-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Nem, nem a covid miatt nem megyek boltba, de nem nagyon mozdulok ki itthonról, csak ha dolgom van/muszáj.
De én alapból itthonülő típus vagyok, úgyhogy ez nem túl releváns.
Csak azért reagáltam, mert kérdezted, hogy van-e még olyan, hogy valaki 2 hétig nem megy sehova. Van.
#52195: Kenyeret/péksüteményt leszámítva mi az, amit nem tudsz előre megvenni és esetleg lefagyasztani? A húst lefagyasztod, zöldség, gyümölcs meg eláll, tej is.
Bár ha két hétre vásárol valaki, nem értem miért nem rendeli inkább online a kaját.
-
megmondom őszintén, abszolút láttam a rációt abban, hogy amíg nincs oltás, kivédekezzük azt az egy évet. persze. szívem szerint a gyerekeket is hamarabb oltattam volna, de nem lehetett.
viszont közben az is látszik, hogy már annyira fertőző, hogy mindenki elkapja úgy is. az is látszik, hogy egyre jobban szekálja a gyerekeket egy-egy újabb variáns, szóval aki nagyot védett, még rosszabbul is járhat.
és az is látszik, hogy nem "átmenetileg, egy évig" állt a feje tetejére a világ. ki tudja még, hogy meddig élünk? a gyerekek most gyerekek. nincs miért csak otthon maradni egyszerűen. védekezünk, de igen, reálisan kockázatot is vállalunk, okkal, céllal.
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52190 üzenetére
Azért úgy látom más is van (rajtam kívűl) aki szerint ettől függetlenül lehet bűnteőjogi következménye a keleti vakcinázásos történentnek
MZP is ezt a faszsagot mondja. Kar erte, dolgoztunk egyutt, akkor meg okos gyerok volt...
mondjuk a keleti vakcinaelleneseket (es az AZ) ujsagirokat allitottam volna falhoz, de abban legalabb logika van...
-
fatal`
titán
Én csak a közeli pékhez járok már.
Amúgy kaja a kifliről (ennek nincs köze a járványhoz, utálok boltba járni amúgy is).
Viszont megyek a melóhelyre szerdán.
#52189: Ha nincs dolgom, én se megyek. Szerintem, aki HO-ból dolgozik, télen nem olyan ritkaság ez.
Ennek ellenére nem értek vele egyet, hogy Parciék ne menjenek síelni, ha egyébként nem betegek.
-
Asbee
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
Azért úgy látom más is van (rajtam kívűl) aki szerint ettől függetlenül lehet bűnteőjogi következménye a keleti vakcinázásos történentnek
-
tehát járjon iskolába, óvodába, de programra ne menjen? még hány évig?
a nagy be van oltva félig, a kicsinek sosem lesz oltás így, hogy a pfizer elb.szta, a vírust pedig el fogjuk kapni két hónapon belül (ha nem már most...). szerinted mi a jó stratégia?
(egyenlőre helyett egyelőre, javítottam a posztodban, mert bántotta a szemem)
-
Ringman
félisten
-
zsé666
csendes tag
Sziasztok!
Sehol nem találtam erre vonatkozó infót, hátha ti tudtok okosat mondani.
Tavaly tavasszam megkaptam az első 2 oltást. (április-május)
Ehhez képest ugye a 6 hónap novemberben telt volna le, de októberben covidos lettem, ezért akkor nem kaptam 3. oltást.
Most a fertőzés után megint 4-6 hónapot kell várni a boosterre? Vagy bármikor kérhető? -
Ringman
félisten
korábban is voltak már ilyen hírek, de beteszem azért:
Szoptatással átadhatják antitesteiket a babának az oltott anyák -
-
-
Dare2Live
félisten
amúgy sztem baromi szerencsétlen az elnevezése. Virusok nem úgy szaprodonak mint a pl emberek. (Másrészt érthető de nekem baromira böki a szemem. MInt amikor az egyszerre inflenza+deltas annak nevet adtak evvel 90% arra asszociál, hogy új variáns van. Ja és ezt a baromságot még volt olyan média ami le is hozta. Click az isten kit érdekel igaz e.)
-
tisn
addikt
jol latom, hogy a korhazban levok heti atlagadatai CSOKKENNEK, mar 3. heten?
mi van az omikronnal, nem emelkedo szamokat kellene latnom?
-
ajjjajaj... ez talán a legrosszabb hír
-
közben felhívtam a sotét, nem kell lemondani az időpontot, hanem időpont nélkül lehet majd menni, ha meggyógyult a gyerek. fyi.
Ezekiell: köszi! akkor marad az orrbaqrós pcr, mint legtutibb módszer? a mai oltást elengedtük, viszont meg kellene fejtenünk a kérdést a napokban, mert síelni elmennénk, ha nem korona.
-
Sir Pocok
őstag
Nézegetve a megyei bontású adatokat, most nagyon látszik hogy Budapesten erőre kapott az omikron...
-
urak, tényleg létezik nyalókás pcr teszt? hol van "gyerekbarát" pcr, kinek van tapasztalata?
-
-
-
-
Peat;)
veterán
Enyhébb tünetek, kevesebben teszteltetnek, kevesebb hivatalos beteg. Nálunk a felderítetlen esetek is csúcsot fognak dönteni ezt tudjuk és nálunk egészen biztosan kiderül hogy mennyivel enyhébb ez a variáns, mert ezt kb mindenki elkapja aki kimozdul.
Most kvázi egy torokkaparással, meg napi pár tüsszögéssel már tesztelni kéne. Ez nem reális, lehet ahol ingyenes és zsákszámra osztogatott a teszt ott ezt megteszik mert miért ne, nem fáj és az ember kíváncsi. Itthon nem fogják az emberek önköltségből és bemennek dolgozni, így beviszik a gyereket is, meg bevásárlás stb az egy hónapos orvosi maszkokkal. És most nem hibáztatom az embereket, télvíz idején nem elvárható ez a magatartásforma hogy legapróbb jelre, már ha észreveszi az ember teszteljen.
Nem is lenne baj az egésszel, hiszen aki fél tőle ott az oltás, csak sajnos van egy nagyon szűk réteg a felnőttek között aki nem oltható és nekik szívás.
A még nagyobb szívás a kisbabák, pár éves korig kisgyerekek. Ott megint csak a genetikai lottóban lehet bízni ami nem túl jó, az egészből ők jönnek ki rosszul most, mert most minden gyerek elkapja és minden kisbaba ha szülő dolgozik, vagy van tesó. -
na, ahogy kell:
- délután van a 2. pfizer a gyereknek
- ma reggelre benáthásodott, enyhe hőemelkedés
- épp online matek van, a fél osztály náthás, van, aki köhög, itt látom classroomon
- a gyorsteszt mindenhol negatívés közben jelzett a szállás, hogy vasárnap mehetünk, van szállás. asszem én leugrom valahonnan
-
válasz
Sir Pocok #52133 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 14655, változás(1): +8790 (+149.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 35332 (átlag: 5047.4), változás(2): +18370 (+108.3%) | incidencia: 535.3
Új halálos áldozatok száma: 167, változás(1): -81 (-32.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 513 (átlag: 73.3), változás(2): -178 (-25.8%) | incidencia: 12.3
Új mintavételek száma: 73614, változás(1): +39388 (+115.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 155158 (átlag: 22165.4), változás(2): +66526 (+75.1%)
---
Kórházban: 2931, változás(1): -382 (-11.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 3105.4, változás(3): -569.6 (-15.5%)
Lélegeztetőgépen: 281, változás(1): -37 (-11.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 300.4, változás(3): -44.6 (-12.9%)
Tesztpozitivitás: 19.91%, változás(1): +2.77% (+16.2%) | elmúlt 7 nap átlaga: 25.40%, változás(3): +4.25% (+20.1%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
BlackV
őstag
Az amerikai hadsereg vakcinája elsöpörheti a járványt - Minden jelenlegi, sőt jövőbeli variánssal leszámol. Megunták a gyógyszercégek bénázását, saját fejlesztésbe kezdtek.
Nyilván klikkvadász, ami új részlet hogy új adjuvans molekulát fejlesztettek. Es ha jól emlékszem akkor nanoreszecske alapú lesz.
-
Ringman
félisten
Instead, we get hit by a new wave every 6 months, and all of us get it sooner or later, and each time you roll 1d6 and if you come up with a 1 you get organ damage, cognitive impairment, and chronic fatigue lasting for years: after a decade, half of humanity are walking wounded.
ún. "live with the virus"amúgy ez sajnos tök reális forgatókönyv, addig mindenképp, amíg be nem lesz oltva az egész világ (akár kényszerrel)
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #52129 üzenetére
Új fertőzöttek számának napi átlaga: 4885 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -1639)
Új tesztek számának napi átlaga: 24 538 (a múlt pénteki adathoz képest -4417)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: kb. 56 (a múlt pénteki adatokhoz képest napi kb. -45)
Kórházi ellátást igénylők száma: 2931 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi kb. -46)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 281 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi kb. -3)
Az első dózissal oltottak száma: 6 292 759 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +4801)
A második dózissal is beoltottak száma:6 027 578 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +7133)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 286 577 (a múlt pénteki adatokhoz képest átlagosan napi +22 951) -
válasz
szabi__memo #52130 üzenetére
Hétfő van
-
Sir Pocok
őstag
2022.01.10.
14655/167
2931/281Részletek később.
-
-
SOAD19
addikt
Ha valaki még, csak ezután megy emlékeztető oltásra, akkor ez az újabb fajta beleegyező nyilatkozat kell, nem a korábbi. Én nem tudtam, hogy van újabb, és a korábbit vittem. Mondta a nőci, hogy nem ez kellett volna, de megoldotta, ráírta, hogy mikor volt a korábbi két oltás.
-
Ez egy jopofa poszt
http://www.antipope.org/charlie/blog-static/2022/01/oh-2022.html
A different "worst case" isn't that we all die of a horrendous Omega strain with the lethality of the Black Death and the infectiousness of the common cold. Instead, we get hit by a new wave every 6 months, and all of us get it sooner or later, and each time you roll 1d6 and if you come up with a 1 you get organ damage, cognitive impairment, and chronic fatigue lasting for years: after a decade, half of humanity are walking wounded.
-
-
A kötelező oltás és maszkviselés ellen tüntettek több cseh városban
Még mindig itt tartanak egyesek....
-
Drizzt
nagyúr
[Kásler Miklós: itt az ötödik hullám, a csúcson napi 200 halott, 8-9 ezer kórházban ápolt is lehet]
Van ebben egy rész, amihez tolmácsot kérek:
"Még mindig nem ért teljesen véget a negyedik hullám – fogalmazott Kásler Miklós, aki részletesen ismertette az adatokat. A negyedik hullámban tavaly szeptember 7-e és idén január 3-a között 456 ezer magyar fertőződött meg, akik közül 17 ezren szorultak kórházi kezelésre.
A KÓRHÁZBA KERÜLTEK 60 SZÁZALÉKA NEM RÉSZESÜLT OLTÁSBAN, 40 SZÁZALÉKUK AZONBAN IGEN. 1850 SZEMÉLYT KELLETT INTENZÍV OSZTÁLYON KEZELNI, KÖZÜLÜK 70 SZÁZALÉK NEM VOLT OLTOTT, ÉS 30 SZÁZALÉK VETTE FEL A VAKCINÁT.
A 450 ezer fertőzöttből 9485 ember hunyt el, ami 2,1 százalékos halálozási arányt jelent, szemben a megelőző hullámokkal, ahol ez az arány majdnem 4 százalék volt."Az intenzív/kórházi számokat hogyan kell érteni? Úgy, hogy a halottak jó 4/5-e sosem látott intenzívet? Ezekből én egyébként az eddigi negyedik hullámra 2500-3000 közötti oltott elhunytat mernék becsülni. Amihez ha hozzáadjuk a korábbi oltott elhunytakat, valahol ~4e környékén lehetnek, de minimum 3e-en.
-
Ezekiell
veterán
válasz
[CS]Blade2 #52014 üzenetére
Hogy mi? Az áram nem alapvető szolgáltatás szerinted? Akkor miért van benne az alapvető szolgáltatások jegyzékében?
(1825. oldal)
-
mpo
veterán
#52014 [CS]Blade2
Mindenféle eshetőségre van forgatókönyv, az alapvető szolgáltatások nem eshetnek ki semmiképp. Az áram egyébként nem ilyen.
Elképzelem a háromnapos áramszünetet:
- 24 óra után a mélyhűtőben lévő kaja megromlott
- Ahol a fűtéshez kell áram, ott hideg lesz (távfűtésnél is)
- Semmi nem működik otthon, ami áramot igényel
- Boltokban nem megy a pénztárgép, benzinkút is leállEgyszer voltam a Tescóban fél órás áramszünetben, ki se lehetett menni.
#52020 szabi__memo
Vágom. Azért jelenleg orvosként elég gáz lenne ha valaki rá lenne szorulva. Na nem az állami bér miatt...Ilyen fizetésekből nyugdíj is lesz.
[link]
--------
Remélem a troll harmadik kitiltáskor végleg eltűnik. -
válasz
AsakuraDave #52106 üzenetére
Szokott vele így is babrálni, igen
. Lehet covid-kapcsolat - így idővel el fog múlni, de lehet más forrás is, pár 5let.
#52109: váá, benéztem, a vasárnap már a következő vasárnap
.
#52108: szuper összefoglaló
. A sejtes védelem vs omikron kérdésben egy preprint - hogy hogy is állnak az omikronnal azok a bizonyos CD8+ és CD4 sejtek.
Az ilyeneket olvasva képedek el, hogy FB-on közben dől befelé az ablakon-ajtón a grafénoxid-gyíkember-chip mocsok -
Dare2Live
félisten
válasz
t72killer #52100 üzenetére
kérdés mi az, hogy friss. És mit veszít vki avval, hogy egy friss 4-6?hónapos oltásra ráadat egy 3.at. Amivel nem csak a halálozás de a long covid esélyét is kvázi 0ra csökkenti. Mit veszít vele? Risk/reward mit mutat?
Viszont omikron ellen nem most kell a friss oltás hanem 3hete, első "akcióban". Aki a mostani hullámra oltatni akarja magát annak 13-14i akció gyors mrnssel az utolsó időpont amikor még érdemes lehet oltatnia magát omikron ellen. Akkor 25.e fele kezd felfutni a védettsége és kb feb 5-10. után "védett". A hullám elejét már avval se kerüli el de kb a tetejét igen.
Aminek nincs/sokkal kevesebb az értelme, hogy majd csak 18-20as akcióban vagy februárba kapja meg. Mire az hatni kezd a 4.hullám már csúcson, sött lecsengett.
TLDR Aki akar harmadikat az ne huzza. -
ezt meg (biológus) húgom küldte, mint a számára kedvenc és legátfogóbb összefoglalót a vírus hatásmechanizmusáról, immunválaszról. tényleg hasznos:
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(21)00007-6 -
válasz
Ringman #52102 üzenetére
Tudni nyilván nem tudom, mert ilyen teszt még nem volt. Arról volt már szó, hogy az időben, pláne preventíve használt Allergodil vagy mifelénk a Carragelose maszk 2+3.0-ként funkcionál és a nyálkahártyán próbálkozó virnyákok mennyiségét tizedére csökkenti.
Ismeretségi körömben igaz kicsi az oltással átesettek száma, ők deltát szívtak be 2 oltással: nincs longjuk. Az omikron long-hatásáról fogalmunk sincs még, nagyon más a vírus, mint a delta.
Jogos, én a 3 napos moderna2-mmel hátradőltem
.
#52105: oltásköz-guy szavaz a síelésre
. Vicc mellett: síelés után mi a program? 25 osztálytárssal énekóra? Mert utóbbi esetben a Gottsegen-be kérjetek oltási időpontot még a síelés előtt...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
t72killer #51945 üzenetére
Nekem nem ment el az ízlésem végig megmaradt de a szénsavas üdítők mintha erősen savanyú ízűek lettek volna amit covid után már nem is éreztem. Szóval érdekes mintha nálam túltolta volna az ízlelést
Pl ma se éreztem fémes ízt a számba/torok/garatnál de tegnap előtt meg igen. -
közben látom, hogy eleve 7 napos intervallumban vizsgálják és a legfrissebb riport szerint 5-11 éves fiúknál a második shot után 1:250.000-hez a myocarditis.
azért kérdezem, mert holnap kapja a fiam a másodikat, és lehet, ha nem is valószínű, de lehet, hogy vasárnap last minute jelleggel elhúznánk a hegyekbe síelni egy hétre.
-
-
jó kérdés, de szerintem nem kérdés: a parizert. az egyikről gondolok valamit fórumos észnyivel, mert "az régi és ismert módszer", a másikról meg van sok-sok hard adat. amúgy holnap megyünk a másodikra.
ha úgy teszed fel a kérdést, hogy "ha nem lenne parizer, de lett volna 3 éveseknek sino, beadattad volna?", akkor valószínűleg igen lenne a válasz.
.
mindenki: második után jellemzően hány nappal szokik lenni szívizomgyula fiataloknál?
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #52100 üzenetére
A sejtes védelem dolgozik, inkább a nem-vakcina jellegű védekezési praktikákat kellene népszerűsíteni: már megelőzés-szinten, de minimum a gyanú felmerülésekor orrspray, vitaminszint egészségesen tartása, stb.
hát engem nem fogsz meggyőzni, hogy elkapni jobb, mint nem elkapni egy sokszervi (akár maradandó) egészségkárosodást okozó vírust.
jelöld már be, hogy a megfelelő vitaminszint és az orrspray mennyit dob az alábbi VE-n, többet vagy kevesebbet, mint a 3. dózis. (ha ezeket úgy írnád, hogy a 3. oltás után is, akkor ok, rendben, de helyette?
aki csak a halálozási és kórházi adatokat nézi a longcovidot meg nem, az nem tudom milyen rendezvényen tartózkodik jelenleg.szerk:
kimaradt a link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest