Hirdetés
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
innét stabilan jön 1,1 MB/sec-el

-
Major Major
senior tag
válasz
floatr
üzenetére
Ezért kell a torrentet szedni a magyar szerverről

-
Batman
őstag
[ubuntu.com]
Megjelent!
-
floatr
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
Batman
üzenetére
Eltaláltam,hogy amit linkeltem az már a végleges volt,hiszen a 20-ai isot adják ki,az Ubuntu.hu-sok nem tudnak semmit
[Hivatalos szerveren már fent van] -
floatr
veterán
-
törölt tag
van valakinek ötlete arra, hoyg a scim-bridge miért nem hajlandó működni pidgin és skype alatt? csak ez a kettő program érintett, tehát nem attól függ, hogy qt-s vagy gtk-s, és attól sem, hogy 32 vagy 64 bites (pidgin 64, skype 32).
tegnap még ment, most nem megy... mi a fene lehet ezzel a vacakkal? -
dudo
tag
Sziasztok!
Az új Ubi felismeri már alapból az SB X-FI kártyát vagy szórakozni kell vele hogy menjen?
-
negyedes
addikt
válasz
negyedes
üzenetére
Sikerult kisse elorebb jutnom. Valamannyire sikerult tehermentesiteni kicsit a procit. Most mar atlag 50 fok,de most 42 powersave modba. Feltettem a powertop programot, es a governor applet segitsegevel lejebb vettem a frekit. a Vinyora meg nem talaltam orvossagot, de ujabb problema merult felt: a videokartyam tamogatja a powerplayt, de a mostani driver nem a hivatalos Ati driver es nem tudja kezelni a frekijet, de nem merem feltenni az ati altal kiadottat mert ezzel minden megy tokeletesen es sok helyen olvastam h nem a legtokeletesebb a driver.
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Nézzük már meg azt a drivert! Elvileg xorg i810 drivernek lennie kellene legalább debianhoz. Csomagkeresőben keress rá, hátha nincs feltelepítve.
Aztán nézzünk egy ilyen kimenetet:
glxinfo | grep glx
A lejátszókat próbálgathatod, de akkor terminálból indítsd. Oda berakja az üzeneteit. Smplayer például jó választás, rengeteg kimentet használ.
Ha végképp nem boldogulsz, w98 helyett próbálj ki egy geexboxot.

(#14673) floatr:
szokj le a játékról és kompizról, add el a kártyát. Vegyél egy x300-ast, használd radeon driverrel.

(#14675) vizimi:
Fájl menü - kapcsolat nélküli munka.
(#14677) PuMbA:
Remélhetőleg. Ha fejlesztőknek lesz kedvük fejleszteni.

-
vizimi
tag
Segítséget kérnék a következő probléma megoldásában.
Evolution megnyitásakor nem töltődnek le a szerveren levő levelek. Beérkezett levelekre kattintva semmi sem történik pedig a beállítások megfelelőek.A KÜLDÉS/FOGADÁS gomb szürke és nem aktív, nem tudom működésre bírni.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
-
floatr
veterán
Csak amiatt pakolom fel, mert a compiz effektek eléggé a szívemhez nőttek, és anélkül ez a HD 3470 nem moccant meg advanced üzemmódban. De egyébként az a bajom h ki sem tudom most próbálni, mert a livecd egyáltalán nem hajlandó ezzel a kártyával effektelni, babrálni nem sok kedvem van, szívni meg még kevésbé.
Ügyhogy marad a várás, amíg itt vagy máshol nem lesz valami megoldás. Igazából nem látom égető szükségét a frissítésnek intrepidről, ha az az ára, hogy a "felhasználói élmény"
látja kárát -
negyedes
addikt
Sziasztok!
Fel tettem az 9.04 RC(lassan mar nem az), de itt is fent all a regi problemam. Az egesz gep felforrosodik fel ora alatt. A proci allandoan 50-60 fok kozott van(AMD turion X2 TL50) a load mindig 40% folott van, a vinyo is 50 korul mozog meg idlebe is. Az aksit lemeriti siman 40 perc alatt(holott win birja masfel orat). Szerintem valami baja az ACPI vel mert mindegyik verzio ezt csinalta. Van ra megoldas vagy mindig hutopadon kell hadjam a gepet?

Elore is koszi.

-
dark2
tag
Tanácsot szeretnék kérni, mert elfogytak az ötleteim.
Van egy kisgépem, egy Dell GX50-es.
Van benne egy i810-es alaplap, integrált i810 videokártyával és egy 800-as cerka procival, a 2 betelepíthető PCI bővítésben pedig van egy usb2.0 és egy diamond mx300 hangkártya. A ram a maximális 2x256. A lap max 100fsb-s procikat fogad.Több oprendszer járt rajta, volt ubuntu 8.10, xubuntu 8.10, xubuntu 7.10, most meg Debian lenny.
Cél: a netezés elfogadható (bár nem szélvész a gép) sebességű, a legelső ubin néztem avi-kat - amik lejátszáskor néha picit akadtak, de nézhető volt - most pedig szeretnék dvd-t nézni. Hát, ez nemigen megy.
A 8.10-es xubuntun próbáltam totemmel - ez kilép egy szó nélkül és nem emlékszem, hová írhat valami logot, mi a baj. Mplayer-ben állítgathatom, hogy milyen drivert használjon, de nem megy, mert vagy azt mondja, hogy nincs video out, ami kezelje a video stream-et (ha jól emlékszem), vagy valami idétlen hibát ír - nem lejátszható dvd/1 (?). VLC lejátszó fel - semmilyen video beállítással nincs kép, vagy egyből kilép, vagy csak hang van.
Gondoltam a videodriver a gond, hát netes info szerint nem is támogatja az xubi 8.10 az i810-es videokártyát (bár a synaptic szerint az intel és az i740 driver is telepítve van - de semmi konfigurálhatóság nincs, semmi ikon vagy valami, mint a screens and graphics)
Jó, xubi 7.10 letöltés, felrakom, frissíti magát - beállítási lehetőség a videokártyának megjelenik - szuper! Hagyom neki, hogy az intel driver menjen, beállítom a monitoromat - samu 940bf (b-t találtam ugyan, de az csak a dvi-vel kevesebb). Újra nem indítottam aznap. Másnap reggel gdm helyett gyönyörű fekete képernyő.
Jó, recovery mód, dpkg-s újrakonfigurálása az Xorg-nak - van kép, lehet a gépet használni. A VLC alapbeállítással viszi a dvd-t, de csúnyán szaggat. Gondoltam terminál alatt megnézem top-pal, hogy mi eszi esetleg a gépet közben. Rányomok a terminál indítóikonjára, képernyő elsötétül és a gép megkér, hogy újra jelentkezzem be. Gondolom a gdm újra indult. Egyre jobb. Ezt az újraindulást nem tudtam megoldani.
Jó, tegnap fel a debian lenny-t, ami tök ugyanolyan (elvileg az ubi is ebből építkezik), nagyon szép, de mint az első 8.10-es ubuntuban. Synaptic szerint fennvan az intel és az i740 driver, semmi beállítási lehetőség nincs. Totem újfent kilép egy szó nélkül. VLC csak akkor ad használható képet, ha X11-re állítom, Xvideo-val kilép, alapértelmezettel kilép, ascii-vel ugyan megy, de hát az rémes - inkább poén lehet. OPenGL-lel is kilép.
Ha X11-en áll, akkor ad képet, de elég csúnya, mintha pici 2x2-es pixelekből állna a kép, olyan kásás, win alatt xvidet láttam ilyennek, ha nem 32 biten állt a desktop.
És szaggat a lejátszás. Igencsak, mert eléggé élvezhetetlen.. Kipróbáltam VLC-ben, hogy nem dobhatja el a képkockákat és azonnal elmászott a hang.Mit kezdjek vele? Melyik xubi volt az utolsó, amiben volt i810 támogatás? A 8.04-es?
Tegyek mellé egy kicsi win98-at, hogy filmeket tudjak nézni? Vagy mit kezdjek vele, hogy avi-t és dvd filmeket lejátsszon? Mostanában keveset játszom, így nem használnám az X2-es gépemet mindig, fűt is (nyáron a legrosszabb), hangos is és az áramot is zabálja.
Tudom, hogy nem egy erős rendszer, de azért a dvd-vel boldogulnia kellene, nem?
A "top" szerint a lenny alapjáraton nem használja a swap-et, a memória foglalás úgy 490mb, az asztal nézésekor alig van proci terhelés. Jó. Dvd-t lejátszanék, van egy gnome-desktop (ha jól emlékszem most) 15-20% prociterhelés, a többi a VLC terhelése 100% eléréséig, a film szaggat, swap már használatban, szabad memória szinte egyáltalán nincs.Köszönöm a türelmet és az időtöket, kicsit hosszú lett.
-
Kicsirics77
veterán
ATI Mobility Radeon X1100
nekem ezzel csak annyi a tapasztalatom hogy teljesen mind1 hogy telepítem a splash kép szétesik és nem lehet kezdeni semmit sem mert szétfagy
most az alternate cd-t szedem és virtualboxba megnézem mit mutat
mondjuk a splash nélküli bejelentkezést nem próbáltam de meglesem majd azt is
ha valakinek van valami ötlete azt szivesen venném mert amúgy minden oké és tetszik is -
Batman
őstag
Ubuntu.hu-n írták:
"Megjelent már?
Nem. Az Ubuntu 9.04 április 23-án jelenik meg, várhatóan valamikor a délutáni órákban. Irányadóként az elmúlt két évben megjelent kiadások megjelenési időpontjai:
* Ubuntu 8.10 - 16:11
* Ubuntu 8.04 - 14:17
* Ubuntu 7.10 - 13:15
* Ubuntu 7.04 - 16:18De egy szerveren megtaláltam a képfájlt. Akkor megjelent?
Nem. Elképzelhető, hogy egyik vagy másik tükörszerverre már kikerült egy képfájl, azonban nem biztos, hogy ez már a végleges. Ha ennek a bizonyos szervernek a címében még a "pool" szó is szerepel, az azt jelenti, hogy innen szinkronizálnak a tükörszerverek - ha innen töltesz, azzal csak a kiadást késlelteted. Hivatalosan akkor jelent meg, amikor a bejelentést kiküldik az ubuntu-announce levelezőlistára."
-
rtom
senior tag
Némi negatív kritika az Ubi 9.04 + intel VGA duóra: link
Netbookosok ne upgradeljenek!

-
Batman
őstag
Szia,
Azt lehet tudni ,hogy mikor adjak ki a véglegest? Esetleg éjfélkor vagy holnap napközben?
üdv
Batman -
PuMbA
titán
Végleges kiadás előtt meg elbasszák az egészet...
Feltettem a legújabb napi buildet(ami nagy valószínűséggel a végleges hiszen kivették a development build szót a verzió megnevezésből) és egy idő utan lefagy a rendszer - kb. 20perc - Live CD-ről is és most telepítve is,fenéztem az Ubuntu fórumra és ott is sok embernek előfordul ez a hiba.RI/OS:remélem,mert amúgy nagyon király a 9.04
-
Cinege45
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Működik!
Köszönettel:
Cinege -
rtom
senior tag
Nem használom még az új Ubi-t, csak az itt elhangzottakból mazsoláztam:
Obi-1: "feltettem a 9.04RC-t. A boot csodálatosan gyors volt, a rendszer is gyorsnak érződik."
floatr: "Az ATI megint belekullantott a ventillátorba, és a legújabb meghajtója egy kalap retek. Intrepiddel lassú, Jaunty RC-vel meg nem is megy."
PuMbA: "Eléggé bejövős,HD3200 driver működik rendesen és azt vettem észre ,hogy a videók képe sokkal szebb ,mint Vista vagy 7 alatt. Az Audigy 4-et is kapásból felismerte és hang egyből volt. Hajrá Ubuntu!"
És még a végére, még 1x PuMba: "Azért vicces ,hogy egy ingyenes szoftver szebb képet ad,mint a Windows... "

-
Cinege45
tag
Üdv.,
Kis segítségre lenne szükségem;
letöltöttem a: PokerTH-0.6.4-linux-installer.bin programot a NETről de
amikor installálni szeretném azt írja ki, hogy nem található! (az asztalon van).
Hogyan tovább???
Köszi! -
Vladi
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
Már nem azért, de nekem az atis korszakomból az rémlik, hogy a gyári driver inkább kísérletezős.
Egyébként ha egy kicsit régebbi atid van - mondjuk 2xxx sorozat előtti - akkor nagyon jó eredményt hoz a nyílt driver. Erről mindig az jut eszembe, amikor haverom p3-as gépére tett Fedora 9-et és a 9600xt egyből forgatta kockát. Semmit nem kellett csinálnia vele. Úgyhogy nem is babrálta. Ezért nem szoktam érteni, mikor emberek mindenképpen drivert akarnak telepíteni, holott már van egy.
Na jó nem ömlengek itt.

-
ádyz
addikt
Aki mar hasznalja a 9.04-et, szerinte erdemes lesz majd frissiteni ra?

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én is így voltam, hasonló kezdő szinten, szintén ezzel a két kártyával és leírással, de már 8.10 alatt is, tökéletesen ment a 3D. Most itt az a probléma kábé az lehet, hogy nincs még tökéletes catalyst az aktuális xorghoz, ahogy azt atiék meg is jelőlték a driver nevében. Most ezt sem értem, Windows7 béták is léteznek már jó ideje, de teljes Win7 driver modellnek megfelelő driver csak március óta, szal türelem... (Ha mindent jól értettem.)
Major Major: köszi!
-
zodo
nagyúr
válasz
üzenetére
Nagyon nagyon kezdő linuxot használó vagyok, de ezt most nem értem.
Mit kell tudjon az a Ati vga kártya ?8.04-re ezen írás alapján felraktam a februári drivert és elsőre ill. azóta is mükődik. Hd4670 -re ,sőt ezt megelőzően míg nem volt meg a kártyám addig az int. Hd3200-as is végezte a dolgát.
-
RI/OS
addikt
nektek sincs frissítés 2napja ?
-
Ez esetben olvasd el ezt.
-
Major Major
senior tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
biztos lehetsz benne, hogy külön ARM iso lesz (ha már egyszer külön van AMD64 is
)
az open source alkalmazásokat simán ARM-ra fordítják, nem lesz velük semmi probléma. a binary only propiertary cuccok amikkel szívás lesz. még A64-re sincs rendes flash, nemhogy ARM-ra. -
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Szívesen kiégetném a notimból, de drága mulatság volna. Az van, hogy adottság volt, amúgy meg az intrepid mellett pont nem volt gond (najó az overlay állítgatást leszámítva)
Mellesleg az előző notimban intel cucc volt, annak meg intrepid alatt eset felére a teljesítménye

-
-
Noddy
senior tag
Ha alternate-ként telepítem a 9.04-et akkor az mennyivel tud kevesebbet, mintha live cd-ről tenném fel?
Elsősorban a hardvare felismerés aggaszt (videókártya, wifi, webkamera, ujjlenyomat olvasó, stb). Otthon asztaligépre tettem már fel alternate xubi-t, de mivel az nem tartalmazott speciális hardvereket nem volt gond. De telepíthetem így laptopra (HP6735b)? -
floatr
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem csípem ezeket a verzió frissítéseket. Egyszer próbáltam ki a gutsy idejében, persze összegabalyodott az egész. Inkább újraraknám, de akkor meg szopó lenne, ezért nem éri meg belekezdeni. A HD 3470-eshez ha jól értettem, akkor jön havonta driver, bár én egy a mostanihoz hasonlóan működőképessel bőven kiegyeznék
Ezzel az ATI télleg szívatja a jónépet
-
-
floatr
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nyilván, bár az utóbbi időben eléggé verték a mellüket h márpedig az ő drivereik múkodnek -- reagálva a korábbi kifogásokra -- és rááltak a havi frissítésre is. Szóval nem értem a dolgot...
Vladi: á, én nem kísérletezgetni akarok a géppel, hanem dolgozni rajta. Erre mondjuk alapból a jó a kommuniti driver, de nem vetem meg a compizt
-
-
-
-
floatr
veterán
Ó fukk.
Az ATI megint belekullantott a ventillátorba, és a legújabb meghajtója egy kalap retek. Intrepiddel lassú, Jaunty RC-vel meg nem is megy.
-
válasz
Kephamos
üzenetére
Megkerestem Neked.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindjárt itt a 9.04, mi a helyzet ARM támogatás terén? Ahogy néztem, ebben a kiadásban már natívan bent lesz. Ez mit fog takarni, az I386 néven lévő isok egyből telepíthetőek lesznek, vagy lesz külön ARM-es iso?
Meg mi a helyzet az alkalmazásokkal? A sima ubis alkalmazások, mint pl. openoffice, meg flash player, ezeket érdekli, hogy mi a proci, vagy simán fognak menni?
Lassan jönnek az ARM-es netbookok, de kevés infót lehet találni a témában... -
törölt tag
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=dcdace77-2872-45d6-b59b-46361ea1a278 ro quiet vga=361
most éppen 361-et próbáltam utoljára, azér van ez. de ha a bootolásnál kiválasztom az 1280x800@32bit módot, amihez ott és akkor 361-et ír a rendszer, akkor megy abban a felbontásban, csak a ha beírom a menu.lst-be, akkor így nem jó.
szerk.: közben rájöttem, hogy az a 361 az tulajdonképpen a 0x361 hexa kód, és decimálisban 865, ezze most megy erndesen
köszi -
-
Nordik
őstag
Most ismerkedek a linuxal.

