Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #998 üzenetére
Hmmm, fasza. Egy eddig ismeretlen, nem canon-trek hajó.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #998 üzenetére
Hm, érdekes. Kérdés, hogy kerül hozzájuk, meg valóban az egyik
hajó lenne?NX -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #992 üzenetére
A hajó hídja viszont nem emlékeztetett egy NX-re. Amúgy 5 NX-et csináltak, abból csak egynek ismerjük valamennyire a történetét, simán elképzelhető egy eltűnt hajó közülük.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #994 üzenetére
Azt lehet tudni hogy Archer-ék hajójával mi történt?
Lehet azt találták meg. (na jó ez meredek, csak agyalok a dolgokon
)
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark #992 üzenetére
Úgy értem, hogy a mostani hajójukat biztos elvesztik, kérdés hogy kapnak-e újat, vagy ez lesz az új hajójuk.
-
gzbotii
nagyúr
Noob leszek: miért olyan nagy szám, ha az NX hajó?
-
válasz
MasterMark #986 üzenetére
Fosok hogy a nagy része egy bolygón fog játszódni. Ahol motoroznak!!!44!!4!!4
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A végén az milyen hajó lehet? Tök olyan, mint egy NX osztályú régi hajó, talán csak kisebb. Amúgy ahogy a sok kis hajó átmegy a deflektoron szemből, az kemény. gzbotii:
Idén, 07.22! -
gzbotii
nagyúr
válasz
Ez idén jön?
Nem néz ki rosszul. Bár a F&F rendezője nekem túl sok jót nem ígér -
MasterMark
titán
Új tréler?
Az a végén egy NX hajó? Az új egyenruhák baromik jók.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az új sorozat logóját bemutató trailer: [link] - lényegi infó nincs benne.
-
wetomi
aktív tag
Nagyon ajánlom, jó kis kikapcsolódás, ez a Rubicon egészen egyszerűen összerakható és a kb 40 cm-es hosszával nagyon látványos.
Az eredeti fájlok többnyire .jpg-ben vannak meg, szóval ennél a konkrét példánynál lehet, sőt érdemes is színezni még a nyomtatás előtt. Én nem tettem.
Neten keresgélve találtam meg, van több oldal is ahol rá lehet akadni, de igény és megfelelő szabadidő esetén összegyűjtöm őket és megosztom valamilyen formában. Gyakorlatilag ha a "star trek paper modell-re" rákeresel, akkor tuti találsz valamit.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #977 üzenetére
Hogy ezt hogy bírták röhögés nélkül eljátszani... Na ez a színészi tehetség!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #975 üzenetére
Szerintem meg a L'Waxana-s történetszál Picarddal.
-
-
wetomi
aktív tag
Worfnak vannak jó húzásai: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lol, valaki felrakta fordítva lejátszva a netre azt a jelenetet, mikor Worf világra segíti Keiko gyerekét.
[link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Folytatódik a CBS sztori. [link]
Most a Star Trek Horizon alkotóját keresték meg, hogy ne folytassa a történetet. Ez a film látványban nem közelíti meg az Axanar szintjét, de attól még jó volt, nekem tetszett.
Viszont ha ez a film se fér bele a CBS-nek, akkor gy.k. minden más fan filmet lehetne perelni vélt vagy valós alapon, mert a mai cuccokkal lehet jó minőségű fan filmeket csinálni...
Jah igen, CBS elérte amit akart, nem lesz folytatása a Horizonnak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#65675776 #965 üzenetére
Ez az a pont, amikor több értelme lenne együttműködni. A történet jó, a színészek ismert trek vagy scifi színészek, a megvalósítás meg profi.
Most együttműködés helyett egy marék ügyvéd munkáját fizetik, miközben egy ilyen produkció simán új nézőket hoz a frencsájzba... -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szóba került nemrég az Axanar beperlése... No nemrég megnevezte a paramount, hogy mivel van baja. Pl:
-hegyes fülek
-azonos egyenruha
-klingon nyelv használata
és ez folytatódik 28 oldalon keresztül, pontosan dokumentálva.Szóval kb. azzal van a gondja a paramountnak, hogy a kickstarteres pénzgyűjtés a stúdió építésre és egyéb költségekre az már nem fér bele a "fair use"-ba. Jogilag biztos alá lehet támasztani ezt, de attól még kapják be.
Inkább karolnák fel a produkciót, ha már úgy is ott vannak a híres színészek a szereplőgárdában...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Adam Savage épít magának Kirk-féle kapitányi széket: [link] - igazán állat lett, minden funkció, gomb, stb. meg lett csinálva benne!
-
törölt tag
És ugye a Nokia is eredetileg vulkáni cég volt, csak telephelyet váltottak. (A Nokia kezdetben gumiipari cég volt.)
gzbotii: És a rangok is egy az egyben a rómaiak. Lásd pl Shinzon-t, aki ugye prétor volt. (Vagy lesz, nézőpont kérdése.)
Katonai vonatkozásban nem annyira elrugaszkodott egyébként a németekkel való összehasonlítás sem. A germén törzsek sokmindent átvettek anno a római légióktól. A szervezeti felépítés pedig minden modern haderőben a római légiókhoz hasonló alapvetően. A nácik vezette Németországban pedig még a jelképrendszer is sok szempontból onnan lett átvéve. Parádékon mindenképpen. Lásd pl. A fő különbség, hogy az SPQR helyett NSDAP volt a táblákon, a sas helyett pedig szvasztika.
De ezt is átvették a rómaiaktól:
(Mobilnetbarát, csak 66 KB a kép. Máskülönben nem illesztettem volna be közvetlenül.)
-
VIPowER
őstag
A vulkániak még az "őrült" korukban gumigyártással foglalkoztak. Ők voltak a galaxis közepe ilyen szempontból, ekkor még nevük sem volt. Később volt egy gyárlátogatás, ahol is megkérdezték tőlük hogy ez a gép milyen műveletet végez? A válasz az volt : Vulkanizál. Azóta nevezik őket vulkániaknak.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Plazmacucci #954 üzenetére
Romulánok a németek ... Meg az ok általuk használt szürke árnyalat is nagyban hasonlít a németek egyenruha illetve harckocsi festésere
-
-
gzbotii
nagyúr
Amúgy, kinek melyik a kedvenc faja?
És ki mire tippel, melyiket melyik népről mintázták?Egyről tudom biztosan, pl a klingonokat a szovjetekről
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az még a Viasat3 előtti időkből van. Anno a VHS korszakban volt meg az ST IV, azt még frankón űrszekereknek fordították. Nem is tudom hányszor láttam azt a filmet, zseniális.
daa-raa: jó, oké. Hogy egy ST IV után hogyan tudtak egy olyan STV-t alkotni, azt nem tudom elképzelni.
wetomi: egyszer ha nagyon scifi hiányom lesz, akkor majd megnézem. A rajzolt dolgok nem annyira jönnek be nekem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az 5. film pont nem sikerült valami jóra, de annak a szériának a 6. (utolsó) filmje igen, azt még nézd meg.
Aztán TOS után TNG. A TNG 5. évada körül kezdheted paralel nézni a DS9-et és a Voyagert, akkor időben szinkronban leszel.
De a TNG elé beszúrhatod az Enterprise sorozatot, akkor kerülsz abszolút szinkronba a cselekmény időrendjével.
Egyébként JJ óta úgy is bukott az idővonal.
Az animatedet meg nem tudom, hogy nézte-e innen valaki. -
t256
őstag
válasz
Plazmacucci #941 üzenetére
A héten sort kerítek az ötödik filmre (The Final Frontier). Ha befejeztem a filmeket, akkor jön a TOS. Összesen 79 részről beszélünk szóval el leszek vele.
Utána folytathatom a DS9-cel vagy a TNG-vel?Elég sok anime-t néztem mostanában, kell a változatosság. Fura is a sok élőszereplő
Ha már anime, a The Animated Series milyen? -
Enterprise szerintem akkor talált magára, amikor kiderült, hogy egy évad alatt le kell zárniuk a sztoritAkkor felpörgött. Bár a karakterekben is találok kivetni valót, de mindegy is.
Igen, a DS9 szerintem a legjobb sori, a legjobb karakterekkel és sztorikkal. Azoktól a hidegháborús sztoriktól meg a flashback részektől a mai napog kiráz a hideg. Na meg a tükör univerzum. Brrr. Az önálló filler részek is itt a leg hangulatosabbak. Szvsz.
A Voy féle évadok, ahol első és utolsó részben mozdul előre a sztori picit nehezebben emészthető számomra. Sok volt a random alien of the week rész egymás után, na meg ott is 3 rész alatt zárták le az egész sztorit úgy, hogy előtte szó sem volt azokról a dolgokrólBocs az agymenésért
-
wetomi
aktív tag
válasz
Plazmacucci #943 üzenetére
Akkor maradjunk a Nem ismert tartománynál és a DS9-nál.
Az Enterprise ugyan nem hibátlan, nem is értek egyet minden elemével, ennek ellenére én szerettem, de nem vagyunk egyformák. -
-
wetomi
aktív tag
válasz
Plazmacucci #941 üzenetére
Egyezik az izlésünk, legalábbis ezen a területen biztosan.
(#940) t256: A TOS hangulata utánozhatatlan. Még ha gagyinak is látszik elsőre, nagyon jó poénok is vannak benne. Mindenképpen érdemes végignézni. A TNG is nagyon jó, a Voyagert személy szerint kicsit unom, de az Enterprise megint csak jó.
Röviden: az egész Star Trek univerzumot és filmeket, sorozatokat nagyon ajánlom
-
-
t256
őstag
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topikra. Kíváncsiságképpen két hete megnéztem az első ST mozifilmet (The Motion Picture), azóta teljesen a rabjává váltam az ST univerzumnak.
Már túl vagyok a negyedik filmen is. Van mondanivalója bőven.
A TOS első részét is megnéztem. Valószínű végig is nézem. Tény hogy nem egy mai sorozat, a bolygókon sok a díszlet, az Enterprise olyan, mintha egy irodaépületben mászkálnának de a történet kárpótol mindenért.Én igazából a JJ abrams féle reboot/remake filmektől félek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki tud angolul, az nézze meg a nemrég elkészült Star Trek - Horizon [link] fan filmet!
NX-01 era temporális hidegháborúval és Romulánokkal, látványos űrcsatákkal és érdekes történettel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugye beszéltem korábban az Axanar-ról.
No most az év elején a CBS és a Paramount perre ment (előbbi a sorozatgyártási, utóbbi a filmkészítési jogokat birtokolja) az Axanar készítőivel szerzői jogi problémákkal mint karakterek, történet, nevek, stb.
Az Axanar készítői az elején tárgyaltak a céggel, miszerint semmi gond, csak pénzt nem kereshetnek vele. No ennek szellemében elkezdték a közösségi pénzgyűjtést, amivel elérték a fan filmek esetében még soha nem látott 1.16 millió dolláros költségvetést.
Valószínűleg látva ezt, valamint az eddig elkészült munkák minőségét:
https://www.youtube.com/watch?v=1W1_8IV8uhA
https://www.youtube.com/watch?v=S6TXDDoADIY
arra a következtetésre jutottak, hogy a csapat munkája megtévesztheti a nézőket, miszerint ezt nem a rajongók csinálták, hanem a cég... A másik lehetőség az, hogy jön az új film nyáron és az új sorozat jövőre valamilyen fizetős rendszerben, nem akarnak konkurenciát.A nyár felé valószínűleg már többet fogunk tudni a jogi dolgokról. Annyi befektetett munka nem veszhet kárba.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #933 üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a galaxis nagy madara egy lassabb korba született...
A véleményem szerint amíg valami időutazós csavarral nem térnek vissza az eredeti idővonalhoz, addig marad is ez a stílus, ma erre van igény.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #931 üzenetére
Azért ezt 1.5 perc videó alapján nehéz megítélni.
-
-
gzbotii
nagyúr
Itt az Beyond trailer [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdeklődöm, van itt olyan, akinek lenne kedve játszani az Artemis gy.k. StarTrek hajóhíd szimulátorral? Nem egy nagy beruházás, viszont az élmény elég jónak tűnik: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #921 üzenetére
Nekem ez jött le a linkelt angol szöveg alapján, meg most 3 film jön/jött ki ebben az "érában" és idővonalban, valamint jön az ST 50 éves aniversary jövőre, szóval szerintem nem lehet más.
Én mondjuk visszamennék az ST Voyagerhez, nekem az a kedvenc sorozatom. A többit is szeretem persze.
-
-
-
gzbotii
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az esti TNG Recut ajánló angolul tudóknak: [TNG Recut 40 Polymorphously Perverse]
Data dönget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A technoblabla egy forgatókönyvi fogás, ezt írják be a sztori írók azokra a részekre amiket később a stáb hozzáértőbb tagjai kitöltenek tudományos, vagy többnyire tudományos, esetleg gépészeti szöveggel. A TNG forgatásáról készült filmekben beszélnek erről is.
Egyébként elolvastam a "Star Trek fizikája" c. könyvet, Lawrenc M. Krausstól, ő egy Hawking szintű koponya a fizikában, csak imádja az ST-t. Na ő végigment az ST (főleg a TNG, DS9 kapcsán mert akkori a könyv) technikáin, valamint a sorozatban előkerülő fizikával kapcsolatos dolgokon. Az ő szavaival élve hihetetlen, hogy mennyire ráérzett a stáb azokra a fizikai dolgokra is, amik még csak elméletben léteztek akkoriban, vagy még úgy se.
Magát a TOS-t nem néztem meg, én már a TNG-n nőttem fel, de a könyv megemlíti pl. a az egyik TOS részt is, ahol a hajó egy "sötét csillag" segítségével utazik vissza az időben, vagy valami ilyesmi a sztori. A lényeg az, hogy a sötét csillag az volt, amit ma fekete lyuknak hívunk, csak maga a fogalom nem létezett még az epizód forgatásakor.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Plazmacucci #913 üzenetére
Ettől függetlenül engem 10-12 éves koromban a Voyager húzott be az ST univerzumban
-
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #909 üzenetére
Nem attól lesz valami sci-fi, hogy tele van (néha ál)tudományos blablával. A 2001-ben pl semmi ilyesmi nincs, mégis az egyik legjobb a műfajban. Sok esetben meg annyira kilóg a lóláb, annyira nem természetes a "technoblabla", hogy már zavaró, láthatóan nem odaillő. Ez főleg a Voyager-ben volt feltűnő, mert ugye valahogy ki kellett hangsúlyozni, hogy Janeway tudományos tiszt volt korábban.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Plazmacucci #907 üzenetére
Nekem meg nagyon bejött. A ST méltó látvány, egy kis megúhulás is kellet (Klingon reboot). Meg TOS-ben is hangsúly volt jányokon...amit később kicsit mellékes lett. Szóval nekem bejött.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Plazmacucci #905 üzenetére
Nem mondom, hogy nem nézem meg moziban, de nekem ráér ott január környékén is.
Meg úgy vagyok a SW mint a zsiráffal...jó jó, de otthonra nem kéne -
-
gzbotii
nagyúr
...éééééééééés most kb 4 hónapig az SW őrület fog menni. Már most idegesít
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Aki tud angolul, Voyager recut: In search for coffe [link]
-
gzbotii
nagyúr
Van egy ember a Földön, akinek a klingon az anyanyelve
[link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #900 üzenetére
Nézd meg a 98-as SLC Punk! [link] C. filmet és keresd meg benne. Amit ott alakít, az mindent elmond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- BestBuy topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garancia ( ol
- Aki kapja marja Asus C201p Chromebook
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W