-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz Sefneni #9894 üzenetére
Nekem volt deck, de átlátszó házba építés közben el***tam, megsérült, haver elvitte rendbe tenni, én meg rápróbáltam allyra.
Ami jobban tetszik allyn az, hogy w11. Egyből lett itthon egy második PC, élem dokkolva, nagy asztali előtt úgyis asszony szokott ülni, így nekem is lett újra saját.
Mindent könnyen el tudok indítani rajta, nem csak a steam áruházas játékokat. Decken sírtam már, mennyi videót kellett nézni meg szenvedtem, mire egy d4 ment blizzard luncherre...ally pro:
-Ally kijelző (lcd deckhez képest legalábbis) sokkal szebb, azonos beállítások mellett is szebb ugyan az a játék (pl d4), de sokkal.
-hangszóró ég és föld ally javára, dolbyval állam leesett
-w11, ahogy fentebb írtam
-méret...SD szerintem ormotlan nagydeck pro:
-üzemidő, ebben ally elég fing
-ergonomia...ally mocskos kényelmetlen gyárilag, de 3d nyomi grippel már elég jó, de deck out of box nagyon kényelmesMost láttam már van használt ally 150 körül, simán rá lehet próbálni ennyibe szerintem. De persze SD is van néha már 110-120ba gyári 512-es (tükröződés mentes kijelző hiányzik allyról SD hez képest, nekem az 512es volt). OLED SD bejönne, de sima LCD hez képest spúr lennék majd dupla árat fizetni (használt 512 vs új oled)
"Oh my Goa'uld!"
-
eldiablo
addikt
válasz Peaceliker #9901 üzenetére
-Random youtuberek a lehető legnagyobb kerülővel csinálnak mindent. Desktop PC-n kicsomagoltam a Battlenet launchert, rámásoltam Deckre, betallóztam mint non Steam game és elindítottam. D4 telepít, kész: [link]
-D4 AKAD(t) Ally-on bármilyen beállításon, Decken nem. Vicc.
-Hangszóró nagyon jó az Ally-ban, de nem teológus-geológus(ég és föld... haha).
-Egymás mellet közel sem batár a Deck:
Markolattal még nagyobb is az Ally...Várom, hogy legyen egy normális Linux alternatíva Ally-ra, mert a W11 handheldre elég nyögvenyelős.
-
paulka
tag
válasz consono #9863 üzenetére
Ahogy -=V3rthil=- is írta, nem arról beszélek, hogy a Windows lassabb volna, vagy rosszabb a teljesítménye.
A SteamOS-sel maximum annyit kell foglalkozni, hogy átállítod a proton verziót (persze benne van, hogy így sem indul el a játék), Windows-szal meg néha kell foglalkozni, hogy egyáltalán a rendszer menjen normálisan. De mindenkinek mások az igényei. Én nem bírom elviselni, ha kezembe veszem a handheldem és foglalkoznom kell a rendszerrel, hogy egyáltalán üzemeljen. Ez nem
"Ha valaki erre nem képes, ott nem a Windows a probléma, hanem a user." Hát ezzel nem értünk egyet Hozzáteszem, egyik Windows alapú handheld gyártó se próbálkozik azzal, hogy a streamlineolt élményt nyújtson, ami szerintem elég gáz. A Deck legnagyobb előnye nekem a többivel szemben: a SteamOS. De persze ez szubjektív
És mégegyszer: a ROG ALLY egy nagyon jó gép ettől függetlenül!
[ Szerkesztve ]
Pyro reportin' MFhhh MFhhh
-
consono
nagyúr
Még egy utolsó komment, és befejezem
Továbbra sem értem a dolgot Én nem a Windowssal játszom, hanem játékokkal. Windowson egy kattintás bármit telepíteni bármelyik game store-ból, legyen az akár a Game Pass, majd egy kattintás elindítani a játékot. Meg akit érint, lehet online játszani, működik minden anticheat is. Magával a Windowssal meg nem kell foglalkozni, megy magától, frissül magától, frissülnek a driverek maguktól folyamatosan...
Nincs nekem bajom a SteamOS-sel sem, szerintem a Deck+SteamOS egy ütős kombináció. Megmutatja, hogy a Linuxot is lehet úgy tálalni, hogy mindenkinek emészthető legyen (napi szinten dolgozom Linuxon, ismerem). De piszkálni kell, többet, mint Windowson. Te mondtad a Proton verzióváltást, nem én Meg az ismétlődő kérdések pl. a magyarítás teleítésről...
Ja, nincs sem Ally-m, sem Deckem, ha nem konzolon játszom akkor egy low end gamer notin tolom, Windows alatt.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Semin
senior tag
válasz consono #9906 üzenetére
A windows mint rendszer vesz ki sok erőforrást a kalapból. Nem jól menedzseli a dolgokat egy steam OS-hez képest.
Bizonyos játékok esetében mikrolaggokat csökkentett ingadozó teljesítményt tapasztalsz ha dekken win alól indítod, míg Steam OS alatt hibátlan. Erre utalnak -
Inarus
addikt
Ez elméletben van így. Gyakorlatban a felugró értesítések, amik szétcseszik a játék képét ha interakcióba lépsz velük, a játék közben lefutó és újraindítást követelő frissítések, sőt a Windows miatt gyakran jellemző hevülés megöli a Bluetooth kapcsolatot és a microSD bővítést is. Véggipróbáltam az Allyt, a Legion Go-t, az LCD és az OLED Decket. Utóbbi mellett döntöttem, mert a játékélmény 10-ből 4-szer valami bosszúsággal indult vagy ért véget a többin.
-
paulka
tag
"De piszkálni kell, többet, mint Windowson. Te mondtad a Proton verzióváltást, "
Ez kb 6 klikk konkrétan."Ja, nincs sem Ally-m, sem Deckem"
Akkor végülis fogalmad sincs miről beszélek. Oszt' így próbálod nekem megmondani, hogy többet kell piszkálni a Deckket, mint az Allyt?[ Szerkesztve ]
Pyro reportin' MFhhh MFhhh
-
eldiablo
addikt
"Magával a Windowssal meg nem kell foglalkozni, megy magától, frissül magától, frissülnek a driverek maguktól folyamatosan..."
Nyugodtan pillants rá az Ally topikra, mekkora szívás van egy gyári AMD driver telepítésével. Aztán frissíti az Asus 3 hónap késéssel, majd a saját Overlay-e kinyírja a frame generálást.Meg a 15 perces shut down képernyők, a 40 perces update-ek. Bárkit aki Ally-t 0-ról kezd konfolni tudja, az első 3 óra tömény sz*pás. Decken ez kb 30-40 perc.
Deck konzol, Ally laptop élmény. Ennyi.Legtöbben akik nem boldogulnak a Deckel, Windowsal sem tudnának, ha többet kérne egy exe elindításánál. No offense.
-
hj.jani95
aktív tag
válasz eldiablo #9911 üzenetére
Én most váltottam Deckről, Allyra. Teljesen egyet tudok érteni a véleményeddel. Kivettem a dobozból, mire lefrissítettem és letöltöttem egy játékot volt vagy 3 óra. Így, hogy minden up to date, így se csinálja mindig azt amit én akarok. Iszonyatosan hiányzik a Deck, de multis játékok jobban húznak, úgy hogy lenyelem a windows hülyeségeit.
Kis Pál vagyok, na hali!
-
30z.Samu
félisten
Tudtok ajánlani bevált tükröződés mentes fóliát a gépre? Nem tudom hogy a gép kijelzője alapból vagy a fólia rajta de eléggé tükröződik. Hacsak nem húzom be a függönyt, kb Magamat nézem játék közben.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
yodee_
őstag
Külső akkumulátorból jelenleg mi az ajánlott? Korábban találtam egy anker típust, de ha jól látom már vannak újabbak is.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Skynet258
veterán
válasz 30z.Samu #9913 üzenetére
JSAUX-ot vettem anno matt-ot és simát, nagyon jó (üveg)fólia, szépen tapad, szélekig kiér, nem is látszik, tényleg első osztályú szóval veheted bátran. Elsőnek a víztisztát tettem fel aztán a mattot, nekem utóbbi túl zizissé tette a képet, gyakorlatilag ég és föld a kijelző rajzolata - számomra a matt esetében negatív irányban. Ettől még lehet neked bejön majd, én nem tudtam vele megbarátkozni így ment fel a víztiszta ami azóta is kiváló.
De ez egy vélemény a sok közül, a JSAUX fólia maga nagyon jó, szóval vegyél egy ilyet és egy olyat és próbáld ki.
Kieg: az érintésérzékenységen egyik sem módosít, de ez a manapság kapható fóliák kb egészére igaz.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Na majd meglátom, valamikor körülnézek. Köszi!
Amúgy kezdem megszeretni a Resident Evil 4 szinkronját, vannak benne jó szövegek.
Sic Parvis Magna
-
Šolaire
veterán
Elvileg nem támogatott, nagyon szépen fut jól működik minden. Witcher 2.
“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
válasz chris0000 #9932 üzenetére
Szia ezt nem tudtam köszi nagy a boldogság most. Első részbe is van vagy 100 órám a 3-at is imádom most is fent van, de a nosztalgia miatt a 2 a kedvencem. Flotsam-nak olyan hangulata van de még a menünek is az a zene stb szóval most öröm van.
tl-x : köszi majd ránézek mert tegnap is jött le valami frissítés a 3-hoz, nem futott valami jól kevés volt az fps azóta gondolom javították.
“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
válasz Šolaire #9933 üzenetére
Ma délutàn volt időm jobban tesztelgetni a játékot, stabilan fut magas grafikai beállítások mellett 90 fps szinte mindenhol megvan, eddig bug-al nem találkoztam. Beállításokba az irányítási beállításokba gamepad-ot ki kell választani és érzékel mindent mintha 360 kontroller lenne. Mai napig szép ez a játék hihetetlen élmény oled-en játszani, végére értem még írok beszámolót.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
válasz nincsnév007 #9936 üzenetére
A 3 után lehet furcsa lesz a 2. Rész, meg bennem elég erős a nosztalgia is de majd írj beszámolót ha kipróbáltad, kíváncsi vagyok.
“Praise The Sun” \[T]/
-
consono
nagyúr
válasz nincsnév007 #9936 üzenetére
Ha szereted a Witchert, akár kétszer is kijátszhatod (vagy kétszer kell kijátszani), mert a közepén teljesen szétválik a sztori.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
boost
addikt
Falloutnak ugrott neki mostanában valaki a gépen? Fallout 4 vagy 76.
-
30z.Samu
félisten
NFS Unbound 10€, ha érdekel valakit.
Sic Parvis Magna
-
Lacee1986
senior tag
Mennyivel halkabb az OLED mint az LCD verzió?
Indieken és régebbi játékokon kívűl nem nagyon tudok este játszani az LCD-n mert piszok hangos a ventilátor benne.
Tudom, hogy az újabb processzor kevésbé melegszik és így elvileg nem pörög annyira a ventilátor.
-
bepken
veterán
válasz Cucuska2 #9944 üzenetére
nincs meg a játék, így tesztelni nem tudom, de elvileg ezt kell beírni indítási opciókhoz (launch options):
SteamDeck=0 %command%
forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Šolaire
veterán
válasz nincsnév007 #9943 üzenetére
Első rész játszható deck-en, ki is próbálom holnap. Én 3-szor játszottam végig asztalin nagyon szerettem a hangulatát.
“Praise The Sun” \[T]/
-
cami][us
senior tag
Az SDV jóárasítva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest