-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
válasz KilgoreTrout #5299 üzenetére
Sajnos nem tudsz HUF-ot utalni Wise-ra. Revoluton nem tudod megadni a magyar Wise számlaszám IBAN-os verzióját...
-
Oliverda
félisten
válasz KilgoreTrout #5292 üzenetére
A Raiffeisennél havidíjmentes az összes devizaszámla.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
abrtom87
tag
Sziasztok.
Ki kellene fizetnem 100 ezer forintnak megfelelő dollárt egy Wise számlára. Terméket veszek külföldről és a honlap szerint Wise fizetés esetén nem számítanak fel semmit és ingyenes a szállítás, állítólag a Wise se fog nekem semmit felszámítani.
A Wise-om teljesen új ‘0 Hungarian Forint’ látszik a főképernyőn. Ha itt rámegyek az add moneyra és bankkártyáról feltöltök 100 ezer forintot, azt el tudom utalni majd dollárban a boltnak? Ez tényleg teljesen ingyenes? Elég hihetetlen. Vagy dollár számlát kell nyitnom és onnan utalni a dollárt nekik? Nem tudom hogy működik ez az egész.Köszönöm előre is
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz #20238798 #5290 üzenetére
Csak olyan számlára tudok kiutalni CB-ről, amiről utaltam be is (akár 1 eurót).
De közben meg is lett a válasz, három nap után érvénytelenítette a Wise a CB-re történő 10 eurós utalást.
Mondjuk nem tudom miért, EU-s leányvállalata van, KYC hitelesítés kötelező, szóval pont az, amit írnak feltételként.
Mindegy, marad a Revo, csak azt nem nagyon használtam, aztán nem akarom, hogy zárolják a számlám.
-
zerodot
aktív tag
válasz KilgoreTrout #5273 üzenetére
Erre inkább a revolut jó; a wise nem nagyon barátkozik a kriptotőzsdékkel.
-
hockeyapu
senior tag
Nem t'om mit aggódtok ! WiISE, REVOLUT ?
OTP!
Elveszi a pénzetek, 'oszt' nem kell min aggódni ![ Szerkesztve ]
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
bigdady
nagyúr
válasz UberMutant #5284 üzenetére
És van korlát vagy 0,54%-ért bármennyit lehet váltani?
A havi fix költségek mennyibe kerülnek? -
-
bigdady
nagyúr
Hali
Jól látom 1000 EUR-t utalnék HUF számlára az 0.54% +0.36 Eur? Ez a wise ilyen drága? Gondoltam nyitok egyet levaltani a HUF-ot de ha visszafelé küldeném majd akkor ennyi a sáp
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
a Coinbase-t még mindig tiltják? Azt írják a weboldalon, hogy EU-s KYC-s helyekről fogadnak utalásokat és lehet küldeni is, de korábban tudom, hogy nem ment. Fogadni szeretnék, az a gond, hogy a CB-n kiutáláshoz linkelni kell a számlát, és kell lennie egy akármekkora bemenő utalásnak...
-
VikMorroHun
őstag
válasz kikinda2 #5263 üzenetére
Erről jutott eszembe egy olyan történet, amit egyik munkatársam mesélt. Devizahiteles volt; osztottak-szoroztak, kijött, hogy megéri nekik, hiszen ha romlik is mondjuk az EUR/HUF árfolyam, törvény szabályozza, maximum mekkora törlesztőrészletet kell fizetniük. Aztán kiderült, hogy egy törvényt simán meg lehet változtatni...
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Noxy
veterán
Már bocsi, de egy üres adatok nélküli számlaszámnál miért kellene ott lenni a közleménynek, amikor nem küldesz senkinek semmit.
Kedvezményezettek -- hozzáadás -- megadod a szám..adatokat. Ezután már lesz kinek küldeni.
A képen is ott van hogy egy UniCredites sz..számra küldtem volna a pénzt.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
félisten
válasz dredjudge84 #5264 üzenetére
A "gondolom" nem elég ekkora összegeknél.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dredjudge84
őstag
-
kikinda2
tag
Úgy látom sikerült a bankbiztonságról szóló hozzászólás cunamit indukálni.
"Nem csak az olcsóság számít, hanem az ügyfélcentrikusság is. Amíg nem értik meg a szolgáltatók, hogy nem az az érdekes, hogy Ők mit akarnak, hanem, hogy az ügyfél mit szeretne (persze a kialakított szabályrendszeren belül), addig maradnak a fintech-ek."Írtam korábban. Az óta a WISE Business számlám köszöni szépen már hitelesítésre került, működnek a számlák a különböző pénznemekben és minden egyéb nyalánkság. A GRÁNIT esetében ott tartok, hogy talán fogadnak majd ma délután. (Addig ülök ott míg sorra nem kerülök, vagy be nem zárnak.) Igazából erre gondoltam és nem a biztonsággal kapcsolatban voltak aggályaim. A biztonság relatív dolog. Nem lesz akkora pénzösszeg a számláimon, hogy anyagi csődbe zuhannék, ha akár a WISE, akár valamelyik bank becsődölne. Egy befektetéssel foglalkozó szakember pedig azt mondta, hogy nehogy már azt gondoljam, hogy akár a kincstárjegyek sokkal biztonságosabbak lennének más hasonló befektetéseknél. A jogalkotó bármikor hozhat olyan intézkedést, mely szerint holnapra az ilyen, vagy olyan befektetéseket valamiképp einstandolja. Nekem volt pl. magánnyugdíj pénztáram is valamikor....
-
bernel
tag
Jól látom, hogy a Wise utalásnál nem lehet közleményt megadni? Utalásnál csak nevet, IBAN-t lehet megadni, és ennyi, nincs tovább.
Így nem lehet vele utalni olyan helyekre, ahol gyűjtőszámla van, és a közleményben lehet megadni, hogy melyik ügyfélnek szánom a pénzt. Van erre valami megoldás?
-
Kátai
senior tag
Pont most jelent meg egy cikk a Revolut-ról. [link]
-
Kátai
senior tag
válasz Degeczi #5250 üzenetére
Legyen.Egy szónak is száz a vége,aki nyugodt akar lenni az válasszon olyan bankot,akinek van biztosítása.Én is próbálok olyan devizaszámlát nyitni megtakarításhoz,aminek van biztosítása.A Wise amúgy nekem tökéletes,utazáshoz használom(egyenlőre).De, nem tartom elképzelhetetlennek,hogy a Wise is belép egy ilyesmi biztosítási alapba.
-
félisten
válasz Oliverda #5257 üzenetére
Az ügyintézést érzem kicsit nehézkesebbnek.
Persze ha létezne valami (hivatalos) információs gyűjtőoldal, ami részletezi, hogyan megy ilyenkor az ügymenet, miket/hová kell benyújtani/igazolni, stb., akkor picit nagyobb lenne a bizodalmam.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Oliverda
félisten
válasz dredjudge84 #5252 üzenetére
A Revolut bank. Náluk 100 000 euróig biztosítva van a pénzed.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dredjudge84
őstag
Szerintem ez az egész túl van aggódva. Már a revolutnál sem érdemes aggódni, nem hogy a wise esetében, amíg meg nyereséges is.
-
HoTDoG
tag
válasz Degeczi #5250 üzenetére
Ha pedig a mögöttes pénzintézet / bank aki tárolja, csődeljárást kezdeményez, akkor fizetésképtelenné válik.
Onnantól pedig marad a remény, hogy kapsz-e vissza, és ha igen, mennyit sorsol a gép
Lásd: #4351 és #4355Ettől függetlenül én is cégesnek használom, mert gördülékenyebb az ügyintézés és a magyar bankszámlaszám miatti előny (pl Revoluthoz képest), néhány tízezer EUR folyamatosan van rajta, de sokkal nagyobb összegget már nem tárolnék rajta én sem.
-
Kátai
senior tag
válasz jack982 #5247 üzenetére
"A Transferwise-nak viszont a Revoluttal és az N26-al ellentétben nincsen banki licensze, így az ott tartott pénzre nem vonatkozik betétbiztosítássem biztosított.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pénzt nem maga a Transferwise tárolja, hanem továbbítja azt különböző pénzintézeteknek, mint pl. a JP Morgan Chase vagy a Barclays. A Transferwise “csak” a pénz kezelője, így egy esetleges csőd esetén a kezelt pénzre betétbiztosítás ugyan nem vonatkozik, de a kezelt összeget állítása szerint mindenképpen visszajutattja a cég a felhasználóhoz. " -
-
félisten
Németországban mennyi a kp felvétel költsége atm-ből?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Degeczi
nagyúr
válasz jack982 #5243 üzenetére
Nincs ilyesmi. Ők maguk írják:
"A védőintézkedések abban a valószínűtlen helyzetben is óvnák a pénzed, ha a Wise fizetésképtelenné válna. Azonban ha ez bekövetkezik, előfordulhat, hogy a pénz egy részét a fizetésképtelenségi ügyintéző saját költségei fedezésére használja fel. Ez azt jelenti, hogy a számodra visszatérített pénzt összege alacsonyabb lehet, mint ami eredetileg a számládon volt. Továbbá elképzelhető, hogy a csődeljárás intézője nem azonnal téríti vissza neked a pénzt"
(egy banknál ez nem így van, ott a betétvédelmi alap garantálja, h maradéktalanul visszakapd a pénzed 100e EUR alatt)[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
válasz dredjudge84 #5242 üzenetére
Közben megtaláltam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz dredjudge84 #5240 üzenetére
Sokszor volt már róla szó, h a Wise nem bank, betétbiztosítás sem vonatkozik rá. Ők maguk is írják az oldalukon, h esetleges csőd esetén előfordulhat, h kevesebbet kapsz vissza, mint amennyi a számládon volt.
-
kikinda2
tag
válasz viktorhu #5236 üzenetére
Kösz @viktorhu. Igazából nem tudom kit, ki és miért figyel. Szeretnék nyugodtan aludni. Nyitottam WISE Business-t! Próbáltam nyitni Gránit Startupot is, de 10 perc chat után az ügyintézővel feladtam. Többször próbáltam felhívni a figyelmét, hogy EV esetében mi szükséges a számlanyitáshoz a honlapjukon szereplő táblázat alapján, de nem tudtam megértetni, hogy olvassa el és csak azokat kérje. Egyelőre feladtam.
Nem csak az olcsóság számít, hanem az ügyfélcentrikusság is. Amíg nem értik meg a szolgáltatók, hogy nem az az érdekes, hogy Ők mit akarnak, hanem, hogy az ügyfél mit szeretne (persze a kialakított szabályrendszeren belül), addig maradnak a fintech-ek. -
-
kikinda2
tag
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.
-
kikinda2
tag
Ez logikusnak tűnik, köszönöm. Azt gondolom, hogy talán azért kell a NAV-nak hazai pénzintézeti számla, mert az ÁFA forgalmat így tudja ellenőrizni. Nem hiszem, hogy szabályos, ha a szerződéses partnereimnek a szerződésben a WISE számlaszámom adom meg és a hazai banki pénzforgalmi számlaszámot pedig csak a NAV forgalomra használom. Vagy igen?
-
kapasz
tag
válasz kikinda2 #5229 üzenetére
Egy cégnek lehet több bankszámlája is.
Nyitsz egy Gránit cégest kvázi dísznek, mivel annak nincs havi díja és mellette aktívan használsz egy Wise businesst az alacsony forgalmi díjak miatt.
Max csak a Nav dolgait fizeted a Gránitról, hogy alacsonyak maradjanak a banki költségeid.
[ Szerkesztve ]
-
válasz VikMorroHun #5226 üzenetére
Nem időnként, hanem folyamatosan ellenőrzi egy alkalmazás a háttérben. Ez minden nagyobb banknál és pénzintézetnél így van. Ha valami gyanúsnak talál, akkor egy ember átnézi, és megteszi a lépéseket, ha szükséges. Persze lehet belőle automatikus account felfüggesztés is az alkalmazás által.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
ekdavid
tag
válasz VikMorroHun #5226 üzenetére
Találtam néhány hozzászólást, ahol konkrétan kérdezték a NAVot, hogy jó-e, és nem tetszett nekik valamiért. Közben nyitok egy Raiffaisenest, ezért is írtam így.
-
kikinda2
tag
Van itt valaki, aki egyéni vállalkozóként céges WISE számlát használ? NAV elfogadja a WISE számlaszámot?
-
ekdavid
tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Könyvelő regisztrált nekem mától egy áfakörös egyéni vállalkozást (átalány). Ehhez ugye kötelező a céges számla. Egyelőre egy K&H-s lakossági számlám van, ezt magáncélra továbbra is használnám, kérdésem, hogy ha most létrehozok egy Wise business accountot, ezt használhatom az EV üzemeltetésére? Úgy olvastam, kell egy magyar bankszámla is a papírforma miatt, elég lehet ez a lakossági?
Köszönöm előre is a segítséget! -
válasz dredjudge84 #5220 üzenetére
Mert nem Magyarországon bejegyzett bank.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
dredjudge84
őstag
Egyébként elgondolkodtató hogy ha a TransferWise szolgáltat itthon, akkor rá miért nem vonatkozik a jogszabály, hogy 150000 Ft ig ingyen lehet felvenni forintot 2-szer? Ez most csak úgy hirtelen eszembe jutott.
-
fecus
őstag
Biztos, és végigment a jóváhagyás. Majd reklamálok.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
A 3d secure egy online védelem, ami extra megerősítést kér (pl sms kód vagy appal való jóváhagyás). A fizikai Wise kártyák ezt tudják, szóval fura, hogy vissza lett neked utasítva.
Biztos, hogy nem a digitális Wise kártyával próbáltál fizetni?
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Egy netes szolgáltatás nem fogadta el a kártyámat.
"Is it a physical card with 3D secure? We are sorry, we only accept this kind of card for fraud management reasons"
Lehet ezt valahol állítani, ki- bekapcsolni? App vagy web? Mi az a 3D secure?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
zerodot
aktív tag
Ki mondta hogy menj euronethez? Az OTP ingyenes, te vagy az akinek ez nem felel meg, és hadoválsz a 200 eurós limitről, aminek semmit köze az OTP-hez. Azt hittem megoldást keresel, de úgy látszik csak panaszkodni, nyelvet nyújtogatni meg beszólogatni jöttél. Amire nem hinném hogy bárki is kíváncsi lenne.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Délelőtt utaltak Portugáliából a wise számlámra, de még nem érkezett meg. Valószínű hogy megakadt valahol ?
Illetve a nevemben van egy á betű amit a-nak írt. Ez lehet probléma esetleg ?[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
válasz zerodot #5209 üzenetére
Hogyne számítana! A Wise-tól függetlenül az automata üzemeltetője plusz költséget számíthat fel a felvételért. A legtöbb meg is teszi, csak ezzel te nem találkozol itthon, mert csak az otp-nek van eurós automatája, ami nem számít extra költséget. De póbálj meg külföldön eurót (vagy bármilyen pénzt) felvenni, jellemzően minden bank extra költséget számít fel.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz VikMorroHun #5204 üzenetére
nem kell automata, de legyen már jobb árfolyamon a pénz, a végén, mintha utcai váltónál vennéd, nem?
váltó most 408.8 (+0.5%, de elügyeskedhető itt ott)
wise 403,945 ft per euró...
ha 200 euró felett veszek fel, az 0.5 eur és 1.75% (azaz 3.5 + 0.5 eur, az az euróra vetítve annyi, mintha +8 forinttal drágábban vettem volna. )
nem olyan kék az ég. ez addig buli, amig ingyenes a 200. -
VikMorroHun
őstag
Ha mindenáron automata kell, akkor valószínű így van. Egyébként simán tudtam felvenni Eurót a bank pénztárából (csak ugye jöttek rá a költségek, szóval nem volt olcsó).
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
g@bo
nagyúr
s ha jól sejtem, eurót is csak az otp automatáiból tudunk markolni?
se k&h se erste se más semmi. euronet hulladékot hagyjuk.ne kiabáljam el, otp MÉG 200 euróig ig havonta díjmentes, nehogy ennek is vége legyen, mert akkor a wise is elveszti egyik legfőbb vonzerejét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jófogás tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android szakmai topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...