Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bibi55

tag

Halihó!

Lenne nékem egy AMD A6-3650 CPU-m és hozzá egy Gigabyte A75M - S2V alaplap. Olvasgattam, de szinte mindenhol olyat írtak, hogy a procit csak a base clock növelésével lehet húzni, mert lock-olva van a szorzó. Aztán láttam egy 2011-es hozzászólásban, hogy tervben vannak az unlock-olt ilyen procik kiadása. Nekem most sikerült a 2,6 Ghz-ről 3.0 Ghz-re húzni a procit a szorzó 26 helyett 30-ra állításával, ugye alap 100 Mhz- base clock mellett. Feszt nem emeltem semmit. Eddig terhelés alatt is stabilnak tűnik a rendszer, a hőmérséklet se ment 52 °C fölé.

A kérdésem, akkor most ez így megfelelő húzás? Alap hűtő van rajta, de mondták hogy bőven elég rá. Magasabbra még nem próbáltam húzni, hogy meddig bírná. A OCCT-vel teszteltem a hőmérsékletet terhelés alatt. Ti mit ajánlotok? Esetleg próbáljak fentebb is menni még a szorzóval?

Emellett az CPU vga-jának az órajelét emeltem 444-ről 600 Mhz-re. OCCT vga tesztje alatt stabil volt, semmi error-t nem dobott. Esetleg Ti ennek a megfelelő, és mondjuk aránylag biztos teszteléséhez mit ajánlotok?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák