Hirdetés
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4v3
őstag
Sziasztok!
Egy online pókerező ismerősöm szeretne szünetmentest venni a PC-jéhez. Egy i7-es, 32 gb-s, ssd + hdd, 32"-es monitor konfigról lenne szó, meg a router. Volt egy olyan kérése, hogy 2-3 órát is bírjon akár.
Egy FSP FP 2000 2000VA CHAMP TOWER-et linkelt nekem 87k-ért, de jobban gondoltam megkérdezni inkább titeket, nehogy mellényúljon ennyi pénzért. Mit tudnátok ajánlani a fentiek alapján?
Köszönöm előre is! -
sparks
senior tag
válasz
garcia66 #11757 üzenetére
Szolár vagy munka akkumulátort keress. Legalábbis, amikor körbe jártam a témát, akkor arra jutottam, hogy ilyet kell keresni. Napelemes rendszerekhez szoktak ilyeneket tenni. Amit én találtam, az még olcsóbb is volt, mint a sima autóakku, ilyet vettem, de sok tapasztalat még nincs vele.
Ja és nekem ilyenem van, ezzel simán elmegy a cucc.
-
Cs1csó
titán
válasz
Gery0505 #11770 üzenetére
A UPS nem egy mikrosütő ami ha már nem melegít veszünk egy újat, hanem akár tönkreteheti a rá kötött jóval drágább cuccokat. Ilyen teljesítményű UPS-t 500VA és 360W már 10 ezer forintért lehet venni újonnan. Természetesen ha kapsz hasznos tippet a javításra és profi műszerekkel le tudod ellenőrizni minden alkatrészét és tuti hogy jó és ez az egész móka kevesebbe kerül akkor rajta.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
piero86 #11769 üzenetére
Hát, jó-jó régi ez igaz, 1994-ben készültek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne rendbehozni őket. Most attól hogy valami régi, még lehet jól működő cucc.
Én úgy tudom, hogy ezek a készülékek elég jó stabil működésű darabok voltak, de hát meghibásodtak, és a javításukhoz kérek szépen infót, ötletet, szoftvert, stb. aki esetleg ismeri ezeket.
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni UPS ügyben.
A helyzet a következő. Van két ősrégi Fiskars Powerserver 20 szünetmentesem. Típusa: PS20/05/EBB/SCH
1. Ez beadta a kulcsot, elszállt benne a belső tápegysége egy 7815-ös stabilizátor IC. Ezt kicseréltem meg a biztosítékot is, ami szintén kiment. Az elején világít a Line LED, és a battery failure LED és természetesen sípol. A kimeneten nincs fesz, vagyis nem működik.
2. Ennek annyi baja van, hogy sokat állt, hidegben kicsit nehezen indul, de az akkumulátorai teljesen tönkrementek. Tettem bele új akkukat, de a battery failure LED villogva marad. Egyébként ez rendben működik, az akkukról is szolgáltat a kimenetén feszt.
A kérdésem a következő lenne:
Tudnátok-e abban segíteni nekem, hogy hol lehet ehhez az UPS-hez szoftvert találni, RS232-n kommunikál a PC-vel, hogy ránézhessek, hogy miért villog rajta ez a Battery Failure LED.
Vagy ha van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond ezzel a géppel, akkor szívesen fogadom. Azt olvastam valahol, hogy a benne lévő DIP kapcsolókkal lehet valahogy Resetelni ezt a hibát, de nem találok vissza arra az oldalra. A régi motorosokat is kérdezném, akik esetleg ismerik ezt a típust, hogy van-e esetleg valami ötletetek a hibákat illetően, hogyan lehetne helyrehozni ezt a két gépet?
Egy Service Manualnak is tudnék örülni, ha megvan Nektek, kérlek osszátok meg velem.
Előre is köszi. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Thermaltake SMART SPS530
Táphoz keresek olyan szünetmenteset ami elviszi max 2 percig ezt a konfigot:
Core i7-7700K 4.2GHz
ASRock Z270M Pro4
32GB 3000MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance
GTX 1050 Ti 4GT+philips bdm4037u
+hpzr2740wSajnos csak ebből a termékkínálatból tudok most választani, és sürgős lenne:
http://atoz.com.mt/desktops-computing/peripherals/uninterrupted-power-supplies-upss.htmlElőre is köszi.
-
Lalee88
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz milyen szünetmentes tápot ajánlanátok? Minimális, 15 perces átfedéssel?
Táp: Corsair RM550x 550W
Lap: MSI B350 GAMING PLUS
VGA: Gainward Phoenix GS GTX 1080 8GB
CPU: Ryzen 5 1600
CPU hűtő: be quiet! Pure Rock 120mm
SSD: Crucial MX300 525GB
HDD: WD Caviar Blue 1TB
RAM: Corsair Vengeance (2x8GB)
Ventik: Be Quiet! Pure Wings 2 - 3 db
Monitor: Dell Professional P2417H és Acer Predator XB241Hbmipr
+routerKöszi előre is!
-
Lawos
csendes tag
Lehet már szóba került itt, bocs nem olvastam el az összes hsz.-t. Egy nem szinusos UPS-sel lehet e hajtani egy külső Bluray írót? 230/12v-3A kapcsolóüzemü tápja van. Nem szeretném ha elfüstölne a táp, vagy pláne az író
-
frpeter
Topikgazda
válasz
krisz12071 #11761 üzenetére
Zárt akkunál elvileg nincs vagy elhanyagolható a kipárolgás, legyen az UPS vagy autó akkumulátor.
Savas nyitott verziót meg alapból nem lehet használni ehhez a képszülékhez. -
krisz12071
aktív tag
Egy zárt illetve zselés akkumulátornál nem szabadna ettől tartani szerintem.
-
frpeter
Topikgazda
válasz
Cs1csó #11758 üzenetére
Az autó akku kontra szünetmentes akku összehasonlításnál a rövidtávfutást és a hosszútávfutást szoktam példának felhozni.
Még az autó akku néha indít egyet-egyet, nagy áramot leadva, utána pedig folyamatos töltésre kerül, az UPS akkuból akár folyamatosan hosszú ideig is vehetünk ki áramot, illetve bizonyos verziói a mélykisülést is elviselik valamilyen szinten.
A savkipárolgásról nem beszélve, bár autó akkunál a zárt verzióknál nem kellene, hogy ilyesmi előforduljon. -
-
garcia66
tag
Sziasztok!
Ahogy nézelődök ups/inverter ügyben, mindig adódik valami új. Bementem egy aksi boltba nézelődni, típust és árakat. Amikor elmondtam, hogy mihez keresek aksit, azt mondták, hogy jobban járok, ha nem sima autó akkut veszek, hanem un. munka aksit - azok vannak inkább erre. (megjegyzem, nekik nem volt ilyen, tehát nem üzleti érdekből mondták). Ti mit tudtok erről, megéri a többlet pénzt egy ilyen akku? Közben én már kinéztem az Sps sh600-as invertert, és hozzá egy Banner 100Ah, 750A munka aksit is. És itt jön a következő kérdés. Az említett inverterre rá lehet kötni ilyen nagy aksit? -
garcia66
tag
válasz
krisz12071 #11728 üzenetére
-
Cs1csó
titán
Rákerestem, röviden ami SMART előtaggal van, azok szinte biztos tiszta szinuszosak, de ezek már árban és szolgáltatásban is durva cuccok, szerverekhez ajánlják, nem kimondottan otthoni gépek mellé persze mivel tiszta szinuszos oda is ideális de tényleg drága.
Tiszta szinuszos ami árban is okés az a Kstar Microsine 1000 vagy 2000 a minőségük nem tudom milyen de tiszta szinuszosak és nem drágák.
Amúgy ezzel a pro-val sem lőnél mellé, amennyiben jól kijönnek a tápoddal, mert ugye a mai tápok 90%-a aktív PFC-s.
-
-
Cs1csó
titán
Ez a konfig maxon kb. 300W körül fog enni, de ugy ezt pl. játék alatt, idle módban simán elmegy 40W-on.
Ezzel a UPS-el nekem az a gondom, hogy nem tiszta szinuszos(legalábbis ezt olvastam erről a termékről) ennyi pénzért már jó lenne, 40-50 ezerért már van szinuszos, ez meg kb. 70 ezer, de amúgy jó és valószínűleg simán elmegy bármilyen aktív PFC-s táppal.(#11749) norbert1998
Amennyiben a garancia idő alatt történik a gebasz akkor van esély, hogy megtérítik, de meg fogják vizsgálni a körülményeket pl. nem lehet hivatalosan elosztó után kötni a UPS-t hanem közvetlen a fali csatlakozóba kell stb. van pár megkötés ami apró betűvel el van rejtve vagy pár oldalon, erre inkább nem építenék sajnos. Sőt elvileg az akkukról sem lehet tudni, hogy menni idősek elvileg 2-3 év garit vállalnak azokra is.
Lényeg kicsit lutri az egész és lehet hosszadalmas. Ezért is írtam, hogy jobb a békeség és 15 ezer forintért új UPS-t lehet venni. Lehet nem csak az UPS régi hanem az Akkuk is.
-
P00By
nagyúr
Üdv!
Szerettem volna használni a kalkulátort, de egy ideje nincsen aktualizálva.A konfig amihez szünetmentest szeretnék csatlakoztatni:
- Intel i5-6500
- 2x8Gb DDR4 ram
- nvidia gtx 1060 6 gb (beszerzés alatt)
- Samsung EVO 850 SSD 120 GB
- WD 1 TB merevlemez
- Be quite! 400 W Straight Power E10 BN230
- Samsung LS24E391HL/EN
- UPC modemAPC BR900G-GR néztem ki. Ez megfelelő választás? Köszönöm
-
Cs1csó
titán
válasz
norbert1998 #11746 üzenetére
Igazad van a gyártó honlapját kellett megkeresnem - line interaktív - passz, de nem mai darab, a UPS tuti az akkuk passz, lehet érdemes áldozni rá minthogy esetleg legyen valami gond.
-
frpeter
Topikgazda
válasz
krisz12071 #11738 üzenetére
Az APC-re ugyanez érvényes Európa szerte. Garanciális idő alatt futárral cserélik a készüléket.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Cs1csó #11745 üzenetére
Az, hogy rá van dugva minden, de az UPS gombjával kikapcsolom. Nem világít semmi, de hálózatra van dugva.
Back-Ups RS 800-as szinte biztos vagyok benne, hogy Line Interactive szerintem. Hallani, hogy dolgozik, mikor be van kapcsolva és megy róla valami, valamint olyankor melegszik is kicsit, de ilyen 28-30 fok körül van a legmelegebb pont a hátulján, és akkor játszok a gépen (bár nem tudom, ez mennyire számít).
Nem tudom, mennyi idős az akku, se a gép. Külön külön kaptam őket egy ismerőstől.
Nem is búg, inkább mint egy óra, olyan hangja van, csak nem annyira éles kattogasokkal, és egy kis sípolás van mellé. Elég nehéz megfogalmazni
-
Cs1csó
titán
válasz
norbert1998 #11743 üzenetére
Kikapcsolt állapotot hogy érted? Nincs rádugva semmi de az UPS hálózatra van dugva de közben ki van kapcsolva? Mennyire melegszik? Ha tölt akkor jobban kell melegednie, elég régi UPS, milyen régi az akku? Sajnos érdemes lenne megnézetni ha nincs változás mert így kockáztatsz bármit ami mögé mögé lenne kötve, ilyen teljesítményűt pedig kb. újonnan lehet venni 15 ezer forintért - az itt kedvelt FSP Nano 800-at ami modernebb is mivel a tiéd OFFLINE az meg LINE-INTERAKTÍV - annyi, hogy azon nincs USB-s szoftveres lehetőség pl. az automatikus leállításra, de a windows energiaközpontban is meg lehet oldani pl. hibernálja, ilyenkor a memória tartalmát kiírja a rendszer meghajtóra és utána leáll a gép ha utána el is megy az áram a gép szabályosan állt le és ha újra lesz áram bekapcsolod és mehet tovább onnan hibernálva volt - FONTOS! nem alvó mód hanem hibernálás
-
Cs1csó
titán
válasz
Laci.M #11740 üzenetére
Ez csak egy feszültségszabályozó mondjuk 160-280V között tartja a feszültséget ez alatt vagy felett korrigál, de nincs benne aksi( hiszen nem áramszünet esetére kell hanem az áram feszültségének az ingadozása ellen) elvileg neked nem is azért kell, hanem amikor más eszköz is a hálózatra fellép akkor bezavar a feszültségbe az pedig lecsapja a tévét.
(#11741) norbert1998
Nekem is van némi hangja, de az nem egészséges, hogy a testedhez ilyen közel tartod. Van sajnos olyan adpter is ami halkan sípol, nem mindenki hallja de aki igen azt zavarja. Gagyi tekercselés stb.
-
norbert1998
nagyúr
Szóval megkérdem újra, kikapcsolt állapotban nektek is van minimális hangja a tápotoknak? (Inkább a régebbieknél lehet jellemző) Épp elég hangos, hogy zavarjon alvás közben, de a fejemtől kb 40 centire van.
-
Laci.M
senior tag
válasz
Cs1csó #11739 üzenetére
Igen olvastam.
Az az egy dolog izgat, hogy az emagnál nem veszik vissza elméletileg csak bontatlan állapotban.
[link]"Szerverek és szerver alkatrészek
– Ezen termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges"
Vagy ezt ti hogy értelmezitek?
Sebaj, ha a 30 nap nem is, ez alső nap kiderül, hogy ér-e valamit, arra meg ott a 14 nap teljeskörű.
Elméletileg a visszaküldés is ingyenes futárral történik.
Egyébként ebben az elsőnek nézett stabilizátorban is van akksi, csak kisebb?
Mert akkor ezt kipróbálnám.
Köszönöm szépen a segítséget.
A használt minőségi(bb) amúgy nem jó opció? Vagy annyival nem olcsóbb, hogy megérje? -
Cs1csó
titán
válasz
krisz12071 #11738 üzenetére
Köszi, remélem a kérdező is olvasta ezt. Amúgy jó tudni.
-
krisz12071
aktív tag
válasz
Cs1csó #11736 üzenetére
Probléma esetén (többek közt garancia) az Emag ingyenes futárt küld a termékért és ingyen is szállítja vissza.Persze ez a 14 napos cserére nem tudom mennyire igaz.Ott is meg kell nézni,hogy ki a forgalmazó.Bár az Emag nem magyar,de a legtöbb esetben maga a cég ahonnan vásárolsz az magyar cég.
-
Cs1csó
titán
válasz
Laci.M #11735 üzenetére
Tényleg nem könnyű ilyet találni, nehezen de sikerült, többet is találtam de azok drágábbak jóval: [link] igaz ez csak 360W-os eszközt tud kezelni - ha csak a tévé lenne rajta akkor annak bőven elég kb. 100W-ot fogyaszt egy tévé, akár valami media lejátszót is rá lehet kötni beltérit stb.
Itt egy nagyobb ezt két helyen is árulják: [link]
Az EMAG-nak is vissza lehet küldeni, hiszen a magyar jogszabályok vonatkoznak rá de mivel külföldi lehet macerás, ezért mérlegeld a dolgot.
-
Cs1csó
titán
válasz
Laci.M #11733 üzenetére
A feszültségszabályozó jó ötlet lehet, nem is drága, vásárold online és ha működik - gyakorlatilag azonnal le is tesztelheted - és ha j ó akkor örömbódottág ha nem használ akkor pedig vissza is küldheted 14 napon belül, elállással.
Talán jobb lenne - pont a bizonytalanság miatt - valami extreme digital vagy media markt szerű boltból vásárolnál:
- hazai boltok nem külföldi mint az EMAG
- több nagyvárosban kb. minden megyeszékhelyen van üzletük, személyesen is át lehet venni és ha nem jó akkor sem kell a postázással bajlódni simán vissza tudod vinni személyesen. -
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a lakásban amikor valaki felkapcsolja a lámpát, vagy a lenti szinten a TV-t akkor mindig egy pillanatra kikapcsol a TV-m. Valószínű a kapcsoláskor valami zavarjel keletkezik a hálózatban ami miatt letilt a TV PWM tápegységét, és amíg lefut ez a tranziens jel addig nem megy a táp.
Ez már eléggé idegesítő, és gondolom a TV-nek se tesz jót. Először egy eléggé komoly ipari beszabályzó berendezés (céges cucc) bemeneti szűrőjét iktattam be a kábelbe, de sajnos nem hozott megoldást. [kép]A házban alumínium MM fali kábelek vannak valószínű összesodrásos kötésekkel. 1988 ban épült, kb esélytelen a 3 szintes házat újrakábelezni. Lehetőség lenne még a kötéseket WAGO-ra cserélni az elöregedett kötések átmeneti ellenállásának csökkentése érdekében, de az is macerás, meg utána festés kellene. Szerencsére a TV-men kívül minden berendezés jól működik, nincsenek további anomáliák.
Ilyen problémára jó lenne egy line-in szünetmentes? Vagy elég egy ilyen stabilizátor?
Nem vagyok otthon ezekben a cuccokban. Hogy járok jobban, ha veszek egy újat, vagy ha jófogásról olcsóbban egy márkásat, amiben esetleg akksit cserélek?
Nem cél, hogy áramszünet esetén is sokáig menjenek a dolgok, szerencsére eléggé megbízható a szolgáltató.
Előre is köszönöm!
-
garcia66
tag
válasz
krisz12071 #11712 üzenetére
Szia!
Én is ilyen nézegettem a kazánhoz, ezért lenne pár kérdésem. Milyen egyéb vezetékeket kellett beszerezni (gondolom az aksi-összekötők nem tartozékai)?
A választ előre is köszönöm.
Üdv. -
pc360
addikt
Üdv! Innen melyik a legegyszerűbb szünetmentes, ami meg tudna hajtani egy alacsonyabb fogyasztású PC-t (FSP Hexa+ 400W) minimális ideig?
FSP Nano 800-al működhet? Nagyobb keret nincs rá, főleg a teljes szinuszos darabokra, úgyhogy a kérdés, van-e értelme próbálkozni, vagy maradjunk a túlfeszmentes elosztóknál?
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz
cinemazealot #11710 üzenetére
Piero és cinemazealot nagyon szépen köszönöm a segítségeteket hasznos volt!!!
-
krisz12071
aktív tag
Az Aqua.hu-ról rendeltem meg.
Ott is a fapados van a képen,ezért is lepődtem meg.
Amit még elfelejtettem,hogy nincs benne minden beállítási lehetőség a menüben.
Holnap végig megyek rajta és átnézem pontosan.A 13-as például tuti nincs az én leírásomból. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
ecaddsell #11725 üzenetére
Lehet felfogtam (valaki aki ért ezekhez azért erősítsen/cáfoljon meg):
- UPS mód=inverter mód, akkuról megy ezért itt elég stabil a fesz amit kiad
- Hálózati mód, valamit fog az ingadozáson, de valami ki is jut belőle
- Bypass mód (kikapcsolt állapot) ami bejön a hálózaton az megy ki -
ecaddsell
aktív tag
válasz
ecaddsell #11724 üzenetére
Közben találtam egy magyar használatit is.
Vsz. az előző hsz-omban rosszul írtam a hatékonyságokat (UPS magasabb, inverter alacsonyabb)...
Meg most, hogy jobban megnéztem van generátor bemenet is. A bypass mód meg az amikor ki van kapcsolva (ilyenkor átengedi ami jön).Egész jól fedi amit kerestem.
Azért meg kell valljam még mindig van amit nem értek: Mi az a "Hálózati kimeneti
tartomány/Mains output range".
1) Van ugye a bypass amikor ki van kapcsolva (egy relé mindent átenged ami jön)
2) Meg van az inverter mód amikor van hálózat és nem kell az akkuról menni (de szabályozni kell a kimenetet)
3) Meg van az UPS mód amikor nincs hálózat és akkuról kell menniDe mi a fene az a Mains output range, az mikor van?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
krisz12071 #11722 üzenetére
Ebben tényleg én sem találtam meg, hogy módot kellene választani, ami csak jó lehet mert gyak. ez azt jelenti, hogy magától vált és nem kell barkácsolni.
(Csak 8. képeden az efficiency sorban találtam meg, hogy inverter módban 95%, UPS módban 80% a hatékonyság ill. ott van még a Transfer Time (<10ms) ami gondolom a kettő közötti váltás ideje.)Viszont ez az UPS vsz. annyira más lett mint az elődje, hogy illet volna új típusnevet adni neki.
Most honnan tudjam, hogy ha megrendelem x helyről ugyanazt kapom mint te.Egyébként ha nem vagyok indiszkrét pont ezen okból kifolyólag te hol vetted (jöhet privátba is)?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
cinemazealot #11716 üzenetére
Köszi ez tényleg jól néz ki én is abban gondolkodtam, hogy a nagyobb akku az valami olcsó autó akku lenne.
Viszont ami elbizonytalanít az az, hogy letöltve a használatit (lehet az előző verzióét), innen, kapcsoló van az inverter ill. az UPS módra.
Gyanítom ez azt jelenti, hogy inverter módban van csak AVR funkció UPS módban amíg van bejövő fesz. azt továbbküldi úgy ahogy van. Persze lehet barkácsolni, hogy relé figyeli a bejövő feszt és amikor kiesik átteszi UPS módba, de egyrészt nincs időm ilyen barkácsolásokra, másrészt tartanék attól, hogy pont a váltáskor lévő tranziens lenne azt amit nem tolerálna jól a mögé tett cucc.Szóval mielőtt beruházok erre jó lenne biztosan tudni pontosan mit tud.
krisz12071
Ennél az új verziónál is külön van az inverter ill. az UPS mód (ha be kell állítani vélhetőleg igen)?Szerk: Elrontottam a linket.
-
krisz12071
aktív tag
válasz
cinemazealot #11719 üzenetére
Csak a céleszközök lesznek rajta és nem is lehet majd mást rátenni terveim szerint. (Kivéve nekem
)
Ami már kiderült és hiányolom belőle,hogy áram alatt is lemenjen alvó módba,ha nincs rá szükség.Ezt akkumulátoros módban viszont megcsinálja és vissza is indul szükség esetén,ami pozitív nagyon. -
cinemazealot
addikt
válasz
krisz12071 #11718 üzenetére
Nem sok jelentősége van, nyugodtan használj hosszabbítót. Csak figyelj oda, mit dugsz bele és mit húzol ki belőle! Célszerű ellátni valamilyen élénk színű címkével, hogy tudd (ne csak Te, hanem a család többi tagja is), az a szünetmentes áramkör, tehát túlterhelni nem szabad, ami pedig bele van dugva, az fontos.
Volt melóhelyen egy vállalkozó (helyismeret híján) egy szünetmentes áramkörre rádugta a szekrény méretű kávé- és snack-automatáját. Nem sokkal később a néhány milliós (bő 10 kW-os, 3 akkupakkos) szünetmentes elkezdett sípolni, hogy gebasz van, a szervereknek viszont muszáj volt menniük, mert arról működött a cég. Ciki volt.
-
krisz12071
aktív tag
A kazánházat túl melegnek és porosnak tartom ahhoz,hogy ott legyen elhelyezve,így a szomszéd helyiségre gondoltam.Ez viszont plusz 4-5m kábelt jelent.
Szerintetek ez ront a hatásfokán? -
krisz12071
aktív tag
válasz
cinemazealot #11716 üzenetére
Na akkor ez is meg lett
Akkumulátoros módnál mennyire befolyásoló tényező egy hosszabbító például?Pontosabban,ha a fogyasztó nem közvetlenül van rákötve. -
cinemazealot
addikt
válasz
krisz12071 #11715 üzenetére
"over/undervoltage"
Ez kell nekünk!
Elvileg ez az AVR (Autoamtic Voltage Regulation). Csúcs!
ecaddsell (#11711)
A fentiek szerint Neked is jó lehet az SPS SOHO 600. -
krisz12071
aktív tag
válasz
cinemazealot #11714 üzenetére
Egyenlőre még azt sem tudom mit kell beállítani rajta.
Jobban örültem volna a fapados verziónak.
Az avr-t azt sem tudom hol keressem.Biztonsági funkcióként ezeket említi:
-overload
-short-circuit
-over/undervoltage
-overcharge
-overtemperature
-excessive low battery
-missing insert -
cinemazealot
addikt
válasz
ecaddsell #11711 üzenetére
A Kstar Microsine sorozat tiszta szinuszos, a szivattyúk tehát mehetnek róla, van benne AVR, így a feszültségingadozás ellen is védve lehetsz. Külső akkumulátor viszont nem köthető rá, így ilyen téren nem lesznek a barátaid. Reggel írtam az SPS SOHO és a CyberPower Long Backup családról, ezeknek külső akkumulátorokkal elég sokáig nyújtható az áthidalási ideje, viszont ezekről egyelőre nincs sok tapasztalat a topic-ban. De lehet, hogy ezek sem lesznek jók Neked, mert a SPS SOHO-ban nem látok AVR-re utaló nyomot, a CyberPower CPS600E adatlapján pedig pont most olvasom, hogy "Output Waveform: 0%-40% Load, Pure Sine Wave, 40%-100% Load, Simulated Sine Wave"???
Mi a fenyő?!
Valaki esetleg tud róla, hogy az SPS SOHO-ban van-e AVR?
Szóval lehet, hogy Neked egy komolyabb gépre lesz szükséged, ami saját akkumulátoros, de kapcsolhatóak hozzá külső akkupakkok, így növelve az áthidalási időt. Ez azonban nem lesz olcsó mulatság...
(#11712) krisz12071
Hoppácska-hoppácska-hoppácska!!! De pofás lett a 2017-es modell! Még nem is láttam!Köszi a bejelentkezést! Minden észrevételt tapasztalatot örömmel fogadunk.
Én különösen, mert nagyon régóta tervezem, hogy veszek egy ilyet. Ha megtudod, hogy van-e benne AVR, mielőbb írd meg!
-
krisz12071
aktív tag
Azt elfelejtettem odaírni,hogy én is a lámerek közé tartozom,így a felét sem tudom,hogy milyen beállítás lenne.
-
krisz12071
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban többször kértem a segítségetek szünetmentes választásában.
Nekem kazánhoz kellett egy tiszta szinuszos.
A választásom végül a [link] -ra esett! (SPSSoho 600)
Ez szállítással együtt 29000Ft-ba került.Ehhez átmenetileg egy 12v45ah autó akkumulátort vettem 12000Ft-ért.
A weboldal képeivel ellentétben az lcd kijelzős érkezett.
Egy 110w-os neoncsöves világítás szolgált első tesztalanyként.
Kereken 3 óra üzemidőt produkált.
Sajnos még nagyon friss a dolog,így csak egy nagy hátrányt tudok felhozni még ellene:nincs magyar nyelvű leírás,így a beállítása pontosan elég nehézkes a gyengébb angolos és ilyen dolgokban kevésbé jártas embereknek.
Nekem 2x30w Grundfos alpha2 szivattyút kell majd ellátnia,így a napokban tesztelem 30w-al is. -
ecaddsell
aktív tag
Sziasztok!
Eddig nem mélyültem el a szünetmentesek világában, de úgy tűnik ahol most lakunk szükség lesz rá.
Alighogy becuccoltunk nemsokára jött egy szeles idő és rögtön hol rövidebb, hol hosszabb időszakokra megszakadt az áram. Mivel a környéken csak légvezetékek vannak, hamar leesett, hogy ez nem feltétlen egyedi eset volt. Sőt akár nulla szakadás is lehet és ebből kifolyólag (3 fázis van) túlfesz is előfordulhat ilyenkor.
TV, desktop PC stb.-hez vettem 1 jobb túlfesz védős elosztót, és itt letudottnak tekintem a problémát.Viszont a kazán nem ilyen egyszerű. Mivel jelenleg nem szigetelt még a ház és elég nagy a hővesztesége ill. a meleg víz ellátás is feladata nem örülnénk neki, ha kiesne.
Maga a kazán leírás szerint 75W-os ill. van még 1 kisebb keringető szivattyú is hozzá amivel szumma max. 100W teljesítményről beszélünk, viszont ez ha jól tudom szinuszos kell legyen. Első körben csak rövidebb kieső idővel számolok (pl. max n x10 perc), de szükség esetén jó lenne, ha pl. elszakad az utcai légvezeték kiegészítő akkuval hosszabb ideig is el lehetne látni ezeket 230V-al (vagy esetleg kisebb generátorral).
Szóval amit keresek kb.:
- Táp aminek szinuszos kimenete van
- (1) Vagy tartalmaz alapból 1 akkut és lehet hozzá nagyobb pótakkut tenni, (2) vagy lehet hozzá két akkut tenni (a másodikat akár menet közben áramszünetkor), (3) vagy akku mellé van generátor bemenete (ilyenem sincs, de ha azt látom kell szükség esetén ebbe is beruházok)
- Van valamiféle túlfesz védelme (azaz ha a 230 volt hirtelen felmegy 400 közelébe akkor sem hal meg, sőt kifelé tartja a 230 voltot)Nem kell, hozzá semmi extra SW, ilyen-olyan kimenet, riasztás stb. Csak az alapfunkcióban legyen jó, a többi nem számít.
Kicsit visszaolvastam, láttam a star Microsine 2000-ot ajánlani. Jó lehet ez nekem is vagy milyen opciók vannak még (túlfesz védelemről nem nagyon találtam így hirtelen semmit)?
Az üzembiztonság számomra elsődleges (gyerekek miatt), világítást LED-es akkus lámpákkal teljesen jól le tudom fedni (18650, 26650, akár napokig) viszont a kazán kell a melegvízhez/fűtéshez. -
cinemazealot
addikt
válasz
Silvirenzo #11708 üzenetére
Hogy számodra mi lenne a legolcsóbb, azt nem tudom, ugyanis nem tudom, mennyit ér Neked az esetleges garanciális ügyintézés (ami ugye forgalmazótól, gyártótól, házhoz szállítás/átvétel módjától is függ), vagy a UPS esetleges rendellenes működése miatt bekövetkező egyéb kár (ami szintén függ a gyártótól és a géped többi alkatrészétől). Ha a bekerülési költséget tekintjük, akkor mint az a topic-ban már sok helyen elhangzott és piero86 kolléga is sugallta, a Kstar Microsine 1000 egy jó választás lehet, de most mintha nem látnám az Árukeresőn. A nagyobb, 2000 VA-es testvére 51 eFt körül indul.
Az áthidalási idő nyújtására írt példáim (első kategória) konkrét modellcsaládok, amikre külső akkumulátort kell kötni, az áthidalási idő pedig attól függ, hány Ah sorakozik mögöttük. Itt lehet közelítő számításokat végezni, amik azonban nem fognak pontos eredményt hozni, de kiindulásnak jók. Hasonló a helyzet a második kategóriába azok a már belső akksival rendelkező UPS-ek tartoznak, amiknek van egy speciális csatlakozójuk, amin keresztül márkán belül lehet vásárolni és csatlakoztatni további külső akkupakkokat. Mindkét esetben az akkumulátorok össz. kapacitása számít. Ha a Te esetedet vesszük, és számolunk mondjuk a max. teljesítményed (365 W) pl. 40%-ával, azaz ~150 W-tal, és mindezt még egy monitorral is érdemes megfejelni, ami így már ~200 W, ez pedig ideális esetben megfelelhet mondjuk ~300 VA-nek, akkor ahhoz, hogy ez 1 óráig kitartson, szükséged lesz 12 V-on legalább 25 Ah kapacitásra. Ha figyelembe vesszük a veszteségeket is, akkor mondjuk 30 Ah. Egy SPS SOHO 600-zal (30 eFt) és egy 30 Ah körüli vagy több 15 Ah körüli akksival (22...30 eFt függően hogy hol és milyen típus) már megvalósítható.
-
piero86
aktív tag
válasz
Silvirenzo #11708 üzenetére
A Kstar Microsine 1000 nálam 50-60 percet elmegy netezés közben. (gép+monitor, router, modem) kb 120w fogyasztás.
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz
cinemazealot #11707 üzenetére
Értem semmi esetre se mehetek a véletlenre úgyh nem h nem merek de nem is akarok kockáztatni. Így szerinted mi a legolcsóbb megoldás számomra?
Ez meg csak továbbra is mellékesen érdekel tehát maradjon hátha kategória:
"Az áthidalási idő nyújtására több módszer is van: az egyik a külső akkumulátorokkal műküdő UPS-ek (mint pl. a SPS SOHO család vagy a CyberPower Long Backup családja), a másik a külső akkumulátorokkal bővíthető UPS-ek (amiknek van saját beépített akkumulátora, de csatlakoztathatóak hozzá további pakkok"
Ezen megoldásokhoz tudnál konkrét típust ajánlani és bővebben beszélni róla h mennyibe fájna mondjuk 30-60perces hosszabítás akár az első verziónál akár a másodiknál ahol pakkonként hosszabbítok? -
cinemazealot
addikt
válasz
Silvirenzo #11706 üzenetére
A 365 W-os teljesítmény igényedet gyakorlatilag bármelyik ma kapható UPS képes kiszolgálni. A kérdés csak az, hogy ragaszkodsz-e a tiszta szinuszos tápláláshoz vagy mersz kockáztatni? Előbbi esetben az anyagiakat ismered, hiszen vélhetően átolvastad a topic-ban többünk töprengését. Utóbbi esetben akár 13-15 eFt-ra is le tudod nyomni a költségeket... persze az esetleges inkompatibilitás tudatában.
Az áthidalási idő nyújtására több módszer is van: az egyik a külső akkumulátorokkal műküdő UPS-ek (mint pl. a SPS SOHO család vagy a CyberPower Long Backup családja), a másik a külső akkumulátorokkal bővíthető UPS-ek (amiknek van saját beépített akkumulátora, de csatlakoztathatóak hozzá további pakkok, illetve a harmadik (ez nem annyira profi megoldás) a nagyobb teljesítményű, ezáltal vélhetően nagyobb akksival ellátott UPS-ek, amik a névlegesnél kisebb teljesítmény felvétel esetén valamelyest tovább bírják, mint kisebb teljesítményű társaik.
-
Silvirenzo
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek.
A gépem paraméterei:
Ashrock Z77 extreme 4
i5 3570K 4000-re húzva
HD 7870
32giga ddr 3
samsung 250-es 850evo ssd
1Terrás vinyó
2 db 22 colos mointorElvileg az online calculator 365-ös fogyasztást ad ki, de tudni kell h a gépen dolgozok és játszok viszont az egyáltalán nem érdekel ha játék közben szállna el a gép egy áramszünettől. Ami fontos h amikor dolgozok akkor szuperbiztos legyen h sose kapcsoljon ki a gép egy áramszünetkor.
Viszont ilyenkor a gépem nem eszik sokat munka közben:
néha felugrik 1-1 másodpercre a CPU 40%-ra de legtöbbször 15-25%-os tartományban mozog
videokarit egyáltalán nem igényel a melóm tehát van egy sanda gyanúm h ilyenkor nem fogyaszt 365-öt.
Gondolom szinuszos szünetmentes tápegységet kellene vennem a biztonság kedvéért, de mindenképpen írjátok meg ha olcsóbb megoldás is megteszi amivel szintén biztosra mehetek. Láttam h ajánlgatjátok a Kstar Microsine 1000VA-t el is tudnék eddig menni h ezt megvegyem de jó lenne ennél olcsóbban megúszni. Az nem fontos h áthidaljak vele sok időt elég ha van 5 percem arra h kikapcsoljam a gépet erre mit ajánlanátok?
Azért kíváncsiságból érdekelne h ha 15-30-60percet át akarnék hidalni akkor ezekkel a paraméterekkel mennyire kéne kinyitnom a pénztárcámat?Előre is köszönök minden segítséget.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #11663 üzenetére
Erre valaki?
-
Rick4
félisten
válasz
erikke17 #11702 üzenetére
Ha végigolvasod, láthatod, hogy a lemerülő akksi logikai bukfenc lenne. a fényvetős tesztnél is bukott volna a dolog, hiszen kikapcsolt a szünetmentes, de visszakapcsolva megy ismét ugyanannyit, miközben ugye a hálózati kábel továbbra is a földön hever. Mivel elvileg egész éjjel töltötte az aksit, és a szoftverben látom is, hogy a szünetmentes maga mit mér akksifeszre, terhelésre, bemenő- kimenő feszültségre, elvileg el kellene higgyem, amit mér, mert a logika szerint nem mérhet félre, és 5 perc alatt a 80-76%-ra merülést jelzi, így nem történhetne meg, hogy lemerül, ha lemerülne, csipogna, ha lemerülne, bekapcsolva nem menne ismét ugyanannyit, miközben az akksikapacitás viszonylag lineárisan tovább csökken. Csak annyi történik, hogy kikapcsol 3-4-5 percenként, ha úgy támad kedve. Oké, a trafós nem jó példa, ezért is került rá a fényvető, de a jelenség ugyanaz, tehát ezek szerint nem a trafón, meg a négyszögjelen múlt.
Én meg aztán főleg nem értek ezekhez, az fsp nano 600-asokon semmi más nincs, csak egy bekapcsgomb, meg két schüko. Bedugod, megy. Ennek se kellene nagyon mást csinálnia..
Ráadásul ez egyszer 5 perc, máskor 3, miközben a 600-as meg vidáman megy?
És itt még nem merült le, csak nem volt értelme tovább tesztelni.
-
erikke17
őstag
Én, mérném közbe multiméterrel akku feszt, nem e esik le nagyon és kapcsol ki
Amúgy meg négyszögjelet ilyen ventilátor meg trafós dolog nem nagyon szereti legjobb tudomásom szerint
Ez engedi következtetni arra is, hogy ha PC-t rendesen viszi de ilyen ventilátor meg egyebeket nem gondolom nagyon "húzza" a szünetmentest.
Annyit meg próbálhatsz esetleg, hogy UPS-t reseteled a gombbal a hátulján.
Egyébként nekem is van egy EP850-es amit APC SMT750I-re cseréltem. Nem volt semmi baja csak egy komolyabbat szerettem volna.
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #11700 üzenetére
Ahogy írod, éles használatbavétel előtt töltöttem egy egész éjszakán át. A manual 4-6 órát ír a 90%-ra, megkapta, nem ez lesz a baj. Persze, a számítás azért volt egy kb középértéken, hogy se a 100-80, se a 20-0 ne játsszon bele, de ez a kérdés addig mindegy is, amíg az elméleti számolástól iszonyat messze vannak azok az értékek, amiket tudok mérni. Egész éjjel töltődött, rendszerbe volt kötve, de áramszünet nem volt, így zavartlanul nekifekhetett az akksitöltésnek. Ma megpróbálkoztam egy kis fürdőszobai ventilátorral, az 1-es fokozaton, ami a fogyimérő szerint nincs egész 20W, kemény 3 percet tudott, és a szünetmentes lekapcsolt. Visszakapcsolva újabb 4-5 perc, majd ismét kikapcsolt. A gépre rá volt dugva, ezáltal figyeltem, mi történik, lemerülgetett 80-ról 76-ra, meg 67-re, és ennyi, slussz, passz, kikapcs. A szoftverben természetesen be van állítva, hogy ne kapcsoljon ki, és 60 percig tolja a kraftot, ha van az akksiban. Ezután rádugtam egy nagyobb fogyasztót, egy 120W-os halogén izzóval szerelt fényvetőt, a terhelés ekkor már 7-8%-ra is felugrott, de ugyanúgy 3-5 perc után kikapcsol a szünetmentes, az akksi kapacitás láthatóan csökkent, lement 73-ra, majd 65-re, de ennyi, minden kikapcs után bekapcsoltam, és újra nyomta addig a 3-4-5 percig. Amennyiben az aksi merülne, a vége előtt a szokásos 10 sec intervallumú sípolás 1 sec-re váltana, tehát az itt nem állhat fenn, egész biztos nincs lemerülve az akksi. A szoftverben beállítottam, hogy ne 5 perc után kapcsoljon ki, mégis kikapcsol, és utána kézzel visszakapcsolható, ezzel szöges ellentétben áll az, hogy előző este a rádugott gép, monitor- erősítő kombó a kb 80W-os terheléssel 13 perig volt bekapcsolva, és nem történt semmi, én kapcsoltam ki, hogy most már elég.
Namost ott tartok, hogy a sok tesztlehetőség egyfelé visz, valami gond van a szünetmentessel, az akksi tuti jó, a szoftverben át van állítva hogy 60 percig menjen, ha kell, a szünetmentes csak lekapcsol, és kézzel visszakapcsolható simán. Ez így nem szünetmentes, hanem szünetelő táp.A 600-ast ki kellene venni, és letesztelni, de az 5 perces fényvetős eredményhez képest minimum tripla időt tud a 8 helyett a 7Ah-s akksival. Azok közül egy se kapcsol ki csak úgy, ha kell, addig nyomja, amíg az aksiban van egy csepp energia is. Tudom, nem így a legjobb az akksinak, de mi a jobb, egy 3500Ft-os akksit cserélni, vagy bármilyen más, komolyabb technikában kárt tenni egy áramszünet miatt? Hol lehet a hiba? A volt tulajnak linkeltem a topicot, nézzen csak ú is be, innen vettem a hardverapróból. Nem egy nagy pénz volt, nem hinném, hogy ő pont azért az összegért ilyenre képes lenne, de majd beszélek még vele is, mit tud erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- APC SMX1500RMI2U
- EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- APC Battery Backup 325VA szünetmentes
- Újszerű! Schneider Electric APC Back-UPS 750VA BX750MI-GR - csomagküldés az árban!
- APC SUA1000i Smart-UPS 1000i 670W UPS valós szinuszos, vadiúj aksikkal eladó
- APC Smart-UPS 600 szinuszos szünetmentes tápegység
- Best Power Fortress LI1020VA D szünetmentes tápegység
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest