Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghandi

    aktív tag

    válasz darál0w #23770 üzenetére

    Nem nyugottam bele abba hogy ezt az Asrock G41-es lapot abszolut nem lehet tuningolni.
    Elövettem a dobozból a könyvét(még sosem néztem bele :D) és beleturtam magam a témába.Igen érdekes dolgot találtam benne.Mint kiderült van az alaplapon 3sor jumper azokon kell állitani az alap FSB értékeket attól függöen hogy maga a processzor milyen FSB értékü.Nekem ez még totál alap beállitáson volt,igazából a könyv azt nem irja hogy ez milyen FSBhez tartozik,de az 533FSB-s procihoz is más állitás kell már.
    A processzorom csak 800as FSB-s,de ezeken a jumperokon kell állitani az OC-t is,igaz azt csak az 1066-os és az 1333-as procikhoz irják.Elöször kiprobáltam az 1066-os OC jumperolást ott max 280-as FSB-ig volt stabil a rendszer,de nem hagyatam annyiba és kiprobáltam az 1333-as OC beállitást.Itt már 300-as FSB-ig ment el stabilan,tovább nem.
    Azért elég furcsa hogy egy G41-es chipsetnél még jumperolni kell a procibeállitásokat nem? Azt hittem hogy az ilyen jumperos állitgatások már az intel 8xx chipseteknél kihaltak és azóta már csak a BIOSban kell állitgatni mindent.
    Igaz hogy ez a 12.5 x 300 = 3750MHz win7 alatt már csak 3.69MHz(nem is értem miért) nem rossz,de a proci állitólag még birná.
    Tudok ebböl valahogy még többet kihozni?

    Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

Új hozzászólás Aktív témák