- Részesedést vásárolhat az USA az Intelben
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Dreddy32 #12896 üzenetére
én nem kötekedtem, csak elsőre megpróbáltalak rávezetni a megoldásra (ha tök logikusan végiggondolod a kérdésedet, akkor értened kellett volna szerintem)
te ezt nem értetted
másodszorra konkrétan leírtam mit csináljegyébként nekem az mindig is alap volt, hogy ha veszek valamit (főleg új dolgot), és az csinálja amit szeretnék, akkor azt nem bántom, mert ha mégis, akkor pont abból szokott baj lenni
ez tényleg velem született
peace! -
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12897 üzenetére
köszönöm a segítséged.
HA MAJD jobban, többet utána olvastam, és esetleg váltanék másik firmware-re, akkor itt (gondolom) válaszokra, és segítőkre találok.
Ami már esetleg nem a "semmi extra" kategóriába tartozik.Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
-
Dreddy32
tag
válasz
Intruder2k5 #12893 üzenetére
Köszönöm.
Tehát nem szükséges semmilyen firmware-t rátelepítenem?
Vagy az esetleges hibák miatt érdemes lehet. -
-
Dreddy32
tag
köszönöm a nagy semmit!
Igazán segítőkészek vagytok!
Csak egy igen vagy nem választ vártam volna, ha már kifejteni senki sem akarja. -
ajani
aktív tag
Áramszünet után azzal fogadott a routerem,hogy a power led folyamatosan világít, a többi meg màsodpercenként felvillan. Próbáltam resetelni hosszan, gyorsan nyomkodva, de semmi. Akkor ez most kuka?
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hozzáértőktől.
Vettem egy wdr 3600-as routert. Amire én használnám az semmi extra, max a gépen torrentek letöltése.
(remélem lehet)
Szeretném a firmware-t frissíteni, de nekem nem szükséges az olyan, ami igazán haladó használóknak készült.
A gyári (TL-WDR3600_V1_150518) 2015.05.18.-as firmware megfelelő? Esetleg ha úgy vélitek van jobb alternatíva, és egy "kezdő" felhasználó is boldogul vele, azt a segítséget szívesen fogadom.Köszönöm
-
Zoolesz
csendes tag
Hali!
Aki próbálta már a 15.05-ös Openwrt-t az megnézné hogy a Network/Switch fülön neki is 100BaseT van csak a Portoknál, mert a 14.07-es verzióban még 1000BaseT volt.
-
krealon
veterán
válasz
vmaxter #12879 üzenetére
"Töröltem az Avast-ot. Azóta óta stabil. Tegnap reggel az F1-et néztem online, mikor előjött sokadszorra a probléma. Gyanus volt az Avast, mert nemrég rámerőltetett valami SecureLine VPN nevű dolgot, aminek a 30 napos próbavezióját feltettem. Miután lejárt a próbaidőszak, töröltem azt. Akkor kezdődtek a gondok.
Most vírusvédelem nélkül vagyok fent a neten. Nem tudom mi legyen? Évek óta használtam gond nélkül az Avast-ot. Maximálisan meg voltam elégedve vele. Nem tudom visszateszem-e?"Telepitsd egyeni modban, es csak azt pipald be, amire tenyleg szukseged van.
-
Gabe81
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
A lakásoman van egz Asus RT-AC68 router, legyen ez a Fő router.
A mellékpületbe szeretnék netet, ahol most egy range extender van, de nem vagyok megelégedve vele.
Van elfekvőben egy TP Link Wdr3600 as routerem, gondoltam azt használnám ott ilyen célokra inkább (Mint AL router, az egyszerűség kedvéért). A kérdésem az, hogyan tudom ezt beállítani a két routerben, hogy működjön. A főrouteren Merlin FW, az Al roueren Vargalex fut.Köszönöm előre is!
Üdv
G. -
vmaxter
tag
Köszi!
Töröltem az Avast-ot. Azóta óta stabil. Tegnap reggel az F1-et néztem online, mikor előjött sokadszorra a probléma. Gyanus volt az Avast, mert nemrég rámerőltetett valami SecureLine VPN nevű dolgot, aminek a 30 napos próbavezióját feltettem. Miután lejárt a próbaidőszak, töröltem azt. Akkor kezdődtek a gondok.
Most vírusvédelem nélkül vagyok fent a neten. Nem tudom mi legyen? Évek óta használtam gond nélkül az Avast-ot. Maximálisan meg voltam elégedve vele. Nem tudom visszateszem-e? -
alfiboy
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12876 üzenetére
Ismerősnek érdeklődőm, azon infokat írom amit kapok.
Állítólag üzleti, de mindegy is...Feltehetően igen, ennyi csak a lényeg.
Köszönettel.
-
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Mennyit lehet LAN-on max. kicsikarni OpenWRT-el a routerből?
UPC 200/10-es csomagból kilehet hozni a maxot?Köszi.
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Pár napja a küzdök egy problémával. Időnként megszakad a net és a weboldalak betöltésekor a következő hiba üzeneteket kapom:
err_connection_timed_out
dns_probe_finished_no_internetKésőbb kiderült, nemcsak a weboldalak betöltésével van gond, hanem egyáltalán nincs intenet a gépemen. A legnagyobb meglepetés akkor ért amikor a routerbe sem tudtam bejutni. Ugyanezekez a hibaüzeneteket kaptam.
Néha a restart, időnként a reset megoldotta a problémát - legalábbis én azt gondoltam. De az rájöttem, hogy valójában magától szünik meg a probléma 5-20 perc elteltével. Ha kiiktatom a routert (fizikailag, bedugom a gépbe a netet közvetlenül), akkor semmi gond.
Egyébként pedig a mobilomal (kettővel is próbáltam), illetve a Smart TV-el simán tudok csatlakozni a router-hez, illetve a netre. Sőt ezekkel az eszközökkel a számítógéppel is meg van a kapcsolat.
Egyedül a router és a számítógép között nem tudok kapcsolatott teremteni. Természetesen a kábeleket is cserélgettem.
Gyári FW van a TP-Link WDR3600-ason és WIN7 a gépemen. Netszolgáltatóm a Digi. Tűzfal és vírusirtó kikapcsolásásval is próbálkoztam. Rendszer visszaállítással is. Sajnos eredménytelenül. Már arra is gondoltam, hogy túlmelegszik. Most router nélkül vagyok a neten. Egyenlőre a rendszer újra telepítést hanyagolom.Mi lehet a gond? Köszönöm előre is!
-
vargalex
félisten
válasz
Mocsokba #12870 üzenetére
Szia!
Az a LAN led sem világít, ahová bedugod a PC kábelét?
Ha valameddig ment, akkor gondolom sikerült a LAN interface-t PPPoE-ra állítani. Nyomd legalább 10 másodpercig a reset/wps gombot (abban az állapotában, amikor a "napocska" led már folyamatosan világít). A router újraindul és minden alapra áll. -
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
Tegnap vettem öcsémnek is egy WDR3600-osat, felraktam Vargalex féle FW-t, de most nem érem el a router-t, kábellel sem. Csak a bal oldali power led és a mellette lévő napocska világít, semmi más. Mit rontottam el?Hogyan érem el a LuCi-t? FW telepítés után egy percre jó volt, de utána eltűnt. Azóta semmi.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Tp-link 3600 openwrt vargalex 1.1.7 , cisco epc 3925. Noip-t nem támogat a cisco. Olvastam valahol,hogy openwrt-vel megoldható,hogy a külsö ip-röl frissítsen ne a belsöröl amit a cisco ad. Végül is elérhetö távolrol minden,meg mostanában nincs variálás az ip-vel,de ha véletlenül "rosszkor" változna az nem lenne jó. Valami beállitás vagy programmal megoldható? -
Marcell2002
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a gyári frimwaret érdemes frissíteni a legújabb TP-Linkesre. Van valami amiért megéri?
Hogy lehet a HDD elérni telefonról? -
Abron
csendes tag
Sziasztok. Ps3-mamnak fix IP címet kellett adnom. (állítólag így elkerülhetem, hogy ledobáljon netről)
Kérdésem az lenne, hogy hol tudok portokat nyitni a megadott fix IP címre. A PS3 IPje 192.168.1.50 lett, ás a wifi kapcsolódások között ezt látom is a Routeren.
Ha ugyvan a DMZ beállítása is érdekelne.OpenWrt fut a routeren Poli27 1.4
Előre is köszi
Sziasztok! -
sangean
csendes tag
suste@OpenWrt-ben mit takar a Status/Realtime Graphs/Wireless?
Ha minimum egy eszkoz log a Wifi-n akkor egy allando 4Mbit/sec PHYSICAL RATE-et ir.
Ez nem ki/bemeno forgalmat mutat, mert az a melette levo Traffic fulon latszik.
Szoval mi lehet ez az allando 4Mbit/s?
-
iff
senior tag
Van a TL-WDR3600 amin OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 fut. A régi 1043-on is vargalex v1.1.7 volt és azt https:// értem el (távolról is elértem), ezt viszont (3600) http://, de csak belső hálózatról, kívülről nem érem el. Nem állítottam semmit és ugyan úgy van mint a 1043-nál. Mit kellene állítanom még rajta? Mi lehet a gond?
-
sangean
csendes tag
Otthoni LAN halozaton belul stream-elek Blu-Ray filmet Media Box-ra, de valamiert a router csak 5-6 Mbit/s-et enged ki a PC-rol.
Eloszedtem a szekreny aljabol a regi routeremet es azzal szepen megy a streaming 35 Mbit/s-kel.Milyen beallitason kene modositsak a TP-Link router-en?
Udv!
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12853 üzenetére
igen, erről beszéltünk, hogy az automount felcsatolja, te meg ellene dolgozol
a kézi csatolásnak meg pont ez a baja, hogy fent volt sda-néven, de leszakadt és utána már sdc lett mivel volt sdb is
ezt is megoldja az automount, mert UUID alapján csatol...
persze ettől függetlenül majd meg kell nézni, hogy miért szakad le a HDD (ha késöbb is csinál ilyet) -
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #12852 üzenetére
Megoldódott a csatolás... úgy, hogy a mini toolsal leformáztam win alatt ezután a linuxos GParted-el (mert addig amíg nem volt rajta partíció valamiért nem akarta kezelni a gparted, nem voltak aktívak a menüben választható lehetőségek). Érdekes volt, hogy a win alatti ext4-et nem ismerte föl (nem látszódott, hogy milyen a partíció), és amikor menüből az ext4 opciót választottam, hogy hozzon létre egy ilyen partíciót, és kb 5mp alatt elintézte vs. minitools (vagy fél óra), a másik, hogy minitoolsban hiába adtam meg a labelt a Gparted azt sem látta... a gparedbe kettő elnevezési lehetőséget kínált fel (talán a label és a partíció neve... mindegy mert nind a kettőhöz beírtam az "mnt"-t ezt szintén pár mp alatt megcsinálta). A mount opció inaktív volt, ezért ezt nem tudtam választani... Ezek után (előszőr csak az újat) a routerra rakva az aoutomount nem csatolta de a hozzáadás menüvel belállítva /mnt-re látszik a csatolt fájlrendszer listáján!!! és kezeli is!!! a korábbit (régebbi hdd-t) is hozzáadással csatoltam fel, hogy ne akadjanak /share-re és jelenleg megy a másolás... kipróbálom majd ha végzett, hogy leválasztom a régit és törlöm a hozzáadásokat, és akkor hátha már ha egyszer csatolta emélkezni fog rá... (bár azt nem értem, hogy miért van 2x felcsatolva az új hdd... a csatlakozási pontoknál...??? sda1;sdc1... lehet, hogy közben az outomount is rácsatolta??? mert amikor csak rádugtam nem látszódott!!!! azért másolás alatt nem bolygatom de utána ezt lehet, hogy kezelni kéne?)
Minden esetre: Köszönet a segítségért!!!!
-
Sinisi
senior tag
Egyelőre nem jött össze, de most ráhagyom majd holnap újra nekiállok...
-
suste
veterán
válasz
Sinisi #12850 üzenetére
ha a régit a routeren formáztad, akkor annak "mnt" a labelje
mér vargalexnél is így volt, hogy az ext4 partíciót "mnt"-nek nevezte elha a 0.6-os alatt formáztad, akkor már adhadtál neki más labelt is, pont ezért hogy ne legyen 2db mnt, de gondolom akkor még nem volt 2 hdd.....
ha bekapcsolt automount-nál nekiállsz fstab-bal csatolni, akkor jól meg tudod keverni, ez már többször kiderült itt a forumon is....
-
Sinisi
senior tag
Próbáltam úgy, hogy csak egy van rajta. Úgy is, hogy amikor mindkettő (mert a válasz az, hogy ugyanaz azaz mnt mindkettő DE! a réginek nem "mnt" a labelje, de mnt-ként lett megformázva a beépített formázóval és mount pont is lett hozzá.) de ekkor (mikor mindkettő rjata volt) a hozzáadással csatoltam külön /share-ba az újat(és fordítva is próbáltam). Úgy is, hogy csak az egyiket próbáltam hozzáadással csatolni. Eredményként az jött ki, hogy a korábbi vinyó elérhető volt bárhová (/mnt;/share) csatoltam illetve ha nem csatoltam az aoutomount felcsatolta, a másikat pedig semelyik variációnál nem tudtam elérni és az auto mount sem csatolta, nem látszott.
-
Headless
őstag
válasz
donmackó #12845 üzenetére
Csatolással semmi nincs.. automount ugyanúgy felcsatolja... Csak ha extrootot akar valaki, akkor a 3.1-es opció, és remove data opcióval kell csatolni. Mivel formázni nem tud az openwrt GPT-t (ezért is kell pc-n megformázni) de kezelni kezeli rendsen... Nálam is 3TB-os WD van egy LC power házban, automount ugyanúgy felcsatolja...
csak nem szabad piszkálni feleslegesen az fstabot...
-
Sinisi
senior tag
válasz
donmackó #12842 üzenetére
Ismerős! Nekem is transcend volt a korábbi házam... amiatt (a meghibásodott elektronikája miatt folyton le és fel csatolt de persze miután le lett cserélve derült ki, h a benne lévő HDD is hibás, hogy bár nem öt percenként de egy héten egyszer legalább ledobta magát... na mindegy de emiatt vagyok most éppen váltásban...(ha összejön).
-
Headless
őstag
válasz
Sinisi #12841 üzenetére
Szia!
Hát én már láttam olyat, hogy ha satán formázod majd belerakod rackba nem működik, bár ezt elég egyszerű megnézni, hogy működik-e a hdd... egy live linuxot fölpattintasz és máris megtudod nézni... És ha már ott vagy, akkor formázd le gpartedel a windowsos programok helyett, mert legalább 50GB helyet "nyersz" vele...És könyörgöm, az fstabos csatolásokat töröld már ki, ha tényleg 0.6 vagy 0.7 van fent (és az automount nincs kikapcsolva). Ha meg nem megy küldj el egy debugot nekünk... (melyik fw van fent jelenleg?)
Donmacko: GPT particiós tábla az alap, de nem 3TB felett, hanem 2,2 TB felett... (de a képen az is van)
-
donmackó
addikt
válasz
Sinisi #12841 üzenetére
Szerintem sem okozhat az gondot hogy házba került. Ha csak nem egyedi azonosítása van a házban lévő chip/elektronikának. Haveromnak van olyan Transcend háza hogy bele teszed a hdd-t és mindjárt nem a hdd azonosító szerint van hanem transcend xxxxxxxx-ként. És szívott vele meg a routerrel hogy miért nem úgy ismeri mint ahogy kellene.
3 Tb felett már nem GPT partíció kellene?
-
Sinisi
senior tag
-
-
Sinisi
senior tag
Az attól függ, hogy melyikre gondolsz. A mountosat elolvastam. Nem tudok a beépített felülettel formázni mert 2,2Tb fölötti az eszköz, és az írás ezen esetre nem terjed ki. Win alatt formáztam meg. Talán nem csinált mount pontot a progi amivel formáztam, és ezért nem tudja az automount felcsatolni? Bár a formázáskor "mnt"-t adtam meg Label-nek, pont azért amiért írtad... hogy fölcsatolja de ez nem történik meg... Azt sem értem, hogy ha látja és hozzá tudom adni a csatolási pontnál akkor miért nem tudom használni úgy mint a másik eszközt(azt lehet ide-oda csatolgatni és tudom használni, tehát a másik eszközzel ilyen tekintetben nincs semmi gond, ezért gondoltam arra, hogy a mount pont hiányozhat amit a wines progi nem csainált meg...) Szóval passz...
-
Sinisi
senior tag
Hol rontottam el? Nem csatolodik föl az sdb1 pedig amikor formáztam "mnt" nevet adtam a partíciónak. Próbáltam mnt-ként is hozzáadni de így sem látom smb-n (/share-ként sem láttam), hogy átmásoljam rá az adatokat az sda1-ről (sda1-el nincs semmi gond azt tudom ide-oda csatoln (mnt vagy share látom mindkettő helyen win alatt)
-
Sinisi
senior tag
válasz
Headless #12776 üzenetére
Szia!
Nem linux hanem win alatt formáztam primer ext4-re is ok?
Mármint ennyi elég, hogy a router lássa majd? (még nem érkezett meg a külső ház, hogy rápróbáljak)Illetve még az lenne a kérdésem, hogy tudok olyat csinálni, hogy a jelenleg még használatban lévő (amit eltávolítok a routerről ha megérkezik a külső ház) HDD-n tárolt Tm-el leszedett adatokat, átmásolom erre a most megformázott HDD-re Win alatt Tc-n keresztül, (mert arra van ext4-es plugin), és aztnán ezt a winyót mnt-ként ismerje fel illetve mountolja.
-
válasz
Intruder2k5 #12827 üzenetére
Köszi.
-
-
Suste FW-m van fent jelenleg. Ha szeretném frissíteni a 15.05 CC-re, akkor elég ha simán az openwrt oldaláról letöltöm a sysupgrade-e és felteszem?
-
Zavo
tag
válasz
Headless #12822 üzenetére
Rehabilitáltam a rendszert sysupgrade-del, majd elkövettem a 9092/backup, download style.tar.gz majd restore, utána 9092/runcommand: "opkg update", ahogy előzőekben suste írta.
Utána "opkg remove --autoremove mc", de nem remúvolt semmit, "opkg update" majd "opkg install mc", ez elkezdett telepíteni terminfo-t libncruses-t, glib1-et, és mc-t, a hely elfogyott, /overlay-en maradt vagy 50kB...
vasárnap délután folytatom... -
vargalex
félisten
-
Zavo
tag
Szia!
Az mc-t úgy csináltam, de még 10kB hiányzik....
---
Installing mc (4.8.10-1) to root...Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 352kb available on filesystem /overlay, pkg mc needs 362
* opkg_install_cmd: Cannot install package mc.
---
Luci-ban van két mc, de mindegyik az újabbat (4.8.10.1) akarja telepíteni... -
Headless
őstag
Szia sajnos mivel ugyan az a labelje, ezért nem különbözteti meg az automount... Megeshet, hogy a /mnt és a /share/mnt-s csatolás felcserélődik egy leszakadás/ újraindítás után, szóval. Legjobb lenne átnevezni, valamelyik particiót. ezt gpartedel linux alatt, vagy windows alatt partition magic-el is lehet. 9092-nek semmi köze nincs LuCI-hoz... szóval bármikor elérheted, persze ha engedélyezve van.(rendszerindításoknál). Hát azt tudod lecsekkolni, hogy van-e másolás. de semmi más. Mindent felülfog írni... kérdezni nem fog semmit, igazából mintha csak a cp parancsot futtatnád.. (futó folyamatok között látni fogod, hogy van egy ilyesmi sor illetve annak a kezdete cp -R /valami /megvalami /megvalami /megvalami /stb. Amíg az megy addig másol... de ha a webcommander oldalt megnyitod újra az előzőt bezárhatod, akkor ott mutatni is fogja hogy van másolás éppen, vagy sem... valahogy így.
-
suste
veterán
a WC sima parancssoros másolást indít, ezért is lehet kikapcsolni a gépet amiről indítottad
a cp parancs nem kérdez vissza, mindent felülír, és a top paranccsal meg tudod nézni hogy még fut-e
(vagy 9092/WC, alul a kiválasztható parancsok között is van top parancs, így ezért sem kell ssh-zni, igaz csak egy pillanatképet ad, de böngésző frissítéssel gyorsan újrakérheted)ha mégis a kézi csatolást választod (szerintem ne tedd, mert az automount is ugyan úgy UUID-vel csatol) az fstab-ban (luci csatolási pontok), akkor tiltsd le a 9092/formázóban az automountot
MC-t úgy csináltad ahogy írtam?
-
pocok1970
tag
válasz
Intruder2k5 #12817 üzenetére
Ezekkel a DNS-ekkel használom már egy pár éve a routereimet. Pingelni sem tudom a routert.Pedig látszólag csatlakozva vannak.
-
-
pocok1970
tag
válasz
Intruder2k5 #12814 üzenetére
Ezzel a progival állítottam be a routeron a végleges csatornát.(6-oson nincs volt senki,csak én)
Az összes kliensnél megszűnik az internetre való kijutás lehetősége. Látszólag kapcsolódnak az eszközök a wifire továbbra is,csak net nincs egyiken sem. -
Zavo
tag
válasz
Headless #12812 üzenetére
Kösz mindenkinek! A problem valójában az volt, hogy nem állt fel a rendszer teljesen, nem volt wifi és webes elérés sem, stb. Valószínű a vinyókkal lehetett összefüggésben, de a végén már se vinyókkal nem indult el, se nélkülük. Ezen segített az új firm, rögtön felállt rendesen, úgy is, hogy megtartottam a régi beállításokat. Nem bánom hogy frissebb fw került rá, bár a vargalex is teljesen jól működött eddig. Ez a 9092 dolog nekem nem jön be, vagy csak meg kell szokni. Az mc-t viszont felhegesztem rá valahogy, mert ha legközelebb nem indul el a webes elérés akkor 9092 sincs... Mindkét vinyó Samsung D3 station 2TB, a régi legalább 2-3 éves, az új meg új, USB3-asok, külső táposok, a régi előtte egy 1043-ason volt, nem akadt össze, ment rendesen, csendes, 5400-as fordulatú. Csak közben megtelt és egy nagyobb adag fájlt át akartam tenni az újra.
Este elindítottam WC-vel a többszáz gigát újra, meg se kérdezte hogy az eddigieket vajon felülírja-e, vagy mi legyen, nem látom hol tart, de reggel még bőszen villogtatta a vinyókat, ezt leszámítva fogalmam sincs hogy mit csinál, és ha abbahagyja, akkor végzett-e vajon vagy megakadt... nem egy szószátyár típus, van valami logja?
Mivel mindkét vinyó labelje "mnt", hogyan különbözteti meg egymástól őket az automount? Én UUID-vel csatoltam fel a megfelelő helyre. Ez működik az új fw-en is, nem is nyúltam hozzá.Zavo
-
válasz
pocok1970 #12813 üzenetére
Szia!
Nézz körül inSSIDer programmal. Több klienssel is tapasztalható a hiba azonos időben?
-
pocok1970
tag
Üdv a Fórumtársaknak!
Én is szert tettem egy ilyen routerre a napokban.
A wifiével szenvedek egy jó pár napja. nem akarja az igazságot.
Random szerűen meg-meg szakad a 2.4 GHz-es tartományban. Az 5.0 GHz-es rendben megy.
Olvasgattam a fórumokat jó pár órán át,de a megoldást nem tudtam kihámozni egyik hozzászólásból sem.
Váltottam csatornát,letiltottam az 5.0 GHz-es wifit,de semmi változás.
A gyári legújabb firware van rajta jelenleg.
Van erre orvosság,vagy én fogtam ki egy hibás darabot?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Headless
őstag
válasz
vargalex #12811 üzenetére
Valóban leszakadást nem tiszáztuk, de én csak mint egy opciót mondtam, leírtam azt a lehetőséget, hogy a te fw-dre felrakja a webcommandert és kipróbálni azzal. Nem akartam én senkit sem erőltetni fw cserélésre, ahogy én ellene is vagyok a sok cserélésnek.(azért elnézést ha mégis ilyennek tűnt)
És valóban van hogy én is inkább cp/mv/tar/rm stb parancsokat használok inkább. Bár ha gyorsan telefonról kéne elindítani, akkor inkább böngésző...
Bár a másolásaim javarészt automatizálva vannak, cronnal, vagy letöltés befejező scriptel, egyéb dolgokkal...
Bár a segítségkérés leírása úgy tűnt mintha csak a router elérhetetlen(esetleg az internet), de a másolás megy, akkor azt nem értem, hogy miért nem hagyta, hogy végezzen és kész megvan oldva minden. --> (így akkor leszakadás nem valószínű)
-
vargalex
félisten
Én pedig pont az ellentét vagyok. Szeretem a parancssoros dolgokat. Mondjuk nekem a notebook-on is Linux van, windows-t csak virtuális gépen használok egy ügyfeles VPN miatt (és néha Delphi is kell még). Ezért én még MC-t sem telepítek sehova.
Egyébként azt nem tisztáztátok a kollégával, hogy nem szakad-e le a HDD másolás közben (mondjuk ez csak a log-ból derülne ki), egyáltalán külső tápos HDD-kről beszélünk-e. Mert, ha leszakad, akkor azon sem újabb firmware automount-al, sem webcommander nem fog segíteni...
-
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Ha uhttpd van a routeren, akkor bőven elegendő felrakni azt a tar.gz-t amit írt suste. Csinálj egy uhttpd másodpéldány-t 9092-re.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
scriptek által felépített sima html, nem kell php sem
nálunk is a luci alatt lévő uhttpd másodpéldányán fut az egész extra felület (amit láttál is szerintem a tplinken)
az elöbb linkelt oldalon a webcommander.tar.gz -ben van benne minden szükséges fájl, hogy uhttpd alatt bejöjjön az oldal ahonnan indítani lehet (a két fájl a /cgi-bin/webcommander.cgi, /cgi-bin/bin/variables), de hogy egyéb rendszeren menni fog-e azt nem tudom... -
Azt tudom, hogy az fw-ben benne van, én úgy gondoltam, hogy a működéshez szükséges két(?) file-t hol találom meg, letölthető formában.
De akkor kibogarászom a frissítések valamelyikéből.
Elérem az OpenWrt-s routert, de az nem az enyém, nem akarok semmit sem változtatni rajta. Mindegy, megpróbálom kiszedni valamelyik csomagból, webszerverem van nekem is, php is, csak elindul...
szerk.:
Vagy mégse...Látom elérési utak is benne vannak konstans, suste_9093, stb, most ezeket nem fogom végig csekkolni, majd máskor megnézem.
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12806 üzenetére
hát az fw-nkben
de bármelyik openwrt-re feltehető a szerveren lévő frissítésből: [link]
csak van a közeledben valami openwrt képes router -csak meg ne sértődjenek az asusok
nemrég csináltál valami routert...vagy azt már nem éred el? -
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12804 üzenetére
én nem vagyok egy linux guru, szeretem a webes/ablakos felületet, meg az egeret is
mondom, egyszer majd nézz rá a WC-re
és még több dolgot képes a WC megnyitni (persze a webes felület miatt), amire az MC nem képes
nekem az archeren fent van az mc (rom-ban), de amióta kikupálta headless a WC-t, azóta nem nyitottam meg
fájlfeltöltésre meg szerintem is kényelmesebb a winscp (legalább egy W betű legyen má benne)
jaa! az meg azért elég hülyeség lenne, hogy csak egy MC miatt csináljon valaki extroot-ot
-
Nyilván én is extroot-ban gondolkodtam, nálam sem flashben van az mc, noha elférne. Nem a Tiéteket, de próbáltam már sok féle php file managert, én azoktól hülyét tudok kapni, csak az mc az igazi.
Headless, nem szoktam ekkora file-okat másolni, de ahogyan azt suste is írta, "screen". WinSCP... Ti minden áron ragaszkodtok a Win-hez?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
mert nem próbáltad még a webcommandert!
ha egyszer kipróbálnád, akkor rákapnál az izére
főleg annak aki nem szereti a parancssort, és windowson nevelkedve az egérkattingatást szereti, annak a legjobb megoldás a WC (mármint nem az ha összesz... magát)
WC 10KB (legyen 20 ha belevesszük a segédfájlt) megoldja amit az MC csak a screen -nel együtt kb 300KB-tal (új MC meg több mint 1MB) ...... azért nem mindegy a fukar tplink 8MB -os flashaivel....persze ha lenne 128/256MB akkor fenét se érdekelne -
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #12801 üzenetére
Ekkora fájlok másolásánál, azért nem jó az mc, mert bekapcsolva kell lennie a gépnek, mitöbb, a kapcsolatnak is épnek kell maradni a putty, és a router között... Amúgy MC helyett winscp sokkal használhatóbb szerintem így routeren turkáláshoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7320 Detachable Touch 13,3" i5-1140G7 2,6GHz 16GB 256
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest