- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Nem szeretnék vitát indítani, de tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel a Xubuntut a Windows XP-nél gyorsabbá lehet tenni?

Korábban javasolta valaki az LXDE asztali környezet telepítését az Xfce helyett, de nem tudom, hogy ez mennyit javítana a rendszer sebességén; tehát hogy például nem az-e a gond, hogy mindenféle fölösleges szolgáltatás fut a háttérben. Igazából ez az első Linux rendszerem, tehát nem igazán értek hozzá. Nem kimondottan az ablakkezelés teljesítményével van gondom, hanem úgy általában jóval lassabbnak és teljesítményigényesebbnek tűnik a rendszer. Windows alatt például gyakorlatilag alig kapcsol be a CPU-hűtő ventilátor; szinte bármilyen egyszerűbb feladatot szélsebesen végez a gép, különösebb töltögetés vagy belassulás nélkül. Xubuntuban meg olyan érzésem van, hogy még az alapvetőbb, egyszerű programok is megterhelik és lelassítják a rendszert.

Eszembe jutott, hogy esetleg telepíthetném az Ubuntu Netbook Remix részét képező konfigurációs csomagot, ami elvileg a netbook-okhoz szabja a kernelt, vagy micsoda.* De nem tudom, hogy mennyi értelme van ennek, illetve mennyire tudnám eltávolítani később.
Aztán az is megfordult a fejemben, hogy törölhetném a Xubunturól a Gnome-ot – ha jól tudom, az Xfce mellett a Gnome is fut benne valahogy. Csak nem igazán értem, hogy milyen következményei lennének ennek – láttam az Add/Remove programban, hogy sok alkalmazás Gnome-ra íródott, és ha jól gondolom, ezeket nem tudnám akkor használni.
*Egy Lenovo S10e netbookot használok, amelyben 1,6 GHz-es Atom processzor található.
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest