Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Gaming notebook topik
- eGPU tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Szép. Majd szedjük a tablettát, ha Covidot kaptunk, aztán csá
Így nem terhelődik az egészségügy. -
Sir Pocok
őstag
Na kijött a Pfizer tabijának hivatalos hatékonysági eredménye:
PFIZER’S NOVEL COVID-19 ORAL ANTIVIRAL TREATMENT CANDIDATE REDUCED RISK OF HOSPITALIZATION OR DEATH BY 89% IN INTERIM ANALYSIS OF PHASE 2/3 EPIC-HR STUDY
Én ha már szedni kellene valamit biztos ezt szedném a molnupiravir helyett. -
urak, mi van azokkal, akik 3 hónapra kapták a második astrát? (vagy 8 hét volt a köz?) a másodiktól számított 4 hónap után mehetnek ők is csak?
-
válasz
syberia
üzenetére
na igen, mennyivel másképp hangzik, hogy az igazán idősek szedjenek kiegészítő d-vitamint, mert nem olyan hatékonyan gyűjti már be a szervezetük, ezért fennáll a hiány veszélye... szemben azzal, hogy "a d-vitamin segít a covid ellen". nem segít, a hiánya ronthat a covid ellen is.
az inhalációs szteroid sem meglepő, ha valahol kopogtatna a citokin-vihar.
-
válasz
Ricardo
üzenetére
lyézusom, gyerekek, mi ez a hiperérzékenység. ha már egy hete jár vissza nettó trollkodni, napi 50 kommenttal, akkor rémüljetek halálra, de épp csak beköszönt, ráadásul én idéztem meg. nyugi má'

az meg organikusan alakult így, hogy lett három kovid topik, de a másikra is szükség van, van itthon 3m+ antivaxxi, nekik is kell egy hely, ahol halálra retteghetik magukat a tűtől!
-
syberia
veterán
válasz
syberia
üzenetére
(#26918): A németországi háziorvosok szövetsége a fluvoxamint (valamint az inhalációs budezonidot) felvette a Covid-19 kezelési irányelvébe:
A SARS-CoV2 fertőzésben szenvedő idős és/vagy korábban beteg betegeknél a súlyos kórfolyamat megelőzésére budezonid inhalációs készítmény adható:
2 x 800 µg/nap 7-14 napig.
https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(21)00160-0/fulltext
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33068560/D-vitamin: A rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján, amelyek a légúti fertőzésekkel szembeni jobb védekezés mellett szólnak - valószínűleg a Covid-19-re is igaz -, tanácsosnak tűnik, hogy minden idős ember (különösen az idősek otthonában élők) 1000 (-2000) NE/napot szedjen profilaktikusan (öngyógyításként csak néhány centbe kerül naponta). Ritka kivételektől eltekintve nincs értelme a D-vitamin szint meghatározásának - a D-vitamin pótlásának (max. 4000 NE/nap) nincsenek kedvezőtlen hatásai. Nem javasoljuk a nagy dózisú készítmények szedését vagy parenterális alkalmazását.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33401034/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33515005/
https://www.aerzteblatt.de/pdf.asp?id=219362 -
Én sem bántam meg természetesen (amit lehagytam, mert nem tartozott oda korábban, hogy mérettem antitestet is, és az 1171 volt (azon a skálán, amin a max. 3270), és ez elég jónak (vagy legalábbis teljesen elfogadhatónak) tekinthető, ha azt nézzük, hogy Máj. 2.-án kaptam a 2. Szputnyikot)
Korábban csak megszervezni kellett, hogy menjünk oltásért (mert nem volt kérdés, hogy szeretnék felvenni az oltást), most meg rá kellene beszélnem az embereket. Ez utóbbit meg nem vállalom fel, mert ha véletlenül valaki pont az oltás miatt egy életre "megrokkan", avagy rosszabb esetben belehal(még ha nagyon kicsi is az esélye, de azért van), akkor nem tudnék többet a tükörbe nézni, sosem bocsátanám meg magamnak...

-
newguy9000
csendes tag
Sokan írjátok, hogy a regnáló párt azért nem fogja elrendelni a kötelező oltást, mert ezzel népszerűtlen lenne a nemsokára megrendezendő választásokon, ezért inkább a cégekre hárítja ennek a felelősségét.
Na de, amikor dob valami hibát a programod és elkezdesz visszafelé mászni a stack trace-ben, akkor felfedezheted, hogy hoppá, hiába x helyen jelentkezett a probléma, ez igazából y helyről indult. Majd amikor y helyen megszünteted a problémát, akkor x helyen is minden tökéletesen fog futni.
Tehát adódik a kérdés, hogy miért ne veszítene szavazatokat ezzel az adott párt, ha ők adták a felhatalmazást a cégeknek?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nekem is úgy jött a telefon a sputnikra és én sem gondolkodtam, kértem. akkor szerintem jól is döntöttünk. most is jó döntés, hogy felveszel egy harmadikat és az mrns.
(ők pedig sajnos rosszul döntenek, a tavaszi sputnikok eléggé lejárósnak tűnnek most a legfrissebb hírek alapján, én kifejezetten nyugtalan lennék most már vele -- elismerem, hogy nem erre számítottam eredetileg
) -
válasz
BlackV
üzenetére
ott az az ok, hogy a moderna kimérte házon belül, és boosterként nem kevésbé hatásos (vagy elhanyagolhatóan kevésbé), mint a teljes adag, akkor meg egyértelmű, hogy a kisebb dózis a jobb. de ők nyilván csak azt mérték, hogy két teli moderna után a harmadik moderna milyen legyen.
-
BlackV
őstag
Jó. És én is elismerem, hogy nincs konkrét ellenjavallat 2 pfizer + modernára. És azt is jeleztem én magam is amit te is, hogy a vita virtuális.
Még csak annyit, hogy van-e ok elgondolkodásra arra, hogy a moderna 3. adagját valamiért alkalmazásban megfelezték, azon kívül, hogy jusson másnak is.
Sir Pocok: ahány tanulmány annyi eredmény sejtesben. Ez is csak egy a sok közül. -
-
Nálunk (kis (tényleg kis) településeken) az van, hogy "etá kolhoz, ez a falhoz"...

Szóval a Szputnyikot is úgy kaptam, hogy péntek este felhívott a háziorvos asszisztense(fiatal korom óta ismerem, jó kapcsolatot ápolunk amúgy a mai napig), hogy vasárnapra nem-e lenne-e esetleg-e "kedvem" bemenni Kaposvárra oltópontra Szputnyikért(de hozzak magammal legalább 1 embert, de jobb lenne 10)...
Összetelefonáltam a falut, és így mentünk be 3-4-5 kocsival (ami a település lakosságát tekintve nem elhanyagolható) és vettük fel az oltást.Most xarabb a helyzet, mert bár nem kell oltópontra menni (Moderna elvétve van még ott is), de most nagyon fontos, hogy tudja az asszisztens, hogy pontosan hányan mennénk, hisz a Pfizer-t most 4-es csomagolásban kapja és meghatározott mennyiséget hetente...
Az a "legszebb", hogy azon versenyzők, akik első szóra felvették a 2 oltást és együtt mentünk Szputnyikért, azok közül legalább a fele nem fogja felvenni a 3.-t, mert tele van a faxuk az egésszel...

Természetesen nem olyan emberkékről van szó, akik hisznek az 5G chip-ekben (mármint a vakcinákban), meg idegen DNS-ben stb stb (hisz, akkor az első oltásokat sem vették volna fel), hanem olyanokról, akiknek tényleg tele lett a púpjuk az egésszel, pontosan azért, amit itt, Asbee nagyon jól felvázolt...
-
Kékes525
félisten
"Ez továbbra sem egy vitamin, immunrendszernek odatesz, gyulladásos dolgokat felerősíti, női ciklust keményen befolyásolja és lehetne sorolni."
Ha ilyeneket írsz, akkor légy szíves és tedd mögé az előfordulási gyakoriságokat is, mert ez így értelmezhetetlen, félrevezető, nem mond semmit. A gyógyszerhatástan egyik alapelve az, hogy az a gyógyszer ami hat, annak van mellékhatása, csak nem mindegy, hogy milyen és mennyi annak az előfordulási gyakorisága.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
"Kórházi adatokhoz sokkal nagyobb létszám kell (pl 100, 3 mRNS oltás ellenére kórházba került), amit kb sehol a világon nem fogsz összeszedni idén."
Biztos, hogy boven volt mar annyi Izraelben, de a dashboardokrol picit nehez kisilabizalni, mert jo ideje ket kategoria van a reportokon: ervenyes az igazolvanya(3 oltas, vagy a masodik fel even beluli), vagy nem(regebbi ket, vagy egy oltas).
-
AMD Power
titán
Nálunk itt a melóhelyen úgy esnek ki az emberek mint még ahogy egyik hullám alatt sem... :(
-
Sir Pocok
őstag
válasz
BlackV
üzenetére
Nincs ellentmondás. Amikor pl vektorosra mrns-ről beszélünk, ott pl a vektorosnak jobb a sejtese, mrns, meg tutkóbb ellenanyagra.
Ez is téves az MRNS mindenben jobb:
Important observations
The study findings revealed that the levels of anti-RBD binding and neutralizing antibodies are significantly higher in individuals immunized with mRNA vaccines compared to that in individuals immunized with adenoviral vector-based vaccines.
Despite marked differences in vaccine-induced antibody responses, no significant difference in RBD-specific B cell frequencies and interferon-gamma-secreting T cell levels was observed between mRNA-vaccinated and adenoviral vector-vaccinated individuals.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
teljesen jó a pfizer a sputnikra, nagyon jó, de ha teheted, kérj modernát
-
BlackV
őstag
Nincs ellentmondás. Amikor pl vektorosra mrns-ről beszélünk, ott pl a vektorosnak jobb a sejtese, mrns meg tutkóbb ellenanyagra.
Az amit te most össze akarsz velem mosatni az tök más. A pfizer-moderna nem igazán heterológ az előbb vázoltak alapján. De pl kockázatot jelenhe, hogy az eddgi nem tesztelt dózis amit 2 pfizer + modernával kapsz mennyire terheli a szívet stb, bármi. Ez nem létezik hogy nem fogod. -
OK. Amúgy jövő héten megyek Pfizer-re (3. booster-ként, előtte 2 szputnyik voltt), szerencsére nem kaptam be a Covid-t(ami kisebb csoda, tudod, az előző hét történései alapján
), most kedden 2 patikai tesztet csináltam (egy vérből, egy orrból fajtát), mindkettő negatív lett, ill. tegnap rendes, tisztességes laborban voltam, ma jött meg mail-ben az eredmény, és eddig sem voltam, és most sem vagyok Covid-os. Megkönnyebbültem (mondjuk tényleg semmi tünet nem jött elő a 7-11 nap alatt). 
-
válasz
BlackV
üzenetére
igen, az biztosan és nagyon heterológ. ez meg kérdéses mértékben. de vagy van kockázata a heterológság miatt és akkor ez is nagyon, vagy nincs, akkor meg nem aggódunk miatta. szóval azért van ellentmondás..
(a lényeg, hogy egyszerre a kettőt elszenvedni nem tudod, vagy-vagy) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem ennyire 1 bitesen. okkal feltételezhető, hogy a heterológ oltás erősíti a védelmet. most már mérések is vannak. arról is vannak mérések, szállingózó infók, hogy csodák nincsenek - blackv, fordulj el egy pillanatra! - a kínai, a lada és az opel astra a lexarabb önmagában. a sinóval valóban csodát tett az mrns, a linkelt táblázat szerint a vektorosokkal is. azt is tudjuk, hogy a 3x mrns is nagyon ütős védelmet ad.
amit nem tudunk, hogy meddig. azt majd eztán fogjuk megtudni.
ezekből én némi töprengés után arra jutottam, hogy booster = moderna, utána pfizer.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Nem Én mondom, az az elfogadott álláspont, hogy ne olyan típusú 3. booster-t kérj, mint amit előtte kaptál, nem? Hát de."
Ez legfeljebb a kormány álláspontja, ami jellemzően nem igazán egyenlő a szakemberek véleményével.
-
Sir Pocok
őstag
„Vannak, akik egyből az intenzívre kerültek a sürgősségiről, ők oltatlanok”
Részlet:
A náluk kezelt oltott betegek közül egyiknek sincs harmadik oltása, és a negyven százalékuk amúgy más betegség miatt szorul kórházi ellátásra, a covidos tüneteik enyhék. Az oltott betegeik húsz százaléka van valóban a covid miatt "ramatyul", illetve van olyan nagyon idős betegük, akinek a tüdőgyulladása ugyan nem súlyos, de korára tekintettel legyengítette a láz, kiszáradás miatt szorul kezelésre.
Az alapján, amit mondott, két következtetést lehet levonni:
Az oltás a legfőbb feladatát ellátja. Bár a delta variáns az oltottakat is megfertőzheti, súlyos szövődmények a jelek szerint többnyire az oltatlanoknál alakulnak ki. Az osztályon ápolt oltatlanok között akad huszonéves is, és több negyvenes-ötvenes ember. "Vannak, akik egyből az intenzívre kerültek a sürgősségiről, ők oltatlanok" - mondta.
Másrészt viszont a kórházi adatokat torzítja, hogy míg országosan nincs széleskörű tesztelés, a kórházakban tesztelnek, vagyis egyre több olyan eset lesz, amikor más okból kórházba kerülő, tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel beteg fertőzöttet is azonosítani fognak. Illetve a kórházon belül is könnyen átterjedhet majd a járvány a más okból kórházban kezeltekre is.
Faxa, hogy ennyire nem vigyáznak kórházon belül a terjedésre.
-
BlackV
őstag
Hiába ettem birkózószart, egy modernamámorost még így sem tudok levinni a földre.

Nem szekálok senkit. Na akkor térjünk vissza egy kicsit a valósághoz a svédasztalos büféből: a 3 pfizer klinikailag le van tesztelve biztonságosságra, a 2 pfizer 1 moderna nincs. Ahogy a többi pancsolásnál sincs persze, de azt főként kényszerből csináltuk. -
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
(AZ is vektor, szóval Szputnyikra nem javasolják (főleg, hogy az Szputnyik 2 adenót tartalmaz, az egyik pont az, ami az AZ-ben és a JJ-ben is van, szóval ez tényleg értelmtlen lenne))
Nem az AZ-ben csimpánz adeno vírus van a másik kettő emberi. -
válasz
BlackV
üzenetére
A 3. oltáskor aláírandó papíron egy csomó más dologról is nyilatkozunk: hogy nem voltunk lázas betegek két héten belül, hogy van-e allergiánk, hogy várandósak vagyunk-e, stb.
Esetleg ki lehetne húzni az ominózus mondatot a papírról aláírás előtt, csak az meg irtó hülyén nézne ki, mert az így szól:
"Ön a Covid-19 elleni vakcinák hatályos alkalmazási előiratában jelenleg nem szereplő Covid-19 elleni emlékeztető oltásban részesül."
Mert ez meg egy ténykérdés, nehéz lenne tagadni. -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt nem tudom honnan vetted. Én nem a hungarikum rendszerből indulok ki. Izrael 3 Pfizer, USA is mRNA nagyon döntő többségében, nem a Janssent tolják a két Pfizeres embereknek. Szóval amikor odamegyek 2 Pfizeresként, azt mondom mRNA harmadiknak is. (nekem mindegy Pfizer vagy Moderna, bár utóbbiban kicsit több a kakaó van rá tanulmány 2 Pfizer + 1 Moderna "erősebb" 3 Pfizernél, de ezt alapból Mo-on nem adják, így nekem tökéletes a 3 Pfizer is erős természetesen)
Az mRNA technológiai előnye adható többször. A te esetedben azért az adenovírusos vakcinák koktéljánál előfordulhat a szervezet már nem fogadja el a harmadikat és nem lesz hatékony. Lásd az esetet, aki szakmai ajánlás ellenére a két Szputnyikra Janssent kért (gondolom EU igazolvány miatt) és most covidos, valószínűleg nem működött. -
válasz
t72killer
üzenetére
OK, de akkor fordítva ez nem működik? (2 Pfizer és Sino boost)

"Miért kérne, mikor az mRNS hatékonyabb? "
Boost-ként, saját magára? Bevett orvosi álláspont, hogy ne olyat adass be magadnak booster-ként, amit előtte kaptál...
(AZ is vektor, szóval Szputnyikra nem javasolják (főleg, hogy az Szputnyik 2 adenót tartalmaz, az egyik pont az, ami az AZ-ben és a JJ-ben is van, szóval ez tényleg értelmtlen lenne)) -
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
azért nekem ez mindig is számított, törekedni kell rá, hogy ne pazaroljuk az ételt. sem. ahogy az oltást sem: már itt van, le fog járni a szavatossága, a tudomány mai állása szerint indokolt megkapni, tehát elmegyek érte nagy tisztelettel. és igen, közben örülök neki, hogy jutott nekem ennyi.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
picit átnézhetnéd azért a linkelt cikket. mindegyik oltás jó, minden booster emeli a szintet, de vannak jobbak és rosszabbak. aki 3-iknak nem mrns-t kér, az például rosszul dönt (az első kettőn meg ugye már úgy sem tudunk választani), szóval joggal "hülyéznének le". ez nem hitvita, könyörgöm, ott vannak a számok. de nekem 8.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Mivel megtehetjük. Tudom a világ szerencsétlenebb felén örülnek ha kapnak egy Sinot vagy valamilyen kínait. Emlékszem gyerekkoromban mindig azt mondták, hogy ne dobd ki az ételt, mert Afrikában meg éheznek. Erre mindig azt mondtam, nem mindegy, hogy megeszem vagy kidobom? Ettől még akkor is éhezni fognak, ez nem változtat semmin.
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miért kérne, mikor az mRNS hatékonyabb? Sputnikra AZ is mehet, csak kevésbé jó. Sputnikra JJ nem jó, ugyanaz a vektor. mRNS-nél nincs ilyen.
-
t72killer
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó, de a sorrend is számít nagyonis! mRNS-re sinót tudtommal még senki sem mérte ki. Én is nagyon kíváncsi vagyok egyébként.
-
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
A kettő igen erősen összefügg. A haptákban álló nagyobb antitestkészlet régesrég kinyírja a beérkező vírusállományt, mint bármilyen erősebbnek képzelt sejtes védelem, amit még fel kell verni a szunyókálásból. Azt amúgy se értem, hogy miért lenne jobb egy 3xPfizertől a sejtes mint 2xPfizer+1xModerna kombótól
Kórházi adatokhoz sokkal nagyobb létszám kell (pl 100, 3 mRNS oltás ellenére kórházba került), amit kb sehol a világon nem fogsz összeszedni idén.
-
-
válasz
BlackV
üzenetére
szerintem ma birkózósz.rt ettél, felhúztak a sinóval reggel........
kimérni per pillanat azt lehet, nem? a többi majd utólag jön, statisztikai alapon, post mortem. és azért van gyanú, hogy direkt az összefüggés az antitestszint és a védelem között.
végül, de nem utolsósorban: ha lehet másfélszer annyi bemondásra, az az illogikus, aki kéri? legalább ebben a topikban ne őket szekáljuk, bitte.
-
Z.É.T.
őstag
Belefutottam közvetve egy nagyon fura érvelésbe egy háziorvostól.
Én maradtam le valamiről, vagy csak nyugtatni akarta a beteget/baromságot mondott?"ha elment az ízérzékelés, az jó hír, mert nekik nem szokott súlyossá válni a betegség" - mondta a dokinéni.
Ez a részlet nem annyira tiszta az emlékeimben, de úgy rémlik, hogy a legtöbb elhunyt és/vagy súlyossá vált ismerősömnek is elment a szag/íz.

-
válasz
venember83
üzenetére
senki sem mondta, hogy probléma. ma direkt viselkedik write-only-ban mindenki? mivel mész a 3. oltásért, és ott megkérdezik, hogy mit szeretnél, gondoltuk páran, hogy egy szakmai topikban akár utána is lehet nézni a felkészült válasznak.
ha választhatsz: moderna. ha nincs, pfizer. ha az sincs, bármi jó feltehetően, de haza is mehetsz.
-
-
venember83
nagyúr
Ne haragudjatok, de ez azért már kicsit 1st world problemnek tűnik. Jó dolgukban az emberek válogatnak 3. szurinak Moderna és Pfizer között marginális előnyökre vadászva.
-
t72killer
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"miközben egyértelmű, hogy nem azt kellene kérni?"
Ez hülyeség, a 3x mRNS leköröz kb minden egyebet, de neked se fogom az ominózus cikket előkeresni.
-
Sir Pocok
őstag
Egyébként én most megpróbálom egy kicsit optimistán nézni a helyzetet.
Ha azt nézzük tegnap 57 e ember immunizálódott (kerekítve):
1 oltás: 5 e
2 oltás: 4 e
3 oltás: 41 e
Természetes: 7 eHa a harmadik oltás beadási üteme még egy kicsit ezen a szinten maradna az nem lenne rossz. A természetes immunizálás nagy százalékban "működik" hiszen ehhez képest az elhalálozás alacsony (statisztikai értelemben beszélek, az emberi oldala más tészta).
-
Kérdés:
Annak mi értelme van, hogy mRNS-re, 3. booster-ként újra mRNS-t (pl. 2 Pfizer után 3.-ra is Pfizer-t vagy Moderna-t) kérnek versenyzők, miközben egyértelmű, hogy nem azt kellene kérni? Ellenben, ha 2 Szputnyik után Én 3.-ra is Szputnyik/AZ/JJ-t kérnék, akkor meg "lehülyéznek"...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez megint valami "mRNS a király, minden más xar" kategóriájú HIPE/Terendi hülyeség, vagy mi? Miért nem kér mRNS után vektoros, vagy akár SINO-t (60 év alatt hatékony az is) a versenyző? -
válasz
BlackV
üzenetére
"2 moderna vs 2 pfizer volt hatékonyabb."
egyrészt lehet, hogy 1 is
másrészt, valahol el kell kezdeni, a következő moderna már a második lesz
de egyébként nekem hatékonyabbnak tűnik a 2 x pfizerre adott moderna, mint a 2 x pfizerre adott pfizer:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v2.full-text -
BlackV
őstag
lehet, hogy ez most csak 43,1%-ban hülyeség, de számít?
mondjuk nem, ez igaz
a nyomós ok a modernára az, hogy minden újabb adat szerint hatékonyabb a delta ellen.
2 moderna vs 2 pfizer volt hatékonyabb.
hogy ki mit ír alá, az tökmindegy, én nem is értem az ezzel kapcsolatos polémiát, szerintem virtuális.
ok -
válasz
BlackV
üzenetére
ne csináljunk úgy, mintha a full oltáspárti, tudományos alapokat értő valaki csak berakott volna egy érdekességet. egy olyan user rakta be, aki az oltás kezdete óta folyamatosan - és akkor most direkt diplomatikusan fogalmazok - oltásszkeptikus. és hülyeségeket oszt meg ezzel kapcsolatban. lehet, hogy ez most csak 43,1%-ban hülyeség, de számít?
a nyomós (ki mondta, hogy nyomós ok? preferenciákról beszélgetünk) ok a modernára az, hogy minden újabb adat szerint hatékonyabb a delta ellen. és azt is nézték, hogy ha valaki pfizerre kapja pfizer helyett, és picit jobb volt. nekem ennyi elég.
ha nem heterológ a pfizerhez képest, akkor semmilyen ellenérv nincs, ugye? hiszen még a fantáziált kockázat sem létezik. szóval megfordítva a dolgot, nem áll meg, amit ki akarsz hámozni belőle. de egyébként picit más a vivőanyag, picit más az oltás, szóval joggal gondolhatja valaki azt, hogy az, hogy mennyire heterológ, így fejezhető ki a legpontosabban: >=0.
hogy ki mit ír alá, az tökmindegy, én nem is értem az ezzel kapcsolatos polémiát, szerintem virtuális. felnőtt férfiként nem esik nehezemre tudomásul vennem, hogy az oltásnak is van kockázata, megszívhatom, mert megértettem, hogy onnantól, hogy kitört ez a járvány, mindenképp kockáztatva van a kis comfy életkém.
-
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Csakhogy meg kell várni az igazolást, amit 15-20 perc után hoznak ki.
(Sokat cikkeznek róla, hogy nem haladnak az oltások. De jobban belegondolva, manapság egyáltalán nem egyszerű oltáshoz jutni. Tavasszal voltak ugyan kampányok, de aki akkor kimaradt (mert pl. a legnagyobb járvány idején nem szívesen járt emberek közé), annak erősen beszűkültek a lehetőségei. A háziorvos már nem nagyon olt (heti egy-két embert nem is nagyon éri meg), a megyénkénti néhány oltópontra meg macerás eljutni (főleg ha nincs autó), plusz online kell időpontot foglalni, ami nem mindenki számára evidencia.)
-
BlackV
őstag
Azért még mielőtt most ezért megdobálnátok paradicsommal:
- Csak megosztott valamit, aminek van üzenete még akkor is ha egy nagyon ritka eseményre vonatkozik, mégis a 3. oltást beadója (állam) fontosnak tartotta odaírni.
- Tegnap próbáltam finoman rávilágítani, ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy 2 pfizert kapott, akkor mi a nyomós oka annak, hogy 3.-ra pfizer helyett moderna.
- A heterológ oltási sort sokan kényszerből csináltuk, vagy megalapozott megfontolásból, miszerint a heterológ oltás az immunrednszer olyan válaszait is beindíthatják, amit a homológ nem. A pfizer-moderna nem igazán heterológ, nem tudom ilyen megfontolásból miért javasoltad az egyik fórumozónak, hogy heterológ.
- Aki 2 pfizert kapott és eltelt fél év és 3.-ra is pfizert kap, alá ne írja ezt, amit syberia linkelt. Nem azért ne mert lesz bármi gyakorlati haszna, vagy kára, hanem azért mert csak. Mert nehogymár aláírjam ebben az esetben.
- Viszont hozzátenném, hogy ez az egész igazából csak elméleti, a nagymamával én se várnám ki a fél évet csak emiatt(!!!)
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hu.pdf -
Asbee
veterán
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Ricardo
titán
" tudom ezerszer egyszerűbb a mesterséges megoldásokat választani"
Mint növényekesetében az üvegház vagy a fólia? Ugye néha jó a mesterséges védelem?
-
válasz
Ezekiell
üzenetére
Hasonlóak a tapasztalatok. Maga az oltás is futószalag: eleve 3 perc az időablak (3 percenként vannak időpontok), de valójában max 1-2 perc, amit bent tölthet az ember.
* * *
Lakosságarányosan nézve már megint magasak itthon a Covid-halálozási adatok
(Elemzés, még tegnapi adatok alapján.)
Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs
(A "Spartacus Covid Önkéntesek" a téma. (Sehol nem kértek belőlük.))
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Így nem terhelődik az egészségügy.

(ők pedig sajnos rosszul döntenek, a tavaszi sputnikok eléggé lejárósnak tűnnek most a legfrissebb hírek alapján, én kifejezetten nyugtalan lennék most már vele -- elismerem, hogy nem erre számítottam eredetileg

De amúgy ha mérséklődik a helyzet akkor várok még vele.