Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A technoblabla egy forgatókönyvi fogás, ezt írják be a sztori írók azokra a részekre amiket később a stáb hozzáértőbb tagjai kitöltenek tudományos, vagy többnyire tudományos, esetleg gépészeti szöveggel. A TNG forgatásáról készült filmekben beszélnek erről is.
Egyébként elolvastam a "Star Trek fizikája" c. könyvet, Lawrenc M. Krausstól, ő egy Hawking szintű koponya a fizikában, csak imádja az ST-t. Na ő végigment az ST (főleg a TNG, DS9 kapcsán mert akkori a könyv) technikáin, valamint a sorozatban előkerülő fizikával kapcsolatos dolgokon. Az ő szavaival élve hihetetlen, hogy mennyire ráérzett a stáb azokra a fizikai dolgokra is, amik még csak elméletben léteztek akkoriban, vagy még úgy se.
Magát a TOS-t nem néztem meg, én már a TNG-n nőttem fel, de a könyv megemlíti pl. a az egyik TOS részt is, ahol a hajó egy "sötét csillag" segítségével utazik vissza az időben, vagy valami ilyesmi a sztori. A lényeg az, hogy a sötét csillag az volt, amit ma fekete lyuknak hívunk, csak maga a fogalom nem létezett még az epizód forgatásakor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest