Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
22feb Yaris Cross - 23feb átadás. Valami 100k körül kértek rá mondván hogy szállítási díj növekedett. Viszont adtak utánna kedvezményt a téli gumira.
Erről jut eszembe hogy én semmit sem alkudtam az autó rendelésnél. Előrendelői kedvezmény volt akkoriban egységesen.
Ezt a téli gumis dolgot lehet hogy én is megpróbálom... -
LeslieT
csendes tag
válasz
pannoniq
üzenetére
Én Corolla MC23-re várok, 22 március elején rendeltük meg. Akkor azt ígérték, hogy árgaranciás. De aztán a szerződésben ez nem tükröződött (a kereskedésnek mindenhez joga van blabla), amire azt mondták, hogy formaiság, mindenki ezt írja alá.
Ártól függetlenül is egyébként már lejárt az 52hét határidő, ami nem lenne nagy baj, de a kereskedő sem tud a kocsiról semmit... -
LeslieT
csendes tag
Egyébként ki milyen tapasztalatokról tud azoktól akik a közelmúltban vettek át Toyotát? Nálam ismerősi körben:
Hilux 5db céges 21végi rendelés, 22nov átvétel, +500e/db
Proace Verso céges 21végi rendelés, 22dec átvétel, +750e akartak de lealkudva 325re
Yaris Cross 22májusi rendelés, 23jan átvétel: +200e befizetést kértek
Yaris Cross 22júniusi rendelés, 23jan átvétel: itt azt mondták magánszemélyeknél tartják az árat
Egyéb ismerőseim között egyedül Opel volt még, ahol kértek pénzt (+500e), a többi márka tartotta az előszerződött árakat. -
Itt a német oldalon tavaly novemberben adtak még ár garanciát, és azt mondták 5-6hónap és itt lesz a kocsi. Na most 5 hónap eltelt és a kocsinak még híre hamva sincs...
-
FLx
addikt
válasz
pannoniq
üzenetére
Uez volt a Toyota-nal is es mas gyartoknal is, nincs ebben semmi extra. Ha jol remlik paran probalnak pereskedni valamit, de semmi eselyuk nincs. A legtobben elfogadtak amit a kereskedo felajanlott az eredeti auto helyett, ok jartak a legjobban, igaz joval tobbet fizettek az autoert mint az eredeti vetelar, de legalabb van autojuk es meg mindig olcsobb, mint az aktualis arak.
-
pannoniq
újonc
Köszi a választ! Akkor tovább várok, és bízom a jószerencsében
, hogy nem járok úgy, mint Krisztián a Hyundai-al... -
Rivaul
addikt
Van speckó alkatrész webshop vagy ilyesmi Toyotákhoz? Ahol minden is van, vagy legalábbis beszerzik?
-
pannoniq
újonc
Köszönöm a válaszokat. A kommunikáció sajnos nagyon gyatra. Semmiről nem kapok tájékoztatást, ezért is próbálok itt a fórumon bármiféle infót megszerezni. Többszöri megkeresés után jön a szokásos válasz, hogy várni kell, mert a gyár nehezen tudja ledolgozni a lemaradást. Amit a chip hiány meg az ukrajnai háború okozott. Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni...
-
Senhi
aktív tag
válasz
pannoniq
üzenetére
22-est már rég nem gyártják (október végén állt át a gyár, decembertől már csak az új jön be az országba). Ha tavaly év elején rendelted akkor az eddigi tapasztalatok alapján tartják az árat és az újat kapod, de pl. corollánál volt, hogy törölték a "maradék" rendeléseket amik még az előző modelévre lettek leadva. Amúgy tényleg csak a kereskedő fog tudni választ adni. Ha JBL vagy panoráma tető van benne, akkor pedig kifejezetten hátrányos helyzetű a rendelésed
-
pannoniq
újonc
Sziasztok! Üdv a fórumtagoknak!
Van itt valakinek infója arról, meddig tervezik még gyártani Japánban a MY22 RAV4-et? Gyártják még egyáltalán?
Illetve van itt még rajtam kívül valaki, akinek élő rendelése van 2022-es RAV4 hybrid modellre?
Tavaly januárban rendeltem az enyémet, majd 10 hónap várakozás után közölték, hogy további 4 hónapot kell várnom. Ez is letelt, de továbbra sincs infóm az átadásról...
Szerintetek mire számítsak? További hosszú hónapok várakozás után meggpróbálnak majd rámsózni egy 2023-as modellt új áron?
Tavaly még élt az árgarancia, amikor megrendeltem az autót.
-
gibzon37
csendes tag
Sziasztok!
2015 évjáratú sima szívómotoros benzines 1.6 toyota corollába milyen motorolaj kell.
ENEOS Sustina 0W-20 jó bele?
Előre is köszönöm. -
Góliát
őstag
Kétezres benzines ! vvti
-
válasz
Flashback
üzenetére
Én meg szép lassan majd próbálok nagyobb autóval is közlekedni, de elsőre méretben (és persze anyagilag is...) sok lett volna a highlander. Már a rav4 is brutál nagy az előző scrosshoz képest. Mondjuk ledöntött üléssel brutál mennyiségű cucc belefér (épp most játszott szerepet egy túl kis teherautót küldtek költözéshez kis magyar tragikomédiában).
-
válasz
duracell89
üzenetére
Pont ez volt nekem a rav4-el, még engedményt is kaptam 21 októberében amikor rendeltem, és tartották az árgarit 22 áprilisában amikor átvettem. Mondjuk ez "csak" fwd comfort style plus hybrid (12,2-ért ami most 16,5). De rémlik még fullos executive korábbról (de ebből a generációból) 12 környékén...Most meg 20+...
-
duracell89
senior tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Egy közeli családtag 2021 végén rendelte (árgaranciával), 2022 közepén vette át 19m körül (Highlander Executive, minden lehetséges extrával).
Most használtautó.hu-n 2022-es nincs 23-24m alatt, újak 25-26 körül. Akik pont jókor vettek, most több milliós pluszban vannak az autóikkal.
-
válasz
duracell89
üzenetére
Na ez már SUV. Engem a RAV4-el húztak be. De bizonytalan hogy mikor jöt volna így marad a Corolla Cross ez talän nyárig megérkezik.
Itt az EU-ban a highlander van csak. De azzal mär pär málygarázs no -go. -
válasz
duracell89
üzenetére
Múlt nyáron hibrid Rav4 első szerviz Monoron 90 ezer volt. Mondjuk 0w16 olaj kapcsán rezgett a léc (Schillernél ahol vettem nem volt, Monoron is magyarázták hogy gyári előírás és mehet más is amire mondtam hogy lehet de nem az enyémbe...) , remélem ez már rendeződött még 3k km és mehetek újra.
-
duracell89
senior tag
válasz
OCTAMD
üzenetére
Nyilván az európai modelleknél igazad van, de a Toyota azért tud olyant is gyártani, amibe a nagyobb népek is kiválóan elférnek.
Kár, hogy azokat nagyrészt nem hozzák ide Európába. 
Pl. Sequoia (fubazmeg de jól néz ki az új ebből [link] [link] ) ,Sienna, 4Runner, Highlander/Grand Highlander, Land Cruiser etc. -
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Van itt esetleg olyan topiclakó, aki ismeri a különböző típusok kötelező szervizeinek a költségeit?
Esetleg tudtok olyan linket adni ahol ezeket végig lehet nézni? (ProAce City és ProAce érdekelne most elsősorban)
Köszi előre is!
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
A következő kérdésem lenne:
Adott a Toyota Verso, amit 2009-től gyártottak. Ebből 2013 táján készült faceliftes változat. A kérdésem, hogy a 2013 utáni modelleknél és az elődjüknél ugyanolyan méretű a középső/hátsó üléssor?
Mert egy facelift előtti modellt néztem meg személyesen, ott az van, hogy hiába van középen 3 ülés, valójában a középső kisebb, mint a két szélső, és az érdekelne, hogy a facelift után is ugyanígy hagyták-e ezt, vagy ott nagyobbak vagy egyformák lettek-e?
Köszönöm. -
válasz
Flashback
üzenetére
Érdekes csak most szúrtam ki, van új corolla cross árlista, benne az 1.8-assal. Azzal belesimul a többi hibrid corolla árba (12,8-tól).
szerk: a dátumot nem változtatták a listán de ha jól látom vagy egy millával olcsóbb lett a rav4... ránéztem mert írni akartam hogy az első élhető rav4 a comfort style plus szerintem, és a corolla crossból elég a comfort business ami 13,4 (és erre akartam írni hogy a rav4 meg 16,5 de nini "csak" 15,5)
-
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
En megmondom: Az egadta egy vilagon semmi! Sok dologban kiemelkedoek, de az arazasnal vastagabban fog a ceruza.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy a Toyota CH-R 2016 és a 2019-es modell frissítést szemre miből lehet megmondani (kültér/beltér változtatások)?
-
FLx
addikt
válasz
temes69
üzenetére
Evente menjen a hivatalos markaszervizbe, nem csak olajat cserelnek. Es nem lehet osszevissza vinni a kocsit, pontosan be kell tartani az idointervallumot, mert azonnal ugrik a gari. Ja es amig tart a gari, mas szerviz kornyekere se menjen a kocsival. Ha lejart, utana majd lehet.
-
FLx
addikt
válasz
temes69
üzenetére
Akkor az okes, tovabbra is kotelezoen a markaszervizbe kell hordani minden 15ezernel vagy evente es ennyi. Ne foglalkozz vele, hogy mi kell bele, a szerviz majd intezi.
Illetve meg kell kerdezni, hogy mennyi garit vettek ra, mert meg most is tudsz extra eveket venni, ha nem a maximumot vettek.
-
Gombinyó
őstag
válasz
temes69
üzenetére
Alvázszám alapján a Toyotánál le lehet kérni a szerviztörténetet, ha nincs meg az összes kötelező, akkor jó eséllyel bukta a gari, de ezt a szervizes munkafelvevő is meg tudja majd rögtön mondani.
Az olaj márkával ne foglalkozz, a szervizben tudják milyen kell bele (valszeg hordóból kapod úgy is).
Egyébként nem mondanak mást, mint te, mert 15ezrenként kötelező a szerviz, ami minden esetben tartalmazza az olajcserét is.szerk: szerviz alatt csakis a márkaszervizet értem.
-
temes69
aktív tag
Sziasztok,
Anyám vesz most egy Toyota Yarist. M15a-fks motorkód, 1.5 benzin. 2021.10. havi, de 2022. februárban helyezték forgalomba. Az autó céges volt, van benne 60párezer km, még garanciális is. Az lenne a kérdésem, hogy ha megveszi és lecserélteti benne az olajat(akár márkaszervízben is) a garancia megmarad? Mondtam neki, hogy max 15ezrenként olajcsere, akármit mondanak neki. Véleményetek szerint az rendben van így? Ahogy láttam mindenki ezt írja.
Azzal tisztában vagyok, hogy 0w-20as olaj kell bele, de milyen márka? Japán autókba melyik a megfelelő olaj gyártó? Nyilván nem motult meg AZt kéne belerakni... -
venom8888
őstag
Es mind1 milyen motor? Mwrt nem tudom hogy ez vvti vagy sem. Nem irja sehol, a motor muanyag boritason sincs semmi.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy toyota 1.0 2015 os verzio. Milyen olaj mehet bele? 10w40 jo esetleg?
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Igen, feleségemnek is tetszik. Én meg prüszkölők tőle hogy kívül nagy belül kicsi

Yaris Cross eleje nekem se tetszik (meg bizonyos szögből olyan gólyalábon áll). Yaris sokkal arányosabb.
Ami most tetszik az a Grand Highlander, de az úgyse lesz itt. Meg persze hogy tetszik egy böhöm rav4
-
-
válasz
eastsider
üzenetére
Hát a kékkel egyetértek. Kedvenc színem de autón ritkán találják el (nekem eddig kb az előző széria jazzén tetszett a világoskék, meg a clio-n), rav4-en sem sikerült. Szigorúan szerintem a világos babakék szörnyű, a sötét kék meg csak egyszerűen snassz. Bezzeg a cavalry blue az szép, de az csak az amiknál van. Ezért lett az enyém olivazöld.
Szerk: úgy látom babakék már nincs is, talán 21-es szérián volt amikor kezdtem nézegetni, ki is zártam gyorsan ha tényleg nincs már azt nem is csodálom
-
Gergőke88
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Igen RAV4. A kijelző is más.
https://www.drive.com.au/news/2023-toyota-rav4-interior-revealed/ahogy nézem már itt is latszik
https://pdf.sites.toyota.hu/katalogus_rav4.pdf -
tibbike01
addikt
Ez a 10éves hibrid garancia hogy működik pontosan?
Külföldi autó esetén is érvényes? Milyen feltételei vannak?Budapesten ismertek hibrid szakit, aki eljönne velem Lexus átvizsgálásra vásárlás előtt?
-
duracell89
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ez alig valamennyi felületi rozsda, semmi probléma nincs vele. Bármelyik országban ahol sóznak keményen ott ilyen az autók alja, ha nem alvázvédelmezik. 2020-as RAV4ünk így néz ki alulról (Ausztria). A Toyota/Lexus amugy sem a legjobb ilyen szempontból, a Toyotát 0 kilométerrel a szalonból úgy hoztuk el, hogy kicsit rozsdás volt a kipufogó hátsó dob alja.
Az RX-et használtan vettem, és van rajta alvazvedo, de szerintem az is így nézne ki.Fontos elmondani, hogy ez semmilyen problémát nem jelent. Egy minőségű alvázvédelem (ahol a felületi rozsdás előcsiszolják) 3-5 évente kb 150-200e Ft lehet szerintem otthon, és tíz évig semmi bajod nem lesz vele. Szntem alkudd bele az árba
Szerk: ez pl jónak tűnik [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, hogy nem járok úgy, mint Krisztián a Hyundai-al...
voltunk tesztvezetni is, tetszett az autó. Szerintem feleségem is simán vezeti majd a Yaris hybrid után. Nem volt annyival másabb. Nyilván nagyobb jobb kényelmesebb erősebb halkabb stb stb

De a környéken is csak 1-et láttam eddig az új szériából.
Kár, hogy azokat nagyrészt nem hozzák ide Európába. 

Az RX-et használtan vettem, és van rajta alvazvedo, de szerintem az is így nézne ki.