- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- SCUF Reflex (2025): Apró változtatás, hatalmas különbség?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
akos4455 #47204 üzenetére
Az üzlet/szerviz, aki szerelte PC-t, javasolt-e/használt ilyet a procihoz?
Többek között "Contact frame" néven is ismert.Már a 12. gen óta jelen van az a probléma, hogy jó pár mikrométernyi-t meggörbül a proci tokozása, mikor rászorítjuk a hűtést. Ez a görbület pedig rontja a proci és a hűtés érintkezését = Rosszabb hőátadás. Egy ilyen frame állítólag akár 8-10 fokot is tud javítani a CPU hőmérsékletén.
Abszolút átérzem a problémádat. kb. 25 éve magam építem a gépeimet, úgyhogy már elég sok üzlettel volt tapasztalatom, de még mindig nem mindegyikkel.
Én ugyan még nem vettem ettől az üzlettől, de régóta léteznek és jól láthatóan őket érdekli a fine tuning, úgyhogy a Merlinhardver üzlettel venném fel a kapcsolatot és eldiskurálnék velük a helyzetedről. El tudom képzelni, hogy ők meg tudják építeni a gépedet úgy, hogy nyugodt user lehess.Szerk.: Csak egy javaslat a géphez. A PC házon belüli jobb szellőzés miatt és figyelembe véve, hogy 13. gen i7-ed van, szerintem jobb lenne egy a CPU-t egy AIO vízhűtéssel hűteni.
Ugyan nincs ilyen erős gépem, de majd rákérdezek egy ismerősre, akinek van 13700K-ja. Szinte biztosra veszem, hogy legalább egy 240-es, de lehet akár 360-as AIO vízhűtéssel hűti. Be quiet toronyhűtőd ugyan nagyon jó, de a hatalmas borda és a a rajta lévő ventik irányítottsága, azért megnehezíti a jó szellőztetést ekkora hőtermelés esetében.
Én erősen javasolnám lecserélni kompakt vízre a hűtést + a fentebbi képen látható Contact Frame.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Képregény topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Automata kávégépek
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest