Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Egér probléma
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Aldi-ban a 750g-os félbarna kenyér már 269-be az 1kg-os liszt 159-be kerül (2 éve még az Aranykalászt vettünk 89-ért).
-
Csabex
őstag
Én ezzel a szerrel és ennek az eszköznek a segítségével tisztítom és esküszöm annyira jól látok ki utána, hogy még azt is észre veszem amit nem kellene
-
válasz
Keef_Lee #11393 üzenetére
Kávét?
Bellarom a saját márkásuk talán, lassan lehetne már akcióban a kilós.
DOI https://doi.org/10.1038/s41467-022-28240-9TLDR: Kávézás: jobb vérzsírok, jobb vérnyomás, jót tesz a szívnek, ereknek, májnak. Meg a hangulatnak.
600 mg feletti mennyiségeket említenek az írásban. Egy presszókávé emlékeim szerint ~120mg. 100ml energiaital amúgy 32
Koffein: javítja a vérzsírokat (LDL-C, Trigliceridek). Érfal relaxáltató, így, csökkentheti a vérnyomást is. A mechanizmus kevésbé számít, de, akit érdekel: hat SREBP1 és SREBP2 útvonalakon is (előbbi a triglicerid-szintézis, utóbbi a koleszterol-szintézisben jelentős), fokozhatja az LDL-R-eceptorok szintjét (ezzel az LDL-C kitakarítását a keringésből) és gátolhatja a PCSK-9-et (ami szintén az LDL-R-ok szintjére hat ki). A májban a zsírsav-szintézist is lefogja, így, zsírmáj esetén sem rossz dolog kávézgatni.
Bocs, nem tudtam kihagyni, úgyis mindig vitatéma, kell-e, jó-e. Az OFF rész nem fontos.
-
Vérboci
addikt
nyilván úgy kell, csak olyan jó ötletnek tűnt, hogy van a kocsiban egy visszazárható fedelű pucoló kendő szükség esetére.
megjegyzem, az oldalsó és hátsó üvegeken működik a dolog, a gyerekek ujjlenyomatait viszi szépen, csak a szélvédőn nagyon meglátszik ugye, ha csíkos marad. -
8
senior tag
-
amadeus11
senior tag
válasz
MADcat #11385 üzenetére
Zuhanytisztító nem nagyon vált be, de a W5 ablaktisztító nagyon jó, a súrolószer szintén jó, bár a covid óta ez hígabb lett sajnos. A régi WC tisztító is nagyon jó volt, az újból több fogy és nem olcsóbb, mint a többi. Viszont a W5 bútorápoló spray bevált. Lassan mindent a Lidl-ben veszek, mosószert, szerszámot, ruhát és cipőt is.
-
amadeus11
senior tag
Ha mosogatószer akkor is csak a Lidl! Előtte Jart használtam, ez annál jobb, legalábbis ha elhűlt a víz akkor is levitte a zsírt. Ennek is felment az ára nem rég. 315 Ft/ 900 ml.
-
csondes
tag
Floriol Extraszűz Olívaolaj, 0,5 l 979 ft
-
csondes
tag
Promóciós csomag: 2 x CIF Powered by Nature Pure kézi mosogatószer, 450ml 5** ft +ingyen szallitas
-
mazsi
senior tag
-
Top cat
addikt
válasz
krizmo_ #11373 üzenetére
Úgy látszik itt a fórumon másképp gondolják.
-
Sok volt a fodrászat mára.
-
válasz
Keef_Lee #11365 üzenetére
nekem a vesződés miatt nem érné meg. Sűrű, el-el akad a gép benne, nameg a rengeteg bunda után lehetne takarítani. Meg, a szegélyek (széleken). Spec úgy szeretem, hogy szegélyek borotválva, aztán rövidtől indítva felül egyre hosszabbra, fent elég ollóval, széleken gép, nyakszirtnél szeretem, ha nem sokat hagynak (borotva!) : ) Inkább rábízom külsősre, magamnak maximum borotválnék
na errő' ennyit, mielőtt jön a kényszerpihi
-
-
válasz
MADcat #11362 üzenetére
Sajnálom. Nekem egyszerűbb helyzetem van, mert, bármilyen hajam van, úgyis kritizálni fogják, tehát mindegy, ha sz.r, ha jó, jóvanazúgy : )
Bár egy férfi hajvágás nem atomtudomány. EL tudják rontani?
Egy fodrász srác ismerős mondott olyat pár éve, hogy ő azért konkrétan szégyell pénzt kérni, ezért sem vállal férfi klienseket.
-
BenHans
addikt
válasz
AssAssynn #11354 üzenetére
Nálunk is retek az egész (pólus), csemege/húspult kritikán aluli sokszor. Nyugodtan mehetnek ahová akarnak, kb már csak akkor megyünk be oda, ha szomjas vagyok és nem akarok DM-ben patika áron üdítőt venni. Amúgy Lidl, Spar és piac játszik nálunk, na meg a China Mart.
-
AssAssynn
addikt
Látom nem csak nálunk trágya a tesco. Le van rohadva az egész, nem takarítanak rendesen, hűtők tiszta retkesek. Nekem az az érzésem, hogy már csak kihúzzák addig, amíg menthetetlen állapotba nem kerül, aztán ott hagyják az egészet, vagy eladják.
-
Zeki
nagyúr
Üdv!
Mostanában NEM tudtam sehol sem jó narancsot kifogni. Vagy nem volt édes és még száradt is volt, vagy csak édes de lé nélküli, vagy volt leve, de nem volt édes.
Kb 3 hete az Auchanban volt valami kis zöld címkés hálós narancs, az finom volt. Azóta semmi.
Hol van most jó, és milyen a csomagolása? -
tahepa
senior tag
Supershop oldalon vagy aplikációban.
(#11347) Dluinet
Debrecen sem különb....a pénztáros főboszorkány a vásárlók előtt b@szta le a kezdő pénztárost (aki amúgy egyedül volt) úgy hogy nekem nyílt ki a bicska a zsebemben. Otthagytam a pics@ba de ahogy láttam rajtam kívül mások is így tettek. Soha többet tacskó....járjon oda abba a szemétdombra akinek hét anyja van. -
Azt írtad a Spar adhat 20% kedvezményt, mivel 10-20-30%-al többe kerül az áruk többsége. Erre reagáltam, hogy ez nem igaz, így ne írd.
A húspultban a felvágottakból 130 forinttól megkapod. A Lidl-ben ha nem akciós, a csomagolt felvágott 259 a 150 gramm, tehát 170 a 10 deka.
A spar budget termékek nagyrészt jók, persze nem mindegyik, mint a Lidl-nél, de kis tapasztalattal lehet választani.
A standard húsáruk szerintem ugyanolyan szinten vannak, a különlegesek eltérőek. Pl. steaknek csak a Lidl-ből érdemes, mert a Meat (R)evolution termékek a legjobbak ár-érték arányban, de pl. a húsvéti sonkának mindig az Interspar a forrása.
Péksütemény: a nagy zsemléik 35 forint körül szoktak lenni.A választékot ne hasonlítsuk össze, mert abban az Interspar nagyrészt verhetetlen.
A 20%-os kuponok nagyon jól használhatók. Mi 800 gammos pickszalámit, 1 kilós borjúmájast, fél kilós felvágottakat, húst, olívaolajat, tartós fogyasztási cikket szoktunk venni. Neked biztos bejönne a 8-as gyűjtő 2,5 literes üdítő.
Szóval én Lidl fan vagyok, de a Sparnak is sok keresnivalója van a magyar piacon és nem mondhatjuk, hogy drágább, hanem azt, hogy más. -
bul07
nagyúr
Hús az oké abból lehet 10e Ft felett vásárolni
De azért péksüteményből olyan sokkért vásárolniAz lehet hogy pont azt a márkát nem de más márkából igen és olcsóbban is
Én csak azt tudom hogy amit mi szoktunk általában vásárolni a Sparban jönne ki a legtöbbre és nem is kicsit
Régen a vödrös narancsért mentünk a Sparba meg az INTERSPAR-ba
Ó hát az művészetre fejlesztettem úgy megpakoltam a vödröt
Ugye alapszabály volt hogy nem hullhat le, hát én úgy megcsináltam hogy még amikor a kocsiba emeltem be akkor is helyén volt mind -
Sok minden meg kevesebbe, úgyhogy nem éri meg ebbe belemenni….
Hogy mondjak példát is, ne kelljen fellengzősen visszakérdezni: viszonylag sok péksütemény, felvágottak, gyakran a húsok is. Mellesleg vannak olyan termékek, amit máshol nem kapsz meg, így nem mondhatod, hogy a Sparban többe kerül.
-
mazsi
senior tag
Spar/Intersparban most halmozni lehet a kedvezményeket Supershop kártyával.
Pl: 10000 forintos vásárlás felett 500/1000 forintos kupon 15/30 pontért kiváltva, 500 ajándék pont a vásárlásért, és még a 20%-os kuponok is működnek. Ügyes sakkozással 12-13 ezres kosár becsúszik 10 alá, és még a pontok is gyűlnek.
Kedvezméyn kupon a MySpar alkalmazásban, 20%-os fecni pedig a legtöbb bolt kijáratánál szokott lenni a szórólapokban. -
Ócsanban tegnap vettem öt dobozzal, 280ft a másfeles, spar-ban 20%-os matricával szintén ennyi. Csak tudom, mindkettő erősen "helyzetfüggő", Auchan nincs mindenhol, és nem mindenki kap 20%-os plecsniket a SPAR-tól
.
Valaki látta a nemrég megjelent meta-analízist tejtermékfogyasztás & Parkinson kockázatról? [link] Tök elegáns megvalósítás:
rs4988235 polimorfizmusra voltak kíváncsiak (laktáz géntől "upstream") nézve. Ez a polimorfizmus jó közelítést ad arról, hogy ki mennyi tejterméket fogyaszt. Miért a polimorfizmust tekintették "jelzőnek"? Hogy a kérdőíves vizsgálatok gyengeségét, az erős emlékezeti torzítást, vagy "nem őszinte válaszadást" kiküszöböljék.
A fentebb nevezett rs4988235 megléte ugyanis nagyrészt azt is jelenti, hogy az illető több tejterméket fogyaszt - jobban bírja. A szerzők ezt tartják "erősségnek", a szememben bizonyos szinten limitáció is: Mivel, úgy mérték fel a tej-tejtermék fogyasztást, hogy, amúgy nem kérdezték meg az illetőket, csak, megnézték az említett polimorfizmust, és az alapján "megaszonták", mennyi tejterméket fogyaszt az illető.De a lényegen nem változtat: több tejtermék --> nagyobb Parkinson-kockázat férfiaknál. Én amúgy nem tartom okosnak a kazein-tejfehérjék fogyasztását (nem kellene enni), de le...om, mert sajtfüggő vagyok, nem érdekel, hogy "gyulladáskeltő" és függőséget okoz : ) : ) Csak ez az igazság, ettől függetlenül eszem raklapszám a sajtokat.
-
-
törölt tag
UHT Laktózmentes Tej akciókkal mi történt? Aldi, Lidl párosba szoktam járni feltankolni, de mostanában nem nagyon láttam.
Jó lenne 200-250 között, mert 2-3 kartonnal szoktam venni.
Esetleg máshol szokott látni valami? Itt se nagyon láttam megosztogatva akciós laktózmentes tejet. -
Beni2360
félisten
válasz
Zsoleszhun #11325 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a 2. számla már a következő vásárlás volt.
-
Kaba
veterán
válasz
Zsoleszhun #11325 üzenetére
A kupon beváltásának ideje Február 19 és Március 14 között van.
Ezek szerint nem olvasták el a kuponakció szabályzatát. -
Zsoleszhun
addikt
Voltam reggel az aldiba de nem voltak felkészülve erre a kuponozásra
Szóltam a kasszás nőnek, hogy 20000Ft-nál jelezzen, ki is fizettem és megkaptam a 3000Ft-os kupont. Folytattam a vásárlást aminek a vége 13000Ft lett, ok mondom akkor itt az 5000Ft-os kupon hozzá. Szegény nem merte beváltani, elkezdte olvasni, hogy mikortól jó de ugye nincs ilyen a leírásban, majd hívta az üzletvezetőt. Ő sem merte beváltani, azt mondta majd a következő vásárlásnál lehet csak
A kasszás lányos zavarában adott egy 1500Ft-os kupont a 13000Ft-os vásárláshoz, úgyhogy végül is jobban jártam mert 33000Ft-hoz kaptam 4500Ft kupont -
válasz
Vérboci #11318 üzenetére
Már elég idős vagyok ahhoz, hogy a lehetetlennel ne próbálkozzak, azt meghagyom Krisztusnak
Csak hogy hozzak még egy jó kis témátEgyébként ez olyan tekintetbrn politikafüggetlen téma, hogy sajnos rétegcsoport van csak ezzel tisztában akár kormányoárti, akár ellenzéki oldalon. Az emberek általában nrm akatnak azzal foglalkozni, miből kapnak SZJA visszatérítést, ahogy azzal sem akarnak foglalkozni, miből kívánja a jelenlegi ellenzék fedezni az ígéreteit. Egy dolog számít: legyen sok-sok BB és spórolós akció. Azért valljuk be: alapvetően önzők vagyunk, és a közérdeket többnyire az egyéni érdek mögé helyezzük.Nagyon ritka a Teréz anya / Martin Luther King hozzàllás, amikor az egyéni érdeket olyan szinten a háttérbe soroljuk, mint ők.
Persze már az is változást hoz, ha kizárólag fair trade emblémás terméket veszünk meg a csokipolcon, vagy ha mindig a hazait részesítjük előnyben, még ha drágább is. -
Csabex
őstag
Na odavoltam több mint egy hetet Erdélyben, hát azért ott is érezhető rendesen a drágulás
Forintot nem is éri meg ott váltani, ill. a gáz / áram ára kb triplája lett, de a bérek és nyugdíjak változatlanok. Kegyetlen. Az üzemanyag viszont olcsóbb volt kb 15 - 20 Ft.-al, de annak is növekedni fog az ára drasztikusan...
Hogy ON is legyek, látom lemaradtam a jó kis vaj akciókról
-
tasiadam
veterán
válasz
freelancer68 #11314 üzenetére
Az kulon vicces, hogy a 3mas doboz dragabb, mind a 3 kulon. Akcio nelkul.
-
válasz
sambenez #11306 üzenetére
Plüsskutya! Rommá gyömöszölném (ha hagyná)
Tényleg szépséges!Mi is barfozunk, igaz a mi kutyánk csak 12-13kg körül van. Heti egy koplalónappal úgy 8-9000 forint körül jön ki öt heti kajája, de olyan kajákat, olyan minőségű húsokat eszik, hogy csak na.
Konzervvel-táppal nem sokkal, de többe kerültünk (abból is igyekeztem nagyon jó féléket rendelni), és sokkal, de sokkal több hulladékot termeltünk.
-
sambenez
addikt
válasz
Top cat #11310 üzenetére
Érdekes ez a cikk:
"Városi legenda az ónémetjuhásszal kapcsolatban, hogy a hosszúszőrű németjuhász termete kissé nagyobb, mint a félhosszú szőrű német juhászkutyáé, amit az erősebb csontozattal magyaráznak."Ha ez igaz lenne akkor ez a kutya. 60-65cm és 30-40kg között lenne.
Ezzel szemben 71cm, és 50kg.
És ami még szembetűnő különbség teljesen vízszintes a háta. -
Top cat
addikt
Hehe.
Nem hallottad még ezt a kifejezést? Felénk így hívják, de ezek szerint nem csak itt.
-
Ciccuka
veterán
-
Kaba
veterán
Ne feledjétek az Aldiban most a hétvégén Feb. 19-20 és a jövő hétvégén
Febr. 26-27 , 20K-s vásárlás után 3K-s kupon jár. -
BiP
nagyúr
válasz
Beni2360 #11300 üzenetére
ki van nyalva a s*ggük, az biztos
Pedig nem is a drága prémium cuccokat kapják, de próbáljuk nem is a legolcsóbb akármiket. De napi 2 tasak fejenként nem kevés. (és ezek is baromi sokat drágultak. Pár éve még 100Ft alatt kijött 100gr, ma meg már a tasak is 85grammos, és 150alatt nehezen van egy tasak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autószerelők, autószerelés
- Egér probléma
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD kijelző 15,4 i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- Panasonic Toughbook Cf 54- Katonai laptop- I5 6. gen- Érintős
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest