Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz Dzoli #7879 üzenetére

Ehe, ehe :D Hát akkor képződik meg mikor ha lezárod és azt is tudod kivenni...meg hát előbb utóbb úgyis lezárod, nem? :D

Igazad is van, meg nem is....csakúgy mint nekem. :) Az igaz, hogy le kéne bontani lezárt és még futó esetekre, de úgyis akkor fogunk tudni végső számot mondani ha már lefutott teljesen a járvány. Tehát a mostani aktív esetek is kovertálódni fognak gyógyult és elhunyt esetté. Sajnos pont az átmenet valószínűségeket nem ismerjük (hány % az enyhéknek foldul kritikusra és hány % a kritikusnak végződik halállal). Ha még ezt is ismernénk akkor lehetne közelíteni....
    Becsültem átmeneti valószínűségeket. pl az enyhékből 96% meggyógyul 4% súlyos lesz. a súlyosnál mondjuk 60% meghal 40% megyógyul. 10% pont változás bármley átmenet valószínűségben kb 0,5%al módosítja a halálozási rátát.

Becsültem én is egyet...nekem olyan 7,4% jött ki a végére. Viszont vmit sztem benézünk. A WHO szerint valahol 3,4 és 5,5% között lehet. Amúgy a linkeden valahogy nem stimmelnek a számok...

Új hozzászólás Aktív témák