- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha veszek svájci frankot a Wise-on akkor azt Magyarországon valahol fel tudom venni frankban?
-
zerodot
aktív tag
-
zerodot
aktív tag
"Még nem dőlt el, hogy a Wise mit fog lépni szeptemberben, amikortól a kormány a külföldi szolgáltatók által végrehajtott tranzakciókra is illetéket vet ki. "Ez a fajta tranzakciós adó viszonylag szokatlan, de persze nekünk megoldást kell találnunk arra, hogy mit kezdünk ezzel az adóval" – mondja lapunknak Kristo Käärmann, a nemzetközi pénzküldésben utazó fintech sztár alapító-vezérigazgatója. Szerinte a bankokkal nem is az a gond, hogy a pénzküldésben drágák, hanem az, hogy ezt megpróbálják elrejteni az ügyfeleik előtt. Az észt származású üzletemberrel a Wise stratégiai terveiről, a nemrégiben végrehajtott általános díjemelésről, a nyílt bankolásról, a kriptókról, a BNPL-ről és a fintech-szektorban állítólag kialakult buborékról is beszélgettünk."
https://www.portfolio.hu/bank/20220829/vilaghiru-fintech-guru-a-portfolio-nak-a-bankok-dragak-a-tranzakcios-illetek-szokatlan-563371 -
zichie
senior tag
válasz
Oliverda #4029 üzenetére
Megjött nemrég az új Visa kártya (amit a lejáró MC helyett küldtek). Ez is 4569-33... kezdetű, mint a virtuális kártyák. A Spotifynak a lejáró (magyar kibocsátású) Wise MC helyett az egyik virtuális Visa kártyát adta meg és simán elfogadta annak ellenére, hogy nem magyar kibocsátású. Érdekes, hogy a visa kártyákra többféle nemzetiséget jeleznek a netes oldalak. A "freebinchecker.com" szerint belga, a "binlists.com", a "bincodes.com" és a "quickbinlookup.com" szerint pedig norvég.
-
noorbertt
őstag
Lehet céges fiókot úgy nyitni hogy nem kell személyes?
-
n@p@lm
őstag
válasz
dredjudge84 #5192 üzenetére
Szerintem igen, de nem tudhatom biztosan...
-
n@p@lm
őstag
válasz
dredjudge84 #5190 üzenetére
A Kiszámolós esetben nem saját számlára utalt ki a delikvens hanem egy építőipari cégnek.
Nálam saját számláról saját számlára menne a pénz (olyan 4000 euro, ami az évek alatt jön össze). -
n@p@lm
őstag
Az egyértelmű hogy már beérkezett a Wise számlámra az összeg, jóváírodott.
De ha én tovább utalnám szintén a saját CIB-es számlámra akkor azt a Wise mindenféle ellenőrzés nélkül megteszi.
Hisz ha ellenőrizni akarta volna akkor már az euro érkezésekor megtette (kérte) volna.
Erre gondoltam.
Kifele utaláskor már nem ellenőriz. -
n@p@lm
őstag
Ehhez kapcsolodóan egy kérdés.
Évente kapok 1000 eurot.
Gyüjtőgetem majd át akarom utalni a CIB-es számlámra.
Megállíthatja ezt a Wise?
Ha már egyszer a Wise-os számlámon jóvá volt írva, utána még beleköthet? -
C64
őstag
válasz
infekt007 #5181 üzenetére
Ilyet én is kaptam, megadtam a küldő adatait, majd elfogadták. Pár munkanapba beletelt.
Megkérdeztem a supportot, hogy mégis mi volt ez, erre ezt írták válaszul:
Ezzel biztosítjuk, hogy ez ne ütközzen semmilyen nemzetközi szankciós törvénybe, valamint a Wise és szabályozóink közötti partnermegállapodásokba.
A fizetés akkor kerülhet felfüggesztésre, ha nem áll rendelkezésünkre elegendő információ a feladóról, a címzettről és/vagy a hivatkozásról a fizetés megfelelő feldolgozásához.
-
infekt007
csendes tag
Sziasztok, ma kaptam a munkahelyemről egy elmaradt összeget a wise számlámra, meg is jelent az aplikációban, viszont nem irta jóvá, azt írja Settlement A/C és erősitsem meg a küldő adatait, ami azért fura mert a munkabéremet is ide kapok. Mi lehet az oka hogy visszatartják ?
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant #5146 üzenetére
Én ezt találtam infót!
-
sisi22
aktív tag
Idokorlat miatt tobbeknek, egyben:
Nemeteknel, franciaknal es UK-ban is tomegesek voltak a banki visszaelesek - mongyuk azert is, mert ott (itt
) nincsenek jo jogszabalyok, igy rengeteg a visszaelesi lehetoseg mar egyeni vallalkozoi szinten is, de bankok is erosen sarosak benne.
(Nem veletlen, hogy az egyik nagybank a szekhelyet azsiaba tette at, hivatalosan brexitre hivatkozott, gyakorlatilag a brit kormanyzat akkor inditott volna komoly vizsgalatot, igy meguszta.)(az persze a dolog masik fele, hogy a magyarok rendszeresen szidjak az adohivatalt es birosagokat es mas hivatalokat, de pont azok a komoly eloirasok azok, amik reven az allam feken tarthatja a szemforgato bunozest.)
Itt, UK-ban nem latod, hogy kitol jon a penz, csak a kozlemenyben szerepel utalas a cegre, aki kuldte a penzt.
Ha neked kell fizetned, az tobbnyire ugy megy, hogy a cegnel kartyaolvasoban bankkartyaval fizeted az elso reszletet es a ceg a bankodnal orakon vagy napokon belul kap engedelyt, hogy a tobbi reszletet adott idoszakokban levonhassa a szamladrol.
Ha utalni akarsz, es a ceg nem adta meg neked a bankszamla szamot, akkor bank weboldalan a ceg neve es cime alapjan kell keresni, csak akkor es oda utalhatsz, ha az a ceg szerepel a banki adatbazisban, de tobbnyire az elso utalaskor a banktol telefonon felhivnak, hogy online bankon valoban te kezdemenyezted-e az utalast es valoban azt az osszeget utalod-e el. Ha igen, akkor bekerul a listadra, hogy hova utaltal, es a kesobbiekben mar eleg csak azt kivalasztani a listabol es kuldeni a penzt.Ertelemszeruen az EU csatlakozasra felkeszites 1990-es evek vegetol zajlott, akkor lett volna ra esely, de vegul valamiert a 2004-es tizes csoport mellett dontottek, annyira nem folytam bele, hogy tudjam, hogy mi es miert, azt tudom, hogy a britek titokban tartosan vetoztak akkor sok mindenben, es a gorogok negativ peldaja is komoly ellenerv volt.
Hogyan tudná bárki lenyúlni a pénzem kizárólag a számlaszámom ismeretével?
Kerdezd azoktol a tizezrektol, illetve a bankjaiktol, akikkel ez megtortent, de gyanitom, hasonlo modon, ahogy anno bankkartyak adatainak lenyulasaval is voltak tomeges visszaelesek, nem beszelve azokrol, akik egyszeruen a bongeszojukben taroljak a jelszavakat es belepesi adatokat es vagy ezek megszerzesevel, vagy bot-okkal megtortent.
-
sisi22
aktív tag
válasz
#20238798 #5162 üzenetére
Nemeteknel, franciaknal es UK-ban is tomegesek voltak a banki visszaelesek - mongyuk azert is, mert ott (itt
) nincsenek jo jogszabalyok, igy rengeteg a visszaelesi lehetoseg mar egyeni vallalkozoi szinten is, de bankok is erosen sarosak benne.
(Nem veletlen, hogy az egyik nagybank a szekhelyet azsiaba tette at, hivatalosan brexitre hivatkozott, gyakorlatilag a brit kormanyzat akkor inditott volna komoly vizsgalatot, igy meguszta.)(az persze a dolog masik fele, hogy a magyarok rendszeresen szidjak az adohivatalt es birosagokat es mas hivatalokat, de pont azok a komoly eloirasok azok, amik reven az allam feken tarthatja a szemforgato bunozest.)
-
1, Személyigazolvány-csere esetén mi a teendő?
2, Kollégámnak a regisztrációkor "nem olvasható minden adat" üzenettel nem fogadja el a szig képeket. Tényleg kicsit homályosak,szvsz mert az app nem a jó kamerát használja és nem megy az autofókusz. Sehol sem találunk olyat, hogy fel lehet a 3 képet (szig előlap, szig hátlap, szelfi) tölteni.
Tudtok ilyen lehetőségről? -
Ebiker
újonc
Tegnap Burgenlandban egy határtól nem messzi faluban egy Raiffeisen bank ATM-jét akartam kipróbálni Wise kártyával kp-felvétre. Rendben vette a kártyát, de mielőtt kiadta volna a pénzt, figyelmeztetett, hogy 4 eurot le fog vonni költségként. Ez hogy van, van tapasztalatotok? Nagyobb helyeken is sarcol az osztrák?
-
sisi22
aktív tag
válasz
Shade45 #5159 üzenetére
Ez EU-ban altalanos, mar az EU csatlakozasra felkeszito eloadassorozatokon is kozoltek, hogy bankszamla szamokat ne adjon meg senki, mert annak alapjan a csalok konnyen lenyulhatjak a penzeket. Ezert jelentek meg a bankkartyak es erre alapozta a paypal es mas hasonlo ceg is az uzleti sikeret. (Mondjuk a paypal mar eros leszallasban van, egyre tobb helyen nemkivanatos)
-
Shade45
senior tag
Hogyan férek hozzá egy beérkező utalásnál a küldő számlaszámához?
-
rwbag2012
tag
Ma megérkezett a fizikai kártya. Forintos és euró számlám is van, mindkettőn van pénz, ha vásárolok kártyával, melyik élvez elsőbbséget? Illetve ezt be lehet, be kell-e állítani valahol, hogy melyik legyen az alapértelmezett?
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant #5146 üzenetére
Ha szólnak, akkor abbahagyom. De akkor meg is szüntettem egyúttal, mert így felesleges lesz már.
-
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5143 üzenetére
írd meg wiseéknak , és majd elmodják, hogy ezt ne csináld
-
Végül nem hívtak, emailben elküldtem a fényképemet a személyimmel és átírták a telefonszámot.
-
dredjudge84
őstag
Én EV vagyok és neten küldök ki csomagokat utánvéttel, ami a wise-ra megy mind, és semmi probléma nincs vele. Nem céges, hanem magán számla.
-
noorbertt
őstag
válasz
ekdavid #5139 üzenetére
Nalam KATA és írtam is nekik hogy mit szeretnek és hogy nem kell céges számla a törvények szerint:
A személyes fiókot kizárólag magáncélokra lehet használni. Attól függetlenül, hogy a törvényi szabályozás nem kötelezi a KATÁ-s vállalkozókat céges számla nyitására, a Wise-nál szükséges céges fiókot létrehoznia annak, aki üzleti célokra szeretné használni a szolgáltatásunkat.
Az meg hogy a céges számládat magán célra használod, az már a cégedtől függ. -
ekdavid
tag
Üdv! E.V.-t (átalány) tervezek inditani hamarosan, és az eddig olvasottak alapján egy Billingo + Wise tűnik jó kombinációnak. Olvasom itt, hogy problémás lehet a Wise részéről magán számlával üzemeltetni az EV-t, ezt alá tudjátok támasztani?
Ha céges számlát nyitnék, ugyanúgy tudnék költeni magáncélra belőle?
Köszi! -
balaaa88
aktív tag
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
A díjmentes készpénzfelvét 30 naponként van, vagy naptári hónapokban?
Ha vettem fel augusztus közepén, a szeptember elejei is díjmentes? -
pyxystyx
tag
válasz
UberMutant #5130 üzenetére
Ezt kaptam emeil- ben augusztus 11- én:
"Töröltük az euró tárolási díját
Augusztus 1-jétől annyi eurót tárolsz a Wise számládon, amennyit csak szeretnél, és mindezt díjmentesen.
Miért történik mindez?
Szolgáltatásunkért mindig a legalacsonyabb díjat szeretnénk neked biztosítani. Többé nem vagyunk negatív kamatkörnyezetben, és ez azt jelenti, hogy nem kerül pénzbe nekünk, hogy nagyobb összegű eurót tartsunk számláinkon ügyfeleink számára, így töröltük az euró tárolási díját a Wise számlán." -
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5129 üzenetére
tényleg ezt olvastad? hol?
-
dredjudge84
őstag
Srácok, most mi a helyzet az eur parkoltatással wise számlán? 3000 eur felett van még díj? Mert most valahol azt olvastam, hogy Augusztus elsejétől ezt eltörölték.
-
rwbag2012
tag
A Wise-tól Visa fizikai kártyát fogok kapni, ha jól látom az alkalmazásban (még nem érkezett meg). Ez rendben van? Úgy olvastam, Európában inkább a MasterCard elterjedtebb, a Visa-nál, ha euróval vásárolok dupla konverzióról írnak. Ez mit jelent nekem a gyakorlatban? Rosszabbul járok?
-
rwbag2012
tag
Köszönöm a tippeket.
-
Dorien
veterán
Én nem az miatt aggódnék igazán, hogy a Wise bedőlne (szerintem a magyar bankrendszer jóval sebezhetőbb), hanem mivel nemzetközi fintech cég, jóval nagyobb célpontot jelentenek a Wise accountok a hackerek, csalók számára.
Volt már ilyen esetről, kártalanításról tapasztalat?
-
Dorien
veterán
válasz
rwbag2012 #5107 üzenetére
Nem írtad, hogy valuta (papírpénz) vagy deviza (elektronikus pénz) a cél.
Valuta > valuta
1. D1Rect megoldása. Tényleg ezzel takarítasz meg a legtöbbet. A másik is jól jár, mert középárfolyamon több Ft-ot kap tőled, mint pénzváltónál. Azért alaposan nézd meg, hogy kivel üzletelsz...
2. Correct Change pénzváltó. A többi lenyúlós pénzváltóhoz képest tényleg korrekt árfolyamon vált. Országos hálózat, szokott lenni sorbanállás, de gyors.
3. Ingyenes Ft szla nyitása bankban, Ft befizetése, Ft elutalása Wise-nak vagy kártyás befizetés, átváltás Euróra, Wise kártya igénylés, Wise kártya megérkezése után Eurós ATM-en pénzfelvét. Gondolom olcsóbb, mint az előbbi, de nem gyors.
Valuta > deviza
1. Ingyenes Ft szla nyitása bankban, Ft befizetése, Ft elutalása Wise-nak vagy kártyás befizetés, átváltás Euróra. (Wise-nál nincs OBA védelem, angol cég, FCA felügyelet) [link]
2. Ingyenes Ft + Euró deviza szla nyitása bankban, Ft befizetése, Ft elutalása Wise-nak, átváltás Euróra, Euró átutalása a devizaszámlára. Utóbbi 3 lépés egyben is működik. (Bankoknál van OBA védelem)
3. Ingyenes Ft + Euró deviza szla nyitása bankban, Ft befizetése, (ingyenes) átvezetés devizaszámlára. Na ez az, ami qrva drága valójában, valami brutálisak a számlakonverziós árfolyamok a bankoknál...
(Nem ajánlott.)
-
VikMorroHun
őstag
Tök jó. Be van állítva a kétlépcsős hitelesítés (Wise app), erre jönnek az SMS kódok a telefonra minden apróságért, ha neten lépek be.
A Disney+ meg elkezdett szívózni, hogy nekik nem jó a netes bankkártyám (biztonsági kódja), amit évek óta használok. De fizethetek Paypallal is. Kár, hogy az se működik.
-
rwbag2012
tag
Kétmillió forint készpénzt szeretnék szintén készpénz euróra váltani. Kérdés: hogy érdemes csinálni? Hogy járok a legjobban? Bocsi a lámaságért, most tanulom.
-
Noxy
veterán
válasz
UberMutant #5104 üzenetére
A rendszer ennél okosabb hogy ezt meg engedje.
Magyar banknál vezettet deviza számlára is, csak IBAN-s sz.számra enged eurot utalni. -
rwbag2012
tag
válasz
UberMutant #5104 üzenetére
Igaz
-
rwbag2012
tag
válasz
UberMutant #5102 üzenetére
Köszi, ez jó hír. Ezek szerint az államkincstár nem köt talán bele. IBAN-os, betűkkel kezdődő wise-os számlaszámot adtál meg a kincstárnál, gondolom?
-
rwbag2012
tag
Kezdő vagyok ezen a téren. Államkincstáros PEMÁP lejáratakor tudok utaltatni Wise eurós számlára? Olvastam ilyen-olyan véleményt is. Valakinek van tapasztalata ez ügyben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest