-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
... a fél topik hipochonder
Múlt hét elég nyomott volt (munka): volt erre egy kis torokkaparásom (teszt negatív): pénteken kaptam flu oltást, ma reggel pedig a párom csinált egy pozitív gyorstesztet (nekem negatív, egyelőre). Plusz front is van. Ezek után ossza be az ember, hogy miért fázós és kerülgeti a fejfájás
Anno még az egész elején a 'fele tünetmentes' vonal kapcsán láttam egy passzoló megfogalmazást: írta valaki, hogy teszt nélkül fele tünetmentes, tesztelve ugyanaz a fele hipochonder
-
-
BlackV
őstag
válasz
Z.É.T. #53393 üzenetére
Ezt esetleg segítesz értelmezni? (vagy bárki más)
Én úgy értelmezem, hogy megerősítést nyert az az elméletem, hogy ha beinjektálnak az ember vállizmába egy oltóanyagot, akkor az az ember szervezetébe kerül, hogy hatásmechanizmusát kifejthesse.
Tehát jól gondoltam, hogy nem párolog ki 3 perccel a beadást követően a hajhagymákon keresztül.#trollolo
-
Ringman
félisten
válasz
Victoryus #53391 üzenetére
favipiravirt ajánljak, amit esetleg a háziorvos majd felír.
teljesen felesleges, nem használ, viszont szétcsaphat, már a gyógyszert kifejlesztő japánban sem használják.
Miért lett beteg? Pont akkor kapta el mikor oltottak minket?
vagy pont akkor, vagy 1-2 nappal utána.
a 2xmrns -> sino oltási sorról semmilyen adat nincs.
szerk:
Hétfőig mit csináljunk? Esszük a vitaminokat, meg sétáltunk egy kicsit, de ezen kívül? Majd elmúlik magától? Fokhagyma, méz, tea kombón kívül esetleg milgamma a zsibbadásra?kb ennyi. talán az allergodil orrspray használhat, de ennek nem nagyon olvastam utána, más okosabb lesz itt a topikban
-
Z.É.T.
őstag
válasz
syberia #53380 üzenetére
Ezt esetleg segítesz értelmezni? (vagy bárki más)
Én annyit értek belőle, hogy a máj mellett alacsony mértékben a lépben és nagyon alacsony mértékben a mellékvesében és a petefészekben is megjelenik.
(nem tudom mire vonatkozik és mi a mértékegység, de máj >> lép > mellékvese, petefészek / 21.5% >> 1.1 > 0.1%)
És hogy viszonylag gyorsan lebomlik és hogy a vizsgálatokban nem állapítottak meg termékenységre gyakorolt hatást.(meg azt, hogy akkor - 2021 június - még 2022-re sejti a végleges engedélyt, ami aztán 2 hónappal később realizálódott az FDA által)
Szóval, érdemes még valamilyen egyéb következtetést levonni ezekből?
-
válasz
Ringman #53388 üzenetére
A leírásában világosan ott van hogy oltás után nem javasolt. A másik lapon a favipiravirt ajánljak, amit esetleg a háziorvos majd felír.
Kell egyáltalán valamelyik, vagy nem ez is jó kérdés. Háziorvos meg... 3m távolról szokott viszgálni, ablakon keresztül.
Hétfőig mit csináljunk? Esszük a vitaminokat, meg sétáltunk egy kicsit, de ezen kívül? Majd elmúlik magától? Fokhagyma, méz, tea kombón kívül esetleg milgamma a zsibbadásra?