Feltettem az Ubuntu 8.10-et és az msttcorefonts vagyis microsoft betűtípusokat a csomagkezelőből.
Mit és hogyan kell beállítanom, hogy a böngészőbe megjelenő betűtípusok microsoftosok legyenek. Vagyis az oldalak az eddig XP alatt megszokott betűtípusba jelenjenek meg.Lényegében csak ez zavar.
De ha van más ahol érdemes microsoft betűtípusokat beállítani, lécci írjátok le!
Köszi! -
Batman
őstag
válasz
Quentaro
üzenetére
Szia,
Én helyedben a getdataback-el kezdeném ha az nem megy akkor még egy esélyt adnék a testdiknek , ha az se segít akkor marad a kürt.
De bármelyiket is próbálod ne arra a diskre állítsd vissza az adatokat ahonnét olvasni akarsz mert azzal mégjobban tönkre teszed, egy teljesen másik diskre kell.ui: látom szinte az összes linuxos topicba beleírtad, kérlek válasz ki egy helyet es ott folytasd ne össze vissaz.
üdv
Batman -
Quentaro
tag
válasz
floatr
üzenetére
Akkor hibáztam, méghozzá nagyot. De a telepítés során sztem tényleg a sdb2-t választottam... no mindegy.
Akkor eredeti kommentem második fele érvényesül. Esetleg valaki hallott már a következőkről, netán használta is?
testdisk
getdataback
PC inspector
Stellar Phoenix
További hozzászólásaitokat, válaszotokat (is) köszönöm, üdvözlettel
RP -
-
-
törölt tag
azt nem tudja valaki, hogy a jaunty alatt milyen számok érvényesek arra az esetre, ha a bootoláskori vesa felbontást akarom megadni? ugye a grub menu.lst-jébe be kell toldani, hogy vga=xxx, ami eddig ment is rendesen, de gondoltam most megpróbálok natív felbontást varázsolni már a képernyőre (1280x800) az eddigi helyett.
valami olyasmi van neten, hogy valami felbontásból számolt érték + 512 a helyes szám ennél. namost 1152x768-ra elvileg 862 lenne ez (1280x800-ra nem találtam meg), de a bootnál azt mondja, hogy nincs ilyen vesa mód, válasszak kézzel. a lehetősége közül az én felbontásom mellé a 361-es szám van írva, ezt kiválasztva működik remekül, de csak arra a session-re, nem menti el. 863-ra is azt mondja, hogy nincs ilyen érték... -
czappa
aktív tag
válasz
Batman
üzenetére
A KDE védelmében annyit, hogy "KDE 4.0 is not KDE4" [link].
Azt hiszem a 4.3-at szánják a kész KDE4-nek. Most 4.2-nél tartunk, 4.3 fejlesztés alatt van ha jól tudom.
Ilyen értelemben súlyos hiba volt néhány disztrónál, hogy kivették a kde 3.5.x-et és ment helyére 4.1 pl.
Szóval ezt most csak azért írtam, mert ha korábban próbáltad a kde4-et, akkor az a 4.3-ig sokat fejlődhet még.
Ezt úgy általánosságban írtam, nem is annyira neked. -
Obi-1
őstag
Végre feltettem a 9.04RC-t. A boot csodálatosan gyors volt, a rendszer is gyorsnak érződik.
-
-
törölt tag
valószínűleg nincs valamilyen repo bekapcsolva nálad, mert nekem simán lehet a fenti paranccsal telepíteni.
ha már fel van téve, akkor a login képernyőnél tudsz választani, hogy melyik session induljon el a telepítettek közül, és azt is, hogy melyik legyen az alapértelmezett. -
kem
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
user@ubi:~$ sudo apt-get install lxde
[sudo] password for user:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: lxdexubuntu-desktop még települ...
hogyan tudom majd ezt használni gnome helyett?
Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Direkt leszedtem,mert tudtam h belassul minden most.
. Keme mar ugyis mindegy, en csak a javitasokat varom
.

Feltettem a legújabb napi buildet(ami nagy valószínűséggel a végleges hiszen kivették a development build szót a verzió megnevezésből) és egy idő utan lefagy a rendszer - kb. 20perc - Live CD-ről is és most telepítve is,fenéztem az Ubuntu fórumra és ott is sok embernek előfordul ez a hiba.
De ha van más ahol érdemes microsoft betűtípusokat beállítani, lécci írjátok le!