-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sir Pocok #54197 üzenetére
ki tudja, hogy mi mennyit számít. azért a delta után simán benyelik emberek az omikront, szóval valószínűleg sokat sem. de nem is kell neki, úgy értem, már jóideje nem korlátozzuk magunkat semmiben (jó, direkt nem megyünk el tömegrendezvényre, ahogy gyerekekkel sosem tettük), most meg aztán pláne nem fogjuk.
sőt, így, hogy átesnek rajta épp, érdemes lenne menni, utazni minél többet, mert most nincs az a tudatalatti para sem, hogy "reméljük, hogy nem ott kapja el a gyerek és ott dől ki". még gyorsban, mielőtt megjön valami megint morcos variáns
-
itt a környékünkön majd nagyon látványos az isiovi része, ott látszólag nem igazán lehet nem elkapni, abszolút azok a gócpontok, aztán otthon is kipipál mindenkit.
viszont abszolút látom a rációt a tegnapi cikkben, miszerint egy-egy ilyen nagyon lájtos omikronon átesésből nem lesz acélos védelem. szerencsére nem is kell, szélesíti a meglévőt, picit a nyálkahártyát is bevonja, oszt ennyi.
tényleg, vajon van elvi különbség az "oltás, majd átesés" és az "átesés, majd oltás" között? vagy mondjuk az utolsó esemény után 4 hónappal kb. ugyanott tarthat mindkét csoport?
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Imilenni #54194 üzenetére
Itt látszik mennyire gáz van itthon.
Itt 36-37 százalék a legmagasabb érték.
-
Imilenni
addikt
válasz
Sir Pocok #54132 üzenetére
Arról van infód, hogy világszinten mennyire számít rekordnak a majdnem 58%-os pozitív tesztek száma?
Azért ez durva, hogy képtelenek eleget tesztelni..
Tegnap asszony elment tesztelni, kis rendelőben, vagy 30 ember összezsúfolva.
15 emberből 11-nek volt pozitív a tesztje.
(Mert persze akik tesztelésre mennek, azok egy légtérben vannak a sima betegekkel!) -
Asbee
veterán
szerintem aki nem otthon ül éjjel nappal, vagy van gyereke, iskola, óvoda, bölcsi az elkapja tutira. Én is találkoztam múlt héten is, héten is olyannal aki mostanra pozitív. Lövök közbe gyorstesztet, de negatív. Kicsit ezt a részét elkell engedni, nem lehet mit csinálni. 3 oltás + átesés. Ha ezek mellett gebasz lesz azt úgysem tudom kikerülni.
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #54182 üzenetére
Arra gondolok, de tényleg csak gondolok:
az antitestek ugye a paratóp résszel kapcsolódnak az antigén epitóphoz, így semelegesítenek. Azonban hordoznak magukon egy másik részt is az idiotópot. Ezt a részt a szervezet kvázi antigén epitópként érzékeli és antitesteket készít ellenük. A folyamat "immunogenitása" vélelmezhetően alacsony, azonban ha túl sokszor és erős mértékben szaporítunk antitesteket, ezen anti-idiotípusú antitestek felszaporodhatnak - vagy az őket expresszáló B sejtek - ezek kiürüléséhez szerintem idő kell. Ha sok van ezekből, akkor kapcsolódhatnak a "mi" ellenanyagainkhoz, ezáltal azokat semlegesítve. Értelemszerűen ezek az anti-idiotípusú antitestek késleltetve kell, hogy érkezzenek, az "mi" antitestjeink után, akkor amikor azok megjelentek. Ezért történhetett Izraelben, hogy hirtelen visszacsökkentek az elleanyagtesztek eredményei. A dolog szerintem nem permanens, azt hiszem egyfajta természetes autoimmun blokkoló mechanizmus lehet.
Úgy gondolom, aki gyengébb vakcinákkal kezdett, számukra még lehet egy erős kör így a végére, kár lenne róluk lebeszélni a 4. adagot, az izraeli eredmények miatt. Meg kellene nézni szerintem legalábbis.
Anyámnak lassan kéne mondanom valamit.Ugye ő is sinoval kezdte és olvassa a híreket, hogy a 4. vakcina káros vagy sem, de ezek nem számolnak azokkal, akik gyengébb vakcinákkal kezdtek.
-
-
mpo
veterán
Sikerült beszélnem az oltóponttal.
Háziorvosi javaslatot kell vinni a 4. oltáshoz. -
Asbee
veterán
válasz
Sir Pocok #54146 üzenetére
Ezt mondjuk már amúgy is nehéz lenne követni. Nem tudom az bekerül-e a statba de háziorvos ismerősök, rengeteg pozitívat tesztelnek és otthon is sokan maguknak. Hivatalos tesztre már megint napokat kell várni állomásra. Brutálisan terjed ez az omikron, viszont tényleg enyhébb. Olyan lenne mint egy delta, na akkor nagy lenne a gebasz.
-
válasz
Peat;) #54127 üzenetére
"le akar beszélni pár választható oltásról a gyerekdoki(kötelezőn nem rugózott persze), hogy csak egy éves kora után adassuk be. Mert "autoimmun betegséget okoz"(nem okozhat!, okoz")"
Lyézus. Bár egy olyan országban, ahol 12évig doktorkodhat valaki engedély nélkül és akkor is csak egy bunyó miatt borul a bili, én már semmin sem lepődöm meg...
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #54179 üzenetére
Nos igen ott a kommunikációjuk szerint az történt, hogy a 4.dózis robusztus mértékben megemelte a szintet, de röviddel visszacsökkent a 3. oltás utáni szintre. Sejtem egyébként, hogy ez miért történt, (ezt offban szívesen kifejtem), de ott ugye 4 mrns után történt ez, aki astraval vagy sinoval kezdett, nem biztos, hogy ez lesz, meg kell nézni arra is szerintem.
-
BlackV
őstag
válasz
Kékes525 #54153 üzenetére
"Antitest szempontjából is lényeges a 4. booster. Persze az közel sem emeli meg annyival a szintet, mint a 3. emelte meg a 2. után."
Az Izraeli eredményekre gondolsz? Ott egy kicsit más jelenség történt a kommunikációjuk szerint. Vagy tudsz más 4. oltásos antitestes eredményről? -
Sir Pocok
őstag
Svájciak antivirális gyógyszere úgy tűnik jól működik, bár csak fázis 2 vizsgálat van.
Ensovibep
The Swiss company Molecular Partners has developed an antiviral drug for Covid-19, called ensovibep. The drug is a custom-made protein, made up of three sections that can each grab onto a different part of the coronavirus’s spike protein. It can be delivered in a single injection.On January 10, 2022, Molecular Partners announced promising results from a Phase 2 trial of ensovibep. In a study on 407 volunteers, researchers found that the drug cut the risk of hospitalization by 78 percent. The pharmaceutical company Novartis said that it would build factories to make ensovibep and seek an emergency use authorization from the F.D.A
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Kékes525 #54169 üzenetére
K. Zs. Fb:
"Itt van a hiányolt szakmai ajánlás a 4. oltással kapcsolatban.Éppen ma jelent meg a Népszavában, hogy elküldték a betegeket az oltópontokról, mert nem kaptak az ott dolgozók szakmai irányelveket a 4. oltással kapcsolatban.
Tessék itt van!
Mondjuk előrébb nem lettek vele, hiszen " A 4. ismétlő oltás beadásáról dönthet az oltó orvos....szükség esetén konzultálhat a háziorvossal/kezelőorvossal.... Az oltóanyag választás minden esetben az oltós orvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt."
Csak az NNK éppen ezen utóbb szakmai szempontokat nem részletezi, kivétel az immunhiányos, immunszuppresszív betegek esetében van talán." -
Gothmog
senior tag
válasz
Kékes525 #54167 üzenetére
Ha jobban belegondolsz, adattorlódás nem befolyásolhatja ezt a mutatót, hiszen itt az elvégzett tesztek és az azon belül pozitívnak bizonyultak arányáról van szó. (Persze a mülleri-kásleri univerzumban bármi megtörténhet. Akár az is, hogy a negatívokat időben jelentik, a pozitívok egy részét meg elfelejtik, és hozzácsapják egy későbbi naphoz, így növelve meg mesterségesen az aznapi arányt. De ez már tényleg nagyon hard fantasy lenne, még idehaza is.