Miért lett beteg? Pont akkor kapta el mikor oltottak minket? -
Ringman
félisten
deltánál is csak mással keverve:
The ASPR will resume distribution of bamlanivimab and etesevimab together and etesevimab alone to pair with the existing supply of bamlanivimab at a facility for use under EUA.mivel nálunk a kipcsak szekvenálási protokoll van érvényben, így erősen kérdéses a felhasználás. (persze ha pont nála volt szekvenálás, akkor az más)
Prior to mid-December 2021, the anti-SARS-CoV-2 monoclonal antibodies (mAbs) bamlanivimab plus etesevimab, casirivimab plus imdevimab, and sotrovimab were the only therapies recommended by the COVID-19 Treatment Guidelines Panel (the Panel) for nonhospitalized patients with mild to moderate COVID-19 who are at high risk of progressing to severe disease. Since then, the B.1.1.529 (Omicron) variant of concern (VOC) has become the dominant variant in many parts of the United States.1 This variant, which has numerous mutations in the spike protein, is predicted to have markedly reduced susceptibility to bamlanivimab plus etesevimab and casirivimab plus imdevimab. Because sotrovimab is the only available anti-SARS-CoV-2 mAb that is anticipated to have activity against the Omicron VOC, the Panel recently added a 3-day course of intravenous (IV) remdesivir as another treatment option for this group of patients
-
-
Az asszony 2 Pfizert ês egy Sinopharmot kapott. Ez utóbbi sokkal rosszabb mellékhatásokat produkál. Ma volt teszten, pozitív lett. 2 hete oltották. Szaglása részleges, zsibbad a keze, lába, kicsit köhög. Láza nincs.
Az, hogy én is ugyanott lakok senkit nem érdekel. Ő most karanténba került gyakorlatilag. Valami kísérleti gyógyszert javasoltak, Bamlanivimab. Nincs is törzskönyvezve. Hát ebbe nem megyünk bele. A háziorvosnak majd hétfőn kell szólni.
Én 3 Pfizert kaptam, eddig jól vagyok. Elég fura az egész. Visszamenni tesztelni meg nem kell, letelik a 7 nap mehet dolgozni. Senkit nem érdekel fertőz-e esetleg, pozitív-e? -
-
Sir Pocok
őstag
-
syberia
veterán
-
Ringman
félisten
egyes omikronos amerikai adatok rosszabbak mint az angoloké (több oltatlan, kevesebb 3× oltott), itthon is lehet hasonló sajnos a helyzet.
Overall, a smaller proportion of patients diagnosed with COVID-19 since the omicron variant emerged in NYC have been hospitalized, but the total number of hospitalizations increased because of the very large number of reported cases.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
kolopele #53347 üzenetére
Kolopele és mindenki, van teóriám, ideteszek nyitott gondolatokat, megfigyeléseket, senkire nem tolom rá, vonja le mindenki a saját következtetéseit.
- az összes s-cov2 oltásnak lehetnek mellékhatásai
- ha önmagában, fertőzés nélkül is van, akkor vajon nem azért, mert mégiscsak a s-cov2-t mutatja be így-úgy a szervezetnek?Még az oltások előtti időszakban nagyon sok hasonló volt a környezetemben, néhányat be is írtam ide (illetve akkor még a lazába). Több tucatnyi olyan eset volt, amikor valaki enyhe tünetekkel produkált hasonlókat covid után: ízületi és szívpanaszok, kognitív diszfunkciók, bőrgyógyászati gondok (vándortünetek), hormonális változások, pajzsmirigy, menstruációs zavarok, látászavarok, érzékelési gondok (egyensúlyzavar, íz-, szagtorzulás), gyulladások, korábbi betegségek felerősödése.
Van két nagy halmaz az ismerőseim között, akik továbbra sem oltakoztak, az egyiket (kisebb) nevezzük a "konteósoknak", a másikat nevezzük "neohippiknek".
Szépen lassan ezek a társaságok is kezdenek többségükben átesni, náluk is a fentiek sokasága jelenik, jelent meg, rájuk jellemző még az, hogy többnyire fiatalabbakról van szó (20-50 közöttiek), illetve előbbiek (konteósok) a modern egészségmániások (táplálékkiegészítők, biotermékek, edzőtermi sportok, nagyvárosi élet), míg utóbbiak közül sokan hasonlóan élnek, de a nagyobb részük hagyományos, természetközeli, saját termények, vega, vegán, stb.
Itthon és külföldön egyaránt, Mexikó, USA, India, Izrael elsősorban, de persze jónéhányan európai országokban szétszórva, kisközösségekben. (tudom, hosszúra nyúlik, de átfogó képet akarok adni)Szóval, a fent sorolt problémák közül jelent meg náluk akkor is, ha tünetmentesen estek át, aminek bizonyítéka csak antitest tesztekkel derült ki.
Aztán:
- volt már néhány ismerősöm akik a fenti tünetek közül kizárólag oltás (és nem fertőzés!) után is produkált hasonlókat
- de jóval többen olyanok, akik oltás után tünetmentesen átestek, áteshettek, akik tudnak az átesésről, ők kombinált vérvizsgálattal tudták csak meg (S+N labor) és olyanok is, akiknek csak sejtése van, mert laborteszt nem volt, de a közvetlen környezetükben (családon belül) volt covidos...Szóval - saját következtetések jönnek - szerintem az van, hogy a covid egy nagyon durván alábecsült betegség, a SARS-COV-2 egy jóval problémásabb vírus, mint a többség gondolja.
Mert:
- lehet súlyos, végzetes kimenetelű a betegség
- lehet kevésbé súlyos, de klasszikus poszt-covid, long-covid marad vissza
- okozhat viszont olyan problémákat is, amelyek nem közvetlenül a vírusnak köszönhetőek, "csak" meglévő gondokat erősít fel, hozza elő
- és arra hajlamosaknál ezeket akár az oltás önmagában is okozhatja(, mégiscsak a virnyákot próbálja bemutatni így-úgy a szervezetnek)Összegezve: akinél az oltás gondot okoz és anyagilag vállalható teher, szerintem gyanú esetén mielőbb érdemes egy S+N laborvizsgálatot megejteni, ha a kiváltó okra kíváncsi valaki.
Én azért a környezetem tapasztalatai alapján élek a gyanúperrel, hogy a problémás oltottak többségénél néma fertőzés is lehetett, de a fenti fejtegetésem alapján tökmindegy is valójában.Ez egy sokkal rosszabb járvány(/betegség), mint azt a felszín alapján többség gondolja.
(minden szvsz, imho, stb)
-
Kékes525
félisten
válasz
bigdady #53318 üzenetére
Igen, Rusvai jó szakmailag, ezért én odafigyelek rá, de ez nem jelenti azt, hogy kritika nélkül elfogadok mindent tőle amit mond.
1. Nem értek egyet, hogy leül vitatkozni a Gődény félékkel.
2. Azt viszont félreértik tőle, hogy ő a fertőzés elkapását mindenekfelett preferálja az oltottak esetében. Nem, csak rosszul kommunikálja. Amikor van ideje ezt kifejteni, akkor ő azt mondja, hogy ő igyekszik elkerülni a fertőzést, védekezik, de ha elkapja, akkor már többé nem fog oltakozni, de addig igen. Erre pedig sok tanulmány van, ami ezt az érvelést alátámasztja. Lásd szeptemberi Natute cikk.
Viszont Jakab, akit Parci hitelesnek tart, én is. Ő is mondott furcsa dolgokat a 4. oltással kapcsolatban tegnap. Szerintem a 4. oltás szükséges azoknak, akik a 3.-at 4-6 hónapja vették fel. Ezt nem hangsúlyozta. Oroszi Beatrix sem. Érdekes volt az ő magatartása ezzel kapcsolatban. Mellékesen, alig hangsúlyozva kijelentette, hogy azoknak szükséges, akiknek krónikus alapbetegségük van az orvosukkal konzultálva. Ezt mintegy foga sarkával, kelletlenül mondta. Nekem az volt az érzésem, hogy a Fidesz velük akarja elvitetni a balhét, hogy ők, mint a nép jóságos atyjai akarják, de a csúnya szakértők viszont nem. Bocs, Parci, hogy politizálok, de most tényleg elkerülhetetlen.
-
Igazából csak infót gyűjtök, hátha tud valaki valami pluszt mondani vagy valamilyen álláspontot linkelni.
Közben most mondja, hogy a COVID főorvossal meg nődokival beszélt, 4 hónap kell, mert hogy (ezt a lényeges infót kifelejtettem) császárral jött a gyerek, nem hagyományos úton, így regenerálódni kell, gondolom az van, hogy nem érdemes ezt vakcinával bolygatni. Szóval ezek szerint meg van a válasza.
-
Kérdésem lenne...
Szülés után mikor lehet oltani legelőbb? Van valami hátránya vagy ellenjavallat? Az alany két hónapja szült. Emellett van tiomerzál allergia (ha jól tudom ez már nincs az oltásokban) meg terheléses asztma. Talán ezek azért nem komoly dolgok. Ja meg ugye a terhesség utolsó hónapjában átesett a deltán.
-
válasz
bigdady #53366 üzenetére
már kérdezted, de ehhez még fotelhuszárként sem "értek" zérósemennyire sem
de a menzeszt nagyon sok minden megrángatja, vírusfertőzés is, stressz, bármi, valahol nem meglepő, ha egy ilyen külső beavatkozás a szervezetbe is hatással van rá. akkor van gond, ha nem áll helyre idővel magától -- gondolnám
-
pjen
félisten
válasz
#32839680 #53361 üzenetére
Kedves rokonnál nálunk ugyanez van, autóimmun betegség-sokízületi gyúladás.Egy angol biologiai kisérleti gyógyszer kezelést kapott talán 15 évig szinte tünet mentes volt. Már nem kisérleti a gyógyszer, megszűnt a projekt, viszont a magyar eü nem támogatja, nem tudja mi lesz. A 3 pfizer nem volt probléma lehet pont a gyógyszer miatt?
-
-
-
Feltételezem - vagy legalábbis remélem - hogy ezek a cuccok gyógyulgatnak, úgyhogy én a sűrű oltogatást hagynám ki elsőre (ki is hagytam...), az már azért tényleg nonszensz, hogy másodikra alig tudtam időpontot szerezni, vezetnem kellett kb 100km-t egy beugrós oltóhelyre, a boosterre meg azt mondták, hogy 3hónapon belül(!) meghívót küldenek. Szuper mondom, minek nekem booster nyárra
.
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #53354 üzenetére
mint latod a korabbi hszem linkjebol, mar reg beraktam a topikba egy hasonlo vitanal
es mint irtam a ph1-2 (lehet 3 is, nem emlexem mar) trialok uae, bahreini dokumentacioja elerheto volt a laikusoknak is mikor hoztak a sinot, gondolom az ogyeisek is megneztek/megnezhettek.meg hat ugye AZ-t se neztuk at, ha eu tag hasznalja nalunk is lehet, a jovendo eu tag szerbia pedig hasznalta mar a sinot, kis hunyoritassal ez belefer
-
tisn
addikt
válasz
t72killer #53344 üzenetére
hat, ha nekem az oltas okozta a terdfajast/ropogast (en azert ezt nem tennem 30%-nal tobbre, azert csak 48 vagyok, 20 ev ota tulsullyal focizom, most ratettem egy lapattal a mindennapos futassal, siman lehet termeszetes baj), szoval en tobbet nem akarom mar beadatni...
-
-
Ezekiell
veterán
nagyszerű, kösz a linket, innen kellett volna kezdeni
akkor majd behozatalnál várom a részletes dokumentációt, és nem az olyan minőségűt, mint amit a felnőtt esetében sikerült produkálni. én kicsit igényesebb vagyok ilyen téren, mint te, láthatóan
azon pedig csak röhögök, hogy te kéred számon a józan észt, itt a topikbeli ténykedésed alapján
-
Vesa
veterán
Azért bájos, hogy sino esetén azonnal abba az irányba fordulsz, hogy tuti a gyereknek volt valami baja -ami persze lehet-, vagy a beadás módja volt problémás, végül is mindegy de az fel sem merül, hogy a vakcinával lehet valami. mRNS esetén viszont a vakcinát tartod veszélyesnek élből. Ez egy kettős mérce és a szubjektív rajongásnak az a foka, amit én már nem tudok hova tenni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
BlackV #53348 üzenetére
Persze, a Sino is ugyanúgy lehet nem megfelelő oltás, főleg ha krónikus beteg kapja, vagy aki idős, ill. ahogy írtad, régen kapta és csak kettőt, booster nélkül. A megérte dologgal is teljesen egyetértek, kivéve, ha a mellékhatások nem akarnak valahogy elmúlni, és nem tudod biztosra eldönteni mitől is vannak, főleg ha biztosra tudod, hogy nem kaptad el a covidot soha. Az oltási reakció megint más téma, azok természetesek, és el is múlnak.
-
BlackV
őstag
válasz
kolopele #53347 üzenetére
Ja a longot nem úgy értettem, hogy az van most nálatok, hanem, hogy az is lehetne, nem csak lélgeztető gép.. Ezért mindenképpen megérte az oltás, mégha bizony lehetnek is nem kívánt hatásai. így értettem.
Sinora meg sajnos van ellenpélda is, ~50es apuka hagyta hátra kisiskolás gyerekét, kollégám mesélte, ahol lakik. Régen, és csak 2x oltott volt de nem volt beteges. -
kolopele
nagyúr
válasz
BlackV #53346 üzenetére
Persze, csakhogy nekem egyetlen hónapban sem sikerült pozitív PCR tesztet produkálnom még, mégis érdekes amik mostanában előjöttek, előjövögetnek. Nyilván betudható esetleg másnak is, mondjuk eleve annak, hogy már régóta vannak ilyen problémáim, de ezt biztosra megmondani senki nem tudja, ahogy azt sem, oltás nélkül mi lett volna. A longot már csak a pozitív tesztek hiánya miatt is nehezen tudom elképzelni, ahogy az oltott gyerekem esetében is furcsállanám, ha long lenne, amikor még nekik is negatív volt minden egyes tesztjük.A hipochondria nálam más területeken jellemző, pl. fáj egy kicsit a jobb oldalam, és már nézem is a neten, mik a rák tünetei
Mondjuk a bal szemem hirtelen pár percig tartó látáscsökkenése sem igazán long dolog, bár lehetett vérkeringési zavar. Amúgy köszönjük, majd meglátjuk hogyan alakul ez az egész. Mindenesetre ha már mi és még nagyon sokan vállaltuk az oltásokat, nagyon remélem, hogy február 15 - től tényleg komolyan fogják majd venni az oltatlanok elleni szankciókat, nem lesz innentől egy oltás és megvan a védettségim szisztéma.
-
BlackV
őstag
válasz
kolopele #53343 üzenetére
"Nyilván jobb mint meghalni, lélegeztetőre kerülni"..
Nem csak gép van, long is. És még ki tudja milyen hosszútávú szövődmények a vírustól. Ringnek se jött vissza még mindig normálisan a szaglása, meg az anyukájának se. És ez a fórum nem egy több tízezres merítés.
Sajna az van, hogy itt egy 100 éve nem látott világjárvány van, nincs teljesen ingyenebéd.
Írtad korábban, ha jól emlékszem, hogy hipochondirával küzdesz. Nem lehet, hogy erősebben látod bele, mint ami valójában?
Jobbulást nektek! -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer #53344 üzenetére
Persze, zsebre tennénk, amennyiben elmúlik. A jobb karom ízületi fájdalma nem múlik el már több mint egy hónapja, ahogy az extrák is könnyebben jönnek elő, legalábbis ha intenzívebben akarok valamit csinálni, plusz amióta volt ez a bal szem érdekesség, azóta is elő jövöget. Fene tudja, nejem pajzsmirigyét is mi piszkálta meg kicsit jobban. Tudod, maximálisan oltáspárti vagyok, de vannak újabban érdekes dolgok. Nagyon remélem, a gyerekeimnek nem lesz bajuk, mert most pár napja Zoltán fiam hátán érdekes vándorló kiütések jelentek meg, amire a doki azt mondta, gyógyszer allergia, csak éppen nem evett gyógyszert vagy két éve. Bekentem a hátát amit felírt krémmel, ott javult, de arrébb ment az oldalára. Sosem volt ilyen problémája. Semmi tünete nincs amúgy más, ezért is fura. Kicsit kezd bennem megpattanni azért valami, és kétlem hogy nálam lesz 4. meg 5. oltás. Tudom, ez a komoly topic, de nem szabad elsiklani ezek felett sem azért, főleg amióta nejem 3 oltás és egy átesés mellett még egyszer átesett, és nem is éppen enyhe tünetekkel, míg a Sinós kollégái röhögve túljutottak rajta egy hét alatt.
-
-
kolopele
nagyúr
Azért van itt most még érdekes dolog nem is egy. Nekem a 3. mRNS óta folyamatosan fáj a jobb karom, azzal volt bajom mindig is, de ilyen soha nem volt. Van egy születési szívizom vastagodásom, örökölt, a terhelést nehezebben bírom, több az extraszisztolék száma is, a vizsgálatok viszont nem mutatnak újabb eltérés. Emésztési gondokkal is küzdök már évek óta, sok a savam, azok a tünetek is felerősödtek. Az első Moderna után a szemem is sűrűbben fájt, főleg a bal, pár percre még a látásom is elment félig, azóta is érzékenyebb. Mondta most tesóm, hogy sok embernél felelősítheti a már meglévő tüneteket az oltás, ami azért nem éppen a legjobb, legalábbis ha megmaradnak, vagy erősödnek. Nyilván jobb mint meghalni, lélegeztetőre kerülni, de ha naponta kínlódsz valamelyik bajoddal, az sem éppen a legjobb a hátralévő életünkre nézve. Az a baj, hogy egyre több embertől, orvostól is hallom ezeket a gondokat.
-
Vannak veleszületett rendellenességek gyerekeknél is. Viszont ezek egy része nem derül ki, mert nem adott komoly panaszt és hobbiból nem vitték pl 300km-rel arrébb EKG-re.
Volt Pfizertől elhunyt olasz tinédzser is (kettő), ahol az egyiknél írták is, hogy egy a mindennapi életben nem problémás szív-elváltozása volt. Simán elképzelhető, hogy egy rutin szívvizsgálattal a kevés mellékhatásos esetszám nagyban csökkenthető lenne, csakhát roham oltási kampányban nincs tömeges EKG-zásra kapacitás.
#53331: igen, nem tudjuk a komplett végeredményt. mindenesetre ha panaszmentes volt korábban és belehalt az oltásba, az nem korrekt.
#53335: ez még a kislány halála előtti hír.
-
ez azért elég merész gondolat. nem lett volna egyszerűbb dokumentálni a cuccukat? de.
innen kihozni belőle, hogy azok a szemetek, akik ezt számonkérték, mert most "elijesztették" a gyerekszurit, háááááát. én nyitott vagyok a sinóra, gyerekeknél pláne működik az elölt megoldás, de könyörgöm, biankóra akkor sem adatom be, ha amúgy gyanítom, hogy nincs vele gond.
nyilván, hogy ha itt van és választható, utánaolvasok én is jobban, ugyanígy kapartunk anno a saját oltásunk miatt. de nem is esett jól.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #53327 üzenetére
Kíváncsi leszek a vizsgálat eredményére. Gondolom itt sem minden gyerek oltható, ahogy a felnőttek közül se mind. Gyerekek esetében nehéz számottevő orvosi előzményről beszélni, mint ahogy tőlem is megkérdezték oltás előtt, hogy volt-e már anaflaxiás sokkom, mire vagyok allergias. Fel is hívta az orvos szüleimet, mert olyan kis gyerekként volt kórházi esetem, amire nem is emlékszem.
-
Dare2Live
félisten
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #53325 üzenetére
ne csusztasss. a sinonal se gyoztek meg a per reviewed studyk sem!! (hiszen azok mar a behozatalnal leteztek bahrein, uae studyk), ergo felesleges miattatok behozni a sino gyerekverziojat.
igy kb. 50 2-5 kozotti gyerek fog korhazba kerulni oltas hianyaban
ezek kb. 90k-s korosztalyok, az angol adatok szerint akkor 3*14 gyerek fog korhazi kezelesre szorulni, remeljuk egyik se hal bele.
-
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #53320 üzenetére
mint irtam, lusta voltam keresni, biztos lehetsz benne, hogy volt trial es dokumentalva is van.
pl.
nyilvan medxriven, nature-n, clinicaltrialson, vagy egyeb helyen megtalalod a tanulmayokat is, engem annyira nem erdekelt a dolog.
(a sinovac gyerekverziojat meg is talaltam, nem linkelem, keresd ki, olvasd el)
es igen, teljesen biztos lehetsz benne, hogy megboktek 100M gyereket, es nem volt kulonosebb gond. latod, par gyerek halala is kiderult kurva gyorsan 2013-ban, ha a 100M fele belehalt az tuti vezeto hir lenne. (vagy lebenult, meghulyult, leesett a laba.)
kicsi a vilag es ha gyerekekkel gond van, az gyorsan ki fog derulni, hiaba cenzurazott a net, meg a politburo figyel mindent.
444 velemenybuborekban elsz sajnos, hasznalni kellene a JOZAN eszt IS.
-
Ezekiell
veterán
-
válasz
Ezekiell #53320 üzenetére
> És akarod mondani erre, egyik állításra se semmi bizonyíték nincs a szavukon kívül.
ami egyebkent nyugaton is kb. igy van (marmint te meg en elhisszuk, hogy a Lancetbe nem engednek be fassagokat, de nem megyunk oda megnezni) -- ezert kurva fontos, hogy egy tarsadalomban milyen az altalanos bizalmi szint; nem azert mukodik jobban a biznisz nemetorszagban, mert pontosabb szerzodeseket irnak, hanem pont azert, mert kevesebb esellyel bsznak at (akar a peknel is)
kinaban meg azert megvan a kulturaja az atcseszesnek
-
Ezekiell
veterán
es ok beadtak ~100M gyereknek
Akarod mondani azt mondják, hogy beadták, és akarod mondani azt mondják, hogy semmi gond nem volt, és akarod mondani azt mondják, hogy hatásos volt. És akarod mondani erre, egyik állításra se semmi bizonyíték nincs a szavukon kívül.Én tényleg nem értem, miért kell folyamatosan elmagyarázni, hogy bizonyítékoknak hiszünk, adatokkal alátámasztott bizonyítékoknak, és nem bármi egyébnek. De biztos én vagyok a hülye, hogy tudományos alaposságot várok, pláne egy 3 éves gyerek oltásánál. Azt speciel telibeszarom, melyik felnőtt mit tol gyógyszerben/oltásban ha retard akar lenni (go ivermectin gang), de gyerekeknél azért magasabb a léc.
-
tisn
addikt
válasz
#86564352 #53292 üzenetére
And in 2013, 17 infants died after receiving a Chinese-made hepatitis B vaccine.
ha jol latom azt a vakcinat egy 2000 fos kis ceg fejlesztette, gyartotta, nem a CNPG. meg az ogyeitol elvart lenne minden szallitmany ellenorzese.Kuba is kubai vakcinával olt. Kérj olyat is ennyi erővel, ha elég annyi sokan megkapták már.
valoszinuleg az is jo, kubai eu mindig jo volt. de ott nincs 100M tesztalany, kinaban meg volt. ha barmi gond lett volna kiderult volna reg, ahogy a hepatitises oltas problemai is kiderultek.felnott sinot is beadtak mar, mennyi minosegi problema merult fel? (lsd moderna?)
-
SOAD19
addikt
Úúú, ezt a lisziewicz, de rühellem. Anno volt, ez a nyilatkozata, főleg, amit 0:58 környékén előad... Fel is használták az oltásellensek, hogy lám, még a szakemberek se merik beadatni maguknak. Ezután a riport után, ha lett volna gerinc benne, akkor nem szerepel többet médiában. De láthatóan élvezi, lubickol a népszerűségben, tipikus járvány celeb. Hány embert el tudott bizonytalanítani.
-
tisn
addikt
válasz
Ezekiell #53286 üzenetére
Szóval higyjunk nekik, mert szépen mondják, és biztosan úgy van, ahogy mondják.
Hát, van akinek ez elég.... Az ilyen embereket szereti Bróker Marcsi iscsajna a vilag vezeto tekknolodzsi es gazdasagi hatalma. nem sokkal kulonbozik attol, mint ha csodanemetorszagnak hisszuk el, hogy egy vakcina jo es mukodokepes. es ok beadtak ~100M gyereknek, mikozben demografiai problemakkal kuzdenek. teljesen bzitos lehetsz benne, hogy jo es megbizhato szuri.
-
fatal`
titán
Másik nagybátyám is kórházban.
2 astra tavaly (talán júliusban vagy augusztusban kapta a másodikat) és egy pfizer múlthéten, már valószínűleg tünetmentes fertőzöttként.
-
PuMbA
titán
Milyen jó, hogy azok beszélnek, akiknek nem kéne...nekem is kezd a tököm lenni a sok össze-vissza infótól. Ennek így tényleg nincs semmi értelme, nulla az egész kommunikáció. Majd átlendülünk ezen várhatóan 2022 végén....ha visszaszelidülne a covid és elfelejthetnénk ezeket.
-
-
PuMbA
titán
válasz
#86564352 #53303 üzenetére
Természetesen nem arra gondolok
Átláthatóan is lehetne ezt csinálni, a kockázatokat ismerve.
Parci: Ja, ez meg a másik. Ha a szakértők is mást mondanak, akkor miről beszélünk egyáltalán? X szakértő engedélyezne egy vakcinát, az Y meg nem, ugyanazokkal az adatokkal? Ezt a folyamatot nem igazán értem, de ha nincs egyetértés közöttük akkor ez is lehetséges.
-
PuMbA
titán
Cáfolta az immunológus Orbán Viktort: nincs szükség negyedik oltásra
Ezzel szemben Lisziewcz Julianna immunológus viszont úgy látja: nincs szükség negyedik oltásra. "A T sejtes immunválaszt három vakcina tökéletesen stimulálta, tehát egy, negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik ugyan olyan vakcina semmivel nem fog jobban megvédeni minket, tehát én azt mondom, hogy nincs szükség egy negyedik oltásra, ezekből a vakcinákból" - szögezte le az immunológus az ATV Híradójának.
-
C4mp3r
addikt
[kép] en egy ilyet nyomtam vasarnap, kedden volt pozitiv a tesztem. nem erzek semmifele negativ hatast eddig a pulzus is rendben van, bar itt most nem volt olyan magas, altalaban 165 korul van az atlag ha megfelelo recovery elozte meg az edzest. en nem ovatoskodom, nyomom ugyanugy ahogy eddig, nem erdekel. ha megmakkanok, inkabb edzes kozben tegyem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Forstner Klip (18 mm)
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest