- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
dany27
őstag
hello
ma felraktam egy ubuntu linuxot és nem megy vmiért a wifi
Egy belkin wirelles g+os kari van benne(Broadcom csip)
Azt jelzi h 0% a jel de windózba meg volt rendesen :S -
Cuccer
csendes tag
Ez a progi jó is lenne, csak nincs hozzá mplayer plugin, ezért továbbra sem tudom beállítani.És az mplayerben továbbra sem látszódnak az ű,ő betűk, akármit állítok be.
-
Cuccer
csendes tag
Sziasztok!
Lassan majd kifogyok a kérdésekből, de itt van még egy:
Próbáltam srt feliratos avit nézni a Totemmel, de azonnal kifagy belső adatfolyam-hibával.
Próbáltam utánanézni, hupon is volt valakinek ez a problémája, de nem válaszoltak neki semmit.Csak a felirattal lehet baja, mert más filmet lejátszik tök jól.
Persze, rögtön kipróbáltam VLCvel, és mplayerrel is, vlcvel ok volt, mplayer nem jelenítette meg az ő és ű betűket. Nem is ez lenne a legnagyobb baj, hanem (tudom ez csak csicsázás) ,a multimédia billentyűim csak totem alatt mennek. Próbáltam vlcben beállítani, van is benne ilye, hogy media play billentyű, nem hajlandó működni. Mplayer config fájlját is megírtam, a billentyűpárosításokkal, de így ráadásul még ki is fagy.
Szóval vagy a totemet kellene megjavítani, vagy valamelyik lejátszóban a billentyűket.
Köszi az ötleteket. -
GD
őstag
válasz
cobrakigyo #1394 üzenetére
az fstab-ban nem szerepel az nem jelent semmit...
ls -la /dev/sd*
itt kell legyen vhol az usb meghajtó..
aztán mount -t vfat /dev/sd*akármi /cél
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
cobrakigyo #1388 üzenetére
kézzel mount-al felcsatolható a vinyó? milyen filerendszer van rajta?
azért a dmesg-et figyelni kellene mégiscsak..
beryl-nek szvsz ehhez semmi köze..
[Szerkesztve] -
Cuccer
csendes tag
Köszi, megcsináltam, és minden ok!
Kthx -
ngabor2
nagyúr
no, nálam is képernyőgond... és nem értem, hogy miért nem azt csinálja, amit ír. 1680x1050-ben kellene mennie (20'' wide), erre 1280x1024-ben megy. dpkg-reconfigure xserver-xorg természetesen megvolt, egyedül ez a felbontás maradt benne, kde alól szintén próbáltam, eredmény semmi... így meg ''kicsit'' lapos minden.
mod: megoldódott. a megoldás: nvidia-settings -
GD
őstag
válasz
cobrakigyo #1386 üzenetére
a két usb csatlakozó küzöl a hdd-hez közelebbit dugd rá
aztán nézd a dmesg-et hogy jelenik e meg vmi új üzenet benne
jah és indításkor még ne dugd rá ,csak mikor már megy a gnome -
cobrakigyo
tag
Hali
Ubuntut használok gnomal és hozzá akrok csatkoztatni egy külsö usb 2,5'' Hdd-usb-t ami két usb csatlakozoval van ellátva és nem ismeri fel nem tudom miért.
Ha egy másik ubuntura teszem fel gond nélkül felismeri.
Ha xp-gepre rakom rá semmi gond.
Az alaplap a bios betöltése után felismeri hogy van egy külsö usb rácsatlakoztatva.
Pendrivot felismeri ha rá csatlakoztatom.
Nem értem hibát.
Valmi ötlet? -
Cuccer
csendes tag
Bocs, hogy visszakérdezek, csak nem akarom, hogy elszálljon az x.
Tehát egy ilyet találtam:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1024x768'' ''800x600'' ''640x480''
EndSubSection
Akkor ha átírom ilyenre:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1280x800''
EndSubSection
,akkor szerinted menni fog?
Remélem nem okozok túl sok kellemetlenséget.
Thx -
Cuccer
csendes tag
Igen, megnéztem, de nem tudom mit kellene átírnom?
-
Cuccer
csendes tag
Igen, ahogy azt írtam is az előző hszemben.
-
Cuccer
csendes tag
Köszi, valahogy sikerült a wlan, igaz, vezetékes kapcsolatnak látja, de gondolom a ndiskwrapper miatt van.
Új problémám, hogy sudo nvidia-settingssel beállítom a monitorom 1280x800-ra, sikerül is beállítani, de amikor save to x config filet nyomok, hibaüzenetet kapok, és restart után mindig újra be kell állítanom. Valahogy meg kellene szerkesztenem az xconfig fájl kézzel? Kártyám: nvidia go 6100.
Thx -
GD
őstag
válasz
junkfer #1376 üzenetére
ha az mplayer --enable-freetype-vel fordítod és fent vannak a freetype dev csomagok, akkor truetype betűvel is tudsz nyomulni, mint pl msttcorefonts..
onnantól már sztem nincs ékezet baj, legalább is nekem nem volt..comic sans betű rulez
valami terror kéne az UTF8 kötelező bevezetésére..
[Szerkesztve] -
junkfer
csendes tag
hi, az mplayer kódolás problémája megoldódott az mplayerhq-ról le lehet szedni egy arialuni.ttf font csomagot aminek a font encodingja unicode és az osd subtitle opciónáll kell iso.8859-2 kódolás és unicode subtitle opciót választani
lspci -v szerint
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
most nézegetem a netet, operával, de lehet hogy ebben van a bibi, nem tudom most még megy.... ;)
a hálózati csati, valamint bocsánatot kell kérnem mert a knetworkmanager tényleg nem indtotta el a wifis kártyát..
üdv és köszönet: -
GD
őstag
régi nontimba ilyen kártya volt be lehet üzemelni az ndiswrapper-el, de elég ocsmány eljárás sztem..
ha nem akarsz nyűgösködni ezzel van egy kis befektetést igénylő hw hack..
veszel egy olyan pci-os kártyát aminek minipci-os betétje van, vagy eleve egy minipci-ost
a chipset legyen atheros a wlan-ok.hu -ról rendelni is tudsz...
notinak lecsavarozod a hátát, kipattintod egy mozdulattal a tré bcm kártyát, csere és örök boldogság...
nekem volt kéznél ilyen kártya, szóval még költenem se kellett.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
junkfer #1371 üzenetére
lspci megmondja, hogy milyen típusú a kártya.
mplayernél a fontokkal is lehet gond, erről a [l]http.//mplayerhq.hu[/l]ről tudsz fontokat leszedni. nálam iso8859-2 esetén, és most utf8-ként is működik.
7.04-ben szerintem valamit csúnyán elkeféltek a hálózat környékén, nálam is érdekes dolgokat művel... -
Cuccer
csendes tag
Thx, Sianis, mindjárt megnézem
-
junkfer
csendes tag
hát, ha utf-8 akkor akármilyen betűtípussal sem jön be az ékezet, a 8859-1-el nem nagyon próbálkoztam (bár 1x-2x azzal is de azzal sem volt ok, hátha segítség, hogy fennt van az msttcorefonts csomag is)
- pontosan nem tudom milyen chip(mivel nincs itt a kütyü mellettem), de valamifélefajta realtek chipsetes (8168?,8136?)
- van network manager (óra mellett a tálcán) jobb egér gom beállítások asszem, és tiltás de ez így nem jött be elsőre -
junkfer
csendes tag
sziasztok!
lenne egy pár kérdésem, (k)ubuntu 7.04 el kapcsolatban....
a gép egy msi s271 noteszgép
a telepítés rendesen felment, minden hardvert meg is talált. Amit észleltem, hogy :
- hiába állítom be x alatt hogy ne induljon el a wlan hálózat csak elindul....
- a vezetékes hálózat egy 10-20-30 perc aktív netezés után egyszerűen meghal, gyakorlatilag eth down up gyógyítja meg
(DHCP, DNS címet a routertől kapja)
- mplayer feliratokkal (.srt) valami nincs rendben, hiába állítok betűtípust, vagy kódolást cp1250-re vagy iso-8859-2-re a ''Ő'' és ''Ű'' betűk nem jelennek meg (a többi ékezet megfelelően megy)
hja bocsánat
locale=hu-HU.UTF8
minden segítséget köszönettel fogadok
[Szerkesztve] -
Cuccer
csendes tag
Sziasztok!
Asus A6M notim van, Broadcomm 4318 wlan kártyával, és ezt szeretném beizzítani ubuntu 7.04 alatt.
Már szinte mindent próbáltam, a sima bc43xx csomagot, még nem támogatja a kártyám, ndiskwrapperrel sem sikerült, a drivert felrakta, de hardware not presentet írt.
Valahogy sikerülhet telepíteni, vagy várjak még ezzel?
Thx -
dbius
veterán
Segítsetek, ha tudtok...
A firestarter tűzfalam meggondolta magát... Nem volt egyetlen szabály sem kézzel beállítva, eddig ment minden rendesen, tudtam böngészni, kopete-vel msn-ezni, thunderbirddel a leveleket megnézni stb... szóval mindent, a torrent is ment hibátlanul.
Ma csinált olyat, hogy indítást követően hibát jelzett, valami olyasmit - nem mentettem el - hogy a hálózati interfész nem áll készen, ezért a tűzfal nem indítható.
Na megnéztem, a dhcp valóban érdekesen konfigurálta a beállításokat, bekonfiguráltam kézzel. (igen, mindent helyesen írtam be)
Azóta indul a tűzfal rendesen, de tilt minden kapcsolatot... abszolút mindent. nem tudok leveleket letölteni, böngészni, kopete sem indul el... kapcsolódási hibával leáll.
Nézegettem a beállításokat, de nem hiszem hogy minden egyes dologhoz külön szabályt kellene létrehozni. Eddig akkor miért ment helyesen??
Most kénytelen vagyok lelőni a tűzfalat, de így nagyon nem szeretem, mert a portok zártak ugyan, de válaszolnak, a 80-as port pedig nyitott és válaszol is... (igen tudom ez a http kapcsolatoknak kell)
Azt is tapasztaltam, hogy hiába állítom le a firestartert, a kopete akkor sem csatlakozott. Most meg újraindítottam a gépet, lelőttem a tűzfalat, és kopete is csatlakozott.
Leszedtem a firestartert, majd töröltem az etc/firestarter könyvtárat is (ahogy nézegettem itt tárolta a saját beállításait), majd újból felraktam, fel is jött a varázsló, végigmentem rajta ugyanúgy, mint amikor legelőször feltelepítettem - és ahogyan korábban teljesen jól működött - de nem akarja az igazságot, ha aktív, akkor semmit nem tudok csinálni továbbra sem...
nézegetek a google-n meg fórumokon, de őszintén szólva nekem nagyon szokatlan a firestarter szabályalkotó része, nem igazán tiszta hogy az egyes eseményekhez milyen szabályt kell létrehoznom -
rene85
aktív tag
Egyébként már lehet hogy fel is tettem ide a kérdést: mitől ehet az hogy xubuntu kb 50%-nál telepítés közben újraindítja a gépet? pII 200mhz, 128mb, s3 1 megás kártya.... text mode installt próbáltam, alternate cd-ről. A fedora ugyanezt csinálta, de az konkrétan a kerneltelepítésnél. A legújabb backtrack linux elindul live-ban is, kde-vel.... a damn small linuxon meg se lepődöm. Lehet hogy a xubuntu meg a fedora már az újabb kernelt telepíti, és azért csesződik szét?
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
válasz
cobrakigyo #1362 üzenetére
Igen alul és felül nincs asztal ctrl-alt-ot nyomvatartod és az egér valamelyik gombját is nyomod, és akkor tudod forgatni, meglátod majd.
A téma váltást meg én se vettem észre elsőre. Meg volt olyan hogy nem is működött, nem is tom hogy csináltam meg végül (/OFF) sokat totojázik vele egyébként, legyél türelmes. de ha a berylig eljutottál akkor már tuti hogy az vagy
-
cobrakigyo
tag
Hali
A berrylel kinlodok.Szoval 7,04 ubuntu gnommal.Megy az asztalváltás vagyis nem vált asztalt mindig ugyan az csak a kocka forog.Ennek igy kell lennie?A tetején és az alján nincsenek aztalok?
Másik letöltötem és talán beálitotam az emerald téma kezelöt de nem tudok témát váltani.
Ez hogy mükszik? -
Vladi
nagyúr
Az a gép bőven elég az ubuntunak. (Én már sikeresen telepítettem p3 600mhz 192mb s3 1mb(!!!) gépre is.)
Telepítés közben, ha jól emlékszem valamelyik terminálra írkál üzeneteket. (crtl alt F1-6 valamelyik.) Ott esetleg megnézheted mi baja.
A telepítés előtt ellenőrizted a lemezt? (A boot menüben van ilyen opció) -
Lali87
csendes tag
Hali!
A nyelvi fájlokkal a gond megoldódott, azonban jött egy másik. Most 94%-nál adja meg magát. Épp a hardver vizsgálná, amikor is az istenért nem akar tovább lépni.
Nem tudom, hogy az ubuntunak milyen gépigénye van, mert gondolom, ezért nem akarja az igazát.
Ezért most leírom ide, milyen vassal probálkozok :
CPU: 1200 mhz
Alaplap: ASUS Tusl2-c
Videokártya: Geforce 2 64 mb
Memória: 256 mb
Vinyó: 40GB
Netalántán a PC miatt nem menne az ubuntu, akkor milyen más linuxal probálkozak?
Üdv! -
Vladi
nagyúr
Felesleges hálókábelt cibálgatni. Amikor a telepítő kiirja, hogy nyelvi csomagok telepítése nyomsz egy mégsemet (vagy mit) és akkor nem telepíti fel őket és továbbmegy. Később max a magyar nyelvet kell feltelepítened.
[Gondolom nem akarod katalánul használni a zubuntut.]
-
dbius
veterán
Igazából ez a net sebességétől függ... nálam kb. negyedóra volt mire letöltögetett mindent ennél a résznél (384/128-as kvantumsebességű neten
)
Nagyon jó ötlet amit a kolléga mondott, ha nem akar továbbmenni, akkor még mielőtt indítod a telepítést, húzd ki a hálókariból a kábelt úgy biztos tovább fog menni! -
Lali87
csendes tag
Valami oknál fogva a telepítés megáll 78%-nál. Nem tudom, hogy mért lehet, ha valaki tudja akkot segítsen.
Egyébkén a telepítő fájlokat simán felteszi, csak a nyelvi fájloknál akad ki. Ami pont 78%-nál van. -
rene85
aktív tag
válasz
cobrakigyo #1349 üzenetére
Notebook problémám volt nekem is ilyen, nagyon sokat gugliztam utána, egy bios frissítés a lapon segíthet állítólag. De el ne cseszd
-
GD
őstag
válasz
cobrakigyo #1347 üzenetére
a kártya biztos nvidia? kezdjük az alap hiba lehetőségek kizárását..
xorg.conf-ot az nvidia installler nem minden esetben írja át saját maga jól
ilyenkor jön a kézi piszkálás
javaslat ami egyszerű: rakd fel az automatix2-őt (google)
azzal rakd fel az nvidiát -
cobrakigyo
tag
Hali
Érdekes problémám van.
Nem megy a linux 3D-ben.
Config:
laptop 2600 cerka
512ram
gef 4 Mx Go 64Mb videokaresz
Ubuntu 7.04 gnome felület
Namármost ha bekapcsolom a korlátozott meghajtok kezelését majd restart totál fekete minden és nem indul el az x felület.
Mi lehet a bibi?
Vagy a config nem igazán jo ehhez?
Megj:Ha winyozban frisitem a video driver tehát nem valami 4.... vagy 5.... akor azt mondja hogy nem nvidia a grafikus vezérlö.
Lehet linuxban is ez a hiba, -
Sianis
addikt
Hát ez: [link]
Sianis -
Vladi
nagyúr
válasz
ngabor2 #1339 üzenetére
Ha megjeleníteni kell a kisgépeknek, szerintem kell rájuk x és egy ablakozó.
PL: fluxbox, vagy xfce. Ezek elég kicsik.
Egyébként nem valami ilyesmire fáj a fogad?: [link]
De ha jól tudom ssh-nak is van valami efféle funkciója.
Ezek csak ötletek. Egyébként mire kell neked ez a rendszer. Suliba?
[Szerkesztve] -
Vladi
nagyúr
válasz
cobrakigyo #1338 üzenetére
Amikor kéri a meghajtót, akkor nem tudsz a fájlrendszerben navigálni? Mert ha igen, akkor akár meg is keresheted az isód helyét. /mnt/iso pl.
Vagy: a wine-ben szerintem [nem emlékszem pontosan, de logikus] meg lehet adni azt, hogy melyik eszköt vagy könyvtárat használnja d:\ cd-dvd romnak. indítsd terminálban a winecfg progit. Abban keresgélj ilyen opciót.
Vagy: ha már linuxozol akkor hagyd a wines progikat, lehet, hogy van rá linuxos is.
Nem olyan rég logoutozok, de itt nem szokás megadni a program nevét? Ez titkos?
Sokkal könnyebb lenne úgy válaszolni, hogy:
- Szeretném futtatni xyz programot, de kéri a cd romot.
- Esetleg próbáld ki ezt a programot: asd, ugyanazt csinálja és van rá csomag.
Ez már máshol is előrodult. -
poffsoft
veterán
UHU linuxhoz lenne a következő kérdésem:
Nem kezeli le korrektül a R9550 kártytát, gondolom driver kell neki (Ati-ként teszt gombra is lefagy, egyébként vga- ként indul el), ATI-tól letöltöttem linux drivert, de annyira nem értek hozzá, hogy hogyan tudom azt 'telepíteni'? -
ngabor2
nagyúr
a lényeg az, hogy a kisgépek csak grafikus terminálként mennének. hogy az izmos gépet hogyan érjék el... na az a kérdés. 100-200-500MB tárhely valszeg lesz bootoláshoz... bár tudom, hogy kb. 10M bőven elég, valamikor rég volt az új alaplapban egy cikkem erről... de ki emélkszik már erre. tehát a lényeg: feláll a rendszer, és onnantól kezdve csak a megjelenítés a dolga a kisgépeknek. adjatok lehetőleg magyar nyelvű rtfm-et.
-
cobrakigyo
tag
Ok sikerült a dolog.
De én a linux alatt egy wines progit futatok wine-vel és kéri hogy melyik meghajtoban van a disk de én csak fel mountoltam és nem látja.Igy nem tud indulni a progi.
Van erre megoldás?
Vagy ki irom és fizikailag beteszem a meghajtoba és akkor 'D' betüjelet kapja.Azt csináltam ugy ment de nincs kiirva a progi lemezre.
Másként nem fog müködni? -
Vladi
nagyúr
válasz
cobrakigyo #1334 üzenetére
Csinálsz egy könyvtárat pl:
sudo mkdir /mnt/iso
Aztán felcsatolod:
sudo mount -o loop /iso/helye/neve.iso /mnt/iso
Pelepislantasz az iso könyvtárba:
ls /mnt/iso
és jééé, ott a cd tartalma.
A meghajtó betűjele szerintem: &Đ:\ lesz.[Csak mókázok, itt máshogy mennek a dolgok.]
-
dbius
veterán
válasz
Acetoniso2: [link]
Én tegnap találtam rá, és az olyanoknak, akik (még) nem használják profin a konzolos pötyögést - és nem kenik fejből az egyes parancsok paramétereit, vagy lusták scriptet írni
- , kiválóan használható
-
GD
őstag
válasz
[link]
remélem az oldalon megtalálod az iso szót -
cobrakigyo
tag
Hali
Egy láma kérdés.
Van egy *iso fájom hogyan tudnám mountolni?
És itt ad a meghajtonak valmi betüjelet? -
ngabor2
nagyúr
alakul egy projekt, egy kis segítség kellene. lesznek kis teljesítményű gépek (266-333MHz, 64M körüli memóriával, valszeg vinyó nélkül, vagy minimális vinyóval), és lesz egy izmosabb szerver. hogyan tudnám a kisgépeket x-terminállá alakítani? a szerver és a terminálok között 100-as háló van.
ja, és azért ide írtam, mert az ubuntut szedtem le. remélhetőleg a xubuntu elég erőforrás-takarékos lesz...
de ha ilyen esetre felejtsem el az ubut, és maradjak a deb mellett, akár az is megoldható. -
dbius
veterán
válasz
Jester01 #1330 üzenetére
[link]
A withnokey.numlines értékét átállítottam 9-re, de így is csak 3 sornyit görget... (a módosító billentyűknél feltüntetett értéket viszont viszi a megfelelő módosító billentyűvel...)
szerk: pontosítok, a ctrl módosítóval is hiába állítom az értéket, nem megy. Az alt+görgőre beállítva a kívánt értéket, úgy megy a görgetés....
van erről az about:configról valami, hogy mi mit jelent esetleg?? én keresgéltem, de lehet rosszul
Szerk2: megvan! mousewheel.withnokey.sysnumlines értékét false-ra kellett állítanom, így már müxik a módosító bill. nélküli görgetés is a beállított értékre!
Köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
Üdv!
Kubuntu 7.04 van fent. Szerintetek mi okozhatja azt, hogy az egérgörgővel történő lapozás firefox alatt nem müxik rendesen?
Egészen konkrétan az van, hogy hiába állítom be, hogy az egérgörgő x sort görgessen, minden más programban működik a megfelelő beállítással, de firefox alatt mindig csak 3 sort gördít???
Firefox beállításaiban nézelődtem, de ehhez nem találtam külön beállítási lehetőséget.
Lehet hogy valamelyik kiegészítő kavar be?? Ezek vannak fent, de ezek között sem találtam erre az opcióra külön beállítási lehetőséget [link] -
rene85
aktív tag
Igazából hülyeséget kérdeztem, belátom. 200mhz-es gépre 128 rammal a xubuntu való igaz? az ubuntu gnome-felületével ne is próbálkozzak? (a live cd kb 15-25 percet tölt, aztán feláll egy asztal, az egeret lehet tekergetni, de semmi nem látszik csak a nagy barnaság....)
Linux MCE-t próbált már valaki? ubuntura kell feldobni még plusz 1-2 cd-nyi anyagot, úgy lehet ''összegyúrni''. 1 egész komoly demo videót láttam róla (tiszta marketinges szar volt egyébként), és a windows mce-vel hasonlították össze. -
GD
őstag
válasz
rembutgood #1323 üzenetére
root-ként konzolból: poweroff, reboot
-
-
Csilaj
csendes tag
Kösz a segítséget!
üdv. -
rembutgood
csendes tag
Helló!
Nem tudom esetleg tudna-e valaki segíteni, van egy problémám az ubuntuval. Néhány napja telepítettem az albacomp laptopomra (512Mb RAM, Intel CoreDuoT2300 CPU) a feisty fawn 7.04-es verzióját, ez volt egyébként az egyetlen működőképes unix alkalmazás a rendszeren (ezelőtt próbálkoztam uhu-val, meg debian-nal). JZökkenő mentesen ment a talapítés, és működés közben se volt vele problémám, de amikor kikapcsoltam a rendszer nem akarta leállítani a gépet. Az utolsó dolog, ami látható a monitoron az az ubuntu logó az üres töltősávval. Hallottam, hogy a bios talán kb. 10 perc után kikapcsol, de ennyit nem volt türelmem várni, és gondolom a gépnek se tesz jót ha a power gombbal kapcsolom ki. Az ubuntu.hu forumán már földobtam a témát, de csak két sorstársam jelentkezett eddig akiknek ugyanez a problémája. Ha esetleg mégse tudnátok segíteni a kikapcsolás, újraindítás parancsát elfogadnám, hogy esetleg a konzolból talán hátha nagyobb hajlandóságot mutat kilépni.
Előre is köszönöm. -
GD
őstag
nvidia-s notebook külső vga-ját szeretném beüzemelni, és jó lenne valami grafikus eszköz
( remélem majd az nvidia settings tudni fogja kezelni) amivel felbontást adhatok meg kifelé
valami leírást keresek ami működik és nem herélem szét az xorg-ot
beryl stb nincs, sima 2D desktop, 7.04., gyári kernel
köszi -
dni
őstag
Sziasztok!
Ideiglenesen kikerült ez egyik vinyó a gépemből, melyre az Ubuntu volt telepítve, így nem tud az XPm se bootolni ami a másik vinyón van (ezt az üzenetet kaptam: Grub loading failed) . Megtudnátok mondani, h miként lehetne autómatikusan az XP-t indítani?
Előre is köszi! -
rene85
aktív tag
Szervusztok.
TL-WN551G, ATHEROS 5212 chipsetes kártyát rendeltem ma.
1Mit gondoltok, mi lesz ha linux alatt akarom használni (pII 200mhz-es gépen, 128 ram), működni fog minden beállítás nélkül?
2. Ilyen gépre xubuntut javasoltok gondolom, ugye?
3. Ha at-s a ház, akkor a telepítőt is noacpi-vel kell indítani, igaz? (fedora core 7 dvd volt nálam hirtelen, azt próbáltam feltenni, install közben/után/mittom nem jött vissza a gép készenléti állapotból, reset után az látszódott, hogy nem lett feltelepítve a cucc, nem talált oprendszert a gép) -
ngabor2
nagyúr
már megint elakadtam az ubuntumirror készítésben...
ngabor@ngabor-laptop:~$ debmirror -v -h hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ -s main,restricted,universe,multiverse -d edgy --method=http -r . mirror
Mirroring to mirror from http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu//./
Arches: i386
Dists: edgy
Sections: main,restricted,universe,multiverse
Including source.
Will clean up AFTER mirroring.
Pdiff mode: use.
Attempting to get lock, this might take 2 minutes before it fails.
Get Release files.
[0%] Getting: dists/edgy/Release... ok
[0%] Getting: dists/edgy/Release.gpg... ok
gpg: Signature made 2006. okt. 25., szerda, 19.13.17 CEST using DSA key ID 437D05B5
gpg: Nem tudom ellenőrizni az aláírást: nyilvános kulcs nem található.
Release signature does not verify.
Errors:
Release signature does not verify.
Failed to download some Release or Release.gpg files!
WARNING: releasing 1 pending lock...
sejtem, hogy egy csomagot még fel kell tennem, de hogy mit, azt nem tudom. a múltkor is az segített. -
Csilaj
csendes tag
HI!
Kellene egy kis segitség.
Van a gépemen egy ATA winyón egy ubuntu 7.04 desktop edition. Vettem a gépbe két darab SATA winyót 2x320GB Samsung. Szeretném a két uj winyót szoftveres raid 1-be tenni, de nem tudom hol kezdjek hozzá. Ha megvan a két winyó raid1-es tömbje, akkor szeretnék arra tenni egy rendszert.
Ebben kellenem segitség. -
Sianis
addikt
Nekem VLC megbolondult.
Hiába állítom be a kódolást, következő indításnál elfelejti. Viszont Totemmel nekem semmi bajom. Éveken át képtelen volt bármit is lejátszani, de jött az automatikus kodek telepítő és egyszercsak megindult alatta a szekér. Azóta szépen megy minden, bármit lejátszik, feliratok jók és a netes videókkal sincs baj.
Sianis -
visit
tag
Hali,
minden rendben, köszönöm mindenkinek!
Mindkét lejátszó jó lett, miután az iso-8859-2-t beállítottam. Miért nem volt jó az UTF-8, azt nem tudom.
A VLC- nél az az előbb említett szürke, menü nélküli rész fogalmam sincs miért volt, a haladó beállítások kipipálása után sem jelent meg ott semmi, viszont ahogy nézelődtem a többi beállítások között is, egyszercsak megjelent... Akkor be tudtam állítani a kódolást. Az okot nem tudom, de miután most jó lett, egyelőre nem is érdekel...
Köszi!
üdv,
visit -
dbius
veterán
totem-en belül nem tudod állítani a szöveg kódolását?? valszeg segítene, mivel csupán kódolási/megjelenítési hibának tűnik. (vagy kódolás beállítási hiba, vagy pedig fonthiba, azaz a feliratok megjelenítésére beállított fontban nincsenek meg a megfelelő magyar ékezetes betű(k))
-
dbius
veterán
Én ugyanezzel szívtam tegnap. Kipróbáltam szinte mindegyik lejátszót (kubuntu van fent), és a vlc-t találtam a legjobban használhatónak - számomra -.
A feliratokat nekem is így jelenítette meg, aztán keresgéltem a googlin, és az találtam, hogy állítsuk be a megfelelő kódolást.
beállítások - bemenet/kodekek - egyéb kodekek - Feliratok - feliratszöveg kódolása: itt beállítottam iso-8859-2 -re és minden feliratot amit eddig néztem helyesen jelenített meg, és mostmár nem hagy ki mondatokat, mindent időben mutat, ékezethelyesen.
Elképzelhető, hogy bizonyos formátumú feliratfájloknál szükség lesz ezen beállítás módosítására (pl. UTF-8), de mint írtam amelyik filmbe ezzel a beállítással belekukkantottam, jól jelenítette meg.
egy próbát megér... -
visit
tag
Hali, film problémám van:
van egy felíratos filmem, és két lejátszó van telepítve. A VLC nem jeleníti meg a felíratot, csak mondjuk minden ötvenedik mondatot, de azt helyesen. A totem -xine megjelenít ugyan mindent, de az ékezetek helyére egy kettőskeresztet tesz.
Ezt a filmet vinyóról nézem, avi-ban van, és mellette van az srt felírat fájl. Hogyan tudom helyesen lejátszani? A mediaplayer nem jó, mindig lefagy, akárhogyan telepítem. Feistym van.
üdv,
visit
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gyuri124
csendes tag
Hello!
Nekem is hasonló problébám volt: 1024x768-on 60 Hz-et adott, választási lehetőség nem volt.
Úgy oldottam meg, hogy újra telepítettem az Ubuntut.
A telepítő CD-n 1280x1024 felbontás volt, ezt átállítottam ( Rendszer-beállítások-képernyőfelbontás) 1024x768-ra és rögtön 85 Hz-et adott. Így telepítettem.
Egyébként telepítés után megint 1280x1024-et adott, úgyhogy újra beállítottam 1024x768-ra és rögtön 85 hz-re ugrott. Azóta jó.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest