Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Nem szeretnék vitát indítani, de tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel a Xubuntut a Windows XP-nél gyorsabbá lehet tenni?

Korábban javasolta valaki az LXDE asztali környezet telepítését az Xfce helyett, de nem tudom, hogy ez mennyit javítana a rendszer sebességén; tehát hogy például nem az-e a gond, hogy mindenféle fölösleges szolgáltatás fut a háttérben. Igazából ez az első Linux rendszerem, tehát nem igazán értek hozzá. Nem kimondottan az ablakkezelés teljesítményével van gondom, hanem úgy általában jóval lassabbnak és teljesítményigényesebbnek tűnik a rendszer. Windows alatt például gyakorlatilag alig kapcsol be a CPU-hűtő ventilátor; szinte bármilyen egyszerűbb feladatot szélsebesen végez a gép, különösebb töltögetés vagy belassulás nélkül. Xubuntuban meg olyan érzésem van, hogy még az alapvetőbb, egyszerű programok is megterhelik és lelassítják a rendszert.

Eszembe jutott, hogy esetleg telepíthetném az Ubuntu Netbook Remix részét képező konfigurációs csomagot, ami elvileg a netbook-okhoz szabja a kernelt, vagy micsoda.* De nem tudom, hogy mennyi értelme van ennek, illetve mennyire tudnám eltávolítani később.
Aztán az is megfordult a fejemben, hogy törölhetném a Xubunturól a Gnome-ot – ha jól tudom, az Xfce mellett a Gnome is fut benne valahogy. Csak nem igazán értem, hogy milyen következményei lennének ennek – láttam az Add/Remove programban, hogy sok alkalmazás Gnome-ra íródott, és ha jól gondolom, ezeket nem tudnám akkor használni.
*Egy Lenovo S10e netbookot használok, amelyben 1,6 GHz-es Atom processzor található.
Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi