- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Headless #16757 üzenetére
Ez már nem mikrotranzakció. 300-500 Ft-ért még azt mondom megérné, de 1,5 év alatt beszedik a router árát mégegyszer.
HomeShield-hez kell Tether app és csak azon keresztül lehet konfigolni. Router webadminjában nem lehet.
Gondolkodom, hogy lecseréljem e egy hasonló tudású ASUS-ra. -
woodworm
veterán
válasz
Headless #16757 üzenetére
Vegyes az elérés, a homeshieldnek pl. kell a tether úgy látom. Nem minden funkció fizetős, de a ddos védelem és a szülői felügyelet egyes részei igen.
-
georgeh
tag
válasz
Headless #16743 üzenetére
Szia! Köszi a tippet. Lefuttattam, kaptam egy listát az mnt folderben lévő fájlokról, és néhányról, ami már nincs is ott. Vhogy takarítanom kellene? Amit még mindig nem értek, hogy frissítés keresésre és GeoIP keresésre is 404-es hibát ad
. Friss torrentek után ezt nem igazán tudom elképzelni [kép] Vmi protokollt nem bénázhattam el?
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Headless #16693 üzenetére
Értem, akkor elfogadom. Bár csalóka a 300mb/s, amit ígérnek. Az 5Ghz-el az a baj, hogy egy pl.: (beton)fal után már olyan a jelcsillapodás, hogy nem feltétlenül éri meg a 2.4Ghz-el szemben.
A lényeg, hogy a legújabb OpenWrt-vel és a szükséges szolgáltatásokkal, megfelelő sebességgel hasít és amit tud ez a sok éves technika az ki van maxolva.
Ha majd egyszer megkotlik, akkor a következő, újabb technológiát is alkalmazó router esetében már talán erősebb lesz a Wifi jelerősség is, valamint nem kell exroot-olni a 8mb flash miatt.
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #16685 üzenetére
Nem kellett végigkövetni, amire válaszoltál, abban írta a kolléga...
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Headless #16652 üzenetére
Meg lett a bűnös. A 15 méter hosszú, elrejtett Cat5e kábelem
. Jó néhány éve pont azért vettem meg a Cat5-e-t, hogy ha egyszer lesz gigabit, akkor tudja. Viszont érdekes, hogy a router megfelelő csatlakozással is max. le 120 mbit/s és 160 mbit/s sebességgel ment. Ez a verziójú OpenWrt ennyit tud? Mi lehet ennek az oka?
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Headless #16650 üzenetére
Tegnap éjjel felraktam a legújabb OpenWrt-t és 1-2 dolgot be is konfigoltam (Samba, Mount Point), de a net továbbra is változatlan sebességgel jött (max. 95mbit/s).
Ráadásul az új build esetén a net nagyon visszalassult és elég bizonytalan volt az egész router működése, így vissza is raktam a suste build-et (azzal minden a régi). Ami érdekes volt, hogy a WAN-ra 100BaseT-t írt a legújabb OpenWrt és a suste-féle is ezt jelzi.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
Headless #16648 üzenetére
Alapdolgokat: Transmission, lóg rajta egy 2tb-s külső winyó, onnan nézzük a filmeket Samba szerveren keresztül TV-n, Ftp. Nem gondom, ha újra kell rakni, de régóta stabilan működik ez a verzió (ha jól látom 19.07.3 ez a legfrissebb release). Egyébként hol lehet ezt a dupla NAT-ot kilőni? NAT alatt gondolom a hálózati címfordítást érted?! Erről a dupla natról és switch módról írnál egy picit bővebben?
-
galaxys80
veterán
-
doberman
senior tag
válasz
Headless #16195 üzenetére
szerintem ebből már tudod, hogy működik... (a fene sem gondolta, hogy amit én gyors villogásnak gondoltam, az nem az a gyors villogás... )
a helyes ip beállítása után ssh-n az ajánlott:mtd -r erase rootfs_data
parancs kiadása után reboot majd örülés...
(ugyan ugrott minden beállítás de van mentésem.. és működik, pedig már megkerestem a konzolkábelemet és a forrasztó pákát is..)
még 1x köszönöm!ui: látom Alex is reagált, neki is köszi.
-
doberman
senior tag
válasz
Headless #16193 üzenetére
ööö dél óta keresgélek de nem jutottam semmire.
ami történt: egy pendrivét szerettem volna extroot-nak befogni, de a luci-n telepített kmod-usb-storage csomag telepítése után elérhetetlen lett a router, azóta kb fél percenként újra indul. (először gyorsabban villog a led, majd kb 5 mp múlva lassabban majd kb 10mp múlva újra indul... a pc-nek megadva a 0.66 -os ip-t -tűzfal kikapcsolva- nincs kommunikáció a tftp32-vel... )viszont mint említed, hogy lehetséges, hogy "csak" pár másodpercnyire vagyok a végcéltől... ez a pár másodperc le van írva valahol? mert nem lelem...
-
vzozo
senior tag
válasz
Headless #16115 üzenetére
Ezen én is agyaltam már, azon kívül, hogy trendi a Raspberry és motiválja az embereket ilyen-olyan fejlesztésekre, pontosan mi kézzelfogható előnye van a pi-hole-nak?
Ugyan nincs még adblockerem, de ahogy elnézem, ez könnyen megugorható a sima OpenWRT / LEDE firmwarekkel is, a dnsmasq ugye adott. Pl. http://www.bsdnow.tv/tutorials/dnsmasq
-
vzozo
senior tag
válasz
Headless #16104 üzenetére
a boot érintetlen a pen drive nélkül is bebootol a router, csak az overlay telepítésekor létrehozott konfiggal. mindent amit azután módosítasz nem kerül a flashbe, csak a penre.
Köszönöm, ez így jól hangzik. Se a fibermodem, se a wifi jelszót nem változtatom, a működéshez minimálisan szükséges csomagok ellesznek a router eredeti flashén, és minden extra megy majd a pendrive-ra. Hétvégére akkor +1 teendő.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #16092 üzenetére
Nálam is eljött a digi...
Mi ez a csak snapshotból elérhető ar71xx platformból telepítés? Nem olyan régen, még az volt a konklúzió, hogy a fast-pathos release-ekből is csak egy régebbi muzsikált viszonylag elfogadhatóan.
A gyári fw támogat dyndns kiszolgálókat? Mert ha igen, lehet, hogy az a legegyszerűbb megoldás nekem. Már nem futnak extra szolgáltatások a routeren, csak fix IP kiosztás és pár port forwarding.
-
morist
csendes tag
válasz
Headless #16033 üzenetére
Így állítottam be, próbáltam különböző portsebességekkel, de semmi. Pár értelmezhető karakter és karakterhelyenként 3 vízszintes sáv.
Nem tudom mi lehet, nem volt semmi, sem áramkimaradás, sem vihar. Írtam a SamKnows-nak, hogy nem mér jól a router (1000-es netem van), azt írták, hogy csak kb. 500M-ig mér, majd másnapra "elromlott" és érdekes módon be sem tudok lépni az accountommal a SamKnows-ba. (Bár nem akarok összeesküvéselméletet gyártani!)
A lényeg, hogy nem tudom mit lehetne csinálni, recovery módba sem tudok belépni!
-
meszimark
tag
válasz
Headless #15947 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor még maradok a gyárinál. Régebben szemezgettem az openwrt-vel, csak nem akartam a saját routeremmel szórakozni, ami már be van állítva. De, hogy most szereztem egy téglásítottat, megtetszett, de úgy látom marad csak tetszés szinten. Még kipróbálom amit írtál.
Le kellett már váltanom a Tarr kft által adott Technicolor wifi router modemet, mert egy nagy kalap ..., de szerencsére be lehet kapcsolni, hogy csak modemként funkcionáljon
Köszönöm a segítségeket.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Headless #15924 üzenetére
"Azt már nem kérdezem miért használsz utorrentet ha ott a routeren a transmission."
Azért megnézném, milyen egy ilyen routeren torrentezni. Nekem csak 120 Mbit/s-es netem van, de a gépemen is be kell állítani 256 MiB cache-t (plusz, hogy ne irkálja ki a darabokat azonnal), hogy az alatt lévő HDD (USB/SATA, mindegy) ne legyen agyonterhelve IO request-ekkel.
-
Wajk
addikt
válasz
Headless #15891 üzenetére
+1. Én is így használom, Javasolt ext-re formázni, ha HD+ videókat akarsz nézni róla (adatátvitel). Meg van osztva a Routeren, Windowson meg eléred, így ráadásul dugdosgatni sem kell
Én még ehhez a miniDLNA-t használom és a DLNA-n keresztül a gyári szofttal nézem a TV-n a winyón lévő filmeket...
-
Imi1981
veterán
válasz
Headless #15886 üzenetére
Az ntfs-t is kezeli? Windowst használok így macerás lenne az ext3 fajlredszer. Sajnos úgy néz ki mégsem tudok ilyen routert venni mert az eladó már másnak ígérte. A kérdésem az lenne, hogy amelyik routeren van usb az mind kezeli a hdd-t(lehetőleg ntfs vagy exfat fajlredszert) ? Sajnos az itthoni Huawei e5186 routerem nem kezeli a hdd-t (legalábbis az 500 gb-ost nem) csak pendrive-ot. Akármilyen fajlredszert használok (próbáltam exfat /ntfs /ext3 /fat32) hdd-n nem tudja kezelni.
-
Imi1981
veterán
válasz
Headless #15886 üzenetére
Az otthoni routerem Huawei e5186 4g telenoros mobilnet (hipernet home) megy rajta. Tegnap próbáltam de hdd-t de nem látott rajta fájlokat (tele van filmel). Külső tápot adtam neki. Ha délután hazaérek a melóból még próbálkozok vele de tegnap csak pendrive-al működött.
Nekem ez a TP-Link megfelelő lenne a lényeg, hogy a rá kötött vinyót elérjem megfelelő sebességgel, hogy a full HD filmeket vigye a tv box. 7000 Ft körül mennek használtam annyit nekem megér.
-
Darko
senior tag
válasz
Headless #15808 üzenetére
Úgy sikerült végül megoldanom, hogy elindítom a letöltést a hdd2-re (alap torrent tároló a hdd1), elkezdi a letöltést a hdd1 incomplete könyvtárába, ha végzett a letöltéssel akkor végül átkerül a hdd2 megadott könyvtárába, mindezt automatikusan végzi el. Hogy mindig legyen elég hely a hdd2-n, azt nekem kell előtte ellenőriznem.
A hdd2-n olyan anyagok lesznek amik az arányom szinten tartásához kellenek, hosszan megőrzött fájlok, a hdd1-en meg jönnek-mennek majd a videók. -
Darko
senior tag
válasz
Headless #15805 üzenetére
Köszönöm!
Túl vagyok egy pár rebooton, meglett minden a hdd-n, viszont megváltozott picit az útvonal. Az eredeti így nézett ki:
\\192.168.2.1\TplinkSMB\transmission\donea mostani pedig:
\\192.168.2.1\mnt\TplinkSMB\transmission\doneEzáltal a transmission nem lát semmit az eddigi letöltésekből.
Hogy lehet az mnt-t kihagyni az útvonalból?
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
szia,
vissza raktam a gyári fw és megjött a nas is de a letöltés alig akar menni 11 MB/s környékén mozog amit kevésnek találok Digi1000-nél...
a Current NAT Status és a Current Hardware NAT Status engedélyezve.
a letöltő kliensben és a routeren is engedélyezve az upnpvmit még be kéne állítanom? nem jövök rá mi lehet a gond
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
köszi, akkor majd rászánom magam vmikor és vissza rakom a gyári fw.
e szerint az írás szerint kell eljárni?Luci/Rendszer/Mentés és Firmware frissítés/Új firmware image flash-elése:
1: A beállítások megtartása elöl ki kell venni a pipát.
2: Tallózásnál megkeressük a letöltött webrevert fw-t.
3: Flash image gomb megnyomás.
4: Az oldal visszaadja az MD5 ellenőrző összeget, amit a letöltési oldalon a webrevert fw mellett található textfájlban lévő ellenőrző összeggel összehasonlítunk.
5: Ha egyezik az ellenőrző összeg, akkor mehet flashelés.
6: 3 percig nem nyúlunk semmihez!
7: Gyári webes felület meghívása megfelelő IP-címen (192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).ezt kell a flash image-nél majd? - wdr3600v1_en_3_13_26_up(130129)_webrevert.bin
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15760 üzenetére
digi1000 (1000/200 Mbit/s) a netem
jelenleg a routerral töltök transmissionnal és ezt a feladatot fogja átvenni a nas. szóval leginkább csak torrentre fogom használni a nas-t.
( annak idején azért lett az eredeti fw lecserélve erre a mostani suste/headless@OpenWrt@0.8.1-re mert a routeren lévő transmission-nal töltöttem a routerre rádugott hdd-re de ennek már nem lesz jelentősége ha meglesz a nas. szóval nekem mind1 milyen fw van a routeren a lényeg a minél nagyobb sebesség elérése és a stabilitás )
a routernak nem kell semmi extra feladatot ellátnia.
ez esetben mit tanácsolsz? -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15740 üzenetére
az s905x játsza le mert a routerre rákötött hdd fel van csatolva az s905x-re smb-n csak akadozik a lejátszás. lehet azért mert az s905x-ben csak 100as lan van vagy azért mert nem bírja a transmissiont és a lejátszást is...vagy nem tudom
ha közvetlenül a boxra dugott hdd-re töltenék a ruterrel akkor nem lenne gond a lejátszással de ezt a cif-es dolgot már próbáltam és nem jött össze sajnos -
suste
veterán
válasz
Headless #15469 üzenetére
Kodi vagy más, szerintem amit nézek az a lényeg, és nem az hogy hogyan inditom el
.
4k-hoz meg akkora tv kell (és persze közelről nézni), hogy legyen értelme annak a sok adatnak....szóval olyan költségek, amibe bele kéne férni egy komoly gépnek....4k-s adatmennyiséget 1x MB/s -sel masolgatni nem kis idő lesz...
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15453 üzenetére
azt hittem hogy az a lényeg hogy ezena képen az látszódik /dev/sda5 - /mnt - 346.61 GB / 366.15 GB - 0% (24.00 KB)akkor jó megnyugodtam
akkor gondolom már csak a transmissiont kell beállítani?
közbe felmerült bennem a kérdés...az vhogy megoldható hogy a felcsatolt hdd-ről a letöltött filmeket átmozgassam a androidos boxra rádugott 2 tb-os hdd-re?
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15426 üzenetére
köszi a segítséget
szóval ha jól értem az a fajl kiválasztásánál betallózóm az innen letöltött suste-OpenWRT-BB-0.8.2-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin-t (még nem volt mókolás a routeren: "Gyári FW esetén a "FACTORY" verzió kell")
majd ezután mehet a formázás/felcsatolás(azért írok ilyen részletesen le mindent mert inkább kérdezek minthogy hülyeséget csináljak
)
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15424 üzenetére
olvasom hogy ehhez a suste féle verzióhoz már nem kell patch...ehhez nincs vmi leírás meg beállítási lehetőség...nem nagyon látok még rá ezekre a dolgokra ezért mindenkitől bocs a láma kérdésekért...
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15422 üzenetére
olvasgattam az össze foglalót...gondolom nekem ez a OpenWrt - vargalex build kellene....ami itt le van írva elég kínai
...nincs ennek egyszerűbb útmutatója? vmi bolond biztos lépésről lépésre típusú
(úgy tervezem hogy a routerre usb-n rádugok egy kisebb hdd-t ami ext4-re van formázva erre töltök torrenten és az elkészült filmeket átmozgatom a másik hdd-re ami a boxra lesz rádugva) -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15420 üzenetére
ez jól hangzik...a hdd formázás már megvolt ext4-re mert android azt szerette arra gyorsabban lehetett torrentezni de ha kell megformázom másra.
akkor ha jól értem a routerre rádugom a hdd-t usb-n majd netkábelen keresztül a box libreelec-kodi párosa lejátsza a hdd-ről a filmeket...elméletileg így van? -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15418 üzenetére
elhiszem, viszont akkor lehetne egy olyan kérdésem ha ez így nem működne...az vhogy megoldható hogy ha nem a boxra dugom rá a hdd-t hanem a routerre akkor arra lehet vhogy torrentezni? és ha igen megoldható hogy utána vhogy a box lejátsza a routerre rádugott hdd-ről a filmeket? kábeles megoldás jöhet csak szóba mert a wifi nem viszi át a 4K-s filmeket...
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #15385 üzenetére
Nem kell itt nagy dologra gondolni. Van pl. egy egyszerű 172.16.0.0/24-es hálózatod. Ott ugye a broadcast IP az 172.16.255.255. Tehát a 172.16.0.255, 172.16.1.255, stb. IP-k valid címek. És semmi nem akadályoz meg abban, hogy 192.168.0.0/16-os tartományod legyen.
Szerk.: míg mobilról válaszoltam, megelőztek... -
tjsz
senior tag
-
edeleny
őstag
válasz
Headless #15283 üzenetére
Szóval világosítsatok fel ezzel az aktív USB HUB-bal kapcsolatban!
Hogy műxik, milyen jó a routerhez!
megjött a ház, kb két óra alatt fel is csatlakoztattam mindent, minden jó végre, erre ismét elkezdett pittyegni a vinyó, folyamatosan lekapcsol. kevés neki a táp, vagy ilyesmi!
Egy HUB-ra rá tudok tenni több vinyót és látja?
A cél az lenne, hogy minél nagyobb háttértáram legyen a miniDLNA-nak!
-
georgeh
tag
-
georgeh
tag
válasz
Headless #15167 üzenetére
Nagyon köszi, szuper lett, 1-2 év után levédtem a wifi-t.
Még egy dolog: ugyanebből a torrentből még mindig van benn egy kis szemét, azt nem tudom ezzel a paranccsal kiszedni. Így néz ki:
0 /overlay/www/OPENWRT/mnt/itt.a.hulladek.ami.a.torrenthez.volt
Mivel nincs itt keresnivalója, szeretném kitörölni ezt is... -
georgeh
tag
-
georgeh
tag
válasz
Headless #15159 üzenetére
Szia! A factory reset az ennek felel meg: Rendszer- Mentés / Firmware frissítés-Alapértelmezések visszaállítása ? Bocsi, de igen rég matattam benne és nem szeretnék egy dekával sem több adatot/beállítást kilőni, mint feltétlenül szükséges. Term. Archívum készítése az első gomb, amit nyomok, de ez nem tudom, mennyi beállítást tárol.
-
fgo
tag
válasz
Headless #15068 üzenetére
A telekomos modem van csatlakoztatva az asushoz WAN porton.Az asus LAN portjára van csatlakoztatva egy switch ennek a LAN portjaira van kötve az egész hálózat médialejátszók,nas ,tv,routherek stb.Minden oke csak két külső hdd szerettem volna csatlakoztatni a hálózathoz usb keresztül ,mivel a TP-LINK van 2db szabad usb gondoltam hasznát veszem.Csak nem akar össze jönni ,az asusra csatlakoztatott külső hdd minden felismerte,a tp egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest