- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chesterfield #73007 üzenetére
Akkor már legyen itt ez is:
Ha Trump kilép a WHO-ból, nemcsak a világ jár rosszabbul, hanem az USA is
(Az indoklás sántít, mert ha az lett volna baj, hogy drága, akkor simán lehetett volna csökkenteni a (jelentős) önkéntes támogatást. A kilépéssel az USA egyrészt elvágja magát a WHO által gyűjtött adatoktól, másrészt elveszti a "jó fiú" imázst (nem véletlen, hogy Kína rögtön kommunikálta, hogy ő marad).) Persze ezek a bejelentések olyanok, hogy ki lehet belőlük csendben hátrálni. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Chesterfield #73007 üzenetére
+Dare2Live:
https://telex.hu/kulfold/2025/01/23/donald-trump-tudomanyos-ules-megbeszeles
"Letiltotta a nyilvános kommunikációról az egészségügyi hatóságokat a Trump-kormányzat"
"(...) már be is jelentette, hogy az Egyesült Államokat kilépteti a WHO-ból, most pedig, írja a New York Times, a Trump-kormányzat már lemondott egy sor tudományos témájú találkozót, és egy helyi idő szerint szerdán kiküldött emailben letiltották a nyilvános kommunikációról a szövetségi egészségügyi hatóságokat, ideértve az egyre terjedő madárinfluenzáról szóló jelentéseket is."
-
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #72637 üzenetére
Hardcore a csávó (RFK Jr.), kétpofával zabálja a konteókat. Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az internet átka célt ért, és a hülyeség immár kormányzati szinten is olyan szinten jelenik meg, ami mindenképpen komoly problémákhoz fog vezetni (egy űjabb középkor kb.). Ha nem most, akkor majd 4év múlva, de én már nem hiszem, hoghy ez elkerülhető lesz.
-
válasz
Chesterfield #72640 üzenetére
én is azóta kb. és én is minden évben. meglátjuk idén.
-
attiati
veterán
válasz
Chesterfield #71899 üzenetére
Nem szeretném bagatellizálni.
Illetve a szerotonin szint megpiszkálása már önmagában is súlyos.Az lehet, hogy az oltottak között eleve magasabb a szorongó, aggódót típus, aki követi a világ dolgait? (és alacsonyabb a szerotonin szintje)
Az oltatlanok meg éltek, mint Marci hevesen? (Laca)
-
válasz
Én mérsékelten tulajdonítok neki jelentőséget:
1. ezek elég marginális problémák (evészavar: három hónap alatt összesen 61 eset a 2 milliós mintából),
2. minden cikkben szokott lenni "limitations" rész, ahol leírják, hogy mennyi minden mehet félre az elemzés során, itt is van,
3. és lehet, hogy olyan dolgok is félrementek, amire nem is gondoltak.(Így átfutva a cikket pl. nem látom, hogy korcsoportra lebontva elemeztek volna, noha megemlítik, hogy ezek a pszichikai rendellenességek korfüggők. Viszont az oltatlan minta láthatóan fiatalabb, mint az oltott (mert mindenhol inkább az idősebbeket oltották)... De lehet, hogy csak nem voltam elég figyelmes, és valamilyen módon kompenzálják.)
Amúgy pedig vótmá pár hozzászólással előtted.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Én oltáspártiként több érdekes tünettel is küzdök, a legtöbb már az első Moderna után előjött (szív ritmus, pumpafunkció csökkenés, látászavar), és az utóbbi pár hónapban az utolsó előtti is jelen van. 3 oltást vettem fel. Covidos igazoltan sosem voltam, szóval a fene sem tudja. Egy biztos, hiába van két immunológus is a családban, mondhatna nekem már bárki bármit, az életben nem adatnám be többet magamnak. Influenza elleni oltást is kb. 10 éve adattam be utoljára, sosem volt még légúti fertőzésem sem ennek ellenére, még akkor sem ha telibe köhögtek ezren is. Nejemet kiütötte a covid kétszer is, ott voltam mellette tünetek nélkül és negatív tesztekkel, lehet ennél közvetlenebb egy kapcsolat beteggel? A fő gond ugye az volt, hogy úgy nem volt kötelező az oltás, hogy lényegében "kötelező" volt. Gondolom érted. Aki fogékony egy adott vírusra az úgyis elkapja, aki meg nem az oltás nélkül is megbirkózik vele. A gének szerepe óriási ebben (is).
-
válasz
Chesterfield #71665 üzenetére
tippre a szaharai poros napok jó sokat rontottak rajta, de ja, ez az, reggel és este van köhögés, a dzsuva eleinte alig akart felszakadni, pedig érezhetően ott volt. most már jön ki, de már nem esik jól a köhögés.
-
válasz
Chesterfield #70921 üzenetére
nem biztos, hogy az volt. mi is oltottak vagyunk, ehhez képest a fiam egy napja 39+, eszi a gyógyszertárat. covidosak most voltunk, azt kizárom, ő ugyan hamar és gyorsan ment át rajta, na de utána itt egy hétig szórtuk a vírust komoly mennyiségben, szóval tuti védett.
nincs kombi tesztem, de a semmi más tünet, csak magas, úthenger láz nála tipikusan a flu. (a pims-re gondolni sem merek, gyorsan el is hessengettem a gondolatot, mert amúgy kórelőzményekben stimmelhetne is, mikuláskor voltunk covidosak)
szóval ez alapján lehet, hogy nem találták el teljesen az oltást. vagy eltalálták, de a covid kitaposta neki az utat és így jobban oda tudott ütni nála (izgatottan várom, hogy két nap múlva kinyúlunk-e mi is).
nála kisebb korában oltatlanul egy kövér flu az 8 nap láz volt, csaxólok.
mármint 8 napig magas láz, frankón.
-
BlackV
őstag
válasz
Chesterfield #70921 üzenetére
Hát engem is kibillentett ez a "gyenge" omikron, pedig elvileg nagyon jó oltási előzményeim voltak, se nem túl erős ("print"), se nem túl gyenge (Jansen után 14k feletti antitest (Abbott), jó hosszú oltási közökkel.
2 napig feküdni esett jól, de utána már tudok tenni-venni, enyhe tüneteim vannak már csak. Szóval ez még nem nátha, de a védettség és annak tudatos kialakítása úgy tűnik jól szerepelt. -
válasz
Chesterfield #70916 üzenetére
nyilván egy fórumban, ennyiből az egész csak ilyen tipp-mix játék, de én a tétjeimet akkor ezek alapján influenzára tenném, így már kb. minden tünet stimmel.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Chesterfield #70916 üzenetére
most váltott át barnás zöldes véres trutymóvá.
-
válasz
Chesterfield #70912 üzenetére
a takony folyós-vízszínű volt vagy ilyen ocsmány zöld? a tünetek alapján covid vagy flu, egyikre sem passzol tökéletesen (a flunál nincs zöld takony, inkább orrfolyás, az elején a köhögés sem jellemző, viszont a negyedik napra elvágólag vége az amúgy úthengernek igen).
-
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #70912 üzenetére
Ez valószínű covid.
-
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #66820 üzenetére
Ez nem a maszk, hanem a post covid. Számos tanulmány van már arról, mennyire szétcseszi az immunrendszert a covid még akkor is, ha közepes vagy enyhe volt a lefolyás. Pont a post/long covid az, amiről nem vettek tudomást a politikusok, hiába volt/van róla ezer study, hogy gáz van akkor is, ha nem patkol bele valaki.
-
Ringman
félisten
válasz
Chesterfield #66820 üzenetére
persze, a maszk meg a higiénia a baj. kéne szennyezett vizet is inni rendesen.
A kötelező maszkhasználat és az egyéb korlátozások miatt a kisgyerekek és a csecsemők ritkán fertőződtek meg a vírussal, a lazításokat követően sokuk először találkozik az RSV-vel
tehát azért vannak kórházban rsv-vel, mert találkoztak rsv-vel. ha nem maszkoltak volna az emberek, akkor hamarabb találkoztak volna rsv-vel, amivel öööö kórházba kerültek volna? -
válasz
Chesterfield #65733 üzenetére
Nálunk is mély k.ss van = ürítik a ba1 raktárkészleteket.
-
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #65733 üzenetére
-
Ringman
félisten
válasz
Chesterfield #65390 üzenetére
sehogy, beszél összevissza, mint eddig is. [link]
-
válasz
Chesterfield #65390 üzenetére
az influenza járványon túl vagyunk? vagy tart jó száz éve? na, ugyanúgy.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Chesterfield #65346 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy bármit kérhetsz, ami van.
Én rögtön úgy nyitottam, hogy bivalenst szeretnék, nem vagyok egészségügyis, így adhatnak-e, azt mondták igen. A többi érkezőtől meg megkérdezték, hogy mit kérnek. Pfizernél felkínálták az omikronost, meg a régit, ha kevésbé határozott elképzeléssel érkezett az ember. Akik nem tudtak/akartak döteni, azoknak valamelyik Pfizert javasolták.
Azt nem kérdeztem, hogy 3, vagy 2 oltás kell-e hozzá legalább, de szerintem a legújabb álláspont a 2.
"Illetve még mindig nem tiszta nekem, hogy akkor most többfajta új cucc is van, vagy csak ez az országban?"
Ez szerintem senkinek sem az, legfeljebb a beszerzőknek, meg akik átvették. -
válasz
Chesterfield #65324 üzenetére
Értem
akkor lassan időszerű, de a járványhelyzettől is függővé tenném. Most épp van, de mivel már Aug óta megy a ba.5 műsor Mo.-on, valószínű pár hét múlva ez le fog csengeni, következő műsorszám a karácsony-szilveszteri nagybulis népvándorlás.
-
válasz
Chesterfield #65310 üzenetére
Volt-e fertőzésed az elmúlt 3 hónapban? Ha igen, akkor ha nem vagy extra rizkócsoport, kb februárig várnék.
#65306: igen, ha ez ilyen évente ismétlődő cucc lesz, sztem én is csökkentem az adagot.
-
válasz
Chesterfield #65308 üzenetére
nyáron most volt két hónap nyugi
-
válasz
Chesterfield #63960 üzenetére
Egyszer már megtettem, de ismét emlékeztetnék a HIV-re (AIDS): az is "melegvírusként" indult, és meg lehet nézni, hogy mi lett belőle...
Amúgy elég nehéz elképzelni olyan kórokozót, ami szexuális irányultság alapján válogat, mert mi lenne ennek a biológiai alapja?
-
válasz
srácok, legyetek már tanulékonyabbak.
a covid nem terjed nyáron, ugye? ugyan a virológusok megmondták, hogy de, bírja a meleget, de volt két szezonnyi tapasztalatunk, oszt jobban tudtuk. ja, meg volt a bcg oltás, emlékszel?
az van, hogy eleve sokkal lassabban terjed, ezért nem naponta van új izgalom, másrészt, egy kezdeti terjedést látsz. azt is mondják a virológusok, hogy most kéne megfogni.
-
Ringman
félisten
válasz
Hát persze, a covid meg nem veszélyes a gyerekekre...
-
válasz
Chesterfield #61808 üzenetére
Az egy "ősrégi", ahogy Parci mondja, vuhani+β... majd ha a címbe írják, hogy ba.2.xxx-re és ba.5-re tesztelve. Tököm tele már a használhatatlan régi variánsokra szóló tesztekről - legalább múltidőbe tennék.
-
válasz
Chesterfield #61808 üzenetére
...vuhani+béta koktél...
-
balojazz
aktív tag
válasz
Chesterfield #61435 üzenetére
Gondolom, ő az egyetlen vagy a legnagyobb gyerek. Egyéni mérlegelés kérdése. Mi azért nem lőttük őket, mert csak most lett 5 a legkisebb, és nem lövetünk kettőt, ha a harmadikat nem oltatjuk, meg amúgy is, az alfa meg az egyik omi már megvolt nekik natúrban (más talán nem). Szóval mi nem oltatjuk őket (9 a legidősebb).
Szerk: mindegyik tünetmentes volt, de a legkisebb volt a "legtünetmentesebb", az ötéves.
-
válasz
Chesterfield #61437 üzenetére
Ezesetben EGY dózist kérnék neki, de a másodikkal megvárnám az őszt.
-
válasz
Chesterfield #61435 üzenetére
érdemes, viszont én megvárnám vele, amíg megint szezonja lesz a covidnak. volt már covidos?
-
válasz
Chesterfield #60557 üzenetére
hivatalosan 21 napra kapja a következőt
aki érez elég bátorságot, eltolhatja a másodikat, a szakirodalom alapján érdemes, a szívizomgyula extra kockázata gyakorlatilag megszűnik így. és mellesleg hatékonyabb is
a gyerekorvossal azért érdemes konzultálni, hogy egy 5 éves immunrendszere hogy-mint működik, én a 7,5 évest azonnal vittem az elsőre (a másodikat azóta sem kapta meg, mert helyette 2x covidoltunk)
-
Thunderace
csendes tag
válasz
Chesterfield #60457 üzenetére
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Nekem Juschek kopos teszt mutatta ki. Habar mas teszttel nem volt alatamasztva, de a tunetek meggyoztek.
Boson Biotech orrbabokoset hasznaltam a fertozes vegen, az negativ lett, de valoszinuleg tenyleg nem fertoztem mar akkor, mert maszk nelkul kozoskodtem a csaladdal es senkinek semmi nem lett. Parcinal emlekeim szerint az lett vervoros T csiku a pozitiv tesztnel.Az, hogy BA.1, vagy BA.2 volt, passz.
-
válasz
boson orrbadugós nálunk azonnal kimutatta. valószínűleg mindegyik jó, az a lényeg, hogy jó sok vírus legyen benned
mondjuk elég alaposan vettem le a mintát anyafejnél:
- garat hátfala mindkét oldalt (nem örült neki)
- mindkét orrlyuk, óvatosan, arcra merőlegesen, ameddig könnyedén mentés követtem a leírást pontosan a mintavételhez (egy percig áztatni a pufferben, kicsavarni alaposan a pálca végét, 3 csepp a végső helyre stb.).
-
Ringman
félisten
válasz
Chesterfield #59751 üzenetére
a ba.2 variáns fut fel (ami omikron néven fut), a ba.1 tarolt pl. a briteknél (hogy itthon melyik, azt nem tudni)
-
válasz
Chesterfield #59301 üzenetére
+#59310t72killer : Semmilyen módon nem érdekel hogy meggyőztelek-e, nem is volt célom, csak azt írtam le amit tapasztaltam. Az hogy személyes okokból nem oltatja be magát, az teljesen független attól hogy mennyire jól tudja átadni a tudást, mennyire jól bánik a gyerekekkel, menyire elhivatott pedagógus.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #59293 üzenetére
Választás előtti krumpli osztogatás szintnek érzem ezt, hogy nem kell se vakcina, se maszk.
Más amikor egy ország azért oldja fel a korlátozásokat, mert 90% oltottság, magas booster arány és jobb eü-i rendszer, vagy mert a népnek már elege van és belefér X ezer fő halott, X hónap várólista.
Másfelől az omikron miatt érthető nincs más hátra, mint előre. -
válasz
Chesterfield #59298 üzenetére
Tévedés, a kettő elkülönül teljesen, mondjuk ezen én is csodálkoztam. Saját tapasztalat, egyik legkitűnőbb tanár mondott úgy fel és ment át egy nap alatt máshová, hogy ráadásul a párja mentős.
-
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #59107 üzenetére
'gődény helyett nógrádi györgy videókat kapok'
LOL...
Ezek érzékkel állank mindig a hülyeoldalra...
-
válasz
Én most törlöm. Rengeteg hülyeséget írnak, lehet ott is kellene egy all in kocsma, meg valami tudományos részleg…
-
BlackV
őstag
válasz
-
válasz
Chesterfield #58974 üzenetére
1 ezrelék repeta, ez nagyon alacsony, valszleg ekkora elterjedtségnél a többi variáns is hozná.
-
IQfályter
tag
válasz
Chesterfield #58753 üzenetére
Lehetőleg csak egy ember legyen az asztalnál rajtad kívül mert az R értéke 0,5-06
-
Soulfly842
addikt
válasz
Chesterfield #58241 üzenetére
Semmi ilyen nem volt benne, matematikai szükségszerűség és az, hogy emberek egyre inkább kiszolgáltatottnak érzik magukat ezzel szemben. Az írásomban nem volt minősítés senkire, hanem csak egy tendenciát írt le objektíven, ami biztosnak tűnik.
Nekünk folyamatosan, az otthonunkból még nem is nagyon tudunk most menni sehova. Nem félelem, hanem objektíven megvizsgálva: rizikós.
Köszi!
-
lacafaca
addikt
válasz
Chesterfield #58057 üzenetére
nem megvisel, csak fogják az antennáim...lehet a sok kápi
-
válasz
Chesterfield #58058 üzenetére
igen, ahhoz kapcsolódóan linkeltem ezt is
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Chesterfield #57766 üzenetére
Igen ez nyilván és szituáció és egyén függő. A gyógyszernek szerintem csak végső esetben van értelme.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Chesterfield #57762 üzenetére
Pszichiháterek többsége lópélót nem tesz a betegért csak felír neki antidepresszáns meg szorongásoldót és egyéb nyugtatókat aminek csak az az eredménye, hogy a probléma elnyomásra és nem megoldásra kerül.
A terápia bár kemény és hosszadalmasabb folyamat de legalább tartós eredményre vezet.
-
válasz
Chesterfield #57643 üzenetére
"Politician who had eight Covid vaccines hospitalized 'on ventilator'"
Ezek angolul vagy 8ig számolni nem tudnak?
8db Szputnyik == 2db Szputyik, pedig én tudok számolni, csak ez immunológus matek.
#57645: a páciens EÜ állapota szerint valószínű kéne, de nem all-russian. 1+2 szputnyik, utána 2 mRNS vagy 1 Covaxin utána 1 Moderna. Kormányzathoz közeli politikusról van szó, bármit be tudtak volna neki szerezni, amit a bolygón gyártanak, sőt, fejlesztenek.
-
PuMbA
titán
válasz
Chesterfield #57643 üzenetére
Pont ennyi értelme van a 7 oltásnak. Semennyi. A nemrég itt linkelt Jakab cikkben is említve van, hogy már a 4. oltás is tök fölösleges lehet, de erről még nincs elég adat.
-
Coyot
őstag
válasz
Chesterfield #57563 üzenetére
Haha, lehet drágám innen szedte az infót amire a multkoriban nem tudtam a forrást.
De való igaz, ha ez így van, akkor tökre örülök hogy emiatt maradtam otthon.Más:
Azt hadd kérdezzem már meg mennyire átlagos hogy felhívnak a népegészségügyről az elvi karantén utolsó napján. Majd mikor közlöm hogy nem abban a járásban voltam amúgy akkor rá 2 napra azért a jó helyről is felhívnak, hogy karanténkötelezett vagyok a 10. napon is. Komolyan mondom ennél szarabbul akarva se lehet az egészet csinálni...Parci:
Jaja láttam én is. Szuperjó -
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #57326 üzenetére
Épp ideje lenne elküldeni az öreget továbbképzésre...Egyre mélyebbre süllyed.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Chesterfield #57326 üzenetére
A flu-nál is jegyezgeti a szervezet csak a flut meg ez nagyon nem érdekli és minden évben megrángatja a népességet. Ismerősön is átment a vuhani aztán az omikron erre tett nagy ívben. Egy nagy szerencséje volt, hogy 3 szuri már benne volt így nem rángatta meg annyira.
De olyan is volt aki vuhani meg 2 oltás után kapta az omikront és megszenvedett vele. Pedig a vuhanival viszonylag könnyedén elbánt. -
Coyot
őstag
válasz
Chesterfield #57259 üzenetére
A papíron olvasta ami a dobozában volt. De már kidobtam, ha valakinek van még nézze meg.
-
válasz
Chesterfield #57227 üzenetére
Ööö...végigolvasva utóbbi pár nap termését, simán egyetértünk, de nem mertem így direktben rákérdezni.
Jó öreg Lacafaca komám....no szóval tuti megelégedettség tölti most is el.
-
Sped
aktív tag
válasz
Chesterfield #57158 üzenetére
de nem én akarok az lenni, aki majd lefertőzi a gyereket. Fertőzzön le ő engem.
Mintha nem lenne teljesen mindegy...
#57159 Parci A gyerekekkel kapcsolatos szabályokat nem követem, mert nincs gyerekem, így már azért értem a tesztelési kényszert. De ebben a topikban is vannak tesztelési hobbisták, akik hegyekbe halmozzák a gyorsteszteket és tesztelgetik magukat mintha más szórakozásuk már nem is maradt volna.
#57161 twofatcat
Kifelejtetted azt a forgatókönyvet, hogy nem vagy beteg, de éppen tünetmentes fertőzőként szervezel nagyszülőkkel vasárnapi ebédet, kifogja a gyerek a long covidot...
Tünetmentes fertőző... ezt értelmezni sem tudom, mert ezen az alapon mindenkinek ülni kéne otthon a s.ggén. Ezen már rég túlléptünk. Ha tünetmentes vagyok, akkor egészségesként tekintek magamra. Hogy a fenébe maradnék otthon, ha SEMMI nem utal arra hogy beteg vagyok? Nyilván úgy fogok viselkedni mint minden más egézséges ember és teszem a dolgom, megyek ahova kell és kedvem van. Védekezni lehet maszkkal és oltással is, ez engem már nem érint más vonatkozásában. -
válasz
Chesterfield #57107 üzenetére
ja, és a kisebbik ovis csoportjában akkor most együtt van korona és influenza, mert igazolt koronás is van..
-
balojazz
aktív tag
válasz
Chesterfield #57064 üzenetére
Statisztikailag mindenképp kimondható. A nagyságrenddel veszélyesebb vuhani, alfa és delta utáni gyengécske omikronnak nem kell a negyedik oltás, és ha átestél korábban, akkor a harmadik (sőt az első) sem. Persze van némi elképzelhetetlenül kicsi esély rá, hogy ha nem estél át egy korábbi erősebb fajtán és nem is oltattál, akkor kinyír még egy omikron is, ha csollányszilveszteres immunrendszered van, de még ekkor sem valószínű.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Szerintem nem. Ha megnézed, az egész onnan indult, hogy két "régi" Modernára egy Omikron Moderna, vagy még egy "régi" ugyanazt a hatást váltja ki omikron ellen nagyjából. Legalábbis az immunrendszer vizsgált részén és majmoknál. T sejtes oldalt úgy láttam nem vizsgálták, de nem teszek úgy, mintha értenék hozzá. Jelenleg ha már két vuhanit kapott az ember, esélyes, hogy harmadik vuhani nagyjából ugyanazt tudja, mint az omikronos. Negyediknél se látom miért változna ez meg, de a puding próbája az evés. Nekem inkább az ebből a tanulság, hogy nem érdemes omikron boosterre várni, ha van vuhani. De azért korai még erről beszélni. Ha ősszel lesz legkorábban omikron vakcina, de közben lesz erős járvány, akkor én lövetek negyediket(, ezúttal valószínűleg Pfizert, hogy minél változatosabban mutassam meg azt az antigént.). Engem hangyányit sem zavar a 4 havonta oltás, nekem belefér.
-
natë
nagyúr
válasz
Nem hiszem, hogy itt bárki ezt kimondhatná
-
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #57030 üzenetére
Ez még nem egy eldöntött kérdés. Duda, Kemenesi szerint ez nem jelentős. Én hiszek nekik.
-
tisn
addikt
válasz
Chesterfield #56937 üzenetére
aki azt képzeli, hogy a hideg okozza a tüneteit.
nekem draga jo faterom mondta mindig, hogy hideg vizet ittal kisfiam
mindig mosolyogtam rajta.
-
válasz
Chesterfield #56600 üzenetére
Ezen a ponton én is kíváncsi lennék erre...
-
natë
nagyúr
válasz
Chesterfield #56605 üzenetére
Ilyen információm nincs sajnos. Nagy cég, sok ember, csak fura, hogy ez a két tünetcsoport van.
-
válasz
Chesterfield #56596 üzenetére
ezen a ponton azt mondom, hogy bármi lehet
de a kicsinek volt egy nagyon halvány, nekem két halvány pozitívom múltkor. a jó működés közbeni fals pozitívat kizárnám, inkább valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy bejelzett vmi más vírusra
de most már bármit el tudok képzelni
ha kellően szarul leszek, lehet, hogy orrbaqratom magam egy huszasért
-
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #56594 üzenetére
És ez a """független""" média, amely mindenki pénzéből tartja fenn magát.
Törölhető, de nem bírtam ki.
-
BlackV
őstag
válasz
Chesterfield #56553 üzenetére
Semmi ne legyen. Ez csak egy feljelentés, bárki feljelenthet bárkit. Besetalsz a rendőrségre es feljelentesz engem. Aztán majd nem lesz belőle semmi.(remelem
)
Eddig itt tartunk.(Vagy nagyon max valamiféle sajtó helyreigazitas legyen, ahol valamelyest árnyalják a dolgot.)
-
perempe
veterán
válasz
Chesterfield #56359 üzenetére
én is azt tanácsolnám, hogy ha van rá lehetőség, akkor más menjen.
különben egy kontaktot 15-20 percre mondanak, minimális rá az esély, hogy megfertőzzön másokat, ha nem távolsági buszon kell eljutnia a patikába.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Chesterfield #56359 üzenetére
Assza meg, tényleg, annyir ösztönös cselekvéssorok ezek, hogy így a reggeli kávét kihagyva a sokkban most gondolom csak át. Mindegy, megoldom.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Chesterfield #56356 üzenetére
Há legalább a túlszaporulatra kellene egy spray, nem?
Úgy is ott telepszik elsősorban. Meg egy panadolt veszek. sacc/kb ennyi a terv
A torkunk meg úgy is vacak mindkettőnknek (páromnak is, neki a torokfájás mellé hasmenés van eddig)
-
UberMutant
őstag
válasz
Chesterfield #56270 üzenetére
mivel jogászok és rendőrök döntik el a dolgot, nyilván nem tudományos , hanem jogszabály alapú döntés születik.
-
válasz
Chesterfield #56114 üzenetére
nem kell azt postázni, most benne van a boogie a levegőben!
-
Rive
veterán
válasz
Chesterfield #55826 üzenetére
Azt hittük, hogy az antigén teszt nem ad fals pozitivat?
Tényleg nem szokása
De: van egy rosszabb hírem. PCR tud fals negatívat adni - bizonyos körülmények között még olyankor is, amikor már az ember fülén is covid csorog kifele
-
válasz
Chesterfield #55851 üzenetére
akkor viszont hajlok én is a fals pozitívra
nálam:
- más volt a tünet
- igazolt covidos kontakt volt a fiam
- két pozitív antigént csináltam -
bigdady
nagyúr
válasz
Akkor mégsem volt csík
-
válasz
Senki nem hitte azt, miert mondod ezt?
-
válasz
-
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #55813 üzenetére
Nekem is olyat csináltak...Van másfajta is. Ez a jobbik, mert biztosabb a megfelelő mintavétel..
-
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #55813 üzenetére
"Egyszer orrba, egyszer meg szájba."
Mert ez változó. Nekem nyáron volt PCR tesztem, csak orrból vettek mintát. -
válasz
Chesterfield #55701 üzenetére
köszönjük a topik nevében. azért remélem, hogy pozitív lesz (bocs
), különben utólag áthúzod a jó kis átesettségünk...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Chesterfield #55679 üzenetére
Én úgy látom ott a csik
-
válasz
Chesterfield #55679 üzenetére
ez pozitív. ugyanez volt nekem is. pacsi, szevasz, jobbulást!
(vagy szar ez a teszt omikronra és bejelez orrba-szájba... de gondolom vannak tüneteid is, meg ugye csúcson pörön az omi, szóval inkább egyszerűen csak pozitív)
-
válasz
Chesterfield #55665 üzenetére
az én pozitívom sem igazán jött át jpg-ben
ha van egy nagyon halvány, de egyértelmű vonal (nem paca, nem félig vonal, nem ez-az, hanem ugyanolyan vonal, mint a C csíknál, csak szemmel alig kivehető), akkor az pozitív
csinálj mégegyet holnap reggel vagy akár most, ha alkalmas (nem ittál stb.)
-
válasz
Chesterfield #55663 üzenetére
tényleg, már tesztelik is >18 éveseken?!
tökömbe elmennek már, nem óhajtom a kisebbik fiamon a következő hullámot is átzavarni, most szépen letudta az omikront, én meg kérek szépen egy oltást neki.
-
válasz
Chesterfield #55651 üzenetére
f.sza, akkor itt se fogják, 1 bolond százat csinál
-
válasz
Chesterfield #55651 üzenetére
kellenének a részletek. gyerek long covidot milyen arányúnak, súlyosságúnak és kockázatúnak ítélték? a számaik alapján lehetne jól dönteni..
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Chesterfield #55361 üzenetére
Utána viszont van egy nagyon hasznos fejtegetés (mimikri), ami az egyik oka, hogy a fertőzés sokaknál messze nem tud olyan immunizálást adni, mint a vakcina.
-
Vesa
veterán
válasz
Chesterfield #55210 üzenetére
Azért lőttem be az áprilist, bár a nyár nyugodtnak ígérkezik, de erre sincs garancia. A négyes akkor őszig kitart, és jöhet a 2.0 szepember-október magasságában, már ha lesz egyáltalán. Csak kérdés, van-e bármi értelme negyediket oltani? Erre még várok tanulmányokat Izraelből.
-
válasz
Chesterfield #55215 üzenetére
Én ennél optimistább vagyok
. (pedig de sokszor kaptam már főrettegő címet
).
Peremfeltételek:
1. a vírus mutációs lehetőségei korlátozottak: továbbra is tudnia kell kapcsolódni az ace2 receptorhoz, ha túlmutálja magát, akkor lehet lesz belőle egy szép mozaikvírus a növényeknek, de az emberre már tuti nem jön vissza. Ez persze túlzás, növény-ember között nem hiszem, hogy bármilyen irányba lenne átjáró.2. a tapasztalatok szerint minden immunizációs eseménnyel SZÉLESEDIK a védelem spektruma, még akkor is, ha ugyanolyan antigént kap.
3. a sejtes védelem sokkal kevésbbé érzékeny a mutációkra. A szervezetben nem ultragyorsan dolgozó variánsoknál (ld delta) ez nagyon sokat számít és a ritikócsoportok kivételével elégséges is a kórházbakerülés ellen. Pont írtad is az omikron vs ex-bétás sztorit. Erre rögtön itt is a D-Afrikai többlethalálozási adatsor. Oltottságuk alacsony, viszont óriási tömegek estek át 3 variáns hullámaiban. Eredmény: a korábbi csúcsok 10-15ezer főjéhez képest 3000körüli a csúcs.
4. a fő terjesztési vektorok (suli, ovi, tömegnyomor helyek) most szinte tuti végig lesznek nyomva omikronnal, mégpedig gyorsan, <1 hónapon belül. Úgy, hogy az ezek mentén élők nem kisrésze már deltát is szagolt. Olyan variánst, ami ezt pár hónapon belül tömegesen felül tudná fertőzni, szvsz még mesterségesen is nehéz lenne összerakni, ha egyáltalán lehetséges.
-
válasz
Chesterfield #55210 üzenetére
Jósgömböt masszírozva: az omikron március végéig lepucol mindent, onnantól kezdve kb szeptember közepéig nyugi lesz. Újabb oltást megintcsak iskolakezdés környékén lesz érdemes, lehet utána, mert ugye idő, mire az embert utoléri.
A variáns oltóanyagokat állítólag akkortájt kezdik szállítani, ha a vírusszegény nyáron ellazult nép csak lassacskán veszi fel, akkor október elején remélhetőleg 70 alatti halandó is kaphat.
A szigmát esélyesen 3oltás+omikron spektrumbővítéssel várod, nemcsak Te, hanem soksokmillió ember. Éppen ezért nem lesz márciusban szigma
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Chesterfield #55144 üzenetére
Túl gyorsan és egyben túl lassan is!
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #54873 üzenetére
Apró bökkenő, amikor nem kis náthácska:
Anti-vaxxer who went to ‘corona party’ to become infected dies from Covid
-
BlackV
őstag
válasz
Chesterfield #54873 üzenetére
Nem biztos. Lehet csak nyálkahártya védelmet ad, nem tudjuk a komolyabb dolgokat mennyire dolgoztatja meg.
A nyálkahártya védelem meg amúgy sem tartós. Tehát ismeretlen előnyökért ismeretlen kockázatokba terel, állatorvosként. Bocsi nálam kiesett. -
pjen
félisten
válasz
Chesterfield #54794 üzenetére
Nem mondott semmi újat.
-
válasz
Chesterfield #54697 üzenetére
Mára elég egyértelmű lett, máshol is kimutatták volna, ha létezik.
#54698: LoL, mert a többi fajtát nem?
-
válasz
Chesterfield #54652 üzenetére
csak egy nátha!
-
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #54629 üzenetére
Én pneumovax-al kezdtem. Tudomásom szerint Prevenarral "csak" a mellékhatások miatt van értelme kezdeni. Talán kevesebb van neki. Nekem semmi nem volt. A vakcinákra adott mellékhatások, erős oltási reakciók többsége nocebo. Amit nem gúnyolódásból, lenézésből mondom, mert valós biológiai háttere van ennek. Az elmeállapot hat a biológikumra. Ezt kettős vakpróbás kísérletekkel már többször igazolták.
-
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #54626 üzenetére
Pneumovaxot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged