Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Camry
-
Stitch
őstag
Elektromos Urban Cruiser-el szemezik valaki? Vajon milyen árban lesz majd?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is kicseréltem minden belső plusz csomagtér világítást LEDesre mindegyik egyszerű volt, kivéve elöl a szélvédő felett. Na az totál szívás volt, műtős kéz kell hozzá vagy kárpitkiszedővel kiszedni az egész egységet egyben. Könnyen törik a 2 billenős kapcsoló, ami maga a lámpa búrája is egyben (2021 Corolla TS) Itt [link] pl csak a búrát veszi le, de sokan, főleg szerelők azt mondják, hogy jobb az egész egységet kivenni, de persze bolhákkal készülni kell (főleg hidegben nem érdemes műanyagokat kipattintani, mert törnek).
-
-
honeker
őstag
Ki cseréltem a belsö világitás izoit…. 3 paszolt a 4 dik nem 2 sor üléseknél mini szofita van na olyat nem vetem ……
-
Janaboy
veterán
A hátsó szálfűtés nekem két részből áll.
Van egy felső kb 10 cm és az alsó nagyobb rész ugye.
Látható, hogy a kettő között nincs kapcsolat.
Van valakinek ötlete, hogy lehet a felső részt hogy bekapcsolni?
Ha bekapcsolom a hátsó szálfűtést, az nem kapcsolja be csak az alsó (nagyobb) részt. -
tycon
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Én olyan autót terveznék (közlekedésmérnök) hogy ha már van benne vagy 5 számítógép, odaadnám a gyári szoftvert, ha kell még egy számítógéppel, ma már 1 telefon, és a saját képernyőjét használnám. Jó, tudom, a szervíz miből él. De ez hülyeség, mert vehet az ember 10-20 ezer forintért egy OBD interfélszt. Aztán maga írja a szelepkódokat. A jogász meg úgyse csinál ilyet, se a festő, társadalommérnök. Jogilag nem engedném meg, hogy szerízre kényszerítsenek. Nyilván nekem nem kell garancia a szervíztől. De hogy egy Renault letilt egy részecskeszűrő sejtés miatt, az nem autó. Hú de utáltam. Különösen, mikor új volt benne, és mégis. Úgy látom, a Toyota megy tovább. Legfeljebb színesebb a kijelző. Le tudom takarni fekete szigszalaggal, ha zavar.
-
ncc1701
veterán
Azzal pont felesleges. Startot benyomod, elindulsz, a gép meg intéz mindent. A lényeg, h ne cipőzd neki, szép, finoman.
Hagyományosnál is max egy 15 másodperc kell, az meg annyi, h bekötöd magad, naviba beírod a címet, és gó. Legyen olajnyomás, és nem a melegítés a lényeg. -
ddsteel
aktív tag
Ne várj, semmi értelme. Pont hibridnél ha szép lassan elindulsz, még a fordulatszám sem nő. Pontosan úgy jár a motor, mint alapjáraton, közben meg haladsz, nem szennyezed feleslegesen a levegőt az álló autóddal. Menj nyugodtan, az a lényeg, hogy tök hideg motornál ne padlógázzal menj, mert akkor már felpörög a motor. Azt az egy percet szép lassan haladva töltsd el, ahelyett, hogy álló autóval feleslegesen szennyezed a levegőt.
-
stuka20
senior tag
31 megtehető km-nél felvillant a "menj má' tnakolni" visszajelző. Nektek mikor szokta?
Plusz biztos tudtatok már róla, de én a minap szembesültem vele, szóval pro tipp: Ha esik az eső, akkor véletlenül se húzzátok meg az ablakmosófolyadék adagolót, mert addig nem áll le az ablaktörlő (még ha ki is kapcsolod a bajusszal), míg le nem állítod teljesen az autót. (2022-es yaris)
+1 kérdés:
Hogyan szoktatok elindulni? Azaz beindít vártok, vagy egyből elindultok vele az utatokra? -
BaLee
addikt
Maximálisan egyetértek. Agyamra megy ez az ország, végre engedélyezték legálisan a LED-eket, meg is vettem év elején (Street legal OSRAM) be is szereltem, fényszóró beállítás is ok. Erre kitalálják, hogy műbizonylatot kell róla íratni egy szervizzel meg lepecsételni. Pár helyen kérdeztem 40k-t akarnak érte elkérni úgy, hogy semmit nem kell már csinálniuk, mert be van szeretve, csak a papír. Annyit meg tuti nem költök rá maga a LED is olcsóbb volt valamivel... Ott a doboz, ott a lámpa típusa, ott van, hogy kompatibilis és mégsem elég.
De az új C-HR led-es világítása tényleg kiváló illetve az automata is elég jól szabályozza a reflektort. Nálunk is csak standard van.
-
tycon
tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Mikor még lakótelepen voltam, az én garázsom elé is állt a szomszéd. Rendszeresen elhúztam a Trabantját. Szentségelt. Mondom, tőlem nyugodtan állhat a garázsom előtt, csak annyit kérek, ha beállok meg ki akkor álljon félre. Ha otthon van ha nem. Egy olyan Dani féle testépítő. De nem sebész ám, csak olyan Rambósan, mindig a saját testét.
-
-szabi-
addikt
#26072 OCTAMD
#26073 BaLeeNémet ebayen rendeltem használt burkolatot ha megjön beszámolok róla.
Egy Gardigo riasztót vettem.
Azt én is olvastam, hogy az ultrahang mellett jó ha erősen villog mert az zavarja, szóval beruházok majd egybe azok közül amiket linkeltetek.Meg volt egy beszélgetésem a szomszéddal, ha emlékeztek ő az aki fél éve letolatott.
Mondtam neki eddig jó fej voltam meg minden de most már csináljon valamit az utánfutójával mert szeretnék beférni a garázsomba.
Erre odébb tolta egy méterrel, mintha azzal előrébb lennék.
Tegnap már nem szóltam fogtam és odébb toltam az utánfutóját, hogy be tudjak állni.
Mondtam neki rakja be a garázsába, de ugye az tele mindennel is, igazi lomis és nem tudja ezért itt kerülgetjük az utánfutóját.
Néhány emberrel igen megerőltető jóban lenni. -
BaLee
addikt
-
No.01
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Ha lenne erre forrasod szolj (bonto vagy akarmi)
Nalunk is jelen van sajna. Igaz nem ennyire durva a helyzet. Nalunk "csak" a motorhazteto belso felen levo szigetelest ette meg... azt cserebe mar 2x. Most a 3.-at mar ugy tettem fol, h elotte befujtam. Ezen szigetelesek ara is eleg szeles kalan mozog.
Az olcso kinait ne ajanlom mert en 3-at dobtam ki, ebbol igazabol 1 volt jo. Olcso es szar.
Azota nekem van nyestriaszto ami villog es hangot is ad ki. Ugytunik segit, de az igazi, ha elmesz es szeretetsz be egyet. Meg a Mayernel is csinaljak tan 74e-t mondtak ra ha nem csal az emlekezetem. -
-szabi-
addikt
Seatomnál ez a motorburkolat kemény műanyag volt.
Sajnálatos hogy itt ilyen pur szerű valami. -
tycon
tag
válasz
-szabi-
üzenetére
2018. augusztus 20-án esett a kemencékbe Kuvik úr. Este elengedtük.
Azóta a hátsó két gerendánkon ül esténkét látjuk, meg ott a köpetek. Felügyeli az autót is.
https://videa.hu/videok/allatok/kuvik-aMIGzVN4VYU9oF0D
7 éve. Most mondta a nejem, hogy oda húz alá valami zöldet a hátsó teraszra. -
-szabi-
addikt
Megrendeltem az RC34-et.
Nyáron írtam, hogy gondom van egy nyesttel.
Vettem spray-t és azt hittem megoldottam a dolgot, azóta is heti 1 alkalommal használtam elővigyázatosságból.
Erre most megjött a hideg visszatért és teljesen szétrágta a motort takaró szivacsos cuccot.
Nem kicsit vagyok mérges.
A spray ezek szerint semmit nem ér.
Két szomszédot kérdeztem mindkettőnek van gondja, egyik mutatta a kocsiját vagy 20 centis átmérőjű anyag hiányzik a zajszigeteléséből.
Hol tudok ilyet venni és kicserélni? -
pècsimunkás
addikt
A 2001- Meganom világítása klasszisokkal jobb volt mint a 2016- os Auris világítása.
Vettem bele emelt fènyű Philips izzókat [link] valamivel jobb lett, de így sem az igazi.Valami idióta kitalálta, hogy ne H7 menjen bele, hanem HIR2.
Már règen Osram LED lenne benne, ha nem ezt a HIR2 csodát rakják bele. -
No.01
addikt
Nekunk van matrixos es sima is. Elobbi nem annyival jobb, mint amennyivel dragabb.
Egyebkent meg ehez a draga temahoz: nyilvan draga (manapsag mi nem az
) de inkabb ez, mint a vakoskodas a regi halogennel.
En csak ritkan vezetek mar halogenes autot, de amikor ige akkor mindig durvan racsodalkozom, h mennyire szar es mennyire nem latok vele) -
blueye
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Bőven 1M felett kell lennie ha a 2019es Volvóé is 1M

-
blueye
veterán
-
No.01
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
Koszi, ez meg jol johet

En tul regen vagyok fiatal
(oregnek azert nem mondanam magam 41evesen) de a fater alltal gyakran idezet modatot azert itt is megallja a helyet: nem akarasnak... nyoges a vege.
Van ahol az idore fogjak van ahol szimplan nem ertenek hozza, de a ketto komboja a legrosszabb... es sajna egyre gyakoribb.
(persze mindezek mellett egy sima kerekcsere 4evszakos gumi igy az elsok hatra a hatsok elolre kerultek, fizetessel egyutt sem volt 10perc, de nem atalkodtak elkerni 12e-t. Mindezt videken) -
OCTAMD
őstag
-
No.01
addikt
Utcara ATE-bol eleg a sima is. EBC-bol ugyszinten.
(a tapasztalata azt mutatja - igaz nem GR86-on - h a palyan sem vallanak szegyent)
Egyebkent meg pont Zimmerman Sport-ot valtott es a tapasztalas pontosan az volt amit irsz. Nagyon nyikorgottbejaratasbekoptatas ide vagy oda, de cserebe szepen osszecseszte a felnit.
A Brembo (abbol viszont nem a sima) hullamzo teljesitmenyt mutat ami egy ekkora cegnel megfelelo minosegbiztositas mellett kisse furcsa (olaszok
) -
Qru
MODERÁTOR
Nekem sima Zimmermann van (ősszel került fel) attól mondjuk nem vagyok elájulva bár a gyárinál jobban fog (cserébe nyikorog és eszméletlenül porol). Akkor a Sport széria sem oké már? Szomorú...

ATE Powerdisc van ehhez vagy csak én nem találtam?Mezei tárcsánál több kéne, noha nem jár pályanapra de azért nyilván nem egy kisnyugdíjas tempóban megy vele. EBC talán túlzás is lenne, mert nem erős autó és nem is erős... De akkor lehet az lesz a vége.
-
No.01
addikt
válasz
OCTAMD
üzenetére
C-HR-nel mi a helyzet?
Egyebkent nekem a Toyotanal azt mondtak a Corollahoz, h ha feltanitjak akkor utanna megy menubol es ez igy is van a valosagban.
Viszont hallottam a kereskedesben, h ugyszinten Corollanal (btw a mienk 2021-es) problemat okozott, h volt egy eredeti szelep es a teli szettben meg egy utangyartott igy a valtas nem mukodott jol (vagy user error)
Szoval nem lehet, h a kulonbozo szelepek hulyulnek meg a klonozas vegett?Qru:
En sajna nem tudom ajanlani a Zimmerman-t... Ami viszont bevallt az az ATE es az EBC -
Qru
MODERÁTOR
Toyota GT86 mk1-re keres haver első féket. Ár/értékben mi az ami azért bírja is a sportosabb használatot de nem nagyon drága? Első körben nekem a Zimmermann Sport jutott eszembe.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nagyon jó! Autel lett végül? Azzal a 4 alis szeleppel mi lett, amit adtam az autóhoz? Örülök, hogy bevált a srác és még messze sincs.
@vacs: igen, a szelepprogramozás elég idegesítő, főleg, hogy még a Corolla sem tudja egyedül feltanulni (2019-2022ig). A FL Corolla (2023tól) végre már tudja. A 2015ös Auris nem tudta, az biztos, csodálkozom, hogy a 2018-as igen, amikor a 2021es Corollám nem. Szerintem az a szett Nálad is fel lett már tanítva egyszer, utána persze hogy nem kell programozni (csak szettet váltani). -
OCTAMD
őstag
-
Szibilla
aktív tag
Yarisban nálam csere után csak menüben kiválasztom, hogy kerekek felismerése és egy idő után eltűnik a jel. Semmit nem kell programozni.
-
pècsimunkás
addikt
-
-
Nah ma fel programozták a 2nd helyre a téligumikat. Tökéletesen működik az Auris FL-ben. Az összes gumis mindig klónozni akarta, de én pótkeréknek a másik szettből tartok bent egyet, így az nálam nem opció. Ddsteel ajánlása bevált (köszi, köszi) meg tudta csinálni és még pénzt se kért érte. Gumisnál betettem a szelepeket meg a lemezfelnire az új gumikat és utána mentem hozzá és fel programozta. A tavaszi cseréhez képest így 30k spóroltam és profi módon meg lett csinálva. Első körben kódot kellett adni a szelepeknek utána fel programozni a második helyre. 82 dollár volt aliról a 4 szelep. (Autel)
-
-
tycon
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A teherautó a BME letetette/fizette a seregben előfelvételisként minden közlekedésmérnök jelöltnek.
A fiamnak 2-ra sikerült. Az oktató szerint akkor sikerül a vizsga, ha ad neki jattot, amit ő odaad a vizsgáztatónak. Ezt a rutinműveletet kellett még megtanulnia. És tényleg. -
Mivel a személyautós vizsga előtt már megvolt a teherautós vizsgám (jogosítványom nem, csak a vizsgám), így különösebb izgalom nélkül készültem a vizsgára.
Amikor vizsgáztam, akkor a rutin vizsgán 20 pont volt a maximum, 12 pont volt a minimum, amivel a megfelelt értékelést el lehetett érni. A vizsga tökéletesen ment, a végén mégis azt mondta a vizsgabiztos, hogy maga 12 pontttal éppen átmentem a vizsgán. Kicsit felszaladt a szemöldököm, és bár semmi jelentősége sem volt, de azért megkérdeztem, hogy miért?!?!
Azt mondta, hogy azért, mert jól vezettem ugyan, de vezetés közben a jobb kezemet többségében a váltókaron tartottam
Azóta semmilyen hivatalos oktató, vizsgabiztos, szaktanácsadó véleményét sem vagyok hajlandó figyelembe venni a vezetési stílusommal kapcsolatban
OFF-os kérdés, de Kalocsán vezettél harckocsit?
-
tycon
tag
Letettem a személyautó vizsgát. Az oktató mondja. Maga már tud vezetni. Igaz, már az oktatás előtt is tudott. Most azt jegyezze meg, a többi közlekedő azért közlekedik, hogy magának menjen, vagy maga ne tudjon menni. Na azokat kell tudnia kivédeni. Ez az ő bizalmi elve. Azóta lettem a vizsgákat A- T-ig. + harckocsi. Olyan kicsire kellett a listát összenyomni a jogosítványom, hogy nagyítóval olvasható. Villamosom nincs. De a Paks 2 tartályát vihetem.
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
RAV4nél is így van, kb 5 centivel kellene közelebb a kormány.
-
R3ap3r
tag
Sziasztok!
Hátha valaki jár hasonló cipőben: 2020-as GR Yarisban a csomagtartóban nincs gyári világítás.
Kérdéseim:
- Nektek van olyan alternatív megoldásotok, amit beépítettetek?
- Ha igen: hol rögzítettétek, milyen bekötéssel? -
KMT
addikt
válasz
blueye
üzenetére
Ez függ attól is, hogy mennyire preferál nyújtott lábat valaki, meg hogy fogja a kormányt. Sokan úgy állítják be, hogy nyújtott kézzel elérjék (természetesen bal kézzel a tetején pihentetve... )
Aki meg volt már vezetéstechnikai tréningen (és fel is fogta ), az tudja hogy úgy kéne beállítani, hogy úgy tudj két kézzel 180 fokot fordítani a kormányon, hogy a vállad az üléshez még hozzáér. Na most emellett ha valaki szereti úgy elérni a pedált, hogy 80-90%-ban nyújtva van a lába (benyomott pedáloknál), akkor az bizony sok esetben nem megoldható, vagy csak kényelmetlenül meredek üléstámlával. Corollaban nekem úgy se... -
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Persze de ha két ennyire különböző alkatra jó akkor azért csak van mindenkinek megoldás, persze az ülésmagasság is állítható és van deréktámasz is.
-
-
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na ne, 191 cm/100 kg vagyok, simán be tudom álllítani, asszonny pont a fele (na jó a magassága nem
) és ő is kényelmesen beállítja. A mostani és az előző C-HRt is. -
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Akkor ezt eltalálták a Yaris Crossban, legalábbis az én méretemhez... (meg a kb. 15cm-el alacsonyabb asszonypajtásnak is jó).
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Konkrétan teljesen megbízhatatlan volt és nem tudta azt se megmondani, hogy melyik kerékkel van épp gondja (mondjuk utóbbit a Seat se tudja, de legalább már csak akkor csipog, amikor tényleg gondja van).
A Toyota megoldásánál legalább pontosan tudom a keréknyomást, így nem kell külön ellenőrizgetnem, pl benzinkúton, ami ráadásul felénk még fizetős is (vagy otthon nézegetni rendszeresen). -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash CF8 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) de inkabb ez, mint a vakoskodas a regi halogennel.

(oregnek azert nem mondanam magam 41evesen) de a fater alltal gyakran idezet modatot azert itt is megallja a helyet: nem akarasnak... nyoges a vege.