)
-
Kékes525
félisten
Állítólag kijött az eljárásrend a 4. oltásról. Valaki találkozott már vele? Én nem találom.
-
törölt tag
-
Kékes525
félisten
Szerintem neked fontos, de nagyon vigyázz az oltóponton. Előtte telefonálj oda, ahová menni akarsz, hogy beadják e. Feleslegesen nem menj el. Sajnos még nincs eljárásrend, így nem mindenütt adják be. Magaddal kell vinni az első 3 igazolásait, habár van ahol ellenőrzik a felhőben.
"Bárki, bármikor kaphat infarktust, azok is, akik éppen a parton sétálnak."
Ez tény, de nem mindegy, hogy milyen valószínűséggel.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Sir Pocok #54146 üzenetére
Valójában volt ennél magasabb pozitivitási mutatójú napi adat, mégpedig 2020 december 1-én. (62,54%-os tesztpozitivitás)
Viszont az egy nagyon durva outlier volt, ami egy 30-40% közötti sávból ugrott ki toronymagasan egyszeri alkalommal.
Ezzel szemben a mai értékünk várhatóan nem egyszeri történés lesz, nem egy kiugró valami, hanem a következő hetekbe szépen belesimuló adat - várhatóan az 5. hullám tesztpozitivitási görbéjének még bőven a felszálló ágán helyet foglalva. Magyarán - a saját, nem túl merész tippem szerint - lesznek ennél rosszabb adatok is, a fentebbi rekord is simán dőlni fog. (Kivéve ha "Gazda" és a bibliával (tízparancsolattal) gyógyító bohócdoktora úgy nem dönt, hogy mostantól a tesztpozitivitást is másképpen, hungarikum módon kell számolni.) -
-
Z.É.T.
őstag
Az utóbbi hetek biztató hírei után kedd este fontos figyelmeztetést közölt az ENSZ egészségügyi világszervezete (WHO): az omikron gyors terjedési sebessége miatt jelentős az esélye, hogy a jelenlegi koronavírus változat tovább mutálódik. A szervezet szakembere szerint messze vagyunk még a járvány végétől, amit a globális számok is jeleznek.
(na, akkor most először kezdem elhinni, hogy hamarosan vége lesz a járványnak
)
-
Kékes525
félisten
válasz
BlackV #54011 üzenetére
Azért egy fontos dolgot említsünk meg, ami nem elhanyagolható. Ezt (<3 months). Antitest szempontjából is lényeges a 4. booster. Persze az közel sem emeli meg annyival a szintet, mint a 3. emelte meg a 2. után.
A T sejtes válaszról: [SARS-CoV-2 spike T cell responses induced upon vaccination or infection remain robust against Omicron]A T sejtes válaszok hosszabb idő alatt csengnek le, mint az antitestes válaszok, de azok is csökkenek.
Hogy ezek (B és T válaszok) ténylegesen a kórházi esetekre milyen hatást fejtenek ki, azt nem tudjuk. Ebben egyetértünk.
-
PuMbA
titán
„Több alkalommal volt már, hogy jött beteg negyedik oltásra, de elküldtük, mert szakmai eljárásrend hiányában nem tudunk felelős döntést hozni, az orvosaink pedig így nem vállalták a felelősséget” – mondta a Népszavának az egyik budapesti oltópont vezetője.
"Egy budai kórház oltópontjánál is hasonló helyzetről számoltak be, ott is a szakmai eljárásrendre vagy kezelőorvosi ajánlásra várnak. Az intézmény vezetője iránymutatást kért a kormányhivataltól, ahol azt tanácsolták: ne bonyolítsák túl, aki kéri a negyediket, annak adják be."
A kabaré következő állomása
-
Kékes525
félisten
+ mpo #54053
Szerintem felesleges méretnie, különösen ebben a járványhelyzetben. Adassa be, kontraindikációja nincs, magasabb lesz a védelme, mint a 3. után volt és így csak 1x teszi ki magát a fertőzésveszélynek. Egy többszörösen krónikus idős embernél minden plusz védelem számít.
mpo #54053
Milyen krónikus betegség? A szív és érrendszer, cukorbetegség, elhízás, veleszületett immunhiányos betegség azok amelyek nagy mértékben súlyosbíthatják a krónikus betegségek közül a COVID-19-et.
-
válasz
Sir Pocok #54132 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 14890, változás(1): +7007 (+88.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 61097 (átlag: 8728.1), változás(2): +22199 (+57.1%) | incidencia: 1023.5
Új halálos áldozatok száma: 85, változás(1): +18 (+26.9%) | elmúlt 7 napban összesen: 603 (átlag: 86.1), változás(2): +119 (+24.6%) | incidencia: 11.1
Új mintavételek száma: 25815, változás(1): +7516 (+41.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 185877 (átlag: 26553.9), változás(2): +28795 (+18.3%)
---
Kórházban: 2645, változás(1): -113 (-4.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 2644.4, változás(3): -314.0 (-10.6%)
Lélegeztetőgépen: 208, változás(1): -49 (-19.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 229.0, változás(3): -53.0 (-18.8%)
Tesztpozitivitás: 57.68%, változás(1): +14.60% (+33.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 36.99%, változás(3): +7.78% (+26.6%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban -
Ezekiell
veterán
válasz
spileraaa #54134 üzenetére
Erre a válasz az,hogy nem tudjuk. A delta/alfa veszélyes volt, nem látunk egyelőre semmi olyan, ami azt mondaná, hogy az omicron ne lenne az.
Nekem 3 ismerősöm vetélt el covid miatt (ezt már öbbször leírtam), és nem első trimeszterben (még amikor nem volt oltás) - szóval második trimesztertől azonnal oltatnék minden terhes helyében. Elsőben azért nem, mert ott azért minden IS történik és minden elég "necces", és a sima oltási reakcióként fellépő láz is veszélyes lehet.
-
válasz
spileraaa #54134 üzenetére
lehet, hogy covid volt, nem törvényszerű, hogy elkapják mások (bár egyre inkább az). de lehetett más is. mi százszor voltunk betegek minden szarral az elmúlt másfél évben és csak most ért ide a covid...
az omikron is veszélyes, leginkább azért, mert fingja sem lehet, hogy mit művel a szervezetben, egy magzatra pedig már a sima láz is veszélyes. lázas sem lesz, előre tudja? könyörgöm, az influenza, amitől nem félünk ugye..., a magzat egyes fejlődési szakaszaiban szinte biztosan szerveket rombol benne, ha kellően kicsi, akkor ki is nyírja. ez meg egy sokkal rosszabb érfali betegség.
de nem tudsz mit csinálni, gyereket csinálni az egyik legegyszerűbb dolog a világon
-
válasz
Peat;) #54127 üzenetére
és az autizmus patront még el sem lőtte
amúgy az oltások kockázatos játékok, úgy értem, nem nulla a kockázata sosem, sőt, alkalmasint nagyon komoly, akár halálos mellékhatása is lehet. csak hát ami ellen megvéd, annak meg jellemzően sok nagyságrenddel még jobban
ettől függetlenül icipicit azért izgultam, amikor a gyerekek megkapták a bexserót...
-
spileraaa
senior tag
Az omicron is veszélyes a terhesekre?
A szomszédom várandós de oltás ellenes az a valódi aki mindent jobban tud és az oltás csak ártalmas lehet ... Amúgy azt állítja mióta van a kovid minimum kétszer át eset rajta szerintem viszont sima megfázás volt az mert nem kapta el senki tőle! -
válasz
Ringman #54128 üzenetére
egy darab iszonyú halvány pozitív nyalókás tesztem volt csak és akkor kellett dönteni, hogy utazunk vagy sem. a szomszéd szólt, hogy van agyb.szósa, megcsináltuk. aztán szereztem még nyalókásat és csináltam még egy halvány pozitívat, onnan már 100%-nak tekintettük.
amúgy a felnőttek meggyógyultak, a patient 0 nagyobbik fiam is kb., a kicsi is jobban van.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok #54130 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 14 890 (az előző napi adatokhoz képest+ 8 039)
Új mintavételek száma: 25 815 (az előző napi adatokhoz képest + 9 827)
Új halálos áldozatok száma: 85 (az előző napi adatokhoz képest -9)
Kórházban kezelt betegek száma: 2 645 (az előző napi adatokhoz képest – 44)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 208 (az előző napi adatokhoz képest -9)
Az első dózissal oltottak száma: 6 322 905 (az előző napi adatokhoz képest + 1 866)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 066 056 (az előző napi adatokhoz képest + 3 710)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 430 445 (az előző napi adatokhoz képest + 6 545) -
Sir Pocok
őstag
2022.01.19.
14890/85
2645/208Részletek később.
-
mpo
veterán
Barátom (háziorvosom) jövőre lesz 65 éves, volt ideje kiismerni a rendszert.
A múltkor kifakadt és 4-5 durva jelzőt mondott az orvosokra, de szerencsére elfelejtettem őket. -
Peat;)
veterán
A másik nagyon komoly probléma baba, gyereknél, hogy a covid oltási antimozgalom hatása már érezhetően elérte a többi választható oltást is.
Minket le akar beszélni pár választható oltásról a gyerekdoki(kötelezőn nem rugózott persze), hogy csak egy éves kora után adassuk be. Mert "autoimmun betegséget okoz"(nem okozhat!, okoz) jobb ha kevesebb löketet kap(egy éves kor felett kevesebb ismétlő kell).
De hozzáteszi ha egy éves kor alatt elkapja akkor jobb ha meghal a gyerek. What?!Szerintem ha nem lesz vége a covidnak nagyon hamar és kötelező oltás lesz akkor összemossák a többi kötelező oltással is a csodás elméjű polgártársak és elindul a "forradalom".
Az a "baj" hogy az én korosztályom már úgy nőtt fel hogy sokmindnet megúsztunk.
Szüleim életében a gyerekbénulás pl. még nem volt olyan ritka, ha valaki azt barátján, rokonságban végignézte... lehet másképp állna az oltásokhoz a mai ember is ha látná a betegséget testközelből. Bár ott a facebook ahol "tudósok" simán megállapítják hogy maga az oltás okozza a bajt, hiszen a covidot is így terjesztik egyesek szerint.Annyira butul a világnépesség, a mostani választási kampánynál pl Mo is visszareppent olyan 50 évet fejlettségi szintben a rögzített csirkefarhát áraival, de azért mert erre van igény...én nem tudom mi hülyíti az embereket/minket?
/ de azt is megvizsgálhatnák már, hátha lenne oltás ellene
-
FіkuszKukіsz
őstag
Na megszületett az első feljelentés. Kíváncsi vagyok lesz-e több is.
Feljelentette Orbán Viktort, mert meghalt a kínai vakcinával oltott édesanyja
-
_NCT
addikt
Látnád a babás-mamás csoportokban hány nő ellenzi az oltást, mert arra vonatkozóan nincs tanulmány, hogy később okoz-e bármi genetikai problémát, általában ez az érv (persze az, hogy a covid milyen hosszútávú tüneteket okoz, az nem fáj nekik). Feleségem mindig mutatja és fogjuk a fejünk...Külföldi csoportokban meg pont az ellenkezője, sok várandós anyuka írja, hogy enyhe lefolyással de átesett 10-20-30. héten a fertőzésen és mindenki jól van, ott inkább vannak az oltás mellett, persze 1-2 kivétel ott is akad.
Más: édesanyám elkapott valami nyavaját (tüdőgyulladás, fejfájás, torokfájás), elment először sürgősségire, negatív lett a PCR.... Majd tegnap háziorvoshoz, aki amúgy szeret celebkedni és ilyen-olyan bizottságban is benne van, nevet nem írok. Anyámnak kb könyörögni kellett, hogy tesztelje le PCR gyorsteszttel (szerencsére az is negatív lett, mindkét orrlyukból, persze olyan finoman csinálta az orvos, hogy még otthon is vérzett az orra, sürgősségin meg sem érezte)....És akkor jött az i-re a pont, az orvos ilyet szól: "Amúgy is minek aggódik, be van oltva háromszor, maga nem tudja elkapni a koronavírust" szólt az orvos. Ezután anyámnak nem volt több kérdése, én csak annyit mondtam, hogy itt az ideje háziorvost váltani. Sajnos vidék, ott sem megy egyszerűen, de bazmeg, welcome in 2022... És akkor miért inog meg a bizalom az orvosokban, amikor ilyen nagyszerű dolgokat mondanak.
-
natë
nagyúr
Október végén kapott 3. oltás után február elején felvegyem a 4.-et? Lesz ákció a cégnél
-
mpo
veterán
válasz
newguy9000 #54120 üzenetére
Nem fog izomba menni.
[link] -
newguy9000
csendes tag
Lightosan (nem) kapcsolódik a topikhoz, de valószínű, hogy itt hitelesebb választ fogok kapni, mint a laca topikban.
Valaki, aki nagy szaki, megmondaná, hogy a borítóképen miképpen adják/adták be az injekciót a néninek? Én úgy tanultam és aszerint járok el, hogy intramuszkuláris injekciót a bőr felületére merőlegesen kell beadni. -
Covid: Beijing city urges end to overseas deliveries over Omicron
(Peking egyetlen omikron fertőzöttje állítólag egy külföldi postai küldeménytől fertőződhetett meg, ezért kerülni kell a külföldről történő rendelést, javasolják a helyi hatóságok. A küldemény egy Kanadából érkező levél(?) volt, aminek felületén megtalálták a vírus nyomait, illetve több más levélen vagy bontatlan levél belsejében is kimutatták a vírust. A pekingi CDC nem zárja ki az ilyen módon történő fertőzés lehetőségét. (Külföldi szakértők viszont továbbra is szkeptikusak, legalábbis a probléma általános voltát illetően.)) -
tisn
addikt
nekem nem halt meg terhes imerosom, de a magzat vedelmeben be kell adni az oltast, immunszuppreszaltak a terhesseg miatt, sokkal veszelyesebb volt rajuk mar a wuhani is.
es utana meg vedi a gyereket a szoptatassal atadott mindennel is
szoval ne baszd fel magad a hulyeken.
<csak a sino!>
-
-
válasz
tom_tol #54107 üzenetére
elmész te a jó büdös francba
mondom, hónapokon át szorítottam az ismerősöm 35 éves, makk egészséges, terhes feleségéért, akit nullára kinyírt a covid. nem csak én, a teljes stáb, aki próbálta megmenteni ecmón, tényleg mindent megtettek.
elég sok statisztika van már arról, hogy qrvára veszélyes terhes nőkre a covid (kb. mint a 80 évesekre, tehát nem ilyen 1% ám), akkor is sejthető volt, de nem volt oltás. most van. csecsemőkre mindig is veszélyesek voltak az erősebb vírusok, ez is az.
teljesen mindegy, hogy milyen tévhit alapján utasítja el a vakcinát egy oltható várandós, életveszélynek teszi ki magát és a magzatát is. nem lehetsz akármilyen hülye, amikor felelős vagy egy másik életért.
de neked szemmel láthatóan ezzel semmi bajod sincs, az egyetlen bajod a nagy világodban az, hogy szerinted én ilyen vagy olyan vagyok, ráadásul külön megkerestél, hogy ezt elmondd. húzz el a p.csába.
-
-
lacafaca
addikt
jó...azt hittem, azzal megoldottad a száműzését (persze úgy kamu az egész ahogy van, de ez csak a jól megszokott pálya az emberek hülyítésének) az étrended természetesen perfekt
(amúgy csak a tésztaételek miatt írtam, mert ugye azt sem fogyasztasz ezek szerint
...csőbe akartalak húzni
)
-
válasz
lacafaca #54103 üzenetére
dehogy ámítom magam gluténmentes liszttel, királylisztet használunk, meg egyéb jó dolgokat. semmi bajom a gluténnel.
nekem a(z amúgy elég intenzív) savparáimat ez oldotta meg:
- rendszeres étkezés, nem tolódhat egyik kajálás sem ad hoc módon órákat
- szénhidrát minél kevesebb, tejtermékből szintén kevesebb, sok zöldség, rost, hús
- ha mégis szénhidrát: a lassan felszívódó legyen
- semmi előre feldogozott szarok, se chips és egyéb hülyeségek
- esti (sőt, lassan bármilyen) borozás elfelejtve, kávét csak kaja után
- tényleg jó minőségű alapanyagokde a kenyeret sosem kellett telibe száműznöm, ahogy krumpli, rizs is jöhet. annyi a lényeg, hogy kiegyensúlyozottan, kell mellé más is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest