint 80-90k lessz.Kibaéletbe....
Ráadásul csővágást el is baxtam, mert 4-5cm-el több lett mindenhol a cső, és így még csak nem is szép....
Holnap jönnek majd a képek, de szvsz senkinek nem fog tetszeni, nekem sem.Mondjuk 3ghz-es 85 fok most, orthos 100% alatt van, 20 perc orthos után.
-
Ottoka
őstag
Sziasztok.
Xfx nforce 790i ultra sli laphoz láttatok valahol vizes szettet? Gondolok itt a chipset és mosfet hűtőkre, vga-ra és procira van blokkom.
Innovateknél láttam nforce 780i-hez van szett, gondolom lassan érkezik erre is...Köszi
-
Soak
veterán
válasz
yakuza.tora #12121 üzenetére
Arról ,hogy nem fér ki a gyár kapun....
viccet csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen
-
kiborg
aktív tag
Hali!
Proci mögé szigetelőlapnak a backplate és a lap közé mit érdemes rakni ?
Ha nem szempont a hővezetés, akkor akár egy kartonlap is megfelel ? Vagy egy műínyag lap ?Kiborg
-
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest