Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mozso

    senior tag

    válasz Orlin #42134 üzenetére

    Nem is tudtam, hogy kiemelt lett az egyik maszkos írásom :-)

    Nos tehát rákerestem erre a PM-P2-re, én nem venném meg, csak ha egyáltalán nem fér bele egy minőségibb verzió, minősített gyártótól, rendes CE minősétéssel.

    Miért?
    Itt van az egyik saját maszkom, rendes CE jellel, a maszk bevizsgálását a Bsi Group végezte, ami egy orvosi eszközök ellenőrzésére szakosodott vállalat Európában.

    Bsi Group CE jelek:

    Az általad említett maszkon a CE jel betűi picit közelebb vannak egymáshoz, ami gyakran a "China Export" félrevezető jele, azaz nem minden okés a CE minősítéssel vagy nincs is egyáltalán.

    A CE 2163-ra rákeresve viszont ezt kapod, két vizsgálat is van (Olasz, Német) azzal a török céggel szemben (Universal Certification), aki a 2163-at kiadja, egyik elég erős kifogásuk, hogy mindössze 20 nap alatt igazolják, hogy ezek a kínai maszkok (60+ verziót írnak) megfelelnek a szűrési/védelmi előírásoknak, míg a rendes minősítő cégek vizsgálatai 1-2-3 hónaposak.

    További gond, hogy az EU nem találta hitelt érdemlően bizonyítottnak, hogy a fent említett török cég a EU Regulation (EU) 2016/425 Personal protective equipment tesztjének elvégzéséhez és egy valós minősítéshez rendelkezik elég szakmai tudással és szabályozott folyamattal. Ezt 3x jelezték eddig nekik egyszer 2019-ben és kétszer 2020-ban.


    A kínai gyárnak mind1 mit nyomtat a maszkra, főleg, ha nem is szabályos a CE jel (nem lehet felelősségre vonni egykönnyen). Ez a maszk lehet, hogy szűr rendesen, de lehet nem annyira.

    Nem tudom miért kellett a CE minősítéssel okoskodni, passz. Szerintem ez egy KN95-ös (kínai FFP2 verzió, CE minősítés nélkül), amit könnyebb volt így forgalomba hozni.

    A KN95 amúgy nem rossz szűrési képesség, ha valóban tudja ezt a szintet, akkor jó, csak rakd fel úgy, hogy ne tudj az orrodnál vagy az álladnál fals levegőt alászívni, mert akkor nem véd jól (egyik maszk sem ilyen helyzetben).

Új hozzászólás Aktív témák