- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen egeret válasszak?
- Célegyenesben a Yettel TV
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
tzs84
tag
válasz
cobrakigyo
üzenetére
nekem is az uj kernel update elrontotta az nvidiat
gondolkoztam is hogy megkockaztassam-e az uj kernelt, hat nem kellett volna
azotan nv-vel nyomom, nincs kedvem szorakozni vele -
Jester01
veterán
Lehet, hogy 32bites gép? Nekem most csak 64 bites van kéznél, azzal megy:
> cksfv ibdata1
; Generated by cksfv v1.3.5 on 2007-06-06 at 19:51.13
; Originally Written by Bryan Call <bc@fodder.org>
; New versions maintained by Heikki Orsila <heikki.orsila@iki.fi>
; New versions can be obtained from http://www.iki.fi/shd/foss/cksfv/
;
; 7493124096 20:56.03 2006-11-24 ibdata1
ibdata1 7F8A7B51 -
ngabor2
nagyúr
válasz
cobrakigyo
üzenetére
a splash képet kell kicserélni. hogy hol van, és melyik... azt ne kérdezd, első dolgom volt, hogy a /boot/grub/menu.lst-bőll a quiet splash opciókat kiszedjem. szeretem nagyjából tudni, hogy hol tart a gép.
-
cobrakigyo
tag
Ok megcsináltam--DE

Mindig közbejön valmi ez pc világ már csak ilyen
Átrakta a nyitöképet és az inditást kde-re hogyan tudnám visszahozni gnomra?
Tehát amikor bootol kubuntu jelinik meg és a nyito ablaknál is.
Ha a bejelnkezéstnél gnomal akarom inditani elindul és ha ott akrom a bejelnkezö ablakot modositani az irja egy figyelmeztetö üzibne kérjem meg a rendszergazdát-de hát én vok
)
Ilyesmit már láttam
Az ugy indult el WIN XP
)) -
ttoth
tag
válasz
dr_strange
üzenetére
kde
A gentoo nagyon -nagyon lassú volt, ha netbeans-szel dolgoztam, percek kellettek, míg elindult, ha egy fél órára magára hagytam, szinték percek kellettek, míg magához tért. A emerge meg maga a halál. Fél éve kerültem a céghez, a emerge megadta magát rögtön az első héten. Az ubuntu meg debián klón, apt-get meg azért sokkal egyszerűbb. szerintem.
A képnézegetőt nagyon sajnálom, mert tényleg egyszerű volt, és tudta amit kell. Egyébként a linuxban ezt utálom, hogy mindenből van vagy 40 féle, ahelyett, hogy lenne két-három igazán jó, mint pl. az infranview. -
nb18
tag
most az uj kubuntut használom (nem tudom hogy az 7.04-e) a kde miatt de épp most töltöm a sima ubuntut(7.04) remélem ezzel jólesz

-
ttoth
tag
Sziasztok! Nemrég váltottam Gentoo-ról Kububtura, és valami nem tetszik. Gentoo-n volt egy jó is képnézegető, ami PgUp és PgDn gombokkal váltott az előző és következő képre, enterrel váltott teljes képernyőre. Most valami KView van, ami nekem nagyon nem szimpi, sőt bosszantó. Nem tudja valaki, hogy milyen képnézegetők vannak, amik az előzőhöz hasonlóan működnek?
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
cobrakigyo
üzenetére
igen. sudo apt-get install kubuntu-desktop
-
cobrakigyo
tag
Hali
Ha feltelpitetem az ubuntut gnom ablakezelövel és ebböl tudnék kubuntut csinálni kde ablakezelövel? -
nb18
tag
Hello!
Feltettem ujra a Kubuntut gondoltam nekifutok hátha... egy-két problémám lenne..Légyszi vki segitsen! Szóval bejön a linux aztán 5-15perc mulva az usb-s egér megszünik és csak a tapipad megy (a gép: asus a6r-5085) ha ujrainditom megint jó
illetve a berylt elinditva kifehéredik a képernyő
szedtem le drivert ha minden igaz *.run kiterjesztésű de nem tudom hogy kell telepiteni légyszi segitsetek! 
-
ngabor2
nagyúr
van egy iso file-om, ami darabolt részekből lett helyreállítva. van mellette egy crc file, a köv. tartalommal:
filename=akármi.iso
size=4601020416
crc32=991BC96E
az akármi.iso megvan. mivel tudom ellenőrizni?
feltételeztem, hogy sfv-nek megfelelő a cucc, kicsit átszerkesztettem a file-t, hogy olyannak is nézzen ki, cksfv -f akáfmi.sfv, erre azt mondja, hogy túl nagy a file. akkor mivel tudom leellenőrizni? -
dr_strange
senior tag
válasz
cobrakigyo
üzenetére
Preferences/Sessions-ben meg tudod adni, milyen programok induljanak a GNOME indulásakor.
-
Protezis
őstag
válasz
cobrakigyo
üzenetére
Gondolom az uhu az ubuntu akart lenni.
Rendszer menu/Beallitasok/Munkamenetek
Ahhoz, hogy boot utan ugyanazt lasd, mint elotte, hibernalni kell a gepet, nem kikapcsolni. Ebben nem tudok segiteni, erosen hardverfuggo.
Terminal kodlapjanak atallitasa: Terminal menu/Karakterkodolas beallitasa/UTF-8
[Szerkesztve] -
cobrakigyo
tag
válasz
Protezis
üzenetére
A rossz karakterek mid.commanderben vannak,nem tudom valami kodlapot kelne átirni?
A gépen 7.04 uhu linux van gnom-mal hogyan lehet beállitani hogy a progik automatikusan elinduljanak?
Hogyan lehet hogy azok a progik induljanak el amivel kiléptem?
Ez a op rendszer laptopon van.Hibernálásnál lefagy a gép.
Nem értem miért.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
válasz
cobrakigyo
üzenetére
Eleg lett volna felrakni az nVidia oldalarol leszedett drivert.
Ha ujratelepited a linuxot, az xp-t ugyanugy el fogod tudni inditani, mint eddig. Ellenben ha fixmbr-ezel, akkor a grubot ujra kell telepitened (azt hiszem kezdohsz-ben benne van, hogy kell)
Hol vannak azok a rossz betuk? -
cobrakigyo
tag
válasz
Protezis
üzenetére
Ami alapban benne van de .Van egy ilyen menüpont ubuntu 7.04 gnome abalakezelö -asztali effektek-kapok egy fegyelmezteteést nem mindeggyik hadverrel mükszik,az enyém pont beleéesett.Azota ujra toltam .A fixmbr-t visszaraktam hiren boot cd-vel.De némelyik betüt rosszul jelenteti meg az ékezetes betüknél de nem mindig.Ez mitöl lehet?
-
Protezis
őstag
válasz
cobrakigyo
üzenetére
Melyik nVidia drivert raktad fel?
-
cobrakigyo
tag
Ujra feltetem a ubuntu linuxot de amikor frissitetem a nvidia drivert majd ujaraindulás történt teljesen fekete a képernyö.
Az a kérdésem lehet e valamit tennni?
A gépen van xp is-ha csak ujra teszem a linuxot el fog e indulni az xp?
Vagy elötte át kell irni az mbr-t?
És az hogyan?
A telepitöröl valo indulás kizárt mert nem mükszik a javito konzol. -
Protezis
őstag
A sata meghajtokat hasznalhatom raid-ben, illetve IDE-kent. Ezen kivul beallithatom hogy enhanced, vagy combined modban legyenek -e.
Enhanced mode:
Eddig ugy nezett ki, mintha 6 IDE eszkoznek lenne hely. Ebbol a dvd olvaso volt a 3. (secondary master), a sata-s hdd pedig a 6. (2. sata port)
Lehet ez zavarja a feistyt.
Combined mode:
Most csak 4 eszkozom lehet, a 2 sata csatlakozot primary meghajtokent hasznalhatom, es marad a secondary ide csatorna.
Jelenleg a biosban a meghajtoknal ugy nez ki, mintha ide-s vinyom lenne primary masterre kotve. (ugyanis meg azt is beallithatom, hogy melyik sata port legyen a master, illetve slave)
Ha igy a jovoben is mukodni fog, akkor ez bizony egy szep kis bug. Az mas kerdes, hogy szamomra lenyegtelen, mivel 2 eszkozom van osszesen.
De lehet semmi koze a hibajelenseghez
-
Protezis
őstag
-
Protezis
őstag
Veletlenszeruen, kb minden 2. bootnal kiirja az ubuntu (feisty), hogy nincs telepitve az apt, telepitsem, irjam be ezt:
apt-get install apt
Ez alatt pedig be lehet jelentkezni. Meg is teszem, es arra jutottam, hogy a SATA-s hdd-m particioi, amik eddig a /dev/sdaX voltak, most /dev/hdgX lettek.
Ha nem jelentkezek be, es Ctrl+D-t nyomok, bejon a rendes login kepernyo, azonban bejelentkezeskor kiirja, hogy nem latja a home konyvtarat (ugyanis az egy kulon particio)
Edgy alatt ilyen nem volt, marpedig par napja raktam fel a feisty-t, ezert gondolom, hogy nem hardware hiba.
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
MIután az Ati drivert telepítettem,nem engedni bekapcsolni az asztali effekteket, azt írja ki, h a Composite kiterjesztés nem érhető el. Mit kéne még telepíteni ?
-
Protezis
őstag
Mi az a linuxos parancs, amivel megnezhetem, milyen fontok vannak telepitve?
Ha jol emlekszem valahogy igy lesz/lehet vizsgan. Csak azt nem ertem, mi koze ennek az Windows programozashoz (MFC, C#)
-
GD
őstag
nemtom miért ez a nagy wifi paranoia
sztem home környezetnek elég:
elrejteni az essid-t
mac-et szűrni
kivédeni a poison routing-ot
letiltani a pinget
ha lehet kerülni a dhcp-t
fix ip-ket osztani trükkös alháló címeken
olyan tré gyengék beton falak között a g-s wifik hogy hatalmas szeletet nem fog kiharapni senki a netből
no meg ha feltöri vmi war-driver akkor mivan? mihez jut hozzá? ipari titkokhoz?
megosztásokhoz és filejogokhoz ésszel kell nyúlni és nincs gond
ha meg végkép izgalom van, az openvpn megy linux szerver- (esetleg gyári router) és win kliens között.. ezzel kivédhető a gyártók driver fél-harmad képességeinek bengázása linux alatt..
amikor a legtöbb user addig jut hogy: az essid openbe ''linksys'', és gyári konfig felületen a routerben még jelszót sem ír át, akkor ez már igen ütős védelem a hazai átlagban..
persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, ez csak privát vélemény -
Blaise
veterán
Ez engem is érdekelne, hogy hogyan lehet beüzemelni az aMSN-t, mivel nem találja azt a bizonyos TLS dolgot.
-
ngabor2
nagyúr
igen, beteszi az mbr-be a grub-ot, mai az xp-t alapból el tudja indítani. egy sor átírásával akár azt is elsődlegesen indítandó oprendszerré tudod tenni.
más: a kded-t hogyan lehet kikapcsolni? a vezérlőpulton ki van kapcsolva... csak épp bekapcsolódik, ha lemezt teszek az íróba. épp ezt akarnám elkerülni.
pontosabban a kio_media nevű izét szeretném kilőni, hogy legalább a cd-meghajtót hagyja békén. -
Blaise
veterán
Hogyha a wincsin van 4 partíció, egyiken van a Windows XP. HA az egyik üres 10 gigás cuccra rárakom az Ubuntut csinál magának bootmanager progit, h az XP-t is el tudom indítani utána ?
-
Protezis
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
A BIOS-os moka nem ment, ellenben szoftveresen megoldottam a szabalyzast (BIOS-ban pedig kikapcsoltam).
Olvasnivalo itt: [link]
Az alabbit nem lattam leirva, megis meg kellett csinaljam:
sudo pwmconfig
Itt lehet beallitani, hogy melyik ventillator mely homerseklet hatasara milyen sebesseggel forogjon.
sugo: a PWM value 0-255 kozotti lehet, a leadott feszultseget jelenti (nyilvan aranyosan szamolva)
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
A melegre valo tekintettel bekotottem meg egy ventillatort a gepbe, es feny derult az alabbi problemara: BIOS-ban be van allitva, hogy 55 foknal porgesse fel 100%-ra a ventillatorokat.
Boot utan lassan mennek a ventik, es ahogy kell, terheles hatasara rakapcsolnak. Azonban a terheles megszunte utan nem lassulnak vissza. A CPU homerseklete termeszetesen visszaall 55 fok ala.
Windows alatt mukodott ez a dolog, bar az uj ventillator beszerelese ota nem neztem. Eddig meg azert nem tunt fel, mert relative halkak a legkavaroim.
Valami otlet?
-
GD
őstag
ha atheros akkor madwifi driver 99% menni fog
madwifi.org doksik olvasása
röviden: driver leszed, wireless-tools csomag felrak, driver lefordít, modul betölt, használ-élvez
google: ''madwifi ubuntu howto'' stb kombinálás
ui: ubuntu atheros széria chipeket jól kezel gyári kernelből is, a telepített rendszer sztem fel fogja ismerni -
shev7
veterán
''Amugy ugyvettem észre, hogy hibernáláshoz annyi SWAP kell mint ram(legalábis megint bevillant valami swap errort hibernáláskor és helyette suspend-et csinál)''
ez azert butasag, mert ugye a swap is ram. Ha a ram tartalmat a swapra menti, akkor a swap tartalma elveszik, ezert nem mentheti a ram tartalmat a swapra, szoval az a swap error szerintem valami mas lesz... -
ngabor2
nagyúr
nem tudom, mit és hol szúrtam el... dvd-íráskor lemezcsere után pár mp-re megakad a rendszer... korábban nem csinált ilyet. olyan szinten megakad, hogy az mp3-lejátszás se megy, ablakokat nem lehet görgetni, stb. merre nézelődjek?
-
Lortech
addikt
Pár leírás a sok közül, van jópár, ha rákeresel: [link]
vagy: [link]
Vagy magyarul pl: [link]
De nem garantált a siker! Ki kell szedni a windowsos drivert megfelelő formában, ami gyakran nem egyszerű feladat. (ha exe alapú a wines driver telepítő, nincsenek mellette külön a driver fájlok, legjobb feltenni windowson, és megnézni, hogy melyik inf fájlt használja a driver, és melyik *.sys-eket)
Helyedben megpróbálnám Live cd-n is először, leteszteltem és működött a notimon ígyis.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Szerintem nem töltődött be driver. Ezt megnézheted pl. a dmesg |grep wlan paranccsal (ha nincs eredmény, akkor vsz nincs betöltve), illetve ha kihúzod a sticket majd visszadugod, és kiadod utána a dmesg parancsot, akkor az eredmény utolsó sorában lesz valami a kártyával kapcsolatban.
Ndiswrapperrel talán meg lehetne bütykölni, de nem tudom, megoldható-e ez ''egyszerűen'' a live cd alatt. -
Lortech
addikt
Nem ismerhet fel mindent. Más rendszernél is kell telepíteni és konfigolni sokmindent. Ha Live cd ''nem látja'', akkor telepítés után is jóeséllyel csak kézzel felrakva lesz jó.
Túrni kell a fórumokat, megismerkedni dmesg, rmmod, modprobe parancsokkal, ha nincs linux driver, akkor esetlegesen az ndiswrapperrel, stbstb.
De előszöris azt kéne tisztázni, hogy mit értesz egész pontosan azalatt, hogy nem látja.
shev7: ez egy USB stick, ha minden igaz (#912).
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
normális az, hogy az Ubuntu live cd módban nem látja a wlan kártyát ?
-
GD
őstag
nem, valahol előbb-utóbb vmi nem fog menni ami 32bitesen menne...
-
Sianis
addikt
válasz
nickcreeper
üzenetére
Válaszd a simát.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
nickcreeper
üzenetére
A Core Duo már nem PC?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sianis -
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Egyetlen kérdés:
Core Duo-hoz milyen Ubuntu kell, sima PC változat vagy 64-es?
Köszi:
Nick -
ngabor2
nagyúr
hol lehet kikapcsolni a dvd automatikus mountolását? nagyon hasznos feature, csak mikor épp dvd-t ír az ember, nem tudja a végén automatikusan kidobni.
valamint még egy dvd-írással kapcsolatos kérdés: a k3b-nél hol lehet kikapcsolni az osd-t? igen zavaró, és a beállítások között nem találom. a régebbi verziókban nem volt. -
sztikac
őstag
Megnézem mindkettőt. Viszont újabb problémám van: a net megszűnt működni linux alatt! Kiadom a sudo wvdial orange parancsot, tárcsáz és kapcsolódik, kiírja hogy minden OK. Próbálok kapcsolódni a netre az már nem megy, nem írja ki hogy nincs kapcsolat egyszerűen csak nem megy. pl. ping prohardver.hu és nem történik semmi, ha azt írom be hogy ping IPcím akkor kiírja hogy pinging IPcím... de akkor se történik semmi. Tegnap is ue. volt csak utána az /etc/hosts.allow-ba beírtam hogy ALL és onnantól ment minden. Azóta nem volt semmi csinálva a géppel és ma meg már nem működik
Tiszta XP feeling 
szerk.: comgt szerint is minden OK.
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Hol tudom megnézni, hogy Edgy Eft támogatja e az Intel 915p Neo2 sata raid-jét?
Dapperban még nem volt támogatva, ott dmraid-el kellett babrálni...
Amennyiben ez sem támogatja, hogyan tudom [link] ezt ubuntu server teleptésekor megvalsítani? -
Protezis
őstag
Udv!
Ubuntu Edgy eft-et hasznalok. Felraktam a Kubuntu-desktopot (eddig gnome-ot hasznaltam). Par program sajnos nem kapja meg a kde grafikai feluletet, mint pl.: firefox (ertem ezalatt, hogy a scrollbar es a gombok nem arnyaltak, stb.)
Erre van valami megoldas? -
Blaise
veterán
üdv !
A 7.04-es Ubuntu mennyire rendelkezik jó wlan kártya támogatással ? Nekem egy Topcom USB stick-em van, állítólag Atheros chipsetes. A telepítés után egyből működni fog ? -
sztikac
őstag
Bekonfigoltam mindent, net, levelezés működik, csak 2 apróságón akadtam el:
-1 hangkártyámat felismeri ugyan, de bármit csinálok nagyon halkan szól (kb. mintha xp alatt 10%-ra levenném a hangerőt), mielőtt megkérdezitek maxra van állítva
-2 gaimot használnám messenger kiváltására de a kontaktjaimból csak eggyet ''lát'' a többi mintha nem is létezne... Én eddig úgy képzeltem hogy ezek az msn központi gépén (is) tárolva vannak (
)
-3 megyek doksit olvasgatni úgy is ráérek -
sztikac
őstag
Nah, sikerült beizzítanom a netet egy OptionGlobetrotter HSDPA kártyával, nem volt túl bonyolult csak minden leírásból kifelejtettek 1 apróságot: ha az /etc/wvdial.conf-ban nincs benne a Stupid Mode = yes akkor soha az életben nem fog működni... Amit még nem értek: XP alatt bárhonnan töltöttem a max. sebesség 110kb/sec volt, itt meg 200-210kb/sec
Több helyről is töltöttem mindenhonnan ennyivel jöttek a fájlok! -
ngabor2
nagyúr
nagyon úgy tűnik, hogy kénytelen leszel karakteres felületen mozogni...
ctrl-alt-f1, ezzel kimész az első konzolra.
sudo /etc/init.d/gdm stop ez leállítja a grafikus felületet.
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg ezzel be lehet (remélhetőleg) állítani az 1280x1024-es felbontást.
sudo /etc/init.d/gdm start újra elindítod az x-et.
nem próbáltam, mert nem ütköztem ilyen hibába, de valahogy így képzelem el a megoldást. monnyuk elég érdekes, hogy tft-t nem natív felbontásban ne lehessen hajtani. -
sonar
addikt
Sziasztok
Nemrégiben kaptam egy P3-as gépet amit be akarok fogni linuxot tanulni. De már az elején gondba vagyok.
Mikor beteszem az Ubuntu- lemezt és kiválasztom, hogy install utánna a Tft moncsi kidobja,hogy not supported, recommended 1280*1024 aztán sekép sehang, közbe darál vmit
de fogalmam sincs hogy mit csinál
Próbáltam állítgatni a VGA settingset, de semmi.
Vkinek vmi építő ötlete? -
sztikac
őstag
Nem tudja valaki hogy a nozomi_2.21alpha_060917.tar.gz-ot honnan tudnám letölteni, ez hiányzik még hogy be tudjam izzítani a netet. Minden leírásban emlegetik csak sehol nem találom (google barátom se tudott segíteni).
_Jarod_: szerintem hibernáláskor a memória tartalmát egy külön fájlba menti nem a swap partícióra...
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Sorozatok
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Hyundai, Kia topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

illetve a berylt elinditva kifehéredik a képernyő
szedtem le drivert ha minden igaz *.run kiterjesztésű de nem tudom hogy kell telepiteni légyszi segitsetek!

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Több helyről is töltöttem mindenhonnan ennyivel jöttek a fájlok!