Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
Hátha másnak is jól jön/esetleg tud más megoldást:
Csináltam egy ilyet:
Tasker: profile "kimásolás"
- Event: file modified (megadva a file pontos útvonala) --> Task "másol" hozzárendelve
- Task "másol":
1. File az sd kártya megadott mappájába másolása.
2. Foldersync pluginban mappapár megadva, művelet: szinkronizálás.
Ha minden igaz ezt az eredményezi hogy a file változásakor a tasker elmásolja azt a foldersync által már elérhető helyre, és elindítja a másolást a webdav mappábaNa most ez szép elmélet volt, de a /system-et mint útvonal ugyan be lehet gépelni a "file modified"-nál (kitallózni csak az sd-t és a belső tárhelyet lehet), de az ott lévő állománnyal nem foglalkozik a task így se.
Végül annyit módosítottam a dolgon hogy
- Event: Notification Watch -> from "Adaway" with "Sikeres alkalmazás" in title.with "Sikeresen alkalmazva" in text.with ""in ticker.Mondjuk azóta még nem volt frissítés, szóval tesztelve még nincs, de bizakodom hogy így már menni fog
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Vicc ...

Én meg csináltam egy saját Notify Sound taskot. Ezt meghívtam egy másik taskból de akkor nem játsza le a notification sávon a hangot. Viszont ha nem kül taskban hívva csinálom akkor minden oké ... Furi
Adamo_sx: Nah, nekem ilyen nem volt.
-
adalbert
csendes tag
válasz
B@ldrick
üzenetére
Köszönöm. Ha lehetne egy kicsit bővebben kifejtenéd, vagy legalábbis több képpel ilusztrálnád, mert így nem találom a megfelelő lépések helyét. Vagy megosztanád valahol ezt a beállítást, s feltelepíteném a saját telefonomra az importálás funkció alatt. Előre is ködzi.
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen ilyesmiket Én is vettem észre sajna :\ De a lényeg, hogy meg tudom kerülni a music play - notification sávon

-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azóta rátaláltam Én is a saját hívásrögzitéses megoldásának mélyebb beállításaira. Kipróbálom majd s meglátjuk milyen

A notis cucc meg R3Pro alatt patika volt. Persze a music play media sávon megy
Csak azzal az a baj, hogy ha a telefon némítva van de a média kicsi hangerőn van akkor is kiadja a hangot .... Pedig nem kéne ... Vagy amikor pont fordítva. Média nullán de értesítés van akkor meg nem adja ki 
Szerk.: A music play notification sávon is .egy szal problem solved...
-
aprokaroka87
nagyúr
1.
Ahogy nézem a Tasker nem barátkozik a miui saját értesités kezelés megoldásával.Esetleg probáld meg a media > music play opciót, és ott semmikép se a notication hangsávot válaszd.
( Vagy a Tasker app értesités résznél keresd a megoldást )
2.
Ha gyári romot használsz RN7-en, van hivásrögzités opció gyárilag.
Az nem jó? -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Nem régiben telefont cseréltem egy Redmi 3 PROról váltottam Redmi Note 7-re.
Szerettem volna az ott elkészített taskjaimat itt is használni de ennek során 2 problémába ütköztem.
1. Valamiért ez a telefon a az Alert-Notify Sound actionben a hangot nem játsza le
2. Szerettem volna felvenni egy telefon hívást a taskerrel de amikor a record audionál beállítom sourcenak a call-t akkor ez a hiba toast fogad: "failed to init media recorder"....Ezen problémák bármelyikével taldlkozott valaki már ? Esetleg valamk megoldás ötlet ?
-
adalbert
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni a Tasker használatához. Egyetlen dolgot szeretnék csak, hogy felolvassa a bejövő hívók nevét, ha szerepel a telefonkönyvbemben. Találtam erről egy videót, ami egy régi változatáhotz készült, ezért elakadtam . Az internetes használati utasítás sem ér számomra sokat, mert nagyon szerény a nyelvtudásom, s a rengeteg opció közt teljesen elveszek.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos
üzenetére
Tényleg senki nem akart még második SIM-et kapcsolgatni Taskerrel? Sajnos a 7169-es postban általam írt változók semmiképp sem elegek, csak látszólag kapcsolgatják a SIM-et.
Külföldi fórumokon sem találtam okosságot. -
olaszos33
csendes tag
Sziasztok!
Azt hogyan kell beállítani hogy adott parancsot késleltetéssel csináljon meg?
Azt akarom ha a tambletet leveszem az AC-ról ne egyből hanem rá pár percre kapcsolja le a wifit.Hiába állitottam sorrendben wait-et majd a wifi off-ot egyből lekapcsolja.
KösziUi.:Ha valaki pro privátba adna egy számot és felhivhatnám 1 percre nagyon hálás lennék

-
Adamo_sx
aktív tag
Frissítettem a telefonomat 10-es androidra (XIAMOI MIX2S). Azóta, ha a helymeghatározás ki van kapcsolva, akkor a %WIFII változóban nincs bent a wifi hálózat SSID-je, az van helyette, hogy "<unknown>"
. Van erre valami megoldás, vagy innentől a helymeghatározást állandóan bekapcsolva kell tartani, hogy az SSID-re épülő profilok működjenek? -
pocok1970
tag
Üdv a Profiknak!
Adott egy android 9.0-val "hajtott" nem rootolt autó fejegység. Sajnos az "álmodozás" funkciót nem lehet beállítani a "lebutított" oprendszerében. A taskerrel szeretném ezt a hiányosságot pótolni. A navigáció működése kivételével szeretném futtatni az óra appot 30 másodperces késleltetéssel. Tehát ennek futnia kellene mindig, csak akkor nem ha a nyóvigációs program fut az előtérben. Tudnátok ebben nekem segíteni? Nem vagyok teljesen "láma" ebben a témában,de eddig nem sikerült összehoznom. Minden ötletet szívesen várok! Előre is köszönöm! -
kaciokos
őstag
Samsung S10e-n második SIM-et szeretnék időzítetten, illetve quick settings ikonról ki-be kapcsolgatni. Megpróbáltam elcsípni, hogy ha a beállításokban átkapcsolom, milyen változókat használ, és ezeket találtam:
- System / phone2_on
- System / vowifi_menu_enableÖsszeraktam mindent, és nagyjából működik is, de van két hiba, mondjuk az első csak inkább bosszantó, a második elég kellemetlen.
1. Ha a Tasker kapcsolja be a 2-es SIM-et, az értesítési sávban nem jelenik meg az a csík, amivel az elsődleges SIM-et tudom kiválasztani. Ha kikapcsolom a képernyőt, és pár másodperc után bekapcsolom, már ott van.
2. Néha előfordul olyan, hogy a 2-es SIM bekapcsol, térereje is van, de furán működik: ha ilyenkor én próbálok hívni valakit a 2-es kártyáról, akkor az 1-esről hívja (és a hívás alatt nem is jelzi ki a hívás képernyőn felül a SIM ikonját, mintha nem is lenne 2-es SIM), viszont ha ilyenkor felhív valaki a 2-es SIM-en, akkor kicsörög, tudok beszélni, és ha ezután próbálok hívni a 2-es SIM-ről, működik. Ezt a jelenséget nem mindig produkálja, kb. 4-5 esetből egyszer.
-
kaciokos
őstag
Köszi szépen, az AOD kapcsolgatás működik.
Az AutoNotification-nel viszont meggyűlt a bajom, valószínűleg rosszul akarom használni. Létrehoztam Taskerben egy profilt, ahol eseménynek az Event - Plugin - AutoNotification - AutoNotification lehetőséget választottam, és nem írtam be szűrőt, hogy minden notification-re vonatkozzon, de nem működik.
-
HREH
senior tag
válasz
kaciokos
üzenetére
Szia!
Settings > Custom Settingaction-nel tudod kapcsolgatni, így:Always On Display (686)
A1: Custom Setting [ Type:System Name:aod_mode Value:=:=toggle=:= Use Root:Off Read Setting To: ]Tesóm A50-én teszteltem, azon működik.
AutoNotification-nel tudod vizsgálni, hogy van-e aktív értesítésed. -
kaciokos
őstag
Az új telefonomon (Samsung S10e) sajnos nincs értesítő LED, helyette van Always On Display funkció, amivel az a baj, hogy folyton bekapcsolva tartja a képernyőt, és emiatt eszi az akkut. Arra gondoltam, hogy jó lenne, ha tudnám ki-be kapcsolgatni attól függően, hogy van-e aktív értesítésem. Sajnos első nekifutásra nem találtam ilyen opciót a Taskerben, gondolom azért, mert gyártó függő funkció. Nincs valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt kerülő úton megvalósítani?
-
RCH
tag
Segítség, segítség!
Kezdek bekattanni.
Szülinapi emlékeztetôt akarok készíteni Tasker + Autocontact segítségével.
Minden délben átnézi a Tasker a naptárat és ha van bejegyzés, melyben szerepel a "születésnapja", azt átemeli egy változóba, aminek a tartalma mondjuk "Vég Béla születésnapja" lesz.
Ebbôl kell kiszednem a nevet, ami alapján az Autocontacts beazonosítja az embert, kikeresi a számát, fotóját, blabla.
Az Autocontacts paraméterben a nevet kéri, amit a naptárbejegyzésbôl tudok kinyerni variable find/replace paranccsal (születésnapja szó cserélôdik semmire, így csak a név marad), vagy a másik verzó, hogy a naptárbejegyzés szavaiból tömböt hozok létre és akkor az elsô két elem a vezetéknév, keresztnév lesz.
Bármelyiket is választom, az Autocontacts megkapja egy változóban a nevet, de valamiért nem tudja értelmezni.
Ellenôrzésképp Flash-sel kiirattam a változó tartalmát (Vég Béla), szerintem nincs felesleges space, vagy ilyesmi de az autocontacts nem szereti. (Ha felcserélem a vezetéknevet a keresztnévvel, akkor se.) Ellenben, ha nem változót használok a paraméter megadásnál, hanem kézzel beírom, hogy Vég Béla, akkor minden tökéletesen mûködik.
Képtelen vagyok rájönni hol a hiba. -
HREH
senior tag
válasz
justmemory
üzenetére
Az azért van, mert ha azonos időpontokat állítasz be a Time feltétel (context) From és To részeihez, akkor eventként kezeli a Tasker, és a profil csak egy pillanatra lesz aktív (jelen esetben csak addig, amíg lekérdezi, és kirakja az értesítést). Ezért nem is jeleníti meg az értesítési sávban, mint aktív profil.
-
justmemory
senior tag
válasz
justmemory
üzenetére
Mondjuk most meg az a fura, hogy az értesítési függönyön az szerepel, hogy "no active profile"... Lineage OS-t használok, nem tudom számít-e... De legalább müködik és ez a lényeg
-
Bozek
nagyúr
válasz
justmemory
üzenetére
A Profiles fülön a Time miért nem jó? Mindkét értékhez beállítod a 00:01-et és akkor csak abban az időpontban fut le.
-
justmemory
senior tag
Sziasztok!
Nem olyan régóta használok Androidot, a Taskerrel pedig éppen csak ismerkedem, és ahogy lennie kell, el is akadtam picit, ebben szeretnék segítséget kérni.
A dolog lényege, hogy egy SL4A python scriptet szeretnék futtatni mondjuk, hogy minden nap éjfélkor, vagy 00:01-kor, ez igazából mindegy; a script pedig egy értesítést küld a lehúzható értesítési függönyre. A script maga működik, hozzá is tudom adni a Taskerhez, és onnan futtatva is működik, ha manuálisan futtatom, de valahogyan sehogyan sem tudom beállítani, hogy magától lefusson.
Amiket próbáltam:
1. Application-ként hozzáadni a Tasker-hez, és úgy adni egy if feltételt %TIME-al, de így nem fut le magától a megadott időpontokban (még csak zöldre sem változik a Task, illetve az értesítési függönyben vagy miben sem jelenik meg a Task neve a Tasker értesítésben). Próbáltam mindenféle egyenlőségre: math equal, equal, even... Illetve az idő formátumot is próbáltam variálni: 00:00, 00.00, 0000. Semmi.
2. Day-ként hozzáadni a Tasker-hez. Na most itt csak a napokat tudtam beállítani (akár a hónapok napjai, akár a hét napjairól beszélünk), hónapokat már nem, illetve itt eleve nem világos, hogy miért is nem tudom kijelölni mondjuk az összes hónapot; valami olyasmit ír, hogy DayContext is not needed if every month or day is selected...
Ezt nem igazán értem, de oké, ki tudom jelölni az összes napot a héten. Zöldre is vált a Task (illetve az értesítési függönyben is megjelenik a Task neve), mikor érvényesítem, az állapotsorban meg is jelenik a kis óra ikon azzal, hogy 00:00-kor lesz esemény, ehhez képest nem fut le, pedig még azt is beállítottam a collision handling-nél, hogy szakítsa meg a már futó task-ot (noha nem kellene, mert ez nem egy folyamatosan futó script, csak csinál egy lekérdezést, és ki is lép), de semmi eredménye... Ha újraindítom a telefont, akkor pl. simán lefut, és megjelenik az értesítés.Valakinek van-e valamilyen ötlete erre, mit csinálok rosszul, mit kellene inkább beállítani, stb...?
Köszönöm.
-
F1DO
senior tag
Sziasztok,
abban tudna valaki ötletet adni, hogy lezárt mobil képernyőnél miért nem indul el egy alkalmazás?
Tasker --> (Auto)Launch plugint használok erre.Feloldott képernyőnél működik.
-
kaciokos
őstag
Így van, ez egy fontos funkció, pl. vannak olyan repülőgépek, ahol már van WiFi, és használható (persze általában horror áron), ilyenkor be kell, hogy tudd kapcsolni a WiFi-t anélkül, hogy a telefonod megpróbálna felcsatlakozni a mobil hálózatra. Szintúgy a BT is bekapcsolható, a használata a legtöbb repülőn engedélyezve van.
-
Bohus
aktív tag
válasz
the radish
üzenetére
Mérget mertem volna rá venni, hogy repülő módban nem lehet bekapcsolni a WiFi-t, merthogy azt épp arra találták ki, hogy egyik antenna se sugározzon. Erre tessék, én is be tudom kapcsolni repülő módban (Samu A8), fel is csatlakozik rendben a hálózatra.
Szerintem a Tasker "jogkövető" módon működik, és egyszerűen nem engedi kapcsolgatni. -
the radish
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Közben sok mindenre rájöttem, úgyhogy a kérdéseim egyelőre okafogyottá váltak. 😀
-
F1DO
senior tag
... Közben rájöttem mi a rákfenéje a problémámnak és a taskernek az APP-okra vonatkozó (IF) feltételei miért nem 'érzékelik' az APP-ot: Mert az adott APP TASKER PLUGIN része nem úgy viselkedik mint maga a teljes értékű APP és a tasker nem értékeli az app futásaként!!!
Tehát a plugin kavart be...
Úgy vettem észre hogy a Tasker-ben egy TASK-on belül elindítottam az APP PLUGIN részét és a teljes APP-ot is. Ekkor volt jelzés hogy elindult az APP, ráfutott az ezt vizsgáló IF feltételre.
Viszont mikor csak az APP PLUGIN indult el - ugyan az is futott szépen, csak erre meg nem lehet (egyelőre nem jöttem rá) futást vizsgáló működőképes feltételt beállítani...
Hiába adom meg hogy figyelje az APP futását, ha csak a plugin fut nem ad jelzést erre..És még az is egy érdekesség, (teló újraindítás, valamint ADB engedélyezés után) hogy a plugin rész az elindul lezárt képernyő mellett is, míg a teljes app nem indul el - ahogy előző hozzászólásban jeleztem)
Esetleg olyat lehet hogy a Tasker az indított Tasker Task-okat figyelje?
-
F1DO
senior tag
Köszi az ötletet!
Én még csak most ismerkedem a Taskerrel, de látom hogy ugyanazon feladatra több megoldás is létezhet.
Arra viszont (és voltaképp ez lenne a legfontosabb) még nem találtam megoldást, hogy lezárt képernyő és háttérben nem futó programot hogy lehetne elindítani..
Van egy olyan TASK-om ami 2 lépést csinál,
1. Elindítja az app-ot
2. az elindított app plugin funkcióját hívja meg
de ugyanúgy nem indul el továbbra sem, csak ha fel van oldva a kijelző, avagy a háttérben egyszer már el lett indítva az app.. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Llama-t használtam eddig, de sajnos elmúlt az idő felettünk.
Taskerrel ma találkoztam először, nagyon érdekesnek találom.Létrehoztam egy éjszakai profilt, mely adott területen este repülőüzemmódba teszi a telefont, (Cella infók meghatározását nem találtam.)
Viszont szeretném ezt a profilt csak akkor működtetni, ha az autó BT kihangosítója nincs csatlakozva.
Ezt kivételként hogy tudom hozzáadni?Előre is köszönöm!
+1:Ha tudna valaki xml lelőhelyeket linkelni, azt nagyon megköszönném, szerintem azokat bogarászva könnyebben elsajátítanék pár dolgot. Még 1x köszi.
-
HREH
senior tag
Konkrét profillal/task-kal nem tudok segíteni, mert nekem csak jövőhéten jön a MB4, illetve én nem használok ilyen 3rd party appokat hozzá.
Viszont a legújabb Tasker verzióban (5.8, vagy ha bétáztál, akkor már eddig is) van olyan lehetőség, hogy az app indulását vizsgálod:Event > App > App Changed, majd pedig azApp Infoaction-nel tudod kiíratni az app nevét.
A karkötőn való nyomkodást ill. üzenetküldést passzolom, jobb esetben a pluginben kellene lennie ennek.
Ha még aktuális lesz, akkor jövőhéten tudok majd jobban segíteni. -
F1DO
senior tag
Sziasztok,
Tasker, mi band 4 okos karkötő, Mi band tools app és a vezérelni kívánt app négyes kapcsán szeretnék összehozni egy alkalmazás indítást amit a mi band 4-es karkötőn 'gombnyomás' vált ki.
Meg is van a feladat (a 3 app együttműködik beépülő saját tasker pluginjükkel) és működik egyetlen szépséghibával:
Lezárt képernyőnél nem indul el az app, csak ha előzetesen el lett indítva és a háttérben fut (pl alap állapotában)továbbá, jobb lenne olyan visszajelzés az okoskarkötőre, hogy pl valóban elindult-e az app? (pont az előzőleg ismertetett jelenség miatt)
Pl írja ki hogy App elindult - de csak miután valóban elindult az app.Namost ezt hogyan lehet beállítani a jelenlegi Tasker verzióban?
A task-ok feltétetelinél nem találok olyan lehetőséget ami vizsgálná hogy egy app elindult-ea működés a következő lenne:
Task 1:
1. Mi band karkötőn gomb megnyom 2x
2. erre elindul az app
3. Mi band-ra küldünk üzenetet, hogy App elindítvaTask 2:
1. Mi band karkötőn gomb megnyom 3x
2. Leáll az app futása
3. Mi band-ra küldünk üzenetet, hogy App leállítva -
HREH
senior tag
Szia!
Próbáld esetleg shell command-dal:am force-stop com.huami.watch.hmwatchmanager(use root-hoz pipa), vagy SecureTask plugin:Manage apps > Soft kill/Hard kill. -
Faby
senior tag
Sziasztok!
Alkalmazás bezárásával szenvedek.
Hiába csinálom meg a kill app kilépő taskot a profilhoz, az alkalmazás továbbra is fut.
Root van, Tasker kapott root jogot, be van pipálva, hogy használja, mégse.
Az alkalmazás az Amazfit, telefon Redmi Note 4 Global, xiaomi.eu, stabil, 10.2.2 a rom.
Mit kell még beállítanom? -
fil
őstag
Azt szeretném megoldani ,hogy a tasker
1.) ha letiltott számról hívnak,
2.) felvegye a telefont,
3.) bemondjon egy szöveget és
4.) letegye.Az 1. és 4 pont rendben.
A 2.) hívás felvételénél van a gondom először. Úgy tűnik ,hogy a tasker "take call" funkció valamiért nem működik. Nem találtam semmi infót, hogíy mi lehet a gond. Samsung A8 és Pie van nálam -
HREH
senior tag
válasz
frseatleon
üzenetére
Szia!
Mindkettő kapcsolásához root jog kell. -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni, hogy a Bluetoothot óránlént automatikusan kapcsolódjon ki be. Azokat az appokat amit én próbáltam nem működött.
Tudtok erre megoldást? Huawei P10 a telefonom. -
rarki72
tag
Arra van-e lehetőség, hogy aktív Bluetooth kapcsolatban ki/be kapcsolja Tasker a Média Stream-t, miközben a kihangosítást biztosító szolgáltatást nem bántja, így a kapcsolatot sem bontja? Manuálisan ez meg van, de jó lenne automatizálni.
-
-
rarki72
tag
AutoVoice
Gondoltam összeismerkedünk, de már az elején beadta a mattot.
Sok mindent elolvastam és megnéztem. A fejlesztő videóját is, amit betűről betűre követve megcsináltam:
Profil-Event-Plugin-Autovoice-Recognized... stb
Látom, hogy az ingyenes verzió csak 4 karaktert enged használni, ezért ezt figyelembe véve rögzítettem a parancsot, meg a választ.
Semmit nem csinál...
Van valami a Tasker-ben vagy az Androidban, amit be kell állítani, hogy működjön?
Vagy mi a búbánatot kell csinálni, hogy igába tudjam hajtani?
Engedélyek, akku kímélő trükközések, háttérben indítás, minden beállítva úgy, hogy ne legyen akadályoztatva... -
rarki72
tag
hááááát...
azt nem ismerem, így sem előnyöket, sem hátrányokat nem tudok felvonultatni.
egyszerűen csak évek óta van Tasker-em, most lett ez a telefon így a probléma is most ütötte fel a fejét és a rendelkezésemre álló erőkkel, eszközökkel kiiktattam a problémát.
semmi világmegváltó késztetés, csak ennyi... -
rarki72
tag
Auto Fényerő
Bár régóta nyúzom imádott kis alkalmazásunkat, még ilyenre nem volt szükségem.
Eddigi telefonjaim Auto Brightness módban a kézi korrekciót megjegyezték újraindításig (már amelyiknél szükség volt erre), de a jelenlegi csak a képernyő aktivitásáig és utána megint rá kell állítani, mert teljes tartományban alulhangolt. Ugyan találtam kész profilokat, de valahogy egyikkel sem tudtam kibékülni, ezért alkottam egyet.
A 10 fokozatú lineáris érzékelési skálához van rendelve egy exponenciális skálázású fényerő módosítás, így értem el a számomra legkedvezőbb és leguniverzálisabb körülményeknek is megfelelő működést.
Autós Bluetooth fejegységemhez kapcsolódva nem a következő, hanem eggyel nagyobb fokozat lép életbe.
A szenzor gyors reagálásából adódó vibrálást (gyors váltogatása a szinteknek/profiloknak) a hűlési idő és a várakozó parancs segítségével sikerült nem zavaró tartományba szorítani.
Ennek mellékhatása a pár másodperces reakcióidő, de számomra még nem zavaró mértékű.
Ezen felül az aktív szint kikapcsolja a többi szint profilját, illetve az összes profil kikapcsolódik a képernyő kikapcsolásakor.
Így kikapcsolt kijelzőnél csak egy, de bekapcsolt kijelzőnél is csak kettő profil aktív mindig a 10 fokozat miatti 10 profil helyett.
Képernyő bekapcsolásakor egy átlagos fényerő azonnal életbe lép, amíg a megfelelő profil stabilizálódik.
Redmi Note 7 sajátossága, hogy a Tasker default Lv, vagy a %-os fényerő meghatározása nem kompatibilis a készülékkel, ezért egy manuálisan maghatározott 0-4200 közötti értékkel van vezérelve a fényerő.
Akinek ez zavaró vagy nem működik, az állítsa a hagyományos fényerő meghatározásra vissza - persze ügyelve az exponenciális emelkedés megmaradására
-
rarki72
tag
Sziasztok.
Olyat szeretnék csinálni, hogy egy időzített Task dobjon fel egy párbeszéd panelt (vagy valami ilyesmit - nem vagyok képben, azért kérdezek...) két gombbal. Az egyik gomb megnyomása 0 értéket kellene adjon egy változónak, a másiké pedig 1-et adna ugyan annak a változónak (vagy egyik, vagy másik). Lenne még egy változó, ami kumuláltan tárolná az összegeket és időnként nullázva is lenne - de ez már menni fog szerintem, Csak a gombos részt nem vágom így elsőre végig gondolva...
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
frseatleon
üzenetére
Szia!
Szerintem ha az otthoni profilhoz hozzáadsz egy exit task-ot (hosszan nyomsz az otthoni profilnál a task-on), akkor amint annak a feltételei nem teljesülnek, végrehajtódik az exit task, ahol aztán felveheted a hangerőt, meg ilyesmi.
-
WallAto
csendes tag
Jó ötletet adtál, összehoztam a megfelelő taszkot, de az a gondom, hogy az "End Call" után nem megy tovább, leáll.
A megoldásom:
A Google Kapcsolatokban a visszahívandók meg vannak jelölve csoporttal, az a neve, hogy "Visszahívandó"
A profilban Phone Ringing esemény váltja ki a CG:Visszahívandó egyeztetését.
Létrehoztam két állandó változót, az egyik %CALLERNAME, a másik %CALLERNUMBER
Az esemény kiváltódásakor lefut a következő a taszkban:
(Neve: "Visszahívandók kezelése")
Variable Set %CALLERNAME To %CNAME, és a %CALLERNUMBER To %CNUM
Wait 10s (ehelyett később egy kézi megszakítási lehetőséget szeretnék ide tenni)
End CallItt nekem sajnos MEGÁLL, nem megy tovább.
Következőknek kéne még történnie:
Say Visszahívás 10 másodperc múlva, hívott %CALLERNAME
Wait 10s (várok, hogy a hívó telefonján a foglaltság jelzés végetérjen)
Call %CALLERNUMBERÉrdekes, ha megtörtént a hívás és a telefonom End Call-lal bontotta a hívót, aztán kézzel futtatom le a taszkot, akkor végigmegy mindegyiken. Éles alkalommal az End Call után nem folytatódik.
Mit tegyek?
-
frseatleon
csendes tag
Sziasztok.
Új vagyok még a Tasker világában. Lenne egy pár kérdésem , és hálás lennék ha valaki tudna segíteni. A lényeg van 3 profilom ami időzítve működik /pl. alvós: este tízkor mindent lekapcsol , reggel hétkor bekapcsolja a számomra lényeges dolgokat, wifi, hangerő stb./ Továbbá van 2 olyan profilom amik gps alapján dolgoznak, ami ha otthon vagyok akkor halkabban csörög a telefonom, de ha beérek a munkahelyemre akkor felkapcsolja pl. a hangerőt maximumra./ És itt kérnék segítséget. Mondjuk ha elmegyek otthonról, de nem a munkahelyemre, pl. kirándulni akkor is kapcsolja fel a hangerőt a maximumra, ugye kiránduló hely és a munkahely gps koordinátái nem egyeznek, és ezt nem tudom hogy hol kell beállítani ha elhagyom az otthonom akkor is kapcsolja be pl a hangerőt a maxra, stb.
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
már nagyon sok megoldást kipróbáltam
hogy ne tudja kilőni a facebook messenger appot
a háttérből de se pie se oreo alatt nem tudom összehozni
ahogy kilépek a messengerből már csak akkor kapok
üzeneteket amikor újra belépektasker progival megtudnám oldani valahogy
hogy ne legyen kilőve a háttérből a messenger?
samsung s7 pie rootolva vanköszi előre is
-
Nivastus
újonc
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Még anno basic-ben programoztam, php-be is belenéztem, tudom hogy vannak határok, de amíg nem ismerem ki a programot, nem tudhatom hol a határ. A telóm sose lesz Isten, mert az én vagyok
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Nivastus
újonc
Meglátjuk. Eddig nem tartottam annyira fontosnak. Nem is tudom feltöltős sim-ről menne-e.
Viszont ez s tasker mindenképp érdekel, de mivel az angolom nulla, a logikám aránylag jó, szívesen venném ha ajánlanátok pár oldalt ahol különböző példák vannak levezetve, amiből látom mit-miért-hogyan. Lehetőleg magyar nyelvűt. A wiki-t adja a program, de abból nem sokat értek. Mást nem igen találok. Van? Létezik? -
Nivastus
újonc
Üdv, sziasztok! Eddig macrodroidot használtam, de kevésnek bizonyult az 5db nem fizetős rész. Ma tettem fel a taskert, s első taskomhoz szeretnék segítséget. Teljes képernyős alkalmazás alatt sűrűn van szükségem a "vissza" gomb használatára. Mivel tableten ez szoftveres, így takarva van. Szeretnék kitenni a képernyőre egy lebegő gombot a program futása idejére, ami a vissza funkciót hozza létre. Hogyan kezdjek hozzá?
-
WallAto
csendes tag
Kedves Tasker Mesterek!
Szerenték létrehozni egy profilt, amely a következőket tudja:
Felhívnak egy számról, amit valahogy megkülönböztetnék a névjegyzékben a többitől (pld. a megjegyzés mezőben egy szöveg: pld. visszahívandó). Googe címjegyzéket használok.
Amikor ilyen hívó hív, akkor a telefon bontja a hívást, vár egy előre beállított ideig, majd visszahívja.
Gondolom ez nem olyan nagy feladat, de én leragadtam eleve a címjegyzékes pontnál.
Van javaslatotok? -
bexinho23
őstag
Nálatok sem működik a néma üzemmód? Legfrissebb tasker, andoid one pie, no root. Egyedül csak a rezgő üzemmód alkalmazható, némára egyszerűen nem vált át.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Taskert szeretném rávenni, hogy ébresztésnél küldjön el egy MQTT parancsot. Meg is csináltam mindent, ha kézzel indítom a taskot, működik is, viszont ha az ébresztés indítaná, nem csinál semmit. Gyári (OnePlus) ébresztőjét használom, ami elvileg DeskClock alapú, vagyis az alap com.android.deskclock.ALARM_ALERT intent indítja az ébresztést, még se történik semmi.
Mi lehet a probléma? -
sk-skuba
csendes tag
Sziasztok.
Lehet láma kérdés, de esetleg tudja valaki, hogy miként lehet lekérdezni egy csatlakozott bluetooth fejhallgató töltöttségi szintjét?
Előre is köszönök minden hozzászólást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyomtató topik
- PlayStation 5
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óra topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Van erre valami megoldás, vagy innentől a helymeghatározást állandóan bekapcsolva kell tartani, hogy az SSID-re épülő profilok működjenek?
jobb a közérzetem, hogy tudom a miértjét, komolyan!
Ezt nem igazán értem, de oké, ki tudom jelölni az összes napot a héten. Zöldre is vált a Task (illetve az értesítési függönyben is megjelenik a Task neve), mikor érvényesítem, az állapotsorban meg is jelenik a kis óra ikon azzal, hogy 00:00-kor lesz esemény, ehhez képest nem fut le, pedig még azt is beállítottam a collision handling-nél, hogy szakítsa meg a már futó task-ot (noha nem kellene, mert ez nem egy folyamatosan futó script, csak csinál egy lekérdezést, és ki is lép), de semmi eredménye... Ha újraindítom a telefont, akkor pl. simán lefut, és megjelenik az értesítés.