- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolteecah
tag
válasz
Intruder2k5 #52699 üzenetére
Ok a legújabb ddwrts fw a 2es verzióhoz hol található? belinkelnéd? köszi
-
válasz
Zsolteecah #52698 üzenetére
Csak a factory kell, a másik nem!
-
Zsolteecah
tag
A DDWRT-t nél melyik bin-t pakoljam fel elöször?
factory-to-ddwrt.bin ugye ezt?
tplink_tl-wr1043nd-v2.bin aztán ezt datának?kösz aki segít
-
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #52586 üzenetére
Szia!!
Sajna nem működik, de most néha terhelés esetén pl. NAS --> notebook másolás újraindul a router pedig visszaállottam mindent.. Régebben ezt egyszer tapasztaltam, de most eléggé furcsa szinte mindig produkálja.... logban nincs erre való utalás...
Esetleg létezik erre valami frissebb openwrt?
Régebben itt ajánlotta Vargalex de itt továbbra is csak a 2012 fájlok vannak
Köszi
-
poli27
veterán
Csináltam (frissítettem) a Barrier Baker RC3 ból egy alap openwrt-t.Csak a legszükségesebb dolgok vannak benne pl vargalex formázó,vargalex alap tűzfalszabályai,ddns,samba,vpn, kb ennyi.
A repoból elérhetőek csomagok, amivel kilehet egészíteni exroottal a dolgokat,próbáljátok kiHa valakinek kimaradt valami vagy kellene még hozzá fordítani valamit szóljon nyugodtan!
Mindenki saját felelősségre próbálgassa, én egy wdr 4300 on teszteltem azon megy hibátlanul, a formázó is hibátlan rajta megcsinálja az exrootot is,a wifi is hibátlanul elindul, és amit észrevettem sokkal gyorsabban menti a beállításokat! -
Bazsa74
tag
válasz
Intruder2k5 #52689 üzenetére
Rendben. Írok nekik és küldöm a képet is mellé. Köszönöm a segítséget és sok bocsi az offért.
-
válasz
Bazsa74 #52688 üzenetére
Pedig ennek így nagyon olyan szaga van, mintha a domain és/vagy tárhelyszolgáltatód bannolná ki az IP címedet egy időre! Szerintem írd le ezt nekik, és a két képpel alátámasztva kérdezz rá még egyszer! Jó lenne a pontos időpontokat, és a WAN IP címedet is felírni, hátha az is segít nekik a logok átnézésében!
-
Bazsa74
tag
Na megpróbáltam amikor elértem és utána is amikor nem. Itt már látszik a hiba: kép
-
Bazsa74
tag
válasz
Intruder2k5 #52685 üzenetére
Ezt próbáltam már, és azt írja elkészült, de én nem látom, hogy hiba lenne benne. Ha gondolod lefényképezem
-
válasz
vargalex #52683 üzenetére
Bár a kérdés nem nekem szólt, de láttam, és lényegében meg is válaszoltam!
-
válasz
Bazsa74 #52682 üzenetére
Szia!
Bár véleményem szerint ez továbbra sem router probléma, így nem ebbe a topikba lenne való, de ha már elkezdted, akkor nézd meg Windows parancssorba, hogy elakad-e valahol az útvonalkövetés, a szervered irányába!
tracert hunwel.hu
Jó lenne mindkét állapotban elvégezni a tesztet, akkor is amikor eléred az oldalt, és akkor is, amikor épp nem!
-
-
Bazsa74
tag
Na szóval akkor neki kezdek még egyszer, hol tartok a problémámmal. Alap kérdés: Nem érem el a saját honlapomat sem routeren (wr1043nd v1.7) sem wifin, sem közvetlenül a kábel pc-be dugásával. Viszont mobilneten bármelyik pillanatban. Nincs web, ftp, email és cpanel elérésem sem. A router szoftverében (vargalex firm.), amit a forumtársak javasoltak, beállítottam pl: DNS. A vebtárhely szolgáltató és a digi is azt válaszolta, hogy sem blokkolás, tiltás, spam, flood problémák nincsenek. Nem tiltottak ip sem gép címet. Viszont a honlapomat továbbra sem érem el, míg honlap felhasználóit kérdezve, bármikor elérik az oldalt. Tűzfalamban nem tudom mit kellene néznem. Windows security essentials-ban sem találtam semmi furcsát. Valakinek esetleg van valami ötlete mit tehetek még?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #52678 üzenetére
Szia!
Igen, lehet oda telepíteni, de nincs értelme általános scriptet csinálni ilyen limitált helyre. Mert akkor a script-be mindenféle ellenőrzést bele kellene tenni, hogy fel fognak-e férni a kérdéses csomagok.
-
válasz
vargalex #52677 üzenetére
RT-N16 esetén (is) ~20MB marad, a jelenlegi legújabb Tomato fw 12MB körüli, ami az NGINX+php miatt hízott ekkorára, az eddigiek csak kisebbek voltak, nagyjából 9MB környékiek!
Optware elég nagy volt, rtorrent, lighttpd, php, mc, és még a függőségek, cirka ~100MB, így nem sok értelme volt a próbálkozásnak se, hogy JFFS-be telepítsd, de Entware már belemehetne, ez nálam a fentebbihez hasonló kiépítésben 34MB, de mivel az NGINX szerver és a php már az fw része, így a lighttpd+php elhagyható lenne az entware-ből, az mc és rtorrent meg simán elférne!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zambozoli #52674 üzenetére
Szia!
Természetesen ugyan úgy használható, jffs2 filerendszerre formázva. Viszont, ha egy ilyen általános scriptet csinál az ember, amiben kiválasztható pl.:
- transmission
- samba
- minidlna
- openvpn
- nfs
- cifs
- vsftpd
- ddns
- ntfs
- vnstat
- bandwithd
- lighttpd
- rrdtool
- stb,akkor ezek együttesen biztosan nem férnek el a maradék helyen. Azaz scriptből egyetlen általános megoldás létezik: extroot-ra telepítés. Olyan ez, mint anno az Asusnál az optware. A script ott sem telepített pl. az RT-N16 maradék 8-10 MB-jára, hanem egy külön partícióra.
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
vargalex #52672 üzenetére
A Flesh-be a firmwer telepítés után már semmit nem lehet rakni ezek szerint?
Tehát, pl. az FW 4MB a fennmaradó 4MB "elveszik" és marad az exrot mindenképp?Csak tapasztalat, hogy Tomato alatt a fennmaradó flesh formázható és a méret erejéig még bármi telepíthető.
Ott jffs a funkció neve.
Persze FW frissítés a jffs használata esetén le van tiltva, mert a frissítéskor esetleg a flesh ezen része is újraírásra kerülhet. -
vargalex
Topikgazda
válasz
siddis #52670 üzenetére
Egy biztos: 8 MB-ba nem lehet összerakni olyan firmware-t, ami mindenkinek megfelel úgy, ahogy van. Ezért gondolkodtam én is valami olyanon, hogy egy alap firmware-t összerakni, aztán a formázó felülettel egyberakni egy olyan felületet, amiben kiválaszthatóak a telepítendő csomagok, amik így extroot-ra kerülhetnek. Úgy már lenne elég hely.
-
suste
veterán
válasz
siddis #52661 üzenetére
-openvpn benne van a leírásban már
-wshaper szerintem tök felesleges, ha van qos (ráadásul a wshaper csak egy interfészt kezel)
-újraindulás: akkorminden órában induljon újra amíg nem lesz net? Nálam netkimaradás után simán felcsatlakozik a router magától.(#52665) zambozoli
Mint ahogy a megynyitott fájlnév is mutatja, ez a 16MB-os routerekbe lesz
A DDNS-nél van custom rész alapból. -
doberman
senior tag
na akkor:
először is megtudod az asztali géped ip címét (nem tudom milyen oprendszert használsz, gyanítom win.)
nyiss egy parancssort: win7: start-> cmd, ott ipconfig /all, megkeresed az ipv4 es ipcímedet - megjegyzed.
belépsz a routerbe - luci. Hálózat- tűzfal - port továbbítás.
alul új port továbbítás.
Név Protokoll External zone Külső port Belső zóna Belső IP cím Belső portezeket látod.
minden portnak új továbbítást kell csinálni!
a metodika: adsz egy nevet a továbbításnak, kiválasztod a protokolt, az external zone maradjon wan, külső (bejövő)port szám, a belső zóna az maradjon lan, belső ip cím: a fennt megjegyzett ip cím, belső port uaz mint a külső port szám....
kb ennyi.. ha megcsinálod ne felejtsd jobb oldalt alul a mentés és alkalmazás gombot megnyomni...
kicsit vársz míg konfig filék beíródnak és a szolgáltatások újraindulnak. 1-2 perc is lehet.
ha mindent jól csináltál kész, kóla felnyit BF indít, örül...
utána mantrázod, hogy milyen jó is az openwrt, és közben gondolatban küldesz egy tábla csokit Vargalex-nek , hogy milyen jól megírta a webes felületet.. -
zambozoli
aktív tag
Ha ezt mind beleteszitek 8MB-ba zsenik vagytok!
Szerintem mindenki nagyon hálás lesz a munkátokért és előre köszönjük!!!Nem emlékszem, hogy DDNS esetén lehetett e custom linket használni (pl.: ipdns.hu), vagy a DDNS szolgáltató lista volt bővíthető. Valamelyiket a kettő közül javaslom betenni, ha esetleg belefér.
-
Soma01
veterán
Van benne valami IGMP proxy amit be lehet kapcsolni és nem tudom, hogy mi. De az a sejtésem, hogy ez is ilyesmi lesz...
Mondjuk azt nem értem, hogy az ASUS routereknél különm portok lesznek dedikálva az IPTV-nek, itt meg csak egy kapcsoló van? Ja, meg VLAN számot is adni kell az ASUS-nál.Az lenne a lényeg, hogy a Digiél, PPPoE tárcsázás után külön VLAN-on menő Voip is használható legyen router mögött. A VLAN azonosító ismert...
De nagyon nem értek ehhez, csak keresgéltem és ezt találtam. De jó volna ha működne.
-
siddis
őstag
Szerintem ha még belefér akkor az openVPN meg a Wshaper.. Esetleg freeradius2, bár az van vagy két mega alsó hangon..Vagy az csomag aminek most nem jut eszembe a neve, de azt csinálja hogy ha egy órán keresztől nincs net, akkor újraindítja a router-t, valami watchcat vagy watchdog-szerűség..
-
Soma01
veterán
IPTV forgalom átirányításhoz mi kell? Vagy azt tudja az alap openwrt is?
Asus routerekben láttam, hogy valamelyik portjukra át tudják tenni az IPTV ill. VOIP forgalmat. Én úgy tudom VLAN átirányítás ez... És ez jól jönne a Digiseknek is.ez lesz a megoldás a ZTE router kikerülésére...
-
zack
nagyúr
válasz
Soma01 #52651 üzenetére
A UPC modem beállításainál nincs tűzfal opcióra lehetőség. Motorola SBV6120E a tipusa, ebből jön a 120/10 net, és a vonalas telefon is.
Amit tudok állítani a configuration-nél, az a Frequency Plan, Upstream Channel ID, Favorite Frequency (Hz), enable/disable DHCP Server. Nem ez az utolsó vonatkozik a tűzfalra?
-
suste
veterán
valakinek van még valami ötlete, hogy mi kerülhetne bele az fw-be? [link]
-
doberman
senior tag
Nézd csak...
itt szerepel, hogy a BF4 játékodnak milyen portokra van szüksége a futása folyamán.
két lehetőséged van:
vagy kézzel elkészíted a portforwardokat - szépen egyesével felveszed mint port továbbítás a tűzfalszabályokba.
vagy - amit sem én sem nagyon más nem javasol, hogy engedélyezd az upnp-t a routeren ( ez megengedi, hogy a programok automatikusan nyitogassanak portokat maguknak a routeren (pl trójaik,vírusok.. stb.. is!)mikor azt javasolták neked, hogy kapcsold ki a tűzfalat a routerben ezzel azt érnéd el, hogy a belső hálózatod védelem nélkül marad és az összes eszközöd ott lesz csupaszon.. pl tv-d, nas-od, telefonod. pc-d.. bár valószínűleg játszani már fogsz tudni.. egy darabig.
inkább konfiguráld fel "rendesen", és nem lesz vele több gondod.
-
zack
nagyúr
Jaj.
Valaki írta, hogy kapcsoljam ki a tűzfalat a routeren, UPC modemben, mert bekavarhat multiplayeres játék közben, és amióta ő kikapcsolta, azóta helyrejött neki az, ami az én problémám is.
Ezt szeretném kivitelezni.
Sajnos nem vagyok nagy spíler a hálózatokban, ez van.
-
-
zack
nagyúr
Srácok! Ez tényleg komoly, hogy egy olyan ember, aki nem ért a témához nem kap itt segítséget?
-
zambozoli
aktív tag
Ok! Köszönöm!
Mivel saját kútfőből nem fog menni a következőket szeretném megoldani:
Vendég wifi beállítás:
- IP cím 192.168.111.1
- SSID látszik
- SSID: xxxxxx
- WPA-PSK2 jelszó:yyyyyyAUT Etherwake Wan kapcsolat felállásakor:
Etherwake parancs küldés MAC 00:00:00:00:00:00 címreHa megvan a második routerem akkor 5 port switch beállítása.
Ezeket LUCI alatt vagy graf. felületen be tudom állítani, de parancssorból sajna még utánolvasással sem.
Gargoyle tud ipdns.hu kezelni?
Köszönöm!
-
-
válasz
vargalex #52627 üzenetére
Szia!
Már megtörtént!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_51542-51542.htmlDe gondolom sokan mások is próbálták már, tehát ha kell, biztosan van több eredmény is ez ügyben!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
poli27 #52614 üzenetére
Ha közzé teszed mindenképp köszönjük!
Lehet a csomagokból olyan konfigot csinálni, ahol a mindlna és a torrent helyett mondjuk OpenVPN vagy legalább pptp VPN legyen beállítható exrot nélkül.
A mindlna és a torrent használatához úgy is kell tenni egy külső tárolót a routerre, akkor ez a két csomag is biztos el fér a merevlemezen.
Érdekes egyébként hogy a TP-Link, még erősebb routereiben sincs VPN kapcsolat, pedig más gyártók már alsóbb kategóriában még a gyári FW-ben is alapból hozzák.Félreértés ne essék, nem kívánságműsor akart lenni, csak érdeklődés!
Ha kicsit komolyabb angollal rendelkeznék, biztos csinálnék egye FW-t én is, de most sajna nem fog menni. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #52616 üzenetére
DHCP-n tud 200 Mbps-t. PPPoE-n tényleg le fogom már tesztelni.
-
-
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #52620 üzenetére
Vargalex-el is?
-
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
OpenWrt vargalex v1.1.7 van a routeren, és ugye adott egy UPC modem is 120/10 nettel.
A kérdés az, hogy tudnám kikapcsolni mind a kettőben a tűzfalat?
Valaki ajánlotta, hogy a UPC modemben kapcsoljam ki, de nem találok ilyen lehetőséget.
Amióta pedig átállítottam a router nevét, azóta a telefonom (Lumia 1520) sehogy sem akar csatlakozni a WiFi-hez, nem látja a hálózatot, mi több úgy meghülyült, hogy, a mobilnetet is eldobja.Volt router restart, modem restart, telefon restart, PC restart.
Azóta visszaállítottam a router alapbeállításait, de így sem látja a telefon.
Amíg a router nevet nem piszkáltam, nem volt gond, ment.PC-n van net, de a Wlan része teljesen kuka.
Hogy tudnám visszarakni a gyári firmware-t Openwrt-ről?
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #52616 üzenetére
Nekem gyári fw tud 94-et WAN--->LAN irányban Digivel. Wifivel is 80 körül van. (75-ös link score, 1043 v1.7)
-
Soma01
veterán
..szám szerint? PPPoE-re kellene. (Digi 200-as net)
-
-
Soma01
veterán
A V1-el mekkora sebességet lehet elérni max. WAN ---> LAN irányban vargalex fw-al?
-
Thomas16
tag
Hi!
Kívülről szeretném elérni a NAS-omat ezen a routeren keresztül.
Hogyan tudom a port forwardingot beállítani?A Forwarding->Virtual Servers pont alatt próbáltam, de ezt írja ki:
"Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address."Köszi!
-
zambozoli
aktív tag
-
g947
tag
Visszatérek a problémámhoz, mert sajnos az upgrade nem oldotta meg. Ugyanúgy járok most is.
Kb. 50 perc után a képernyőn megjelenik az "ERROR: Connection timed out".
Megpróbáltam belépni a pc-ről a routerbe, hogy onnan rebootoljak, de a router le volt fagyva. Csak a táp ki-be segített.Ha van még ötlet, szívesen fogadnám.
g947
-
Bazsa74
tag
válasz
Intruder2k5 #52603 üzenetére
Igen. Anyukám PC-jén próbáltam. Amikor már nem értem el, akkor azon a hálózat wifijén sem, de mobilneten bármikor, pedig az is t-homeos
-
-
Bazsa74
tag
válasz
vargalex #52600 üzenetére
A tárhelyemen megnéztek mindent és náluk nincs blokkolva sem tiltva semmilyen ip és elérés sem. Akkor mi marad? Kérdezzem a Digit? Mondjuk most átugrottam Édesanyámékhoz T-Home vagy Telekom és ugyanez a gond ott is. Pár perc a honlap admin felületén és már nem is válaszol. Teljesen befordulok.
-
válasz
vargalex #52600 üzenetére
Szerintem bérelt szerver/tárhely! Az nslookup kimenet is ugyanaz, ma is!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_52571-52571.html
http://81.0.104.144
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest