Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Ötnapos karantén dolgában: páromnak egy héttel a tünetek után tünet már alig, a gyorsteszt viszont még vidáman pozitív ...
-
BlackV
őstag
Önök kérték című rovatunk.
"Ausztria korábban "elriasztotta" a holland, brit, dán és norvég turisták nagy részét a túlzott szigorával. A legnagyobb ütést azonban a németek vitték be az osztrákoknak egy héttel ezelőtt, amikor Ausztriát újra a turisztikailag nem ajánlott, járványszempontból magas kockázatú országok közé sorolta. Ez sok németnek már az utolsó csepp volt a pohárban. Mivel a síelésről nem mondtak le, inkább átfoglaltak, leginkább az amúgy is engedékenyebb Svájcba. Svájc pedig köszöni szépen és él a lehetőséggel. Már múlt héten elárasztották a németek a svájci síterepeket, ahol rekordokat dönt a forgalom."
Helyzetkép: nincs tömeg az osztrák sípályákon -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
Ringman #54471 üzenetére
"wtf, a terhes nők az egyik legkockázatosabb csoport."
Végülis nemaszongyák a tardok hogy nagy népességcsökkentési emberkísérelt folyik? Ha egy konteóssal elbeszélget az ember, előbb-utóbb szóba kerül, hogy milyen sok konteó mögött van valóság vagy válik valóra. Tessék - csak épp nem úgy, ahogy tardiában elképzelték. Egyébként az is 100% igaz, hogy az oltás egy óriási globális IQ teszt. Csak éppen az abszolválta sikeresen, aki felvette.
#54491: az omikron pre-boost rombuszkáját valami feketelyuk rántotta le a kis rózsaszín tesókái közül a padlóra
? (első slide 3.panel). Viszont valóban látszik a hatásspektrum fejlődése.
-
Ringman
félisten
Three-dose vaccination elicits neutralising antibodies against omicron
kivonatolva itt: [link]
csak a slide-ok:
-
Ringman
félisten
Kormányzati Tájékoztatási Központ: A harmadik oltás után korlátlan ideig lesz érvényes az oltási igazolvány
A részleteket is közölte a KTK: az oltatlanok fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolványa pedig elveszíti érvényességét.
Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség – főszabály szerint – csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa. A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes.
Az egydózisú Jansennel oltottakra külön szabály lesz: 6 hónapon belül fel kell venniük a megerősítő második oltást ahhoz, hogy az igazolvány érvényes maradjon. -
zolisx4
őstag
Olvasom itt a topikban de régebbi hozzászólás volt , hogy a házi orvos nem olt 4 oltást, mi holnap megyünk felvenni a 4. oltást 28-80 éves ig az egész család.
Lehet nem is itt olvastam
-
asysoft
aktív tag
Az alábbi előzmények (én vagyok a 34 éves😃) után november végén feleségem hazahozta a vírust, két Pfizer után szerencsére enyhe náthaszerű tünetekkel és fáradtsággal megúszta. Nekem nem volt semmi tünetem, de kíváncsiságból akartam csinálni egy tesztet, amire tegnap kerítettem sort a Whitelabnél (S+N kombinált). Kicsit meglep, hogy a 2 Sino + Janssen kombó lassan fél év után is ennyit produkál.
-
BlackV
őstag
Jaja. Azóta szóltak Seehofernek is, hogy azért ennyire nem vagyunk haladók.
-
a puhány nyugat felvette a kesztyűt
-
BlackV
őstag
válasz
Ringman #54471 üzenetére
"wtf, a terhes nők az egyik legkockázatosabb csoport."
Jóvanazúgy. 18 felett kötelező lesz, így ez eleve megoldja a dolgot, a tősgyökeres osztrák jellemzően 18 felett terhes.
Terheseket kötelezni túl necc, mert elmegy a baba bármi miatt, akkor biztos az oltás miatt volt. Legjobb már előtte beoltatni őket. -
-
Ringman
félisten
A törvényjavaslat értelmében a 14-17 éves fiataloknak változatlanul önkéntes marad az oltás. A terhes nők, valamint az egészségügyi okokból nem olthatók mentesülnek a törvény alól.
wtf, a terhes nők az egyik legkockázatosabb csoport.
Herbert Kickl FPÖ-vezető ellenben az osztrák nép szabadsága és emberi méltósága elleni támadásként értékelte a kötelező vakcinálást.
lol, valamiért a rad/szélsőjobb ilyenkor nagyon tud aggódni a szabadságért.gondolom majd fellendül a határ menti "papíroltás-gyár" is.
-
PuMbA
titán
Jön az osztrák kötelező Covid-oltás, a parlamenten is átment a javaslat
"Simán átment az osztrák parlamenten az a javaslat, ami minden osztráknak 18 év felett kötelezően előírja a koronavírus elleni védőoltás felvételét – írja a Spiegel. A megjelent képviselőkből 137-en igennel, 33-an nemmel szavaztak."
-
dnelb
veterán
valamit én is benyaltam, kb fél napig fájt a torkom aztán mérhetetlen orrfolyas, közepes köhögés, kis hőemelkedés. 5. nap felkeltem és mintha elvágták volna
deltabol pont így jöttem ki. Munkatársam covidos volt, neki kimutatta gyorsteszt, arra rá 4 napra kezdődött nálam. Nekem meg másik srácnak negatív lett, viszont ő hazavitte családnak, 5en lettek betegek, és csak ő lehetett. Furák ezek a gyorstesztek.
-
válasz
Ringman #54464 üzenetére
ha nem csak ellopják a pénzt, hanem lesz egy vakcinagyárunk, az lehet jó. jakab ferenc is azt mondja, hogy a korona csak a prelűd a következő évtizedekhez. egy vektoros vakcina azért high-end tech, most élesben jöttek elő bajok, de gondolom lehet javítani rajta. így értettem, hogy jöjjön csak.
sima, vuhani alapú sputnik v-t nincs sok értelme gyártani.
-
attiati
veterán
válasz
Ringman #54464 üzenetére
Hogy legyen valami sajátunk, hogy függetlenedni tudjunk. Már amennyire az oroszoktól való függés annak számít
El is tudnám fogadni, ha továbbra is lesz nyugati vakcina, teljesen azonos hozzáférési lehetőséggel; és majd azok adatják be a sputnikot, akik úgysem akarnak utazni.
-
PuMbA
titán
Megdöbbentek a tudósok a 87 éves férfin, aki dögökön él és 67 éve nem mosakszik
"Az idős férfit most orvosok vizsgálták meg és kiderült, nincs megfertőződve, sem súlyos betegsége, sőt, kimondottan egészséges. Dr. Gholamreza Molavi, a parazitológia docense vizsgálta meg Amout. A professzor azt gyanítja, hogy a férfinak azért sikerült ennyire egészségesnek maradnia, mert étrendjének és életmódjának köszönhetően rendkívül erős immunrendszert fejlesztett ki."
Ennyi
-
attiati
veterán
febr. 15 után azoknak sem lesz érvényes védettségi igazolványuk, akik frissen kétszer oltottak? Csak a boostereseknek lesz?
-
tttttt2
csendes tag
-
Ringman
félisten
[link]
A single dose of covid vaccine reduces risk of multisystem inflammatory syndrome by > 90%. -
Ringman
félisten
A group of men detained at Washington County Detention Center in Arkansas say that the jail's medical staff gave them the anti-parasite drug ivermectin last year, without their consent, to treat COVID-19, while telling them the pills were "vitamins." On Wednesday, the American Civil Liberties Union, on behalf of the inmates, filed a federal lawsuit against the jail and its doctor.
valahogy sose' sikerül rendes studyt csinálni -
attiati
veterán
válasz
Z.É.T. #54412 üzenetére
Modernából fél adagot külön kérésre adnak vagy kérés nélkül ez a protokoll?
Favipiravir: ma meséli ismerős, hogy háziorvos felírta beteg rokonának, de egyből mondta is, hogy ne vegyék be. Neki csak kötelező felírni.
Persze hatmillió dolog lehet, hogy a kötelező alatt mit ért (orvoslátogató, protokoll, nyilvántartás)#54415 Sped
Cseresznye az első gyümölcsök egyike a hosszú tél után. Szerintem mindenki ráront
Édesszájúak különösen, egyik legmagasabb cukortartalma van -
válasz
tttttt2 #54448 üzenetére
nem akadály a 7 nap szerintem. ezek a tesztek ilyenek, sajnos, totál megbízhatatlanok. ha pozitív lesz, akkor az pozitív, akkor volt értelme a tesztnek. ha negatív, akkor kb. semmi.
a nyalókás tesztet reggel nézed, ébredés után, mielőtt bármit eszel vagy iszol, előtte hármat mélyről köhögve a zárt szádba, utána meg alaposan, a kis lapocska mindkét oldalát körkörösen odadörzsölöd az ínyedhez középen, hátul, majd a nyelvet felső oldalához is, hátul?
-
bigdady
nagyúr
Lemaradtam kijöttek az új szabályok hogy átesett nem minősül védettnek? Iskola már bevezette nem is egy
-
Vesa
veterán
Lányom is Covidos. Tarol a cucc.
-
Vesa
veterán
"az, hogy egy vakcináról nincs adat, nem jelenti azt, hogy rosszabb, mint egy olyan, amiről van adat. A különbség csak annyi, hogy egyikről azt mondhatjuk, hogy: nem tudjuk róla."
Pont ez a lényeg és ezért nem szabad alkalmazni! Mert így orosz rulett! Ha van egy pirula amiről nem tudod, hogy mérgező vagy sem, akkor 50% esélyed van arra, hogy meghalsz ha beveszed. Bár valóban nem állíthatjuk, hogy tutira meg fogsz halni, csak kérdés, ki az a hülye, akinek ennyi is elég ahhoz, hogy bevegye. Ezért szabad minden esetben csak és kizárólag a protokolloknak megfelelően tesztelt szereket engedélyezni!
Persze ha "fej vagy írást" játszol és szerencséd lesz a szerencsejátékban, akkor utólag lehet jönni azzal, hogy "igazad volt"! Ha meg nem, akkor...
-
tttttt2
csendes tag
Korábban ajánlott Orawell nyalókás teszt negatív eredményt mutat.
Viszont ez már a (nem egyértelmű, de gyanítható) tünetek utáni hetedik nap.
Erős hasmenés első nap.
Késő délután rendre emelkedő, majd magától visszamenő hőemelkedés-láz (max. 38.3).
Most is.Itt is igaz, hogy öt nap után már nem mutatja ki a teszt a pozitivitást?
A tüneteknek nem kéne ezzel párhuzamosan csillapodnia?
(hivatalosan az omikron 1-2 hét, nemde?) -
Ringman
félisten
[link]
South Africa 🇿🇦 appears to be still backfilling #COVID19 mortality cases several weeks after they actually occurred. Here is publicly reported deaths versus date of actual deaths—huge difference. Using actual deaths makes last 2 weeks look low. FL does the same. -
mpo
veterán
válasz
t72killer #54390 üzenetére
Ha nálunk llyen ütemben csökken tovább, akkor 3-4hét múlva keresve se lehet találni "angol beteg"et.
Amit a Boris művel mostanában, azok után nem hiszem el az angol adatokat.
Dobhatnátok össze egy kis pénzt és meghívhatnátok egy fodrászt, itt olyan is van aki megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. Ez nem vicc. -
Ringman
félisten
michael mina (elég részletesen foglalkozik a gyorstesztekkel) elkapta a covidot, részletesen beszámol róla + letesztel pár gyorstesztet: [link]
-
PuMbA
titán
Mi ezen a hír? Ez egyértelmű volt eddig is
Kicsit komolyabban: az, hogy egy vakcináról nincs adat, nem jelenti azt, hogy rosszabb, mint egy olyan, amiről van adat. A különbség csak annyi, hogy egyikről azt mondhatjuk, hogy: nem tudjuk róla. Nekem az is megfogalmazódott az agyamban egy ideje, de most leírom: simán lehet, hogy tényleg a Szputnyik a legjobb vakcina, mRNS-eknél is jobb, csak ugye nincs róla elég adat, hogy ezt 100%-osan kijelenthessük és nem is nagyon tobzódnak a vizsgálatok, hogy ez kiderüljön.
-
gamaleyaaaaaaaaaa!
ez egyébként érdekes: "The advantages of Sputnik V are the use of native S glycoprotein (without proline-stabilization and other modifications that may move an immune response predominantly to the actively mutating receptor-binding domain of S glycoprotein – the Omicron variant has 16 mutations in RBD) and the use of a heterologous prime-boost vaccination regimen."
magyarán szerintük a sima S-fehérje kívánatosabb az S-2P-nél, mert nem csak RBD régióra koncentrálja az immunválaszt (ami sokat mutálódott az omikronnal).
-
lafaty80
addikt
-
Sped
aktív tag
-
Z.É.T.
őstag
((szülők újpesti oltóponton bezsákolták a negyediket
- 2xSino + 1xPfizer + 1xPfizer
- 2xAstra + 1xModerna + 0.5xModerna)) -
Ringman
félisten
Heart attack patient in England told to make own way to hospital
Yorkshire ambulance service apologises for telling man to get himself to hospital after heart attack
gondolom köze sincs a járványhoz, érdemes eltörölni a járványügyi "korlátozásokat" -
t72killer
titán
válasz
ubyegon2 #54394 üzenetére
Igen, a delta még nincs teljesen kinyiffantva, és én min 0.02£-ot teszek rá, hogy bár pincébe gyepálva de túléli az omikronos világpucolást és fogjuk még látni.
Az oltásra omikron politika amúgy nem feltétlen öngól döntéshozói részről, mert a vuhani oltás+tőle igen messze járó omi kombója az eddig ismert kb 2.legjobb-legszélesebb körű védelmet adja. (A csúcs ebből a szempontból a 10évvel ezelőtti SARS átesés és a sima mRNS kombó volt, ezt ugye elég rázós lenne kipróbálni
).
#54404: nagy a csönd a kínaiak részéről, hogy készül-e már az omikron-speckó sino. Korábbi akármire ráoltva az is jó lenne.
-
Ringman
félisten
válasz
attiati #54395 üzenetére
szól még bármi a Sino mellett
sino vs. mnrs viszonylatban az égadta világon semmi (a nullánál nyilván jobb)
- gyengébb mint az összes többi Mo-n alkalmazott vakcina
- cserébe nagyon lassan alakul ki az immunizáció.
- nem lehet vele utazni eu-n belülszerk:
Kikerüli az omikron a világ legtöbb helyen használt oltóanyagaitDecember óta több kutatás is arra a megállapításra jutott, hogy az elölt vírust tartalmazó Sinovac védőoltásból két dózis nem nyújt elegendő védelmet az omikron ellen. Erre az eredményre jutottak a kínai Shanghai Jiao Tong University School of Medicine szakemberei is. Egy 292 ember bevonásával elvégzett kutatás során megállapították, hogy 8-9 hónappal a Sinopharm beadása után csupán 8 ember szervezetében volt olyan semlegesítő antitest, ami hatékony volt az omikron ellen. A harmadik oltás után ez a szám 228-ra növekedett. Ugyanakkor a semlegesítő antitestek aránya továbbra is alacsony volt.
A Pan-Hammarström és csapata által elvégzett kutatási eredmény alapján úgy tűnik, az mRNS-vakcinák képesek megemelni a korábban inaktivált vírust tartalmazó vakcinát kapók szervezetében az immunvédelmet. Akiko Iwasaki, az amerikai Yale Egyetem tudósa eközben arra figyelmeztet, hogy egy más típusú oltással beadott emlékeztető védőoltás nem feltétlenül jelent elegendő védelmet az omikron ellen. A szakember és csapata 101 olyan önkéntest vizsgált meg, akik két adag CoronaVac után egy mRNS-vakcinát kaptak. Kiderült, az omikron szaporodását gátló antitestek szintje nem volt sokkal nagyobb, mint azoknál, akik két adag mRNS-vakcinával oltatták be magukat, de nem kaptak emlékeztető védőoltást.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest