Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Celithrandi
addikt
 - 

VikMorroHun
őstag
Előfordulhat (ma is volt egy érdekes eset, de 2 perc alatt rájöttem, hogy elbaxtam a feltételt
 ).
Azt mondjuk nem tudom, ezen mit lehet elrontani:i = ArraySize(PriceData.d); //ha ez 0, az már hiba
if ( !i )
{
Print(__FUNCTION__, " d arraysize: ", ArraySize(PriceData.d), " reinitializing...");
if ( ArrayResize(PriceData.d, iInpTrendBars) < 0 )
{
Print(__FUNCTION__, " ArrayResize() error - d");
return;
}
ArraySetAsSeries(PriceData.d, true);
for (i = 0; i < iInpTrendBars; i++)
PriceData.d[i] = 5; //itt pedig végképp elszállt
} - 

VikMorroHun
őstag
És van is egy tippem, hogy mi lehetett a hiba. Óránként kiíratom, hogy most éppen alkalmas-e az idő kereskedni, vagy sem. (Még egy kicsit képlékeny a dolog, mindenesetre éjszaka nem igazán. Bár egyszer már láttam hajnali négykor egy jó helyzetet.) Csak éppen elfelejtettem 23 óra után nullázni a számlálót.
 Valószínűleg amikor ezt észrevettem, éppen akkor kísérleteztem a vizuális móddal is, azért gondoltam, hogy összefügg a kettő. - 

VikMorroHun
őstag
Ma sikerült továbbfejlesztenem a problémát, már csak fél napot futott le az egyik teszt (épp azzal kísérleteztem, hogyan lehetne megoldani, hogy mondjuk csak 11:30-ig kereskedjen, utána egy darabig ne).

Viszont ezután rájöttem, hogy a visual mode hiánya nem tetszik a Strategy Testernek. Vagyis, végig kellene ülnöm azt a fél órát/1 hetet, amíg tart a teszt, és nézegetni a színes sávokat, csak akkor hajlandó rendesen végigfuttatni a megadott határidőkkel. Szerencsére a leggyorsabb fokozat is működik, de akkor úgyse látom, hogy mi történik, szóval értelme ennek nem nagyon van. Viszont, ha egyszer végigfuttatom vizuálisan, akkor már hajlandó rendesen tesztelni, és úgyis csak a backtest/journal eredmény érdekel...
 - 

- 

VikMorroHun
őstag
A tester logot nézem, persze.

Egyébként én is a másik devizapárra gondolok, hogy az lesz a probléma, mert időnként be is írja, hogy szinkronizálta az EURUSD devizapárt (vizuális módban pedig látszanak az ahhoz tartozó értékek a Market Watch ablakban). Apró probléma, hogy még hozzá sem nyúltam az EURUSD görbéhez. Azt csak úgy magától rakja oda. - 

VikMorroHun
őstag
Nem hinném, hogy ez bárhol is megengedett lenne, csak egy (rossz) példa volt. Viszont adtál egy jó tippet. Mondjuk eddig is a konstruktorban adtam neki értéket, csak 20*2 alapértelmezett adatnál ez 20 programsort jelent. Aztán kipróbáltam, mi lenne, ha az osztályon kívülre raknám a tömb deklarálást, és működik. Max. kettő programsor. (Mivel ez egy .mqh forráskód, include-dal beraktam teszt programba, és szépen megjelentek a keresett adatok. Viszont ezzel a megoldással gyakorlatilag ugyanazt csináltam, mint MQL4-ben, csak egy fokkal bonyolultabban, és objektum nélkül.
 )Ha nem boldogulnék az átírással, lehet, hogy megkereslek, de egyelőre még elszórakoznék vele. Végre találtam magamnak egy feladatot, ahol indokolt az OOP használata, tehát némileg rá vagyok kényszerítve, hogy megtanuljam.

- 

swoody
senior tag
Igazabol azert akartam magyart, mert szemely szerint jobban megbizok egy helyi szolgaltatoban, mint egy kulfoldiben. Gondolom nem egy embernek van itt nem itthoni szolgaltatonal penze, szoval valszeg ez az en hulyesegem.
Regen probalkoztam metatraderrel, tok hasznalhato volt, de nagyon beleuntam a tanulasba (sajnos). Viszont most raprobalnek ujra.
Ios-ra van ertelmes app vagy meta ios platformja is korrekt?
 - 

Fecdzo
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Napelem
 - Battlefield 6
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - Mozilla Firefox
 - Elektromos autók - motorok
 - Mobil flották
 - AMD Catalyst™ driverek topikja
 - Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
 - ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
 - HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
 - iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 95% Akkumulátor
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).