Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #797 üzenetére
Attól lesz garázsproject, hogy nincs mögöttük semmiféle hivatalos támogatás. Ezért kell kéregetniük.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy rossz lesz, mert majd akkor derül ki ha elkészül. A STV-öt mondjuk nem lesz nehéz felülmúlni, pedig az egy hivatalos film volt a ST világban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom hogy pénzbe fog-e kerülni, már kerestek 630.000 dollárt a kickstarteren. Korábban Uhura és társai is csináltak ilyen filmet, az is ingyen nézhető a tecsőn.
Btw. JG Hertzler (aka Martok) hangja nagyon ott van. Soval is jól hozza amit az Enterpriseban nyújtott, a BSG-s szereplők meg majd elválik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
100.000 dollárt szánnak szetekre, abból már lehet valamit csinálni.
We need to build a complete set of Starship sets from scratch. We are lucky to have two of the top set builders in Hollywood working on this. One worked on Star Trek for 15 years for Herman Zimmerman and also built the bridges of the Kelvin, Kobayashi Maru simulator and Enterprise in the JJ Star Treks. The other built the bridge of the SHIELD Helicarrier in Avengers. They are both excited to work on Axanar.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Készül egy új élőszereplős film, Star Trek Axanar néven. https://www.kickstarter.com/projects/194429923/star-trek-axanar
A szereposztás kiváló, a DS9, Eneterprise és a BSG színészei közül kerültek ki. A történet a 4 éves háborút dolgozza fel a Klingon birodalommal, 2245-körül. Itt található a trailer, nem garázs project: [link] és itt pedig a felvezető 20 perces film: [link]
5 napja sikerrel zárult a kickstarteres kampány, szóval elkezdődik a forgatása a teljes filmnek.
-
wetomi
aktív tag
Szerintem gugli képkereső, a keresőeszközöknél pedig nagy méret és válogass... Az eredeti anyagokból max 1 Mp-ig lesznek nyomtatásra alkalmas méretűek, az ennél nagyobbak szinte mind utólag készített renderelt anyagok, változó minőségben. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Vásárlási céllal még nem kerestem.Ennek a képnek van 40Mp-es változata is, átküldöm, ha kell, még jobban mutat, ha más méretarányra vágod, ezt simán megérné nagy méretben nyomtatni.
-
gzbotii
nagyúr
Valaki tud olyan oldalt, ahol lehet kapni ST képeket, lehetőleg minnál nagyobb felbontásban?
Szobám falára szeretnek párat kinyomtatni A2 méretben.
Ötlet? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jó kis videó a Generations forgatásáról, érdemes megnézni hogyan csinálták pl. a hajó lezuhanásának filmezését. Meg Picard napszemüvege is odaver.
[link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valami hasonló, csak itt nem volt ifi klub, akkoriban még nem ismertem a Linuxot és nem volt netem sem.
Per pillanat sajnos nincs tippem rá, hogy hol lehetne fellelni a többit. Még legalább azt a részt meg kellene találni, ahol találkoznak a hajójuk időben visszafelé haladó roncsaival. Az valami baromi alaposan meg van írva!
-
wetomi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #771 üzenetére
Nagyon jól tetted, köszönöm szépen! Jó lesz ismét elolvasni. Ebben az időszakban nyílt ki számomra a Star Trek és az internet világa is, szép emlékek. A suliban is nagyrészt ez tette ki a netezési időm legnagyobb részét. Az ifiklubban is, ha éppen nem a 7.3-as Suse-t nyúztuk a gépen, vagy nem pingpongoztunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, ez volt a hajó. Emlékeim szerint a Domínium háború alatt épült, jellemzően a maradék anyagokból, ezért emlékeztet a tányér rész egy Intrepidre.
Valamint ha minden igaz, a régi Star Trek klub saját hajója volt. Akkoriban még nem volt netem, szal kimaradtam azokból a dolgokból.No viszont szöveg formában létezett a hajó. Ennyit találtam meg [link], valami "Doc's library" oldalra mutat az első találta, amin ott van a szöveg is, de valami hibát ír rá.
szerk:
hopp, a webcache megfogta, legalább is egy történetet megtaláltam: [link]
Na holnap lesz mit körülnézni, meg rámenni a wayback machine-re is ezekkel kapcsolatban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A USS Árpád novellák nincsenek meg valakinek? Nekem megvoltak régen, de elvesztek. Jó lenne valamit olvasni, azok meg nagyon jól meg voltak írva.
-
gzbotii
nagyúr
Nagy itt a csend. Mint a ST univerzum korul is
-
Integra
titán
válasz
CPT.Pirk #761 üzenetére
amikor kezdett beindulni az egész sorozat, akkor egy huszáros vágással elmeszelték. és ennek megfelelő a befejezés. kár érte. mindeg, most jó, hogy nincsen semmi új, mert az egész st univerzum nagyon kimerült, elfáradt. talán abrams új filmjei alapján lesz egy új, ütős, pörgős sorozat, ami hasonlóan új alapra helyezi a sorozatot, ahogy a filmek is teszik. de lehet, hogy a bsg készítőinek kellene valamit kezdenie egy új st sorozattal.
-
törölt tag
A Mirror Universe-es részek szinte mindig csak úgy voltak valahol. A DS9-ban volt leginkább koncepció benne, de ott is csak amikor éppen eszükbe jutott.
Egyébként meg ez a két rész megmagyarázza, hogy mi is történt a Defiant-tel, mit csináltak a tholiaiak vele (ST S03E09 - The Tholian Web). Lett volna folytatása is, csak ugye le lett lőve a sorozat.
-
Integra
titán
st:enterprise
s04e18-19 - ezt a két részt meg minek tették bele és miért pont ide? :-/ -
törölt tag
-
gzbotii
nagyúr
Gondolom már mindenki látta, szerintem vicces. Főleg ha ismerjük az eredetiket
-
pisti666
aktív tag
egy kis érdekesség ami nem teljesen szorosan kapcsolódik ST-hez.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #752 üzenetére
Szerintem ilyen dolgok meg simman megbocsajthatoak, foleg egy 5-6 ev alatt jatszodo sorozatnal. Ha egy oras filmben lenne ilyen hiba az mas.
Ezt meg mindig jobban feldolgozom, mint egy fenykardal hadakozo, palastos robotot
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem rémlik a dolog, meg több alkalommal mást mondtak a fegyver készletre. Olyan volt hogy akartak fegyvert venni, de a torpedókkal nem tudom mi a helyzet. Tulajdonképpen azt sem magyarázták meg, hogy honnan szereztek antianyagot a hajtóműhöz, csak a dili utánpótlással voltak epizódok. A torpedókhoz meg szintén antianyag kell. Normál esetben egy csillagbázisról szerzik be az antianyagot tároló tartályokban.
Persze lehet kereskedtek, de ezt sem nagyon pedzegették.
gzbotii: ez mondjuk nekem is feltűnt, de mivel 4-5 írója van a sorozat részeinek, szerintem csak elkeveredett a dolog...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Voyager torpedó számlálás: [link]
-
gzbotii
nagyúr
válasz
#65675776 #743 üzenetére
Nincs is vele bajom, szerintem is az egyik legjobban átgondolt koncepció, csak épp ha ezt befejezem, akkor a TOS és Animated Series-en kívűl mindet láttam (filmek, ENT, TNG, VYG)
Szóval kizárásos alapon jön ez.
Eleinte nem akartam, de néztem rola dok filmet, láttam jeleneteket és kedvem támadt. -
gzbotii
nagyúr
Igy DS9 vege fele egyre vonzobb a TOS.
-
törölt tag
válasz
AliceWake #736 üzenetére
Majd rákényszerül idővel, csak még nem értél oda a sorozatban.
Egyébként nyilván az van a háttérben, hogy így nem látszik a rendfokozata (ez nem is derül ki a Disaster-ig), így a legénység tagjai nem egy tisztet látnak benne. (Úgymond emberileg közelebb lehet hozzájuk, nincs a kényszer az alaki dolgokra pl). Plusz ugye az Enterprise-D-n azért nem kevés civil is van.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
Miért nem kell Deanna Troi-nak egyenruhát hordania?
Értem, hogy csak, de körülményesen tudnám feldolgozni, ha nem lenne rá valami racionális magyarázat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes kérdést tettél fel. Nos őszintén ennél trekibb nem igazán lehetne, ha belenézel ez rögtön ki fog derülni. Természetesen nincs köze a hivatalos dolgokhoz, egy tag csinálja egymagában a komplett animációt és mindent. ~10 óra a 3 film, a történetük jóval komolyabb mint pl. a Riker rendezte filmeknek.
A másik kérdésedre nem tudom a választ, sosem láttam ST-s webserriest.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #733 üzenetére
És ez mennyire Trekis? Gondolom semmi köze a hivatalos franchisehoz.
Web series mennyire gyenge a többi sorozathoz képest? Múltkor írta valaki, hogy nem épp kiemelkedő. De ha nem az, akkor mar csak a TOS marad (és még az a másfél évad a DS9ből amit max 2 hét alatt befejezek)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezeket az animációs ST filmeket néztétek már? [link] Attól eltekintve hogy mindenkinek kb. ugyanaz a szinkron hangja, most néztem az első részt, elég jó lett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyon érdekes videók Leonard Neemoy által az ST4 forgatásáról, meg a bálnák megoldásáról. Csaknem minden bálnás jelenet mesterséges volt, pl. távirányítós modelleket használtak.
[link]
-
-
gzbotii
nagyúr
Ha mar DS9, ez a resz mikor lesz?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
#65675776 #721 üzenetére
Hát amikor megválasztották Kai -nak majdnem telibefejeltem az asztalt
Azok után, hogy lázadást sziít emg minden. De tudom, kell a feszültség
Már kíváncsian várom a Dominiumal a harcokat...akkor biztos lesz izgalom. Bár így sem rossz.
Mellékesen, tegnap néztem meg az Insurrectiont, nem rémlett, hogy ennyire "modern" volt. Itt már elég korrekt grafikával dolgoztak. És a TNG szereplők is eléggé egybenőttek a szerepükkel.
-
Integra
titán
válasz
#65675776 #717 üzenetére
soha életemben nem láttam egy részt sem magyarul, csak angolul meg németül
botiii:
lehet, hogy űrállomás, mégis, itt a legszínesebbek, a legrészletesebbek a karakterek, itt történik a legtöbb dolog, pont azért mert űrállomás... nekem spec a hülye kai vin-nel volt tele a tököm, már irritáló volt a dukat-tal együtt a végén... -
gzbotii
nagyúr
Kellemes ünnepeket
-
gzbotii
nagyúr
-
törölt tag
Igazából a Voyager-nek volt egy átfogó története, aminek kb a fele kimaradt. Mintha a Háború és békéből elolvasnád az első kötetet, aztán az utolsó kötet utolsó 8-10 oldalát. Egyszerűen nem konzisztens. Ráadásul ha már elhagyták a borgok területét, akkor mégis hogy botlottak bele a Unicomplex-be? Emiatt lett igazán erőltetett. Korábban Te írtál mindenféle plot hole-okról. Nos a Voyager esetében nem plot hole van, hanem egy plot abyss.
A TNG-nek nem volt összefoglalaó története, ahogy a TOS-nak és az Enterprise-nak sem. Utóbbiban voltak hosszú történetszálak ugyan, amik nagyon is jók voltak. A TNG utolsó része egyébként dupla rész volt. És messze nem annyira erőltetett, mint ami a Voyager végén volt. Utóbbiban volt ugyan akció, de ettől még nem igazán illett pont oda, ahova rakták. Az Enterprise meg ugye nem ért volna véget ott, csak a UPN lelőtte. Inkább hagyni kellett volna a levegőben lógni, mint a TOS végét.
A legjobban lezárt sorozat egyértelműen a DS9.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
#65675776 #706 üzenetére
Es a TNG sem jutott sehova..
Worf es Troi kapcsolata... LaForge szeme megjavul..
Picard es Crusher kapcsolata...stb.Helyette volt egy resz, ahol Picard ugral alternativ idokben, melyek vegul nem ugy alakulnak. Szoval kb 0
Sot, az utolso 3-4 resztol en azt vartam, hogy majd egy vegjatek, meg baromi izagalmas dupla reszek. Erre fel meg szerinetem volt ami komondottan unalmas lett.Voyager bar az utolso par reszt raszanta es lett egy finale. Enterprise meg ugyszinten, egy szezonos volt a vegjatek.
-
gzbotii
nagyúr
Vegigneztem a TNGt. Tegnap fejeztem be. Hat utossebb finalera szamitottam...
-
gzbotii
nagyúr
A web series, Star Trek Continues -ról mi a véleményetek.Valaki látta?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garancia ( ol
- Aki kapja marja Asus C201p Chromebook
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)