- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kevés helyet hagyott a tápkonnektor körül a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- ZIDOO médialejátszók
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csináltam egy ubuntu frissítést, nem volt a frissítendők között az OpenOffice, így az updatek letöltése alatt elindítottam a szövegszerkesztőt, aztán abban a pillanatban, hogy bejött volna a progi (betöltése után), kivágott a bejelentkező ablakba az ubi, majd 30 másodperc múlva magától bejelentkezett, és nem csinált semmit. Kézzel újrakezdve a frissítést, ott folytatta, ahol abbahagyta, és elvileg mindent fel is telepített.
Ez így normális?Amúgy van már valami remény a normálisan használható catalyst meghajtóra?
-
malwy
senior tag
Hali! Wubi segítségével Ubuntu-t raktam fel. Így egymás mellé került egy Vista 64bit, meg egy Ubuntu szintén 64bit verzsön.
Gondoltam nézzünk egy kis filmet. A film fullhd. Akad, nem tudom teljes képernyőre rakni, mert fagy vagy még jobban akad. Itt kicsit meglepődtem, hisz egy E8400nak izomból vinnie kéne. Megpróbálkozom a videokártya bevonását a harcba a gonosz fullhd filmekkel szemben. Felkínált zárt meghajtót felteszem, ugyanolyan maradt. Leszedtem 9.5-ös catás drivert. Nagy nehezen sikerül felraknom, mert abban a hozzáadott kézikönyvben csak azt mondják navigáljak oda ahova letöltöttem és futtassam. CD parancs megtalálása, örültem.
Begépelem sh xyz. Jogosultságot kér. Ismét hosszabb kutakodás a terminál mélyében, megtalálom a sudo előtagot. Nagy boldogság töltött el, innentől nem kaptam hibaüzit.Felrakom, kicsit gyorsult a gui, viszont a film továbbra is akad, ha teljes képernyőbe rakom akkor csak a reset segít.
A lejátszók amiket próbáltam: Médialejátszó nevű médialejátszó, VLC, SMPlayer. Terminálból indítva azért nem próbáltam, mert azt még én esetleg elindítom, de rokon az soha.
-
dbius
veterán
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Indítsd terminálból, úgy látod, hogy van-e valami kínja és ha igen, mi. Ezt a hibaüzenetet rakd be ide.
-
Csakénvagyok
őstag
Kiszedtem az Ubuntu keterjesztést, csak nem ment. Gép ujraindítása. Elindította 6szor a firefoxot (gondolom ahány sikertelen próbálkozásom volt előtte), mind a legapróbb méretü albalkben legfelül. Visszazárom őket, viszarakom az Ubufoxot, megy szépen, csak egy gond vele, eltünt a magyar helyesírás ellenörző szótáram, ami még Ubuntu frissítéskét jött.
szerk: Visszarakom a szótárat, firefox újraindítása, csak nem megy
-
Noddy
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Nekem egy órája frissült, 9.04 alatt de működik.
-
Major Major
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
nekem működik
igaz ez Xubuntu
-
Csakénvagyok
őstag
Ubuntu frissítette a Firefoxot, s azóta nem hajlandó elindulni? Másnál is ez van?
-
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Amit mondtam, azzal a módszerrel megcsináltam a grubot, tök egyszerű

-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem megy a wifi a notimon a 9.04 van fent tegnap raktam fel és frissítettem a kernelt is és ma bekapcsolom a gépet és nincsen wifi kártya.Dell Isprion 1525 notim van és Broadcom 43×× [link] drivert teszem fel zárt meghajtó engedélyezni kell és utána megy a wifi.De most nem látom,hogy lenne-e egyáltalán wifi lehetőség.Hibába telepetitem újra a drivert nem változik semmi.Itt mit tudnék kezdeni mert 8.10 semmi gond nem volt de nem is szeretnék rá vissza térni. -
Laybee
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Nem, működik, minden jól, csak fel kell tennem újra a win-t és tudom hogy az mbr a win indítja és nem tudom pontosan mit irjak be a terminálba, de megcsinálom..
-
Major Major
senior tag
válasz
Laybee
üzenetére
csinálj egy másolatot a /boot/grub/menu.lst -ről, és utána nyugodtan csináld meg ami az első hozzászólásban van
másoláshoz pl sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst.bak
vagy már egy bootképtelen ubuntuval van dolgunk?szerk: akinek módjában áll, szavazzon erre az ötletre, megkönnyítené a kezdők dolgát
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
ÖÖ, na ez nekem magas.. olvastam az első hsz-t de egyszerűen nem merek belevágni.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Újra kell tennem a win-t és ha a root, setup módszerrel visszaállítom a grubot, akkor benne lesz a win a menübe? Természetesen ugyanarra a partícióra menne a win. Köszi
-
válasz
üzenetére
Nekem a teljes hálókezeléssel vannak bajaim. Van NM, ami olyan buta, mint a főd, van külön Network Proxy, Network Tools és külön gnome-network admin. Búbánatnak kell ennyire elaprózni mindent?
A gnome-network-admin egy külön misét megér; 8.04-ben a gnome-utils csomag része volt, mint network-admin. 8.10-ben már a gnome-utils csak 4 tagból áll, naná, hogy a network-admint külön csomagba rakták, ráadásul gnome-network-admin lett...
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
hogy is mondjam...

úgy értem, hogy ha meg is találja a hálózatot, akkor ugye nem tud kapcsolódni, mert ott csak rakattintani tudok, beállítani nem. szóval manuálisan kell hozzáadni, de ha meg nem tudom adott esetben a SSID-et, akkor az nehézkes. azért szeretem jobban a wicd-t, mert ott rányomsz az ikonjára, és felugrik egy ablak az elérhető hálózatok listájával, részletes beállításokkal, stb. -
Major Major
senior tag
válasz
üzenetére
hát mit értesz manuális alatt?
mert szerintem hozzáadja ő mindegyik megtalált hálót a kapcsolati listához, csak nem tud hozzá kapcsolódni, ezért aztán be kell menned és saját kezűleg átállítani DHCP-ről fix-re. de ez csak feltételezés részemről, mert egyrészt nem vagyok jelenleg wifi közelben, másrészt mindig DHCP-t használok. -
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
úgy emlékszem, hogy nem... vagy lehet, hogy várni kellett volna egy darabig. de ha rákattintottam, akkor csak a vezetékest mutatta. meg pl. fix IP-t csak manuális módban lehet beállítani, nem?
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
ezt az alap network managert amúgy nem értem. valahogy annyira logikátlan nekem a vezeték nélküli hálózatok része, konkrétan meg sem találtam benne hogyan lehet keresni látható hálózatokat, meg ilyesmi. a wicd sokkal jobb, csak abban meg nincs dedikált rész a pppoe kapcsolatoknak.
-
Hali
Hogy tudok írási jogot szerezni usb-s eszközre (teló)? Ha elosztott portba dugom megy, de ha rádugom direktbe az usb-re nincs jogom írni
Csak ügye az elosztott az 1.1 (aszem) szal lassú, a közvetlen meg 2.0...szerk.: jah, meg állandó jelleggel szétdobálja a kapcsoltatott ezen az elosztott baszinón
Ez nem az Ubi hibája, csinálja win alatt is. Ezért is szeretném közvetlen rádugni. -
Noddy
senior tag
válasz
róland
üzenetére
Nem Atheros van benne hanem Broadcom. Mindegy...
Ha sima titkosítatlan wifi routerhez akarok csatlakozni akkor network managerben mit kell beállítani, én csak valami vpn hálózatokat látok, de ott olyan adatokat kell megadni amiről fogalmam sincs. Ha pedig új vezeték nélküli hálózatot akarok létrehozni, akkor gondolkodik de a végén a kapcsolatot nem hozza létre. -
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Én a netre wifi-radar-ral lépek fel, lehet, hogy az is ludas. Te mit használsz wifi-zésre?
-
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
A gép egyébként teljesen használható, és a wifi is működik, ha bootolás közben kapcsolom be. Csak hát ha a vista tudja menet közben kapcsolgatni, akkor arra gondoltam, hátha az ubi is tudja, de ezek szerint még nem.
Köszi a segítséget, ezzel a gép hivatalosan is ki lett nevezve Not ubuntu ready-re
Tény hogy a linux-ok, asztali gépekre vannak nem laptopokra. -
-
inkubator
aktív tag
Sziasztok! Felraktam az űj ubuntu-t de elfelejtettem a jelszavamat és mit lehet ilyenkor tenni?
-
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Wifi nélkül:
[38653.915328] btusb_intr_complete: hci0 urb f58df400 failed to resubmit (19)
[38653.916284] btusb_bulk_complete: hci0 urb f58df500 failed to resubmit (19)
[38653.920944] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72280 submission failed
[38693.312120] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[38693.499365] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[38724.738121] usb 6-3: USB disconnect, address 3
[38724.739124] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5880 failed to resubmit (19)
[38724.739147] btusb_intr_complete: hci0 urb f5ee5100 failed to resubmit (19)
[38724.740090] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5f00 failed to resubmit (19)
[38724.744195] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72180 submission failedWifi bekapcs:
[38653.920944] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72280 submission failed
[38693.312120] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[38693.499365] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[38724.738121] usb 6-3: USB disconnect, address 3
[38724.739124] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5880 failed to resubmit (19)
[38724.739147] btusb_intr_complete: hci0 urb f5ee5100 failed to resubmit (19)
[38724.740090] btusb_bulk_complete: hci0 urb f5ee5f00 failed to resubmit (19)
[38724.744195] btusb_send_frame: hci0 urb f4b72180 submission failed
[38963.420145] usb 6-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 4
[38963.612623] usb 6-3: configuration #1 chosen from 1 choiceBár ez nekem kínai, de arra rájöttem, hogy ez a parancs a kerneltől kér le valami infót. Remélem azt másoltam be amit kellett.
-
bsh
addikt
sziasztok
van valakinek L3-cache-es amd procis gépe? meg tudnátok nekem nézni, hogy az L3 cache-t felismeri-e az ubuntu? mert nekem nem...
cat /proc/cpuinfo
thx -
Noddy
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
8.10-el nem próbáltam, mert akkor még nem volt meg a laptop.
De mivel először volt rajta a win, lehet, hogy az kapcsolta ki. Most már hogy egyszer bekapcsoltam win alatt, most már reboot után (míg tölt a gép), ha bekapcsolom akkor látja. De ha már bejelentkezés után próbálom meg bekapcsolni, akkor szintén nem működik. Gondolom valami hardware felismertetést kéne mindig futtatni miután bekapcsolom a wifi-t.
-
törölt tag
válasz
mAtech
üzenetére
ha nem restricted driverrel használod, akkor a sima display settings-nél van olyan, hogy hol milyen kimenet legyen aktív. ha meg a restricted-et, akkor lesz egy nvidia x server settings a beállításoknál, és abban lehet mindenfélét trükközni, hogy miként használja a külső eszközt.
-
mAtech
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére
Nem tudom, mert még nem próbáltam
Azt hittem kell valami varázslat még a kártyavezérlő programnál, hogy milyen kimenetet használjon. Pl.: nview windows alatt. -
Major Major
senior tag
ha kikapcsolod linux alól a gépet, és utána megint linuxba bootolsz, akkor sincs wifi? csak mert olyan létezik, hogy a windows lekapcsolja az eszközt, és linux nem tudja visszakapcsolni.
[link]
Many wireless network devices can be turned on or off. Check to see if there is a hardware switch, some devices can be switched off from Windows and may need to be turned back on from Windows.
biosban nincs valami okosság, ami eről szólhat?
8.10-ben jól működött? -
Noddy
senior tag
Olyan problémám lenne, hogy HP 6735b laptopnál, hogy a wifi (broadcom bcm4322) csak akkor működik, ha előtte windows alatt bekapcsolom, egyébként az ubuntu 9.04 nem is látja (lspci-ban meg sem jelenik, pedig a ledje világít és a bluetooth ikon is megjelenik, bár ezt tesztelni nem tudom, mert nincs ilyen telefonom). Csak akkor tudom használni és akkor látja a hardware-t az ubi (és tökéletesen működik, nem kell driver sem), ha előtte elindítom a Vista-t és ott kapcsolom be a wifi-t. Elméletileg a driver integrálva van a kernelbe, ezért nem kell telepíteni. A google nem adott semmi értelmes megoldást.
-
mAtech
aktív tag
Kérdésem lenne.
Rendszer: Ubi 8.04 LTS gépi install (nem wubi), régi Via-s lap, AMD procc 900MHz, 384 MB ram. A lényeg pedig: egy tv-outos (s-video) Geforce MX440.
Azért állítottam össze, hogy TV-re kössem a gépet és nézzem a múvikat
Nem HD-t.
A kérdés így szól: lehet-e a tv-outot a gép indulásakor rábírni arra, hogy adjon ki jelet a TV felé (anékül, hogy ezt külön parancsban ki kellene adni, miután az OS feláll)? Vagyis a TV működjön úgy majdnem mint egy monitor és ne kelljen külön monitort rákötni pluszba a gépre.
Nem tudom értelmesen sikerült-e a kérdésemet feltenni. Rem igen
Köszi: A.
-
válasz
Major Major
üzenetére
1360x768 32" (HD ready LCD tv) nézd meg, annyit ír

Vagy nem állítottam be valamit? -
válasz
Major Major
üzenetére
Az a DPI kalkulátor elég érdekes eredményt ad nekem: 49 DPI
Kb. semmit nem látok olyan beállításoknál
-
dbius
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Thx, kipróbálom!
-
dbius
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
-
dbius
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Ahha, okosabb lettem, köszönöm szépen, működik.
-
Laybee
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Pppoeconffal
auto lo
iface lo inet loopback
auto dsl-provider
iface dsl-provider inet ppp
pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf
provider dsl-provider
auto eth0
iface eth0 inet manual -
Major Major
senior tag
válasz
Matamata
üzenetére
az /etc/default/rcS fileban kéne átírni az UTC=yes-t UTC=no-ra
(#15735) dbius
2.6.28.11.15 nálam a legújabb verzió
csomaginformációk frissítése nem oldja meg a problémát?
alt+prtscr nálam sem fotóz ablakkeretet, de nem vagyok benne biztos, hogy ez bug és nem pedig feature
(#15737) harry
kernelfrissítés volt? mert a következő akkor a régebbi kernel kipróbálása(#15736) Laybee
az adsl network manageren keresztül volt beállítva, vagy pppoeconffal?
/etc/network/interfaces fileban mi van? -
harry
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Mindjárt megnézem, de szinte biztos, hogy nem hardveres, a fagyás előtt tökéletes volt ubi és vinxp alatt is...
-
Laybee
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Eddig adsl-em volt és működött a net ubuntu alatt. Mától upc lett és nem megy a net. Win működik és az ubuntu live cd-n is megy a net már indulásnál. MAC cím egyforma a win és az ubuntu alatt, de a hálózati beállításokban (óra melett) egyszerűen nincs semmi, és nem is fogadja el amit írok. Az én sejtésem az, hogy a régi adsl beállítások zavarnak be. Valaki segítsen.. Köszönöm. -
dbius
veterán
Közben synapticban ránéztem kézzel ezekre a frissítésekre. Úgy tűnik, mintha frissebb verzió lenne elérhető, újabb csomagokra hivatkozik, de frissítésre kijelölve azt a hibaüzenetet kapom, hogy a hivatkozott csomag nem érhető el...

Közben meg most nézem, hogy ha ALT+Print Screennel mentem el az aktuális ablakot, akkor az ablakkereteket nem menti el (Ha a teljes képernyőt mentem, akkor látszanak az ablakkeretek) - Ubuntu Jaunty, gnome alatt, compiz bekapcsolva.
ez is érdekes, mert mintha korábban jó lett volna... -
Matamata
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére
A 9.04-es ubuntut használom .
Két órát késik az xp-n az óra ha használom előtte az ubuntut .
Azért nem értettem mi van vele mert két egymástól teljesen független telepítésként van fenn a két rendszer .
Amit megoldásnak írtál kipróbálom, remélem bejön .Megnéztem most UTC-n van .
-
dbius
veterán
Pár napja a frissítéskezelőben megjelenik három inaktív frissítési lehetőség, amivel nem tudok mit kezdeni. Ott vannak, mindig megjelennek, de nem lehet őket aktiválni.
Nálatok nem jelent meg valami hasonló?

-
klayton#1
tag
válasz
Major Major
üzenetére
hat a home foldert nem olvassa be, csak ugy sikerult megoldanom, hogy sima bedobalos stacket hoztam letre, es beleraktam a homebol a mappakat.. vegulis funckiora megfelelo

-
Major Major
senior tag
válasz
Matamata
üzenetére
Milyen ubuntut használsz? Ez a probléma azért jön elő, mert a Windows a rendszeridőt helyi időnek tekinti, Linuxon pedig UTC-re van állítva. Szóval a linux idő szerver alapján beállítja a UTC-t, windows meg azt hiszi rá hogy helyi idő, és egyel kevesebbet mutat, mint kéne. Bár Intrepid óta az Ubuntun is RTC=helyi idő. Ennek ellenőrzésére
cat /etc/default/rcS |grep UTC
[link](#15729) harry
random livCD-vel jó a hang? -
harry
veterán
Sziasztok, egy fagyás és restart óta nincs hang - a panelon a hangszóró áthúzva, Volume Control megnyitásra ez fogad:
No volume control GStreamer plugins and/or devices found.
Az 'lspci -v' ide vágó kimenete:05:08.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 03)
Subsystem: Creative Labs Unknown device 0052
Flags: medium devsel, IRQ 22
I/O ports at a000 [size=32]
Capabilities: <access denied>Az 'aplay -l' eredménye:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
Próbáltam egy leírás alapján helyrehozni, de nem ment - csomagok törlése (--purge remove), telepítése nem segített, próbáltam forrásból felrakni, nem írt hibát, de az 'alsamixer' parancs eredménye ez:
alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory
Próbáltam a hibaüzenetekre rákeresni, de úgy sem találtam semmit. Próbáltam felrakni eyg alsaconf-ot (ubuntun nem része az alsa-utils-nak), de nem sikerült (függőségre hivatkozott /talán modutils/, de azt felrakva sem ment). Gstreamer codeketet is újraraktam, próbáltam modprobe snd-emu10k1-et menet közben betölteni, de nem jártam sikerrel.
A rendszer: Ubuntu 8.04, Gnome, Sound blaster audigy hangkártya, nforce 4 amd alaplap. Régebben még talán telepítés és állítgatás nélkül is ment egyből, nem tudom, most mi lehet a gond.
-
klayton#1
tag
udv, egy aprosaggal kapcsolatban szeretnek kerdezni: ubuntu jaunty alatt megoldhato lenne, hogy a sajat [home] mappam lathato legyen az AWN dockon? mert nem talaltam ilyen appletet/beallitast [de az is lehet, hogy vak vagyok
] , es nem lehet csak ugy odahuzni se. a valaszt elore is koszonom
-
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Windows XP-n, Picasa3 programmal, képekből készített videót szeretnék lejátszani Ubuntu 9.04 rendszeren. A videót lejátssza, de az alatta lévő mp3 számot nem. Feltettem a Picasat is, hátha megy, de nem, ott meg videot sem lehet készíteni

Le tudom játszani valahogy úgy a videót, hogy menjen alatta a hang is?
Köszönöm.
-
Matamata
aktív tag
Helló!
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jó helyre írok de azért mégis talán ti tudjátok hogy mi lehet a baj

Szóval olyan problémám lenne, hogy Ubuntu használata után az XP-n mindig elállítódik az óra. Ezt a dolgot azért sem értem mert két külön meghajtón van a két rendszer. Tehát elvileg semmi kapcsolat nincs köztük.

-
ngabor2
nagyúr
postfix esetén hol és hogyan lehet beállítani, hogy a rendszernek küldött levelek hozzám jöjjenek? nem mintha olyan sok érdekesség lenne bennük... csak legyen már az is belőve.
-
Tikakukac
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Köszi szépen, pont mire elolvastam végeztem a telepítéssel és most már totál jó a dolog. Most éppen a kiba''ottul nehezen eltávolítható Kiba Docckal vacakolok istennek se akar törlődni a gépről

-
válasz
Tikakukac
üzenetére
ooo... izeeee....

Akkor most mi a felallas?
Tokmindegy!
1. Szedj le a synapticbol minden flashsel kapcsoltatos cuccot! (icedtea, flashplugin-nonfree)
2. Ha ez megvan akkor latogass el ide, es itt rakd fel az Adobe fele flash plugint!
Good Luck!
u.i.: Huje US bill kiosztas
az y-z-re vigyazok
Programozashoz nincs jobb 
Udv. Core2
-
Tikakukac
titán
Nagy nehezen csak megoldottam, de van még egy elég zavaró kis hiba a flashplayerben, a hangerő állítás és sok oldalon be sem jön. Külön progi vagy flash frissítést adjak neki?
-
Tikakukac
titán
Sziasztok!
9.04-es Ubuntum van nagyjából mindent megoldottam már rajta kivéve a network managert. Akármit akárhol állítgatok nem akar megjelenni az ikonja és így elég nehéz kapcsolatokat beállítanom. Ha valakinek van ötlete azt nagyon szívesen várom.
Köcce mindenkinek előre is

-
Orb1337
tag
Üdv,
lamp szerver htdocs-ba szeretnék fájlokat másolni fájlkezelőben, hogyan tudok magamnak írási jogot adni? -
ngabor2
nagyúr
megin' hasfájásom van a szép új rendszerrel... a hang
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
ez van a lapon, valamint elvileg a videokártyán is van a hdmi miatt valami, de az nincs kivezetve. korábban egyszerre tudott menni pl. a skype meg a zenelejátszás, vagy a youtube. most az megy,amelyik hamarabb el lett indítva. alsa van a hanghoz beállítva.
mod: pulseaudio-val megy. de azt korábban valami miatt nem szerettük, mindenki lebeszélt róla.
-
törölt tag
válasz
szaszayanou
üzenetére
a kettő ugyanaz, amennyire tudom
a macromedia-t felvásárolta az adoba egy ideje. -
törölt tag
válasz
szaszayanou
üzenetére
a gyengélkednek mit jelent pontosan?
próbáld meg leszedni synapticban a flash plugint, és úgy feltenni, hoyg FF-ban megnyitsz egy olyan oldalt, ahol be van ágyazva ilyen tartalom, majd amikor megjelenik felül a figyelmeztetés, hogy kell valami plugin, akkor oda kattintva kiválasztod az adobe féle verziót, és telepíted (aztán firefox restart). nekem így most megy, mert amúgy pár napja kitalálta néhány oldal, hogy nincs flash plugin telepítve... -
szaszayanou
aktív tag
online frissítettem 9.04-re és azóta a flash videók gyengélkednek firefox és opera alatt, az adobe oldaláról a flash plugint feltettem.
-
róland
veterán
-
rekid
addikt
nemigazan ertem...
rekid@rekid6910p:~$ sudo dd if=/home/rekid/cflinux-1.0.iso of=/dev/sdb1
18556+0 beolvasott rekord
18556+0 kiírt rekord
9500672 bájt (9,5 MB) másolva, 0,323993 mp, 29,3 MB/mpnyomok egy df-et és:
/dev/sdb1 15600 0 15600 0% /media/disk
Megsem irta ra..... grrrrr
-
rekid
addikt
Helllo!
ubi 8,10.
Feladat cf linuxot cfkartyara kiirni. iso megvan, kártyát látom kérdés hova mountolja fel illetve hogy hogyan is kene kiirni? igy probalom kiirni:
dd if=/home/rekid/cflinux-1.0.iso of=/media/disk/
és ezt kapom:
dd: "/media/disk/" megnyitása: Könyvtár

Ami igaz de nem tudok mit kezdeni vele
TIpp?
Üdv!
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Csak ügye az elosztott az 1.1 (aszem) szal lassú, a közvetlen meg 2.0...
Ez nem az Ubi hibája, csinálja win alatt is. Ezért is szeretném közvetlen rádugni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Thx. Várok pár napot.

az y-z-re vigyazok
Programozashoz nincs jobb 
Úgy fest linux alá a legjobb az adobe megoldása.