Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakadukak
újonc
-
doggie
aktív tag
válasz
dargelot #2965 üzenetére
Sziasztok!
Én is lecseréltem az 551-et dargelot féle egyedi verzióra és nem tudom, hogy csak ennél, vagy már előtte is jelentkezett (csak nem figyeltem volna rá), hogy a hdmi arc-os kimenetre kötött jbl 2.1 és a tv is egyszerre ad hangot, nem veszi el a tv speaker-étől a hangvezérlést és így elég csúnyán visszhangos. Ezt esetleg valaki megnézné 551-nel, hogy jó-e? Ha igen, akkor inkább, nem kell gyors bekapcs , de a hdmi arc-on kellene csak a hang.
dargelot, te esetleg tudsz ellentesztet csinálni ha rádugsz vmit hdmi arc-ra, hogy vezérel ez a verzió?
Esetleg valami spec beállítás ez?
-
-
Kiskutya
veterán
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #2989 üzenetére
Régen a Hz-el ment a verseny. Most ezzel.
Oké van olyan TV amely HDR esetében a kijelző egyes részein 1000-1500-al megy. De valóban az hozza vissza a valós hatást?
Pl Samsungon erősebbek a színek csak hát a végeredmény nem lesz valós.Sokkal több mint testőr: HDR10-ben mikor felrobban a "gonoszok" autója este akkor a tűz körül eléggé sötét a helyszín. Dolby Vision LLDV-n már minden részlet kivehető miközben a tűz elég erősen világít.
Szóval persze a HDR gyenge de ott inkább maga a szabvány az ami lehetne erősebb de hát na. Fix meta adaton alapszik a HDR10.
Ha már beiktatjuk az LLDV-t(akár HDR10-ből képes Dolby Visiont létrehozni) akkor hiába volt fix meta adatunk, a lejátszó dinamikust hoz létre ami látható is a képminőségen. Sokkal több részlet lesz és a kijelző is tágabb fényerő határok között fog működni. -
pecsivsk
tag
Tv-t keresek, és a TCL is képbe jött nálam. Csak sajnos itthon a T és az Alza-n kívül nem találok sehol.
65 C815-öt keresek.....
Tudtok segíteni? -
Kiskutya
veterán
Úgy igen de gondolom hdr esetében egy adott pontba nem tud olyan max fényerőt adni mint egy nagyobb kategóriás tv. A mi esetünkben 300-400 cd/m2 között mozog vannak tévék ahol ez a szám 1000-1500. Mindjuk kíváncsi lennék egymás mellett mennyire lenne látványos a különbség de az összes teszteken ezt hozzák ki gyenge pontnak tehát csak valami valóság alapja.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Kiskutya #2984 üzenetére
Meg a Edge led,jobb lenne ha direct lenne sztem,de ettől eltekintve erősen gondolkozok rajta hogy hozatni kéne barátommal a sógoroktól,900-950euro!
Samu qled drága,de csak kellene egy vagy ez vagy a Hisense!
Mondjuk a fény meg a kontraszt a Hisense mellett szól,a TCL-be csak a design! -
rainman72
nagyúr
TCL C815 Teszt [link]
-
tomp
félisten
válasz
Botika89 #2978 üzenetére
Először én is azt néztem ki de mégis csak maradtam a Zidoo-nál.
HDR10, HDR10+, Dolby Vision. Sőt tud LLDV-t is azaz HDR10-ből állít elő nagyon jó minőségben Dolby Vision-t. Az összes létező hangot tudja.
Jelenlegi Dolby Vision felállás: MEL-ből készített Profile 4, 5, 8. -
Gino20
őstag
válasz
Botika89 #2978 üzenetére
Az olvasottak / tesztek alapján (gyakorlatilag minden ,,képet és hangot" kezel) a kategóriájában tudtommal az egyik legjobb, igaz nem is olcsó. Én év elején ilyet akartam venni, de az egyetlen hazai Alza forgalmazó több mint 1 hónap alatt sem tudta beszerezni, így elálltam a vásárlástól és lett helyette egy beelink.
Amúgy ha nem kell a DV, akkor ,,ugyan ez" a negyedéből is kihozható egy amlogic alapú android boxal, amire 5 perc alatt rá lehet tenni a CoreELEC-et (amin aztán alapból a KODI player fog indulni) [link] [link]
-
tomp
félisten
Hibajelenség amire azt hinnénk, hogy TV szoftverhiba de nem:
új médialejátszóm lett. Zidoo Z9X.
Ha Dolby Vision tartalmat nézek rajta akkor látszatra nincs gond. HDMI-n kapja a DV-t amit megjelenít. Na de! Netflix elindít, film kiválaszt, hang van de kép nincs!
Ha a Netflixen Dolby Vision tartalom indul el Zidoo box után akkor sötét képet kapunk!
Kell egy TV restart!
A box részben értelmezhetetlen adatot is küld HDMI-n így aztán kikészül a TV rendszere.
HDMI-n továbbra is megjeleníti a DV-t de Netflixen vagy a TV saját lejátszóján már nem.
TV hiba? Nem! Lejátszó hiba? Igen. -
Kiskutya
veterán
válasz
MikaVejneGI #2972 üzenetére
Új frissítést mindenképp rakd rá! Amiket felsoroltál megy minden annyi hogy a ps4 egyelőre csak dd 5.1-be megy hiába tudja a tv a dts-t. Remélhetőleg szoftveresen javítva lesz. Szerintem a mozgás megjelenítése is ok van külön sport mód is!
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
C715 -öt vennék Telekomtól. Ps4 pro , Netflix,HBO Go menne vele.
Néhány sport musor, de alapvetően Filmek.
Pár tanács be üzemelés előtt?
Köszönöm. -
dargelot
senior tag
Valószínűleg igen, mert én is v551-ről váltottam.
Modellek amikre fel lehet tenni elméletileg:
50P20US, 55P20US, 60P20US, 65P20US, 49C2US, 55C2US, 65C2US, 70C2US, 75C2US, 55X2US, 62X2US, 65X2US, 55E17NUS, 65E17NUS, 85X6US, 50P6US, 55P6US, 65P6US, 49C6US, 55C6US, 65C6US, 70C4US, 75C4US, 55X4US, 65X4US, 60P4US, 55C8, 65C8, 75C8
2017 Series
P6046, C7006, X9006
2018 Series
DP660, DC760Egyenlőre hibát nem tapasztaltam a fw kapcsolatban. Gyors bekapcsolás működik, nincs random bekapcsolás.
-
kecsawi
senior tag
V8-R851T02-LF1V410.016251-val van valakinek tapasztalata? vagy 411?
-
maroni
aktív tag
Sziasztok tv műsort hogyan tudok felvenni?
És ha sikerül feltenni ezt a V8-R851T02-LF1V372 frissítést akkor az eddigi beállítások nem vesznek el?
Köszönöm! -
Kakadukak
újonc
Üdv mindenkinek Segítséget kérnék.Adott egy tcl ec780-as tv.Elméletben dolby atmos hangokat kezeli.Több MKV típusú filmnél sem nem ismeri fel.mp4 típusú teszt videónál felismeri.Valami beállítási hiba ,vagy ennyit tud?
Új hozzászólás Aktív témák
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest