Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • mozso

  senior tag

  válasz Orlin #42134 üzenetére

  Nem is tudtam, hogy kiemelt lett az egyik maszkos írásom :-)

  Nos tehát rákerestem erre a PM-P2-re, én nem venném meg, csak ha egyáltalán nem fér bele egy minőségibb verzió, minősített gyártótól, rendes CE minősétéssel.

  Miért?
  Itt van az egyik saját maszkom, rendes CE jellel, a maszk bevizsgálását a Bsi Group végezte, ami egy orvosi eszközök ellenőrzésére szakosodott vállalat Európában.

  Bsi Group CE jelek:

  Az általad említett maszkon a CE jel betűi picit közelebb vannak egymáshoz, ami gyakran a "China Export" félrevezető jele, azaz nem minden okés a CE minősítéssel vagy nincs is egyáltalán.

  A CE 2163-ra rákeresve viszont ezt kapod, két vizsgálat is van (Olasz, Német) azzal a török céggel szemben (Universal Certification), aki a 2163-at kiadja, egyik elég erős kifogásuk, hogy mindössze 20 nap alatt igazolják, hogy ezek a kínai maszkok (60+ verziót írnak) megfelelnek a szűrési/védelmi előírásoknak, míg a rendes minősítő cégek vizsgálatai 1-2-3 hónaposak.

  További gond, hogy az EU nem találta hitelt érdemlően bizonyítottnak, hogy a fent említett török cég a EU Regulation (EU) 2016/425 Personal protective equipment tesztjének elvégzéséhez és egy valós minősítéshez rendelkezik elég szakmai tudással és szabályozott folyamattal. Ezt 3x jelezték eddig nekik egyszer 2019-ben és kétszer 2020-ban.


  A kínai gyárnak mind1 mit nyomtat a maszkra, főleg, ha nem is szabályos a CE jel (nem lehet felelősségre vonni egykönnyen). Ez a maszk lehet, hogy szűr rendesen, de lehet nem annyira.

  Nem tudom miért kellett a CE minősítéssel okoskodni, passz. Szerintem ez egy KN95-ös (kínai FFP2 verzió, CE minősítés nélkül), amit könnyebb volt így forgalomba hozni.

  A KN95 amúgy nem rossz szűrési képesség, ha valóban tudja ezt a szintet, akkor jó, csak rakd fel úgy, hogy ne tudj az orrodnál vagy az álladnál fals levegőt alászívni, mert akkor nem véd jól (egyik maszk sem ilyen helyzetben).

Hozzászólok Aktív témák