- Milyen monitort vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- E-book olvasók
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
balazs8907 #38056 üzenetére
Kupakhő a gyári érték, de én tutira nem szeretném a maghőt se 70°c felett látni.
-
quailstorm
félisten
válasz
vitya2 #38025 üzenetére
Valameddig el tudsz menni a gyári hűtővel is. Akár alapfeszültségen fogható 2,6-2,7GHz. Emelj valamennyit az FSB-n és kiderül. Elvileg a lapod elég jó ahhoz hogy ha rossz az OC beállítás akkor defaulttal induljon és szóljon hogy nem okés valami.
Az én E3200-am alig melegszik attól hogy 2,4 helyett 3GHz-en megy. Igaz alapfeszen. -
quailstorm
félisten
válasz
Petya721 #37919 üzenetére
Együtt húztad a cpu-val. Everest megmondaná. Szerintem most effektív 800-on megy. Mivel a RAM órajel és az FSB az 1:2-höz arányban van.
(#37920) willz: nem tudod csak a CPU-t húzni. Egyébként meg hibázik a cpu-d. Fogadjunk hogy az összes stabilitásteszted 32 bites volt. Nekem is csak a 64 bites linpack (linx) mutatta meg.
Csökkentsd 5MHz-enként az FSB-t. Nálam 3GHz stabil, 3009MHz meg már fagy és omlik.
Ha nagyon van hozzá merszed, ram vcore 1,9-re. 2.0-nál feljebb NEM MÉSZ! -
quailstorm
félisten
Nekem csak magas órajelen, de alulfeszelve csinál ilyeneket, mikor hibázik a CPU. Futtass LinX-et, ami windowsos linpack. Ha az stabil, és helyes eredményt dob, akkor jó a rendszer, és az órajelkonfig. Ha nem akkor valami túl sok. Biztos minden vissza van állítva? Egyébként a memória órajelet nem tudod a cpu-tól független növelni (fordítva sem). Viszont +25%-ot el kell bírnia gond nélkül.
-
quailstorm
félisten
Értettem, akkor felrakom a gigabyte tuning cuccát. Az élettartamra mennyire káros ez az OC? RAM? CPU? LAP? Most 100%-os terhelés(bruteforce VGA+CPU segítségével) 60-60°c a VGA GPU és az 1.mag. A CPU külső és kettes mag 50. Az egyes mindig melegebb volt. Ez most még elvan de nyáron? Lehet majd akkor vissza kell vennem a lovakat. Vagy tényleg venni valami komolyabbat. Az eddigieket is köszi.
-
quailstorm
félisten
Tuning kész. Elsőre megcéloztam a 3GHz-et. Megy. Elvileg fixáltam a gyári feszültségeket. Gyakorlatilag is. Elvileg fixáltam 100MHz-re a PCI-E buszt. Azt hol tudom a rendszeren belül megnézni? BIOS-ban jó, a VGA-m meg megy, de azért szeretném tudni mit lát a rendszer. FSB 250MHz, RAM Flex mode, memóriák 1GHz-en (egyik 800-as másik 1066-os), szorzó 6-12 ondemand. Még feljebb tudom tolni a szorzót 12,5-re. Van értelme? Egyébként szorzózáras.
Fél GFlops a plusz. Elég kevés... Esetleg 3,2GHz? Bár inkább cseréljem le a procit mi?
KÉP -
quailstorm
félisten
Ömm, majd leestem a székről. Ekkora szar a procim? Tudtam már 2 éve is hogy nem celeront kellett volna, de ez volt 10500FT... És igen 7GFlops. A Black Mesa source kevesli. A 3GB RAM és a GTS540 GDDR5 mellett ez lehet csak a bottleneck. Érdekes hogy DX9-es játék létére Win7-en megy a legolajozottabban. Ált XP szokott ez esetekben győzni.
-
quailstorm
félisten
GFlops-t Linpackkal mértem. Van szorzó finetune a biosban, 0,5-önként. De az akkor káros lenne? Marhára nem értek hozzá. Nekem az is jó ha mutatsz egy cikket ahol LGA775-ös core2duo-t tuningolnak. Sose csináltam...
Utánanéztem, zárolt a szorzó elvileg, nálam viszont emelhető... Akkor ne piszkáljam? Volt egyáltalán valaha szorzós overclock, vagy én emlékszek rosszul? AMD AthlonXP-t is csak FSB-vel tuningoltak? -
quailstorm
félisten
Van egy ilyen CPU-m: E3200
Meg Geforce GTS450+Gigabyte GA-G41M-ES2L alaplap.
Szerintetek meddig lehet ezt húzni feszültségemelés nélkül? Se RAM, se CPU, se PCI-E.
És az a +200-300MHz hozna legalább 1GFlopsot? Mert most 7-et dob, ami elég kevés.
Szorzó vagy inkább FSB-vel kezdjek?
RAM 3GB, flex mode. 1GB800MHz, 2GB 1066MHz, fut 800-on. Alaplap is annyit támogat. Hőmérsékletek rendben vannak, de a hűtő a gyári.
DualBIOS-os a gép. Award BIOS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest