Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-book olvasók
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
tegnap voltunk a vörösoroszlán teaházban,[link] aranyos & hangulatos. sok féle teákkal és édes felszolgálólányokkal (a jokaitérnél)
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Huh!
Nekem, úgy tűnik mintha nagyon leesett volna a vérnyomásod (és vagy a vércukrod is). Szerintem teljesen kimerítetted magad, az erős fekete tea doppingként való fogyasztásával és az alvás, pihenés hanyagolásával. Az alvás létszükséglet, nem lehet kiváltani teával (koffeinnel). 3 liter fekete teában már rengeteg koffein meg egyéb serkentő (''doppingoló'') hatású anyag van. A fekete teákat csak mértékkel szabad fogyasztani. Úgy tudom a zöld teában jelentősen kevesebb koffein van, de abból is megárthat a sok. Én pl. reggel fekete (Earl Grey, Madras) vagy zöld teát fogyasztok. Délután és este meg főként csak gyümölcsteát.
[Szerkesztve]www.HunnyF1.com
-
kraftxld
félisten
Mult pénteken ittam török teát, Szegeden a Dugonics téri teaházban, igen jó volt
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
brownus
veterán
épp rooibos és citromfű teát csinálok, finom. (és a vizipipám és ég már )
-
neduddki
nagyúr
HI!
HAt ijjet meg nem lattam Milford Salsa, /mod: korte beszelek hujjeseget hejessen:/ cserri-csili keverek, aki megkostolta az eddgi dicserte en meg gyujtom a batorsagot:- )))
[link]
[link]
[link]
udv
neduddki
mod: me emlekeztem kortere? a kepet nezve esett le:- )
[Szerkesztve]https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Kephamos
addikt
hmm. Jó rgwen ittam teát. Szerintem mindjárt nyomatok egy jó kis earl grey-t, a kedvencemet.
-
Fred23
nagyúr
Lehet,én felhagyok a komoly teázással,mert veszélyes ! Vizsgaidőszak alatt teljesen rászoktam a Morton-féle indiai feketeteára,tegnap viszont majdnem megöltem magam vele.Már két hete úgy napi 3 liter teát ittam,alvásra szinte nem is volt szükségem,kettőig vagy tovább olvashattam,és kelhettem bármilyen korán,nem számított;ráadásul nem dobogott jobban a szívem,mint rendesen -tegnap este aztán egy hatalmas adag tea után hirtelen kiment a vér a lábamból,a kezemből,és úgy mindenemből.(A mellkasomból is,a vállaimból is ! )Zuhany,test-dörzsölgetések,fokhagyma nyersen (!),bor -egymás után,hátha valamelyiktől jobban leszek.Órákon át közel voltam egy végső rendszerleálláshoz.A kávéra érzékeny vagyok,attól elkezd dobogni a szívem,ha sokat iszom,ezért abbahagyom,teánál ilyen hatás nem lép fel,ezért azt hittem,korlátlanul fogyaszthatom: tévedtem.Biztosan a teától volt;apám az ötödét ha fogyasztotta,és ma reggel mondta,hogy remegett a szemhéja este,nyomást érzett a fejében,szóval felment nagyon a vérnyomása,meg is ijedt.Nálam tegnap előtt volt egy rövid szemhéjremegés,de nem tartott soká,és azt hittem,nem a tea okozza -a vérnyomásom meg teljesen úgy tűnt,hogy rendben van,nem éreztem semi rendellenest.De ma összeállt a kép.Miért van,hogy mindenkire máshogy hat ? Ez így nagyon veszélyes,hogy hirtelen készít ki minden előzetes figyelmeztetés nélkül.
[Szerkesztve] -
Huma
addikt
Jól hangzik.
Én még ezt szeretném kipróbálni: ''Hojicha (Pirított Japán Tea)
Pirított japán tea, amelynél a fermentációs folyamatot hirtelen pörköléssel szakítják meg. Illata a frissen sütött kenyérére, íze pedig a pirított rizsére emlékeztet.'' Ez érdekes lehet.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
ngabor2
nagyúr
az oolong ízét leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy hasonlít a fehéréhez, csak töményebb, erősebb. kifejezetten finom, és 4-5 forrázásig mindig változtatja az ízét. nekem ez tetszett meg benne. érdemes kipróbálni.
ebben a nagy melegben lehet, hogy mégis kipróbálok ismét egy mandarino-t. valahol még van. -
Huma
addikt
Én a fekete teát jobban szeretem mint a zöldet. A fermentáció miatt nincs olyan jó beltartalmi értéke, viszont karakteresebb az íze. A fehér teának elég jó íze van. Oolongot pedig még nem ittam.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
ngabor2
nagyúr
amúgy az ilyen biológiai cuccokból nem igazán ajánlatos 1 hatóanyagot kiemelni, mert a többi ennek hatását erősíti/gyengíti (mátrix-hatás, szinergizmus). tehát nem csak amiatt más a tea és a kávé, emrt más a koffein mennyisége, hanem mert a koffein mellett más is van.
-
Huma
addikt
A tea (főleg a zöld) nagyon egészséges, csökkenti a szabad gyököket, gátolja a rák kialakulását, jó étrendi hatású és nagyon jó beltartalmi értékei vannak.
Míg a kávénak (erről nem sokat tudok) gondolom nincsenek ilyen jó beltartalmi értékei ezenkívül pörkölik ami tudomásom szerint csekély mértékben rákkeltő.
Ennek nem néztem utána:
Szerintem maga a koffein nem káros. Lehet, hogy van vérnyomás növelő hatása de ez nem túl drasztikus, csak az arra érzékenyekre ill a magas vérnyomásban szenvedőkre ártalmas.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
ngabor2
nagyúr
mert egy kávéban fél deciben van benne az x mennyiség, teában meg 2-3dl-ben a 2x. és olyat nem nagyon láttam, hogy bedob valaki reggel üresen egy teát. nomeg arról nem is beszélve, hogy a tea nincs pörkölve, tehát kevesebb kátrány-típusú dolog van benne. a kávéban se sok, és a sima fekete tea nem tartozik a legegészségesebb dolgok közé.
amúgy lassan én is leszokok a teáról, egyszerűen nincs időm rá pedig jó dolog. -
Huma
addikt
válasz szandisas #382 üzenetére
A zöldben és feketében is sok van. A gyümölcsösökben egyértelműen nincs, kivéve ha van benne igazi tea is. Amúgy tudomásom szerint a koffein(tein) tartalma a kávéhoz viszonyítva 100-200%. Ezen kívül a hatása hosszabb ideig tart mint a kávé esetében.
Szerk: Persze sok minden módosítja a koffein tartalmat. Milyen erős a kávé, tea (mennyit raksz bele) milyen volt az időjárás mikor begyűjtötték, honnan, mikor, milyen fajta.
[Szerkesztve]Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
szandisas
őstag
milyen fajta feákban van sok koffein? mintha valahol olyat olvastam volna, hogy adott esetben többet nyújt mint a kávé
[Szerkesztve]aláírás
-
brownus
veterán
válasz csirkemano #375 üzenetére
szíverősítő hatása van ha jól tudom, olyan van nekem is, narancs héj darabkákkal. finom
-
csirkemano
csendes tag
Én teafüggő vagyok többek között. Nálunk van egy Csokizó, ahol szálas teákat is kapni nagy választékban, hát szuperek!
Most a kedvencem a vörös tea, rooibos, ami ha rossz kedvű vagyok, feldob, ha feldobott, lenyugtatAja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
EGOKA
tag
Rájöttem, h a kimért teák finomabbak mint a filteresek. Sőt, egészségesebbek és igazából olcsóbbak is.
Igaz, most megint filterest iszom, de csak azért, mert rengeteg van.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
-
ladybug
őstag
Ma végre megint feltöltöttem leapadt Milford teakészletemet. Most van téli álom, erdei gyümölcs, vérnarancs és epres-málnás itthon. Annyira finomak. 540 ft körül avn egy doboz, de megéri az árát.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
EGOKA
tag
Új tea bolt nyílt mellettünk.
Tök jó, benéztem és kaptam ajándék teát.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Huma
addikt
Nemrég vettem Gyömbéres rooibos teát (csipkebogyó és citromfű is van benne). Finom. Érdemes kipróbálni. Az egyetlen hátránya az, hogy drága. 570Ft volt a doboz ami 30g. Mondjuk még mindíg olcsóbb mintha üdítőt vennék.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
EGOKA
tag
Szebbet, jobbat az új évre mindenkinek!
http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
EGOKA
tag
Áldott, békés karácsonyt mindenkinek!
szerk: Teázósat!
[Szerkesztve]http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
EGOKA
tag
Fú, sajnos nem emlékszem, h mi volt pontosan benne, de valamikor meg fogom nézni, és beírom. Szerintem, ha tudjuk mi van benne, gond nélkül meg lehet otthon is főzni. (Ha minden alapanyagot megveszünk, vagy a teát is meg lehet helyben venni.)
És tényleg nagyon finom volt.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Natasa
tag
A Táncoló Hópelyhek: Kókusszal, fahéjdarabokkal, vaníliadarabokkal, mandula- és almadarabokkal ízesített fekete tea.
EGOKA: hmm? áfonyás joghurtos tea? ez érdekes lehet és biztos tényleg fini, én amugy is szeretem az áfonyát meg a joghurtot is
tessék a napi másfél vagy két liter folyadékot meginni ez nem muszály, hogy tea legyenAz élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk mellette!
-
EGOKA
tag
Na hétvégén voltam a Siriusban meg az 1001 éjszakában is. Az utóbbiba most először. Jó kis hely. És még olcsó is, de sajnos nincs földre ülős rész.
De az áfonyás joghurtos tea valami isteni, mindenkinek csak ajánlani tudom.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Natasa
tag
húú a Zöldteknősben nemrég voltam és nagyon bejön a hely. Jó a berendezés, tetszik a falak színe, a dekorációk és hangulatos zene szól.
Jah és vagy 200 féle tea van.
amugy imádok teázni, én minden nap iszom
kedvenceim a Lipton Green Label, Earl Grey és a gyümölcs teák
persze ha gyümi darabok is vannak benne
van egy isteni izesített fekete tea, táncoló hópelyhek a neve, ha a vörös oroszlánba jártok kóstoljátok megAz élet túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk mellette!
-
EGOKA
tag
Szülinapomra kaptam teákat. Vmi mate IQ-t, meg mangós züldteát.
És végre kaptam tekit a Zöldteknősben.http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #355 üzenetére
Ha jól látom ez valami origi. Angol TEA, ráadásul breakfast... Kávé helyett remek választás, mivel marha erős. Az Angol népség reggel ilyet iszik kávé helyet, amikor voltam kint hoztam haza, jó cucc.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Motion_Blur
félisten
mostanában én is rászoktam a teára, hiába no...jönnek a hidegek
általában gyümölcsteákat nyalogatok, de találtam itthon egy ilyet: [link] még nem kóstoltam, állítólag elég erős
upStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
ngabor2
nagyúr
válasz kapcs-ford #353 üzenetére
szerencsére nekem pár teát házilag sikerül begyűjteni, ami nagy segítség a keverékemhez. mondjuk idén csak kettőt sikerült, akácot és édesgyökeret, de ez is valami. pedig lehetne még bodzát, csalánt, esetleg hársat is. ha meg vetnék, akkor még több megteremne, mert van hol.
-
ngabor2
nagyúr
válasz kapcs-ford #351 üzenetére
webshopot nem tudok, de ha felhívod a herbáriát (gyógynövényes zacskókon igen nagy valószínűség szerint rajta van a számuk), talán tudnak segíteni. milyen gyógynövényből, és mekkora mennyiségre gondolsz?
-
kapcs-ford
őstag
Webshop-ot keresek ahol lehet kapni szárított gyógynövényeket nagyobb mennyiségben.
Tud valaki ilyet?Aláírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest