- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Na igen, a bejelentés alapján nem tűnik túl combosnak. De azt is mondták, hogy ez félig-meddig egyedi chip lesz, másrészt szerintem korrekt módon jelezték hogy az FSR használata ajánlott lesz. Én azért bízom benne, hogy jó pozíciót tudnak találni ennek a masinának. Gondolok itt az ár/érték arányra.
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Azt mondják 6x erősebb mint a SD. Akkor Full HD -ra még okés lehet a masina, de a 4K az hiú ábránd. Az kb 8x nagyobb pixel számot jelent, mint az SD kijelzője, szóval kb még úgy se fognak menni rajta a cuccok, mint most az SD-n. Minden féle frame gen és skálázás mókolással talán.
-
consono
nagyúr
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Nekem is ez a dilemmám... Jó lenne jópár évre letudni a gépet.
-
30z.Samu
titán
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Az árára nagyon kíváncsi leszek. Nekem személy szerint maga a gép nagyon tetszik.
-
Dawide@axele
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Hát nem tudom. Nálam van egy régebbi Legion 5 ami már kiöregszik hozzá egy Steam Deck és Xbox Series X! Ha jön az új Xbox és túl drága vagy nem megfelelő lesz akkor lehet Steam Machine vagy gamer laptop lesz helyette!
Bár a Steam Machine nem tűnik acélosnak ami évekig kitart de ha jó áron jön megfontolandó! -
30z.Samu
titán
Ti az eddigi infók alapján vesztek Steam Machine-t? Nálam erősen ár-érték függő lesz a kérdés.
-
agaron
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Office-ra esetleg:
https://logout.hu/tema/elhagyni_a_komfortzonat_az_elet_windows_nelkul/hsz_5-5.html
Redditen is azt hazudjak, hogy mukodik: https://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/1n3orri/comment/nbkfp2q/
De igen szerintem a legtobb dologra jo lehet a Libre office, vagy en azt az evi 5 tablazatomat google drive-on intezem online. Talan One Drive eseten szerintem MS oldalon is van online cucc (persze ha lokalisan akarod tartani, ezek nem opciok). -
Scarletiel
őstag
válasz
agaron
üzenetére
Nekem is Steelseries fejesem van (Nova 5X), de nekem windows-on csak kínom volt a Sonar-al és ott is kikapcsoltam. Sose akart automatikusan kimenetet váltani, hiába adtam meg a prioritást és állítottam be az automata váltást. Plusz volt, hogy pici pattogó hangok is előjöttek Sonar mellett. Sonar nélkül meg semmi. De ahogy keresgéltem ez ilyen egyedi eset és mondták gariztassam, de nem akarok már szarakodni vele, mert ez kb az 5. fejhallgató amit vettem/tönkrement/visszaküldtem stb és egyik se volt tökéletes valamiért
Egyedül az MS office natív appokat sajnálom, hogy nincs asztali környezetben, mert én azt használom munkahelyen. De végülis együtt tudok élni a Libre office-al is itthon, mert itt nem dolgozok csak magamnak vezetek pár táblázatot. -
agaron
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Na kiraly
Egesz sok app van oda is, vagy van jo alternativa, es a Deck-en is beallitottam mindent ugy, hogy tudjam kenyelmesen hasznalni asztali modban. Ami kicsit faj, hogy SteelSeries fejesem van, es ahhoz nincs megcsinalva a Sonar linuxra, es valahogy discordon is kevesbe hallanak jol, de ritka, hogy ott beszelgetek. -
Scarletiel
őstag
válasz
agaron
üzenetére
Hát a szükséges dolgokat sikerült belőni!
Amit én használok:
Discord
Viber
Brave
Spotify
Mangohud/mangojuice (MSI afterburner helyett)
Steam
Libre office
VLCEgyedül 1-2 játék nem megy amikkel szoktam játszani, az anticheat miatt viszont minden más kb azonos fps mellett megy pedig Nvidia kártyám van. Eddig azt mondom fain. 😃
-
agaron
tag
Scarletiel
Gondolkozok rajta en is, sata-s SSD-m meg lenne is akar
(valamiert nem akar mukodni a valasz gomb ma nekem
) -
tl-x
addikt
Engem az lepett meg, hogy feltettem mac-re a steam klienst és csomó játékom telepíthető rá. Pl.: Tomb Raider, Hades I-II stb.
-
nincsnév007
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
mondjuk jut eszembe hogy ets2 jön ps5-re is akkor az tárgytalan xDD de ez király gép lesz szerintem főleg linuxxal.
kovsol: szerintem valami jó fajta akksi technikára várnak. -
kovsol
titán
Egy Deck 2 -t is guríthatnának
de gondolom arra várnak, hogy az AMD valami megfelelő holmi hozzon. Igaz már a Z2 extrém is kb dupla sebesség egy SD hez képest, de gondolom ők már tudják az AMD mit tartogat a tarsolyában, és lehet valami egyedi SoC -t csináltatnak vele majd. -
agaron
tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Logouton pont most irt valaki kb arról, hogy áttért linuxra. [link]
-
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
ilyen ez. Én is el-elgondolkodom rajta, hogy igazán most már simán tudnék linuxra váltani (szerver oldalon van már elég régóta tapasztalatom vele), de tényleg kell bele tenni egy kis időt. Meg az évtizedes megszokásokat lecserélni... -
consono
nagyúr
válasz
Scarletiel
üzenetére
A game scope (a konzolos felület) sajnos nem megy nvidia-n, még mindig, ha jól emlékszem, csak AMD-nm annyi a hátrány. De desktop módban szerintem működik az.
-
consono
nagyúr
-
válasz
consono
üzenetére
Refundoltam. Legutóbb a Mandragora volt ehhez hasonló amit végigjátszottam és az nagyon tetszett, bár az kőkemény dark fantasy. Ez viszont valahogy nem fogott meg, túl nehéz... nem, máshogy mondom, túl fárasztó benne a haladás ahhoz képest amit nyújt. És a hangulata sem fogott meg annyira, amennyire szerettem volna.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Szerencsére teljesen jól működik.
Gyorsan tölt, egér+bill is megy, bluetooth kontrollert is átviszi a Deckre. 1080p-ben raktam ki 4K tv-re, azzal sem volt gond. -
nincsnév007
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
temun a neveket sose szabad elolvasni, mert akkor hülyeségeket írnak hogy hihetetlen, fogalam sincs honnan szedik. én a kép alapján rendelek mindig, meg a hozzászólásokat nézem meg, így eddig még nem ért csalódás.
ha meg nem is lesz jó, azonnal jelezd nekik és amint a futárnál lesz a csomag már küldik vissza is a pénzt. -
bepken
veterán
válasz
xandrush0831
üzenetére
háááát....a HDTV csatlakozót talán "gyűjtőfogalomnak" tudnám leginkább nevezni. specifikációban szerintem se nagyon szokták használni ilyen formában.
kb olyan, mintha manapság annyit írnának egy termék specifikációba, hogy "USB csatlakozó" ....jó eséllyel type-C....de mégis, na...

-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Részvétem.

-
xandrush0831
aktív tag
Meghozta a futár a 7000 forintos Temus dokkolót. Délután tesztelem, kíváncsi vagyok mi lesz a baj.
A hirdetésben a HDMI csatlakozó végig HDTV-nek volt hívva, úgyhogy jók a kilátások.
-
Tegnap végre megjelent a Possessor(s)! 15,29 euró, ennyit simán kifizetek egy újabb Heart Machine játékért. Az egyik legjobb indie kiadó. Decken amúgy tökéletesen fut, a sztori is érdekesen indít, de még csak belenéztem, nem merültem el benne. Stílusra Metroidvania.

-
agaron
tag
válasz
consono
üzenetére
Wow, gondolom ez az kb: [reddit link] [video]
Van a nappaliban egy PC-m frissen telepitve kb csak Moonlight-ra egyelore, lehet ott kiprobalom, worst case reinstall lesz a vege
Pont lattam, hogy a Win 11 25H2 telepitesre kesz.
Steam Deckhez: gondolom itt majd az lesz a kerdes, hogy ezeket a kiskapukat be akarjak zarni, vagy nyitva hagyjak, esetleg egyszerusitik. Ha be akarjak zarni, akkor tuti lesz olyan pont, amikor mokolos/figyelni kell, hogy ne csapd szet egy update-el az egeszet. -
kovsol
titán
Ez most meglepett

-
kovsol
titán
Arra leszek kíváncsi, hogy az új fajta windwos ui elérhető lesz-e majd később steam deckre.
-
KISDUCK
addikt
Nem hazudnak, nem tudom, hogy pontosan mi lenne a helytálló kifejezés ide, talán félre vezetés vagy mást sugallnak?
A letöltés nagyon fontos funkció, de nem az a deck fő profilja és időt tekintve a használat csekély részét teszi ki. Szerintem az emberek ha meglátják a hír címét akkor arra gondolnak, hogy a fő funkciót vagyis a "handheld gaming" használatot érintő újítás érkezett. -
hunym
csendes tag
-
30z.Samu
titán
Közben a Crew Motorfest verified lett, ha valakit érdekel. De ha nem, akkor is az lett.

-
chris0000
őstag
elérhető decken a letöltés közbeni kikapcsolt kijelző feature...
-
-
hunym
csendes tag
jelenleg nekem is 512es microsd van benne, csak néha játék közben amikor nagyobb dolgot kell betölteni pl megnyitom forzában az 500 autómat, akkor pár másodpercre lemegy az fps/beszaggat. de ez lehet maga a deck miatt van
-
hunym
csendes tag
egyébként érdemes lenne kicserélni a 64gb emmc-t egy 512-es ssdre? gyorsabb lenne tőle maga a deck?
-
hunym
csendes tag
jelenleg nekem is ez az álláspontom. szerintem nem zavarná a szemem, de ez is egy szempont lehet
-
hunym
csendes tag
Megéri szerintetek lecserélni a tökéletes 64gbos lcd deckem egy oledesre? a kijelző miatt főként, nem tudom másban jobb-e az oled.
-
30z.Samu
titán
Más: Jön a Ghost of Tsushima-hoz Steam Deck Preset a beállításokban. Meglepő és egyben kellemes meglepetés a Sony-tól.
-
30z.Samu
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Melyik Deck van neked? Olyasmit is olvastam, hogy LCD-n használhatóbb a cucc a 60Hz miatt és az ilyesmik kevésbé szembetűnőek.
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
A 100%-os flow scale miatt van kevés artefactod, de a teljesítményt is valamennyire az fogja vissza (ha jól emlékszem így a generált "közbülső" képkocka ugyan akkora felbontású, mint az eredeti).
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Valamit mókoltam anno, de már nem tudom miket, úgyhogy leírom mind, ebből lehet valamelyik így van alapértelmezetten is:
Flow Scale :100%
Base FPS Cap: OFF
Present Mode: ON
Performance Mode: ON
Input lag biztos van, de így kontrollerrel én nem érzem. Stutter nincs. Meg az még azért hozzátartozik, hogy az én tapasztalatom szerint ez nem jó duplázásra, mint mondjuk PC-n. Próbáltam 30-ról 60 fps-re, de nagyon artifactos, jobban mint gépen a 8x framegen...
Viszont ilyen kis kitöltésekre, hogy 50 környékéről 60-ra, szerintem perfekt. Meg a mikrolaggok is eltűntek az NMS-nél. Artifact van, de minimális. Ha gyorsan húzom a képet, és a karakteremtől nagyon eltérő színe van a háttérnek, akkor van némi szétesés a karakter körül. De ha nem figyelem, nem látom. -
30z.Samu
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Valamit állítottál a Lossless Scaling-en? Én próbálgattam nem olyan rég, de nem volt túl jó élmény. A képkockaszám megvolt, de az input nem mindig volt jó meg volt stutter is.
-
xandrush0831
aktív tag
Jihá, 1080p-ben a Lossless Scaling kitolja az 50fps-t 60-ra No Man's Sky-ban.

Megint nem csak szendó fog kerülni a munkábajáros tatyimba.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
consono
nagyúr
Nem az egér, volt, megint bekapcsolt csak úgy magától a Deck

Úgy látom kénytelen leszek én is kikapcsolni mindig...
Sajnos sokan jártunk így, ez valami októberi újdonság: [link]
A legdurvább az, hogy valakinek a teljesen kikapcsolt Deck is bekapcsol... -
zombei
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Beta-n volt egy update amin nem ment, a következővel már igen. Esetleg próbálj rá beta channel-re.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Bekapcsológomb+három pötty lenyomva tart -> kiválasztani a menüből a previous SteamOS-t -> várni -> győzni.
Decky az továbbra sem megy. -
xandrush0831
aktív tag
Nem működött a Decky, úgyhogy újraraktam desktop módban. Újraindult, extracting package és installing update, majd az a képernyő fogadott, mintha először kapcsolnám be a Decket. Választanám a nyelvet, de kb 2 másodperc után újraindul. És ez megy, végtelen loop-ban.
-
agaron
tag
Kerult hozzam egy regebbi gep a Win10-es selejtezes miatt (16 GB DDR3, Intel i5-4590, XFX RX580 8G) es gondoltam egye fene, nezzuk meg SteamOS-el, ugyis millio guide van fent, az egyik TV moge bekerul majd lehet Moonlight kliensnek. Eddig egesz fluid az elmeny bongeszes, stb... teren. Tudom "ez is csak egy linux", viszont nem kellett nagyon testreszabnom, megkaptam ugyan azt mint a deck-en, kivancsi leszek ra hosszu tavon (frissites mit tor el, stb...). Mivel a decken mar kijartam par dolgot (Lutris, Xbox Wireless Controller adapterrel hogyan, stb...) igy ez a resz is gyorsan megvolt.
Annyi, hogy Valve altal adott telepito NVME SSD-t keres, SATA eseten kell egy kicsit buheralni, de van erre megoldas githubon is. -
-
-
consono
nagyúr
Urak! Azzal lehet valamit csinálni, hogy ne ébredjen fel magától a Deck a tokjában? Ma volt a második alkalom, hogy fél hatkor elkezdett üvölteni a gép. Mármint ha jól látom szoftver frissítést keresett, de mivel bekapcsolt, a futó játék is futott tovább, szólt a zene. Jó, nagy bajt nem csinált, mert 5W-on volt a TDP, de első alkalommal, 1 vagy 2 hete fullon pörgött bezárva a Deck... Szerencsére mindkét alkalommal gyorsan észrevettem...
Nem lehet ütemezni az OS frissítések keresését, hogy csak aktív időszakban nézzen rá? Vagy csak bekapcsoláskor? -
30z.Samu
titán
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Sima 60 fps az is.
Sajnálom hogy nincs harmadik rész, imádom ezt a két játékot. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy sokkal kevésbé idegtépő, mint az első. Mindkettőt szeretem, az első résznek a bevezetője, az valami annyira megható, hogy tényleg könnyeztem rajta, de most utazni fogok, és lesz kis időm nyugodtan játszani, tehát egyértelmű, hogy a másodikat tettem fel a Deckre. Örülök, hogy megerősítetted, hogy az is remekül fut

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Árazást sajnos nem láttam.
Gyorsan tölt, egér+bill is megy, bluetooth kontrollert is átviszi a Deckre. 1080p-ben raktam ki 4K tv-re, azzal sem volt gond.
Még handheld sem kell hozzá, van app a githubon ami "behazudja" a Windowsnak akkor is, ha desktopod van.

Nekem betaról kellett visszamennem stable-re.
Cucuska2