Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy egy banknál kell hogy legyen olyan informatikai rendszer, ami figyeli az ügyfél költési szokásait. Tökmindegy, milyen harmadik féltől származó fizetési rendszert törnek fel, hányszor és milyen módon - a bank saját informatikai rendszerének riasztania kell, ha azt látja, hogy az ügyfél max. 100 EUR értékben szokott vásárolni, csak Magyarországról (még ha különféle webáruházakban is), aztán egyszer csak jön egy 4000 EUR tétel valamelyik párizsi ékszerkereskedőnél. Ezen a Revolut már többször elbukott. A Wise-nál van ilyen védelem (legalábbis ezt olvastam valahol, nem teszteltem).
-
VikMorroHun
őstag
"Mindössze azért, mert annyi bűnöd van, hogy nem az USA állampolgára vagy."
Pár hete szembejött velem egy TV sorozat reklámja Youtube-on. Sosem hallottam még róla, de érdekesnek tűnt. (Kb. 10 éve készült, mint kiderült.) Amazonon egész olcsón meg lehet venni - akkor jöhet az első rész, aztán meglátjuk a többit. Aha, csak mivel nem az USA állampolgára vagyok, hiába van ottani USD számlám (Wise ugye), nem vásárolhatom meg...
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
@Somatom: Nevetgéljetek csak, nyugodtan. Sajnos nagyon sok szövegértési nehézséggel küszködő emberke létezik, ezek egy része viszont meg van róla győződve, hogy okos.
Nem tűnt fel, hogy az almás céget elfelejtették megkérdezni. Miről kellett volna megkérdezni őket? Tartsak nektek hekkerképző tanfolyamot? (Velem is próbálkoztak, régebben almás címmel, nemrég Netflix eléréssel. Ezek már csak ilyenek. Mindennel próbálkoznak, és ha sikerrel járnak, visznek amit érnek.) Á, nincs nekem időm erre.
-
VikMorroHun
őstag
Ajánlom ezt a cikket azok figyelmébe, akik nem értették, miért szívózik az MNB a Revoluttal.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ez a törvény nem sérti-e egy picikét valamelyik EU-s jogszabályt...
@Oliverda:
"Az pedig egy másik, közelmúltban már cáfolt tévedés, hogy a Mac valami szuperdrága eszköz lenne." Laikus vagyok Mac téren, ezért kíváncsiságból utánanéztem. Az nem kérdés, hogy remek dolgokat tud, de azok az árak, amiket láttam itt-ott, egy kicsi drágának tűnnek nekem (280.000-től határ a csillagos ég). -
VikMorroHun
őstag
válasz
VeryByte
üzenetére
Úgy láttam, nem reagált még senki. Igen, átutalhatja, és igen, előfordulhat hátráltató tényező. Már többen panaszkodtak, hogy a Wise megállított egy-egy tranzakciót, mert gyanúsnak találta, illetve igazolni kellett, hogy honnan van a pénz.
https://wise.com/hu/help/articles/2932149/utmutato-eur-utalasahoz -
VikMorroHun
őstag
-
VikMorroHun
őstag
Ezt [link] a cikket (nem a hivatkozást, mert az pár hét múlva archívumba kerül) érdemes lenne kitenni az összefoglalóba. Nagyon szépen összeszedték, amit tudni kell a Wise-ról.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Én pl. dilettánsnak azt tartom, aki meg van győződve arról, hogy x esetben így és így kell tenni. Hiába mutatom neki, hogy igen, de itt vannak a szabályok, és ennek értelmében (meg ha józan paraszti ésszel belegondolunk, akkor is) ahogy csinálja, az nem jó - ő viszont meg van győződve arról, hogy de, az a jó. Meg különben is, mások is úgy szokták, tehát úgy kell csinálni, és kész.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez semmi. Én láttam egy programozóknak szóló Youtube videóban olyan "Enterprise solutions" folyamat(?) ábrát, ami ettől kb. tízszer bonyolultabb volt. Aztán egy másikat, amin az első ábra csupán egy csomópontot jelentett. Az előadó meg is jegyezte, hogy vajon annál a cégnél, akik ezeket készítették, vannak-e olyanok, akik programoznak is?
-
VikMorroHun
őstag
Van ilyen védelmi rendszer a hazai bankoknál is. Engem egyszer már felhívtak a számlavezető bankomtól, hogy a rendszerük gyanús pénzmozgást érzékelt. Meg kellett adnom 1-2 személyes adatot, aztán megegyeztünk, hogy tényleg én indítottam az utalást (valami olyan netes pénzügyi szolgáltató felé, amihez korábban nem küldtem pénzt). Nem volt különösebben nagy összeg.
-
VikMorroHun
őstag
"Az EU irányelveket is a Magyar parlamentnek jóvá kell hagynia." Nekem van egy olyan sejtésem, hogy a terrorizmus finanszírozása/pénzmosás elleni törvényeket már rég jóváhagyták. Amúgy egy szimpla Google kereséssel megtudtam, kik és mikor alapították a Wise-ot, hol van a székhelyük (bár ezt könnyen lehet, hogy a honlapjukon is közzé tették).
Egy jó tanács: bármilyen banknál, pénzügyi szolgáltatónál fogod ezentúl intézni a pénzügyeidet, ha kérnek tőled valami papírt, juttasd el hozzájuk.
-
VikMorroHun
őstag
Hát, érdekes ez a kétlépcsős azonosítás Wise módra.
1. ha belépek a netes felületen, nem kér Wise app megerősítést
2. ha átváltok pénzt egyik számlámról a másikra, nem kér Wise app megerősítést
3. ha megváltoztatom a jelszavam, akkor kér Wise app megerősítést
4. jelszóváltás után megpróbálok belépni Wise appba, nem megy (hiszen már nem aktuális a jelszó)
5. megadom az új jelszót, belépek Wise appba, és csodálkozva nézem a beállításoknál, hogy be van kapcsolva az ujjlenyomatos azonosítás (amit szintén nem kér)
6. persze a jelszót nem jegyzi meg; ha kijelentkezek a Wise appból, írhatom be újraMondjuk láttam már ennél rosszabbat is.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
AstraCDX
üzenetére
PayPalt azért nem érdemes belevonni, mert drága (aztán, ha nem számít az a plusz költség, simán fizethetsz vele Ebayen).
Egyébként: igényelsz elektronikus kártyát Wise-on (ha magyar lakcímmel regisztráltál, nem kell előtte fizikai kártyát igényelni), feltöltöd a Wise HUF számládat, nyitsz egy USD számlát, arra átraksz 20 USD összeget (vagy kicsivel többet, ha lenne menet közben még valami plusz költség, az is beleférjen), majd eBayen fizetsz a Wise elektronikus kártyával 20 USD értékben.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Néztem is nagyot, amikor 300.000-ért rendeltem videokártyát. Ő kp-t akart, én meg hiába lobogtattam a mobilomat.
Utólag megnézve persze jelezték a weboldalon, hogy csak készpénzt fogad el a futár, de a rendeléskor valamiért nem tűnt fel. De azért elgondolkodtam rajta, mit szólt volna, ha átadok neki három zsákot, száz forintos érmékkel megpakolva... -
VikMorroHun
őstag
És reménykedj, hogy a magyar bank nem vesz részt a 2008-as pénzügyi válságot előidéző piramisjátékhoz hasonló tevékenységben (épp a napokban néztem meg egy Coldfusion TV elemzést erről, és már megint elkezdték, csak most máshogy hívják, mert olyan kockázatos dolgokat már nem szabad csinálni a bankoknak, mint akkoriban).
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Szintén, csak nem múlt héten volt, hanem 1-2 hónapja. Azóta a hibát is javították.
-
-
VikMorroHun
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Nekem működött CoinBase-re fizetés netes bankkártyáról, és vissza is jött pénz. Pedig azt írták CoinBase FAQ-ban (ha jól emlékszem), hogy ilyet nem lehet.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
kikinda2
üzenetére
Erről jutott eszembe egy olyan történet, amit egyik munkatársam mesélt. Devizahiteles volt; osztottak-szoroztak, kijött, hogy megéri nekik, hiszen ha romlik is mondjuk az EUR/HUF árfolyam, törvény szabályozza, maximum mekkora törlesztőrészletet kell fizetniük. Aztán kiderült, hogy egy törvényt simán meg lehet változtatni...
-
VikMorroHun
őstag
Tök jó. Be van állítva a kétlépcsős hitelesítés (Wise app), erre jönnek az SMS kódok a telefonra minden apróságért, ha neten lépek be.
A Disney+ meg elkezdett szívózni, hogy nekik nem jó a netes bankkártyám (biztonsági kódja), amit évek óta használok. De fizethetek Paypallal is. Kár, hogy az se működik.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
"» Forintban kicsit jobb, ugy csak 10% korul buktam, az elmult majdnem 1 ev inflajaval szemben.«
itt pár napról van szó nem 1 évről..."Ezt sem értettem én sem, hogy ilyenkor mi értelme az árfolyam változáson problémázni. Mert ha csütörtökön elutalja a pénzt, és pénteken már fizetni kellene vele, de nem érkezik meg, az más. Vagy ha mondjuk 1:100-as tőkeáttételes CFD-ről lenne szó.
De nem. -
VikMorroHun
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Erről jutott eszembe egy történet, amikor az egyszeri magyar emberke besétált egy bankfiókba valamit elintézni. A pénztáros szépen elmagyarázta neki a dolgokat. Az emberke végighallgatta, majd megköszönte, hogy megosztotta vele ezt a minden bizonnyal belsős információt.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
(Ezt el kellett olvasnom párszor, hogy mit is akarsz.
)
Van olyan, hogy HUF bankszámládról utalsz Wise HUF számládra. Banktól (számlától) és összeghatártól függően ingyenes. Wise HUF számláról lehet váltani EUR számlára, de ez nem utalás, csak átváltás. Kiírja, hogy milyen árfolyamon megy, illetve, ha jól tudom, webes felületen meg lehet adni kívánt árfolyamot is, hogy csak akkor váltson (ilyet még nem csináltam, de mintha ezt írták volna itt a fórumon nemrég). Gondolom, azt is lehet, hogy egyből EUR számlára utalsz, az éppen aktuális árfolyamon. -
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Cib Banknál (is) minden ügyféltől bekérték az iratok másolatát pár éve, mert törvényi előírás volt.
Egyébként tegnap voltam küldöttgyűlésen. Megszavaztuk a tisztségviselőket, felügyelőbizottsági tagokat. Az egyik esetben teljesen más név volt a papíron, mint ami kellett volna. Páran jelezték, hogy ez így nem lesz jó, de azt mondták, nem érdekes, így is vállalja az illető. Ja, mondom, jól van. (Törvény szabályozza szinte az egész folyamatot, jegyzőkönyv készítést, a 350 milliós mérleg főösszegről szóló éves beszámolót, annak elfogadását, stb, de ezzel az aprósággal nem kell foglalkozni. Egyébként csak le kellett volna húzni a hibás nevet, és ráírni a papírra a helyeset.)
-
VikMorroHun
őstag
-
VikMorroHun
őstag
Ma próbáltam hitelesíteni a vadi új Wise számlámat. Ott volt az összes kép a számítógépemen, de azért újat kell készíteni mobilról. Lefényképeztem nekik a monitorról. Jött a válasz, hogy ez nem jó, nem tudják hitelesíteni. Francba, mehetek a táskámhoz, előszedni a személyit.
(Közben számítógépen belépve még mindig próbálják hitelesíteni, attól függetlenül, amit előbb írtak.)
Próbálnám lefényképezni, erre megjön az üzenet, hogy sikerült a hitelesítés. Jól kezdődik.
Új hozzászólás Aktív témák
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi - távirányitóval
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Közben számítógépen belépve még mindig próbálják hitelesíteni, attól függetlenül, amit előbb írtak.)