-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz Rigormortiis #10299 üzenetére
Én amúgy imádom ezt a gépet, sok mindent meg lehet vele csinálni. Mehet rajta az xCloud, a PS Remote, GeForce Now. Szóval ha van egy jó internetkapcsolatod, akkor van megoldás arra ha esetleg egy játéknak kevés a Deck. Ja és az emulátorokat nem is említettem, kb bármit fel tudsz rá tenni és mehet a nosztalgia ezerrel.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Rigormortiis #10296 üzenetére
Itthon nincs garancia, futár hozza-viszi ha van valami a géppel. Kábellel köthető TV-re a gép. Az új játékok pedig attól függ...valamelyik tök jól fut az első pillanattól kezdve, valamelyiknek időt kell adni és optimalizálják. De azt fontos szem előtt tartani hogy ez nem egy erőgép, lehet hogy valami csak 30-40fps-sel fut, van, ami simán fut 60+ képkockával.
Sic Parvis Magna
-
ripla
addikt
válasz Rigormortiis #10296 üzenetére
A garanciát a Valve intézi, megírod nekik, küldenek futárt, elviszi, aztán majd hozza ha kész van.
Vezetékkel ki tudod rakni a képet kijelzőre.
Az újabb játékok cirka 90%-a tökéletesen fut rajta, a maradék az vagy sok a gépnek, vagy nincs optimalizálva, vagy nem létezik hozzá beállítás a Deckhez, bár ez utóbbival alig találkoztam, inkább a stratégiai játékok ilyenek, ahol sok opció van és főleg egér kell az irányításhoz. Bár kijelzőre kitéve a képet ez kiküszöbölhető.
Érdekes amúgy, mert AAA kategóriás játékok közül is van nagyon sok, ami röccenés nélkül megy rajta. Szóval ez inkább játék és kiadó függő.
Itt amúgy van lista azokról, amik tesztelve lettek és megkapták a "Decken remek" plecsnit.[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Sziasztok. Eljátszottam a gondolattal, hogy veszek egy SD Oledet. Ezzel kapcsolatban merült fel bennem néhány kérdés: A hazai garanciáztatást ki intézi? Lehetséges kábellel vagy vezeték nélkül tv-re vetíteni a konzol képét? Mennyire futnak jól az újabb játékok?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
30z.Samu
félisten
Most jól értemezem hogy ezzel azokkal a játékokkal is tudunk játszani, amiket vettünk az Xbox Store-ban? Vagy ez egy Remote app és kell a konzol?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
cami][us
senior tag
Én meg BG3-al tettem kínpadra a gépet. A haj még szódával elmegy, de Gale szakálla nagyon szomorúan fest, ahogy Wyll rövidre nyírt haja is furcsán néz ki. 30 fps-re korlátozva stabilan fut, minden más default. A mentések viszont elég nagyméretűek lehetnek, a feltöltés ideje alapján.
-
30z.Samu
félisten
Forza Horizon 4-et gyűröm Deck-en, kíváncsiságból levettem medium-ra a grafikát. Hát szembe tűnő különbséggel nem találkoztam ekkora kijelzőn, viszont az üzemidővel csodát tett.
Sic Parvis Magna
-
nincsnév007
őstag
Én talán far cry 6 terhelhettem meg a leckét legjobban de nem tűnt fel hogy merült volna, végig dokkolva.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz consono #10285 üzenetére
Igen, de nekem onnan indult a dolog, hogy SteamOS alatt újraindulgat, Windows alatt az egyik USB-t dobálja, de ott elég az is ha csak üresjáratban van. Akkor jött itt a gondolat hogy lehet kevés a power amit kap. De akkor nem ez a gond. Vagyis lehet hogy ez a gond, csak akkor lehet megoldani nagyobb töltőfejjel.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
consono
nagyúr
válasz 30z.Samu #10284 üzenetére
Ettől még lehet dokkolva használni, csak tudni kell, hogy merülhet így is. A gamer notik is ilyenek. Ott is van, hogy intenzív terhelésnél az akksit IS használja, nem csak a bedugott tápot...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
Topikgazda
válasz 30z.Samu #10279 üzenetére
Nincs megoldás. Ha maxon pörgeted a gépet és az USB hubod sok áramot kér, merülni fogsz.
Szerintem Valve csak szimplán nem számított arra, hogy ennyien dokkolni fogják.
Ebbe a helyzetbe azért nagyon nehéz belefutni. Nekem két éve nyáron sikerült az RDR2-vel - 3 órát játszottam úgy, hogy a Deck 50 százalékon volt bedugva - és a harmadik óra végén a Deck szólt, hogy elfogyott az áram.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Topikgazda
válasz kriszpontaz #10275 üzenetére
Csak az a baj, hogy ez nem így működik.
A Deck még mindig 45W-ot támogat maximálisan, annál többet nem tud kérni a töltőtől.
Példa: veszek egy Decket és egy játékot, 27W-ot fogyaszt.
Bedugom a falba, 39W-ot vesz fel a 65W-os töltőről.
Bedugok egy USB-C hubot, csak a Deck van rajta, ugyanaz a töltő. De hoppá, a Deck hirtelen kevesebb áramot akar (így kevesebbet is kap). Valószínűleg el van különítve néhány watt a hubnak, ha kellene.
Most nézzük, hogy mi történik, ha dugok be egy USB-s eszközt, monitort, RJ-45-öt.
Hoppá, már csak 31W-ot hajlandó felvenni, valószínűleg a hub érzékeli, hogy sok minden van beledugva, elkülönítette magának a teljes 15W-ot, de annak csak a töredékét használja fel. Ezen a ponton a Deck már nem tölt, éppen csak szinten tudja magát tartani:
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
-
cami][us
senior tag
A dlc miatt érdemes decemberig várni az elden blinggel. Persze ha valaki türelmetlen volt, azt is megértem.
-
consono
nagyúr
válasz nincsnév007 #10271 üzenetére
Jól hangzik, köszi!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
kovsol
titán
válasz 30z.Samu #10260 üzenetére
Csak tárhely miatt cserélni fölösleges.
64GB és 512 SD kari párossal indítottam, majd később aprón vettem egy 512-es SSD -t bele amit házilag kicseréltem.
Egyébként SD kártyáról futtatva se érzek eltérést. Játék telepitéseknél, frissítések telepitésénél az SSD gyorsabban végez, de ha már fut a játék nem érezni igazi eltérést.May the Force be with you!
-
consono
nagyúr
No, akkor nem kell parázni a legkisebb gép miatt sem
-
Diopapa
addikt
válasz consono #10259 üzenetére
Nekem több mint egy éve van meg a 64-es modell 512-es micro SD-vel, teljesen jó. Pár proton verziót át tudsz tenni az SD-re és bőven lesz elég hely a shader cache-nek.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
consono
nagyúr
Van itt még olyan elvetemült alak, aki 64GB-s Decket használ? Egyre jobban piszkál a mostani akció, nagyon gondolkodom egynek a beszerzésén. Leginkább PS4/XSS remote playre lenne, meg kisebb játékokra a Steam/GOG/Epic fiókomból. AAA játékot továbbra is konzolon tervezek játszani... Egy gyorsabb microSD kártyával mekkora kompromisszum így a legkisebb modell? OLED-et nem akarok, a telefonon is fárasztja a szememet...
-
chris0000
őstag
wifit kikapcsoltam, így nem frissít.. thx.
-
chris0000
őstag
hi. olyat nem lehet beállítani, h ne frissítsen decken egy játékot? thx. üdv.
-
JSaN
addikt
válasz Šolaire #10249 üzenetére
Grat, elobb utobb en is meg veszem szerintem, es decken fogom majd tolni.
Most inkabb az "elodjeit" kezdem el, igy par napja meg vettem a Dark Souls 1-2 full pakkot. (DS3 ra er majd egy nagyobb akcional) Ezekkel meg tanulom a souls jatek mufajt aztan majd johet Elden Ring is.
Amugy nagyon adja a decken a DS game jatszasa, igaz szenvedek de egyelore meg elvezem.Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Šolaire
veterán
Sziasztok nem bírtam tovább és megvettem. Idáig tetszik és nagyon szépen fut ezen a kis masinán. Szóval nagy az öröm.
“Praise The Sun” \[T]/
-
-
bepken
veterán
válasz rumkola #10246 üzenetére
azért megnyugodtam akkor, hogy nem velem van a baj, ha ezt a részét nem tudom önfeledten élvezni egyébként majdnem minden beszélgetést át lehet lépni, én pl a számomra nem érdekes karakterek esetén mindig átléptem mindent csak "dark" vagy "light" válaszokra mentem rá következetesen.
ami amúgy talán megint egy kihagyott ziccer: lehettek volna nagyobb következményei is ezeknek a döntéseknek. viszont spoilerezni nem szeretnék, úgyhogy ebbe nem megyek jobban bele
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
végre sikerült végig tolni a Marvel's Midnight Suns című játékot, így gondoltam egy pár szót írok ide róla
alapvetően szeretem a "pakliépítős" (hudeszar ezt így leírni) és a körökre osztott stratégiai játékokat is, de együtt a kettővel még nem próbálkoztam korábban. a játék ezen kardinális pontjait szerintem sikerült valóban élvezhetőre megcsinálniuk. őszintén mondom, hogy szerettem ezt a játékot. baromi látványosak a támadások, a pályák, maguk a karakterek is jól néznek ki. én élveztem a fejlesztgetéseket, bár kicsit talán lassúnak/szándékosan elnyújtottnak találtam ezt a részét. ettől függetlenül egy csomó opcionális dolgot összegyűjtöttem, felfedeztem (ezekért ritkább alapanyagokat vagy épp máshol nem elérhető fejlesztéseket, illetve skineket ad a játék) - tehát összességében úgy álltam hozzá, hogy nem csak story részén akarok végig rohanni, hanem valamennyire azért engedtem neki, hogy beszippantson. pontosabban szerettem volna neki engedni, hogy beszippantson....
ugyanis a játéknak van egy másik oldala, ami talán másnál épp pozitívum, nekem azonban a halálom....minden nap oda kell menni egyik vagy másik karakterhez és beszélgetni kell vele, segíteni kisebb feladatok elvégzésével, vagy épp adni neki valami ajándékot. hogy miért? mert ezzel lehet növelni a "bari-métert"....minél nagyobb barik vagytok, annál jobb cuccokat és képességeket ad a játék (pl közös támadások) - értem én, hogy ez egyfajta fejlődési rendszer és kvázi ezek is mellék küldik....de nekem ez a játék első 15-20 órája után olyan szinten kezdett irritáló lenni, hogy konkrétan egy pár hónapra félbe is hagytam a játékot miatta.
sajnálom tényleg, mert amúgy maga a fő sztori egyáltalán nem rossz! sőt igazából a "kollégákkal" történő beszélgetések során is tök jó kis háttérinformációk, úgymond "easter egg"-ek jönnek elő, aminek van egyfajta hangulata. csak valahogy mégis túl soknak éreztem már a végére és alig vártam hogy lenyomhassam az utolsó sztori küldetést.
most picit szerintem újra szüneteltetem, aztán talán majd később újra végigtolom a "new game+" módot is
bízom benne, hogy nem vettem el senkinek a kedvét, tényleg szeretném újra hangsúlyozni, hogy az a része a játéknak, ami "maga a játék", az egyszerűen zseniális a maga nemében szerintem! aki szereti ezt a műfajt, szerintem annak kötelező! a többi részét meg túl kell élni valahogy
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Lmh
őstag
válasz 30z.Samu #10241 üzenetére
Megértem, én is így vagyok vele. Hiszem ha látom és valaki megerősíti PH fórumon.
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Láttam egy tegnapi youtube videón,hogy a the last of us part 1
néhol már az 50-60 fps-t is eléri decken.
Lehetséges ez? -
Lmh
őstag
Jol sikerult ez a frissites. Bluetooth fulesem ujrakapcsolasanak probalkozasa utan, nem indul semmilyen jatek, nem tudok kikapcsolni a bluetootht a beallitasoknal es nem kapcsol ki a gep
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Voltam
csendes tag
Melyik Cod rész megy a decken offline multiba botokkal?Steamen sok akciós most.Köszi
HTC Wildfire S 2.3.5, Nexus 7 16 Gb , iPhone 4 8Gb , iPhone 5s 16Gb iPhone SE 32gb iPhone SE 2020 64 Gb Macbook Air 2017 , Xbox SS Macbook M1, IPhone 13
-
Diopapa
addikt
válasz consono #10210 üzenetére
Akkor, amikor szeretném, és nem akkor, amikor a Microsoft kitalálja. Egyébként ha a bekapcsgomb megnyomásától 2 perc alatt eljutsz a Stellarisban a betöltött játékig, akkor grat... Nekem ez 3-4 mp. Ez a handheld jelleg. És ha leállítom sem zaklat frissítéssel.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
chris0000
őstag
hi. ez a Dave the Diver nagyon állat decken.. sikerült most beszerezni.. üdv.
-
30z.Samu
félisten
válasz BoneDragon #10226 üzenetére
Oled-re én még nem láttam akciót. Én azt hittem sokkal gyorsabb lesz a kivezetés, lehet olyan a kereset arra is, hogy végül ki se vezetik. Pl akinek bántja a szemét az Oled, annak nyilván az LCD lesz a megoldás.
Sic Parvis Magna
-
BoneDragon
veterán
Oledre is szokott akció lenni, vagy most is csak azért van mert kivezetesre kerül a 2 felé LCD változat? Mondjuk fura, hogy kivezetik.
-
Topikgazda
válasz 30z.Samu #10215 üzenetére
A dokkok általában elkerítenek maguknak 15 wattot fixen. A Deck csak 45W-ig támogat töltést, ami azt eredményezi, hogy a dokk "után" csak 30W-ot tud kapni maximálisan a Deck. Van utána viszont még egy kis veszteség, amikor a feszültséget transzformálja, ezért dokkolva merülhet, amennyiben maximumon van hajtva.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz nincsnév007 #10220 üzenetére
Az LCD ezt produkálta Nálam is, az Oled viszont újraindulgat SteamOS alatt.
Sic Parvis Magna
-
nincsnév007
őstag
válasz 30z.Samu #10219 üzenetére
nekem baseus hub-om van, gyári töltővel használom, egyedül néha akkor dobja el a képet monitoron, amikor már le merülőben van az akkumulátor. ha fel van töltve vagy töltőröl megy akkor tökéletes. de ez hogy eldobja képet ha kevés benne a töltöttség, az is csak egy hiba mert egyik frissités óta csinálja, de még ezt se javították.
-
Shade45
senior tag
válasz 30z.Samu #10217 üzenetére
SteamOS-t írtál először.
SSD kb 3 watt, de kerekítsük 5-re, a maradék 40 watt bőségesen elengedőnek kellene lennie. Ott valami szoftveres baki lehet a ludas.
SteamOS akkor is újraindul, ha a dokkolóról lehúzod a windows-os SSD-t?
Amit tehetsz még - hogy kizárd a tápegység gondot -, hogy kölcsönkérsz egy olyan SSD dokkolót, aminek saját tápja van, hogy ne a HUB-tól kapja a tápot.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Ez annak számít csak igazán, akinek 1 perce van játszani
-
consono
nagyúr
válasz -=V3rthil=- #10211 üzenetére
Nekem kb. mindegy, mert ha 5 percem van csak, akkor nem játszom. Ha nincs legalább egy-másfél órám, akkor nem kezdek bele.
-
-
consono
nagyúr
válasz Diopapa #10208 üzenetére
Ezek szerint a SteamOS-t sem frissíted soha? A bebootolok meg betöltöm az kb 1 perc max...Ha meg olyan a játék és lehet hibernálni, akkor annyi sem.
De nem meggyőzni akarlak, csak nem értem ezeknek mi köze a handheld jelleghez, ami elveszik a Windowssal.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Diopapa
addikt
válasz consono #10202 üzenetére
Elmondom hogyan használom. Este, megfogom, benyomom és 2 mp múlva folytatom a játékot ahol előző este abbahagytam. Mindezt heteken át. Nekem nincs erre időm, hogy bebootolok, betöltöm stb... Az nem handheld élmény, hogy amikor meg le kell állítani, akkor meg nézegethetem a Windows Update képernyőt.
-
30z.Samu
félisten
Oled-hez van nektek bevált dokkoló? Az enyém úgy fest valamiért nem tetszik neki, SteamOS-nél random újraindul.
Sic Parvis Magna
-
consono
nagyúr
válasz Diopapa #10201 üzenetére
De miért? Nem kézben használod? Ha elindul a játék nem ugyan az a játék? Mert az alatta levő OS nem Linux? Ha a Steam Big Picture módjába bootolsz mi a különbség? Persze van, de arra meg vannak már egész jó segédprogik már Windowsra is, hogy tudd a Decket kényelmesen kezelni...
Mondjuk az Allyra is pont ez a kritika sokaktól, hogy nem konzol, szóval lehet, hogy velem van a baj...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- CES 2025: idén sem lesz hiány MSI notebookokból
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6