- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
Úgy tűnik másodszor is az elvárásaimnak megfelelően működött a piac.
Előtte sose tőzsdéző, önmagukat TSLA "befektetőknek" nevező szakértők (inkább szerencsejátékos) fújták, hogy majd szept 22 battery day és akkor megint mennyit emelkedik majd a részvény, most kell venni, blabla.
after/pre marketen -5,5% eddig -
WiZARD
addikt
válasz
attiati #7952 üzenetére
Én nagyon hiszek a Teslában (de jelenlegi árakon kiszálltam a részvényekből), és hiszem hogy nagyon más mint a többi autógyártó. Sokkal inkább tech cégnek tartom, aki mellette autókat is gyárt. Az autógyártás Apple-je.
Teljesen máshogy működnek mint a többiek, akik rengeteg dolgot vesznek beszállítóktól, készen, sokkal több területet fednek le.
-értékesítési csatorna (nem kell kereskedéseket fenntartani/eltartani)
-teljes önvezetés >> robotaxi flotta
-saját akku gyártás/fejlesztés
-teljesen új szemlélet az autógyártásról
-saját biztosítás
-napelemes témák, powerwall, stb. - kb komplett energia rendszer háztartásnak, autóról oda-vissza töltés
-app store, utólagos fizetős tartalom
és akkor még nem beszéltünk az autógyártásról a forgalomban lévő konkrét autók közti, kézzel fogható különbségekről. Mind HW mind SW oldalról.Ha pedig ezek hosszútávon bejönnek/működnek, nyereséget termelnek, akkor a mostani árakon még nem is biztos, hogy annyira lufi/túlárazott a részvény.
Aztán lehet hogy én élek álomvilágban és hiszek túl sokat róluk
-
WiZARD
addikt
OTP azért kapott az államtól is egy pofont...
Szerintem még odébb van az alja. Majd ha megáll a vírus terjedése, esetleg csökkennek az esetszámok, akkor talán javulhat a hangulat. De, hogy a gazdaság milyen gyorsan fog felállni az jó kérdés.
Aktív kereskedést jó ideje abbahagytam. Viszont úgy gondolom hogy mostanság (mármint a következő hetekben/hónapokban) érdemes lehet beleülős, hosszabb távú long beszállót keresni. Hogy mibe, az jó kérdés. Kockázatosabb oldalnak ott vannak a turisztikához köthető cégek - légitársaságok, boeing, hajókázós cégek (carnival, royal caribbean, norwegian), Hertz, stb.
Nyugisabb tételnek meg pár index követő ETF vagy ilyesmi. -
-
WiZARD
addikt
válasz
tomrRRR #7511 üzenetére
Szerintem szimplán van egy kötelezettsége, hogy dec 24-én napi árfolyamon el kell adnia 300 fát.
Ehhez 15-én megveszi, de aznap beijjed, eladja. bukik 10$-t darabonként.
Végül 24-én megveszi 750ért, és ennyiért tovább is adja, ahogy a kötelezettsége szólt.Ez se nem fedezeti, se nem arbitrázs. Értelme sincs, ennyi info alapján
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
Sikerült 30án összehozni az év legszarabb napját, és 7.5%-ot amortizálni a számlámon, így a listán is persze hátrébb csúsztam, de a 23. hely még így is megvan.
Egyelőre nem jött semmi értesítés arról, hogy ez az elméletileg 30k€ számla milyen formában érhető el, vagy akár csak hol tudom követni, hogy éppen hogy áll...
-
WiZARD
addikt
Nekem elmúlt hónapokban Darwinex jött be, mt4 robotozásra. (FCA)
Ami érdekes: A számlát "meg lehet osztani", ha megosztod, akkor aki akarja, az másolhatja a kötéseket. Ezért semmi jutalék nem jár, viszont azt ígérik, hogy havi szinten 1.5m €-t befektetnek a top 40 megosztott számlára, 6 hónapra, és a nyereség 20%-át kifizetik.
Szépen és jól hangzik, de belegondolva kicsit soknak tűnik nekem, hogy elvi max 27m €-t betoljanak random, ismeretlen embereknek kezelni.
Szerintetek?
(persze nem olvastam el pontosan a feltételeket, főleg nem az apróbetűt) -
WiZARD
addikt
Nyilván nem az átlag, és a nem a sokak által használt rajzolgatós chart elemzést használják.
