Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
szééép hosszú függőségi listája van...
ngabor@lizard:~/incoming/googleearth$ ldd googleearth-bin
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
./libbase.so (0xb7f18000)
./libcomponent.so (0xb7f01000)
./libfusion.so (0xb7efb000)
./libgeobase.so (0xb7b95000)
./libmath.so (0xb7b7a000)
./libwmsbase.so (0xb7b15000)
./libnet.so (0xb7acb000)
./libalchemyext.so (0xb7ac5000)
./libcollada.so (0xb776c000)
./libgoogleearth.so (0xb75ff000)
libGLU.so.1 => /usr/lib/libGLU.so.1 (0xb756a000)
libcrypto.so.0.9.8 => /usr/lib/i686/cmov/libcrypto.so.0.9.8 (0xb7428000)
libcurl.so.3 => /usr/lib/libcurl.so.3 (0xb73f2000)
libfreeimage.so.3 => not found
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0xb73e6000)
libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0xb73c7000)
libmng.so.1 => /usr/lib/libmng.so.1 (0xb7359000)
libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0xb7336000)
libqt-mt.so.3 => /usr/lib/libqt-mt.so.3 (0xb6b25000)
libqui.so.1 => /usr/lib/libqui.so.1 (0xb6aea000)
libssl.so.0.9.8 => /usr/lib/i686/cmov/libssl.so.0.9.8 (0xb6aaa000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0xb69c0000)
libtiff.so.3 => not found
libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0xb69ab000)
./libIGCore.so (0xb68b4000)
./libIGGfx.so (0xb67fc000)
./libIGAttrs.so (0xb679a000)
./libIGDisplay.so (0xb6786000)
./libIGGui.so (0xb6743000)
./libIGSg.so (0xb6635000)
./libIGCollision.so (0xb6626000)
./libIGMath.so (0xb65dd000)
./libIGUtils.so (0xb65b6000)
./libIGOpt.so (0xb64da000)
./libIGExportCommon.so (0xb6452000)
./libcommon.so (0xb6355000)
./librender.so (0xb62fb000)
./libauth.so (0xb6270000)
./libframework.so (0xb6258000)
libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0xb6231000)
libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0xb60f0000)
libpthread.so.0 => /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0 (0xb60d9000)
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0xb604d000)
libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0xb6048000)
libgssapi_krb5.so.2 => /usr/lib/libgssapi_krb5.so.2 (0xb602c000)
libkrb5.so.3 => /usr/lib/libkrb5.so.3 (0xb5faf000)
libk5crypto.so.3 => /usr/lib/libk5crypto.so.3 (0xb5f8a000)
libcom_err.so.2 => /lib/libcom_err.so.2 (0xb5f87000)
libkrb5support.so.0 => /usr/lib/libkrb5support.so.0 (0xb5f83000)
libresolv.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libresolv.so.2 (0xb5f6f000)
libidn.so.11 => /usr/lib/libidn.so.11 (0xb5f3f000)
liblcms.so.1 => /usr/lib/liblcms.so.1 (0xb5f11000)
libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0xb5ee6000)
libaudio.so.2 => /usr/lib/libaudio.so.2 (0xb5ed0000)
libXt.so.6 => /usr/lib/libXt.so.6 (0xb5e7e000)
libXi.so.6 => /usr/lib/libXi.so.6 (0xb5e76000)
libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0xb5e6e000)
libXrandr.so.2 => /usr/lib/libXrandr.so.2 (0xb5e68000)
libXcursor.so.1 => /usr/lib/libXcursor.so.1 (0xb5e5f000)
libXinerama.so.1 => /usr/lib/libXinerama.so.1 (0xb5e5c000)
libXft.so.2 => /usr/lib/libXft.so.2 (0xb5e49000)
libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0xb5dde000)
libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0xb5dd0000)
libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0xb5cdf000)
libSM.so.6 => /usr/lib/libSM.so.6 (0xb5cd6000)
libICE.so.6 => /usr/lib/libICE.so.6 (0xb5cbe000)
/lib/ld-linux.so.2 (0xb7fc5000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0xb5437000)
libnvidia-tls.so.1 => /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 (0xb5435000)
libexpat.so.1 => /usr/lib/libexpat.so.1 (0xb5414000)
libXfixes.so.3 => /usr/lib/libXfixes.so.3 (0xb540f000)
libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb540c000)
libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb5407000)ööö... tipp. épp az a baja, hogy 32-bitesek a libek, amik kellenek neki.mindjárt utánanézek, hogy 64-bites rendszerre hogy lehet feltenni a 32-bites libeket (fel lehet).
-
Vladi
nagyúr
Kalandor!
Akkor elvileg már fel van telepítve?
[#3483]
Próbáld már elindítani a goo és tab gomb varázslattal.ngabor: erre gondoltam vazzeee

-
ngabor2
nagyúr
ha xp fut, akkor xp fut. ha linux, akkor linux, és semmi köze a kettőnek egymáshoz. tehát semmit nem kell állítani. de amit az előbb is kértem, még mindig nem látom, abban lehet a megoldás.
nyiss egy terminált (a menüben asszem kellékeknél van)
írd be:cat /proc/partitions
mount
df(ez 3 parancs) és az egész kimenetet másold ide. legegyszerűbb másolni egérrel: kijelölöd a szöveget, amit másolni szeretnél, nyitsz itt egy új hozzászólást, majd ahova a szöveget kell beírni, nyomsz egy középső egérgombot. ez be is illeszti.
-
k810
aktív tag
Jajj hogy magyarázzam.
Linux látja az XP-s vinyót, de nem tudja csatolni, ergo a fájljaimat nemtom átmenteni. Állítólag azért, mert amikor XP-vel voltam, csatlakoztattam a Linuxos vinyót és külön meghajtóként a vindóz látta (és látja most is).
Tehát XP-t rá kéne venni, hogy ne lássa a Linuxos vinyót. GYakorlatilag Intézőben nem látja, csak eszközkezelőben bukkantam rá, ott meg csak fullra törölni engedi az egészet, nem csak eltávolítani mint pl egy pendrive-ot. Hülyeséget beszélek?
Nincs semmilyen log? Hol kéne legyen?
-
ngabor2
nagyúr
Elvileg ki kéne "csak" lőni XP alól a Linuxos vinyót és utána mennie kéne.
ezt hol hallottad? csak mert a valóságtartalma erőteljesen a 0-hoz tart...
a korábban kért logokat/kimeneteket ha beszúrod, akkor talán tudunk is segíteni. sajnos a távolbalátó-vizsgám még mindig nem jött össze, de gondolatolvasásból már javulok

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
ez a googleearth-package a letöltött bin-ből csinál debet valószínűleg. nekem nincs olyanom, úgyhogy nem tudom megmondani, hogyan működik. viszont a Vladi által ajánlott repót felvenném a /etc/apt/sources.list-be, az oldalon valszeg leírják a menetét.
mod: igen, szépen szájbarágósan leírják.
amúgy nálam felment ez a cuccos, csak mikor az eget akarom kémlelni egy elegáns sig11-gyel kiszáll...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Gúglinak van saját szoftver repója. Én bepróbálnék egyet.
-
Kephamos
addikt
Huhh, baromira nem emlékszem már...
Az biztos, hogy alakalmazásos-hozzáadás/eltáv.-NTFS configuration tool. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
valami logot nem csinál? gondolom 64-bites ubi van fenn. az, hogy amd64 mindössze ennyit jelent, ia64-re is ugyan az van, csak ez a neve.
tőled is hasonlót tudok kérdezni: az apt-cache search google earth nem ad eredményt? mivel ha van csomagban, akkor azzal könnyebben boldogulsz.
amúgy ez a rendkívül részletes not found üzenet arra szokott utalni, hogy valamelyik szükséges lib nincs fenn.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi
üzenetére
biztos, hogy csinált valamit. a legjobb, ha visszaadja a prompt-ot. de a /var/log/messages-ben történt változást, vagy a
dmesg | tail
kimenetét még mindig nem szúrtad be... anélkül meg nem jutunk előre.
mindenesetre ha nem olyan dolgot ír ki, hogy hangeszköz nincs, az jó dolog, mert akkor van. csak el van alapból némítva. valamilyen mixerrel adj rá hangot.
-
k810
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy XP-s és egy Ubuntus HDD-m. Jelenleg Linux az egyes számú, ezt szeretném használni, de szeretném látni az XP-s cuccaimat is Linux alatt. Azt az infot kaptam, hogy a XP-nél törölni kell a Linuxos HDD-t. Pl a HDD thermometer látja mindkét vinyót, ellenben az Intéző csak egyet. Hogy lehet eltávolítani az XP-ből a másik vinyót?
Mivel így nem tudom csatlakoztatni az XP-s vinyót Ubuntu 7.10 alá sehogy.
Köszi! -
derossi
aktív tag
WARNING!!! The mixer channels for the ALSA driver are muted by default!!
ilyenkor mi van???

-
Kephamos
addikt
Az előbb találkaztam ezzel az üzenettel:
"A rendszere nem tartalmazza a 3D mód engedélyezéséhez szükséges szoftvereket. Keresse meg a rendszergazdát és kérje a OpenGL Python kötések és a GtkGLExt Python kötések telepítését.2D módban ezen csomagok nélkül is játszhat."
hogyan tudom telepíteni. keresgéltem, de a repóban nincs benne.
-
derossi
aktív tag
válasz
ngabor2
üzenetére
krisztian@krisztian-laptop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
04:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express (rev 02)
05:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications, Inc. AR5006EG 802.11 b/g Wireless PCI Express Adapter (rev 01)
06:00.0 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Memory Stick Card Reader Controller
06:00.1 Generic system peripheral [0805]: ENE Technology Inc ENE PCI SmartMedia / xD Card Reader Controller
06:00.2 FLASH memory: ENE Technology Inc Unknown device 0720
06:00.3 FLASH memory: ENE Technology Inc ENE PCI Secure Digital / MMC Card Reade -
Peet210
őstag
ngabor2, &rew, vamzi köszi
Tehát ha külön pratíciöra rakom akkor nem bántja az XP-t és tudom még hazsnálni is. Ez így jól hangzik. Viszont akkor első körben lviecd-ként próbálom ki.
Amit nem írtam, hogy notiról van szó tehát csak külső vinyó jöhet szóba, az meg nem az igazi. Azért partícionáltam a vinyót mert ha az XP-t akartam újratelepíteni akkor csak az a partíciót formáztam ahol az XP volt. De ha most a másikra tenném fel az Ubuntut akkor ha azt akarom újrarakni és formázni a partíciót akkor ugye veszne minden. Meg lehet csinálni, hogy formázás nélkül telepítem újra az Ubuntut? (XP-nél én mindíg formázok ba azthiszem ott nem feltétlen szükséges.)Épp most töltöttem le a 7.10-et ezt a képfájlt kiírom cd-re, bebutoltatom és már használhatom is? Na akkor neki is esek.
A gépemben egyébként egy int. X1100 van. Driver problémák nem lesznek vele Ubuntu alatt? -
vamzi
senior tag
háth ugyan lefuttattam azt a scriptet, de csak hazavágta a jelenlegi amsnem.a terminált ennyi ideig még sose láttam futni.bagyon sokmindent leszedett.aztán meg a telepités se 2 perc volt.mikor végzett.indítom el, rendesen indul csak épp az r1es verzió, mivel a scriptbe még az van irva, vagy ahoz van irva a script, nem tudom.a lényeg, h rakott ugyan bele uj betütipusokat de comic sans ms nem került ugyancsak bele.uh fogtam és visszatettem az én amsnem amit nemrég forgattam, na igen csak most meg nem kezeli az ékezeteket.csupa krix kraxok vannak.mint mikor egyszerü userként indítottam terminálból.van arra megoldás, h amit az imén leszedett és feltett nekem azt én most visszavonjam?nem kell nekem az a sok szemét a rendszerbe, inkább használom az alap betükkel.
-
derossi
aktív tag
krisztian@krisztian-laptop:~$ sudo modinfo soundcore
[sudo] password for krisztian:
filename: /lib/modules/2.6.22-14-generic/kernel/sound/soundcore.ko
alias: char-major-14-*
license: GPL
author: Alan Cox
description: Core sound module
srcversion: 548AA54AF08207316C104F8
depends:
vermagic: 2.6.22-14-generic SMP mod_unload 586
krisztian@krisztian-laptop:~$ ~Ilyenkor mi van????

-
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
hmm, értem már.esetleg tudnád nekem linkelni a plugin-t? csak mert ha linkelsz akkor beleteszem a telepitőbe.am meg most jutott eszembe, h nekem simán felmegy a telepitő mivel fent van minden egyes csomag a gépen.de mi van akkor ha valakinek nincsennek meg.akkor jelzi nekik is, h mely csomagokat szedje le vagy csak hibával leáll?
-
vamzi
senior tag
nah aki nem akar szórakázni az amsn-el annak megcsináltam a komplett telepitőt ami tartalmazza a pluginokat és a live skint.csak feltelepit beállít és kész is.aMSN
-
ngabor2
nagyúr
feltettem a nagygépre én is az amsn-t... nem kellett volna
minden erőforrást felzabált, az egér akadozik, a billentyűre nem reagál, ssh-val se érem el. a vinyót tekeri őrült módon, hogy mit csinál rajta, nem tudom, a zene is elhallgatott. resetelni nem akarom, mert túl sokminden van megnyitva rajta, amit nem szeretnék, ha elveszne. várok még egy kicsit, hátha magához tér. az előbb voltak erre utaló jelek, de megint magába fordult a rendszer. -
vamzi
senior tag
nah megvan.
amsn mappájában a konzolba beirtam, hogy make install.eldolgozgatott magának aztán mikor végzett beirtam, h make deb. csinált magának egy distributions mappát és oda betette az amsnXXX.deb fájlt.dupla katt rá és tökéletes.felment a helyére.pancsikont is kaptam.még bemásolgatom a pluginokat meg a skint és kész is.de am arra van parancs, h hogyan is másoljak teljes mappát?mert jelen pillanatban ugy másolgatok, h ahova másolok megcsinálom a könyvtárstruktúrát az mkdir parancsal és a cp /* al másolgatom a fájlokat.csak kicsit körülményes ez. -
vamzi
senior tag
igen igazad volt.megcsináltam és már jobb.már nem azzal a hibával áll le
most ezzel:========================= Installation results ===========================
rm -Rf /usr/share/amsn
rm: `/usr/share/amsn/utils' changed dev/ino
make: *** [install] Error 1
**** Installation failed. Aborting package creation. -
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
nemjo
ha sudo checkinstall -d akkor:root@hepike-laptop:/home/hepike/Desktop/amsn# sudo checkinstall -d
checkinstall 1.6.1, Copyright 2002 Felipe Eduardo Sanchez Diaz Duran
This software is released under the GNU GPL.
checkinstall: option requires an argument -- d
Use --help or -h to get more informationha sudo checkinstall --d akkor:
root@hepike-laptop:/home/hepike/Desktop/amsn# sudo checkinstall --d
checkinstall: option `--d' is ambiguous
Use --help or -h to get more informationha pedig simán sudo checkinstall akkor:
root@hepike-laptop:/home/hepike/Desktop/amsn# sudo checkinstall
**** Debian package creation selected ***
*** Warning: The package version " %{_version}" does not
*** Warning: contain any digits. dpkg might not like that.
This package will be built according to these values:
0 - Maintainer: [ root@hepike-laptop ]
1 - Summary: [ MSN Messenger clone for Linux
Client MSN Messenger pour Linux
MSN Messenger-Klon fr Linux ]
2 - Name: [ amsn ]
3 - Version: [ %{_version} ]
4 - Release: [ %{_release} ]
5 - License: [ GPL ]
6 - Group: [ Productivity/Networking/InstantMessaging
//amsn-project.net/ for
groupes et beaucoup d'autres possibilités... ]
7 - Architecture: [ i386 ]
8 - Source location: [ amsn ]
9 - Alternate source location: [ ]
10 - Requires: [ tcl >= 8.4
tk >= 8.4 ]
Enter a number to change any of them or press ENTER to continue:
Installing with make install...
========================= Installation results ===========================
make: *** No rule to make target `install'. Stop.
**** Installation failed. Aborting package creation.
Cleaning up...OK
Bye. -
vamzi
senior tag
válasz
Peet210
üzenetére
elvileg az ubuntut mikor betötöd live cd-ről az érzékeli a windózt és lecsippant a partíciókból és nem bántja a wint.gyakorlatilag nekem már vágta haza a wint azáltal, h bekebelezte az egész vinyót de lehet csak én voltam a kasu
Wines programokat wine emulátorral szokás futtatni.nekem most az utorrent fut úgy.a cad-ra nem mernék megesküdni, h elfutna vele 
-
törölt tag
válasz
Peet210
üzenetére
az ubuntu (es meg sok masik disztro) fut livecd-kent, tehat beteszed, bebutol es telepites nelkul fut. ugy gondolom ez legelso probanak jo lehet. aztan ha nonek az igenyek, akkor telepites.
legszebb lenne szerezni egy masik vinyot a gepbe es arra telepiteni (egy 20G-s boven eleg lehet)
win-es progik egy resze futtathato, de nem arra van. wine, cedega
sztem neked is egy dualboot-os rendszer jonne be. -
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2
üzenetére
azért kell, mert ha csak simán indítom, akkor nem kezeli az ékezetes karaktereket, igaz nem tudom mi köze van a 2nek egymáshoz.mindjárt megnézem megint.nem a make .deb parancsal lehet csinálni telepitőt?ha nem akkor hogy?csak egy makefile van meg egy makefile.in
am a .package-t sikerült feltennem, de ha azt indítom, akkor ugyan az a hiba van amit akkor adott ki mielőtt a configure fájlt futattam volna a terminálba.ki ir egy hibát: Loading TkCximagefailed. This module is needed to run aMsn first, instructions on how to compile are located in the file install
-
Peet210
őstag
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék megismerkedni az Ubuntuval de egyelőre nem szeretnék megválni a Win-től sem.
Tehát fel tudom-e rakni az Ubuntut a Win XP Prof. mellé úgy, hogy azok működjenek?
Egy HDD van a gépemben. Eddig még nem volt dolgom linuxos rendszerrel még csak távolról se. Vagy milyen lehetőségem van arra, hogy az XP mellőzése nélkül ki tudjam próbálni az Ubuntut is u. a. a gépen?
Win-es programok futatthatók Ububntu alatt vagy meg kell keresni a linuxos megfelelőjét (mert az nem kis munka lenne)? Az ArchiCAD, Artlanits (meg még 1 terezőprogram ami az ArchiCAD-re épül) megléte is fontos számomra.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
ngabor2
nagyúr
nem, egyszerűen /home/hepike/amsn/amsn miért kell a sudo hozzá? anélkül nem megy?
amúgy nincs hozzá make, meg make install (helyett checkinstall)? mert ha van, akkor egyszerűbb feltenni, utána lehet, hogy a menübe is bekerül. ha meg nem, akkor is valahova kultúrált helyre kerül (/usr/local/bin, vagy /usr/bin).
a felfele álló jel | ez lenne? mert azt magyar kiosztás esetén alt-gr w, angol esetén a shift-\-tel hozod elő. de nem arra való, hogy több progit indíts, ahem hogy összecsövezd őket, az egyik kimenete lesz a másik bemenete.
-
vamzi
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
hmm, jobb klikk make link(gondolom ezt irtad)és ott a megnyitás mással, majd lent ahol én tudom beirni a parancsot.oda kell irni? ha igen, akkor hogy irjam azt be, h először sudo -i majd cd /home/hepike/amsn aztán ./amsn ?
bocsi a kezdő kérdésért, de ilyet még csak az utorrentnél csináltam de oda meg csak annyit irtam, h wine.
am nem azzal a felfele álló jellel kell több parancsot beirni? csak nem tom meik az és hogy hozom elő -
derossi
aktív tag
Szasztok!
Hát a hangal még mindig nem boldogulok..
Kéne segitség,mert tegnap este is elsszállt az x és nem tudtam visszahozni...
Na mindegy,most nekiugrok megint,hátha..amugy Realtek HD audio driver kéne,én a Realtek oldalán lévőt próbáltam,attól szállt el az X...
-
vamzi
senior tag
én használom az amsn-t és vannak szines nickek is.A munka menete a következő volt.:
Hozzáadás/eltávolitásban rákerestem az amsn-re.ki is dobta.feltettem,elindul jo.De nagyon zavartak a kódok a nick nevekben.Rákerestem a plugin-okban a plus! ra.terminálban átmásoltam(mert hogy foggalmam sincs hogyan kell rootként másolni a grafikus felületen, de a terminálban adok jogot magamnak és ugy ment) a kicsomagolt mappámat a /usr/share/amsn/plugins mappába.amsn-t indít Fiók/pluginok kiválasztása.szépen be is tette közéjük.kiválaszt,betölt.hurrá van plussom.na igen de a nevek még mindig krix-kraxok.nah a google-t fellapoztam és már nem tudom melyik fórumon de találtam ezt a linket.Azt irták róla, hogy a nick neveket szinezi ki.Nosza mondom próbáljuk ki.letölt,kicsomagol,ugyan ugy beteszem az amsn-be mint a plus!-t.Meg is van a pluginokban.kiválaszt, betölt.De nem tölti be mert panaszkodik az amsn verziószámára, hogy neki minimum 0.96-os kell.ejj mondom.nah amsnt fellapozom frissebb verzióért.meg is van a .package.csak épp nem nagyon tudtam, hogy mit is kezdjek vele
nah nem jött össze, mert még mai napig nem tudom mit csináljak vele.Gugliztam, de áhh hagytam.Nah leszedtem forrásba.kicsomagol,elő a terminált.install szerint haladok is.irja egyfolytában a hibákat, hogy mely csomagok hiányoznak.szép sorban haladva mindet leszedtem a synaptic-al.hurrá sikerült feltenni.terminálból indítom is.áá klafa, indul is.nah fogtam a colorednick plugint bemásoltam,plust bemásoltam.amsn indít, pluginok kiválaszt, betölt.minden szépen betöltődik.amsn-t ujraindítom és láss csodát szinesek a nickek 
a használt programokat feltettem a tárhelyemre, mert például nekem ma a colored nick oldala nem nagyon akart bejönni.személy szerint még a live plugint tettem fel mert abba vannak a megszokott szmájlijaim.
Eddig egy hátránya van nekem, h mindig terminálbol kell indítani.erre valaki mondhatna egy megoldást, mert tuti van.Remélem segítettem.És végül egy szkrínshát, hogy hogy is néz ki jelen pillanatban az amsnem.
lehet inkább cikket kellett volna irnom és azt linkelni
-
Nimrod
addikt
Üdv mindenkinek, friss Ubuntu user jelen.
http://logout.hu/iras/igy_lettem_ubuntu_felhasznalo.htmlValakinek van ötlete a Fraps/Vegas kérdésemre?

-
ngabor2
nagyúr
ez egy pöttyet macerás. kell hozzá a progi forrása, meg fejlesztőkörnyezet. itt most le nem írom, de ha felveszel msn-re, egyszer végigvisszük. bonyolultnak fog tűnni, de nem az, csak sok apró lépés.
mod: megpróbáltam magamnál... nagyon macerás, ha nincs fenn a kde-hez minden fejlesztőeszköz

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Matrix2006
üzenetére
gondolom analóg módon van összekötve.
először is az fglrx modult kellene feldobálni:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx linux-restricted-modules
majd
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
és itt az fglrx-et válaszd ki. 17"-os jószág, tehát valszeg 1280x1024-es felbontásban megy, emellé válassz egy 60Hz-et (akkor is, ha tud többet a monitor, a finomhangolás ráér később). ezt a modulkiválasztás után fogod pár lépéssel találni, ha a monitor-frekvenciáknál medium beállítást választassz. de ha tudod a horizontális és vertikális frissítési határait a monitorodnak, akkor advancedben is beállíthatod, akkor lehet, hogy nagyobb frissítésre is rá tudod venni.
ha ez meg van, akkor lépünk tovább.
-
Matrix2006
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni, kezdő Ubuntu tulajdonos lévén. Feltettem az XP mellé az 7.10 Ubuntut, sikerült is szinte mindent beállítani, a megjelenítéssel azonban problémám van. Egy ATI Radeon 9250 kártyám és LG 795FT monitorom van. A monitor nincs benne a választható típusokban így csak Plug'n'Play-ként ismeri fel.
A kép jobb szélén kb. 5mm lelóg a képből. Ha a felbontást vagy a frekvenciát állítom a hiba megmarad, vagy jóval kisebbre veszi a képet. Ha a monitoron állítok, akkor az XP képe nem jó (ami egyébként harveresen is rendbe van). Biztosan találkozott már vki ezzel a hibával. Én nem tudom mi okozhatja?? 
-
aki33
csendes tag
Sziasztok
Par hete hasznalok linuxot (kubuntu 7.10), filmnezesre a kaffein-t hasznalom, nagyon tetszik, de van egy problemam vele. A filmben valo leptetes legkisebb idokoze 20mp, ezen szeretnek allitani. A kaffeine foruman egy srac csinalt egy patch-et amivel ez megoldhato, de mivel en meg uj vagyok ezert nem igazan ertem hogy kellene ezt installalni. Szoval a keresem az, hogy ha egy hozzaerto megnezne a linket es leirna hogy kell ezt telepiteni az nagy segitseg lenne, ime a link: [link]
koszi
-
ngabor2
nagyúr
-
Troy.
addikt
Hello!
Ubuntut akartam volna futattni a Microsoft virtual pc 2007-ben, de mikor rámegyek a start and install ubuntu akkor szétesik a kép..?
http://kepfeltoltes.hu/do_upload.php
Valaki esetleg futtatott már így?
[link] (Valószínűleg azért nyújtott mert widescreen monitorom van)
A gép, amin nem megy:windows xp prof.
Alaplap neve Abit NF7-S v2.0 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
CPU típusa AMD Athlon XP, 2200 MHz (11 x 200) 3200+
Videokártya NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
Rendszermemória 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) -
Spike33
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DWL-610 wifi kártyám amit ha ubuntu alatt szeretnék működésre bírni akkor lefagy a rendszer.Csak egy led villog folyamatosan a notin.Találtam hozzá angol nyelvű megoldást de nagyon nem értem milyen értékeket és hogyan kéne átállítani hogy ne legyen ez a jelenség.A leírásban valami kernel panic-rol van szó.Sajnos elég kezdő vagyok még ezért légyszives a lehető legérthetőbben adjatok választ

Itt az angol nyelvű megoldása a problémának.Hátha valaki ez alapján tud nekem segíteni.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4002301#post4002301
Aktív témák
- Dell Inspiron 3511 /i7-1165G7/MX350/16GB/512GB M.2/WIN11/Újszerű akku/Játékra is! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
[#3483]

Wines programokat wine emulátorral szokás futtatni.nekem most az utorrent fut úgy.a cad-ra nem mernék megesküdni, h elfutna vele