- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccc85
csendes tag
Észre fogod venni persze sebességben, főleg ha olyan cuccot használsz, aminek szüksége van a teljesítményre:
De én a helyedben már nem cserélnék 775-ös tokozású lapot, hogy 3400MHz-en menjen el a procid.
Inkább majd egy Corei 5-vagy Corei7 be fektetnék bele ha lesz rá pénzed, vagy ha mindenképpen ki szeretnéd hozni belőle a maxot, akkor eladnám ezt a procit, és egy kis árkülönbséggel vennék egy olyat,aminek a tuningpotenciáljai jobbak
ás igy te is kedvezőbben megúsznád pénzügyileg.
A MH-z amit az előbbiekben Gyufaaa is mondottazért ugrál
de ha van egy olyan lehetsőéged a biosban, hogy intel EIST és azt kikapcsolod, akkor állandó órajelen tartja a procid, attól függetlenül mennyire van kihasználva, nekem van ilyan lehetőség a lapomban (MSI 45 neo), nem tudom a tiédben lesz e -
Degradator
tag
szervusztok!
tudom, rossz helyre írom a kérdésem, de már nincs jobb ötletem, mint itt megkérdezni.
kérdés:Intel DQ965G alaplapom van(S775 DDR2 PCIE), azt már észrevettem hogy biosból nincs lehetőség a tuningra(vagy van valami rejtett billentyűkombó
)
valami spéci biossal sem lehet? nincs valami használható biosfrissítés hozzá?vagy csak szoftveresen van lehetőség, suxpé alól?
clockgen ne mtudja kiolvasni a lap órajeleit, az easy tune meg nem fut.
más ötlet?
üdv és előre is KÖSZÖNÖM a választ -
laccc85
csendes tag
Szia!
Túlterhelt v-et jelent.
Valami hasonló nekem is volt már ehhez.
Nekem volt mikor elinditottam a gépet nem jött be semmi 6-sec ig nyomtam a reset gombot és vissza állt a bios alapra, de ha nem segitene ez sem rajta akkor próbáld meg a cmos-al.
A cpu-feszt auton hagyod vagy te állítod??
Mert ha auton hagyod akkor jóval többet ad neki,mint amit még stabilan is elbírna. -
Gyufaaa
veterán
Jó lesz az is. Csak minél kisebbre állítod, a procid tuningját annál kevésbé befolyásolja. De ha bírják a ramok akkor főleg nincs gond. Ha ez az érték stabil akkor az FSB-t növeld majd folytonosan és teszteld minden FSB növelés után. Kb a blog szerint 400-as FSB-t alapfeszen be tudsz neki lőni stabilra. Tehát addig nyugodtan elmehetsz. Ha netán instabil lesz az már lehet a ramok végett is.
Most elteszem magam holnapra, mert hosszú volt ez a nap. Tesztelgess. Holnap jelentkezem.
mmdms: ha jól tudom az EXTREME felirattal.
-
Gyufaaa
veterán
Még ami nagyon fontos! A tesztek közben valamilyen külső program segítségével nézni kell a hőfokokat! Ha brutálisan melegszik (ami csak feszemelésre jellemző) akkor a tesztet meg kell szakítani és csökkenteni kell az FSB sebességét, vagy egy erősebb hűtő után kell nézni.
Ezt pedig valóban érdemes végig olvasni. Szép eredményeket ér el az a proci.. Szerencsés esetben ha a lapod is úgy akarja a 3.4Ghz-et tudod stabilizálni.
-
Gyufaaa
veterán
Kezdetnek: A BIOSban a ramoknak a DDR voltage-nél, vedd le auto-ról és állítsd 2v-ra. Keresd meg a PCI-e frekit is és AUTO-ról állítsd fix 100Hz-re. A ramokat vissza kell osztanod, tehát a DRAM Frequencyt vedd vissza 800-ról 533-ra. Ez azért lényeges, hogy elsősorban a procid tuningjára tudj koncentrálni és ne a ramok legyenek a szűk "keresztmetszet". Ha ezek meg vannak nincs más dolgod, mint az FSB-t vagy is a CPU Frequency-t állítsd 266-ról 333-ra első lépésben. A ramok feszültségén kívül másnak ne adj plusz feszt. Először az alapfeszes órajelet érd el, már mint amit maximum stabilan képes a procid elmenni. Utánna Orthos vagy Prime95 64bit 32bit teszt, előbbi minimum egy óra BLEND teszt 9-es prioritáson, utóbbi 2 óra min. Ha stabil akkor az FSB-t emelheted feljebb. Közben folyamatos teszt. Minden egyes állítás után stabilitás teszt. A procid működési frekvennciáját pedig úgy tudod kiszámolni, hogy a procid alap szorzója az marad 8x-os és ezt meg kell szoroznod az FSB-vel amit ugyebár egyre növelsz. A kettő szorzatából megkapod az órajelet. Tehát ha első lépésnek ezt teszed meg akkor 8x333=2664Mhz -et fogsz kapni.
-
Rica
senior tag
A vas úgy rendben lesz. Ami még javasolt, az egy hűtő a procira, pl. CM Hyper TX3, és esetleg egy kis ház szellőztetés, amit 2 venti megold. Asus deszkával kapcsolatban nem szeretnék hülyeséget írni. Általában úgy láss neki, ahogy fentebb olvasod pár sorral: először nézd meg a proci stabil végét, aztán azt, hogy a ramok mit tudnak mellette, utána GPU és esetleg vga mem (én ez utóbbival nem szoktam foglalkozni, szerintem csak a villany számlát növeli, a teljesítményt nem).
-
Rica
senior tag
Először is vegyél egy rendes tápot! Isten mentsen codegennel tuningolni, mert szétvághatja az egész konfigodat!!!! Egy jó öreg FSP PNF 400 pl. 7500 Ft, vagy ha van rá 17k körül, akkor egy Corsair VX450, vagy nézz körül itt.
FeW: itt nézhetsz pár konkrét példát. Ha jól látom, a ramok a fontosabbak neked. Magas FSB-ével (alacsonyabb proci szorzóval) gyorsabbak lesznek, de nem fogják tudni ugyanazokat az időzítéseket. Egyébként én is mindig úgy csinálom, ahogy yolan, lebutítok mindent, és megkeresem először a proci stabil végét. Más kérdés, hogy én gémekre hajtok.
-
yolan
őstag
Azt a tápot felejtsd el!!!
Vegyél egy gigabyte superb 460-at, annak fsp bele van.
A ram, hát, én most azt mondom, hogy az a 2x2-es cricual kit ami nekem van az űberkirály.
Ha jól emlékszek 12k-ért van eladója Ősermbernek.
900-at cl4-ben 2.0v-al emgy, vagy 1100-at cl5-ben 2.0v-al. -
Mr.Gettoman
tag
ha meg akarod megsütni v főzni a procit...esetleg félig véresen szereted...akkor húzd...am a tuning alapja jó hűtő, jó ram, jó táp...persze midnenből jó kell..de hogy értsd itt a jó nem az h van egy i7-ed..lehet az egy régi sempron config is...pl én bnőm gépén szoktam netezni most is ezen vok...és h lásd amit mondok:: Sempron 3000+ s754 (2070mhz),ZALMAN 7700cu(full réz) cooler, ASUS K8N, chieftec 400w(nem kéne de fő a biztonság!), DUal 2*512ddr400@460mhz Kingmax Superram (hynix d43 chippel...ez az egyik legjobban húzható.), HIS radeon x850 xt pe... lényegh minden stimm legyen mert ha a húzásokról beszélünk..egyértelműen nagyobb erőfeszítés a gépnek a gyárinál magasabb tempón dolgoznia
hasonlat: egy autót ha chiptuningolsz...csak gyári állapotú motorral teszed kül...nagyobb igénybevétel...hazabassza a félig amúgyis szar mocidat... VAGY intercooler nélkül nem turbósítasz
kb ok?!
-
grafika95
tag
szia !
saját tapasztalatból mostmár talán én is segíthetek neked
Igaz közel sem tudok annyit mint a nekem is segítséget nyújtó emberek, de 1-2 tőlük tanult dologgal segíthetek... (de biztosan ők is nemsokára írnak, és segítenek)Legfontosabb mennyivel szeretnéd emelni ?
(én pl.: 10% tuningot tűztem ki célul... 2200mhz-ről 2400mhz-re)Mennyi a jelenlegi szorzó és fsb (pl 11x200)
Feszültség jelenleg (alap órajelen hány V a CPU fesz-e)
RAM-ok jelenleg milyen módba futnak ? (DDR2-400 , DDR2-800 ? vagy hány mhz-n ? 400mhz ? az azt jelenti h DDR2-800...)
CPU HŰTŐ ? (ettől függ h mennyi tuningot tehetsz megha nem bírja a hűtő ....)
naggyából ennyi a kezdetbenha visszaolvasol megnézheted nekem hogyan sikerült ez a 10% plusz
(11x200 ról 11x 220 -ra emeltem az fsb-t , cpuV 1.325 <ez nem azt jelenti h neked is ennyire kell mert más a procid, HT 5x-ről 4x-re,RAM 1.920V+0.05V, RAM órajel LIMIT 400mhz-ra (te esetedben több is lehet, mert 1066hz-s nem 800!)DE MAJD ÍRNAK A NÁLAM OKOSABBAK IS ők pontosan megtudják mondani, mit hogy mikor, mennyire....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged