- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Aktív témák
-
nohabmozdony
csendes tag
Azért egyvalamit nem értek. Ha vesztek egy gépet, amin van egy komplett operációs rendszer, és jár hozzá egy halom szoftvertámogatás, akkor miért kell nekiállni, simára gyalulni a rendszert, önként és dalolva eltüntetni a visszaállítás lehetőségét is, és mindenféle dobozos XP-ket pakolni rá? Minek? Mert ha még az lenne a cél, hogy Linuxot tegyél rá, abban látok rációt, ha valaki azt szereti használni. De hogy egy XP-t lecserélni egy másik XP-re...
Igen, a rejtett partíció elvesz 4-5 giga helyet, de kiírható product recovery cd-kre. Cserébe viszont garantálja, hogy nem lesz olyan problémád, mint a dobozos XP telepítésekor. Nem kötelező használni, de ha nem használod, és bajod származik belőle, akkor végképp nem értem, ez miért az IBM hibája. Ezen kívül az IBM-es letöltött szoftvercsomagok elfoglalnak még max 1-2 gigát. Na bumm. Én még tartok rajta egy rescue image-t is, amiben benne van az oprendszer (nem a gyári, hanem a már winupdatelt, testreszabott, stb), az összes programom és fájlom, és ez 4 giga, és megéri, mert ha véletlenül baj lenne, akkor így van esélyem, hogy megmaradjon a diplomamunkám, a magándokumentumaim, és a munkáim amikért pénzt kapok.
És igen, van rajta még 9 giga szabad hely, amit persze telepakolhatnék mp3-mal meg divx-ekkel, csak minek, nem ezért vettem.
Aki meg ilyen egyéni telepítésekkel kísérletezik mégis, mindenképp készítsen
- product recovery disket, amire rákerül az eredeti, működő oprendszert tartalmazó rejtett partíció
- backupot az adatokról, stb.
Nem fáj. Meg amúgyis, plusz pont az bárhol is, hogy ''macsó vagyok, backup nélkül kezdek szétbuzerálni egy működő rendszert''?
Mindegy, azért ha sikerült teljesen szétbarmolni a vinyót, szerintem akkor is érdemes benézni egy IBM szervízbe. Ha nem is kapni másik XP-t, akkor is meg fogják mondani, hogy hogyan tedd fel rá tisztességesen a dobozos sajátot.
A memória_csere_ meg a _bővítés_ totál nem ugyanaz. Bővíteni a gép _alján_ lévő kis fedél alá helyezett plusz memória modullal kell (ez a hely alapértelmezetten üres), az teljesen szabadon, a vevő által elvégezhető, az én csomagomban az egyik papíron külön le is volt írva részletesen, hogyan kell. A gyárilag beépítettet kicserélni nem tudom, hogy minek, de ahhoz az egész gépet szét kell bontani.
Emitter: trackpoint gond esetén nézz el egy szervízbe, már szerintem több hónapja visszatérő gond, menj el egy szervízbe.
Nem értem, hogy végre van egy olyan termék, amihez mind a szoftvertámogatás, mind a szervíztámogatás igen jó, és itt szemmel láthatólag senkinek esze ágában nincsen használni, hanem sufnimegoldásokkal próbálkozik...
Ez egy alapvetően üzleti felhasználásra, munkára szánt gép, arra tökéletesen alkalmas, hosszan, folyamatosan, kényelmesen és hatékonyan. A támogatás is ehhez van kialakítva: kapsz egy olyan munkakörnyezetet, amit rögtön testre szabhatsz és használatba vehetsz. Kapsz hozzá rengeteg támogatást, amelyeket javallott igénybe venni, bár nem kötelező. Még egyszer: lehet nekiállni tuningolni mindenféle módon, csak nem érdemes, mert olyan komplett és testreszabható szolgáltatáscsomagot kapsz egy gép áráért, amilyent saját erőből garantáltan nem fogsz tudni megvalósítani.
Aktív témák
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Asus K72F - i3-370M I 4GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S - i7-8550U I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Radeo I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest