- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
Ez is szép tv kár hogy már nem nagyon kapható!
[TCL 65DC760] -
-
Kiskutya
veterán
Majd teszteled saját környezetbe ha nem tetszik nyugodtan visszaküldheted netes vásárlás esetén 14 nap van rá. Segítenek szívesen én is csak nekem annyira sz*r a netem hogy én csak netflixen nézem a hdr anyagokat. Ott szerintem szép a kép, gondolom nem annyira fényes csillogó mint egy oled vagy 8-9 szériás qled Samsung.
-
tomp
félisten
válasz
rainman72 #2241 üzenetére
Olvasgattam igen. Eddig nagyon jókat olvastam a szériáról.
Dolby Vision-ről pedig olvastam több infót is. Itt valaki azt írta csak a Single Layer-t viszi a lejátszója. De olvastam már olyat is máshol, hogy a Dual-t is tudja. Nekem Dual Layeres DV filmjeim vannak. Akkor ezeket tudom nézni vagy felejtsem el?Kiskutya
Nálam kezdetben egy Zidoo X8-as médialejátszóval menne a TV. DV filmekre meg a TV saját lejátszóját használnám. -
peti665
lelkes újonc
Sziasztok. Megjött a tv. Első benyomások nagyon jók. Tudnátok nekem linkelni egy kép beállítást hozzá? Meg egyébként az is érdekelne hogy ti milyen beállításokkal használjátok.
-
tomp
félisten
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és felmerült a TCL is. Számomra is nagyon újdonság itthon(hallottam már róla).
A C715 mennyire ajánlott széria? Vannak komoly hibái?
Ami fontos számomra, hogy a belső lejátszója vigye a Dolby Vision-t. Ez mennyire hibamentes? Ha lejátssza akkor csak Single Layer-t vagy a Dual-t is tudja?A másik versenyző az LG 49NANO863NA ami IPS.
Jelenleg egy 2014-es VA paneles Sony FullHD-m van aminek a színével+feketéjével maximálisan meg vagyok elégedve. -
rainman72
nagyúr
válasz
geza844 #2237 üzenetére
Valós 10 bites panel,a PPI index a c715-nél a legnagyobb az is jelent vmit!
Sztem a 680s helyett a másik 2 most jobb ár/érték arányú!
Igaz a c715nél inkább csak ha Telekomnál veszed!
Meg a 780s-nál ott van 1 Onkyo soundbar ami sokat lök sztem élőben a megjelenésen!
Nekem ma jött egy kisebb tudású TCL,azon is szép képet lehet már varázsolni 1500PPI-nél is!
Ha választani kéne most akkor 780s lenne 220ért,kinézet és tudás alapján! -
rainman72
nagyúr
válasz
geza844 #2235 üzenetére
TCL 65EC780 is van most akcioba 220ért
https://www.youtube.com/watch?v=Bv8TOKwiALU
Jobb mint a 680!
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/9bd8cf4a0https://www.displayspecifications.com/en/comparison/ecda127dc1
De a 3közül a c715 a legjobb!
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség a 680-as és a 715-ös között?
A tcl.com termékösszehasonlítója nekem nem akar működni rendesen...
Panel ugyanaz?
Köszi! -
smidipeti1
tag
1napja fent van a 351 fw, én semmi változást nem tapasztaltam
-
Kiskutya
veterán
válasz
Drpesti1985 #2231 üzenetére
Egyébként redati folyamatosan vadássza a frissítéseket mindig van benne valami javítás érdemes figyelni is tesztelni, ha ezt feraktad írj legyszi hogy jobb lett e mertén még nem raktam fel.
-
Kiskutya
veterán
válasz
Drpesti1985 #2231 üzenetére
[link] én még nem teszteltem de azt írták vissza lehet tenni a régit ha nem lenne jó.
-
rainman72
nagyúr
A hétvégén akcióba vettem egy ivelt tvt!Sose volt tervbe,de ez most megfogott,árban és méretben!
Technikai részét látom!
TCL hozzáértők véleménye vagy tapasztalata érdekelnehttps://www.displayspecifications.com/en/model/f1631445
-
Kiskutya
veterán
válasz
Drpesti1985 #2224 üzenetére
351et nézted amit fentebb linkeltek? Nálam amúgy nem volt gond a hdr filmekkel mondjuk én csak netflixen nézem de ott minden ok.
-
Drpesti1985
csendes tag
Tcl c715... HDR filmeknél világos jelenet, az emberkék olyan túlszaturáltak lesznek, hogy nézhetetlen, minden más jelenetnél hibátlan a kép. Új fw-vel elvileg javítottak rajta, de így is nézhetetlen. Tudtok fw-t, amivel jó már ez a szutyok hiba? Youtube(pl. Gemimi man HDR) szaggat, meg képernyőtükrözés is elég akadozva megy (rtlmost)... Youtube az első fw-vel nem volt probléma....
-
kishapek
friss újonc
Sziasztok!
Egy TCL 50EP680-as tv tulajdonosaként küzdök az RTmost megtekintésével.
Első körben próbáltam a Puff browserrel, de amint bejön egy reklám sok esetben lefagy, s nem tér vissza adásba.
A következő lépés az lett volna, hogy telepítsem az RTLmost apk-t.
Itt kicsit elvesztem, mert ha a TV-vel formázok pendrive-ot, arról telepítendő az apk-t, a PC nem látja.
Előtte meg a fat32-es pen-driveon lévő apk-t nem tudtam megtalálni a TV-n, hogy onnan telepítsem. Az ismeretlen forrásból való telepítést már előtte kikapcsoltam.
(Hasonlóképp a HorizonGo-t is szeretném rajta keresztül kezelni.)
Valami működő megoldást tudnátok javasolni? -
redati
tag
V351 a beyond tvre
[link]
Még nem volt időm tesztelni -
erzol
őstag
Sziasztok!
2 hete vagyok elégedett tulaja egy 50dp600 - nak.
PVR funkció érdekelne.
Hdd-t még nem kötöttem a tv-re és így semmi utalást nem találok a menüben a felvétel rögzítésre.
Ez feltétel lenne, hogy aktiválódjon?
A specifikációkban mindenhol azt olvasom, hogy a tv alkalmas rá. -
peti665
lelkes újonc
Sziasztok. Hosszas gondolkozás után be vállaltam egy 55c715-öt. Tudom hogy hva, meg 8bit, de a 65 már túl nagy lett volna. Nagyon kiváncsi vagyok. Ha valakit érdekel majd beszámolok róla.
-
rainman72
nagyúr
válasz
zsotty4 #2205 üzenetére
Újabbnak újabb,2019!
Mind2 alap UHD panel
Kb egy szinten vannak,a fénnyesség elég kevés sztem,nem tudom világos szobába mennyire elég!
Az újabb tipusnak még gyengébb is!
Én inkább egy picit drágább Samsungot,Philipset vennék vagy akár az új Sharp BL2EA series!https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e55712d358
Összehasonlitás! -
Piftuka
veterán
válasz
zsotty4 #2205 üzenetére
Az EMAG speciális eset. Ők ún. "Marketplace", tehát nem csak az általuk forgalmazott termékeket hirdetik a webáruházban, hanem rengeteg partner kínálatát is elhelyezik ott.
Kvázi úgy működnek termék értékesítésben mint az utazásközvetítők. (Amelyek utazási irodák által összeállított, nem saját utakat értékesítenek tovább, az utazási irodától kapott haszonkulcs fejében.)
Az ügyben még én is gyűjtöm az info-t, hogy a hazai fogyasztói jogrendbe ez hogyan illeszkedik, de én nem kedvelem. Nekem is van egy folyamatban lévő ügyem velük, mert a náluk vásárolt termék svájci gyártójához irányítottak, mondván "ők csak meghirdették a terméket, de azt a svájci gyártó, ill. annak szaküzlete szállította le".
És egyébként tényleg... Svájcból jött a csomag, a számlát is tőlük kaptam, még csak magyar nyelvű garancialevél és használati utasítás sem volt a termék csomagolásában. A garancialevél viszont a mindenhol feltüntetett 3 év gyári garancia helyett csak 2 évet ír.
Csakhogy én a fogyasztói szerződést mégis az EMAG-gal kötöttem, az ő webáruházukban regisztráltam, rendeltem, fizettem, ezért a többi "sallang" nem érdekel.
Summa summarum: ha a termék adatlapján azt látod, hogy "Forgalmazza: az EMAG", akkor elméletben minden szempontból velük vagy jogviszonyban, és megkerülted a Marketplace-t.
Én ilyen drága terméket biztosan nem tőlük vennék. (Mert amíg működik, addig minden szuper... csak aztán, amikor jön egy esetleges garanciális ügyintézés, meg az azzal járó idegeskedés... Kinek hiányzik mindez?)
Ha TCL tévéről van szó, akkor Media Markt, ahol szóba sem jöhet, hogy nem importőrtől vásárolnak, tehát biztosan megkapod az 5 év jótállást. -
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #2163 üzenetére
Első sorban nem az számít, hogy ki mit "reklámoz", hanem, hogy a gyártó mennyi jótállást vállal a termékre. (Jogvita esetén viszont jól jön egy a gyártó oldaláról mentett fotó a gyári garanciáról, vagy a termék dobozán a gyári garanciát hirdető felirat fotója, ill. maga a doboz.)
A TCL televíziók esetében ez 5 év. Amennyiben a Telekom a hivatalos hazai importőrtől vásárolja a TCL termékeket, úgy semmi problémája nem lehet azzal, hogy az 5 év gyári jótállást továbbadja a fogyasztónak.
Erre egyébként jogszabály is kötelezi.
Az 1 éven túl felmerülő esetleges garanciális igény esetén (de akár azon belül is) sem küldhet tovább a "szervizhez", hogy velük intézd a javíttatást/cserét, mert a fogyasztói szerződést velük kötötted, ők felelnek egyetemlegesen a garanciális jogaid biztosításáért.
Tehát amennyiben szükséges, nyugodtan fordulj hozzájuk. (Fordulhatsz közvetlenül a szervizhez is, ha számodra az a kényelmesebb, egyszerűbb, de a lényeg, hogy erre a forgalmazó nem kötelezhet. Ez a te döntésed.)
Ha pedig esetleg "saját szakállukra", a hazai importőrt megkerülve ők maguk szerzik be a TCL termékeket, akkor a törvény értelmében importőrré válnak, tehát megint csak kötelesek a gyári jótállást továbbadni. (Ráadásul közvetlen beszerzés, és EU-s képviselet hiányában, még gyártónak is minősülnek, tehát nem csak a fogyasztói jogokért, de még a termékbiztonságért is ők felelnek.)
Plusz info-ként érdemes tudni, hogy idén augusztustól a hazai fogyasztóvédelem nagyobb hatáskört kapott, mert immár a teljes ellátási láncot ellenőrizheti (forgalmazó, nagykereskedő, importőr, gyártó, és még ezek raktárai is), amennyiben a lánc végén a fogyasztó áll. Ez egy nagyon-nagyon fontos lépés a hazai fogyasztóvédelem történetében, és nagyon jó dolog a fogyasztókra nézve. (Pláne azok után, hogy az elmúlt évtizedben mennyire "megnyirbálták" a fogyasztóvédelem hatáskörét.)
És még azt is érdemes tudni, hogy amennyiben a Telekom minden hazai fogyasztónak a fentieket kommunikálja (márpedig az itteni hozzászólások alapján így tűnik), akkor még a GVH felé is lehet tenni közérdekű bejelentést.
Hiszen nem elszigetelt esetről van szó, hanem több száz, vagy több ezer fogyasztót érintő jogsértésről. (Fogyasztók széles körét érintő tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.)
Arra vonatkozóan ugyanis nekik van hatáskörük intézkedni.
Legyetek mindig tudatos fogyasztók! -
Piftuka
veterán
válasz
wallace 234 #2010 üzenetére
Ez az info honnan származik? Ők a hivatalos hazai szervizközpont, vagy az importőr is?
-
rainman72
nagyúr
válasz
octacore #2200 üzenetére
Én egy ilyet vettem 1 hete!
75"-ig jó,könnyű és gyors szerelni,telepíteni!
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_thomson-132403-wab175-37-75-d%C3%B6nthet%C5%91-fali-konzol-1164394.html -
rainman72
nagyúr
válasz
zsotty4 #2198 üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en/model/a813a7c
2017s model,alap panellel!
Valszeg egy 200ezressel többre mész!
De az idei Samu 65tu7002 és 7102 is van akcióba 200 alatt,az sztem jobb deal!
De ha nem akarsz sok pénz költeni akkor lesz egy nagy tvd!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Rövid előzetesen a Hell is Us demója
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest