Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen videókártyát?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
jozsi252
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
Tavaly ha jól emlékszem az év 2. felében cseréltem ki az akkut mert a gyári megadta magát. Azóta semmiféle indítási gondom nem volt. Lehetséges lenne hogy eddig bírta?
Én valami ABS jeladó vagy akörnyéki dologra gondoltam, esetleg vezeték korrózió.
Ahova hordom a kocsit szervizbe Jászberénybe ott már idén nem lesznek, ha előjön a hiba még egyszer akkor kell valakit keresnem mindenképp, csak ünnepek alatt ez halál..
Tudtok esetleg megbízható embert mondani XVII. ker Pécel Isaszeg Gödöllő környékén aki ki is tudja olvasni a hibát és meg is tudja javítani?
-
válasz
KTTech
üzenetére
Majd minden autóban, majd mindenre ez az első irány. Kiváncsi vagyok mikor jelennek meg az autók indító akksijaiban a jobb technikák amik a telefonokban most jönnek be (cobalt valami alapúak). Lehetnének jóval combosabbak azonos méretben (gyár nyilván nem vagy csak extrában adná, de lenne ilyen opció, toyota hybrid kis indító akksiban pl aranyat érne).
-
blueye
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
Is.
(Lexus használatiból)
+
"Elektronikus kulcs elemkímélő mód
● Ha az elemkímélő mód aktív, az elem merülése minimális, ugyanis az
elektronikus kulcs nem veszi a rádióhullámokat.
Miközben megnyomja és nyomva tartja a (zár) -t az elektronikus kulcson, nyomja
meg a (nyit)-t kétszer. Az elektronikus kulcson levő visszajelző 4-szer felvillan, és
a kulcs elemkímélő módba lép.
Az elemkímélő mód úgy kapcsolható ki, hogy
bármelyik gombot megnyomja az elektronikus kulcson."
+
Intelligens
nyitási és
indítórendszer menüből kikapcsolható -
válasz
KTTech
üzenetére
Én úgy tudom hogy maga az indítás az majdnem semmi, a kis akkuról "csak" a rendszert magát indítja, motor gyújtás sem erről megy. Mondjuk én biztosan nem vagyok mérnök hogy szakértői véleményem legyen, de a 15-20 perc ready per gyújtás nekem nagyon gyakran nem volt meg a 3,5 év rav4 hybridezés alatt. Mondjuk állni majdnem soha nem áll az autó (=apataxi).
-
-
-
tycon
tag
válasz
KTTech
üzenetére
Annyira egyformák, hogy egy papírra voltak kasírozva, a boltban párosával volt.. A másikat a korábbi tartalékkulcsba tettem, és az elsőre sikerült. És niem volt lelakkozva, vagy műanyag fóliázva, mert ugye egy fürdőszoba mérleget ha veszek, azt ki kell húzni, hogy érintkezzen. De a boltban meg ne.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
KTTech
üzenetére
A kombi is egyterű
Viccet félretéve: nekünk nem lett volna elég soha a SUV csomagtartója. 2 felnőtt, 2 gyerek, mindig plafonig pakolva utazunk. Nyaralni viszem a macminimet, hozzá nagy monitor (kiadványszerkesztőként nem elég a laptop monitor mérete), feleségem laptopja, otthoni laptop a filmnézéshez, rengeteg ruhák stb stb... Akkor is, ha kevés meló van, vinni kell ezeket. Régen 2 babakocsi, 2 utazóágy, aztán gumicsónak, evező, anyámkínja. Mondjuk nem is mentünk soha repülővel, mindig csak a kombival
Na viszont most, hogy 18 és 19 évesek a gyerelkeim, lassan elég lehet majd egy SUV is. De a 4 éves Corollámat még 6 évig egtartom szerintem. Ez legalább még nem bimbammol, ha 51gyel megyek 50 helyett 
-
válasz
KTTech
üzenetére
Megfordítanám, ha nincs áram nem lehetne zárva, mert nehezebben nyitható az autó ami biztonsági kérdés (akár elektromos kilincs akár centrál zár)... Szerintem jobb ha lemerült akksis autó nyitva van (úgyse viszik el önerőből..) mintha balesetest nem lehet nyitni.
Lexus elektromos kilincsénél is van zárszerkezet, csak kivül a mechanikai részhez sokkal nehezebb hozzáférni (kell hozzá a kulcs akkor is ha "nyitva" van a zárolás rész).
Külső módosításokkal szerintem különben kihozható majd X-re a dolog (és sok újítás először ilyen). Mondjuk a tippem az hogy elfelejtik majd az elektromos kilincset (és a kormány érintéses részt magasabb felszereltségeknél) mert összeségében sokkal több a negatív vélemény róla ("minek találtak ki valami újat ahelyett ami mükődik"). Mondjuk ez nyilván lesz 5-7 év, autóipar lassan mozdul.Hegyes tárgyat értem, nem az a kérdés hogy én tudom e ezt hanem az a személy tudja e aki egyébként meg akar menteni de kilinccsel nem jut be.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Én nagyon szerettem, hogy a Seat-unk automatán zárta az ajtókat.
Nekem egy biztonság érzetet adott, hogy pl a piros lámpánál nem tudnak kirabolni ...Kár hogy az Auris hybrid 2018 nem tud ilyet.
Bár van Carista obd-m és hozzá full verziós app, de én nem találtam benne ilyen opciót. -
válasz
KTTech
üzenetére
Jó kérdés mondjuk az hogy kinyithatóság nehézségében ezek egyenlőek-e ( elektromos kilincs vs automata zárt "rendes" kilincs). Ha igen, akkor tényleg mindegy. Mondjuk erre kellene lennie automatizmusnak (nincs áram akkor nyitva lesz), elég sok minden tudja ezt már. Nem tudom, de furcsálanám ha nem ez lenne "normál" autó kilincsnél. Ezt teljesen elektromos kilincsnél azért nehezebb megoldani (ugye a másik véglet is gáz ha menet közben nyílik).
A hegyes tárgy már egy újabb fejezet a kérdésben az vagy lesz vagy nem (vagy rájön aki helyzetben lenne vagy nem).
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Lehet, mégsem lesz Toyotám?
Ennyit kínlódni még nem láttam usereket, mint itt.
Ja és azért van a szoftver, hogy halálra idegesítsd magad? De tényleg... Hondánál nincs semmilyen értesítés semmiről és mégis működik az autó valahogy. Nem akarok én cinkelni senkit és semmit, de a halálom az, ha valamivel állandóan foglalkozni kell. Én azt szeretem, hogy beülök, megyek... nem nézek semmit, nem aggódom semmi miatt, csak használom a vasat. Bocs mindenkitől, de én nem ehhez vagyok szokva.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
A kisegítő alkalmazások mit számítanak, ha közben a nagyfesz akku folyamatosan tölti a 12 voltos kicsit. Ergo, a kis akkunak "soha" sem szabadna lemerülni. Nyilván erre van kitalálva pl. Hondánál, hogy 3 havonta menni kell az autóval, különben a nagyfesz akku nyekk.
Azokban a régebbi jazzekben 28 Ah-s aksik voltak, nem 35, vagy 45. Hiába nem volt kisegítő szolgáltatás. Az a kis akku a 28-as akkora volt, mint egy laposelem. Feleakkora volt, mint egy normál méretű akku, aztán mégis 5-6 évig nem volt vele gond.
-
ParmaBoy
aktív tag
-
válasz
KTTech
üzenetére
Amit közben olvasgattam az alapján tök jó a LiFePo4 akku (de azért pl. hidegre érzékenyebb, ami itthon nem egy nagy probléma), de töltés oldalról nem igazán kompatibilis a toyota hybrid rendszerrel (ha jól értettem sokkal hozzáértőbbek rendkivül hosszú elemzéseit nem igazán tölti ahogy kellene mert úgy érzékeli hogy nem kell).
-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi + honeker. Nekem 200k-t simán megérne hogy a 13 misis LBX mondjuk 2 hónapon belül biztosan indítható legyen... Kérdés csak az hogy befér e, illetve egyáltalán "szabad" e ilyet tenni (nem zavarja e meg a hybrid rendszert).
Szerk: ami választ találtam az egyértelműen az hogy nem jó a LiFePo4 12v indító akksi helyett
-
válasz
KTTech
üzenetére
Én az appon az aurison 68-70%-eknál sosem láttam többet és ha lemegy 40%-ékra már rúgja is be a benzin motort. Mikor több 100 km-t megyek egyben, akkor is csak 60%-on van az aksi mikor lejövök a sztrádáról. Ugye ez 3. genes, lehet az utána levők használják 20-80 között.
-
-
válasz
KTTech
üzenetére
Mondjuk az akkor 3-szor annyi, de érdekes kérdés hogy a nagy akku védi e magát (most már kis akksi nem kap) és ha igen mennyinél. De honda hybridnél sokkal kevesebb nem indul az autó sztorit találtam mint toyotánál. Rav4-nél még soha nem volt gond de az kb állandóan megy, kis és nagy utakat, feleség autó annyit nem fog menni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Hiába 35 Ah-s a kis akksi, ha (pl. Honda) nem használja önindítóhoz, ami a legnagyobb terhelés egy akkunak. Ezért a 35 Ah mindenre is elég, hacsak nem hagy rajta valaki egy fogyasztót, vagy nem zabálja le monduk egy nem gyári riasztó, ami ugye képes egy hét alatt leszívni egy 35 Ah-s aksit. Régebbi Jazzekbe 28 Ah-s akkuk voltak, amivel indítóztak is, aztán mégis elmentek 5-6 évet gond nélkül. Sajátomban is 5 év után cseréltem aksit és javarészt városi rövid távokat futottam vele. 7 évesen volt benne 54e km, mikor eladtam.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Köszi! Akkor nem csak akku gond van mert az olvasott panaszok alapján nem 25%-nyi probléma van, sokaknak egy hét után nem indul az LBX (valami valahol túlterheli). Napelemes csepptöltő tök jó lenne ha lenne igényes megoldás rá (a kiteszem a műszerfalra az ok, de legutóbb ott fejeztem be a nézését ahol le volt írva hogy ide és ide kell csatlakoztatni, de ne indíts rá amíg be van dugva, egy reflex indítás és károd lehet). Honda hybridjénél azt olvasom hogy a nagy akku tölti a kicsit amikor csak áll, és jóval kevesebb ilyen probléma van.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Ha navi kell, az más tészta, de én viszonylag ritkán megyek olyan helyre, ahová kell a navigáció.
Amúgy még Hondám van, csak érdekel a Toyota/Lexus vonal, ha eljön az autócsere ideje. Szeretek jó erőre informálódni és mi sem jobb ennél, mint egy "specifikus" fórum.
#25308Tom1939 Annyi, hogy 3x akkora helyet foglal telón... Még jó, hogy bőven van tárhelyem. Mert szerintem letöltve az igazi. Franc akar állandóan mobilneten lógni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Vártam a válasszal, mert a beszélgetésünk "közben/alatt" a Spotify-nál elérhető közelségbe került a veszteségmentes zene lehetősége is. Örömmel jelentem, már elérhető.
Az összes zenémet újratöltöttem és azt kell mondjam, szenzációs bt audión keresztül (is). Hiába az elvi 320 kbps korlát. A gyakorlatban úgy alakul, hogy csodaszép a tonalitás. Rendkívül tiszta, artikulált, teres, dinamikus a hangzás. Az otthoni szerény, de messze nem alap rendszeremet simán eléri élvezeti faktor szinten.
Hogy a Seatnál ennyire rosszul működik a bt audio, az sajnálatos, de ettől még a bt audió igenis jó alternatíva.
Nálad a fejegység, vagy a fw miatt lehetett ez a lejátszási mizéria, mert nekem semmi bajom vele, igaz nem Seatom van.
Én 20- 30 perceket töltök az autóban úgy általában, munkába/ból menet és nekem már macerásnak tűnik a fél óránkénti telefondugdosás. -
tycon
tag
válasz
KTTech
üzenetére
Látom, te levetted.
De nem bántok én senkit. Nálunk is volt olyan, hogy a nejem azt mondja a kapu előtt, (Laguna 2), hogy ezt még várjuk meg végig, olyan jó hallgatni, ne álljunk be. Dension Gateway kihangosító pendrive-ról. Éppen Carmina Burana. Mint a Carminat színes navi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Én ugyan nem hallok különbséget AA és bt audio hangzása között, pedig nem mp3-on szocializálódtam.
Ugyanakkora élvezetet nyújt egy jó felvétel bt-on is, mint AA-n keresztül.
A telefonomon is bt-on hallgatom a zenéimet bt fülessel, elsősorban spotifyról és semmi kivetnivalót nem találok a hangzásban.
Azt ugye tudod, hogy egy flac-ból "mi marad", mikor elindulsz az autóval és búg a motor, búg a futómű, búg a környezet zaja, esetleg üvölt a klíma/fűtő ventilátor, stb stb. Értem én, hogy van elvi előnye AA-n keresztül, de nekem/számomra 1000x zavaróbb az, hogy minden ki-be szállásnál dugdosnom kell a telefonomat. Bt audiónál meg megy minden automatikusan. Semmit nem kell bedugnom/kihúznom sehová, semmit nem kell tapogatnom a kijelzőn, mert ahogy megnyomom az indítógombot, szinte azonnal szól a zene.
De értem a műszaki "aggályaidat", csak egy olyan zajos környezetben, mint egy autó, szinte semmi jelentősége annak, hogy nem PCM, hanem 320kbps a bitráta. De amúgy a spotify is ennyit tud. Viszont az flac zenéim ugyanúgy szólnak a telefon lejátszóján keresztül és azt kell mondjam, hibátlan (fülre) a hangzás/tonalitás.
Ha a kezességet/kényelmet összevetem az állandó dugdosással, akkor nálam egyértelmüen a praktikum/kényelem és a minimális kompromisszum győz.
Azt viszont bizton állítom, hogy 100-ból 1 user az, aki észreveszi, hogy nem lpcm, hanem mp3. Még az autó álló helyzetében is... nemhogy menet közben.Végezetül nem beszéltünk még a beépített fejegységek gyakorlati képességeiről/hangminőségéről. Mert ugye hiába létezik ldac/hi-res audió, ha a fejegység "ratyi". Ezután nézzük meg, hogy úgy általában milyen hangszórók kerülnek gyárilag beépítésre, aztán azt is nézzük meg, hogy mennyire "szigetelt" az a "kamra", ahová a hangszórót beépítették, aztán azt is nézzük meg, hogy általában milyen az autó zajvédelme... Ebből kiindulva azt hiszem, a hi-res audiónak nem sok értelme/létjogosultsága lehet egy "átlagos" autóban. De mindeki úgy használja, ahogy neki szimpatikus.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
KTTech
üzenetére
Igen, én folyamatosan csepptöltőn tartom a Corollámat, mert nem fáj udvaron rádugni és tényleg csak 7végén használom, sokszor csak az egyik nap. Nyáron cserébe sokat megyünk ide oda, de ősztől tavaszig szinte csak hétvégén. Most 3 éves a kis akksi, 4 éves az autó, most valami olasz EURO nevű akksi van benne, ami tuti nem gyári és 3 éves ez az akksi (olasz import autó). Hát ezek szerint vagy 1 év után kuka lett a gyári akksi, vagy csak kilopták a gyárit és kicserélték egy 3 évesre. Kíváncsi vagyok, 4 évet megér-e a kis akksi állandó tötögetéssel, az Aurisomat a gyári YUASA-val adtam el 9 évesen, azért erre nem számítok már a Corollánál. Az Aurist is mindig tötögettem (5-6 évig volt nálam), az biztos jót tett neki, bár tudom, hogy a régi (AGMes) akksik jobbak voltak, itt már nem feltétel ugye az AGM, csak talán hasznos.
-
OCTAMD
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Figyu hibrid toyotákkal foglalkozok,napi átlag 4 autót programozok,de van amit javítok is
Ha megnyomod a start gombot 1x akkor mutatja pl.12,4V
Rengeteg Rav4be építek vílágítós ablakemelőket vagy tükörkapcsolókat,vagy éppen indexkart cserélek lámpa offosra vagy éppen hátsó ajtó motorokat cserélek stb... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
KTTech
üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod! Elég jól "hallatszik", amiket írtál. Az nagy szó, hogy semmi hibája az autónak. Manapság nagyon kevés gyártónál van az így.

A márka cserén azért gondolkozom, mert a Yaris Cross picivel magasabb és nagyobb a csomagtere, mint a jelenlegi autómnak. Most ehev Jazz Hondám van, amit egyébként nagyon szeretek...Bulgáriában nagyon sokáig szerettek gyorshajtás miatt/okán bírságolni, de nem mindig szabályosan, hogy finoman fogalmazzak. Odatolták a műszert az orrrod alá és kérték a pénzt, meg az útlevelet. Addig nem kaptad vissza az útlevelet, amíg nem fizettél... szóval, na...
#24842KTTech A +120 km nem is lenne sok, csak azt nem értem, a Google térkép miért mutatt nekem 20 órát Románián és Bulgárián keresztül. Biztosan én rontok el valamit.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
KTTech
üzenetére
Igen, ez a titka, én télen pl. alig használom az autót, van, hogy egy tank benya 3 hónapra elég - a téli szezonra. Ekkor hetente-kéthetente feltöltöm az akksit és csepptöltőn hagyom napokig, minden kocsimnál így tettem, kis túlzással sosem kellett kis akksit cserélnem. Udvarban állok, semennyiből nem áll rátenni a lidlis töltőt. Tavasztól őszig nem töltöm, mert akkor hetente megyek párszáz km-t biztosan.
-
válasz
KTTech
üzenetére
A hűtőt én is akkuval nyomom, de nekem csak akkora hogy 8-10 órát bírja (Anker 522, 320 Wh) sima (nem mély) hűtéssel amíg leállítom az autót (este a szálláson van, sajna mostanában nyugat európában egész normális szállásokon is "elfelejtik" a hűtőt, szerintem nem csóriságból csak hogy motiváljanak reggeli/vacsora helyben befizetésre).
-
válasz
KTTech
üzenetére
Mondjuk 50 literes hűtő az viszi a helyet a kocsiban, nekem a 18 literes is túl nagy néha a rav4-ben (mondjuk mi 4-en megyünk).
Autókölcsönzők a béka feneke alatt vannak tétel sajna igaz, 22 nyarán dél franciaországba ezért mentem én is rav4-el. És az állandó problémákon kivül azon a nyáron valami 2000+ euró lett volna egy normális automata suv 2 hétre. De nekem 3 napra elosztva, szép nyugisan megszállva is dög unalom volt ennyi pályázás.
Eurotunnel se szégyenlős árképzésben akkor...
-
válasz
KTTech
üzenetére
Én 10 centivel magasabb vagyok, nem sokkal kevesebb kilóval
Nekem szerintem keskeny lenne a yaris cross ülése hosszú távon. Feleségem mondjuk rövidnek tartja a rav4 üléslapját, de ugye a hosszabb combok... Mennyit vagytok görögben, 3 hetet? Kb annyiért vállalnék ennyi autózást (gondolom cuccok miatt csináljátok így). Mondjuk én veszettül tudom unni az autópályát, engem az álmosít be. Ezekre a részekre simán elviselném a teljes önvezetést (miközben relaxálok pl egy fullexztrás lakóbuszban hátul...).
-
-
-szabi-
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Megtaláltam, de kipróbálni még nem volt alkalmam. Köszi.
Minap kikapcsoltam a útjelzés-asszisztens egyik funkcióját, meguntam a sok hangjelzést.
Érdekes, hogy a kézikönyv szerint kellene lennie egy sebességtúllépés figyelmeztetési szint (2, 5, 10 km/ó) menünek de nekem ilyen nincs. -
válasz
KTTech
üzenetére
Auchan kúton 619/654 Ft. Mindenhol máshol valszeg rosszabb az arány, nem néztem.
Az engem is meglep hogy az E10 jobb a motornak, mert azt gondoltam hogy elég régi már ahhoz hogy erre fejlesszenek, de ez nem zárja ki hogy amaz még jobb legyen.
Amúgy még a 100-as benya is E5, azaz korántsem tisztán szénhidrogén, ebben is van etanol, azaz mégsem olyan biztos az hogy az E10 jobb a motornak (?). -
-
-
g0dl
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
A hibrid akku lemerülése nyilván még nagyobb gond, de azért van a kocsiban mondjuk legalább tízmilliószor nagyobb számítási teljesítményű számítógép, mint amit az apollo programban használtak. Szóval megoldható lenne, hogy a másik akku töltése csak mondjuk 30% feletti töltöttségű hibrid akku esetén történik. Ezzel is hónapokat húzhatna ki.
-
-szabi-
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Értem persze, de ...
Azt írja a megjegyzésbe 05 úti célok esetén:megjelenése bizonyos modelleknél későbbre várható.
Ebből az jön, hogy van olyan modell amihez elérhető és később még több autóhoz érkezik frissítésként.
Amit Toyotától válaszul kaptam:Tájékoztatjuk továbbá, hogy jelenleg nem értékesítünk olyan autót, amiben ez a funkció elérhető lenne.
Mivel a bemutató 2023-as eléggé látszik, hogy nem is volt ilyen autó és egy év alatt nem jutottak el addig, hogy bármelyikhez legyen.
Azért ez nem kis csúsztatás így.De ugyanez a sztori az Android autó esetén:
A zökkenőmentes okostelefon-integráció azt jelenti, hogy használhatja kedvenc alkalmazásait az Apple CarPlay* és a Android Auto™ segítségével.
Ebből kellett volna kitalálnom, hogy a zökkenőmentesség igazából kábeles csatlakozást jelent.Ha már a google térképről nem lehet átküldeni helyeket annyit segíthetnének, hogy az autó térképén legyen hasonló kinézetű térkép, hogy könnyebben felismerjem a pontos helyszínt.
-
válasz
KTTech
üzenetére
Alapvetően az alvázszám alapján hozzáadtam már az autót a profilomhoz és tudja is, hogy milyen színű és felszereltségű, mivel olyan kép jelent meg róla. De még bizonyítanom kell, hogy valóban az enyém az autó.

Szerintem ez a V5 dolog általános a My Lexus felületen és mindenkinek ezt írja ki ennél a menüpontnál. Ha eljutok egyszer a Reálszisztémába, akkor beszámolok a fejleményekről.
-
válasz
KTTech
üzenetére
egyrészt, másrészt az aero-hatékonyság sem megfelelő, hátul még pici leszorítóerőt is termel és turbulens levegőt.
DE légterelő elemekkel v a mai kombik lekerekített bódéjával ez semlegesíthető. Ilyen projektet megnéznék, bár a mostani corollákkal-yarisokkal az ültetés nagyon nem értelmes

-
polonic
félisten
válasz
KTTech
üzenetére
Tudom miről beszélsz. Ausztriában vagyok. Amikor átlépi az ember a magyar határt, hát az borzalom.
Vadállat, agresszív, bunkó, parasztok.
Itt még van követési távolság tartás, nem tolnak, nem agresszívak, türelmesek a sofőrök. A sebességhatárokat betartják, még a 60-at is egy terelésnél. Nagyon kevés van, aki nem normális.És sajnos a magyar mentalitás jelen van. Nagyon nem tudnak másképp gondolkodni az emberek, nem tudják elfogadni, hogy a szabályok értünk vannak, nem ellenünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)? Ez simán az a kategória amit első cserénél meglépnék ha van valaki aki ezt profin megcsinálja fizettségért (én erre alkalmatlan vagyok).

Viccet félretéve: nekünk nem lett volna elég soha a SUV csomagtartója. 2 felnőtt, 2 gyerek, mindig plafonig pakolva utazunk. Nyaralni viszem a macminimet, hozzá nagy monitor (kiadványszerkesztőként nem elég a laptop monitor mérete), feleségem laptopja, otthoni laptop a filmnézéshez, rengeteg ruhák stb stb... Akkor is, ha kevés meló van, vinni kell ezeket. Régen 2 babakocsi, 2 utazóágy, aztán gumicsónak, evező, anyámkínja. Mondjuk nem is mentünk soha repülővel, mindig csak a kombival

. Pedig Ezt szoftveres korlátnak érzem, hiszen a kormányszög jelét megkapja itt is kismillió más.