Aktív témák

• Gondwana

addikt

Thinkpad ODD-kel kapcsolatban:
    Pénteken vettem a hugomnak egy T42-t (Notebooksystem). Vásárláskor sokmindent kipróbáltunk rajta - de a CD-t nem! Itthon (Szabadka) jött a pofaleszakadás, hogy CD-ket egyáltalán nem látja, DVD-ket 10-ből 1x fölismeri, de olvasásnál elakad. Az volt a szerencse, hogy a T60-am combodriveja csak az előlap lekerekítésében külömbözik, volt miről telepíteni.
    Tegnap aztán szétkaptam a drive-ot, most GPL :C megosztom a tapasztaltakat.
    - Az előlap (flat/curved bezel) oda-vissza cserélhető. A drive legvékonyabb részén van egy bepattanófül, meg mellette egy karom. Ezt a kettőt kiakasztod és köríven húzod el az előlapot a drive-tól. A másik két fül így magától kiakad, az előlapot ki is cserélheted másikra (ha van)
    - A T60-as flat drive-ja nem is zavaró a T42-ben, ahol ferde a perem, a használati értékre semmi hatása nincs. Ugyanúgy T60-ban sem zavaró (annyira) az a rés a ferde előlapon.
    Aki drive-ot akar váltani, annál ez ne legyen vásárlási szempont. (külömben is, cserélhető)
    - A tálca alján a takarólemezt 6 csavar tartja, csak az előlapot levéve leszedhető. Meglepett, hogy az egész mechanikát milyen kevés tartja a helyén - mennyire fontos lenne alátámasztani, amikor lemezt paszírozunk a helyére.
    - A mechanikában a gumi (szilikon?) kúpfogaskerék nagyon trükkös! (Az öreg Citroen - ha élne - megfordulna a sírjában :DDD )
    - Az egész olvasási probléma forrása a mozgó lencse alatti prizma bekoszolódása volt. A drive alja felől vatával és 98%-os etanollal (nálunk a nemzetbiztonságiak engedélye nélkül is kapható!) ki lehetett pucolni a lencse alatti prizmafelületet. (A kék QC markereket mindenhol sikerült lemosni közben)
    Bocs, ha hosszú volt, de hátha valakinek hasznos lesz.

Amit kifelejtettem: UJDA755y és UJDA775 a két drive.

Aktív témák