Ettől függetlenül egy tökéletes példa arra, hogy igenis el lehet érni ilyen hozamot tartósan, és a múltbeli árak elemzésével meg lehet verni a piacot (nem is kicsit).Ez főleg annak tükrében érdekes, hogy pl a BME MBA képzésén a Befektetések 1-2 nevű tárgy kis túlzással csak azt próbálja tanítani/bizonyítani, hogy a piacot nem lehet megverni, és 1-2 órán megemlítik azt is, hogy a technikai elemzés baromság, nem lehet a múltbeli árakból a jövőt megjósolni.
-
WiZARD
addikt
Új-zélandi, ausztrál felügyeletről mi a véleményed?
B-book nélküli, ecn brókereknél MT4 esetén vajon mennyire van egy állandóan rátett slippage? Van ismerősöm, aki erről szentül meg van győződve, hogy minden MT4 bróker mindig rátesz egy kicsit, hogy ő is keressen (a jutalékon felül), és ctraderre esküszik.
-
WiZARD
addikt
Ennek egy része nem a K&H hibája.
Pénzmosás elleni törvény miatt kell befektetni minden lét, mielőtt kiveszed (bár pár éve ez csak akkor volt elvárás, ha más névre utaltad tovább, igaz manapság már más névre se lehet utalni, csak sajátra)
Részvény elszámolása T+3, mindenhol. (Bár ahhoz hogy befektetve legyen nem kell megvárni a T+3-at kétszer.)
-
WiZARD
addikt
Az aktuális mt4, TDS-sel szerintem "tud" tüskéket is, és a valós (historikus) spreadet tudja használni.
Bár jforex sokkal pontosabb, de dukason élesben nekünk folyamatos szívás volt az aránylag nagy slippage. Egy idő után külön utólag rontottam le a backtest eredményeket, és azokat elemeztem, hogy közelebb legyen a valós várható eredményekhez
Ctrader-t használ itt valaki? Haverom nagyon dícséri.
-
WiZARD
addikt
Elsőre egész hihető story volt, főleg annak aki nem ért hozzá. Robotok, automatán profin kereskednek, hoznak egy hihető hozamot (nem ígérnek hihetetlen hozamokat, évente duplázást és társait), amiből még egy vállalhatónak tűnő részesedést is kérnek.
Idáig nem is lenne gond, és még csak gyanakvásra se ad túl sok okot önmagában ez a része.
Csak sajnos ennél jobban nem néznek utána, rábízzák magukat és a pénzüket az első jöttmentre, akisokateleget ígér (itt jön az általad emleített kapzsiság).
Sőt ami ennél rosszabb, hogy vannak akik akkor is beugranak ilyenbe, ha előtte szólsz nekik. Mert ők hinni akarnak, és te biztos csak irigykedsz, és nem akarod hogy nekik jó legyen.
Ismerek olyat, aki sok évnyi aktív kereskedés, robot fejlesztés, és futtatás (közben ezer brókert kipróbált) után mutatta az egyik 3TGFX-es csodát, hogy milyen király. Megmutattam neki az erről szóló beszélgetést, amire nekem inkább nem is reagált, de beszállt.... -
-
WiZARD
addikt
válasz
attiati #7366 üzenetére
Továbbra is úgy gondolom ez az EURCHF story sokkal összetettebb kérdés, mint hogy rá lehessen fogni 1 szereplőre, és bűnösként kihozni.
Kezdve az SNB-kal, aki felborította az első dominót, mintha életében köze se lett volna a piachoz, és egy 3 éves gyerek döntött volna. Sokkal finomabban is lehetett volna kezelni.
A brókerek része ki lett tárgyalva ezerszer.
Az ügyfeleket szintén az SNB-kal tenném 1 kategóriába, hasonlóan előrelátóan viselkedtek (pozinyitás, óriási tőkeáttéttel, majd az ígéret megvéd, és többnyire még az aláírt szerződés tartalmáról se volt fogalmuk - lehetséges negatív számlaegyenleg)(Ezzel semmilyen szinten nem a brókereket akarom védeni, csak valahogy a többiek felelősségéről általában 1 szó sem esik)
-
WiZARD
addikt
Én nem szeretem a Virtual Dealeres "összeesküvésre" fogni, nekem szimplán az a magyarázat is elég, hogy MM bróker "megköti" házon belül slip nélkül, majd ha sokat nyersz tőle, akkor kiviszi piacra, és máris jön a slippage.
Amúgy Everex jó példa, főleg hogy van némi átjárás az ő csapatuk és az én "csapatom" közt
Hogy melyik bróker MM és melyik nem, az jó kérdés. Próbáltam távol tartani magam azon brókerektől, akiknél 100% egyértelmű volt hogy MM.
(A példaként hozott Admiral számla az egyetlen kivétel, bár ott volt egy rakás kamu és ígéret, hogy ők bizony nem MM, én végig kételkedtem, és azzal a "feltétellel" nyitottam a számlát, hogy amint van bármi gyanús körülmény, akkor zárom. Így kb az első slipes trade után zártam. Érdekes módon a társaság több tagjának is aznap kezdett el hirtelen slippage lenni a kötésein) -
WiZARD
addikt
Ha dukas jfx-en tesztelsz, akkor bid-ask van.
Limit order nem játszik arra, hogy majd ha adott irányba elindul az ár, és elér 1 szintet, akkor akarunk nyitniIgen, elismerem, hogy valószínűleg az adott stratégia nem alkalmazható élesen (bár pár évig nyereséges volt, aztán vagy a piac (akár mozgás, akár technológia/"ellenfelek" tekintetében) változott sokat, és ölte meg, vagy az állandó fejlesztéseink vitték el egy olyan irányba, ami csak backtesten hozott javulást, élesben pedig rontott)
Szépen működött slippage nélkül, aztán amikor elkezdtek kivinni a piacra, akkor gyorsan zártam a számlátSajnos akikkel 1 csapatban csináltuk, ők nagyon erre a pár pipes nyerőkre vannak rámozdulva, és nem láttam, hogy másban akarnának gondolkodni.
Nekem meg jelenlegi munkám mellett se időm se idegem nem sok van ezzel kínlódni.Továbbra se tartom kizártnak, hogy lehessen pénzt csinálni vele, csak azt mondtam, hogy én nem ismerek olyan kereskedőt, akinek megy.
-
WiZARD
addikt
USA vagyonkezelők azért kicsit más keretek közt kereskednek, mint ami elérhető egy usernek...
2 hónap: mondtam egy számot, ez lehet 1 vagy 3 is. Sok robotnál későn fogadtam el, hogy már nem működik, túl sokáig bíztam benne, hogy csak DD, és majd újra jó lesz.
Backtesttel rengeteg időt töltöttem, főleg dukascopy tick adatot használtam, de volt amikor brókertől lementett tick adatot.
Általában backtest és valóság között jelentős eltérés nem volt, csak a slippage.Slippage miatt próbáltam elég sok brókert. MT4-ből is kiábrándultam, áttértünk dukascopy-jforex-re, ott még pontosabb volt a backtest, és a backtesten is volt már végre valódi spread, és némi slippage is. De ezt sose sikerült élesben igazán kamatoztatni.
Sajnos dukascopynál élesben gyakran volt nagy a slippage.
Lmax mt4-nél hasonló gondok voltak.
Vége felé nagy tőkét már nem volt kedvem noname, ciprusi, orosz, ausztrál,stb brókerekhez vinni.
Lmax azt mondta minden panaszomra, hogy ne használjak mt4-et, mert az fos.
Egy darabig terveztük, hogy fix api -ra áttérjünk, de itt jött el, hogy ez pár egyedi usernek nem egyszerű, és valahol itt fogyott el nekem 4-5 év után a lelkesedés/bizalom.VPS-t is próbáltam sokat, Beeks bevált, de önmagában kevés volt a slippage elleni küzdelemben.
Persze ez a slippage gond a stratégiából is adódik, stop orderekkel nyitottunk, szűk trailing(1-3 pip), szűk SL (5-10 pip), és 3-5 pip-nek már örültünk (amikor összejött egy 90 pipes nyerő, és ezzel ~30% profit, az azért elég jól esett). Ha ebből elvitt 1-2 pipet a slippage már az is fájó volt, de amikor SL-től 20 meg 80 pip távolságra lett zárva a pozi, az elég szarul esett. Főleg hogy a kötésméret a kis SL, és alacsony várható nyereséghez volt méretezve.
Ebből is tanultunk, próbáltuk szűrni, hogy közvetlen hírek előtt/közben ne kössünk... -
WiZARD
addikt
Konzisztens alatt arra gondoltam, hogy 6 éves jó backtest után nem 5-6 hónapig nyerek egy robottal, 2 hónapig bukok és felismerem hogy kuka, majd utána (közben) elölről kezdem a keresést egy másik után. (Egy kis finomhangolás belefér)
DD max 10%, évi minimum 25% profit.
Martingale, nagy kötésméretű recovery és társai kizárt nálam. Sokszor gondolkoztam rajta, de mindig arra jutottam, hogy nem bízok benne.Nagyon idegőrlő az egész. Amíg bróker voltam addig belefért. Most se időm nincs foglalkozni vele, se kedvem nincs idegeskedni rajta (munkára nem tudok figyelni). Elbuktam ~100k$ profitot, és ott úgy döntöttem elég volt, inkább mentem a tőkét.
Aprópénzes számla maradt, ezen nem bosszankodok, cserébe kb értelme sincs, de teljesen abbahagyni nem tudom.Idegeskedés része: elég sok bukó jött általam kiszámíthatatlan, kontrollálhatatlan dolgokból (leginkább slippage), ezen sajnos csak valami sokkal hosszabb kötésekkel operáló stratégia segíthet, azok meg nagyon távol álltak tőlem.
-
WiZARD
addikt
Erre én is kíváncsi lennék, hogy konzisztensen, kiszámíthatóan robotokkal ki tud pénzt keresni.
Ismerek olyat, aki ezt mondja magáról, minden év végén közli, hogy ez volt eddig a legjobb éve. Csak közben látom a számláit...
(Egy időben azt gondoltam magamról, aztán amikor a tuti stratégiával, saját robotokkal sikerült a nyereség jelentős részét elbukni, akkor 0-án kiszálltam lényegében. Ugyanakkor érdekes, hogy visszanézve pár éves pályafutásomat, és a futtatott robotokat, ki tudok olyat emelni, amit ha végig nyugiban futtatok, akkor végig nyereséges lett volna, és a mai napig az. Csak ment mellette sok más, ami kevésbé volt jó hosszú távon)
-
WiZARD
addikt
válasz
attiati #7244 üzenetére
Dukas valószínűleg könnyen mondta, hogy elengedi az eurchf miatti negatív számlaegyenleget.
kb 3 hónappal korábban küldött figyelmeztető emailt, és csökkentette 1:10-re a tőkeáttétet. Valószínűleg nem sok pozi maradt nála, és maximálisan kihasznált 1:10 mellett se vihették el a bukók nagyon minuszba a számlákat.Ez azért szerintem jóval komolyabb gondolkodást, és kockázatkezelést jelent, a többi brókerhez képest, akik gondolkozás nélkül továbbra is mindenkinek 1:100-500 tőkeáttétet adtak. Volt is aki belebukott.
-
WiZARD
addikt
válasz
HussarF #7236 üzenetére
Nyiss egy dukas demoszámlát, és nézd meg historikus tickcharton, 10-15 pip spread még ha nem is gyakori, de előfordul 1-1 nagyobb hírnél.
Buktam már eurusd-n 80 pipet úgy, hogy 20 pipnél volt az SL (és a pozim is erre volt méretezve), csak éppen egyik ticken benyitottam, és a következő tick 80 pippel odébb volt.
Így elég emlékezetes ez nekem, de itt a tick chart, ahol látni hogy előtte is 15 pip spread volt. Én voltam a hülye, hogy akkoriban még nem korlátoztam a robotot, hogy ekkora spread nyúlásnál ne kössön. (bár ennek köszönhetem, hogy volt 100 pip nyerő is, számlához mérten óriás pozival, aztán hosszútávon csúnya bukó lett az egész)
Amúgy attiati-nál pozitívabban látom. Bár igaza van abban, hogy nagyon keveseknek sikerül ebből tartósan, értékelhető jövedelemre szert tenni. De szerintem a lehetőség megvan, és akiknek nem sikerül, azoktól se a brókerek/rendszer veszi el. (itt az okosabbakra gondolok, akik nem az utolsó lehúzós MM brókernél kötögetnek random, mert azoktól egyszerre veszi el a "rendszer" és a saját hülyeségük, hozzá nem értésük)
Tick/perces szinten kereskedni talán valóban nehezebb, de napon túli pozikkal el tudom képzelni, ahol azon semmi se múlik, hogy a bróker/rendszer miatt 1-2 pippel odébb teljesül az order.
Brókerként nagyon kevés ügyfelet láttam tartósan nyerni, nagyrésze valóban elbukja a lét, akinek esze van az legalább időben kiszáll, és belátja hogy neki nem megy.
-
WiZARD
addikt
Ha racionális, profitorientált partnereket feltételezünk, akkor ők is ugyanezt feltételezhetik rólunk. Ha pedig így van akkor közel 100% biztos lehet mindegyik résztvevő, hogy mindenki a nagyobb haszonra fog szavazni, hisz biztos a másik is arra szavaz, tehát meglesz a szükséges százalék.
Ami kockázat van, ha azt feltételezem, hogy a másik/többi fél, nem racionális, csak trollkodik, esetleg ő feltételezi ezt a többi félről, és ezért megy inkább a biztosra.
De szerintem a valóságban, valódi pénzzel jóval kisebb lenne ilyesminek a kockázata.Másik kockázat inkább olyasmi helyzetben elképzelhető számomra, amikor valami versenyben valaki mindenáron győzni akar, akár azon az áron is, hogy 1-1 csatában inkább a kisebb profitot választja, cserében azért, hogy a másikat megszivassa. (nem tudom, hogy a tesztnek az volt a lényege, hogy valaki a legtöbb pénzzel győzzön, és csakis 1 nyertes lehet, vagy pedig az hogy mindenki a többiektől függetlenül a maximális eredményt hozza ki)
-
WiZARD
addikt
Na de ha racionalis es profitorientalt valaszadokat feltetelezunk, akkor lehet arra szamitani hogy meglesz a szukseges szazalek. Ha paran trollkodnak akkor mas eredmeny lesz, de az meg nem a valosagot tukrozi.
Na meg valosagban nincs ilyen tiszta helyzet, ott inkabb olyasmi fordulhat elo mint pl: A - 20$ nyereseg ha 80% az A-t valasztja
B - ezt valasztok 10%-a 500$-t kap, a tobbi semmit. -
WiZARD
addikt
Csak en erzem teljesen ertelmetlennek az elso kerdeseket, ha racionalis, nyerni akaro, ertelmes valaszadokat feltetelezunk?
Aki meg csak trollkodni akar az meg az egesz eredmenyt elrontja, es nem realis, hisz elmeleti penzbol nem faj bukni, de elesben tuti nem igy tenne... -
WiZARD
addikt
Na addig agyaltam, amíg eszembe jutott a részvény neve, amit arbitráltak, úgyhogy csekkoltam az árfolyamokat, most is van kb 6-6,5% különbség a 2 tőzsdén lévő árfolyam közt...
Szóval ennyit a tökéletes piacok elméletéről, legalább 5 éve fennáll ez az eltérés.Csak kell bele egy deviza konverzió, jutalék 2 helyen, és egy rugalmas backoffice
-
WiZARD
addikt
A részvényest 1 évig tuti nyomták, talán tovább is, de nem volt túl nagy pénz/forgalom. Nekik brókerként, önköltségen, jutalék nélkül megérte, időbe is belefért...
A warrantos cuccot bő fél évig kísértem figyelemmel, aztán eljöttem. Túl nagyban nem lehetett tolni azt se, minél nagyobb tétel volt, annál nagyobb eséllyel törölték az egészet. De 1-1 jól sikerült körön megvolt párszáz € általában.
-
WiZARD
addikt
Biztos, csak kérdés hogy más mikor találja meg, és milyen gyorsan tűnik el...
3-4 éve még simán lehetett találni olyan részvényt, ami több tőzsdére volt bevezetve, és lehetett arbitrázs ügyletet kötni rendszeresen, mert nem egyezett az ár, volt olyan kollégám, aki rendszeresen nyomta.
Olyat is ismertem, aki 2-3 éve kb napi szinten talált félreárazott warrantokat, certiket a német/osztrák piacon. Párról kiderült hogy mégsincs félreárazva, néhány ügyletet visszafordítottak, a többin meg nyert, és összességében bőven nyereséges volt.
(most máshol, mást dolgozok, ezért 2-3-4 éves példákat hoztam)
-
WiZARD
addikt
Nem vagyok biztos ebben, nem a viszony, a kérdés szerintem. Engem pont amikor nagyon jól ment, és "bőven" volt pénzem, az túlzott, és meggondolatlan kockázatvállalásra késztetett
Szerintem ez inkább poziméretezéssel van összefüggésben.
Sok pénzből tudsz akkora pozit tartani, amivel mégis érdemi nyereséged lehet.
Kevésből ha arányaiban hasonló pozit nyitsz, akkor az a vége, hogy ilyen kis nyereségért minek ennyit küzdeni, holott %ban ugyanakkora nyerő lesz.
Brókerként is azt láttam, hogy sokkal jobban ment azoknak, akiknek volt pénze, és tudott nagy pozit nyitni, tartani, kiülni, mint aki kisebb tőkével próbálkozott.
Persze a viszony is hozzátartozik, de ez inkább abból adódik, hogy 1 mrd-ből elbukni 10et nem fáj annyira, mint 5ből elbukni 3-at. Mert ahogy láttam, kis tőkéből arányaiban sokkal nagyobb pozit nyitott mindenki, mint nagy tőkéből.
Lehet mondani az elméleteket, meg money management alapokat, és 1-2-5% max kockázat és társai. Demón működik, meg nagy pénzél is. De kis tőkéből (ami sokszor az adott személy teljes megtakarítása) nagyon kevesen tartják be, illetve nagyon keveset hoz, sok idő befektetése mellett... -
WiZARD
addikt
Én is hasonló gondokkal küzdök, és kb arra jöttem rá, hogy ha nyerek, akkor mindig "ugyanannyit" nyerek, 2 módon: vagy kicsi pozi, és tudom tartani sokáig, mert kis nyerőben minek zárni, vagy nagyobb pozi, de azt hamarabb zárom, hisz kisebb elmozdulásból megvan, egy értékelhető nyereség, amit félek, hogy visszaadok.
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
Ugyan már, statisztika függő, de retail ügyfelek 90-95%-a elbukja a pénzét. Vagy az egészet, vagy csak egy részét, és belátja.
Hogy ezzel szemben beálljon valaki a nyerő oldalra, ahhoz nem kell sok fedezet.OTC piac, mindenféle offshore brókercégekkel többnyire. Nem véletlen vannak a világ különböző pontjain bejegyezve...
Ha meg nincs valódi piaci pozi, csak ügyfél és bróker fogad egymással, akkor nincs mit zárni a piacon, és lényegtelen hogy milyen árjegyzés van a piacon.
Aki viszont kivitte a piacra és fedezte, az nem tudott zárni, vagy csak szar áron. Ügyfélen meg kérdéses hogy be tudja-e vasalni a bukót. Ha nem akkor ő szívta meg.
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz
attiati #7026 üzenetére
pár brókercég megy a levesbe imho, akár nagyobbak is.
FXCM-nél 225 millió $ "tartozása" lett hirtelen az ügyfeleknek
nem tudom hogy ezt be tudják-e hajtani, és ha igen, akkor mennyi idő alatt... -
WiZARD
addikt
válasz
Ferdzsoo #7003 üzenetére
És ebbe mit/hogy tradelnél?
(komolyan érdekel)
Csábító a nagy mozgás, de szerintem ebbe most belenyúlni szerencsejáték.
Az ukrán konfliktus kirobbanásakor/kibontakozásakor kellett volna pozit nyitni, és most szép lenne az.
De nem ilyen begyorsuló, napi 25% mozgásba, és 650 pontos kametemelésbe nyitni...Aztán van ahol pont most szűntetik meg. (FXCM)
Én Dukascopytól ezt kaptam:
"Due to the high volatility and low liquidity on USD/RUB currency pair there is a risk of significant price gaps, which may cause negative equity on client accounts. Because of that Dukascopy Bank is forced to implement a maximum leverage for USD/RUB exposures of 1:10 as of 17 December 2014 at 13:00 GMT.Clients trading USD/RUB are invited to estimate margin usage at the moment the maximum leverage on USD/RUB will be reduced and adjust their exposure accordingly if needed before leverage cut time.
Attention: Beware that independently of the current leverage reduction Dukascopy Bank may take additional measures including full stop of USD/RUB trading and closure of all opened positions without warning."
-
WiZARD
addikt
válasz
Hege1234 #6956 üzenetére
Szerintem még mindig több értelme van egy 500$ számlának (de akár egy 50$ -os centes számlának is) mint a demón való játéknak.
De ez biztos egyénfüggő. Én nem tudom a demót komolyan venni. Pszicho-ba teljesen más. Biztos van aki tud örülni a demó nyereségnek, és aki nem tud aludni a demón lévő nyitott bukó miatt, de szerintem elég kevesen vannak így
-
WiZARD
addikt
válasz
Sobriety #6947 üzenetére
Szavakon lehet lovagolni, de akkor fordítsuk le számokra, az eredeti kérdést, és a válaszom lényegét:
Kérdés mi a jobb:
Van 2 milliód, amit kockáztatni tudsz, és saját stratégia csinál havi 5%-ot. Bizonytalan ideig lesz havi 100k (kamatos kamattal több) nyereséged. Mondjuk müxik 2 évig, és közben nem veszel ki 1 fillért se. Akkor lesz a végére bruttó 4,5 millió nyereség belőle. HA tényleg működik 2 évig.Ha ugyanez a helyzet, de közben eladsz havi 5 license-t 150$/db áron (tehát összesen 120, ami azért nem hiszem hogy túlzó lenne), és ezt a lét berakod mellé, akkor a 2. év végére lesz bruttó 12,6 milla.
De ha csak 1 évig müxik a robot, és így csak 1 évig tudod eladni, akkor 1,5 vs 4,5 millió a nyereség.
Persze ha van kockáztatni való 50 millád, akkor annál fenti feltételekkel lesz 2 év után 110 millió nyereséged. Ott már tényleg nem sokat számít, hogy eladtál-e közben 100 license-t vagy sem.
Mindenkire rábízom, hogy ezek alapján érdemes-e árulni egy stratégiát, vagy meg kell tartani magunknak.
-
WiZARD
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #6925 üzenetére
Régen én is így gondoltam, hogy egy tuti stratégiát nincs az a hülye, aki megosszon. Aztán sokat gondolkoztam rajta, és most már máshogy látom.
Ha nincs kellő tőkéd, akkor hiába a tuti stratégia, nagyon keveset fog hozni, és nagyon sok idő kell, hogy valóban meggazdagodj belőle. Viszont arra számíthatsz, hogy nem lesz örökké jó a stratégia, tehát addig kell learatni a profitot, amíg működik.Na meg sose tudhatod, hogy a tuti stratégia tényleg még évekig müxik-e. A jelenben egy működő stratégiát el tudsz adni tanfolyamon, robotként, stb. De ha elromlik holnapután, akkor már se eladni nem fogod tudni, se pénzt nem fog termelni neked.
-
WiZARD
addikt
válasz
attiati #6921 üzenetére
Miután 1x át van kötve határidőre, onnan kezdve csak 1-2 havonta (vagy ha jóban vagy a brókerrel, és megdumálod, akkor esetleg 3-4 havonta), a határidő kifutásakor, kell azt hosszabbítani. (kifutót eladni, újat megvenni)
1 kontraktus határidő kötési díja 500-1000 ft nagyságrend, szóval nem tétel.Arra nem emléxem, hogy a kölcsön papírért kell-e fizetni, és mennyit (valami éves 3% rémlik, de lehet hogy hülyeséget mondok)
-
WiZARD
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #6919 üzenetére
Nem, ő a BUX-ról beszélt, én konkrét részvény határidőről.
Neked nem kell foglalkozni vele, te alapvetően a prompt részvényt kötöd, csak szólni kell a brókernek, hogy kösse át határidőre, mert tartani akarod. -
WiZARD
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #6917 üzenetére
Miért ne engedné a BÉT?
T+3 elszámolás miatt napon belül tökmind1 mit csinálsz, de ha napon túl menne az ügylet, akkor valakitől kell kölcsönpapír, hisz csak akkor tudsz shortolni, ha van mit eladnod.
De ha van kölcsönpapír, akkor már semmi gond az ügylettel... (gyakorlatban te nem a prompt részvénnyel maradsz shortban, hanem short pozid lesz az adott részvényből a határidős piacon) -
WiZARD
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I. #6910 üzenetére
Equilornál simán lehet shortolni a bluechipeket, napon túl is, de sok kisebb papírra is tudnak kölcsönpapírt szerezni.
Nyilván más költségekkel megy, mint az online cuccok, de a szolgáltatások se ugyan azok...
-
WiZARD
addikt
válasz
attiati #6898 üzenetére
Szerintem teljesen lényegtelen, hogy történt-e csalás, vagy próbálkoztak-e csalással.
A bónuszt visszavehetik, de a saját pénzedből nem vehetnek el 1 fillért sem.
(Bírósági végzés esetén követelhetik, hogy fizess nekik, talán valamit kavarhatnának, és valami inkasszó szerűséget is el tudok képzelni)De épeszű ember ilyen kommunikáció (és lényegtelen, hogy kinek volt igaza) esetén is menekülne ettől a bandától...
(bár szerintem az se normális, aki egy ilyen market maker ciprusi bucketshoppal kezd) -
WiZARD
addikt
ha már ajánlom őket...
Dukascopyt meg azért írtam, mert én teljesen áttértem oda az MT4 brókerekről, 40% jutalékkedvezmény meg q sok. Így nem egész 3$/lot körül van az EURUSD jutalékom (odavissza), és a GBPUSD 3,63 $/lot. Legolcsóbb mt4 brókernél (Armada, Lmax), kedvezménnyel együtt se jöttem ki 5-6$/lot alatt.
-
WiZARD
addikt
ultrafx=lmax, csak ők az lmax ügynöke és jutalékot kapnak utánad
Herpai elsőre, weblap alapján szimpatikus, aztán nagyon hamar átvált arra hogy csak az a tökéletes amit ő mond, és arrogánsra vált, fő célja az ügyfél/jutalék szerzés.Akkor már nyiss inkább Globegain-en keresztül Lmax számlát, és a kifizetett jutalékból 12%-ot te kapsz visssza
Más brókereknél is érdemes GG-n keresztül számlát nyitni, egész szép kedvezmények vannak. (dukascopynál 40%-ot adnak vissza a kifizetett jutalékból)MT4-re Lmax, Armada Markets, és FinFX amit ajánlok.
Lmaxot használtam sokat (havi 800 lot is előfordult), sajnos előfordul nagy slippage, és néha voltak vitatható dolgok. Soha 1 fillért vissza nem adtak, akkor se ha felmerült (szerintem) hogy az ő hibájuk.
Armadát is sokat használtam (itt is volt havi 500-1000 lot kötésem egy darabig), slippage változó, néha itt is előfordul nagy, a korlátozott spreadek segítenek kicsit néha, híreknél nem száll el annyira. Ha hiba volt, és az ő hibájuk volt, azt több alkalommal is elismerték, és szó nélkül visszafizették az ebből keletkező bukót.
FinFX-et haverom használja, ő nagyon elégedett vele.(meg volt egy rakás másik szar, amit senkinek nem ajánlanék)
-
WiZARD
addikt
mire jó az 1.8-as spread?
1400 kötésnél az azt jelenti, hogy kb 1000-1200 pipet jótékonykodtál a brókernek....
(ha azt mondod, hogy csak a teszthez használtad, direkt nagyobb spread, stb azt elfogadom. DE nagyon remélem hogy nem ilyen spread mellett akarsz valós pénzzel kötögetni)
-
WiZARD
addikt
Lehet volt már ez a kérdés, de mi értelme, hogy a stratégiát úgy írjátok meg, hogy csak záróáron kössön?
Az egyszerűbb/gyorsabb backtest az egy dolog, és elhanyagolható.
Ezen kívül mi az előnye? -
WiZARD
addikt
Na meg a Plotinust is meg lehet nézni, 2011 februárban 1560 forinton lett bevezetve, most 2700 forinton áll.
3 év alatt 75 %És nem volt benne 9 hónapig tartó 30%-os DD, mint Birgernél.
Nem is értem miért van oda Birgerért csomó ember. Számomra hiteltelen. Ha annyira jól megy neki, akkor tényleg az a párszáz € hiányzik az életéből, amit az előadásokon kap a hallgatóktól?
Pár órás előadással/oktatással van aki elhiszi, hogy meg fogja tudni tanulni a csoda stratégiát? (ami mellesleg a jelek szerint kevés, hisz mellette pénzért oktat...) -
WiZARD
addikt
Én a demózásnak nem látom SEMMI értelmét.
Max 1-2 hétig jó, arra hogy a tök kezdő megismerje a használni kívánt programot, a tőzsde/rendszer működését.
De utána felesleges.Egyszerűen nincs súlya, nem tanít meg semmire. Ha bukik valaki, akkor legyint egyet mert csak játékpénz volt, és valós pénzzel amúgy se így csinálta volna. Ha nyer akkor sincs meg az öröm, mert nyert egy rakás játékpénzt.
Sokkal több értelme van akár egy centes számlának is. Berakni 50-100$-t, ha valaki elbukja, akkor se nagy tétel, de legalább valódi pénz, és nem csak 1 kattintás újrakezdeni, újratölteni a számlát.
-
-
WiZARD
addikt
DD időszak hosszának a kezelése/kezelhetősége attól is függ, hogy mire használja a rendszert a trader.
Ha ebből akar élni, akkor pár hónapnál tovább tartó DD az elég kellemetlen.
Ha csak hobbi, és játék, akkor sokat ki lehet bírni.Itt ahogy látom a 200 nap közepénél volt az alja, tehát picit több mint 3 hónap amíg "csak bukik", a maradék 100 nap már felfelé megy..
6 hónap nonstop bukót nehéz elviselni, és közben nem feladni a stratégiát, főleg ha valaki ebből akar élni.
de itt a negyedik hónap végén már talán látszik a fény az alagút végén.bár én most a stratégiámmal 1 hónapja vagyok bukóban, elég sokat visszabuktam, és kezdek kicsit elkeseredni, de próbálom a pozitív oldalát nézni, hogy még így is +200% április óta, stb, de amikor ebből próbálok megélni, és 1 hónapban nem hogy nyerek, hanem több mint 1 havi nyereséget elbukok, akkor nehéz optimistának maradni.
-
WiZARD
addikt
válasz
Ferdzsoo #6449 üzenetére
thx, és csak azt tudom mondani, hogy hajrá, ne add fel.
kb 3 éve robotozok, az első pár hónapban nagyon jól ment, tripláztam, majd elbuktam pár nap alatt minden nyereséget, és még többet... utána jött 2 év küzdelem a nulláért, ha volt kis profit, azt gyorsan elbuktam mindig.
De nem adtam fel, és talán ez a legfontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Gigabyte GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 192bit!!! Beszámítok!!!
- Fujitsu Lifebook U757, 15,6" FHD , I3-7100U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 4G/LTE, 27% áfás számla
- Dell Latitude 5500, 15,6" FHD , I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, LTE, 27% áfás számla, 1 év g
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest