- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
tomi5244 #13448 üzenetére
Fél órát órát is akár de jobb nem kockáztatni, ahogy öregedik az akkumulátor annál bizonytalanabb. A legfontosabb a pillanatnyi áramszünetet védje ki és ha több percig tart akkor szabályosan állítsa le.
Benhill
Ezek a kalkulátorok az adott hardverelemek összeadott elméleti maximális fogyasztása alapján számol. Amivel a gyakorlatban is érdemes kalkulálni ugyanis a gép bekapcsolásakor stb. lehetnek a maximális fogyasztáshoz közeli áramfelvételi tüskék. amúgy jelenleg a legkisebb teljesítmény leadásra képes UPS is kb. 300-360W tartásra képes (van kisebb is pl. 240W de nagyon kevés)
FSP Nano 800VA
Eaton 5E 850i USB DINEzek 15-19 ezer forint közöttiek, a legolcsóbb UPS is - 600VA körüli 360W - kb. 10-13 ezer forint.
-
Benhill
senior tag
Hi.
Én egy kisebb szervergéphez, és egy kamerához szeretnék venni egy szünetmentest, az esetleges áramkimaradások végett.
http://powersupplycalculator.net/ szerint nekem 415W ajánlott.Csak nem teljesen értem miért ajánl ennyit, mert nekem a saját gépem + a szerver gép és az egyéb eszközeim sem esznek egyszerre ennyit alaphelyzetben.
Szerver gép kb 40%-on megy, de max 50. Nem is fog nagyobb terhelést kapni.
Ilyen esetben milyet nézzek? Tudtok esetleg mondani?
-
tomi5244
őstag
válasz
Cs1csó #13446 üzenetére
Rendelek is egyet. 7.2 Wh akkut ír. Nekem egy, egy lemezes NAS-om van, benne 5200rmp-es RED HDD-vel kb 15W-ot fogyaszt a cucc. Az akku meddig bírná szerintetek? Én 10-15 percre állítanám, ha addig se jön vissza az áram, akkor lekapcsolja a NAS-t.
Impair1980 : Néztem azt a márkát is, de az 20e körül van, nem tudom mivel ad többet. Lehet inkább maradok a Kstarnál
-
Cs1csó
titán
-
tomi5244
őstag
válasz
Cs1csó #13444 üzenetére
Köszönöm!
Synology NAS-om van, arra találtam infót és kezeli is. Remélhetőleg ha gyengülőben lesz az akku, arról is ad infót a program, vagy nem
Ha két évet bír, nekem az már elég, főleg ennyi pénzért. Inkább az a félelmem, ha az akku elgyengül és arról nem kapok visszajelzést, hiszen egy esetleges áramkimaradásnál, ha nem mükszik a rendszer, akkor ugye nem ér semmit.
-
Cs1csó
titán
válasz
Pyro05 #13442 üzenetére
Ahogy gondolja. Itt is vannak jó áron megfelelő termékek:
USB-s kommunikáció nélküli: APC BV650I-GR 650VAUSB-s kommunikációs port-tal: Eaton 5E650iUSBDIN 650VA
tomi5244
Ezen az áron nem is nagyon van vetélytársa max: SPS PRO600I
A KSTAR és az SPS is tud USB-s kommunikációt, az más kérdés, hogy egy NAS-sal hogy boldogul, azt nem tudom. Ezekhez általában valamilyen Windows operációs rendszerhez való vezérlőprogramjuk van tehát ha ez egy épített NAS Windows oprendszerrel akkor megoldható a tartós áramszünet esetén még az akkuk lemerülése előtti leállítás de ha ez valami spéci szoftveres NAS azoknál nem tudom hogy oldható meg a kommunikáció.
Például a Synology-nak van kompatibilitási listája: [link] Ahol fen van tüntetve mely UPS-ekkel fog az adott NAS együttműködni.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Erről a Kstar Micropower 600VA UPS-ről jókat olvasok, és sokkal többet nem is nagyon szánnék rá. Ebben az árkategóriában, van ezekben a kütyükben valamiféle módszer, hogy kondícióban tartsák az akkut? Vagy 1-2 év és kuka? NAS mellé lenne, úgyhogy USB kommunikáció jól jönne, PC nem feltétel. Esetleg routert, modemet, switch-et kötnék még rá.
Nyaranta a viharok alkalmával gyakran van áramszünet, de amúgy nem jellemző az áramkimaradás, szerencsére olyan területen lakom, ahol stabil az áramszolgáltatás. Ha van is karbantartás, akkor azt bejelentik előre.
Köszi!
T -
Pyro05
tag
válasz
Cs1csó #13441 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Akkor a jelenlegi konfighoz 200W teljesítmény kell, illetve ha azt szeretnénk, hogy akkor is leállítsa a gépet, ha éppen nincs előtte senki, akkor USB-s összeköttetés szoftverrel. Ez akkor világos.
Nem szeretnék akadékoskodni, meg tudom, hogy sok ajánló ezt nem szeretni, de az illető korából adódóan sajnos nehéz rugalmasnak lenni és az ő szempontjait kell figyelnem: A bácsi mindenképpen egy helyről, közös számlával szeretné megoldani minden komponens beszerzését, sz'al EBBŐL a kínálatból tudsz nekem ajánlani 2-3 alternatívát, amit megmutathatok neki és dönthet?
Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
Pyro05 #13440 üzenetére
Ez a konfig monitorral együtt kb. 200W-ot fogyaszt ez jó lesz: CyberPower BU600E 600VA
Ez a UPS a pillanatnyi áramszünetek ellen és a feszültségingadozások ellen is véd kb. 10-15 percig tudja is tartani a rá kötött gépet és monitort.
De ha tartós az áramszünet és nem állítja le a gépet manuálisan akkor az akkuk lemerülésekor ugyanúgy le fog állni a PC. Ha olyan UPS-t szeretne ami szoftveresen le tudja állítani a PC-t automatikusan akkor kommunikációs port-tal rendelkező UPS-re lesz szüksége.Van akinek ez nem fontos mert csak akkor megy a PC-je amikor ő is ott van a közelben.
UPS-t - általában USB kábellel - össze kell kötni a PC-vel és egy a PC-re telepített szoftver segítségével tudja leállítani a gépet tartós áramszünet esetén még azelőtt hogy az akkuk lemerülnének:
- Legrand NIKY 600VA IEC SHK USB -
Pyro05
tag
Sziasztok!
Egy 83 éves ismerősömnek lenne szüksége egy szünetmentes tápra, az asztali pc-jéhez. Retteg, hogy áramszünet esetén valami megsérül a gépében, illetve, hogy hirtelen elsötétedik minden és elvesznek az adatai amivel dolgozik.
Full nem értek a szünetmentes témához. Nem kell, hogy fél órát menjen (nem is tudom, hogy létezik-e ilyen), elég, ha van ideje elmenteni mindent és leállítani a gépet. Persze ezt a maga 83 éves, komótos módján.
A konfig: Ryzen 3 2200G, 8GB RAM, 2TB HDD, 500GB SSD, Be Quiet Pure Power 10 400W
Mit ajánlanátok, ami megbízható és pénztárcabarát lenne neki?
Köszi a válaszokat!
-
escalus92
újonc
válasz
Cs1csó #13433 üzenetére
Köszi a tippet. Bevittem munkahelyre is kipróbálni és ott nincs zúgása, majd itthon a 3 kismegszakító kapcsolgatásával megnéztem melyik konnektor, melyik fázisra van kötve, majd ezeket végigpróbálva kiderült, hogy az egyik fázisra kötött konnektoroknál nem zúg.
zsoika
Az 50Hz-es búgás még emészthető lenne, nálam viszont magas hang volt. (telefonos "mérés" képe látszik, hogy 10000 Hz fölött van egy frekvencia, ami folyamatosan hallható volt, a legalsó részen ahol az nincs, ott a "jó" konnektorba volt dugva).
-
Cs1csó
titán
válasz
Mr-Pamacs #13436 üzenetére
Igen:
- CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
- CyberPower CP1500EPFCLCD 1500VAEzeknél már csak az APC Smart-UPS-ek jobbak, és jóval nagyobb akkuval is szerelik őket ez a súlyukon is látszik a CP-k kb. 9 Kg-osak az APC Smart-ok 18-nál kezdődnek, de az áruk az rendesen el van szállva:
- APC Smart-UPS 1000VA LCD
- APC Smart-UPS 1000VA LCD SmartConnect (SMT1000IC)
- APC Smart-UPS 1500VA LCD (SMT1500I) -
cbm1974
tag
Tud valaki segíteni ilyen szünetmentes javításában?
Caak az egyik végén kapom a tápfeszt, mi lehet a probléma?
Az aksi is alaposan le van merülve, hogy lehet feltölteni, ha már nem tölti a szünetmentes? Autóstöltővel?? -
Cs1csó
titán
válasz
escalus92 #13432 üzenetére
Annak alapban csendesnek kellene lenni persze kérdés hogy te mit tartasz búgásnak, lehet azt más észre sem venné, annyit megtehetnél, hogy egy másik konnektorban is kipróbálhatnád valami másik eszközzel rákötve.
Ha nem jó akkor vidd vissza, ha online vetted akkor 14 napos elállással el tudsz állni a vásárlástól de azt is kérheted hogy cseréljék ki.
Remélhetőleg látják a hozzászólásodat olyanok is akiknek konkrétan ez a típus van és ők is mondanak rá valamit.
kbalazsa
Passz számos hibaforrás lehet, ha nem értesz hozzá akkor szerviz. Sajnos ez egy rizikófaktor, hogy kicseréli az ember az akkut és kiderül, hogy nem is az vagy nem csak az volt a hiba forrása.
Én nem is vettem volna bele akkut, 650VA-es új UPS-t kommunikációs port nélkül már 12 ezerért is kapható kommunikációs porttal pedig kb. 15 ezer forint.
-
escalus92
újonc
Sziasztok!
Egy hete "boldog" tulajdonosa lettem egy Eaton 5E 850i USB DIN szünetmentesnek. Azzal nincs gond, hogy amikor tölt, akkor szakaszosan búg, DE miután feltöltött folyamatosan zúg hálózatról üzemelve, terheléstől függetlenül, ami viszont már elég idegesítő (kb. mint a régi képcsöves TV-k).
Mivel itt többeknek ajánlották, így azokat kérdezem, akiknek ugyanilyen van otthon, hogy tapasztaltak-e hasonlót?
Vagy jobb elállni/garanciáztatni (már ha ezért lehet)? -
kbalazsa
senior tag
Van egy korosodó APC CS 650-em, ami időnként csipogott, és a PowerChute szerint elvesztette az aksit ilyenkor. Vettem teljesen új akksit, de azzal is ezt csinálja. Megpróbáltam megtisztítani a saru csatlakozókat, nem segített. Szétkaptam a szünetmentest, nem látok semmi zűrt ránézésre az áramkörön, nincs eldurrant/púposodó kondi, sem égésnyom, vagy túl sok por.
Mi lehet a gond?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok.
Szünetmentest keresek, ebben kellene egy kis segítség. A gépem jelenleg kb 453W-ot vesz fel a kalkulátor szerint. Így egy 750W-osra gondoltam. Régebben egy INFOSEC E2 LCD 800VA, bár akkor még nem volt ekkora fogyasztása, de akkor az elég volt. A tápom egy FSP-650-80EGN. 10 perc körüli áthidalási idő bőven elég lenne. A táp miatt tiszta szinuszos kell, másfajtával nem kapcsolt át a szünetmentes.
Power Walker - VI 1000 PSW IEC néztem ki, árban is kb ennyire gondoltam.
Esetleg van jobb választás?
-
Cs1csó
titán
válasz
daikonblaze #13427 üzenetére
Természetesen, a mostani konfighoz lőttem be a teljesítményt.
-
Cs1csó
titán
válasz
daikonblaze #13425 üzenetére
Üdv, a géped maxon kb. 400W-ot fogyaszt a sok apróság + monitor + hangfalak stb. simán lehet elméleti maxon 500W körül kicsit felette. Két UPS-t tudok ajánlani:
Eaton 5E 1100i USB
Előnye:
- csak 34 ezer körül
- USB-n keresztül szoftveres vezérlés
- volt már rá panasz - nem tudom milyen környezetben - hogy gyakran bekapcsolt a ventilátorja jelzem nekem is egy ventilátoros UPS-em van és CSAK akkor kapcsolt be amikor elment az áram amúgy még töltés alatt is csendben volt úgyhogy ennek is így kellene működnie, lehet a UPS-el volt gond vagy a hálózattal.CyberPower CP900EPFCLCD 900VA
Előnye:
- TISZTA szinuszos kimenet - jobban szeretik az elektromos berendezések mint a kvázi szinuszosat amilyen a másik is -
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Megszaporodtak mostanában felénk ezek az 1-2 perces ki-be kapcsolós áramszünetek ezért szeretnék szünetmentest venni hogy áthidalja vagy szükség esetén lekapcsolja a pc-t.
Ehhez a konfighoz lenne:
Alaplap: ASUS VANGUARD B85
Proci: Intel Core i7-4770
Procihűtő: Thermalright Macho 120 SBM
Ram: Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR3 1600MHz KIT
Vga: MSI GTX970 GAMING 4G
Ssd: Samsung 860 EVO 500 GB
Hdd: 2 Db WD Red 6 TB
Ház: FRACTAL DESIGN Core 3000
Táp: be quiet! Straight Power 10 500W
Monitor: AOC AGON AG352UCG
Hangfal: MODECOM Eclipse 60
+ Ha még lehet ezeket is rádugnám:
Router: Asus RT-AC58U
Huawei modem
Alcor HDC-3500 digitális vevő
Kb 50 ezer Ft-ot szánnék rá és egy kisebb szobában lenne. A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
Tamás -
Cs1csó
titán
válasz
zsoika #13422 üzenetére
Úgy beüthet a baj: a feszültségingadozás kinyírhat bármit. A villámtól vagy véd vagy nem, a villám elleni tényleges védelem nagyon sokba kerül.
AZ a lényeg hogy ami eszköz a UPS-re van kötve az mindent onnan kapjon: netet, áramot és semmi egyéb kapcsolata ne legyen az elektromos hálózattal és a kábelen rézdróton érkező internettel, telefonnal stb.
Az optikai kábel mehet közvetlenül azon nem halad áram.
-
zsoika
addikt
válasz
Cs1csó #13421 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az UPS-re nincs kötve sz.gép (majd később ha lesz NAS akkor az igen) , de a router ami a házat ellátja internettel és belső hálóval a kamerának az igen, illetve maga az 5Ghz-es mikrohullámú antenna tápja a ház tetején (csak gagyi ADSL internet elérhető kábelen) amin jön az internet a szolgáltatótól és egy Hiki IP kamera. Összesen lehet vagy 30 Watt.
A kamera és a mikrós antenna is be van kötve utp-vel a routerba.
Tehát védve van hálózati áram felől mind a 3 és ha a routerba menő fő internetkábelt bedugnám az ups-be akkor szerintem hálózat oldalról is. A mikrós antenna így UTP oldalról nem védett de az engem nem érdekel mert az a szolgáltatóé....viszont muszáj tápoldalról bekötnöm az UPS -be mert ha v.ki lekapcsolja a biztosítékát a háznak akkor tudjon jelezni a rendszer nekem telóra neten keresztül.
Viszont van egy kis baj. Ebbe a routerba van még dugva egy androidos tv okosító is, de az nincs az UPS-be dugva áramilag.....akkor így onnan beüthet a mennykő , igaz?Az USB-s szoftveres dolog meg szerintem nekem felesleges. Otthoni környezetben nem érdekelnek azok az adatok és amúgy is csipog ha baja van
-
Cs1csó
titán
válasz
zsoika #13420 üzenetére
Igen de ez csak akkor ér valamit ha a UPS-ből kimenő RJ11-es után lévő eszközök is mind a UPS-be vannak kötve mert akkor csak a UPS-be menő adatkábel felől érkezhet probléma amit remélhetőleg a UPS megfog de ha bármi ami utána közvetlenül az elektromos hálózatra van kötve akkor nem sokat ér a dolog.
Az USB pot az ami rá van írva: kommunikációs célra PC-vel összekötve dedikált szoftvert telepíted és több adathoz hozzáférsz a UPS-el kapcsolatban (akkuk töltöttsége, állapota, szoftveresen mért fogyasztás stb.) és tartós áramszünet esetén - aminek a hossza meghaladhatja az akkuk képességeit - szabályosan le tudja állítani a PC-t.
Szerintem ezt a szoftvert kell telepíteni a PC-re: CompuWatch UPS management & shutdown Software
-
zsoika
addikt
Sziasztok. Vettem egy AEG Alpha 600-ast... 1db Hikvision kamera, egy Tp-link router és egy 5Ghz es vezeték nélküli internet antenna megy róla.
Kérdésem hogy a hátulján lévő internet csatlakozóba bedughatom e az routerbe menő kábelt ? "A telefon, a fax és a modem adatátviteli védelme (RJ11)" véd valamit villámcsapás másodlagos hatására?Az elején meg van egy USB amire ezt írja "USB port kommunikációs felület" ez mire való?
Kösz -
Cs1csó
titán
válasz
speedygonzi2 #13418 üzenetére
Mindenképpen Eaton vagy az APC minőségibb termékei között kellene választani:
- Eaton Ellipse PRO 850 DIN 850VA
- APC Back-UPS Pro 900VA
- Eaton Ellipse PRO 1200 USB DIN
- APC Smart-UPS 750VA LCD
- APC Smart-UPS 1000VA LCD -
speedygonzi2
tag
válasz
Cs1csó #13417 üzenetére
Rack-be szerelhetőség nem döntési szempont. persze milyen király már a rack-be szerelt UPS, de ha objektivek vagyunk: a Microserever is a rack szekrény aljában ül és 23-24 cm magas, kb ugyanilyen széles. a linkelt APC 22cm magas és 17cm széles, simán befér a microserver mellé a szekrény aljába
Az eaton egy kicsit kevésbe adja ki méreteben, de állitva befér az is, csak elfoglal még egy U helyet kb. De ez nem annyire szempont, mert van hely.kicsit utánanézek majd xpenolgy-s fórumokon is hogy milyen lehetőségek vannak smart shutdown-ra.
Amúgy A microserver esetében a témanyitóban levő kalkulátorban is visszaellenőrizve 170W a max fogyasztás. Ebben már minden extra fejlesztést beleszámoltam amit az a gép egyáltalán elbirhat.
Ezt kellene mondjuk 2 perc áramszünet után leálltani.Ezek után maradna egy kb 160W max teljesitményigényű hálózta, amire viszont a sok kis külön táp miatt mindenképpen jelentős veszteséget érdemes számolni. tehát max 250W.
Az eaton honlapján levő nagyon jól használható görbével oda jutok, hogy mindenestül kb 6-7 percet tud, ha mondjuk 3 perc után már nem megy nas (2 percnél el kezd leaállni, a leaállás is idő...) akkor 3+ 8-10 percet tud az linkelt eaton.
Az APC-re ig elsőre nem sikerült ezt kihámoznom.A desktopot meg elnegedem, ha nagyon akarok, az kap egy kisebb egyszerübb UPS-t, azt csak akkor használom ha itt is vagyok előtte, szóval nem kell sem sokat birnia, sem túl okosnak lennie.
köszi,
Speedy -
Cs1csó
titán
válasz
speedygonzi2 #13416 üzenetére
Először is jó lenne valahogy Watt-ban összeszámolni hogy mi mennyit fogyaszt (a ráírt névleges teljesítmény kellene a PC-nél is jobb felültervezni hogy a véletlen maxhoz közeli teljesítményt is tudja tartani)
Mivel elég sok fogyasztóról van szó ezért nehéz saccolni, hogy mit mennyi ideig tudna tartani ugyanis minden terméknél van némi veszteség ami sok kisebb fogyasztónál összadódik.
pl.: ha van 1 db 1000W-os fogyasztó vagy 10 db 100W-os akkor az utóbbi esetben az összeadódó veszteség több mint az 1db fogyasztónál.A NAS leállítás kényes kérdés kevés tapasztalat van itt vele. Talán egy több kommunikációs lehetőséggel bíró APC Smart UPS lehet a megoldás. Főleg hogy ennyi kényes eszköz van.
+ a rack-be szerelhetőség szempont?
Kezdésnek valami ilyesmi:
- Eaton Ellipse PRO 1200 USB DIN
- APC Smart-UPS C 1000VA LCD (SMC1000I)Persze lehet ennél olcsóbban is, a pontos teljesítmény tükrében + a szoftveres képességek mindig kérdésesek.
-
speedygonzi2
tag
Sziasztok,
szünetmentes tápot szeretnék venni, az alábbi dolgokra:
-HPE MS Gen8 (Cel1610T) + 2x4GBram, + 4 X 3.5"HDD. 200W-os táp van amőgy benne, és xpenology fut rajta. (nem tudom hogy ez tud-e "okos" leállítást)
-netgear GS724T switch (max 29W)
-3 Db ubiquiti AP AC Lite a hozzá tartozó POE tápfeladókkal (elvileg max fogyasztás kb 7w/db)
-ZTE ONT (diginet)
-Router (most TP link 1043, max 7W)
-3v4 db ubiquiti G3 kamera szintén POE táfeladókkal (elvileg max 4w / db) - idei fejlesztési terv
-egy kiesebb szerver NVR-nek, és AP vezérlőnek (valami alapvetően visszafogott fogyasztású, vinyóval max 50-70W fogyasztású cucc. (akár az ubi saját NVR-je, akár egy hasonló "épített" gép)elvileg ezek a dolgok megállnak kb 350W körül. Esetleg még menne rá a desktopom ami egy Sima Ryzen3 SSD-vel ennek is meg kellene állnia max 100W-ból - idle-ben meg lényegesen kevesebb)
Ezek a cumók (- a desktop) egy 12U rack szekrényben laknak (ilyen volt
van a sínen is 2-3-4U hely (még nem végleges a layout) de igazából a a G8 MS sem rackmount csak az aljában ül, így mellé is mehet a UPS.
Ami az elvárás:
-jó lenne ha a MS tudna egy kulturált leállást csinálni, ha 1-2 percnél hosszabb az áramszünet. (megszaporodtak a rövid szünetek is) Nem tudom hogy egy Xpenology alatt mennyire megoldható.
A NAS funkciókra nincs szükség áramszünet esetén.
-Az NVR és a hálózat kellene hogy tudjon menni még egy "darabig", a felügyeleti rendszer miatt hasznos lenne. Mondjuk pl.. ha esetleg betörési kísérlet van, és úgy kezdenek hogy lenyomják az áramot, nem árt ha megy mondjuk még 30-60 percet. Többet nem hiszem hogy maradnánakMilyen paramétereket kellene keresnem ehhez? kb milyen árkategória ez?
Van egy -aaszem - MGE 500VA-s szünetmentesem ami kb 15 ezer volt 15 éve, de mivel az akksi halott, nem hiszem hogy megéri egy percet is foglalkoznom már vele, és szerintem ide azért valami komolyabb kellene..
bármi ötlet van?
köszi,
Speedy -
cbm1974
tag
Sziasztok!
Szünetmentes aksit mivel lehet fetölteni, ha annyira lemerült már, hogy visít, ha a szünetmenteshez csatlakozik, pl. megpróbálhatom autóstöltőre tenni, mondjuk rövid időre (jóval erősebb az amperszáma) ?
Esetleg van más tippetek...előre is köszi a segítséget! -
Cs1csó
titán
válasz
Blackdeath12 #13411 üzenetére
Gondolom a PowerNet MIB v4.2.6 kell az Rj45-höz a nevében is benne van NET az Rj45 meg ugye a netkábel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Blackdeath12 #13411 üzenetére
Keresgélj a neten, kell lennie valami leírásnak esetleg youtube-on, vagy ha adtak vele valami tájékoztatót, vagy a termék oldalát végignézni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Blackdeath12 #13409 üzenetére
A műszaki spec szerint van rajta: RJ-45 Serial , SmartSlot , USB is. Ezek közül gondolom a SmartSlot-al vagy az RJ45-el is meg lehet oldani több gép leállítását.
Ugyanitt a fenti menüben van szoftver letöltésre utaló lehetőség: PowerNet MIB v4.2.6 vagy a PowerChute Business Edition v9.5 valamelyikkel csak meg lehet oldani.
-
Blackdeath12
csendes tag
Sziasztok! Biztos felmerült már valakiben ha másban nem bennem, hogy van nekem 1 APC Smart UPS 1000 sem, ami több gépet szolgál ki. Viszont csak 1 USB kábellel tudok rá csatlakozni. Van mód arra hogy több gépet is leállítson? (lehetőleg szoftveresen ne kelljen venni hozzá semmit.) Ha kell van windows server 2016 om is, arra lenne rádugva USB-n a kábel, és hálózatszinten bizonyos IP-címekre kéne küldeni 1 leállító parancsot, ha x% alá ér az akku töltöttség. Hogy keressek erre rá? valaki tud megoldást erre?
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky1988 #13406 üzenetére
Ilyennel megoldható akár többel vagy egy ilyennel amibe egy hosszabbítót beledugsz (NE feszültségvédőset CSAK simát feszültségvédőset MINDIG csak a UPS elé a UPS és a konnektor közé szabad kötni)
Aki szeret barkácsolni az csinálhat is egyet IEC-s kábel beleszerelni egy normál dugaljas elosztóba és kész is abba mehet minden router, NAS, PC
Olyat is lehet - persze új garanciás eszközzel nem kéne hogy szétkapod a UPS-t és a csatlakozókat kicseréled normál dugalja ha van hely megoldható nem is kell mindet elég 1-2-3-at. -
Cs1csó
titán
válasz
Doky1988 #13404 üzenetére
Valamit elnéztem az tényleg nincs a listában és kicsi is csak 400VA.
A lényeg, hogy szinte bármelyik UPS jó mögé a baj az hogy ha TARTÓS az áramszünet és ha nem képes kommunikálni a UPS a NAS-al akkor - ha nem vagy a NAS közelében az áramszünet alatt - akkor ugyanúgy szabálytalanul fog leállni a NAS csak ugye nem azonnal hanem ameddig bírja tartani a UPS akkumulátora.
Ezért ajánlanék olyat ami képes a NAS-t leállítani.
SŐT most nézem a CyberPower sem támogatott - nézd meg a legördülőt a neve mellett - ott írja hogy az automatikus leállítás nem megy.
Amivel megy az elég drága mulatság lenne pl. [link]
Ami olcsóbb kisebb teljesítményű és hiavatalosan támogatja a NAS vezérlését: Eaton 5SC 500i 500VA
Nézd végig a többit is de nem hiszem hogy ennél lenne olcsóbb vagy olyan ami itt is kapható.
Ha ezek végül nem játszanak akkor lehet valamelyik EATON, bár a NAS-t lehet nem fogja tudni leállítani.
LEHET az EATON-okkal is meg lehet oldani a leállítást tartós áramszünet esetén de nem tudom hogyan végül is azok is védenek:
- feszültségingadozás
- pillanatnyi áramszünet ellen- vagy ha tartós áramszünetnél nem vagy a gépnél vagy valamilyen szoftveres módon leállítható.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky1988 #13401 üzenetére
- Eaton 5E 650i USB DIN 650VA
- Eaton 5E 850i USB DIN 850VAUSB-n keresztül le tudja állítani a PC-t ha egy tartós - nem pillanatnyi - áramszünet nem lennél a gép mellett.
Van olyan UPS ami a NAS-t is le tudja állítani itt egy lista: [link]Ezek közül ezt a kettőt ajánlom, ezek olcsóbbak:
- APC Back-UPS ES 400VA
- CyberPower BR700ELCD 700VAA PC és a NAS együtt amúgy - max teljesítmény mellett - sem fogyaszt 300W-nál többet. Ezért kerestem olyan UPS-at ami 600-800VA és 350-450W között tud teljesíteni.
-
Doky1988
senior tag
Annyi meg, hogy szamitogep config:
1. Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő
2. FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység
3. Intel Core i5-6500 BX80662I56500 processzor
4. Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó
5. Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2K2/16 HyperX Fury Black memória
6. MSI B150M MORTAR alaplap
7. MSI GTX1060 GAMING X 6G videokártya
8. Thermaltake Core V21 CA-1D5-00S1WN-00 számítógép ház
9. Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemezLehetoleg minel halkabb upst keresek, szobaban lenne.Illetve talan annyira a gep nem fontos, viszont NAS+Router igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Activision - Indul a csata a Cronus és társai ellen
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest